-
καλά πάει ο προγραμματισμός μου
Ο οποίος είναι? μετά από τοσο κράξιμο που έχω φάει εδω μέσα, αμα σας δω στο μέλλον με ηλεκτρικά, θα σας επιβάλλω ο ίδιος φόρο για συκοφαντική δυσφήμιση
-
Έρχεται και το ηλεκτρικό 500ράκι τον Δεκέμβριο με τιμή €20.000.
https://www.4troxoi.gr/agora/eidiseis/ilektriko-fiat-500-stin-ellada-me-timi-kato-ton-20000eu
-
Άμα είναι να κάνει 2000 δολ ΜΙΑ καινούργια 24αρα μπαταρία σε μια 3ετια,παίρνω και εγω ενα ληφ τώρα. Προς το παρόν βλέπω 4000 λίρες Αγγλίας οι καινούργιες 24αρες στο νησί και 2000 λίρες οι επισκευασμενες στην Ιαπωνία,άρα έχουμε πολύ δρόμο ακόμα. Βάλτε και ένα καπέλο ημιψηλο σε αυτές τις τιμές καλού κακού
-
Άμα είναι να κάνει 2000 δολ ΜΙΑ καινούργια 24αρα μπαταρία σε μια 3ετια,παίρνω και εγω ενα ληφ τώρα.
χαχααχ αφού η ηλεκτροκίνηση είναι για τα πλουσιόπαιδα που πάνε για καφέ κ θέλουν να κάνουν μόστρα σε κανένα γκομενάκι? κ θα πηγαίνεις με 90 στην εθνική κ θα σε περνάνε οι άλλοι? γιατί στην Ελλάδα όλοι τρέχουν με 200...μέχρι να δουν την κατανάλωση της βενζίνης,...χαχαχα!!! ναι ίσως να ειανι αισιόδοξα τα ποσά κ ο χρόνος, αλλά κάπου στο 25 θα ειναι η κατάσταση πιο νορμάλ από την σημερινή....
-
Άμα είναι να κάνει 2000 δολ ΜΙΑ καινούργια 24αρα μπαταρία σε μια 3ετια,παίρνω και εγω ενα ληφ τώρα. Προς το παρόν βλέπω 4000 λίρες Αγγλίας οι καινούργιες 24αρες στο νησί και 2000 λίρες οι επισκευασμενες στην Ιαπωνία,άρα έχουμε πολύ δρόμο ακόμα. Βάλτε και ένα καπέλο ημιψηλο σε αυτές τις τιμές καλού κακού
Κι αν δεν είναι σε 3 θα είναι σε 4 η 5, δε μας χαλάει. Και ναι θα έπαιρνα ένα ληφ τώρα (για την ακρίβεια εγω το πήρα πριν 4 μήνες)
https://www.car.gr/32050427-nissan-leaf-acenta-24kwh
Δε ξέρω αν θεωρείται διαφήμιση αλλά εγω το πήρα απ αυτόν και ο άνθρωπος είναι πολύ σοβαρός κι το έψαξα και με άλλους 3 που έχουν πάρει απ αυτόν - όλοι πολύ ευχαριστημένοι
-
Θα κυκλοφορώ στην πόλη μόνο. Πέρα από την πλάκα 2000 δολ σημαίνει 80 δολ το kwhόταν οι νέες και μεγάλες μπαταρίες μας λενε ότι ΘΑ έχουν κόστος εργοστασίου 100 δολ σε λίγα χρόνια, όχι κόστος ανταλλακτικό λιανικής.Αν καταλαβαίνετε ότι ένα τόσο παλιο σχέδιο μικρής χωρητικότητας δεν μπορεί να κοστίζει τόσο,πάρα την οποία μείωση θα έχει επιτευχθεί,μπορούμε να πάμε παρακάτω τη συζήτηση.
-
Θα κυκλοφορώ στην πόλη μόνο. Πέρα από την πλάκα 2000 δολ σημαίνει 80 δολ το kwhόταν οι νέες και μεγάλες μπαταρίες μας λενε ότι ΘΑ έχουν κόστος εργοστασίου 100 δολ σε λίγα χρόνια, όχι κόστος ανταλλακτικό λιανικής.Αν καταλαβαίνετε ότι ένα τόσο παλιο σχέδιο μικρής χωρητικότητας δεν μπορεί να κοστίζει τόσο,πάρα την οποία μείωση θα έχει επιτευχθεί,μπορούμε να πάμε παρακάτω τη συζήτηση.
καλά δεν είναι ανάγκη να συμφωνήσουμε σ αυτά τα νούμερα για κάτι που θα συμβεί σε 3-4-5 χρόνια. Το επιχείρημά μου είναι ότι απευθύνεται σε μια τεράστια αγορά μτχ πιο διψασμένη απ αυτούς που ψάχνονται για καινούργιο ηλεκτρικό, στην ουσία δε μιλάμε για λιανική πώληση
Δλδ η μπαταρία του Spring 26Kwh που θα πωλείται σε λίγους μήνες κάτω από 12-13κ πιστεύεις ότι κοστίζει πάνω από 4-4.5κ ? Ηδη δεν είμαστε ιδιαίτερα μακριά απ τα 100 $/Kwh
Τε σπα, κουβέντα να γίνεται, υγεία να έχουμε και θα δούμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον
-
Oτι η τιμή πέφτει δεν είναι νέο, ούτε ανεξήγητο. Αλλά άλλο το εργοστασιακό κόστος μιας μπαταρίας 26kwh τεχνολογίας 2020 και κατασκευής κίνας και άλλο το κόστος αγοράς λιανικής ενός ανταλλακτικού, γιατί τέτοιο είναι, μιας αμερικάνικης κατασκευής μπαταρίας 24kwh με τεχνολογία του 2010, γιατί του τότε είναι του Ληφ Μκ1. Δεν μπορεί η δεύτερη να ανταγωνιστεί σε απόλυτους αριθμούς την πρώτη.
Άμα πάει πάντως τόσο χαμηλά, εγώ αύριο πήρα Ληφ Μκ1, μου αρέσει και σαν αυτοκίνητο. 2.800 ευρώ κάνει η μπαταρία του υβριδικού μου Πρίους ΜΚ2 με την τοποθέτηση και παρακράτηση της παλιάς από την αντιπροσωπεία, και δεν δείχνει να φτηναίνει τόσα χρόνια που την παρακολουθώ. Και είναι μόλις 1,7kwh!
Εδώ είναι η ανακοίνωση της Νισσάν στην Αγγλία το 2014, μιλάει για 4.920 λίρες κόστος αντικατάστασης με παρακράτηση της παλιάς και 1.000 λίρες κασμπάκ. Και σήμερα τα ίδια νούμερα ισχύουν. Δεν έπεσε 6 χρόνια η τιμή, αλλά μετά από 3-4 χρονάκια θα έχει 2,5 φορές κάτω, επειδή οι καινούργιες μπαταρίες θα είναι φθηνές κατασκευαστικά? Πολύ χλωμό το βλέπω, αλλά μακάρι, έτσι όπως (θα) πάμε το πήρα το Ληφ και εγώ.
https://www.autoexpress.co.uk/nissan/89694/nissan-leaf-battery-replacement-to-cost-4920
-
Αγαπητέ Balex, πες μας λίγα παραπάνω σχόλια για τη συμβίωση με το Leaf, αυτονομία, τρόπο και χρόνο φόρτισης. Τη δικαιοδοσία της αγοράς. Έχω κι εγώ άτομο που πήρε από τη Ρόδο (τον Θάνο) κι είναι πολύ ευχαριστημένος. Γιατί κάποιος να πληρώσει υπεραξία στον Ροδίτη αντί να το φέρει μόνος του απ'έξω;
-
Άμα πάει πάντως τόσο χαμηλά, εγώ αύριο πήρα Ληφ Μκ1,
Εγώ από την άλλη βλέπω οτι μόλις βλέπετε πτώση τιμών, η οποία φυσικά ειναι καλοδεχούμενη, βγαίνεται ένας ένας.... αρα τελικά γιατί χρόνους φόρτισης κ τελικές ταχύτητες μιλάμε, το πρόβλημα ειναι το κόστος το οποίο ειναι αποδεκτό... αμα πέσουν οι μπαταρίες, που κατά την ταπεινή μου άποψη δεν θα γίνει ούτε το 22 ούτε ακόμα κ το 25 σε επίπεδο να φτάσουν τα θερμικά, θα γεμίσουμε μεταχειρισμένα ηλεκτρικά εισαγωγής κ θα γίνεται κατά κόρον αντικατάσταση μπαταριών...φοβερή μπίζνα
-
Μα όλοι μιλάμε για το κόστος ως Νο.1 περιορισμό....γιατί γίνεται σύγκριση του τι αγοράζεις με τα ίδια χρήματα ή πόσο πιο φτηνό είναι ένα αντίστοιχο θεριμικό. Εαν το ηλεκτρικό είχε €10.000 (ώς όφειλε) τότε θα κάναμε τελείως διαφορετική συζήτηση!
-
Οχι εγω μιλω και για το μηκος της μπαλαντεζας....
Τρελαινομαι για μπαλαντεζες που κρεμονται απο μπαλκόνια. Ειναι αισθητικο φετιχ
-
Μα όλοι μιλάμε για το κόστος ως Νο.1 περιορισμό....γιατί γίνεται σύγκριση του τι αγοράζεις με τα ίδια χρήματα ή πόσο πιο φτηνό είναι ένα αντίστοιχο θεριμικό. Εαν το ηλεκτρικό είχε €10.000 (ώς όφειλε) τότε θα κάναμε τελείως διαφορετική συζήτηση!
μιλαμε για καταστάσεις στα ορια του τρολαρίσματος!!! όταν καποιος θέτει τα ζητήματα ανωριμότητας που έχει η ηλεκτροκινηση, γινεται τζιχαντιστης υποστηρικτής και όταν γινεται χαλαρή κουβέντα τα βάζει ο ίδιος!!!.
οι 1-2 προηγούμενες σελίδες σε σχέση με τις 4-6 είναι η απόδειξη!
-
Εμείς χρησιμοποιούμε 2 αυτοκίνητα που κάνουν τουλάχιστον 2 μεγάλα ταξίδια το μήνα, δεν με εξυπηρετεί κανένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Κ τα 2 αυτά τα βασικά πρέπει να είναι diesel για μας.
Επίσης για κέντρο χρησιμοποιώ δίκυκλα. Οικονομικότερα όλων. Με 5€ ξεχνάω να βάλω βενζίνη.
Επίσης δεν έχω καμία δυνατότητα φόρτισης κ στις 2 πόλεις που μένω.
-
Εαν το ηλεκτρικό είχε €10.000 (ώς όφειλε) τότε θα κάναμε τελείως διαφορετική συζήτηση!
Βασικά το πας στην λογική τι μου καλύπτει κ επειδή προορίζεται για αστική μετακίνηση, λες εγώ δίνω μεχρι 10. δεν μπορεί να γίνει έτσι μία κοστολόγηση. Κ ξαναλέω, τα χρήματα που δίνουμε σιγά σιγά για θερμικά υπολογίζονται ή απλά αυτά επειδή βγαίνουν λίγα λίγα δνε τα βάζουμε ποτέ στον κουμπαρα? Ηλεκτρικά στα 10 δεν θα δούμε ποτέ... θες ενα 500αρακι πχ με 15, ναι εκεί το θεωρώ φυσιολογικό κ ενδεχομένως να φτάσει χωρίς επιδοτήσεις σε κάποια χρόνια, αλλά τιμές ξεφτίλα του στυλ 10 δεν πρόκειται να δούμε. Κ να στο πω πιο απλα, αμα φτάσουν εεκι τα ηλεκτρικά, θα τα χτυπήσουν στους φόρους αντίστοιχα για να ισοφαρήσουν τη χασούρα.
-
Αν κ το id.3 ως πισωκίνητο μου αρέσει περισσότερο, αποδεικνύεται οτι ξέρω τι αγοράζω.... https://energypress.gr/news/nissan-leaf-anakiryhthike-pio-axiopisto-ilektriko-ohima
-
Βασικά το πας στην λογική τι μου καλύπτει κ επειδή προορίζεται για αστική μετακίνηση, λες εγώ δίνω μεχρι 10. δεν μπορεί να γίνει έτσι μία κοστολόγηση.
Κάθε άλλο! Δεν το πάω καθόλου με αυτή τη λογική. Το πάω με το ότι τα ηλεκτρικά μοτέρ:
- Εξελίσσονται περισσότερα χρόνια από τα θερμικά
- Έχουν σταματήσει να εξελίσσονται ουσιαστικά εδώ και αρκετά χρόνια
- Έχει γίνει απόσβεση της εξέλιξςη εδώ και 10ετίες
- Είναι πολύ πιο απλά και φτηνά στην κατασκευή τους
Οι μπαταρίες επίσης, δεν έχουμε δει καμια σημαντική εξέλιξη, οι λιθίου υπάρχουν πάνω από 20 χρόνια άρα επίσης έχει αποσβεστεί η εξέλιξη.
Τα αυτοκίτνητα αυτά καθεαυατά έχυν λιγότερα μηχανικά μέρη (1/3 εαν θυμάμαι σωστά έγραψες) άρα επίσης μικρότερο κόστος...ούτε καν κιβώτιο δεν έχουν.
Οπότε, πέραν της μόδας και του ότι τα εργοστάσια πρέπει να βγάλουν τα σπασμένα, το πραγματικό κόστος είναι πολύ πιο μικρό από ένα θερμικό. Φαίνεται εξάλλου και από τα Τέσλα τα οποία είναι τιμολογημένα πολύ πιο σωστά και δίκαια για αυτό που προσφέρουν. Δεν μπορεί ο κουβάς το ID να κοστίζει όσο ένα Τέσλα με τα 2πλα και 3πλά άλογα και αυτονομία.
-
Οπότε, πέραν της μόδας και του ότι τα εργοστάσια πρέπει να βγάλουν τα σπασμένα, το πραγματικό κόστος είναι πολύ πιο μικρό από ένα θερμικό. Φαίνεται εξάλλου και από τα Τέσλα τα οποία είναι τιμολογημένα πολύ πιο σωστά και δίκαια για αυτό που προσφέρουν. Δεν μπορεί ο κουβάς το ID να κοστίζει όσο ένα Τέσλα με τα 2πλα και 3πλά άλογα και αυτονομία.
Πολύ σωστός, συμφωνώ σε όλα!!! με αυτή την λογική το δέχομαι. Αν έπεφταν οι τιμές σε αυτά τα επίπεδα για ένα μεσαίο αυτοκίνητο πόλης, αντιλαμβάνεσαι οτι τα πετρέλαια βενζίνες σχεδόν θα εξαφανιζόντουσαν....
-
bekiaris wrote:
Βασικά το πας στην λογική τι μου καλύπτει κ επειδή προορίζεται για αστική μετακίνηση, λες εγώ δίνω μεχρι 10. δεν μπορεί να γίνει έτσι μία κοστολόγηση.
Κάθε άλλο! Δεν το πάω καθόλου με αυτή τη λογική. Το πάω με το ότι τα ηλεκτρικά μοτέρ:
- Εξελίσσονται περισσότερα χρόνια από τα θερμικά
- Έχουν σταματήσει να εξελίσσονται ουσιαστικά εδώ και αρκετά χρόνια
- Έχει γίνει απόσβεση της εξέλιξςη εδώ και 10ετίες
- Είναι πολύ πιο απλά και φτηνά στην κατασκευή τους
Οι μπαταρίες επίσης, δεν έχουμε δει καμια σημαντική εξέλιξη, οι λιθίου υπάρχουν πάνω από 20 χρόνια άρα επίσης έχει αποσβεστεί η εξέλιξη.
Τα αυτοκίτνητα αυτά καθεαυατά έχυν λιγότερα μηχανικά μέρη (1/3 εαν θυμάμαι σωστά έγραψες) άρα επίσης μικρότερο κόστος...ούτε καν κιβώτιο δεν έχουν.
Όμως στις σημερινές οικονομίες δεν έχει τόσο σημασία το κοστος αφού η τιμολόγηση των προϊόντων πλέον δεν γίνεται βάσει της εσωτερικής αξίας τους, δηλαδή του κόστους τους. Γίνεται βάσει του ποσά είναι διατεθειμένος ο καταναλωτής να πληρώσει (λέγε με iPhone,Tesla κλπ.) σε συνδυασμό με το ποσό τιμολογεί ο ανταγωνιστής.
-
Αγαπητέ Balex, πες μας λίγα παραπάνω σχόλια για τη συμβίωση με το Leaf, αυτονομία, τρόπο και χρόνο φόρτισης. Τη δικαιοδοσία της αγοράς. Έχω κι εγώ άτομο που πήρε από τη Ρόδο (τον Θάνο) κι είναι πολύ ευχαριστημένος. Γιατί κάποιος να πληρώσει υπεραξία στον Ροδίτη αντί να το φέρει μόνος του απ'έξω;
Το πήρα πριν 4 μήνες 12,500, μοντ.2015 με 56,000 χλμ και υγεια μπαταρίας 11/12 μπάρες = 83-84%. Εχω κάνει περίπου 8,000 χλμ - Μόλις ήρθε ο πρώτος λογαριασμός τετραμήνου της ΔΕΗ αυξημένος κατά 140-145 ευρώ σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό - 145/8000=18 λ/χλμ
Μένω σε διπλοκατοικία σε σχετικά ερημική περιοχή χωρίς γκαραζ, έχω το φορτιστή δίπλα στο φράχτη μέσα σε κουτί αποθήκευσης, το φορτίζω πάντα βράδυ. Η πραγματική του αυτονομία σε περιαστικές μετακινήσεις είναι 100-110 χλμ - έχω κάνει και 125 με τη ψυχή στο στόμα, η γυναίκα μου που οδηγεί αντιοικονομικά κάνει γύρω στα 90-95
Υπήρξαν πολλές μέρες που έκανα πάνω από 150 χλμ και 4-5 μέρες με πάνω απο 200 με ενδιάμεση φόρτιση μεσ τη μέρα, πρακτικά το άλλο αυτοκίνητο και το μηχανάκι έχουν παροπλιστεί. Γενικά όποιος πρόκειται να κάνει τα περισσότερα χλμ παίρνει το ληφ, αυτη είναι η λογική.. Γενικά όποιος μπορεί να το φορτίζει σπίτι του δεν θα πρεπε να κολλάει τόσο στο αν η αυτονομία είναι 100-150-200-250, αυτό είναι το δικό μου συμπέρασμα
Το αυ/το είναι πολύ άνετο, με χώρους γκόλφ/άστρα κλπ, πλήρως εξοπλισμένο, αισθητήρες βροχής/φώτων, CC, GPS, ανακλινόμενους καθρέπτες, hill holder, 17άρες ζάντες κλπ
Το Ροδίτη τυχαία τον γνώρισα και έτυχε να έχουμε κάποιο κοινό φίλο, πάντως πριν το παραγγείλω μίλησα με άλλους 3 που είχαν πάρει leaf απο αυτόν χωρίς κανένα θέμα. Το αμάξι ήρθε σε 3.5 βδομάδες - γενικά έρχεται σε 2-3 βδομάδες. Η συγκεκριμένη μάντρα έχει εξειδίκευση σε ηλεκτρικά, δεν ήθελα να ρισκάρω μόνος μου αυτή την ιστορία..
Η λογική μου είναι σε 3-4-5 χρόνια που θα πέσει η αυτονομία του κάτω από 80-90 χλμ (κάθε χρόνο πέφτει λογικά γύρω στο 3%) να πάρω μια καινούργια μπαταρία με 2-3κ και να κρατήσω το αυτοκίνητο για πολλά χρόνια (καθότι θα χρειαστώ άμεσα 3ο+4ο αυτ/το για τις κοράκλες που μεγαλώνουν) Ιδωμεν κατά πόσο θα δικαιωθω..
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης