-
@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@argyn said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
- 20 λεπτά ανά 100km για φόρτιση (καθαρός χρόνος φόρτισης δηλαδή με μηδενικό χρόνο σπαταλημένο σε ουρές αναμονής και χωρίς να επιμερίζω χρόνο παρκαρίσματος/ξεπαρκαρίσματος και πλαγκαρίσματος/ξεπλαγκαρίσματος)
καθε 100χλμ οδηγησης σταματουσες ωστε να φορτισεις 20 λεπτα; καταλαβα καλα ή θες να πεις κατι διαφορετικο;
Όχι. Πλάγκαρα πάντα με SoC γύρω στο 30% μέχρι να φτάσει στο 90% αποκλειστικά σε incharge δικτυο, 2 διαφορετικά M3LR (έκαστο για μια βδομάδα).
Οι τιμές που αναφέρω βασίζονται στο ραπόρτο τιμολόγησης της incharge και περιλαμβάνουν το τι έκαψαν τα 2 αμάξια ΣΥΝΟΛΙΚΑ [κατανάλωση κίνησης + αδράνειας (χωρίς sentry) + απώλειες φόρτισης]
παλι δεν καταλαβα. Ανεφερες 20' φορτισης ανα 100χλμ οδηγησης. Τοσο συχνα φορτιζες; Κατι δεν εχω καταλαβει, διοτι δεν ειναι λογικο αυτο.
Συνολική απόσταση 2122 χλμ, με τα εξής κόστη, χρόνους και καταναλώσεις βάσει του ριπορτ της incharge (ΠΑΝΤΑ έναρξη φόρτισης γύρω στο 30% SoC και λήξη γύρω στο 90% SoC) ...
-
- 20 λεπτά ανά 100km για φόρτιση (καθαρός χρόνος φόρτισης δηλαδή με μηδενικό χρόνο σπαταλημένο σε ουρές αναμονής και χωρίς να επιμερίζω χρόνο παρκαρίσματος/ξεπαρκαρίσματος και πλαγκαρίσματος/ξεπλαγκαρίσματος)
καθε 100χλμ οδηγησης σταματουσες ωστε να φορτισεις 20 λεπτα; καταλαβα καλα ή θες να πεις κατι διαφορετικο;
Όχι. Πλάγκαρα πάντα με SoC γύρω στο 30% μέχρι να φτάσει στο 90% αποκλειστικά σε incharge δικτυο, 2 διαφορετικά M3LR (έκαστο για μια βδομάδα).
Οι τιμές που αναφέρω βασίζονται στο ραπόρτο τιμολόγησης της incharge και περιλαμβάνουν το τι έκαψαν τα 2 αμάξια ΣΥΝΟΛΙΚΑ [κατανάλωση κίνησης + αδράνειας (χωρίς sentry) + απώλειες φόρτισης]
παλι δεν καταλαβα. Ανεφερες 20' φορτισης ανα 100χλμ οδηγησης. Τοσο συχνα φορτιζες; Κατι δεν εχω καταλαβει, διοτι δεν ειναι λογικο αυτο.
Συνολική απόσταση 2122 χλμ, με τα εξής κόστη, χρόνους και καταναλώσεις βάσει του ριπορτ της incharge (ΠΑΝΤΑ έναρξη φόρτισης γύρω στο 30% SoC και λήξη γύρω στο 90% SoC) ...
μηπως φορτιζες και σε AC φορτιστες; μηπως το app της incharge μετραει συνολικη διαρκεια κουμπωματος και οχι διαρκεια φορτισης. Δηλ εσυ να ειχες σταματησει να φορτιζεις οταν εφτασε 90%, αλλα το app να μετρουσε χρονο που εισαι πριζωμενος (ακομα και αν δεν σε χρεωνε).
-
@bekiaris said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Όλα ειναι θέμα φιλοσοφίας, καμία κρίση ταυτότητας δεν υπάρχει, θέμα κουλτούρας καθαρά. Μπορεις να πας με μια ταχύτητα 100 χιλιόμετρα και να κάνεις σχεδιασμό στα ταξίδι σου? δεν θα έχιες κανένα θέμα. Αν ξεκινήσεις τάπα, το γκάζι στο πάτωμα και οπου βγει, άστο...
Κοίτα, σεβαστή η γνώμη σου, αλλά ας συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε. Και για να γίνω ελαφρώς προκλητικός:
- Μαούνα αμάξι πόλης ΔΕΝ υπάρχει - γιατί κλέβει χώρο από τα άλλα οχήματα τόσο σε κίνηση όσο και σε παρκάρισμα.
- Βαρύ αμάξι πόλης ΔΕΝ υπάρχει - γιατί η φθορά στις υποδομές που προκαλεί το βάρος του (οδοστρώματος/σχαρών ομβρίων κτλ κτλ) όχι μόνον υποβαθμίζει το οδικό δίκτυο της πόλης αλλά οδηγεί σε αυξημένα κόστη και οχλήσεις συντήρησης των υποδομών με ότι αυτό σημαίνει ενεργειακά, κοστολογικά κτλ κτλ για την λειτουργία της πόλης.
- Σχεδιασμό στο ταξίδι σου μπορείς να κάνεις εάν ταξίδι για εσένα είναι η μετακίνηση και μόνον. Έτσι δεν θα σε ενοχλεί το ότι αντί να απολαμβάνεις την φραπεδιά σου σε 20λεπτη στάση πάνω στο κύμα με μια 20λεπτη παράκαμψη εκτός εθνικής, αναγκάζεσαι να περνάς το 40λεπτο σου σε ΣΕΑ παρέα με ΚΤΕΛ, Νταλίκες και ΚΑΠΗ σε ημερήσια οδική εκδρομή ... Πάντα ευχόμενος αφενός να υπάρχει διαθέσιμος φορτιστής πάσχα, χριστούγεννα και σε περιόδους μαζικών εξόδων ώστε να είσαι ο πρώτος στην ουρά και αφετέρου να μην σου σκάσει ατύχημα και ακινητοποίηση για κανένα 3ωρο με 0 βαθμούς εξωτερική θερμοκρασία που θα σε βγάλει εκτός υπολογισμού στάθμης μπαταρίας ...
-
μηπως φορτιζες και σε AC φορτιστες;
DC αποκλειστικά και το περισσότερο ρεύμα που έχω δεί ακόμα και σε 360άρη είναι γύρω στα 110kW στιγμιαία για την SoC στάθμη που αναφέρω.
-
Με φόρτιση αποκλειστικά σε ταχυφορτιστέ incharge δικτύου (από 60kW έως 360kW) με SoC 30%-90% έχουμε:
- 17,8 kWh ανά 100km
- 9,3 Γιούρια ανά 100km
Οι τιμές προέρχονται από την τιμολόγηση της incharge και όχι από τα εξυπνακίστικα στατιστικά των τεσλάκιδων που πολύ βολικά ΔΕΝ μετράνε κατανάλωση στον φορτιστή αλλά κατανάλωση στην μπαταρία (εξαιρώντας έτσι τόσο απώλειες όσο ΚΑΙ κατανάλωση περιφερειακών συσκευών κατά την φόρτιση, πχ κλιματισμό).
τα έχουμε ξαναπει αυτά, και δυστυχώς τα ξανα επαναλαμβάνουμε. τα βασικά σημεία:
- δεν αγοράζεις ηλεκτρικό για να πηγαίνεις ταξίδια, το πιο βασικό ειναι η ταλαιπωρία για τις φορτίσεις και οχι το κόστος.
- η τιμή που αναφέρεις ειναι οντως σωστή για την incharge, αλλά και πάλι δεν ειναι το απόλυτο κριτήριο, εγώ φορτίζω σε ταχυφορτιστή με 0.40, αλλά τεσπα δεν εχει νόημα να μπουμε σε αυτή την σύγκριση. για να μην πολυλογούμε, στο πετρέλαιο η διαφορά ειναι υπαρκτή υπέρ αυτού, αλλά δεν μιλάμε για φοβερή διαφορά. -τι καναλώσεις έχεις στο πετρέλαιο?
- κατηγορείς άδικα τους Teslaκηδες, γιατί συγκρίνεις ανόμια οχήματα, έχει καμία σχέση πχ ένα aircross που όντως ειναι πολύ οικονομικό, με ένα Tesla? πραγματικά καμία σχέση σαν αυτοκίνητα, μιλάμε για δύο αυτοκίνητα διαφορετικής κατηγορίας.
- τα ηλεκτρικά ειναι κατεξοχή αυτοκίνητα πόλης και ουσιαστικά στοχεύουν σε ανθρώπους με δυναότητα οικιακής φόρτισης- εκτός αν θες να φορτίζεις τζάμπα στα Lidl (δεν εχει νοημα για μένα καν αυτή η κουβέντα).
Συγκρίνεται όμως μια χαρά με ένα C suv των 4,5+ μέτρων μήκους, το οποίο ακριβώς με ταχύτητες ταξί και την σημερινή τιμή πετρελαίου είναι και 15 % φτηνότερο.
-
Και κάτι ακόμα για να μην δουλεύουν τα παπαγαλάκια της ηλεκτροκίνησης τον κόσμο όλο (για να μην παρεξηγηθώ δεν αναφέρομαι στους εδώ συνομιλητές μου).
Να ξέρετε ότι ΟΛΕΣ οι καταναλώσεις που αναφέρει ο ειδικός τύπος κτλ είναι ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ τιμολογιακά.
Για παράδειγμα στην δική μου περίπτωση ενώ τα αμάξια ριπόρταραν μέση κατανάλωση γύρω στις 150Wh/km δηλαδή 15kWh/100km εγώ πλήρωνα στην incharge 17.8kWh/100km, δηλαδή μια διαφορά της τάξης του σχεδόν +19%.
Διότι αυτά που ριπόρταρε ο υπολογιστής των τεσλα ως "Avg. Energy" στο trip card ΔΕΝ συμπεριλαμβάνουν την κατανάλωση αδράνειας, την κατανάλωση κατά την φόρτιση καθώς και τις απώλειες κατά την φόρτιση.
-
Και κάτι ακόμα για να μην δουλεύουν τα παπαγαλάκια της ηλεκτροκίνησης τον κόσμο όλο (για να μην παρεξηγηθώ δεν αναφέρομαι στους εδώ συνομιλητές μου).
Να ξέρετε ότι ΟΛΕΣ οι καταναλώσεις που αναφέρει ο ειδικός τύπος κτλ είναι ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ τιμολογιακά.
Για παράδειγμα στην δική μου περίπτωση ενώ τα αμάξια ριπόρταραν μέση κατανάλωση γύρω στις 150Wh/km δηλαδή 15kWh/100km εγώ πλήρωνα στην incharge 17.8kWh/100km, δηλαδή μια διαφορά της τάξης του σχεδόν +19%.
Διότι αυτά που ριπόρταρε ο υπολογιστής των τεσλα ως "Avg. Energy" στο trip card ΔΕΝ συμπεριλαμβάνουν την κατανάλωση αδράνειας, την κατανάλωση κατά την φόρτιση καθώς και τις απώλειες κατά την φόρτιση.
Έχουμε πει ότι η κατανάλωση του trip computer, ειδικά στα tesla, που τα γνωρίζω καλύτερα ειναι ότι καταναλώνεται ενώ το αμάξι είναι σε D. Οτιδήποτε άλλο δεν φαίνεται στο trip computer. Έχουμε πει επίσης, ότι όποιος ενδιαφέρεται να δει κόστος χρήσης, βλέπει τις μετρήσεις του φορτιστή, αφού βάσει αυτών χρεώνεται (είτε ac είτε dc).
Εγώ εξακολουθώ να έχω κολλήσει στους χρόνους φόρτισης που μας έδειξες. Είναι το μοναδικό που δεν μου «κολλάει»
-
@criuser said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Συγκρίνεται όμως μια χαρά με ένα C suv των 4,5+ μέτρων μήκους, το οποίο ακριβώς με ταχύτητες ταξί και την σημερινή τιμή πετρελαίου είναι και 15 % φτηνότερο.
θες να μου πεις μοντέλο και κατανάλωση συγκεκριμένα?
Όλα ειναι θέμα φιλοσοφίας, καμία κρίση ταυτότητας δεν υπάρχει, θέμα κουλτούρας καθαρά. Μπορεις να πας με μια ταχύτητα 100 χιλιόμετρα και να κάνεις σχεδιασμό στα ταξίδι σου? δεν θα έχιες κανένα θέμα. Αν ξεκινήσεις τάπα, το γκάζι στο πάτωμα και οπου βγει, άστο...
Κοίτα, σεβαστή η γνώμη σου, αλλά ας συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε. Και για να γίνω ελαφρώς προκλητικός:
- Μαούνα αμάξι πόλης ΔΕΝ υπάρχει - γιατί κλέβει χώρο από τα άλλα οχήματα τόσο σε κίνηση όσο και σε παρκάρισμα.
- Βαρύ αμάξι πόλης ΔΕΝ υπάρχει - γιατί η φθορά στις υποδομές που προκαλεί το βάρος του (οδοστρώματος/σχαρών ομβρίων κτλ κτλ) όχι μόνον υποβαθμίζει το οδικό δίκτυο της πόλης αλλά οδηγεί σε αυξημένα κόστη και οχλήσεις συντήρησης των υποδομών με ότι αυτό σημαίνει ενεργειακά, κοστολογικά κτλ κτλ για την λειτουργία της πόλης.
- Σχεδιασμό στο ταξίδι σου μπορείς να κάνεις εάν ταξίδι για εσένα είναι η μετακίνηση και μόνον. Έτσι δεν θα σε ενοχλεί το ότι αντί να απολαμβάνεις την φραπεδιά σου σε 20λεπτη στάση πάνω στο κύμα με μια 20λεπτη παράκαμψη εκτός εθνικής, αναγκάζεσαι να περνάς το 40λεπτο σου σε ΣΕΑ παρέα με ΚΤΕΛ, Νταλίκες και ΚΑΠΗ σε ημερήσια οδική εκδρομή ... Πάντα ευχόμενος αφενός να υπάρχει διαθέσιμος φορτιστής πάσχα, χριστούγεννα και σε περιόδους μαζικών εξόδων ώστε να είσαι ο πρώτος στην ουρά και αφετέρου να μην σου σκάσει ατύχημα και ακινητοποίηση για κανένα 3ωρο με 0 βαθμούς εξωτερική θερμοκρασία που θα σε βγάλει εκτός υπολογισμού στάθμης μπαταρίας ...
οπότε στην πόλη δεν κυκλοφορούν μεγάλα Mercedes η bmw? μην ψάχνουμε αποδιοπομπαίους τράγους, εγώ αντιλαμβάνομαι ότι στην πράξη δεν πας τα ηλεκτρικά, και φυσικά είναι δικαίωμα σου. γιατί ρε παιδιά εξαφανίζονται όλα τα χρήματα από το κη3, όλοι είναι χαζοί που αγοράζουν? η διαφορά στην καθημερινότητα είναι πολύ μεγάλη, ακόμα και τα ταξίδια που λες, σε μια διαφορά 15% για μια οικογένεια που κάνει 2 ταξίδια το χρόνο, πραγματικά αμελητέα. τα ηλεκτρικά ήρθαν για να μείνουν, αρέσει δεν αρέσει, οι μνήμες με το diesel gate νοπές, η τεχνολογία του παρόντος είναι το ρεύμα, και δεν υπάρχει αυτή την στιγμή ανταγωνιστής (μην πάμε στα υδρογόνα, τα έχουμε ξαναπεί τι κόστος υποδομών χρειάζονται)
-
Εγώ εξακολουθώ να έχω κολλήσει στους χρόνους φόρτισης που μας έδειξες. Είναι το μοναδικό που δεν μου «κολλάει»
Για να σε διευκολύνω, ενδεικτική φόρτιση σε 180άρη DC από περίπου SoC 30% σε 90%.
Αυτό ριπορτάρει το αμάξι
Αυτό ριπορτάρει ο φορτιστής
-
Πεζώ 3008, Σιτροέν 5 αιρκρος που ξέρω καταναλώσεις.
Θα τις έβαζα στα 6-6,2 λ/100 για τέτοιες ταχύτητες.
Και οι χώροι είναι ανάλογοι του Τέσλα.
20 εκ μικρότερο μήκος, αλλά μεγαλύτερο ύψος και πιο κάθετη θέση για τους επιβάτες.
Υπάρχουν και τα κορεάτικα ντίζελ Σπόρτατζ και Τουσόν, αλλά δεν ξέρω καταναλώσεις.
-
αν φορτίσεις το Tesla στην Λάρισα ή στην Αταλάντη, σου βγαίνει και πιο φθηνό , και έχεις και Tesla, όχι peugeut.
6 λίτρα * 1.4 (τιμή λίτρου) = 8.4 ευρώ/100km.
18kwh *0.40 (super charger Αταλαντη)=7.2/100 km -
Και οι χώροι είναι ανάλογοι του Τέσλα.
Model 3, χώροι και άνεση πίσω επιβατών για να γελάς αναλογικά με το μέγεθος του οχήματος.
Προ ετών δοκιμή πίσω καθίσματος του πρώτου Model 3 που ήρθε στην μαγαζί από πολύπειρη ψηλοκάπουλη μιλφάρα εγνωσμένου κύρους (ναι, αυτή με τα 12ποντα - να σέβεσται).
Ερώτηση: Πώς σου φαίνεται το πίσω κάθισμα?
Απάντηση (που άφησε εποχή): Άβολο, σκληρό, ρηχό και φέρνει σε κουνελογαμίστρα ... -
αν φορτίσεις το Tesla στην Λάρισα ή στην Αταλάντη, σου βγαίνει και πιο φθηνό , και έχεις και Tesla, όχι peugeut.
6 λίτρα * 1.4 (τιμή λίτρου) = 8.4 ευρώ/100km.
18kwh *0.40 (super charger Αταλαντη)=7.2/100 kmΔεν έχω μπει μέσα σε Τέσλα.
Ετσι και αλλιώς αν κάτι δεν είναι στα πιθανά μοντέλα δεν το δοκιμάζω. Αλλά και με τις διαστάσεις που έχω δεν είμαι μέτρο σύγκρισης.
Τώρα για τις τιμές του ρεύματος δεν ξέρω, απλά σύμφωνα με αυτά που διαβάζω από τον άλλο χρήστη.
-
οπότε στην πόλη δεν κυκλοφορούν μεγάλα Mercedes η bmw? μην ψάχνουμε αποδιοπομπαίους τράγους, εγώ αντιλαμβάνομαι ότι στην πράξη δεν πας τα ηλεκτρικά, και φυσικά είναι δικαίωμα σου. γιατί ρε παιδιά εξαφανίζονται όλα τα χρήματα από το κη3, όλοι είναι χαζοί που αγοράζουν? η διαφορά στην καθημερινότητα είναι πολύ μεγάλη, ακόμα και τα ταξίδια που λες, σε μια διαφορά 15% για μια οικογένεια που κάνει 2 ταξίδια το χρόνο, πραγματικά αμελητέα. τα ηλεκτρικά ήρθαν για να μείνουν, αρέσει δεν αρέσει, οι μνήμες με το diesel gate νοπές, η τεχνολογία του παρόντος είναι το ρεύμα, και δεν υπάρχει αυτή την στιγμή ανταγωνιστής (μην πάμε στα υδρογόνα, τα έχουμε ξαναπεί τι κόστος υποδομών χρειάζονται)
Καλά δεν είναι μικρά τα φορολογικά οφέλη που προσφέρουν σ αυτούς που τα χρειάζονται..... βασικά είναι απίστευτα!!!
-
Δεν έχω μπει μέσα σε Τέσλα.
Ετσι και αλλιώς αν κάτι δεν είναι στα πιθανά μοντέλα δεν το δοκιμάζω. Αλλά και με τις διαστάσεις που έχω δεν είμαι μέτρο σύγκρισης.
Τώρα για τις τιμές του ρεύματος δεν ξέρω, απλά σύμφωνα με αυτά που διαβάζω από τον άλλο χρήστη.
ένα πράγμα στα ταξίδια που κάνετε λάθος, όταν ξεκινάς ένα ταξίδι, έχεις φορτίσει στο σπίτι σου στο 100% σε χαμηλή τιμή. το ίδιο ισχύει και στη επιστροφή, που ακόμα και να μην έχεις την φθηνή οικιακή φόρτιση, δεν χρειάζεται να πας στον dc τον ακριβό, αλλά σε έναν ac φθηνό. Αρα η dc φορτιστη, έστω με την ακριβή τιμή της in charge στα 0.59, δεν αφορά των σύνολο των χιλιομέτρων, αλλά ίσως και λιγότερα από τα μισά (εξαρτάται από απόσταση, οδήγηση, κτλ). αέναη κουβέντα δίχως τέλος, τα ηλεκτρικά είναι πολύ πιο φθηνά στο σύνολο στην χρήση και στην συντήρηση, το μόνο άγχος είναι η κατάσταση της μπαταρίας και το κόστος αντικατάστασης. Τα υπόλοιπα είναι απλά θέμα συνήθειας. Δεν είναι για όλους όμως, και αυτό είναι σεβαστό, αλλά μην τα ισοπεδώνουμε όλα. είναι πασιφανές, εξάλλου από τον ρυθμό απορρόφησης των κονδυλίων του ΚΗ3, ακόμα και στους ιδιώτες, για να προλάβω τους πονηρούς για τις εταιρίες.
-
Δεν έχω θέμα με τα ηλεκτρικά, το αντίθετο - σε πολλούς τομείς είναι ευλογία. Έχω όμως τεράστιο θέμα με τον τρόπο που αυτά τοποθετούνται στην αγορά, εσφαλμένα, ως άμεσος και προτιμητέος αντικαταστάτης των θερμικών/υβριδικών καθώς και με την παραπληροφόρηση που τα συνοδεύει. Το ότι εστιάζω στα αρνητικά τους δεν σημαίνει ότι παραγνωρίζω τα θετικά τους.
-
είναι πασιφανές, εξάλλου από τον ρυθμό απορρόφησης των κονδυλίων του ΚΗ3, ακόμα και στους ιδιώτες, για να προλάβω τους πονηρούς για τις εταιρίες.
Ποιό είναι το ποσοστό των ιδιοκτητών ηλεκτρικών στην Ελλάδα που ΔΕΝ έχουν ταυτόχρονα πρόσβαση σε θερμικό/υβριδικό?
Να ένα ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο που θα αποκαλύψει πολλά.
-
Δεν έχω θέμα με τα ηλεκτρικά, το αντίθετο - σε πολλούς τομείς είναι ευλογία. Έχω όμως τεράστιο θέμα με τον τρόπο που αυτά τοποθετούνται στην αγορά, εσφαλμένα, ως άμεσος και προτιμητέος αντικαταστάτης των θερμικών/υβριδικών καθώς και με την παραπληροφόρηση που τα συνοδεύει. Το ότι εστιάζω στα αρνητικά τους δεν σημαίνει ότι παραγνωρίζω τα θετικά τους.
δεκτό, συμφωνούμε, προφανέστατα υπάρχουν κ πολλά αρνητικά. Απλά θεωρώ άσκοπη την σύγκριση με το κόστος του πετρελαίου, για μένα (ως κάτοχος ηλεκτρικού) πιο πολύ με καίει η κατάσταση της μαπταρίας, το degradation, τα χιλιόμετρα που θα βγάλει, μην φάω καμία στούκα από το πλάι και πάει άκλαφτη. Το βασικό σημείο που αναφέρεις, ειανι το marketing, πάντα θα υπάρχει, έτσι και το 12-13 δεν μας είχαν ζαλίσει με τα πετρέλαια? όταν οι εταιρίες επενδύουν σε μία τεχνολογία, ρίχνουν χρήματα μετά σε διαφήμιση και παπαγαλάκια, για να διαμορφώσουν γνώμες, λογικό είναι να συμβαίνει, το αντίδοτο είναι η σωστή ενημέρωση όμως.
-
Ποιό είναι το ποσοστό των ιδιοκτητών ηλεκτρικών στην Ελλάδα που ΔΕΝ έχουν ταυτόχρονα πρόσβαση σε θερμικό/υβριδικό?
Να ένα ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο που θα αποκαλύψει πολλά.
θεωρώ πως οι περισσότεροι αν όχι όλοι, έχουν ήδη θερμικό /υβριδικό, κανένας δεν πάει απευθείας σε ηλεκτρικό (και μεταξύ μας, καλά κάνει γιατί θέλει εξοικείωση)
-
Για να σε διευκολύνω, ενδεικτική φόρτιση σε 180άρη DC από περίπου SoC 30% σε 90%.
Αυτό ριπορτάρει το αμάξι
Αυτό ριπορτάρει ο φορτιστής
45.4 διαφορα με 43 δεν ειναι τραγικα τα πραγματα. Ζεσταινει την μπαταρια και εχεις και εκει απωλειες, εκτος απο ολα τα υπολοιπα συστηματα που δουλευουν κανονικα ενω φορτιζει το οχημα (δεν ειναι σε sleep mode δηλαδη).
Σχετικα με τους χρονους φορτισης, ειμαι σιγουρος οτι θα ηταν χαμηλοτεροι αν επαιζες στο 20-80 παρα στο 30-90, αλλα υποθετω αυτο ειχε να κανει με περιορισμους της δουλειας σου. Για εμενα dc φορτιση = ταξιδι και top-up αρκετο ωστε να φτασω στον προορισμο μου και οχι συστηματικο φορτισμα μονο εκει.
Παντως, χαζομαρα της εταιρειας σου να σας αναγκαζει να χρησιμοποιειτε ηλεκτρικα, χωρις να σας δινει τη δυνατοτητα να φορτιζετε στον χωρο της.
Απο εκει και περα, το δοκιμασε, δεν ειναι για εσενα, προχωρας παρακατω.
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης