-
Είσαι σίγουρος ότι Long Range και Performance έχουν τα ίδια φρένα;
-
Δεν πρεπει να ειναι ακριβως ιδια στο οτι οι δισκοι στο Ρ πρεπει να ειναι μεγαλυτεροι αλλα φαινεται να εχει την ιδια μπροστινη 4πιστονη δαγκανα αλλα βαμμενη κοκκινη. Στο πισω δεν ξερω ακριβως αλλα φανταζομαι θα ειναι 2πιστονα παλι βαμμενα κοκκινα. Οποτε απο τα βιντεο που ειδα οι δαγκανες πρεπει να ειναι ιδιες. Επισης η 19αρα ζαντα ειναι η ωραια αλλα ειναι εξτρα στο LR.
To ενδιαφερον το δικο μου ειναι περισσοτερο στις δαγκανες οχι στο τι χρωμα ειναι.
Οταν αλλαξεις δισκους λογικα θα μπορεις να βαλεις τους μεγαλυτερους αν χωρουν στην ζαντα.
-
Με την ανάκτηση που κάνουν τα ηλεκτρικά (απίστευτη η δύναμη φρεναρίσματος), ελάχιστη σημασία έχουν τα φρένα τα κανονικά.
-
Σε χρήση πίστας, έχουν αναφερθεί παράπονα για τα φρένα τού Performance, για αυτό κι είναι το πρώτο που αναβαθμίζουν οι πιστάκηδες.
Αυτός, ας πούμε:
Κι ένα γενικότερο σχόλιο: βλέποντας ότι το Ring Taxi ήταν η Μ5, πόσο ασύγκριτα χαμηλότερο κόστος θα έχει ένα Μ3Ρ για την ίδια δουλειά; Είναι ταχύτερο, κοστίσει λιγότερα από τα μισά για αγορά, το 1/10 ή 1/15 για καύσιμο, δε θα χρειάζεται σέρβις κινητήρα, ούτε ρεκτιφιέ κάθε λίγες δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα, φρένα θα τρώει μάλλον λιγότερα, λάστιχα τα ίδια ή λίγο παραπάνω.
-
Σε χρήση πίστας, έχουν αναφερθεί παράπονα για τα φρένα τού Performance, για αυτό κι είναι το πρώτο που αναβαθμίζουν οι πιστάκηδες.
Αυτός, ας πούμε:
Κι ένα γενικότερο σχόλιο: βλέποντας ότι το Ring Taxi ήταν η Μ5, πόσο ασύγκριτα χαμηλότερο κόστος θα έχει ένα Μ3Ρ για την ίδια δουλειά; Είναι ταχύτερο, κοστίσει λιγότερα από τα μισά για αγορά, το 1/10 ή 1/15 για καύσιμο, δε θα χρειάζεται σέρβις κινητήρα, ούτε ρεκτιφιέ κάθε λίγες δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα, φρένα θα τρώει μάλλον λιγότερα, λάστιχα τα ίδια ή λίγο παραπάνω.
Ασχετο βεβαια γιατι δεν φτιαχτηκε για κατι τετοιο αλλα μην ξεχνας οτι θα κοβει συνεχως λογω υπερθερμανσης της μπαταριας.
-
Στο βίντεο που ανέβασα το παθαίνει στον δεύτερο γύρο. Αλλά ποιος μας λέει ότι δεν υπέφερε κι η Μ5 από κάτι αντίστοιχο; Προσοχή δε μιλάμε για μία Μ5 ιδιώτη αλλά για ένα αμάξι που έκανε κάμποσους γύρους κάθε μέρα.
-
Να παθει υπερθερμανση η μπαταρια η ο κινητηρας στο Μ5 αποκλειεται. Να κουραστουν τα φρενα μπορει αλλα οχι στο Ρινγκ γιατι εκει δεν χρειαζονται τοσο. Το προβλημα που το Μ5 θα μπορουσε να λυσει ειναι το βαρος, μπορει να πεταξει πολλα πραγματα και να ελαφρωσει συν οσο αδειαζει το τεποζιτο εισαι σχεδον ενα κιλο κατω για καθε λιτρο που καις. Κατι που δεν θα μπορει να κανει το Τεσλα γιατι δεν μπορει να πεταξει την μπαταρια. Και ηδη το Τεσλα εχει αρκετο αλουμηνιο.
-
Έχεις δίκιο, φαίνεται ότι είναι πιο δύσκολο να πέσει το βάρος. Πόσο να ζυγίζει άραγε το Model S τής Unplugged;
-
Ηλεκτρικό στην πίστα χωρίς μπάτερυ σουαπ χλωμό.
-
Αν αναφέρεσαι σε αγώνες αντοχής (24 ώρες ΛεΜανς), συμφωνώ. Αλλιώς, μια χαρά δουλίτσα κάνουν τα ηλεκτρικά. Δες το παραπάνω βίντεο. Πάτα στο YouTube 'Tesla unplugged' να δεις πώς ανέβαινε στο Pikes Peak. Δες εδώ ρεκόρ γύρου:
-
Έκανα και ρεκόρ;;;;
Μα ποιος είμαι τέλοσπάντων;
-
Γεια
Σχετικά με το κόστος φόρτισης σε σταθμό εκτος σπιτιού. (Δεν έχω γκαράζ)
Το δίκτυο Fortisis χρεώνει για AC 0,025€/λεπτό +1€ και DC 0.25€/λεπτό +2,5€
https://www.fortisis.eu/fortizo-network/#ev-charging-packages
Στην γειτονία μου εχει φορτιστή του δικτύου της
AC Type 2 Socket 22 kW συμφωνα με το χάρτη
https://www.fortisis.eu/fortizo-points/
Άρα αν εχω ΙΧ με 22KW μπαταρία θα χρειαστεί 60 λεπτά φορτιση=60χ0,025+1=1,55€?
Τους πήρα τηλ. και ανέφερα το παραπάνω και μου είπαν ναί , πχ αν είχα ενα smart.
Ισχύει η παραπανω τιμή οπως την υπολόγισα ?
Υ.Γ. εκτός από το fortisis υπαρχει και άλλο δικτυο?
-
όχι, 22 kW είναι η ισχύς που μπορεί να δώσει ο AC φορτιστής. Το Smart έχει ενσωματωμένο φορτιστή 4,6 kW ή σαν έξτρα στα 22 kW. Οπότε στην πρώτη περίπτωση θα κάνεις 22/4,6=4,8 ώρες, στην δεύτερη 1 ώρα.
Στην πραγματικότητα η ωφέλιμη μπαταρία του είναι 17,2 kWh οπότε ο χρόνος θα είναι λιγότερος.
-
όχι, 22 kW είναι η ισχύς που μπορεί να δώσει ο AC φορτιστής. Το Smart έχει ενσωματωμένο φορτιστή 4,6 kW ή σαν έξτρα στα 22 kW. Οπότε στην πρώτη περίπτωση θα κάνεις 22/4,6=4,8 ώρες, στην δεύτερη 1 ώρα.
Στην πραγματικότητα η ωφέλιμη μπαταρία του είναι 17,2 kWh οπότε ο χρόνος θα είναι λιγότερος.
Έχουμε διαβάσει σε διάφορα άρθρα ότι, συνήθως, μετά το 80-90% η ταχύτητα φόρτισης μειώνεται, ανεξαρτήτως φορτιστή, μήπως ανάλογα το αυτοκίνητο να το κοιτάξετε και αυτό. Ίσως μετά το 90% να μην έχει νόημα να φορτίζεις έξω.
-
Και πως ξερει κανεις αν το αμάξι μπορεί να φορτίσει στα 22ΚWh ή και παραπάνω για συντομευση χρόνου? είναι θέμα φορτιστή αυτοκινητου ή μπαταρίας ?
πχ στα Vw e-up 32 Kwh, Opel corsa-e 50 Kwh
-
Διαπίστωσα τεράστιες διαφορές στους σταθμούς φόρτισης . Ενώ οπως παραπάνω με 0,025€/λεπτό μια 22Kwh μπαταρία μπορεί να φορτίσει σε 60λεπτά χ0,025+1=1,55€ , βλέπω οτι υπάρχουν σταθμοί με 0.5€/Kwh (βλέπε παρακάτω), δηλαδή 0,5*22=11€ 7 φορές παραπάνω!!!
Κατι δεν πάει καλά ! Μηπως κάνω καπου λαθος?
https://www.heliev.gr/σημεία-φόρτισης/
'
OAKA Stadium
PlugScore
8.8
Ports
2 Mennekes (Type 2)s
Address
Olimpiako Athlitiko Kentro Athinon, Marousi 151 23, Greece
Cost
€0.50 per kWh
Description
2x22kW cable-free Blink Charger, Powered by WE Energy, Part of Blink Network. Blink card or Blink app needed to initiate charge.'
-
Ψάξε στις προδιαγραφές του ηλεκτρικού ιχ που σε ενδιαφέρει, και θα βρεις τον μέγιστο ρυθμό που μπορεί να φορτίσει σε kw σε εναλλασσόμενο ρεύμα, το αναφέρει ρητά. Επίσης η αγορά αυτή τη στιγμή είναι σε φάση όπου σε πιάσει. Στο αμέσως επόμενο διάστημα, όταν θα γενικευτεί ο πόλεμος τιμών των εταιρειών φόρτισης, θα δούμε που θα κάτσει η μπίλια αναφορικά με τις χρεώσεις φόρτισης .
-
Και πως ξερει κανεις αν το αμάξι μπορεί να φορτίσει στα 22ΚWh ή και παραπάνω για συντομευση χρόνου? είναι θέμα φορτιστή αυτοκινητου ή μπαταρίας ?
πχ στα Vw e-up 32 Kwh, Opel corsa-e 50 Kwh
Τι ακριβώς θες να σου πούμε; Πρέπει να δεις τι δυνατότητες φόρτισης έχει το κάθε αμάξι και τι δυνατότητες έχει ο εκάστοτε φορτιστής.
Στο 208/Corsa π.χ. λέει δέχεται μέχρι 11 kW AC και μέχρι 100 kW DC.
-
Έκανα και ρεκόρ;;;;
Μα ποιος είμαι τέλοσπάντων;
Ο Γύρος που κάνει τα ρεκόρ ..... χαχαχαχαχα .....
-
Εντάξει, πες οτι έχουμε το παραπάνω π.χ. το 208/Corsa με μπαταρία 50KW που δέχεται μέχρι 11 kW AC και μέχρι 100 kW DC. Αυτό που θέλω να καταλάβω τελικά ειναι το κόστος φόρτισης. Ετσι για το συγκεκριμένο παράδειγμα έχω καταλάβει τα παρακάτω και πείτε μου αν εχω καπου λάθος : 1) Στο δίκτυο Fortisis με ΑC 22 ΚW και 0,025€/λεπτό θεωρητικά θα κοστίσει για πλήρη φόρτιση 50/11 ωρες60min0,025€/min=4,54ώρες600.025=6,80€ (+1€ άνα φόρτιση)=7,80€ τελικό 2) Σε δίκτυο όπως ανέφερα παραπάνω πχ OAKA Stadium με €0.50 per kWh 50kw μπαταρία Χ 0,5€ =25€ Ισχύει ο παραπάνω συλλογισμός ? Δηλαδή στο στον έναν 7,80€ και στο αλλον 25€ . Μου φαίνεται εξωφρενική η διαφορά.
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης