-
5 λίτρα σημαίνει ότι η 15ετίας ντουλάπα μου έχει χαμηλότερο κόστος κίνησης! Γιατί μπορεί να καίει διπλάσια ποσότητα, όμως το υβριδικό έχει την ατυχία να καταναλώνει το ακριβότερο καύσιμο. Επισκέφτηκα την Auto Marin στη Βούλα για να δοκιμάσω ένα Volvo V60 D6, μία έκδοση που μάλλον δεν είχε εισαχθή στη χώρα μας ή δεν πούλησε κομμάτι. Plug-in, με καμιά 40αριά χιλιόμετρα ηλεκτρικής αυτονομίας και μοτέρ 2.4 λίτρα πετρέλαιο. Στα χαρτιά μοιάζει αχτύπητος συνδυασμός. Τα πολλά αστικά χιλιόμετρα βγαίνουν με το ρεύμα και στα ταξίδια απολαμβάνεις ένα οικονομικό σύνολο (τι στο καλό; Υβριδικό πετρέλαιο είναι) με τρελή ροπή (64+ κιλά ροπής)! Δυστυχώς όμως το αυτοκίνητο της μάντρας είναι ακτελώνιστο και δεν επιτρέπεται να το οδηγήσεις. Απορώ πώς θα πουλήσουν τόσο ακριβά μεταχειρισμένα, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα οδήγησης ή ελέγχου σε αντιπροσωπεία.
Σχετικά με τον γνωστό που έδωσε την 335i για το Tesla, δε θεωρώ ότι έχασε χρήματα. Για να έχει ήδη τέτοιο αυτοκίνητο, προφανώς είναι άνθρωπος μιας κάποιας οικονομικής επιφάνειας. Ε, αυτός δε γίνεται να μείνει με το ίδιο αυτοκίνητο για 25 χρόνια, λογικά θα τα αλλάζει σχετικά τακτικά. Άρα, έτσι κι αλλιώς, κάπου τώρα ή σύντομα θα άλλαζε. Αντί να πάρει κάτι θερμικό, πήρε κάτι που είναι πιο γρήγορο (στην καθημερινή χρήση, όχι στην autobanh) και το οποίο θα του κοστίσει πολύ φθηνότερα. Οπότε και το γούσταρε, αλλά κι οικονομικά τον συνέφερε. Όπως κι εκείνος που πούλησε το EVO στον Alexandros K. για να πάρει Μ3 Performance (γκουχ, γκουχ, Μ3=Model 3).
-
Αντιγράφω από το ΦουΜπού, είναι λες κι αναφέρεται στον τύπο με το 335:
'Παμε λοιπον να κανουμε μια ορθολογικη κουβεντα.
Το πρώην θερμικο οχημα μου ηταν μεγαλου κυβισμου και σχεδον αντιστοιχης ιπποδυναμης με το Τεσλα μου. Οποτε συγκρινουμε ΠΑΡΟΜΟΙΑ οχηματα , σε μεγεθος, ιπποδυναμη, χωρους κτλ.
Για γεμισμα (ωστε να κανω ενα ταξιδι) ηθελα 110-120ευρω και εκανα περιπου 400-420χλμ. Επισης πληρωνα 1000 ευρω σηματακι και 500-600 σερβις κτλ καθολη την διαρκεια του ετους.
Το Tesla για τα αντιστοιχα χιλιομετρα θα μου κοστισει- 42Ευρω (φορτιση στα ΣΕΑ Ψαθοπυργου).
- με Blink θα πληρωσω περιπου 35ευρω.
- στο σπιτι 4-5ευρω
Δεν πληρωνω φορους για το Τεσλα μου και το βρισκω πιο απολαυστικο απο το θερμικο μου.
Το κοστος κινησης του ηλεκτρικου οχηματος ειναι πολυ φθηνοτερο απο την βενζινη.'
-
Καλημέρα, καλό μήνα, εγώ πάντως δεν εμπλέκομαι ξανά σε συζήτηση με τους δύο (2) φίλους, που είναι τα μοναδικά άτομα στο φόρουμ που επιμένουν να αγνοούν όοοολα τα προβλήματα της ηλεκτροκίνησης ΣΗΜΕΡΑ, κόντρα σε όοολους τους υπόλοιπους που τα επισημαίνουν.
Απλά θα παρακολουθώ τα επιχειρήματά τους που αναφέρονται σε ένα παράλληλο μελλοντικό σύμπαν, μασώντας εικονικό πασατέμπο...
Όοοταν τα ηλεκτρικά γίνουν συμφέρουσα και δυνατόν να εφαρμοστεί λύση, θα τα έχουμε αγοράσει όλοι.
Αλλά για αντιδικίες χωρίς νόημα, κάποτε γινόταν διαξιφισμοί στα φόρα, φόρουμ, πως διάλα τα λένε, για το αν το Phillips CD ή το Sony Mini-Disk ήταν πιο πρακτικό, κι αν το Blu-Ray είχε καλύτερη ποιότητα απ το DVD-HD... κάτι αντίστοιχο κάνουν κι όσοι μιλάνε (κι αγοράζουν) ηλεκτρικό αμάξι σήμερα...
-
Eίναι αδιέξοδη η συζήτηση για το αν τα ηλεκτρικά είναι φθηνότερα ή ακριβότερα, γιατί απλούστατα συγκρίνουμε με διαφορετικούς όρους. Μερικά πράγματα που 'ξεχνάνε' οι ηλεκτρομάχοι είναι ότι τα συμβατικά ιχ, και ειδικά τα ακριβά/πολυτελείας/μεγάλου κυβισμού είναι φορτωμένα ένα σκασμό φόρους. Επίσης, το καύσιμο που καίνε είναι και αυτό τίγκα στη ληστρική φορολογία, ενώ οι εναλλακτικές που έχουν για να ρίξουν τα κοστολόγια είναι να το σφάξουν και να το κάνουν υγραέριο (αλλά ποιός σφάζει ένα 335ι για να το κάνει τέτοιο όμως?), χώρια τις επιπλέον αβάντες που χαίρουν με τα μηδενικά τέλη, την έστω πρόσκαιρη δωρεάν φόρτιση κ.α. ανάλογα τον περιοχή που βρίσκεται.
Δεν είναι τυχαίο ότι το Ταυκάν ξεπουλάει, πρέπει να είναι κάποιος μογγόλος να δώσει + 60 με100 χιλιάρικα παραπάνω για να το Παναμέρα τούρμπο, ή να έχει δαγκώσει τη λαμαρίνα ανεπιστρεπτί, αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι οι όποιες συγκρίσεις είναι ακόμη πρώιμες και άνισες. Όχι ότι δεν πρέπει να γίνονται φυσικά, αλλά να σκεφτόμαστε και μερικά πράγματα όπως :το ότι το γκουβέρνο είναι παντού φοροδίαιτο, ότι δεν υπάρχει τίποτε δωρεάν, ότι πίσω έχει η αχλάδα την ουρά και ότι το θέμα μπαταρία με το τεράστιο κοστολόγιό της είναι ακόμη ο άγνωστος χ της εξίσωσης.
-
Καλημέρα, καλό μήνα, εγώ πάντως δεν εμπλέκομαι ξανά σε συζήτηση με τους δύο (2) φίλους, που είναι τα μοναδικά άτομα στο φόρουμ που επιμένουν να αγνοούν όοοολα τα προβλήματα της ηλεκτροκίνησης ΣΗΜΕΡΑ, κόντρα σε όοολους τους υπόλοιπους που τα επισημαίνουν.
Μα το ξαναλέω, δεν με ενδιαφέρει να πηγαίνω 2 φορές τον χρόνο τάπα στο χωριό μου με 160 (που θα κάψω σε βενζίνη 15 λίτρα στα 100), μπορώ να πάω κ με 90 χαλαρά κ ξένοιαστα, δεν κάνω ταξίδι κάθε εβδομάδα οπότε το πρόβλημα της ταχύτητας δεν με απασχολεί, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο ειναι κυρίως για την πόλη στην οποία κατοικώ κ με αυτά τα κριτήρια το αγόρασα. Δεχομαι επίσης το πρόβλημα με την φόρτιση που θέλει ειδικούς χώρους κ wallbox, κάποιοι όμως έχουν. Το πρόβλημα με την ταχύτητα φόρτισης επίσης δεν με απασχολεί καθώς φορτίζω το βράδυ ενώ όσο αυξάνονται οι αυτονομίες θα φαίνεται λιγότερο. Το κόστος των μπαταριών είανι μεγάλο, αλλά όταν θα χρειαστείς αλλαγή, το αυτοκίνητο έτσι κ αλλιώς δεν θα έχει αξία, κ το κόστος των μπαταριών θα έχει πέσει αρκετά. Τελος για να το κλείσουμε, δες το βιντεάκι του φίλου που έβαλα ποιο πάνω από έναν άνθρωπο που έχει χρόνια ηλεκτρικό (κ δεν στηρίζεται στην θεωρία καθώς αυτή απέχει από την πράξη) κ πες μου την άποψη σου αν τελικά τα ηλεκτρικά είναι τόσο ακριβά όσο πιστεύεται. Για έναν άνθρωπο σαν εμένα που κάνει 100 χιλιόμετρα την ημέρα κ βάλε, μιλάμε πραγματικά για επανάσταση στην τσέπη αλλά εδώ πάει στο προσωπικό κ δεν έχει νόημα. Βασικά σε 5 χρόνια όταν οι τιμές των μικρομεσαίων ηλεκτρικών πέσουν κ άλλο, οσοι με τον χ ψ τρόπο μπορείτε να φορτίσετε στο σπίτι, εκεί θα πάτε κ θα τα ξαναπούμε... τα υπόλοιπα ειναι για λαική κατανάλωση.
-
Κ για τους φανατικούς του υδρογόνου επειδή έχουν ακουστεί κ αυτές οι φωνές στο forum. Τι συγκρίνουμε δηλαδή, τόσο χαζές ειναι οι παγκοσμιες αυτοκινητοβιομηχανίες κ βγήκαμε εμείς στην κολωμβία των βαλκανίων να τους ανοίξουμε τα μάτια?
-
ΡΕ ηλεκτοκινησολάτρεις, έλεος!!!
Μιλάμε για προοπτική της ηλεκτροκίνησης!!! Μια μορφή κίνησης που θα έρθει στο μέλλον!!! Το πόσο γρήγορα ή αργά θα εξαρτηθεί από ΠΟΛΛΟΥΣ παράγοντες, αλλά θα έρθει στο ΜΕΛΛΟΝ! Θέλουμε ΟΛΟΙ να έρθει γρήγορα, αλλά για να έρθει πρέπει να ικανοποιηθούν κάποιες προϋποθέσεις, που για να ικανοποιηθούν πρέπει να αλλάξει ΟΛΟΚΛΗΡΗ η εικόνα της χώρας*! Θεωρείτε ότι αυτό είναι εφικτό μέσα στην επόμενη 10ετία???
*παραδείγματα ξεκινόντας από το βασικό
-
ΠΡΕΠΕΙ να γκρεμιστούν ΤΕΡΑΣΤΙΑ κομμάτια των μεγάλων πολεων, ώστε να γίνεται νυχτερινή φόρτιση σε κλειστά γκαράζ (γιατί αλλιώς δεν υπάρχει το φτηνό νυχτερινό ρεύμα) στο σπίτι του κάθε κατόχου!!! (αλλίως μπαλαντέζα 200-500 μέτρων για φόρτισμα, κατι που δε νομίζω ότι ούτε εσείς το θεωρείτε εφικτό!)
-
Αυξηση της αυτονομίας σε επίπεδο των θερμικών!!! πχ (θα γίνω κάφρος για τον bekiari , για να μην το βάλω σε επίπεδο κάνω την κ@υλα μου γιατί δεν θα το καταλάβετε) πεθαινει η μάνα σου στο χωριό (300χλμ μακριά, πχ Αμφιλοχία αν θυμαμαι καλά) μέσα στο βράδυ (και δεν έχει καν προλάβει να φορτίσει το leaf και τρέχεις για κηδείες κλπ και την επόμενη το βράδυ πρεπει να είσαι πίσω στην Αθήνα, με το leaf μκπορείς να το κάνεις χωρίς φόβο??? Με το αουρις το έχω κάνει 5 φορές (κσαι για κηδείες (παπουδια, θιάδες, ξαδερφια, άλλα και για κ@υλα γενέθλια ξαδερφων) με μ.ο. ταχύτητας πάνω απο 100χλμ/ωρα, και το έκανα ΑΝΕΤΑ, χωρίς να φοβάμαι αν θα με αφήσει από βενζίνη και πήγα και για δουλειά!!!
-
Μείωση του χρόνου φόρτισης σε επίπεδα θερμικών πχ από ρεζεβρα σε φουλαρισμα σε 10' (εδώ με σούκο φόρτιση ΟΛΟ το βράδυ, δεν βγάζεις μια έκτακτη μετακίνηση κατά τη διάρκεια της μέρας)
Τα περι οικολογίας τα αφήνω απ'έξω, γιατί καμία μελέτη δεν έχει γίνει για το κατα πόσο συνολικά η ηλεκτροκίνηση επιβαρύνει το περιβάλλον.
Το ότι εσένα bekiari, προσωπικά σε συμφέρει το ηλεκτροκίνητο, δεν σημαίνει ότι συμφέρςι τον κύριο όγκο του πληθυσμού της χώρας!!!
έλεος πια!!!
-
-
Το κόστος των μπαταριών είανι μεγάλο, αλλά όταν θα χρειαστείς αλλαγή, το αυτοκίνητο έτσι κ αλλιώς δεν θα έχει αξία, κ το κόστος των μπαταριών θα έχει πέσει αρκετά.
Από περιέργεια, αυτό πως έχει προκύψει;
-
bekiaris wrote:
Το κόστος των μπαταριών είανι μεγάλο, αλλά όταν θα χρειαστείς αλλαγή, το αυτοκίνητο έτσι κ αλλιώς δεν θα έχει αξία, κ το κόστος των μπαταριών θα έχει πέσει αρκετά.
Από περιέργεια, αυτό πως έχει προκύψει;
Δε νομίζω να προκύπτει από κάπου συγκεκριμένα, απλά είναι μια πολύ λογική υπόθεση βλέποντας όλη την αγορά να κινείται με χίλια προς τα κει..
-
Πριν από μερικές μέρες είδα εν κινήσει ηλεκτροκίνητο όχημα γνωστής αμερικανικής εταιρείας.Αυτο το πραμα που καταλάμβανε όλο το πλάτος της λωρίδας κυκλοφορίας δε πληρώνει τέλη;ένα παπί πληρώνει τέλη και όχι αυτό;Είμαστε με τα καλά μας;
-
Eμείς ναι, άλλοι όμως όχι.
-
ΡΕ ηλεκτοκινησολάτρεις, έλεος!!!
Το ότι εσένα bekiari, προσωπικά σε συμφέρει το ηλεκτροκίνητο, δεν σημαίνει ότι συμφέρςι τον κύριο όγκο του πληθυσμού της χώρας!!!
έλεος πια!!!
έλεος πια? δεν σε καταλαβαίνω πραγματικά, οι σημερινές αυτονομίες των 340 χιλιομέτρων είναι αρκετά ικανοποιητικές, κ μία τεχνολογία για να αναπτυχθει θα χρειαστεί χρόνια κ επενδύσεις, φυσικά το τεστάρισμα θα γίνει στις πλάτες του λαού. Για τον χρόνο φόρτισης τα έχουμε ξαναπεί, μην τα ξαναλέμε, το βιντεάκι του φίλου που έβγαλε εξελάκι κ έχει ηλεκτρικό το είδες ή απλά μιλάμε για να μιλάμε? ναι εμένα προσωπικά με βολεύει, αλλά δεν το παώ στο προσωπικό, το πάω οτι το επιχείρημα οτι ειναι ακριβό κτλ...δεν στέκει, γιατί το κόστος δεν είναι αυτό που θέλετε να μεταφέρεται, κ επίσης μιλάμε για ένα άλλο προιόν. Δεν σου αρέσει η άποψη μου, σεβαστή, τώρα τα επιχειρήματα περί πάω εδώ στο καπάκι θέλω να πάω εκεί κτλ, ειναι της τάξεως του 1% των μετακινήσεων το χρόνο, δεν έχει νόημα να μιλάμε για το δένδρο, μιλάμε για το δάσος. Η ηλεκτροκίνηση αγαπητέ μου φίλε είναι το μέλλον, καμία άλλη τεχνολογία δεν έχει την ωριμότητα κ τα πλεονεκτήματα να την αντικαστασήσει, κ αυτό επιβεβαιώνεται από τις επενδύσεις των αυτοκινητοβιομηχανιών, εκτός φυσικά αν θεωρείς οτι εσύ ξέρεις καλύτερα... το επιχείρημα οτι ψάχνουν τρόπους για να κερδίσουν κ να πασάρουν μία τεχνολογία lifestyle είναι άτοπο, κ η απλή απόδειξη για αυτό ειναι οτι η vw (από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές αυτοκινήτων παγκοσμίως ) θα δαπανήσει 73 δισεκατομμύρια ευρώ δηλαδή πάνω από το ήμισυ του προϋπολογισμού της για την επόμενη πενταετία (150 δις), σε επενδύσεις που αφορούν την εξέλιξη ηλεκτροκίνητης τεχνολογίας και συστημάτων αυτόνομης οδήγησης. Κανέαςν δεν επενδύει τόσα χρήματα για να πείσει τον άλλον να αγοράσει, αυτά γίνονται σε μικρότερα ποσά για διαφήμιση κτλ. Το πιστεύουν, κ επενδύουν γιατί απλά εκεί πάει το πράγμα, όποιος δεν θέλει να το καταλάβει εθελοτυφλεί, κ ασχολείται με ...υδρογόνα!!!
-
Πριν από μερικές μέρες είδα εν κινήσει ηλεκτροκίνητο όχημα γνωστής αμερικανικής εταιρείας.Αυτο το πραμα που καταλάμβανε όλο το πλάτος της λωρίδας κυκλοφορίας δε πληρώνει τέλη;ένα παπί πληρώνει τέλη και όχι αυτό;Είμαστε με τα καλά μας;
Ειναι τρελλα αυτο που γινεται. Οταν βαζεις βενζινη το μισο κοστος ειναι φοροι. Οταν αγοραζεις θερμικο πληρωνεις ακομα για ενα φθηνο αμαξι 2500-3000 τελος ταξινομησης, επισης καθε χρονο τελη κυκλοφοριας. Ειναι ανηθικο να επιδοτουντε τα ηλεκτρικα με αυτον τον τροπο. Στην Νορβηγια επηδη τα θερμικα εχουν τρελλους φορους ολοι αγοραζουν ηλεκτρικα σε μια χωρα που πλουτισε απο το πετρελαιο!
-
Με πήραν τηλέφωνο από την Mazda (εξαιτίας του test drive του ΜΧ-30) να με ενημερώσουν για μια προσφορά που τρέχει κι η οποία ρίχνει την τιμή του στα 29.500. Κάθε μείωση τιμής είναι ευπρόσδεκτη για ένα μοντέλο που δύσκολα θα πουλήσει, καθώς είναι αμιγώς αυτοκίνητο πόλης. Είναι με διαφορά το πιο ποιοτικό όχημα που πωλείται κάτω από τα 30 χιλιάρικα, ανεξάρτητα από το καύσιμο. Αλλά οι μικροί του χώροι κι η περιορισμένη του αυτονομία αποτελούν τροχοπέδη στην αγορά του.
-
το πάω οτι το επιχείρημα οτι ειναι ακριβό κτλ...δεν στέκει,
Ενώ στέκει (λογικά) να προπληρώσω τα καύσιμα για 7-8-9-10 χρόνια, ώστε να κάνω οικονομία μετά από 10 χρόνια (που δεν έχω ιδέα εαν θα ζω, εαν θα έχει βγάλει βλάβη το ηλεκτρικό, εαν θα πρέπει να πληρώσω μπαταρίες κλ.)?!?!?
-
Ενώ στέκει (λογικά) να προπληρώσω τα καύσιμα για 7-8-9-10 χρόνια, ώστε να κάνω οικονομία μετά από 10 χρόνια (που δεν έχω ιδέα εαν θα ζω, εαν θα έχει βγάλει βλάβη το ηλεκτρικό, εαν θα πρέπει να πληρώσω μπαταρίες κλ.)?!?!?
Εχω απαντήσει ήδη σε αυτό, δεν είανι αυτά τα χρόνια που αναφέρεις κ φυσικά εξαρτάται κυρίως από τα χιλιόμετρα που κάνει ο καθένας. Αν κάποιος κάνει αρκετά χιλιόμετρα (κ ειδικά με την επιδότηση) έρχεται πολύ πιο νωρίς η απόσβεση. Είδε κανένας αυτό το βίντεο από εναν ιδιοκτήτη ηλεκτρικού ή για ακόμα μια φορά μιλάω στον αέρα? εκτός αν τελικά ξέρουν καλύτερα αυτοί που δεν έχουν από αυτούς που έχουν ηλεκτρικά για τα κόστη.
-
Ναι το είδα το βίντεο και μιλάει για 6.5 χρόνια απόσβεση (και κάνει πολλά χιλιόμετρα). Άρα μετά από 6.5-7 χρόνια θα αρχίσει να έχει κέρδος (εαν ζει, εαν δεν αλλάξει μπαταρία, εαν δεν βγάλει ζημιά, εαν δεν φορολογηθούν τα ηλεκτρικά, 100 εαν υπάρχουν). Οπότε προπληρώνω τώρα κάτι, ώστε στο μέλλον με τις σημερινές συνθήκες (που δεν ξέρουμε εαν θα είναι ίδιες, κατά 90% δεν θα έιναι) να κάνω οικονομία. Εμένα αυτό μου φαίνεται παράλογο!
Δέχομαι όλα τα άλλα για τα ηλεκτρικά, αλλά όχι την οικονομία σήμερα. Με την δικιά μου χρήση θέλω περί τα 10 χρόνια για να αρχίσω να κάνω οικονομία. Δηλαδή να φορτωθώ όλα τα προβλήματα που έχουν σήμερα (γιατί σε 10 χρόνια τα μισά τουλάχιστον θα έχουν λυθεί) για να κάνω οικονομία στο μέλλον.
-
Ναι το είδα το βίντεο και μιλάει για 6.5 χρόνια απόσβεση (και κάνει πολλά χιλιόμετρα). Άρα μετά από 6.5-7 χρόνια θα αρχίσει να έχει κέρδος (εαν ζει, εαν δεν αλλάξει μπαταρία, εαν δεν βγάλει ζημιά, εαν δεν φορολογηθούν τα ηλεκτρικά, 100 εαν υπάρχουν). Οπότε προπληρώνω τώρα κάτι, ώστε στο μέλλον με τις σημερινές συνθήκες (που δεν ξέρουμε εαν θα είναι ίδιες, κατά 90% δεν θα έιναι) να κάνω οικονομία. Εμένα αυτό μου φαίνεται παράλογο!
Δέχομαι όλα τα άλλα για τα ηλεκτρικά, αλλά όχι την οικονομία σήμερα. Με την δικιά μου χρήση θέλω περί τα 10 χρόνια για να αρχίσω να κάνω οικονομία. Δηλαδή να φορτωθώ όλα τα προβλήματα που έχουν σήμερα (γιατί σε 10 χρόνια τα μισά τουλάχιστον θα έχουν λυθεί) για να κάνω οικονομία στο μέλλον.
Πέστα! Θα κάνουμε οικονομία τώρα με τα diesel-ακια μας, και μεθαύριο με τα υβριδικά/PHEVή ότι συμφέρει σε 5 χρόνια, και μετά με τα ηλεκτρικά μας!
Αλλά όταν πρέπει, και συμφέρει..
-
-
έβαλε το e-up βενζίνης αν θυμάμαι καλά περίπου στα 10 χιλιάρικα, που σε αντιστοιχία με το ηλεκτρικό ειναι λίγο παραπάνω
-
δεν έβαλε μέσα την κρατική επιδώτηση που σήμερα υπάρχει
-
δεν γνώριζε ακριβώς το κόστος service στο αντίστοιχο βενζινοκίνητο κ πήγε με εκτίμηση οποτε κ από εδώ μπορούν να προκύψουν διαφορές με το πιο πιθανόν θετικά προς το ηλεκτρικό.
Αν βάλεις του παραπάνω παράγοντες κ κυρίως την επιδότηση του κράτους καταλαβαίνεις οτι η απόσβεση έρχεται πιο νωρίς κ μετά εχεις κάποια ανέμελα χρόνια. Σε ποιο ακριβά αυτοκίνητα επίσης το όφελος ειναι μεγαλύτερο.
-
-
Καλά, στα υψηλά βαλάντια, δε μιλάμε για απόσβεση αλλά για τρελό όφελος από την πρώτη μέρα. Δες τι αναφέρει παραπάνω ο παλίκαρος με το Μ3 Performance, σκέψου τι πάρτι γίνεται για όποιον θα ήθελε 160 χιλιάρικα για RS6 και παίρνει Model S με τα μισά. Ή είχε Cayenne Turbo S και παίρνει Model X (που είναι και ταχύτερο) με τα 3/5 των χρημάτων.
Αλλά όλα αυτά έχουν εγκυκλοπαιδικό ενδιαφέρον για το 99% των αγοραστών και δικαίως. Φέρτε το Spring να δούμε άσπρη μέρα.
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης