-
Υπολογίζει μόνο το co2 όμως. Αν βάλει μέσα άλλους ρυπους που επηρεάζουν και τους ανθρώπους τότε δεν υπάρχει καμία σύγκριση. Επίσης δεν εξετάζει καθόλου τα υβριδικα + mild hybrid βενζινης που έχουν ίσο και μικρότερο αποτύπωμα co2 από τα diesel.
Γενικα είχα βάλει παρόμοια μελέτη με παρόμοια αποτελέσματα και εγω στο άλλο τοπικό.
Το co2... Δεν είναι ρύπος όπως το παρουσιάζει, δεν ειναι τοξικό.
-
Σε επιταχύνσεις και γυρολόγιο υπερέχει το ID3 (λογικό αφού έχει και 68hp παραπάνω), αλλά στα υπόλοιπα τα πάει πολύ καλά και το C4 (μάλιστα παρά τις κλίσεις κρατάει μεγαλύτερη ταχύτητα εισόδου στην απότομη αλλαγή κατεύθυνσης).
Αυτό που μου φάνηκε απίστευτο είναι ότι το ID3 έχει ταμπούρα πίσω!! Έλεος ρε VW,σε τέτοιο αμάξι,οικονομία στα φρένα;;
-
Παρά πολύ ωραίο. Πάντως όλα τα ηλεκτρικά θα πιάνουν υψηλές ταχύτητες εισόδου λόγω τω μπαταριων του που χαμηλώνουν το κεντρο βάρους.
Κατι μου λεει πως τα διπλα bumb stops εσωτερικά στο αμορτισερ του δίνουν την δυνατότητα όταν έχει φορτίσει να μπορεί να δεχτεί μια έξτρα ακόμα πίεση και για αυτο βλέπουμε να μπορούν να αλλάζουν κατεύθυνση υπό πίεση ενώ είναι τόσο μαλακα σε ανεση. Εντυπωσιακο, τι είδαμε και σε άλλα citroen αυτό.
Ξεκίνησαν και αυτοί moose tests;
-
Τα ηλεκτρικά έχουν δύο φρένα, τον κινητήρα και τα φρένα. Αυτός είναι ο λόγος που τα φρένα τους είναι υποδιαστασιολογημένα σε σχέση με ένα απλούν ιχ.
-
-
Μπαίνει ψες ένας στην Ομάδα των Tesla στο ΦουΜπού και γράφει τιμές για leasing στην Αγγλία. Κάθεστε; Προκαταβολή 2 χιλιάρικα και μηνιαία δόση 450. Λίρες όλα τούτα! Εννοείται ότι θα κυκλοφορούσα με Tesla, ακόμα και με τα σημερινά μου οικονομικά δεδομένα. Το αναφερόμενο μοντέλο είναι το 3 SR, δηλαδή αυτό με τη μικρή μπαταρία.
-
Μπαίνει ψες ένας στην Ομάδα των Tesla στο ΦουΜπού και γράφει τιμές για leasing στην Αγγλία. Κάθεστε; Προκαταβολή 2 χιλιάρικα και μηνιαία δόση 450.
Πολύ φθηνό για Τεσλα!!!
Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι θέλουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο! -> ωραία πράγματα!!!
-
Εννοείται με αυτές τις τιμές...και εγώ Τέσλα θα έπαιρνα με ληζινγκ στα €400/μήνα. Γιατί σε 3 χρόνια που θα είναι παρωχημένο το δίνεις και παίρνεις το νέο.
-
dimsabas wrote:
Μπαίνει ψες ένας στην Ομάδα των Tesla στο ΦουΜπού και γράφει τιμές για leasing στην Αγγλία. Κάθεστε; Προκαταβολή 2 χιλιάρικα και μηνιαία δόση 450.
Πολύ φθηνό για Τεσλα!!!
Οι Ευρωπαίοι είναι χαζοί! Να διαβάσουν σχόλια στο ελληνικό ΦουΜπού να μάθουν την αλήθεια.
-
Οι Ευρωπαίοι είναι χαζοί! Να διαβάσουν σχόλια στο ελληνικό ΦουΜπού να μάθουν την αλήθεια.
Αχαχαχα (γα το ΦΒ)....! Χαζοί δεν είναι, αλλά έχουν άλλο μισθό, άλλες υποδομές και άλλα σπίτια από την ψωροκώσταινα.
-
Η έρευνα είναι 7.000 άτομα από ήδη αγοραστές ηλεκτρικών. Από τις φωτογραφίες δεν μοιάζουν με τον μέσο Έλληνα.
Ο Γιωργάκης είχε μιλήσει για τη Δανία του νότου, λέτε να είχε δίκιο;!
-
bekiaris wrote:
dimsabas wrote:
Πολύ φθηνό για Τεσλα!!!
Κοίτα να δεις τί μαθαίνει κανείς από 'έρευνες' τύπου advertorial, πως υπάρχει και ένα ποσοστό 10% που στην ουσία έχει μετανιώσει την αγορά ηλεκτρικού, πως το 20% του ρεύματος είναι από ανανεώσιμες πηγές και πως κατασκευαστές όπως η Nissan έχουν στόχο 'ουδερερότητα άνθρακα' (ότι ακριβώς κι αν σημαίνει αυτό) σε 30 χρόνια από σήμερα, κι όχι μια 5ετια όπως ο dimsabas, πως το 51% των οδηγών συμβατικών αυτοκινήτων δεν έχουν καμιά διάθεση για ηλεκτρικό, κι άλλα τέτοια χρήσιμα...
-
dimsabas wrote
bekiaris wrote:
disabas wrote:
Πολύ φθηνό για Τεσλα!!!
Κοίτα να δεις τί μαθαίνει κανείς από 'έρευνες' τύπου advertorial, πως υπάρχει και ένα ποσοστό 10% που στην ουσία έχει μετανιώσει την αγορά ηλεκτρικού, πως το 20% του ρεύματος είναι από ανανεώσιμες πηγές και πως κατασκευαστές όπως η Nissan έχουν στόχο 'ουδερερότητα άνθρακα' (ότι ακριβώς κι αν σημαίνει αυτό) σε 30 χρόνια από σήμερα, κι όχι μια 5ετια όπως ο dimsabas, πως το 51% των οδηγών συμβατικών αυτοκινήτων δεν έχουν καμιά διάθεση για ηλεκτρικό, κι άλλα τέτοια χρήσιμα...
Ήθελα να τα αναφέρω και πριν αυτά αλλά βαριέμαι τις ανούσιες κόντρες, αλλά τώρα που τα ανέφερες, να πω ότι σαν πρώτοι και πιο κατάλληλοι για αγοραστές ηλεκτρικών, μου κάνει εντύπωση που το 99,9% δεν είναι ευχαριστημένοι από την αγορά τους.
Προφανώς ήταν πολύ κοντά στην αγορά ηλεκτρικού ήδη, δηλαδή μόλις οι 'κατάλληλοι' πρώτοι πάρουν ηλεκτρικά, μέρα προβλέπω ένα ποσοστό (θα είναι πολύ μεγάλο Πανευρωπαϊκά, ντουζίνες εκατομμυρίων) που θα αργήσουν να μπουν σε αυτή τη διαδικασία. Γενικά δεν προβλέπεται αυτή η αγορά να σταθεροποιηθεί πριν τουλάχιστον μια δεκαετία.
-
-
Η φάση είναι Τζιμ Κάρεϊ στο Ηλίθιος και Πανηλίθιος. Την πέφτει στη μορφονιά, τη ρωτάει αν υπάρχει πιθανότητα να τα φτιάξουν, του απαντάει 'μία στο εκατομμύριο' κι αυτός σκάει τρελό χαμόγελο. So there is a chance και φεύγει ευτυχισμένος! Τελικά είναι ξεκάθαρα πώς θα μεταφράσεις τα νούμερα. Άνθρωποι που όλοι τη μέρα κατηγορούν τα ηλεκτρικά, αγάλλονται που ένα 10% δε δηλώνει ενθουσιαμένο με την επιλογή του, αγνοώντας το βροντερό 90%. Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται!
-
Ακριβώς, θα περίμενα 1 στο 1.000.000 να μην είναι ευχαριστημένοι με την επιλογή του, όχι 10 στα 100. Μιλάμε για απείρως μεγαλύτερο ποσοστό, και αν το δεις ποιοτικά, δηλαδή ότι όσοι 'καίγονταν' περισσότερο πήραν πρώτοι, τότε είναι ακόμη πιο ανησυχητικό.
Η προσπάθεια προώθησης και επιβολής των ηλεκτρικών είναι η μεγαλύτερη που έχω δει στη ζωή μου για οποιοδήποτε άλλο προϊόν (αφού θα καταργήσουν ΟΛΕΣ τις Μ.Ε.Κ και επιβάλουν πρόστιμα για αυτές με τη μορφή Co2), όποτε με παραξενευει ότι από τους φανατικούς ηλεκτροαγοραστες ένα 10% δεν είναι ευχαριστημένοι.
-
Εδώ μέσα έχουν γραφτεί κατά καιρούς 1.002 κουσούρια των ηλεκτρικών. Αν αυτά ήταν αληθή, τότε τουλάχιστον οι μισοί των αγοραστών θα έπρεπε να τραβούν τα μαλλιά τους και να αναφωνούν 'τι κοτσάνα έκαναν'. Αφού θα τα λούζονταν από πρώτο χέρι. Να παραθέσω ακόμα ότι περσινή έρευνα έκανε λόγο για ακόμα υψηλότερο ποσοστό ικανοποίησης. Το 95% ή το 97% την αγοραστών ηλεκτρικού δήλωνε ευθαρσώς ότι δε θα επιστρέψει πίσω σε ΜΕΚ, έλεγε η έρευνα.
Τέλος πάντων, δεν υπάρχει περίπτωση να συμφωνήσουμε.
-
Διάβασα το άρθρο αλλά πουθενά δε γράφει ότι υπάρχει ένα 11% δυσαρεστημένων οδηγών.. Το ότι το 89% (εξαιρετικό ποσοστό) είναι ευχαριστημένοι δε σημαίνει ότι οι υπόλοιποι το μετάνιωσαν. Αναφέρει και άλλα ποσοστά για διάφορα θέματα.
Υπάρχει το original κείμενο πουθενά?
-
Εδώ μέσα έχουν γραφτεί κατά καιρούς 1.002 κουσούρια των ηλεκτρικών.
Tα πραγματικά 'κουσούρια', δηλαδή ελαττώματά τους είναι λίγα αλλά πολύ συγκεκριμένα και αυτό αυτομάτως τα κάνει ακατάλληλα για μια μερίδα (την μεγαλύτερη ίσως) αγοραστών ως μοναδικό αυτοκίνητο. Για εμένα π.χ. όλα τα μειονεκτήματα που έχουν δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, αφού με αγγίζουν ελάχιστα. Εαν υπήρχε κάποιο ηλεκτρικό της προκοπής με €20-25.000 θα το είχα ήδη αγοράσει. Αλλά δεν κρίνω με βάση τι βολεύει εμένα, αλλά αντικειμενικά.
Αντικειμενικά λοιπόν δεν μπορώ να παραβλέψω ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων δεν έχει χώρο φόρτισης, δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να το έχει ηλεκτρικό ως 2ο αυτοκίνητο και έχει ανάγκη να πηγαίνει συχνά στο 'χωριό'. Σε μερικά χρόνια που θα έχουν ικανοποιητική αυτονομία και ταχύτερη φόρτιση τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα.
-
Για εμένα π.χ. όλα τα μειονεκτήματα που έχουν δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, αφού με αγγίζουν ελάχιστα. Εαν υπήρχε κάποιο ηλεκτρικό της προκοπής με €20-25.000 θα το είχα ήδη αγοράσει. Αλλά δεν κρίνω με βάση τι βολεύει εμένα, αλλά αντικειμενικά.
Φάνη, συμφωνούμε, δεν έχει σημασία το προσωπικό. Από την άλλη όμως οταν ένα μέσο οικογενειακό αυτοκίνητο αξιόλογο σε χώρους κ υποδύναμη/κατανάλωση κτλ ξεπερνάει πλέον τα 20 χιλιάρικα, νομίζω είναι ουτοπία να ζητάμε κάτι αντίστοιχο από τα ηλεκτρικά. Οι εταιρίες επενδύουν κ θέλουν τα χρήματα τους πίσω, κ είναι λογικό να προ-πληρώνουμε στα ηλεκτρικά κάποιες επενδύσεις σε τεχνολογία καθώς κ τα μελλοντικά χαμένα τους έσοδα από αλλες πηγές. Κοιτούσα για παράδειγμα το ford puma (που μου αρέσει κιόλας να ειμαι ειλικρινής) σε νορμάλ εξοπλισμό κ ξεκινάμε από τα 21.500 χωρίς αυτόματο κιβώτιο. Αντιλαμβάνεσαι που θα καταλήξουμε... γενικά το κόστος των αυτοκινήτων λόγω των ηλεκτρικών κτλ έχει ανέβει, οπότε οι εμμένω στην αρχική μου τοποθέτηση, οτι δηλαδή γενικά τα αυτοκίνητα ειναι πλέον ακριβά κ οι μπαταρίες δίνουν την χαριστική βολή... (αλλά πάντα πρέπει να συγκρίνουμε όμοια πράγματα, δηλαδή ηλεκτρικό με πετρελαιο που έχει αυτόματο κιβώτιο εξοπλισμό)
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης