-
-
Η ηλεκτροκίνηση θα είναι ιδανικά για επαγγελματικά αυτοκίνητα που διαγράφουν καθορισμένα δρομολόγια κα΄θε μέρα. Στο κάτω-κάτω οι άγγλοι γαλατάδες είχαν ηλεκτρικά βανάκια και πριν 50 χρόνια.
-
Nissan e-valia για ηλεκτρικό βανάκι. Υπάρχει κάποιο θέμα όμως, κάνει 40 χήνες με την επιδότηση και χωρίς φόρους, νούμερο ουτοπικό για τον μέσο επαγγελματία. Σε μερικά χρονάια να το ξαναδούμε. Είναι ιδανικά πάντως να ρίξουν τους ρύπους εντός πόλεως. Και επειδήΣ μερικοί κρατικοί φορείς έχουν και τον χώρο να τα παρκάρουν και να τα φορτίσουν, είναι καλή ιδέα να τα υιοθετήσουν. Π.χ. ΕΛ.ΤΑ, Δήμοι, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, κ.α.
-
Θωμάς Παπαπάσχος, έγραφε σε περιοδικά κ έχει πλέον δική του σχολή οδήγησης με πολλές διακρίσεις. Απολαυστε τον.. μας μεταφέρει την εμπειρία του με τα ηλεκτρικά. Κρατάω το πιο σημαντικό από τα πολλά που είπε, ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι ανώτερο από ένα θερμικο.
-
Θωμάς Παπαπάσχος, έγραφε σε περιοδικά κ έχει πλέον δική του σχολή οδήγησης με πολλές διακρίσεις. Απολαυστε τον.. μας μεταφέρει την εμπειρία του με τα ηλεκτρικά. Κρατάω το πιο σημαντικό από τα πολλά που είπε, ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι ανώτερο από ένα θερμικο.
Ωραίος ο Θωμάς...τον είχα γνωρίσει πριν πολλά πολλά χρόνια. Είχα κάνει και σεμινάριο για ασφαλή οδήγηση και για drift.
Φυσικά αυτά που λέει, 'with a pinch of salt' οπως λένε και στο χωριό μου...δημοσιογράφος...συνεργασία με Κοσμοκάρ, προώθηση ηλεκτροκίνησης και τα σχετικά. Τον συμπαθώ πολύ αλλά δεν με πείθει.
-
Φυσικά αυτά που λέει, 'with a pinch of salt' οπως λένε και στο χωριό μου...δημοσιογράφος...συνεργασία με Κοσμοκάρ, προώθηση ηλεκτροκίνησης και τα σχετικά. Τον συμπαθώ πολύ αλλά δεν με πείθει.
Φάνη, έχεις δίκιο, πάντα παίζουν κ τα συμφέρονται από πίσω, ειναι σωστή παρατήρηση κ απολύτος αποδεκτό αυτό που αναφέρεις. Βέβαια δεν αναφέρθηκε στο id.3 μόνο κτλ αλλά μίλησε για την ηλεκτροκίνηση συνολικά κ για άλλα οχήματα. Επίσης επειδή λόγω επαγγέλματος ταξιδευει πολύ κ στο εξωτερικό αναφέρθηκε στην παγκόμσια τάση κ την αλλαγή στην αυτοκινητοβιομηχανία που συμβαίνει σήμερα. Τον θυμάμαι από το Power techniques που διάβαζα μανειωδώς στα 15 μου, ειναι σίγουρα γνώστης κ λάτρης της οδήγησης. Τέλος, σε ένα event κατεξοχίν για ηλεκτροκίνητα δεν νομιζω να περίμενες να κράξει τα ηλετκρικα???
-
Άσε μας τώρα χριστιανέ μου που θα δούμε μιάμιση ώρα βίντεο. Δεν αμφισβητώ ότι τα λέει μια χαρά, αλλά καλύτερα όποιος θέλει να διαπιστώσει ο ίδιος, ας πάρει για δοκιμή ένα ID.3 να λαλήσει. (Εν αναμονή τού Tesla, εκεί νομίζω ότι θα χάσω την μπάλα τελείως)
-
(Εν αναμονή τού Tesla, εκεί νομίζω ότι θα χάσω την μπάλα τελείως)
Tesla or Mach E?
-
Στην Tesla έχω κάνει αίτηση για δοκιμή. Αν έρθει και το άλλο, με το καλό να δηλώσω κι εκεί.
Σε άλλα νέα, είχα προαναγγείλει παλιότερα ότι ο γείτονας (διπλανό σπίτι λέμε) είπε στον πατέρα μου ότι παρήγγειλε Tesla. Δεν είχε μάθει λεπτομέρειες αλλά εγώ ξεμονάχιασα τον γείτονα και τον ρώτησα. Εν τω μεταξύ, είναι συνταξιούχος. Μ3 (αναμενόμενο ως εδώ) Performance!!! Θεωρώ ότι αφενός πρόκειται για απίστευτο γκάζι: κρίνοντας από την αίσθηση που σου αφήνει η άμεση επιτάχυνση στο ID.3 των 8' για το 0-100, η ρεπρίζ τού θηρίου των 3,2' θα είναι αδιανόητη.
Όμως, μου φαίνεται και τελείως λάθος επιλογή για το 95% των αγοραστών. Κοστίζει γύρω στα 7 χιλιάρικα πάνω από το Long Range, έχουν την ίδια αυτονομία (το P μάλιστα έχει ένα κλικ χειρότερη), με πιο σκληρό στήσιμο=πιο κουραστικό στην καθημερινή χρήση, τη στιγμή που το LR είναι ήδη πάρα πολύ γρήγορο (0-100 σε 4,4'). Στην πράξη απευθύνεται μόνο σε κοντράκηδες και πιστάκηδες, όλοι οι υπόλοιποι καλύτερα να πάρουν το LR και να έχουν ένα πιο ξεκούραστο αυτοκίνητο και 7 χιλιάρικα στην τσέπη. Μακάρι να με πάει βόλτα, αν και δεν έχουμε τόσο καλή σχέση. Υποτίθεται ότι παραλαμβάνει μέχρι τα μέσα Μαρτίου, για να δούμε.
-
Ακόμα ένας πλούσιος που ταλαιπωρείται από χόμπυ! Audi Tron, περίπου 200μιλια.
Βλέπουμε τόσα βίντεο με προβλήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο, δηλαδή στη χώρα που θέλει να είναι στο τοπ 3 των χωρών που θα καταργήσουν τις πωλήσεις θερμικών γρήγοροτερα στον κόσμο.
Range anxiety, το νέο slogan!
17.5€ έβαλε για μισή μπαταρία (ξεκίνησε από το 40% και πήγε 90%), γρήγορο recharge σε Shell, περίπου μία ώρα πρέπει να έκατσε (στην αρχή είχε φως, μετά σκοτάδια!). Τη 2η φορά 43minutes 14.07£. Έφτασε με 16μιλια range τελικά..
Σε 2ο ταξίδι: Μία ολόκληρη εταιρία αναφέρει ότι έχουν πρόβλημα οι φορτιστές της (not properly maintained), άλλαξε 3 συστήματα (απόσταση 30 μίλια μεταξύ τους, όχι 3 συνεχόμενους), έπρεπε να κατεβάσει app, κ.λ.π
Τρελή ταλαιπωρία.
-
Σε αυτό συμφωνώ.... Χιλιες φορες να έχω άγχος για το φιλτρο dpf πάρα για αυτο. Χιλιες φορες να πληρώσω φόρο κάθε έτος και αυτα να γίνονται δάση και δέντρα που θα καταναλώνουν το Co2 πάρα το άγχος με τις μπαταρίες. Ολο αγχη είμαστε.... Και άλλα άγχη;;;
Υ. Γ
Παντως ειδα στο νετφλιξ την ταινία του κλουνευ, εκτός του ότι παγωσα που την είδα και γενικως είμαι φαν του, με έβαλε σε σκέψεις για το μέλλον του πλανητη, τα στρώματα προστασίας από την κοσμική ακτινοβ κτλ. Ξανά βγήκε ο οικολόγους μέσα μου.
Υ. Γ Πολλοί δεν το γνωρίζουν ούτε εγώ φυσικά μέχρι που είδα ένα ντοκιμαντέρ, το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος ανταλλαγής του co2 με οξυγόνο ειναι η θάλασσα μέσω του πλαγκτόν της και όχι τα δαση!!!!
-
Σε αυτό συμφωνώ.... Χιλιες φορες να έχω άγχος για το φιλτρο dpf πάρα για αυτο. Χιλιες φορες να πληρώσω φόρο κάθε έτος και αυτα να γίνονται δάση και δέντρα που θα καταναλώνουν το Co2 πάρα το άγχος με τις μπαταρίες. Ολο αγχη είμαστε.... Και άλλα άγχη;;;
Υ. Γ
Παντως ειδα στο νετφλιξ την ταινία του κλουνευ, εκτός του ότι παγωσα που την είδα και γενικως είμαι φαν του, με έβαλε σε σκέψεις για το μέλλον του πλανητη, τα στρώματα προστασίας από την κοσμική ακτινοβ κτλ. Ξανά βγήκε ο οικολόγους μέσα μου.
Υ. Γ Πολλοί δεν το γνωρίζουν ούτε εγώ φυσικά μέχρι που είδα ένα ντοκιμαντέρ, το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος ανταλλαγής του co2 με οξυγόνο ειναι η θάλασσα μέσω του πλαγκτόν της και όχι τα δαση!!!!
Πώς μου ξέφυγε κ δεν την είδα;! Έχει βγεί καιρό;
Μου θυμίζει όλα αυτά τα χρόνια που όλοι με τα πανάκριβα iPhone ήταν με ένα φορτιστή στο χέρι (αν θυμάστε ούτε power bank δεν είχαμε παλιότερα) και εγώ με τα μέτρια κινητά με τις 4-5000αρες μπαταρίες έβγαζα μία μέρα άνετα.
Κ φαντάσου, άντε να κλείσει το κινητό, πας σπίτι και το φορτίζεις και σε 10λεπτα το ανοίγεις, αν μείνει το αυτοκίνητο, τι κάνεις; Είμαι 100% σίγουρος ότι θα συμβαίνει αυτό στο κοντινό μέλλον, σίγουρα κάποιος δεν θα έχει υπολογίσει καλά, θα βιάζεται για δουλειά, δεν θα προλάβει έναν φορτιστή σε έναν αυτοκινητόδρομο για να συνεχίσει το ταξίδι του, κ λ.π μάλλον θα βγεί κάποιου είδους φορητός fast charger που θα έχουν τα van-ακια της οδικής βοήθειας για να σου δώσουν λίγο ρεύμα ώστε να μεταφερθείς λίγο πιο κάτω. Επίσης για αρχή, θα γίνουν μόδα τα 'περίμενε για φόρτιση', στάσεις 45-60 λεπτών για λίγη ενέργεια, να μείνουν και 30χλμ για ασφάλεια όταν πας στο χωριό.
Όλα αυτά τα βιντεάκια με τους Άγγλους που ψάχνουν φορτιστές και είναι είτε βανδαλισμενοι/χαλασμένοι/θέλουν καινούργιο app-αλλη συνδρομή ή κάποιος άλλος κάνει 1 hour charge νομίζω είναι ο σημαντικότερος λόγος να καταλάβουμε πόσο πίσω είμαστε εμείς, και πόσο εκτός πραγματικότητας είναι η mainstream ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα.
Κ εκεί δεν έχουν και πολυκατοικίες να φανταστείς, δηλαδή στις μικρές πόλεις (και είναι πάρα πολλές) μέχρι τις 300-400.000 σχεδόν όλοι έχουν θέση γκαράζ (ή drive way).
29.000 φορτιστές περίπου έχουν στην Αγγλία, εμείς...61! Δηλαδή αν παραπονιούνται σε μία χώρα που έχουν το 14% του ΣΥΝΟΛΟΥ των φορτιστών της Ευρώπης, φαντάσου τι θα γίνει στην Ελλαδιτσα όταν σε 2-3 χρόνια θα υπάρχει κάποιος όγκος ηλεκτρικών οχημάτων.
https://www.autogreeknews.gr/nea/reportaz-autokinitou/ilektrokinisi-met-empodion-stin-ellada
-
Είμαι 100% σίγουρος ότι θα συμβαίνει αυτό στο κοντινό μέλλον, σίγουρα κάποιος δεν θα έχει υπολογίσει καλά, θα βιάζεται για δουλειά, δεν θα προλάβει έναν φορτιστή σε έναν αυτοκινητόδρομο για να συνεχίσει το ταξίδι του, κ λ.π
Εδώ ακόμα μένουν άνθρωποι από βενζίνη! Από ηλεκτρισμό είναι 100% σίγουρο ότι θα συμβεί. Γιατί η ηλεκτρική αυτονομία έχει και τεράστιες αυξομειώσεις. Θα φύγει ο άλλος με 150χλμ αυτονομία, θα ξεχαστεί και θα το πατήσει λίγο ή θα ανάψει κλιματισμό και φώτα και θα πέσει ξαφνικά στα 100χλμ και θα συνειδητοποιήσει ότι δεν του φτάνει!
-
Νομιζω κανα μήνα έχει που βγήκε. Καλή ταινία ήταν. Έχει σε μια φάση ένα πλάνο που δείχνει τον πλανήτη μας μετά από την καταστροφή (λόγω πιθανών της καταστροφής των στρωματων της ατμόσφαιρας) και πως φαίνεται από το διάστημα. Εκεί πραγματικα σοκαρίστηκα. Ένιωσα σφίξιμο στο στομάχι.
-
Εκεί πραγματικα σοκαρίστηκα. Ένιωσα σφίξιμο στο στομάχι.
Την έχω δει κ εγώ, ένιωσα πραγματικά πολύ άσχημα όταν τα είδα όλα αυτά, όλοι μας πρέπει να καταλάβουμε οτι έχουμε ευθύνη απέναντι στο περιβάλλον κ θα πρέπει να αφήσουμε έναν υγιή πλανήτη στα παιδιά μας, στο πλαίσιο του εφικτού βάση της φθοράς που έχει ήδη συντελεστεί. Για αυτό σας λέω, @think Green.
Στο μεταξύ, ο φίλος μας ο Elon έχει βρει τρόπο να κερδίζει (προσωρινά) κ από αλλου μέσω της Tesla. Ξεκίνησα να ασχολούμε με το bitcoin το 13 κ όλοι με κορόιδευαν, φυσικά ούτε κ εγώ πίστεψα ποτέ οτι θα φτάσει σε αυτές τις τιμές, αλλά γούσταρα το bitcoin mining τα Pools κτλ!!! Σήμερα με το Push του Elon το νόμισμα έχει πάει αλλού... μπορεί να είναι κ μία φούσκα, όπως κ η tesla, μέχρι στιγμής όμως πάει μονο ανοδικά... Λέτε στο μέλλον να δέχεται κ αγορά (ίσως να έχει γίνει ήδη κ να μην το ξέρω) tesla σε bitcoin?
-
Οντως, όταν ρώτησαν από το διαστημόπλοιο μα τι συναιβει;
Απαντησε απλά ένα.... 'Συγνώμη... Δεν τα καταφέραμε (ως ανθρωπότητα)' ...και έμειναν όλοι σιωπηλοι. Φοβερή σκηνή!!
Αυτο ηταν.... μια απλη φράση και τέλος η γη!!! Ωραίες σκηνές!!
Και εκεί που συγκρίνει τον δορυφόρο του Δία και πόσο όμορφος είναι αναφέροντας ως σημείο αναφορας ....... Την γη!!!
Τέλος off topic..... Να την δείτε!
-
Ααα αυτή την ταινία λέτε...την είδα πριν 2 μήνες...μέτρια.
@bekiaris: συμφωνώ με το think green, για αυτό και η ηλεκτροκίνηση δεν είναι η λύση...μολύνει το ίδιο (αν όχι περισσότερο), απλά μεταφέρει την μόλυνση μακριά από τον πισινό μας.
-
@bekiaris: συμφωνώ με το think green, για αυτό και η ηλεκτροκίνηση δεν είναι η λύση...μολύνει το ίδιο (αν όχι περισσότερο), απλά μεταφέρει την μόλυνση μακριά από τον πισινό μας.
Δεν διαφωνώ, ίσως εν τέλει να ειναι κ χειρότερα, δεν το γνωρίζω. κ όπως έχω αναφέρει πολλές φορές, κανένας δεν μπορεί να το ποσοτικοποιήσει, ειναι παρα πολύ οι παράγοντες κ από τις δύο μεριές, δηλαδή πόσο μολύνουν οι παραγωγή ενέργειας, μεσω ΑΠΕ είναι καλύτερα (ποσο μολύνουν πχ η κατασκευή φωτοβολταικών/ανεμογενητριών), οι μπαταρίες γίνονται με σπάνιες γαίες που οδηγούνται σε εξαφάνιση, γίνεται να ανακύκλωση μπαταριών μετά από μεγάλη πτώση της διάρκειας τους, κ πόσα αλλα ακομα.. ας τα απαντήσουν οι επιστήμονες, εγώ δεν ειμαι αρμόδιος, απλά θέλω μία σοβαρή μελέτη χωρίς συμφέροντα, χωρίς προκαταλήψεις. Δυστυχώς στον πλανήτη που ζούμε δεν γίνετια να βγει κάτι τέτοιο, τα οικονομικά συμφέροντα από όλες τις μεριές ειναι τεράστια, εδώ εν έτη 2021 ακόμα δεν ξέρουμε πόσο μολύνουν (τον ανθρώπινο οργανισμό) κ αν τα κινητα (επίσημα)...
-
Ε καλα για τα κινητά για να γνωρίζουμε πρέπει να περάσουν ετη ως beta testers... Στο μέλλον θα ξέρουμε. Αν και παλι δύσκολο διότι όλοι έχουν και όλοι εκτίθονται στα κύματα των δικτύων. Αρα να συγκρίνεις τι με ποιον για να έχεις ένα σίγουρο αποτέλεσμα ;
Παντως το co2 που το θεωρουν ως το πρώτο αέριο είναι παραγωγό και των εμβιων οργανισμων και κατάλοιπο τους. Μάλιστα, μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά τα έμβια όντα σε όλο τον πλανήτη παράγουν πολλαπλάσιο co2 από τα αυτοκινητα. Για αυτο και οταν ακούω πως ενα diesel παραγει λιγότερο co2 αλλά μολύνει κατά πολύ σε άλλους πολύ βλαβερους ρυπους που επιβαρύνουν όλα τα έμβια όντα και γτην ατμόσφαιρα (μέσω των παραγωγων αυτων των ρύπων ) τονίζω πως είμαστε γιαλαντζι οικολόγοι και χιπιδες αμορφωσιάς. Και για εμενα το λεω αυτό.
Μπορει να το χλευασετε αλλά την λύση που σας λέω και προτείνω την σκέφτηκα πολύ διεξοδικά. Για αυτο και το προτείνω σε αυτοκίνητα του είδους αυτού.
-Καθορισμος του πόσο θα χρειαστείς ένα μεγάλο πορτπαγκαζ και γενικά ένα μεγάλο αυτοκινητο.
-Ελαφρύ όχημα όσο γίνεται περισσότερο και ας έχει κάποια mm λιγότερη ηχομονωση στις πόρτες (από εκεί μπαίνει ο θορυβος τελικά)
-έμμεσο ψεκασμού ατμοσφαιρικό με υβριδική τεχνολογία μικρής μπαταρίας Και ας κατεβάζω μια σχέση για να προσπερασω.
Ολα αυτα αποτελούν ίσως το σωστο μεταβατικό στάδιο μεχει να βρούμε λύση με τις μπαταρίες.
-
τα έμβια όντα σε όλο τον πλανήτη παράγουν πολλαπλάσιο co2 από τα αυτοκινητα
Ναι, αλλά στην Ολλανδία κατέβασαν τα όρια ταχύτητας (!) και σταμάτησαν τα μεγάλα δημόσια έργα (!!!) γιατί λέει πέρασαν τα όρια της χώρας σε CO2. Που βάζω στοίχημα ότι οι αγελάδες τους παράγουν πολλαπλάσια αέρια θερμοηπίου. Το πρόβλημα είναι κατά τη γνωμη μου ότι οι Ολλανδοί το βρήκαν λογικό...
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης