-
Φίλος του φορουμ ανέφερε οτι η Volvo εγκαταλείπει βενζινοκινητήρες και diesel. Εχετε διαβάσει κάτι τέτοιο?
Δηλαδή διάβασες τί ανέφερε ο φίλος μόνο και όχι το σχόλιο ακριβώς από κάτω;
Δεν υπάρχει πλέον 'εταιρεία σαν τη Volvo', αυτό είναι ένα εταιρικό σήμα, η εταιρεία που έχει εξαγοράσει τη Volvo είναι η κινεζική Geely η οποία τους θερμικούς κινητήρες τους προωθεί στην Ασιατική αγορά σε χώρες όπου δεν υπάρχουν ψευδαισθήσεις ηλεκτροκίνησης και που οι ανταγωνιστές προσφέρουν ακόμη ατμοσφαιρικά σύνολα 15ετίας. Δεν σταματάει η παραγωγή θερμικών κινητήρων, η διάθεσή τους στην Ευρωπαϊκή αγορά με τα περιβαλλοντικά πέναλτι θα σταματήσει.
Και για να καταλαβαίνουμε για τί μιλάμε, η Volvo εχει στην Ευρώπη μερίδιο αγοράς γύρω στο 2%, όταν η Peugeot μόνη της έχει περίπου 6% (και το γκρουπ PSA πολλαπλάσιο).
-
Αντικατάσταση σε 27000 plugin hybrid λόγω υπερθέρμανσης μπαταριών και κινδύνου πυρκαγιάς.
Το βάζω και εδώ επειδή πριν τα ηλεκτρικά οι υποψήφιοι θα βρουν μπροστά τους πρώτα τα plugin hybrids.
-
Τουλάχιστον βρέθηκε η λύση στο πρόβλημα....γιατί έχει γίνει αναστολή πωλήσεων και όσοι είχαν αγοράσει είχαν οδηγία να μην τα φορτίζουν από πρίζα. Βιάστηκε προφανώς η Ford (και ποιος ξέρεις και πόσοι άλλοι....θα το μάθουμε στα χρόνια που θα ερθουν).
-
Αντικατάσταση σε 27000 plugin hybrid λόγω υπερθέρμανσης μπαταριών και κινδύνου πυρκαγιάς.
Το βάζω και εδώ επειδή πριν τα ηλεκτρικά οι υποψήφιοι θα βρουν μπροστά τους πρώτα τα plugin hybrids.
Είτε τσαπατσοδουλειά λόγω βιασύνης να προλάβουν το μπουμ πωλήσεων phev είτε απλά παιδική ασθένεια λόγω απειρίας.
-
Να έχεις δώσει 45 χιλιάρικα για να το βάζεις στην πριζα και να σου στέλνουν οδηγία να μην το φορτιζεις και να μη το βάζεις στο σπορ....
-
Tkin73 wrote:
Είτε τσαπατσοδουλειά λόγω βιασύνης να προλάβουν το μπουμ πωλήσεων phev είτε απλά παιδική ασθένεια λόγω απειρίας.
ο καταναλωτής τι φταίει όμως; παίρνεις κινητό και σου λένε μην το πολύ φορτίζεις γιατί μπορεί να σκάσει; και μιλάμε για αυτοκίνητο;!
-
ο καταναλωτής τι φταίει όμως; παίρνεις κινητό και σου λένε μην το πολύ φορτίζεις γιατί μπορεί να σκάσει; και μιλάμε για αυτοκίνητο;!
'φταίει' που αγοράζει (και πανάκριβα μάλιστα) τεχνολογία που δεν έχει δοκιμαστεί επαρκώς. Και τα Τέσλα έχουν μύρια όσα προβλήματα αλλά πουλάνε σαν ζεστά ψωμάκια...μετά όμως όσοι αγοράζουν δεν δικαιούνται να παραπονιούνται.
-
Όπου άκουσα σήμερα άλλος ένας σκοτώθηκε. Ε τεσλα γιατί είχε πέσει για ύπνο (τι διάολο; σκαβουν;) και έπεσε σε ένα φορτηγό (αν θυμάμαι καλά) που είχε ανατραπεί και το σύστημα δεν το κατάλαβε να φρενάρει.
-
Ο οδηγός είχε πέσει για ύπνο μέσα στο Τέσλα;
-
Ο καταναλωτής φταίει γιατί πάει σε όχημα/εταιρία που δεν είχε ποτέ ιδιαίτερη σχέση με το άθλημα.
Όπως φαίνεται η Ford τα έκανε γρήγορα και τσαπατσούλικα για να μην χάσει το market share.
Το σωστό βέβαια θα ήταν να προσφερόταν αντικατάσταση του οχήματος, αλλά φυσικά αυτό δύσκολο. -
'φταίει' που αγοράζει (και πανάκριβα μάλιστα) τεχνολογία που δεν έχει δοκιμαστεί επαρκώς. Και τα Τέσλα έχουν μύρια όσα προβλήματα αλλά πουλάνε σαν ζεστά ψωμάκια...μετά όμως όσοι αγοράζουν δεν δικαιούνται να παραπονιούνται.
Ποια είναι τα μύρια προβλήματα με τα tesla;
Το μόνο που μπορώ να τους προσάψω ήταν η ποιότητα συναρμολόγησης στα μοντέλα που είχαν κατασκευαστεί στο πρώτο εργοστάσιο και γενικά λιγότερη ποιότητα για το εύρος τιμών.
Από άποψη ηλεκτρικού συστήματος και ιδιαίτερα λογισμικού/firmware ήταν και είναι κορυφή και market leaders.
Όπου άκουσα σήμερα άλλος ένας σκοτώθηκε. Ε τεσλα γιατί είχε πέσει για ύπνο (τι διάολο; σκαβουν;) και έπεσε σε ένα φορτηγό (αν θυμάμαι καλά) που είχε ανατραπεί και το σύστημα δεν το κατάλαβε να φρενάρει.
Αυτό δεν είναι πρόβλημα του αμαξιού, είναι πρόβλημα του οδηγού.
Το σύστημα είναι βοηθητικό και μάλιστα ανά πάσα στιγμή μπορεί να απενεργοποιηθεί όταν θεωρεί ότι ο οδηγός πρέπει να πάρει τα ηνία ή εάν κάνεις χαζομάρες και δεν αντιδράς στις προειδοποιήσεις του. -
Δεν έχετε ακούσει που λέει 'ο πελάτης έχει πάντα δίκιο'!
Αν βγεί ένα προϊόν στην αγορά υποτίθεται λειτουργεί, το αγοράζεις για τα specs και τα λοιπά χαρακτηριστικά του. Το mild hybrid στοιχείο, και εδώ μέσα μας, διαφημίζεται σαν κάτι καταπληκτικό και ενδιάμεσο βήμα προς το μέλλον. Η Ford φέρει ευθύνη αναμφισβήτητα.
Δεν μπορεί να κατηγορείτε τον 'πελάτη', άλλωστε τώρα δεν βλέπαμε ότι το 12-15% (δεν θυμάμαι το νούμερο) των πωλήσεων Ευρώπη είναι mild hybrid; Το ποσοστό είναι τεράστιο, δεν περιμένεις να υπάρχει πρόβλημα, εταιρίες σαν τη Ford και Suzuki έχουν στήσει τον μύθο τους γύρω από αυτό.
Γι'αυτό γίνονται και οι ανακλήσεις, αλλιώς θα λέγανε 'το πήρες τώρα, την πάτησες'!
Αυτό με τις μπαταρίες που είναι κάτω από ευαίσθητα ανθρώπινα οργανα συνήθως, πάντως εγώ θα περιμένω λίγο να το δούμε. Δεν είμαι 100% σίγουρος ότι όλα είναι μέλι-γαλα. Βλέπουμε και ανάκληση BMW.. είναι λίγο ρευστά τα πράγματα, θέλει 2-3 χρόνια να ωριμάσει όλο αυτό.
-
... Δεν είμαι 100% σίγουρος ότι όλα είναι μέλι-γαλα. Βλέπουμε και ανάκληση BMW.. είναι λίγο ρευστά τα πράγματα, θέλει 2-3 χρόνια να ωριμάσει όλο αυτό.
Κ βάλε...το μέλλον όμως φαίνεται πως ειναι εκεί. Θα γίνουν κ αλλες επενδύσεις μέχρι να αποδώσουν, θα χρειαστεί χρόνος...>φταίει' που αγοράζει (και πανάκριβα μάλιστα) τεχνολογία που δεν έχει δοκιμαστεί επαρκώς. Και τα Τέσλα έχουν μύρια όσα προβλήματα αλλά πουλάνε σαν ζεστά ψωμάκια...
χαχα ζεστά ψωμάκια... μα πάντα θα υπάρχουν αυτοί που θέλουν να είναι μπροστά, να κάνουν την μόστρα τους κτλ... μην νομίζεις οτι μέσα τους δεν ξέρουν τον κίνδυνο, απλά γουστάρουν την ίντριγκα κ το show off.Να μα στε όμως λίγο ειλικρινής, πέρα από τα αρχικά προβλήματα στο πρώτο εργαστάσιο που ανέφερε ο φιλος πιο πάνω, εχει βλειτωθεί πολύ η tesla. Κ είναι μία εταιρία που ξεκίνησε από το μηδέν, δεν εχει την εμπειρία προιστορία της mercedes/bmw/toyota. O κόσμος το γνωρίζει αυτό κ δείχνει να έχει αποδεκτεί τις παιδικές ασθένειες, αλλά ταυτόχρονα να δίνει πίστωση χρόνου.
-
Αν βγεί ένα προϊόν στην αγορά υποτίθεται λειτουργεί, το αγοράζεις για τα specs και τα λοιπά χαρακτηριστικά του. Το mild hybrid στοιχείο, και εδώ μέσα μας, διαφημίζεται σαν κάτι καταπληκτικό και ενδιάμεσο βήμα προς το μέλλον. Η Ford φέρει ευθύνη αναμφισβήτητα.
Δεν μπορεί να κατηγορείτε τον 'πελάτη', άλλωστε τώρα δεν βλέπαμε ότι το 12-15% (δεν θυμάμαι το νούμερο) των πωλήσεων Ευρώπη είναι mild hybrid; Το ποσοστό είναι τεράστιο, δεν περιμένεις να υπάρχει πρόβλημα, εταιρίες σαν τη Ford και Suzuki έχουν στήσει τον μύθο τους γύρω από αυτό.
Γι'αυτό γίνονται και οι ανακλήσεις, αλλιώς θα λέγανε 'το πήρες τώρα, την πάτησες'!
Αυτό με τις μπαταρίες που είναι κάτω από ευαίσθητα ανθρώπινα οργανα συνήθως, πάντως εγώ θα περιμένω λίγο να το δούμε. Δεν είμαι 100% σίγουρος ότι όλα είναι μέλι-γαλα. Βλέπουμε και ανάκληση BMW.. είναι λίγο ρευστά τα πράγματα, θέλει 2-3 χρόνια να ωριμάσει όλο αυτό.
Κάποια είναι σωστά από αυτά που γράφεις και μάλλον δεν ξεκαθάρισα. Όταν γράφω ότι φταίει ο πελάτης εννοώ ότι ως καταναλωτής πρέπει να είσαι υποψιασμένος ότι η Ford ποτέ πριν δεν ασχολήθηκε σοβαρά με phev και δεν ξέρει τίποτα για τέτοιες τεχνολογίες. Έτσι είναι λογικό η πρώτη γενιά να έχει προβλήματα.
Φυσικά πρέπει ο καταναλωτής να παραλάβει αυτά που του υποσχέθηκαν, αλλιώς είναι κοροϊδία.Σε 2-3 χρόνια όντως θα βελτιωθούν πολύ οι μέχρι τώρα 'άσχετοι'.
χαχα ζεστά ψωμάκια... μα πάντα θα υπάρχουν αυτοί που θέλουν να είναι μπροστά, να κάνουν την μόστρα τους κτλ... μην νομίζεις οτι μέσα τους δεν ξέρουν τον κίνδυνο, απλά γουστάρουν την ίντριγκα κ το show off.Να μα στε όμως λίγο ειλικρινής, πέρα από τα αρχικά προβλήματα στο πρώτο εργαστάσιο που ανέφερε ο φιλος πιο πάνω, εχει βλειτωθεί πολύ η tesla. Κ είναι μία εταιρία που ξεκίνησε από το μηδέν, δεν εχει την εμπειρία προιστορία της mercedes/bmw/toyota. O κόσμος το γνωρίζει αυτό κ δείχνει να έχει αποδεκτεί τις παιδικές ασθένειες, αλλά ταυτόχρονα να δίνει πίστωση χρόνου.
Μόστρα και tesla δεν πολυπάει. Είναι τελείως μουντά οχήματα εξωτερικά και σπαρτιατικά εσωτερικά.
Εάν δεν ξέρεις τι βλέπεις δεν κάνουν πολύ εντύπωση, τουλάχιστον Ευρώπη.
Οι απανταχοί μοστραντζίδες και κάγκουρες πάνε για παραδοσιακά γερμανικά ή για γιαπωνέζικα.
Ισχύει για τους γκαντζετάκιδες βέβαια ότι η μάρκα είναι ψιλοφετίχ.Αυτό που πραγματικά προσφέρει γενικότερα είναι η αλλαγή φιλοσοφίας στο τι είναι το λογισμικό στο αμάξι. Αντί πάρεργο που ήταν μέχρι πολύ πρόσφατα στα παραδοσιακά, το φόκους. Όπως είχε γράψει κάποιος στο reddit, η εταιρία είναι περισσότερο εταιρία λογισμικού παρά OEM αμαξιών. Από τον σχεδιασμό, το προμότιον και το μάρκετινγκ, δεν κάνουν πολλά κοινά με τους άλλους.
-
Όπως είχε γράψει κάποιος στο reddit, η εταιρία είναι περισσότερο εταιρία λογισμικού παρά OEM αμαξιών. Από τον σχεδιασμό, το προμότιον και το μάρκετινγκ, δεν κάνουν πολλά κοινά με τους άλλους.
Πολύ σωστό, αλλά εχει βελτιωθεί πλέον κ στην κατασκευή αμαξιών. Προσωπικά οσα tesla εχω δει στο δρόμο, μου τράβηξαν το μάτι απευθείας χωρίς να έχω αντιληφθεί από πριν οτι ειναι Tesla. Δεν θεωρώ καθόλου άσχημο το X η το S, κ τα δύο τα θεωρώ ωραία αυτοκίνητα. Σίγουρα το εσωτερικό ειναι κάπως σπαρτιάτικο, αλλά αν δεν μπω μέσα, να το δω, κ να το χρησιμοποιήσω, δεν μπορώ να κρίνω πόσο πρακτικό είναι αυτο.
-
RNGMhtsos wrote:
Όπως είχε γράψει κάποιος στο reddit, η εταιρία είναι περισσότερο εταιρία λογισμικού παρά OEM αμαξιών. Από τον σχεδιασμό, το προμότιον και το μάρκετινγκ, δεν κάνουν πολλά κοινά με τους άλλους.
Πολύ σωστό, αλλά εχει βελτιωθεί πλέον κ στην κατασκευή αμαξιών. Προσωπικά οσα tesla εχω δει στο δρόμο, μου τράβηξαν το μάτι απευθείας χωρίς να έχω αντιληφθεί από πριν οτι ειναι Tesla. Δεν θεωρώ καθόλου άσχημο το X η το S, κ τα δύο τα θεωρώ ωραία αυτοκίνητα. Σίγουρα το εσωτερικό ειναι κάπως σπαρτιάτικο, αλλά αν δεν μπω μέσα, να το δω, κ να το χρησιμοποιήσω, δεν μπορώ να κρίνω πόσο πρακτικό είναι αυτο.
Οι σχεδιαστικές γραμμές τους είναι ουσιαστικά οι ίδιες, όχι μόνο το ύφος αλά volvo-bmw, αλλά κυριολεκτικά.
Ελάχιστες οι διαφορές και εάν δεν ξέρεις τι να προσέξεις το model S είναι σχεδόν ίδιο με το 3.
Ίσως επειδή θεωρούν τον σχεδιασμό, από αισθητικής άποψης, ως δεύτερο ζήτημα ή απλά ήθελαν να μην ξοδευτούν, οι γραμμές τους δεν τραβάνε τα βλέμματα όσο τα παραδοσιακά. Είναι σαν generic sport αμάξι σε παιχνίδι.
Εσωτερικά το 3 που έχω μπει και ψιλοβολτάρει, είναι πολύ λιτό με την οθόνη να είναι περίεργη. Πολύ άβολο στην αρχή, αλλά ψιλοσυνηθίζεις. Πάντως έπρεπε να είχαν τουλάχιστον ένα απλό HUD.Τα άλλα είναι απλά ΟΚ, πολύ λιγότερο λουξ από ένα άλλο αμάξι των 45-70 χιλιάδων ευρώ και ο παραδοσιακός αγοραστής θα πάει σε γερμανικό-σουηδικό-γιαπωνέζικο suv.
Αν και το λέω αυτό, το επόμενο μου θα είναι ηλεκτρικό και πιθανότατα το 3αρι ή το επερχόμενο πόλης.Πιστεύω ότι ακόμη λειτουργούν ως εταιρία λογισμικού. Tο twitter του μάσκ και ιδιοκτητών είναι το μεγαλύτερο εργαλείο στο μάρκετινγκ τους, οι φαν κάνουν διαφήμιση σε πλατφόρμες δικτύωσης/γιουτουμπ και όχι τα περιοδικά ειδικού τύπου, το αμάξι αλλάζει σε iteration-patches όχι σε ετήσια βάση (π.χ. το 3αρι του 2019Q1 είναι διαφορετικό στα σημεία από ένα του 2019Q3 και το 2020Q4), το δεύτερο πιο ακριβό πράγμα που μπορείς να αγοράσεις στο αμάξι (έπειτα από μεγαλύτερη μπαταρία) είναι σουίτα λογισμικού FSD (δηλαδή το σύστημα αυτόνομης οδήγησης).
-
Μα ΔΕΝ μιλάμε για mild hybrid (αυτά δεν έχουν πρόβλημα) αλλά για PHEV. Αυτό ανακλήθηκε.
-
δουβλη, ακυρον το σχολιον σου. σχεση ουδεμια τα μάιλντ με το φευ της φορδ που εχει το θεμα. ανακληση γινεται και θα γινεται παντα οσο ειναι νεανιας ενα μονδελο. βασικα να σου πω και το ντι ες εφτα το φευ επρεπε να κανει ετσι που χοροπηδαει σαν χοντρο προβατο πανω στις αναρτησεις του. απο την αλλη να εχω μια μπαταρια κατω απο τον τζωνη μου το νοιωθω λιγο ανατριχιλα, σαν να ξυνω ασβεστωμενο τοιχο, και πες οτι κανει τερατογεννεση καλα θα ειναι να φαινεται απο το μαγιο το ροπαλο, αλλα αν παμε για τον μεταλλαγμενο τυρογαριδακη δεν θα καθαρισουμε καλα.
ΑρΕς
ουπς, φαν χανς... δεν σε ειδα πριν τον δουβλη, ακομη την εχω πολυ αψηλα την μαριαννα
-
Dublin wrote:
Αν βγεί ένα προϊόν στην αγορά υποτίθεται λειουργεί, το αγοράζεις για τα specs και τα λοιπά χαρακτηριστικά του. Το mild hybrid στοιχείο, και εδώ μέσα μας, διαφημίζεται σαν κάτι καταπληκτικό και ενδιάμεσο βήμα προς το μέλλον. Η Ford φέρει ευθύνη αναμφισβήτητα.
Μα ΔΕΝ μιλάμε για mild hybrid (αυτά δεν έχουν πρόβλημα) αλλά για PHEV. Αυτό ανακλήθηκε.
Τις μπαταρίες αυτές τα ίδια εργοστάσια δεν τις φτιάχνουν; επειδή η μία είναι μικρότερη είναι και ασφαλέστερη; και το κινητό να σου σκάσει στην τσέπη του παντελονιού θα ψάχνεις τα...γενετήσια όργανά σου μετά, μία μπαταρία στον πωπώ σου ή των παιδιών σου, από κάτω σε κάνει να νιώθεις ασφάλεια;
-
Κ για να μην βλέπουμε μόνο τα επιβατικά https://www.iefimerida.gr/aytokinito/volvo-trucks-me-pliri-gkama-ilektrikon-fortigon-apo-2021 . Μπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι η Volvo η μου φαίνεται?
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης