Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης
    1. Home
    2. Περί αυτοκίνησης
    3. Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης
    • 1
    • 2
    • 904
    • 905
    • 906
    • 907
    • 908
    • 908 / 908
    Περί αυτοκίνησης
    162
    18149
    412835
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • bekiaris
      bekiaris @dettol last edited by

@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

στο ειχα πει απο παλια οτι ειναι αδυνατον να υπολογιζεις στις επιδοτησεις για αγορα μετα απο τοσο καιρο. Σκεψου ποσοι ανθρωποι εμειναν χωρις επιδοτηση ενω ειχαν ηδη παραγγειλει οχημα εδω και μηνες.. και εσυ μιλουσες για αγορα το 2026! Γενικα, την επιδοτηση του ΚΗ πρεπει καποιος να την σκεφτεται ως δωρο, που καποια στιγμη ισως να ερθει. Δεν μπορεις να την συνυπολογιζεις στην τιμη και να κανεις τα κουμαντα σου βασει αυτης.

αυτο που λες ειναι μια εκτίμηση, τα 3 προγράμματα που βγήκαν είχαν αυξητικές τάσεις. Επίσης, ακόμα δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες, ας περιμένουμε να δούμε. Ο καθένας κάνει τον σχεδιασμό του με τα σημερινά δεδομένα, το τι θα συμβεί στο μέλλον κανένας δεν το ξέρει, και φυσικά και δεν ειναι δώρο, αφού ακόμα και σήμερα το πρόγραμμα παραμένει, απλά το πιο πιθανό με κάποιες περικόπές. Το πιο πιθανό εξάλλου, ειναι να αγοράσω το ίδιο μοντέλο που είχα σχεδιάσει και να τα βάλω απο την τσέπη μου, η επιλογή μου δεν βασίζεται στο ΚΗ, αλλά σίγουρα ειναι ένα μεγάλο όφελος.

D 1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • D
        dettol @bekiaris last edited by

@bekiaris said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

στο ειχα πει απο παλια οτι ειναι αδυνατον να υπολογιζεις στις επιδοτησεις για αγορα μετα απο τοσο καιρο. Σκεψου ποσοι ανθρωποι εμειναν χωρις επιδοτηση ενω ειχαν ηδη παραγγειλει οχημα εδω και μηνες.. και εσυ μιλουσες για αγορα το 2026! Γενικα, την επιδοτηση του ΚΗ πρεπει καποιος να την σκεφτεται ως δωρο, που καποια στιγμη ισως να ερθει. Δεν μπορεις να την συνυπολογιζεις στην τιμη και να κανεις τα κουμαντα σου βασει αυτης.

αυτο που λες ειναι μια εκτίμηση, τα 3 προγράμματα που βγήκαν είχαν αυξητικές τάσεις. Επίσης, ακόμα δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες, ας περιμένουμε να δούμε. Ο καθένας κάνει τον σχεδιασμό του με τα σημερινά δεδομένα, το τι θα συμβεί στο μέλλον κανένας δεν το ξέρει, και φυσικά και δεν ειναι δώρο, αφού ακόμα και σήμερα το πρόγραμμα παραμένει, απλά το πιο πιθανό με κάποιες περικόπές. Το πιο πιθανό εξάλλου, ειναι να αγοράσω το ίδιο μοντέλο που είχα σχεδιάσει και να τα βάλω απο την τσέπη μου, η επιλογή μου δεν βασίζεται στο ΚΗ, αλλά σίγουρα ειναι ένα μεγάλο όφελος.

εκτιμηση εκανα εγω, εκτιμηση εκανες και εσυ, απλα η δικα μου ηταν πεσιμιστικη, που συνηθως βγαινουν αληθινες στην ελλαδα ή και γενικοτερα.
        Συμφωνω για τον σχεδιασμο με τα σημερινα δεδομενα για αυτο και θεωρουσα λαθος να χρησιμοποιεις τα δεδομενα που ισχυαν με το ΚΗ3, ωστε να κανεις σχεδιασμο για αγορα το 2026.

bekiaris 1 Reply Last reply Reply Quote 2
        • C
          criuser last edited by

Πάντως αν ισχύσει αυτό που ακούγεται, ότι σταματάνε οι επιδοτήσεις στα εταιρικά και στο λήζινγκ και μένουν μόνο οι φοροαπαλλαγές και θα δίνουν 3500 για λιανική τιμή μέχρι 35000 θα αλλάξει η αγορά των ηλεκτρικών. Ακόμα και αν το 35000 είναι χωρίς το ΦΠΑ.

Αριστερά στην Ελλάδα 1917 - 2023
          πόσο κάνει βρε παιδιά ένας φορτιστής τελικά...

D 1 Reply Last reply Reply Quote 1
          • D
            dettol @criuser last edited by

@criuser said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

Πάντως αν ισχύσει αυτό που ακούγεται, ότι σταματάνε οι επιδοτήσεις στα εταιρικά και στο λήζινγκ

λινκ για αυτο; εστω και ως φημη; δεν θυμαμαι να το εχω διαβασει καπου

1 Reply Last reply Reply Quote 0
            • C
              criuser last edited by

Λίνκ κυκλοφορούν αρκετά.

Προφανώς δεν είναι επίσημο κάτι.

https://www.google.com/search?q=τι+ισχύει+με+την+επιδότηση+των+ηλεκτρικών+αυτοκινήτων+2025&sca_esv=1ae95d7956bcc2bc&sxsrf=AE3TifNjI0LYabqOMSydTKXT4GL6pUa4hw:1748676402475&source=lnt&tbs=qdr:w&sa=X&ved=2ahUKEwiFw6-el82NAxWOSfEDHeQeDCQQpwV6BAgFEA4&biw=1536&bih=703&dpr=1.25

1 Reply Last reply Reply Quote 1
              • bekiaris
                bekiaris @dettol last edited by

Συμφωνω για τον σχεδιασμο με τα σημερινα δεδομενα για αυτο και θεωρουσα λαθος να χρησιμοποιεις τα δεδομενα που ισχυαν με το ΚΗ3, ωστε να κανεις σχεδιασμο για αγορα το 2026.

οπως και να έχει το βασικό θέμα μου, δεν ειναι τα λεφτά του ΚΗ, όσο το αν συμφέρει (καθαρά οικονομικά) το ηλεκτρικό για τα χιλιόμετρα που κάνω. Μου αρέσει η ηλεκτροκίνηση, δεν το συζητάμε, αλλά αν κάνεις 1000 χιλιόμετρα το μήνα, το ξανασκέφτεσαι πλέον, με δεδομένο οτι κάνω και ταξίδια και τρώω και το άγχος της φόρτισης, αν τα βάλεις όλα κάτω με την μειωμένη επιδότηση, δεν έχω μεγάλο όφελος οπως ένας άνθρωπος που κάνει πολλά χιλιόμετρα. ΑΠό την άλλη ειναι βέβαια και καθαρά θέμα επιλογής και κουλτούρας, εγώ ειμαι electric fan. Σε γενικές γραμμές, θα επηρεαστούν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
                • C
                  criuser last edited by

Προφανώς τα ηλεκτρικά τα ακριβά θα πάνε σαν εταιρικά μόνο, λόγω των σημαντικών φορολογικών κινήτρων.

Τα φτηνά ηλεκτρικά θα βοηθηθούν από τα 3500. Ακόμα περισσότερο επειδή θα υπάρξουν και τα κίνητρα απόσυρσης.

Τα άνω των 30000 θα δυσκολευτούν.

R 1 Reply Last reply Reply Quote 2
                  • F
                    fabiawrc last edited by fabiawrc

Κανω 1760χλμ το μηνα για την δουλεια μου Χαιδαρι-Κορωπι.Εαν βαλεις και τις υπολοιπες μετακινησεις μπορω να φτασω και τα 2.300 ευκολα.

Πλεον στην εταιρεια που δουλευω,δινουν δωρεαν φορτιση για τους υπαλληλους(πριν ηταν μονο για τα leasing)και επισης εχουμε τοποθετησει 400kw φωτοβολταικα.Παιρνω για καυσιμα 200 ευρω το μηνα τα οποια θα συνεχισω να τα παιρνω οποτε μπορω να τα βαλω δοση για αγορα ηλεκτρικου.

Εχω ενα Fabia sedan 2001 με υγραεριο,το οποιο εχει φτασει 460.000 χλμ, οποτε ηρθε η ωρα για αλλαγη.
                    Υπαρχει και ενα Audi TT roadster mk1 υγραεριο το οποιο θα κρατησω,οποτε δεν με νοιαζουν τα ταξιδια και το αγχος της αυτονομιας.
                    Το χωριο μου ειναι 200χλμ οποτε με μια 60αρα μπαταρια παω ανετα εαν θελω να παρω το ηλεκτρικο.

Η αποσυρση ειναι εως 2000 αναλογα το αμαξι?Γιατι οταν πηγα να δω το Renault 5 μου ειπε ο πωλητης οτι ειναι εως 2000.Οποτε μου ειπε καλυτερα να το βαλεις στο car και οσο πιασει.

Σκεφτομαι και την λυση μτχ 2008 που παιζουν 17.000-22.500 με 50.000χλμ η C4.Παιζουν 208-Corsa αλλα ειναι μικρα.

Δινεις κατι παραπανω και πας ομως στο Dolphin με την 60αρα μπαταρια.Περιμενω προς το παρων τι θα γινει με το ΚΗ4.

D 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                    • R
                      red_monster @criuser last edited by

@criuser said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

Προφανώς τα ηλεκτρικά τα ακριβά θα πάνε σαν εταιρικά μόνο, λόγω των σημαντικών φορολογικών κινήτρων.

Τα φτηνά ηλεκτρικά θα βοηθηθούν από τα 3500. Ακόμα περισσότερο επειδή θα υπάρξουν και τα κίνητρα απόσυρσης.

Τα άνω των 30000 θα δυσκολευτούν.

Το θέμα είναι ότι υπάρχει περιορισμός στην προμήθεια νέων εταιρικών ιχ ώστε το 25% να είναι ηλεκτρικά. Πιάσε το αυγό και δώσε του ένα χερκατ!

• D
                        dettol @fabiawrc last edited by

@fabiawrc said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

Κανω 1760χλμ το μηνα για την δουλεια μου Χαιδαρι-Κορωπι.Εαν βαλεις και τις υπολοιπες μετακινησεις μπορω να φτασω και τα 2.300 ευκολα.

Πλεον στην εταιρεια που δουλευω,δινουν δωρεαν φορτιση για τους υπαλληλους(πριν ηταν μονο για τα leasing)και επισης εχουμε τοποθετησει 400kw φωτοβολταικα.Παιρνω για καυσιμα 200 ευρω το μηνα τα οποια θα συνεχισω να τα παιρνω οποτε μπορω να τα βαλω δοση για αγορα ηλεκτρικου.

Εχω ενα Fabia sedan 2001 με υγραεριο,το οποιο εχει φτασει 460.000 χλμ, οποτε ηρθε η ωρα για αλλαγη.
                        Υπαρχει και ενα Audi TT roadster mk1 υγραεριο το οποιο θα κρατησω,οποτε δεν με νοιαζουν τα ταξιδια και το αγχος της αυτονομιας.
                        Το χωριο μου ειναι 200χλμ οποτε με μια 60αρα μπαταρια παω ανετα εαν θελω να παρω το ηλεκτρικο.

Η αποσυρση ειναι εως 2000 αναλογα το αμαξι?Γιατι οταν πηγα να δω το Renault 5 μου ειπε ο πωλητης οτι ειναι εως 2000.Οποτε μου ειπε καλυτερα να το βαλεις στο car και οσο πιασει.

Σκεφτομαι και την λυση μτχ 2008 που παιζουν 17.000-22.500 με 50.000χλμ η C4.Παιζουν 208-Corsa αλλα ειναι μικρα.

Δινεις κατι παραπανω και πας ομως στο Dolphin με την 60αρα μπαταρια.Περιμενω προς το παρων τι θα γινει με το ΚΗ4.

οι σκεψεις σου ειναι απολυτως λογικες.
                        Τα 200 ευρω για τα καυσιμα σιγουρα θα συνεχισεις να τα παιρνεις αν ερχεσαι με ηλεκτρικο στην δουλεια ΚΑΙ φορτιζεις δωρεαν εκει; Βεβαιωσου για αυτο, διοτι αν και βολικο για εσενα, μου φαινεται παραλογο.
                        Ναι, η αποσυρση ειναι 2000 ευρω και το ποσο ειναι φιξ. Αν το οχημα σου πιανει περισσοτερο απο 2 χιλιαρικα, τοτε βολευει να το βαλεις αγγελια. Θα ελεγα οτι βολευει να το βαλεις αγγελια αν πιανει και λιγο λιγοτερο απο 2χιλιαρικα, διοτι θα τα παρεις τα χρηματα ζεστα.
                        Το ΚΗ αφορα μονο καινουρια οχηματα. Αν στο ΚΗ4 δοθει η δυνατοτητα να καταθεσουν αιτηση και οσοι εχουν αγορασει ηδη οχηματα, τοτε να εχετε υποψιν σας οτι θα εξαντληθουν τα χρηματα πολυ γρηγορα. Για αυτον τον λογο, νομιζω οτι θα πρεπει να κανεις γρηγορα μια ερευνα αγορας, να δεις ποια οχηματα σε βολευουν και ειναι εντος του budget σου, ωστε οταν διασαφηνιστει το ΚΗ4, να κινηθεις γρηγορα σε αγορα.
                        Το δελφινι παραμενει στα 26 χιλιαρικα (χωρις επιδοτηση) και εξακολουθω να το θεωρω εξαιρετικο οχημα για τα λεφτα του, ειδικα αν σκεφτεσαι να πηγαινεις και στο χωριο με αυτο. Ψαξε ομως να δεις και τι αλλες επιλογες υπαρχουν.

Αν για οποιονδηποτε λογο, το ΚΗ4 δεν σε βολεψει ή δεν προλαβεις, υπαρχει παντα η λυση του μτχ. Βλεπω στο mobile.de μτχ model 3 rwd απο 15 χιλιαρικα, αν βαλεις και τα παρελκομενα (εισαγωγη, ενδιαμεσο κτλπ) να πληρωσεις αλλα 3 χιλιαρικα; Παραπανω δεν θα ειναι.

• First post
                          Last post
                        • 1
                        • 2
                        • 904
                        • 905
                        • 906
                        • 907
                        • 908
                        • 908 / 908
                        • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ