-
Αντιγράφω κι εδώ:
Φαίνεται πως οι πυρκαγιές οχημάτων που (εκτός BMW) ανήκαν στο παρελθόν, βγαίνουν ξανά στο προσκήνιο με τις μπαταρίες...
Εκεί να δεις μόλυνση που παράγεται όταν καίγεται ένα αυτοκίνητο..τα πάντα στην καύση τους είναι άκρως καρκινογόνα!
-
To θέμα δεν είναι οι καρκινογόνες εκπομπές όταν καίγεται κάτι, πας πιο πέρα και δεν τις εισπνέεις στο φινάλε. Μην καούν και άνθρωποι που είναι μέσα επιβάτες.
Και οι πυρκαγιές τριγύρω που μπορεί να προκαλέσουν ακόμη περισσότερα θύματα ή και εκτεταμένες ζημιές όπως εδώ.
-
To θέμα δεν είναι οι καρκινογόνες εκπομπές όταν καίγεται κάτι, πας πιο πέρα και δεν τις εισπνέεις στο φινάλε. Μην καούν και άνθρωποι που είναι μέσα επιβάτες.
Και οι πυρκαγιές τριγύρω που μπορεί να προκαλέσουν ακόμη περισσότερα θύματα ή και εκτεταμένες ζημιές όπως εδώ.
Και άντε σβήσε μετά ηλεκτρική φωτιά τέτοιων υλικών... δε βλέπω κανένα κύλινδρο διοξειδίου στους σταθμούς φόρτισης, δε βλέπω τίποτε απολύτως... αυτά τα βάζουν στα καράβια αλλά τα πετρογκάζια όχι...
-
Είμαστε σε αυτοκινητιστικό φόρουμ, αλλά τα αυτοκίνητα δεν είναι ξεκομένα από την υπόλοιπη τεχνολογία για όλες τις άλλες εφαρμογές του πλανήτη. Κάθε τεχνολογία έχει τα υπέρ και τα κατά... το πρόβλημα με τα υπάρχοντα Τέσλα και τα υπόλοιπα παρόμοια οχήματα, είναι ότι στηρίζονται σε μια τεχνολογία όπου κυριαρχούν οι μπαταρίες. Βάρος, ταχύτητα φόρτισης αλλά πάνω από όλα, διαθέσιμα υλικά και μόλυνση. Και δεν είναι μόνο τα 'αυτοκινητάκια μας' να 'πηγαίνουμε στη δουλίτσα μας', δείτε λίγο γενικότερα την τεχνολογία... μιλάμε γενικά για παραγωγή, αποθήκευση και διανομή ενέργειας, με τη λιγότερη δυνατή ρύπανση. Εδώ κουμπώνει αυτό που λένε οικονομία υδρογόνου. Από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, μόνο τα υδροηλεκτρικά μπορούν να αποθηκεύσουν ενέργεια, κι αυτά μέχρι ενός σημείου. Τί γίνεται με τα φωτοβολταϊκά και τα αιολικά; Μια νυχτώνει, μια ξημερώνει, μια φυσάει μια έχει μπουνάτσα... το μέγα πρόβλημα δηλαδή είναι η αποθήκευση και ομαλή διανομή ενέργειας η οποία είναι αδύνατον να γίνει με μπαταρίες. Δεν μπορείς να παράξεις ΤΟΣΕΣ μπαταρίες που θα αποθηκεύσουν τα μποφόρια πολλών αιολικών πάρκων, ούτε τις 12 ώρες ημέρας για να έχεις ρεύμα άλλες τόσες ώρες τη νύχτα. Για όλες τις εφαρμογές, μεταφορές, βιομηχανία, οικιακή ηλεκτροδότηση κλπ. Απλά ΔΕΝ υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα υλικά στον πλανήτη, δεν είναι οικολογικά και οικονομικά βιώσιμο...
Μπορείς όμως να ηλεκτρολύσεις νερό και να αποθηκεύσεις Υδρογόνο, το οποίο θα καταναλωθεί χωρίς καύση, μετατρεπόμενο απλά ξανά σε νερό, αποδίδοντας όλα τα αναγκαία ποσά ενέργειας. Απλά αντί να έχεις δεξαμενές, αγωγούς, δεξαμενόπλοια κλπ. ντήζελ, βενζίνης και Φ.Α., θα είναι αποθήκευσης και διανομής Υδρογόνου! Είναι πιο απαιτητικό, αλλά είναι εφικτό με τη μοντέρνα τεχνολογία. Με μπαταρίες είναι απλά ΑΔΥΝΑΤΟΝ να τροφοδοτήσεις οτιδήποτε άλλο εκτός από μερικά οχήματα, όσο εξωτικές και να γίνουν οι τεχνολογίες τους, γραφένιο κλπ.
Επίσης, και εκεί κάνεις λάθος και μιλάς για ειρωνεία, τώρα μικρό μέρος online παραγωγής των ΑΠΕ μπορεί να ηλεκτροδοτήσει δίκτυο ρεύματος (και να φορτίσουν τα Τεσλα τις μπαταρίες τους) αλλά για να ισορροπήσει το δίκτυο πρέπει να καίγονται 100% φυσικό αέριο ή άλλοι υδρογονάνθρακες εκπέμποντας ΠΟΛΛΑ αέρια θερμοκηπίου.
Οι τεχνολογίες μετατροπής των υδρογονανθράκων σε υδρογόνο υπάρχουν για 10ετίες με ευρεία εφαρμογή. Μαζί με την Ηλεκτρόλυση νερού μέσω ΑΠΕ, το παραγόμενο Υδρογόνο είναι Είναι το 'καύσιμο' του μέλοντος, το οποίο είτε οξειδωθεί καιόμενο, είτε σε κυψέλες καυσίμου παράγει νερό ως 'καυσαέριο' κι όχι αέρια θερμοκηπιου. Το μόνο που μένει είναι να αντικατασταθούν τα υπάρχοντα δίκτυα διανομής βενζίνης,ντήζελ, φυσικού αερίου, από αντίστοιχα δίκτυα Υδρογόνου για πλήρη μετατροπή της αγοράς ενέργειας.
Το πρώτο και κυριότερο είναι ότι ποτέ και πουθενά δεν ανέφερα ότι θα δούμε 100% αντικατάσταση όλων των μορφών ενεργειακής αποθήκευσης με μπαταρίες στο άμεσο μέλλον ή γενικά.
Κάτι που είναι παραπάνω από γελοίο ως σκέψη.
Ήμουν και είμαι ξεκάθαρος ότι τα fuel cell μάλλον θα έχουν εφαρμογή σε καταστάσεις που τα μειονεκτήματα των μπαταριών γίνονται πολύ μεγάλα σε σχέση με το τι προσφέρουν. Για αυτό και η πολύ πρόσφατη συνεργασία Daimler-Volvo trucks για οχήματα τέτοιου τύπο. Με αμφότερες όμως να έχουν το βάρος στα ηλεκτρικά.Όπως έγραψα είναι ειρωνεία μεγάλη που γράφεις για μόλυνση όταν φέρνεις σαν παράδειγμα τις κυψέλες καυσίμου.
Α) Το 95% προέρχεται από ορυκτά καύσιμα. Δηλαδή καταναλώνεις το ορυκτόζουμο με έξτρα βήματα και θεωρείς ότι είναι οικολογικό. Το ηλεκτρικό αντίθετα στην ΕΕ προέρχεται ~40% από ΑΠΕ & 15-20% από πυρηνικά κατά μέσο όρο το τελευταίο έτος.
Β) Ακόμη και εάν πας στην υδρόλυση, θα πρέπει να αυξήσεις κατακόρυφα την ενέργεια που 'βάζεις' για να βγάλεις υδρογόνο. Δηλαδή θα χειροτερέψει ακόμη περισσότερο το ισοζύγιο για το πόσο αποτελεσματικό είναι να κινείς το όχημα σου.
Γ) Ως διαδικασία πολλαπλών σταδίων, τα οχήματα κυψελών καυσίμου έχουν πολύ μεγαλύτερες απώλειες από τα ηλεκτρικά.
https://insideevs.com/news/406676/battery-electric-hydrogen-fuel-cell-efficiency-comparison/
The hydrogen fuel cell requires 2-3 times more energy to drive the same distance, as the overall Well-to-Wheel efficiency is from 25-35%.
According to studies, all-electric cars can achieve an outstanding overall Well-to-Wheel efficiency of 70-90%, depending on a particular example.
'The conclusion is clear: in the case of the passenger car, everything speaks in favor of the battery and practically nothing speaks in favor of hydrogen. “No sustainable economy can afford to use twice the amount of renewable energy to drive with fuel cell passenger cars rather than battery-powered vehicles,” says study leader Dietmar Voggenreiter. This is also the view of customers: In Germany there are already more than 130,000 battery cars on the road – but only 507 hydrogen cars...'
Όπως έγραψα και πάνω, τα ηλεκτρικά βλέπουν επενδύσεις πολλαπλών δις από την βιομηχανία, τα fuel cell όχι και τόσο.
Οι μπαταρίες ανακυκλώνονται, με νέες εγκαταστάσεις να είναι έτοιμες Σουηδία με την ευλογία της ΕΕ. Με αφαίρεση του κοβαλτίου με τα τελευταία της tesla και ελαχιστοποίηση των στρατηγικών γαιών.
Μια δεύτερη ειρωνεία είναι ότι γράφεις ότι το υδρογόνο θα έρθει από ΑΠΕ δίχως άλλο πρόβλημα μόλυνσης. Δηλαδή:
I) Θα αυξήσουμε πολύ τις υπαρκτές μονάδες ΑΠΕ - πολύ περισσότερο εάν πάμε για EV μπαταριών- για να καλύψουν το πολύ ενεργειακά ακριβό πράσινο Η2, δίχως καμία περιβαντολλογική συνέπεια
II) Ta logistics του Η2 θα έχει μηδενική ή αρνητική συνεισφορά στο CO2 φορτίο με κάποιο μαγικό τρόπο,
ΙΙΙ) Τίποτα από την αναγκαία τεράστια αύξηση των εγκαταστάσεων αποθήκευσης και τελικής διανομής και φυσικά τίποτα από τα οχήματα που πρέπει να πάνε διαλυτήριο.
Όλα αυτά από ένα αέριο που είναι κακόφημο στο πόσο μουρντάρικο είναι στην αποθήκευση και διανομή.
Πήρε το μάτι επίσης κάτι ποστ για το πόσο ανασφαλή είναι τα οχήματα με μπαταρίες. Δηλαδή φαντάζομαι ότι θα νιώθεις ασφαλής σε ατύχημα όταν κάθεσαι σε μια δεξαμενή με πεπιεσμένο Η2 και την ικανότητα ανάφλεξης του περίπου 10 φορές ευκολότερα από την βενζίνη;
Δεν ξέρω που διάβασες αυτά που γράφεις ή είναι δικές σου ιδέες, αλλά ουδεμία σχέση έχουν με τα πεπραγμένα και σχέδια της βιομηχανίας.
Εδώ θα είμαστε και θα δούμε ποιος έχει δίκιο.
Προσωπικά πάντως, δεν θα πόνταρα ότι στην επόμενη πενταετία ότι το 'μεσσιανικό' Η2 θα κάνει και πολλά στο θέμα χερσαία μετακίνηση. Μερικές εφαρμογές εδώ και εκεί κι τα λοιπά EV. Πιο μετά ποιος ξέρει. -
Προσωπικά πάντως, δεν θα πόνταρα ότι στην επόμενη πενταετία ότι το 'μεσσιανικό' Η2 θα κάνει και πολλά στο θέμα χερσαία μετακίνηση. Μερικές εφαρμογές εδώ και εκεί κι τα λοιπά EV. Πιο μετά ποιος ξέρει.
Βάλε 10ετία...εγώ ουσιαστικές κινήσεις από κάποια εταιρία δεν βλέπω, αυτά που μας πασάρουν ειναι πυροτεχνήματα χωρίς ουσιαστική προώθηση σε μαζικές παραγωγές. Η ηλεκτροκίνηση είναι σίγουρα Must για την επόμενη 5ετία κ όλα θα εξαρτηθούν απο το πως θα εξελιχθούν οι μπαταρίες
-
bekiaris wrote:
Πάντως το έχετε κάνει μεγάλο θέμα με την ταχύτητα...φαντάζομαι όλοι τρέχεται με 160 εντός αττικής κ σας κακοφαίνονται τα ηλεκτρικά που δεν φτάνουν αυτές τις ταχύτητες? η πηγαίνεται 1 ταξίδι τον μήνα οπότε ναι, εκει έχετε θέμα με την αυτονομία...εγώ πάντως που πάω ορεινή ναυπακτία κ Αμφιλοχία (χωριό μου) μία φορά το δίμυνο, μιά χαρά τσαμπέ φορτίζω στον Ψαθόπυργο, κ βλέπω το χωριουδάκι μου πολύ συχνά πληρώνοντας μόνο διόδια. κ ας πάω κ με 90...
Είναι θέμα αναγκών και θέλω του καθενός. Εγώ για παράδειγμα δεν διανοούμαι να κάνω ταξίδι με 90 χ.α.ω, και να πρέπει να σταματήσω και 30' για φόρτιση θα κατέβω να το σπάσω! Δεν πάω με 200 προφανώς, αλλά το CC είναι από 130 έως 150 χ.α.ω. Ούτε θέλω να κάνω ταξίδι με το άγχος της αυτονομίας και το μάτι καρφωμένο στα υπολειπόμενα χιλιόμετρα, κάποιον άλλο (π.χ. εσένα) δεν τον ενοχλεί τίποτα από τα παραπάνω. Για εμένα το να ταξιδεύω πολύ πιο αργά από ότι τώρα (μιλάμε 50% πιο αργά, όχι 10%!!!), να αναγκάζομαι να σταματήσω αρκετή ώρα για φόρτιση και να έχω πληρώσει και έναν σκασμό λεφτά είναι 'χειρότερο' αυτοκίνητο και οπισθοδρόμηση και όχι πρόοδος. Κάποιος άλλος μπορεί να το βλέπει αντίθετα, ο καθένας με την άποψή του.
Στην Αττική σαφώς και δεν τρέχω με 160 χ.α.ω για αυτό και έχω γράψει πολλάκις, ότι τα ηλεκτρικά είναι ταμάμ εντός πόλης. Στο ταξίδι είναι το πρόβλημα, οπότε εαν κάποιος κάνει συχνά τότε δεν μπορεί να τα έχει ως μοναδικό αυτοκίνητο (εκτός εαν έχει ιώβεια υπομονή).
Όπως είπα, όλα θέμα αναγκών και επιλογών/θέλω του καθενός μας.
Πανω απο 130 χμω εισαι παρανομος περα απο κινδυνους και κοστος καυσιμου που αυξανεται πολυ. Οποτε το να λες σαν επιχειρημα οτι παρανομεις σε καθε ταξιδι δεν το βλεπω λογικο. Περα απο οτι βαζεις σε κινδυνο τον εαυτο σου την οικογενεια σου και τους αλλους..
Απο οτι ακουω εχουν βελτιωθει τα αμαξια τα τελευταια χρονια στο οτι εχουν λυσει καποια θεματα και εχουν απλοποιησει αλλα. Αλλα η αληθεια να λεγεται τα ηλεκτρικα ειναι πολυ ποιο απλα σαν μηχανηματα οπως και το υβριδικο Πριους που εχει βγει καλο.
Αμερικη επηδη δεν γνωριζετε η Καλιφορνια ειχε απο παλια αυστηρους κανονες στους ρυπους γιαυτο και υπηρξε αναγκη για υβριδικα και ναι μεν η βενζινη στην αμερικη ειναι φθηνη αλλα εχουν μεγαλες αποστασεις να καλυψουν και μεγαλα αυτοκινητα με καταναλωσεις 15-25 λτ /100 χμ οποτε στο τελος ευκολα πληρωνουν 300-500$ τον μηνα σε βενζινη. Στην τελευταια αυξηση της τιμης της βεζνινης πολυ κοσμος απεκτησε μεγαλο προβλημα με το κοστος του καυσιμου.
-
Για το θέμα της κατανάλωσης των ηλεκτρικών σε σχέση με την ταχύτητά τους και την πραγματική αυτονομία τους ανά πάσα στιγμή, οι κοινότητες των χρηστών έχουν συντάξει σχετικούς πίνακες, αυτούς που πατροπαράδοτα λέμε range charts στο χωριό μου κάτω απ' τ'αυλάκι.
Εδώ για Ληφ ΜΚ1 και ΜΚ2, καθώς και για Τέζλα:
https://mynissanleaf.com/viewtopic.php?f=31&t=4295
Έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά, και τα παρουσιάζουν και σε μίλια και σε χιλιόμετρα. Μάλιστα κάποιοι το κάνουν και διάγραμμα, ή συμπεριλαμβάνουν και την απομείωση της χωριτηκότητας της μπαταρίας συν το χρόνο, έτσι ώστε να καλύπτουν όσες περισσότερες περιπτώσεις γίνεται. Η αυτονομία είναι με τον οδηγό μόνο του σε ίσιο δρόμο, όχι οικογένεια και πεθερά μέσα, με τίγκα το πορτμπαγκάζ και φουλ κλιματιστικό, μπαγκαζιέρα, κρεμασμένα ποδήλατα, καύσωνα ή ψοφόκρυο, αυτά αφαιρούν κι άλλο από τα νούμερα του πίνακα (δείτε και τα ψιλά γράμματα).
Γενικά με την αυτονομία ισχύει πρόχειρα το εξής: Όταν λέει ένα εργοστάσιο π.χ. μέχρι Α χιλιόμετρα, τότε στον πραγματικό κόζμο, και ιδιαίτερα σε ταξίδια (= ο εχθρός των ηλεκτρικών διότι σταθερή και συνήθως μεγάλη ταχύτητα) καλό είναι να αφαιρούμε ένα 25-30% για να είμαστε μέσα.
Άλλο ωραίο, η πτώση της αυτονομίας στις ίδιες ταχύτητες είναι αναλογικά περίπου ίδια και στα Τέζλα 3 και στα Ληφ. Π.χ. αν από τα 55μίλια (=88,5 χαω) ανέβεις στα 80 (=129 χαω) η αυτονομία του Ληφ πέφτει κατά 38,5% και του Τέζλα 3 κατά 35,5%.
-
Κανένας δεν θεωρεί το υδρογόνο καλύτερο, είναι απλά άλλη μία μορφή ενέργειας. Και, φυσικά, είναι στο ξεκίνημά του. Και μάλιστα μπορεί να μείνει εκεί για δεκαετίες.
Καλά τα λες, δεκαετίες. Ήμουν στην πρώτη λυκείου όταν έκανα εργασία στο σχολείο για τη χρήση υδρογόνου ως καύσιμο. Και ως αέριο σε κινητήρες εσωτερικής καύσης (BMW) και σε αποθήκευση σε κυψέλες υδριδίου-μετάλλου (Mercedes). Από τότε είχε στο μόναχο πρατήριο υδρογόνου στα κεντρικά της BMW. Οπότε 35 χρόνια μετά δεν έχω ελπίδες ότι ξαφνικά θα αποκτήσει αξία ή μερίδιο αγοράς.
-
Οπότε 35 χρόνια μετά δεν έχω ελπίδες ότι ξαφνικά θα αποκτήσει αξία ή μερίδιο αγοράς.
Δεν έχει νόημα η συζήτηση παλικάρια... αμφιλεγόμενες τεχνολογίες με πολλά αν που αν ποτέ θα μπουν σε μαζική παραγωγή. Προς απάντηση βέβαια των φανατικών υποστηρικτών των προηγούμενων Posts που εμένουν συνέχεια σε τεχνολογίες που είναι ακόμα αμφίβολο αν έχουν μέλλον. Ας μην ξεφεύγουμε από το θέμα. Ηλεκτροκίνηση κ πάλι ηλεκτροκίνηση...
-
Mhtsos, ρίχνεις αχταρμά τόσα πολλά 'επιχειρήματα' που δεν στέκουν, που είναι πρακτικά αδύνατον να κάτσω να απαντήσω ένα ένα σε αυτά.. και το κερασάκι έρχεται στο τέλος, που 'δεν βλέπεις να γίνεται τίποτα στη 5ετία'... στη 5ετία η γιγαντιαία πλειοψηφία από μάς θα οδηγεί ακόμη τα euro 4 & 5 & 6 ντηζελάκια και βενζίνες και λίγοι πιο τυχεροί τα λίγα αερίου και θα πωλούνται και κανα-δυο χιλιάδες (υπερβολικό νούμερο) ηλεκτρικά το χρόνο στην Ελλάδα...
-
Άλλη μια πρωτιά η χώρα μας. 61 σημεία με φορτιστές δημοσίας χρήσεως, ο αμέσως επόμενος στην ΕΕ έχει πάνω από τους διπλούς και δεν έχει και νησιά να καλύψει όπως εμείς.
Πάω ένα στοίχημα, ότι του χρόνου τέτοιον καιρό πάλι πρώτοι θα είμαστε.
-
Σε πέντε χρόνια, που θα έχει επιτευχθεί η εξίσωση τιμών ηλεκτρικών με θερμικά, θα πωλούνται ένα με δύο χιλιάρικα ηλεκτρικά στις 100 χιλιάδες πωλήσεων ετησίως;
-
Σε πέντε χρόνια, που θα έχει επιτευχθεί η εξίσωση τιμών ηλεκτρικών με θερμικά, θα πωλούνται ένα με δύο χιλιάρικα ηλεκτρικά στις 100 χιλιάδες πωλήσεων ετησίως;
Κάτσε να συμβεί αυτό και βλέπουμε. Το ξέρεις πως είναι μάλλον απίθανο να συμβεί, εκτός κι αν διατίθεσαι να συγκρίνεις π.χ. ένα μικρό θερμικό bmw με ένα ηλεκτρικό Dacia...
Μακάρι πάντως να συμβεί, και θα ψαχτώ και γω για οικονομικό ηλεκτρικό. Αρκεί βέβαια αν χρειαστεί απ' το Βόλο να πάω Λαμία ή Τρίκαλα ή Θεσσαλονίκη να μπορώ και να γυρίσω (για Αθήνα δε με νοιάζει, και κάτω απ' τα αυλάκι θα θέλει διαβατήριο...) και να φτάνει η μπαλατέζα απ' τον τρίτο κάπου γύρω απ το κτίριο που θα είναι το αμάξι.
-
Χίλια, λίγα λες, θα φτάσει κάνα 10% σε 4-5 χρόνια, θα παίρνει ο κόσμος μικροσκοπικά πόλης όπως έπαιρνε τα Smart τα χρόνια της Αφθονίας.
Θα βγουν πολλά φθηνά μοντέλα κοντά στα 10-15.000
Η εξίσωση τιμών δεν έχει και μεγάλη σχέση, η χρήση και η πληθώρα μοντέλων είναι το σημαντικό καθώς και οι υποδομές.
Τι να το κάνω ένα e-2008 όταν το πήρα για μεγάλη αυτονομια/ταξίδια και δεν έχω κλειστό πάρκινγκ/ή καθόλου πάρκινγκ στα σπίτια που μένω Αθήνα και επαρχία;
Το μεγάλο μπαμ θα γίνει με τα παμφθηνα που θα πάρουμε για 2α και 3α και 4α. Αν πάρουμε και όσοι πάρουμε.
-
Mhtsos, ρίχνεις αχταρμά τόσα πολλά 'επιχειρήματα' που δεν στέκουν, που είναι πρακτικά αδύνατον να κάτσω να απαντήσω ένα ένα σε αυτά.. και το κερασάκι έρχεται στο τέλος, που 'δεν βλέπεις να γίνεται τίποτα στη 5ετία'... στη 5ετία η γιγαντιαία πλειοψηφία από μάς θα οδηγεί ακόμη τα euro 4 & 5 & 6 ντηζελάκια και βενζίνες και λίγοι πιο τυχεροί τα λίγα αερίου και θα πωλούνται και κανα-δυο χιλιάδες (υπερβολικό νούμερο) ηλεκτρικά το χρόνο στην Ελλάδα...
Εντάξει, εγώ είμαι κυριολεκτικά ένας τυχαίος μαστρομήτσος με κάποια σχέση μόνο με την βιομηχανία, αλλά μάλλον συμφωνώ με αυτούς π.χ., που φαίνεται ότι κάτι παραπάνω ξέρουν:
Dr. Frank Welsch, Member of the Board of Management of the Volkswagen Passenger Cars brand with responsibility for Technical Development said:
„If we want to take the mobility turnaround and the environmental goals seriously, we must focus on the battery-electric drive. Everything else is a waste of the limited regenerative energy.'
The current facts prove Volkswagen*** right. Prof. Maximilian Fichtner, Dep. Director of the Helmholtz Institute Ulm for Electrochemical Energy Storage and designated expert in hydrogen research, ***lately told the “Wirtschaftswoche”, the “very poor energy efficiency well-to-wheel” of the fuel cell car make sure that battery-powered e-cars “order a multiple of more efficient”. Fichtner continues: “I'm not against hydrogen as an energy storage medium at all. We just should make use of it where it makes sense – and that's not in the car, but in the stationary area.”
https://www.volkswagenag.com/en/news/stories/2019/08/hydrogen-or-battery--that-is-the-question.html
Όσον αφορά την 5ετια, όπως έγραψα είναι προσωπικές εκτιμήσεις με βάση αυτά που ξέρω, βλέπω από μέσα και διαβάζω.
Δεν έχω τα πλήρη report και κυρίως τι λεπτομέρειες έχουν πάρει ως 'δεδομένα' ή εκτιμήσεις για να τα βγάλουν. Ούτε φυσικά τις αποφάσεις των boards που βασίζονται σε πλάγιες πληροφορίες για να βγάλω συμπεράσματα για πιο μεγάλα διαστήματα.
Εάν εσύ ή κάποιος άλλος μπορούν να δουν σε ορίζοντα 10ετιας+, τότε μπράβο σας.Τελικά έχω μπερδευτεί για το ποιο είναι το scope που αναφέρεσαι, το ξεκινάς από Ευρωπαϊκή πραγματικότητα μετά αλλού αναφέρεσαι σε ολική μετατροπή σε μπαταρίες και τώρα στην μελλοντική Ελληνική πραγματικότητα.
Τέλος πάντων, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία.
Όπως έγραψα πριν ο χρόνος θα ορίσει, μέχρι τώρα τα fuel cells και το H2 είναι κυριολεκτικά πάρεργο στα χερσαία οχήματα, εάν αλλάξει αυτό στο μέλλον θα δείξει. -
Mhtsos, έχεις δικό σου ηλεκτρικό αυτοκίνητο;
-
Δεύτερος αγαπημενος παρουσιαστής
-
Δεύτερος αγαπημενος παρουσιαστής
Ποιος είναι ο πρώτος;
-
Στεφου
-
25 από τις 26 η Tesla. Ακομα και η VW και η Mini είναι από πάνω!
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης