-
Ηδη έχει δημοπρατηθεί το έργο για τις ανεμογεννήτριες...το δάσος ενοχλούσε...απλά πράγματα.
-
....40.000 στρέμματα και ακόμα μετράμε... Πως θα δημοπρατηθούν αφού δεν είναι απλά δασική αλλά καταφύγιο
-
Ηδη έχει δημοπρατηθεί το έργο για τις ανεμογεννήτριες...το δάσος ενοχλούσε...απλά πράγματα.
Δεν είναι έτσι τα πράγματα όπως τα περιγράφετε.
1ον δεν απαγορεύονται ανεμογεννήτριες σε δάση, εκτός αν είναι ζώνες απολύτου προστασίας της φύσης κτλπ κτλπ. Αυτές οι ζώνες είναι θεσμοθετημένες πανευρωπαϊκά, πράγμα που σημαίνει πως αν καούν δεν διευκολύνουν την εγκατάσταση ανεμογεννητριών.
2ον η περιοχή θα κυρηχθεί αναδασωτέα. Δεν απαγορευόνται οι ανεμογεννήτριες σε αναδασωτέα περιοχή. Όμως η λογική του νόμου είναι η εξής: Αν επιτρεπόταν πριν η επέμβαση στο δάσος, θα συνεχίσει να επιτρέπεται ακόμα και αν κυρηχθεί αναδασωτέα.
Δηλ στην πράξη κατά την άποψή μου δεν διευκολύνεται η εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε καμμένες περιοχές. Γιατί θα κυρηχθούν αναδασωτέες και ο απλός πολίτης που ακούει δόμηση σε αναδασωτέα περιοχή, αντιδράει πιο άσχημα-καχύποπτα από το να έβγαινε έγκριση επέμβασης σε δασική περιοχή πριν καεί.
Αυτή είναι η άποψή μου μια και έχω ιδία γνώση λόγω επαγγέλματος.
Πολλές φορές οι λόγοι μιας φωτιάς είναι πιο απλοί. Ανθρώπινη ηλιθιότητα, ψυχολογικά προβλήματα κτλπ
Τέλος, ποιο έργο έχει δημοπρατηθεί; Αν δεις τα αδειοδοτημένα έργα στην επίσημη σελίδα της ΡΑΕ, θα δεις ότι δεν υπάρχουν έργα έκει. 2 μικρά εργάκια έχει κάποιος, ερασιτέχνης κατά την άποψή μου, αφού πήγε έριξε δύο αιτήσεις σε μια περιοχή που είναι απίθανο να πάει άδεια εγκατάστασης. Και δεν πρόκειται για μεγαλοεργαλάβο. Μια άδεια παραγωγής(που δεν λέει τίποτα) και δεν έχει πάρει περιβαλλοντικά κτλπ κτλπ. Δεν πρόκειται να πάρει τίποτα κατά την άποψή μου. ...
-
Αν βρεθεί ότι κάποιος πήγε πάλι να κάψει χόρτα με τον αέρα...
-
Δημοσιεύθηκαν οι ταξινομήσεις των ηλεκτρικών του Απριλίου σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων και Δικύκλων (ΣΕΑΑ) με πηγή τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ:
Η Tesla συνέχισε την πρωτιά της για δεύτερο μήνα με 26 ταξινομήσεις και ακολουθεί το VW iD3 με 19 και το Peugeot e-208 με 17.
Δύο νεα ηλεκτρικά μπήκαν στην αγορά, το Opel Mokka X και το Skoda Enyaq iV.
Tesla Model 3 ταξινομήθηκαν 26
VW iD.3 ταξινομήθηκαν 19
Peugeot e-208 ταξινομήθηκαν 17
VW i.D4 ταξινομήθηκαν 17
Peugeot e-2008 ταξινομήθηκαν 13
Bmw i3 ταξινομήθηκαν 9
Opel Corsa-e ταξινομήθηκαν 5
Kia Nero EV ταξινομήθηκαν 5
Hyundai e-Kona ταξινομήθηκαν 5
Porsche Taycan ταξινομήθηκαν 5
Mini Electric ταξινομήθηκαν 4
Smart forfour ταξινομήθηκαν 4
Skoda Enyaq iV ταξινομήθηκαν 3
Smart fortwo ταξινομήθηκαν 3
Fiat 500-e ταξινομήθηκαν 3
VW e-Up! ταξινομήθηκαν 2
Citroen E-C4 ταξινομήθηκαν 2
Opel Mokka X ταξινόμησε 1
BMW X3-Series ταξινομήθηκαν 2
Audi e-Tron ταξινομήθηκαν 2
Nissan Leaf ταξινομήθηκε 1
Mercedes EQΑ ταξινομήθηκε 1
Mercedes V‐Series ταξινομήθηκε 1
-
Φασουλι το Φασουλι, θα γεμίσει η Ελλάδα ηλεκτρικά σε λίγο καιρό. Που υποτίθεται θα φορτιζονται από την έντονα καταπράσινη ηλεκτρική ενέργεια που θα παράγεται εκεί που κάποτε ήταν δάση κι άγονα αγριοβούνια... ΑΥΤΟ είναι η Πρόοδος, λεγόμενη τελευταία και 'Ανάπτυξη'.
Πήρε το μάτι μου στο ίντερνετ, κάτι για Μυτιληναίο και πρόσφατο νόμο που επιτρέπει ανεμογενητριες σε αναδασωταίες περιοχές, αλλά αφενός η πολιτική εκμετάλλευση κι αφετέρου η αναγούλα που μου ήρθε δεν μου επέτρεψαν να διαβάσω και συγκρατησω τα ψιλά γράμματα.
-
Αναμένεται αύξηση πάντως ταξινομήσεως ηλεκτρικών οχημάτων καθώς πλήθος Δήμων υπέβαλλε προτάσεις χρηματοδότησης σε Πρόγραμμα για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης, οι οποίες αναμένονται και να εγκριθούν. Τώρα πως θα κατανεμηθούν τα χρήματα και τι οχήματα θα διατεθούν ,αν θα αφορά επαγγελματικά ή οχήματα για την κίνηση των δημάρχων , δε το γνωρίζω (νομίζω ότι η πρόσκληση δε το αποσαφηνίζει κιόλας),αν και δε θα μου έκανε καμία εντύπωση να δω Tesla με πορτοκαλί πινακίδες.
Στα καλά νέα για κατόχους και υποψήφιους κατόχους ηλεκτρικών είναι ότι στο πλαίσιο του Προγράμματος θα κατασκευαστούν και σταθμοί φόρτισης οι οποίοι βάση λογικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων δε θα πρέπει να παράγουν έσοδα , οπότε δεν προβλέπεται επιπλεόν χρέωση από αυτή του δικτύου. Επίσης , επειδή είδα τα σχέδια , θα βρίσκονται σταθμοί ( λίγοι αλλά υπαρκτοί) σε χωριουδάκια της ορεινής Ελλάδας που δεν μπορείτε να φανταστείτε, σε μέρη που ο τουρίστας είναι άγνωστη λέξη. Το πρόβλημα είναι για πόσο καιρό θα στέκονται όρθιοι ή λειτουργικοί και πιστέψτε με είμαι πολύ απαισιόδοξος για το προσδόκιμο ζωής τους.
-
Πήρε το μάτι μου στο ίντερνετ, κάτι για Μυτιληναίο και πρόσφατο νόμο που επιτρέπει ανεμογενητριες σε αναδασωταίες περιοχές, αλλά αφενός η πολιτική εκμετάλλευση κι αφετέρου η αναγούλα που μου ήρθε δεν μου επέτρεψαν να διαβάσω και συγκρατησω τα ψιλά γράμματα.
Είναι απόφαση ΣΤΕ και είναι 10 ετών απόφαση. Δεν είναι πρόσφατο.
-
Εχω πάψει να διαβάζω άρθρα στα μμε , αλλά και αποφεύγω να μπαίνω σε συζητήσεις για τα ενεργειακά .
Βλέπετε λόγω ηλικίας έχω ζήσει και τους 'αγώνες' της αριστεράς , αλλά και διαφόρων άλλων , που στην δεκαετία του 70 ήταν κόντρα στην ανέγερση πυρηνικού εργοστασίου στον Κάβο ντόρο. Κακή ενέργεια πυρηνικά για τους νατοικούς και άλλα τέτοια.
Την ίδια στιγμή έλεγαν πόσο καθαρή είναι η πυρηνική ενέργεια όταν την παράγουν στην Βουλγαρία , Ρουμανία και στις άλλες σοσιαλιστικές χώρες . Και όταν έσκασε το Τσέρνομπιλ πάλι βλακείες έλεγαν .
Προφανώς στις ανεμογεννήτριες παίζονται επιχειρηματικά παιχνίδια και οι χρήσιμοι ηλίθιοι , είναι πολλαπλώς χρήσιμοι στους επιχειρηματίες , πολιτικούς και δημοσιογράφους...
Incance driver άψογη η ανάλυση σου . Χρειαζόμαστε ψύχραιμες φωνές , γιατί τώρα φωνάζουν αυτοί που δεν κάνουν βήμα χωρίς φορτιστή και ντάτα...
-
Μην ξεχνάς ότι έχει και 5-6 χιλιάρικα επιδότηση, άρα θα πέσει κάτω από τα 50.
Σας έχω ένα κουίζ. Έστω Dimsabas, κέρδισε το λαχείο, αγόρασε Tesla Model 3 Long Range και θέλει να πάει στο Παρίσι για ρομαντζάδα.
Κάνουμε τις εξής υποθέσεις:
- ξεκινάει από την Αθήνα γεμάτος.
- δε σταματάει πουθενά στο δρόμο.
- ταξιδεύει στην εθνική με 120-130 κι αρκούδι.
- φτάνει στην Πάτρα με 50%.
- δε φορτίζει στο πλοίο (θα μπορούσε να ζητήσει μια σούκο μπρίζα και να βγει απέναντι με 95%).
- αντί για αυτό, υποθέτουμε ότι βγαίνει στη Βενετία με 48% και ξεκινάει καρφί για Παρίσι.
- υποθέτουμε ότι βγαίνει μια λογική ώρα (ας πούμε 10-11 το πρωί), οπότε προσπαθεί να το πάει μονορούφι (όσο γίνεται αυτό με αυτούς τους ηλεκτρικούς δαίμονες), οπότε ΔΕ διανυκτερεύει σε ξενοδοχείο (όπου θα μπορούσε να φορτίζει όσο κοιμόταν).
- δε θέλω μαϊμουδιές 'θα πηγαίνω με 90 και τέτοια'. Θα πηγαίνει με το όριο, 120 ή όσο είναι εκεί στα ξένα, έχω καιρό να roadtripάρω.
Οπότε, [u]πόσες ώρες θα χάσει φορτίζοντας[/u] κάνοντας ακριβώς ό,τι θα έκανε και με ένα θερμικό (εντάξει, υποθέτουμε ότι υπάρχει ένα ιδανικό θερμικό το οποίο θα έφτανε Αθήνα-Παρίσι χωρίς να γεμίσει καύσιμο πουθενά και χωρίς να χρειαστεί ο οδηγός την οποιαδήποτε στάση, πηγαίνοντας με 120-130. Να δούμε, ρε παιδί μου, πόσες [b]μέρες [/b]επιπλέον θα χρειαστεί ο ερμο-Dimsabas για να πάει το κορίτσι στον Σηκουάνα.
-
Μωρέ, δε μου πάει η καρδιά, ας το δυσκολέψουμε λιγάκι. Ο Dimsabas ΔΕΝ είχε προγραμματίσει το ταξίδι, απλώς ξύπνησε το πρωί και του τη βίδωσε, οπότε πάει να το πάρει κι η μπαταρία είναι στο 65%. 'Ε σιγά, με βγάζει μέχρι την Πάτρα, μετά βλέπουμε. Στην Ιταλία θα είμαι, μπολιτιζμός λέμε, θα βγάλουμε άκρη'.
Οπότε ξεκινάει με 65%, δεν του κόβει να πάει σαν άνθρωπος (ξέρετε, 90...) με αποτέλεσμα να φτάσει με 15% στην Πάτρα και να βγει με 13% στη Βενετία. Χωρίς να επιτρέπεται να μπει σε ένα ξενοδοχείο, να κοιμάται και να φορτίζει. Αχ άμοιρε Dimsaba, καλύτερα να την κόψεις για ύπνο έξω από καμιά gellateria στην Οτοστράντρα (όση ώρα θα κάνει το θαύμα της η σούκο, δε σε βλέπω να φτάνεις μες στο '21).
-
Άσε τον dimsaba να γυρίζει τις Ευρώπες με το Tesla και το κορίτσι (αρκεί να μην το μάθει η γυναίκα του) και πιάσε τον καρμιρη, τον μεσο ελληνα με αμάξι 20ετιας και μηχανάκι για τις δουλειές (ΜΟΝΟ εγώ δεν έχω πια μηχανάκι στη πολυκατοικία). Τι πιο λογικό να χει ένα ηλεκτρικό σκουτερακι, όπως ο γείτονας μου στον πρώτο που αμολάει μπαλατεζα απ το μπαλκόνι για το ηλεκτρικό κινέζικο 'μοτοποδήλατο'.
Έβγαλαν οι Ισπανοί εργαλείο:
https://www.4troxoi.gr/2trohoi/h-seat-mo-stin-ellada-me-to-escooter-125/
λοιπόν 7 χιλιάρικα ευρά για κατηγορία 125 με μικρές ρόδες, που έχουν 1600€ σαν μέσο όρο τιμής στη πιάτσα (2 χιλιάρικα και κάτι τα Honda & Yamaha & Piaggio) και καινε 3‐4€ στα 100χλμ... θα μοσχοπουλήσει!
-
Ναι αλλά δεν ποντάρεις και τρώω τα νύχια μου.
Επίσης, θα ήταν χρήσιμη και μια μαντεψιά για το κόστος των 1.360 χιλιομέτρων (Αθήνα-Παρίσι, χωρίς τα του πλοίου).
-
καποτες κατι τετοια τα εκαμα με το τζιτιαρ το καβα αυθημερον μεταβασις, εναν στα γρηγορα και την επομενη πισω σε χομ-σουιτ-χομ. εσενα σε κοβω για 2 μεραι να πας και 2 μεραι να ερθεις. και ενα πεντακοσαρικακι σε πριζες. και επειδη οδηγας τουοτα δεν θα εριχνες και κανεναν.
-
Τι εστί τζιτιαρ το κάβα; Nissan GTR που το είχες κρυμμένο σε σπήλαιο; Μιλάς με γρίφους γέροντα...
Μη μου λες πόσο θέλω να πάω και να έρθω, ρωτάω **πόσες ώρες θα φάω φορτίζοντας **στο πήγαινε. Το 500άρικο καταχωρείται.
-
Οκ, άρα έχουμε την πρώτη ολοκληρωμένη συμμετοχή: 20 ώρες και 500 ευρώ. Δεν ασχολούμαι με την επιστροφή, λογικά θα κάτσω α Παρί για πάντα! Χαχαχα!
Άλλος; Έλα τώρα που γυρίζει!
-
20 οι ωρες να πας και 16 να γυρισεις. με μπαλαντεσα στη πριζα.
ντροπη σου να μην ξερεις το τζιτιαρ 1400. αυτο ητανε το δικο μου. εδω αμεσως μετα το γυαλισμα. στον spyco shines, τον κωστα
-
Οκ, άρα έχουμε την πρώτη ολοκληρωμένη συμμετοχή: 20 ώρες και 500 ευρώ. Δεν ασχολούμαι με την επιστροφή, λογικά θα κάτσω α Παρί για πάντα! Χαχαχα!
Άλλος; Έλα τώρα που γυρίζει!
500/2 τοτες, 250 σαν το καβα gpz με τον ιμαντα που ειχα το 1987. μετα επηρα το 900αρι, το νιντζα.
-
Αυτα που σου ηρθαν; Το κοστος να κανεις αυτα που αναφερεις ειναι τεραστιο, κανενας δεν το κανει αν θελει να βγαλει κερδος.
Offtopic: Hedge fund manager είναι ο Burry όχι ο retail Κυρ. Μήτσος που λέει 'σήμερα πουλάω'. Οι συνδυασμένες και περιπλοκές στρατηγικές είναι business as usual για αυτούς. Αυτό που λες ότι δε συμφέρει αποτελεί οπτική του κυρ. Μητσου, οι επαγγελματίες και δη οι επιτυχημένοι λειτουργούν πολύ διαφορετικά.
-
Να το πάρει το ποτάμι. Έχουμε τρεις περιπτώσεις. Η πρώτη, φτάνουμε στη Βενετία με την μπαταρία στο 48%. Έχουμε μπροστά μας τετραψήφιο αριθμό χιλιομέτρων κι ο συνολικός χρόνος φόρτισης είναι:
all symbols copy and pasteΣτη δεύτερη περίπτωση, βγαίνουμε στη Βενετία με 13% μπαταρία. Εμ, δεν είχαμε φορτίσει στο σπίτι, αφού το πρωί μάς τη βίδωσε να πεταχτούμε στο Παρίσι.
Στην τρίτη περίπτωση, στο χειρότερο σενάριο, βγαίνουμε στην Ανκόνα με 13% μπαταρία κι έχουμε μπροστά μας 1.300 χιλιόμετρα. Θα χάσουμε σε φόρτιση 1 ώρα και 46 λεπτά, δηλαδή όχι κάποιο κραυγαλέο νούμερο. Αν υποθέσουμε μάλιστα ότι για να καλυφθούν τόσα χιλιόμετρα, θα απαιτούνταν τρεις στάσεις ξεμουδιάσματος (και γεμίσματος με καύσιμο), γίνεται όλο και πιο εύπεπτο. Τι σημαίνει 1.300 χιλιόμετρα; Να ξεκινήσεις από την Καλαμάτα, να φτάσεις Αλεξανδρούπολη και να κάνεις αναστροφή μέχρι τη Θεσσαλονίκη. Περιορισμό στην ταχύτητα (μέχρι 70) έχουμε στα πρώτα 59 χιλιόμετρα, αφού έχουμε μόνο 13% μπαταρία. Σε περίπτωση που βγούμε με λίγο παραπάνω, 20 και πάνω, όλο το ταξίδι θα γίνει χωρίς περιορισμό ταχύτητας, δηλαδή με τα όρια (120-130, όσο είναι τέλος πάντων).
Τα παραπάνω στοιχεία δείχνουν ότι με τις κατάλληλες υποδομές, ακόμα κι ένα πολύ μεγάλο ταξίδι (που το 99% των αυτοκινήτων ΔΕ θα το δοκιμάσει ποτέ), δεν είναι κάτι ιδιαίτερα δύσκολο για ένα Tesla. Ναι, δεν είναι τόσο ξένοιαστο όσο με ένα πετρέλαιο και μάλλον θα δυσκολευτεί να γίνει. Ναι, θέλει να συμβουλεύεσαι το κεντρικό τάμπλετ και να επιλέγεις σε ποιον ταχυφορτιστή θα πας μετά. Αλλά δεν είναι κάτι δραματικό.
Το κόστος: Αθήνα-Πάτρα είναι περί τα 210 χιλιόμετρα κι άλλα 1.300 μέχρι το Παρίσι. Για τα πρώτα θα κάψουμε οικιακό ρεύμα, ας υποθέσουμε 4 ευρώ. Για τα υπόλοιπα, το κόστος είναι 82,45 ευρώ. Χοντρικά περί τα 86,5 ευρώ για 1.500 χιλιόμετρα, δηλαδή περί τα 5,75/100 χλμ για όλο μας το ταξίδι. Όχι κι άσχημα για ένα όχημα που κάνει 4,4' για το 0-100.
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης