-
Απλά το αναφέρω, δεν είμαι σίγουρος αν είναι σοβαρό θέμα.
-
dimsabas wrote:
Εγχείρημα: ταξίδι 1.850 χιλιόμετρα χωρίς χρήση ταχυφορτιστή.
https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=H2CgRUmvHGQ
Πω πω εφιάλτης, έχω κάνει με το βενζίνης μου ταξίδι στα 90 km/h, και το αποτέλεσμα ήταν να με πιάσει πονοκέφαλος και να εκνευριστώ. Το θέμα είναι ότι στο βενζίνης μπορείς να πεις θα πληρώσω παραπάνω βενζίνη αλλά θα τρέξω για να φτάσω γρήγορα. Στο ηλεκτρικό ισχύει το «αν είσαι και παπάς, με την αράδα σου θα πας», δηλαδή ότι και να κάνεις αργά θα φτάσεις.
Η τεχνολογία υποτίθεται ότι είναι για να μας διευκολύνει. Μόνο ως αυτοκίνητο πόλης μπορώ να δω το ηλεκτρικό... εκτός αν έχει αυτονομία 400 km με 150-160 km/h ή φορτίζει στο 100% σε 10-15 λεπτά ενώ υπάρχει υπερεπάρκεια σταθμών για φορτίσεις.
Για να κάνω λίγο και το δικηγόρο του bekiaris έχουμε καλομάθει (ή κακομάθει) στην Ελλάδα της μη αστυνόμευσης με την κατάργηση στη πράξη των ορίων ταχύτητας... εκτός απ' τα τμήματα αυτοκινητοδρόμου στη Γερμανία χωρίς όριο, στους περισσότερους αυτοκινητοδρόμους παγκοσμίως υπάρχει επιτήρηση και νομίζω πως μετά από κάποια χρόνια δεν θα είναι θέμα αν μπορεί το ηλεκτροκίνητο να πηγαίνει με 150 ή 200 αλλά πως δεν θα επιτρέπεται πουθενά...
-
Απλά το αναφέρω, δεν είμαι σίγουρος αν είναι σοβαρό θέμα.
Εεεε αναμενώμενο....νέα εταιρεία είναι, τώρα μαθαίνουν να κάνουν αυτοκίνητα. Εμένα μου φαίνεται απόλυτα λογικό, οι αστοχίες είναι μέσα στο πρόγραμμα.
-
Για να κάνω λίγο και το δικηγόρο του bekiaris έχουμε καλομάθει (ή κακομάθει) στην Ελλάδα της μη αστυνόμευσης με την κατάργηση στη πράξη των ορίων ταχύτητας...
Αγόρι μου εσύ... ζούμε ιστορικές στιγμές!!! αυτά με τα όρια ταχύτητας δεν τα καταλαβαίνω πραγματικά, παρόλο που ειμαι άνθρωπος που πάω χωριό (Αμφιλοχία) με 160 minimum, σταθερά 180 οπου μπορώ φυσικά, κ το κοντέρ να γράφει κάτι ψιλά λιγότερο από 16 λίτρα κατανάλωση... τοσο πολύ δεν αντέχουμε να πηγαίνουμε με 90? τι θα πάθουμε δηλαδή? βαρετό ναι, δεν λέω... είναι όμως ασφαλές, κ η ασφάλεια για μένα ειναι το πιο σημαντικό. Οποιος θέλει γκάζει μπορεί να πάρει δίλυτρο Minimum με καταναλώσεις στο θεό, τέλη πολυτελείας κτλ, μιλάμε για κόστη που ξεφεύγουυν πολύ... το θέμα της ταχύτητας προσωπικά το βλέπω δευτερευον, αυτό που μετράει είναι το βάρος κ ο χρόνος φόρτισης, εκει χωράει μεγάλη κουβέντα κ με τα δίκια τους ο καθένας να λέει οτι δεν θέλει να μπλέξει...
-
Εεεε αναμενώμενο....νέα εταιρεία είναι, τώρα μαθαίνουν να κάνουν αυτοκίνητα. Εμένα μου φαίνεται απόλυτα λογικό, οι αστοχίες είναι μέσα στο πρόγραμμα.
Φάνη, ξέρεις πόσο αγαπάω την ηλεκτροκίνηση κ τα tesla...κ τον Musk φυσικα. Αλλά μιλάμε μία εταιρία που έχει 10 χρόνια δραστηριότητα, δεν μιλάμε για χθες, κ σκέψου κ τον κίνδυνο στην ανάρτηση να πας με 150 κ να γίνεις... έχουν κατηγορήσει πολύ την Testlα για προβλήαμτα στο αμάξωμα, θα πρέπει πλέον να εξαφανιστούν αυτές οι παιδικές ασθένειες...
-
... τοσο πολύ δεν αντέχουμε να πηγαίνουμε με 90? τι θα πάθουμε δηλαδή? βαρετό ναι, δεν λέω... είναι όμως ασφαλές, κ η ασφάλεια για μένα ειναι το πιο σημαντικό.
Εαν είναι να πηγαίνω με 90 γιατί να πάρω αυτοκίνητο (και δη των €35.000)?? Ας πάω με το ΚΤΕΛ, πιο ξεκούραστο και ασφαλές είναι!
Φάνη, ξέρεις πόσο αγαπάω την ηλεκτροκίνηση κ τα tesla...κ τον Musk φυσικα. Αλλά μιλάμε μία εταιρία που έχει 10 χρόνια δραστηριότητα, δεν μιλάμε για χθες, κ σκέψου κ τον κίνδυνο στην ανάρτηση να πας με 150 κ να γίνεις...
10 χρόνια είναι ελάχιστα, όταν ο μέσος κατασκευαστής έχει εμπειρία 70-80 ετών. Θυμάμαι ο συγχωρεμένος ο Σπανός (ο κ. Μίμης όπως τον φωνάζανε) μας έλεγε: 'εαν ξέρατε από που εξαρτάται η ζωή σας, από 3 βίδες στην ανάρτηση, κανείς δεν θα έτρεχε πάνω από 100 χ.α.ω'. Φυσικά ήταν κ@λόγκαζος, αλλά το έλεγε τουλάχιστον...αχαχα!
-
Εαν είναι να πηγαίνω με 90 γιατί να πάρω αυτοκίνητο (και δη των €35.000)?? Ας πάω με το ΚΤΕΛ, πιο ξεκούραστο και ασφαλές είναι!
καλά σίγουρα ειναι πιο ασφαλές, το θέμα ειναι τι αγοράζεις..μην μεταφράζεται η τιμή αγοράς σε επιδόσεις...πληρώνεις τις μπαταρίες κ την τεχνολογία, δεν πληρώνεις την υποδήναμη. Φάνη, γνωρίζεις όμως πόσο κάνει ένα αυτοκίνητο 2000 κυβικών με Ιποδύναμη 200+ άλογα που έχει τελική 250 χιλιομετρα? κ συντήρηση? κ τέλη?
-
Γνωρίζω τις τιμές? Αλλά τι σχέση έχει αυτό με την Τέσλα? Δεν κατάλαβα τον συλλογισμό σου, συγνώμη.
-
Γνωρίζω τις τιμές? Αλλά τι σχέση έχει αυτό με την Τέσλα? Δεν κατάλαβα τον συλλογισμό σου, συγνώμη.
Αναφέρομαι στις επιδοσεις των ηλεκτρικών κ τις τιμές τους. Δηλαδή επειδή ένα ηλεκτρικό έχει Minimum 35 K θα πρέπει να βάζει φωτιά στην άσφαλτο? δεν ειναι αυτός ο προορισμός του
-
Το ΚΤΕΛ συμφέρει και τώρα, εκτός αν είναι να μετακινηθεί όλη η οικογένεια, ή χρειάζεσαι άλλη τόση ώρα για να πας από το ΚΤΕΛ στο σημείο που θέλεις μέσα στην Αθήνα.
Και αφού σε δυο-τρία χρονάκια θα είναι υποχρεωτικό τα αυτοκίνητα να τηρούν αυτόματα τα όρια ταχύτητας, να μας δω να πηγαίνουμε με 80 στις Θερμοπύλες (δεν το προσέξατε ότι το όριο παρέμεινε όταν τελείωσαν τα έργα) και με 90 όπου έχει τουαλέτα στον δρόμο (είδατε τις φρέσκες ταμπέλες μετά το ατύχημα στην Θήβα) και με 60 όπου έχει κλείσει η ΛΕΑ.
Και σε μια εικοσααετία, τα αυτοκίνητα θα έχουν αυτόνομη οδήγηση, θα επικοινωνούν μεταξύ τους, και θα γίνουν ουσιαστικά ταξί χωρίς οδηγό. Οπότε κανένας δεν θα έχει δικό του αυτοκίνητο. Νομίζω ότι τα παιδιά μου θα είναι η τελευταία γενιά με δίπλωμα οδήγησης.
-
Και σε μια εικοσααετία, τα αυτοκίνητα θα έχουν αυτόνομη οδήγηση, θα επικοινωνούν μεταξύ τους, και θα γίνουν ουσιαστικά ταξί χωρίς οδηγό. Οπότε κανένας δεν θα έχει δικό του αυτοκίνητο. Νομίζω ότι τα παιδιά μου θα είναι η τελευταία γενιά με δίπλωμα οδήγησης.
Aν κ λάτρης της πισωκίνησης κ της οδήγησης γενικά, σε καθημερινή βάση δεν με χαλάει καθόλου να βγαίνει το αυτοκίνητο από το parkIng αυτόματα, να φορτίζει αυτόματα, να με πηγαίνει παντού κ να μπορεί να προβλέψει την κίνηση στο δρόμο...τι νόημα έχει να είσαι συγκεντρωμένος συνέχεια στον δρόμο κ να κουράζεσαι σε μεγάλα ταξίδια? κ να αποφεύγεις κ τα ατυχήματα?
-
ασε που οταν υπαρχει διασυνδεση των αυτοκινητων, θα μειωθει παρα πολυ το μποτιλιαρισμα και θα υπαρχει πιο efficient ροη οχηματων.
-
ασε που οταν υπαρχει διασυνδεση των αυτοκινητων, θα μειωθει παρα πολυ το μποτιλιαρισμα και θα υπαρχει πιο efficient ροη οχηματων.
Πολύ σωστός, υπάρχουν πάρα πολλά πλεονεκτήματα που συνδυάζονται κ με την ηλεκτροκίνηση. Βέβαια ολο αυτο μου προκαλεί κ έναν μεγάλο φόβο, παλιά έβλεπα τις ταινίες με τα robot Κ φοβόμουν, φαντάζεσαι πλέον ένα αυτοκίνητο να μπορεί να πάει οπου θέλει μόνο του? το θέμα είναι πολύ μεγάλο...κ τι θα συμβεί σε περίπτωση σύγρκουση με πεζό? που θα φταίει το ίδιο το αυτοκίνητο?.... υπάρχουν τρομερά ηθικά διλήματα...
-
Θα βγουν οι Μητροπολίτες μας μπροστά και οι κοσμοκαλόγεροι με τους σταυρούς και τα πανώ και θα διαδηλώσουν κατά του number of the beast όταν θα ρθει εκείνη η ώρα να έχουν οι Μπέμπες και οι Μερσεντε των Αρχιμανδριτών αυτόνομη οδήγηση...
-
Εαν φτάσουμε σε αυτό το σημείο, τότε προσωπικά δεν βλέπω τον λόγο να έχω αυτοκίνητο.
-
Πόσα ID.3 παρήγγειλαν εκεί στη Ρόδο;
https://www.facebook.com/groups/ElectricCarGreece/permalink/1484413808424291/
-
Απλα, πατούσε πολλες φορες το 'enter' ο πωλητης. Ενα ειχαν παραγγείλει.
-
Πόσα ID.3 παρήγγειλαν εκεί στη Ρόδο;
Εγώ πάντως βλέπω οτι οι παραγγελιες κ μετά την επιδότηση του Κούλη, ειναι ελάχιστες, για τους γνωστούς λόγους που έχουν χιλιο-ειπωθεί. Θεωρώ πολύ δύσκολο ακόμα κ σε βάθος τριετίας-τετραετίας, πχ 25, να δούμε αρκετά ηλεκτρικά στους δρόμους, εκτός αν πέσουν δραματικά οι τιμές, που κατά την αποψη μου δεν πρόκειται να γίνει μέχρι τότε, πιο πιθανόν το βλέπω προς το 30. Μέχρι τότε όμως μπορεί να υπάρχουν κ αλλες τεχνολογίες, οπότε...
-
Τα ηλεκτρικά λένε μέχρι το 2025 θα είναι ανταγωνιστικότατα σε τιμές. Αυτό δίνουν οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές. Υπάρχουν άρθρα (ένα που διάβασα πρόσφατα λέει 2024).
Το σημαντικό για μένα είναι ο τρόπος χρήσης, και οι υποδομές. Για τα πρώτα χρόνια τα προϊόντα θα αφορούν αυστηρά ανθρώπους με ιδιόκτητες κατοικίες, αστικές μετακινήσεις και σαν συμπληρωματικό όχημα.
Αποκλείεται άμεσα η Ελλάδα να υποστηρίξει δίκτυο φορτίσεων ικανό να στηρίξει αξιόλογο στόλο (κάτι παραπάνω από τις ντουζίνες που υπάρχουν τώρα). Σκεφτείτε ότι αν έχουμε χιλιάδες ηλεκτρικά, θα χρειαστούμε πολλές δεκάδες φορτιστών στις εθνικές ώστε να είναι χρήσιμα για κάτι παραπάνω, εκτός πόλης, και θα αυξήσουν το ταξίδι κατά ένα τεράστιο ποσοστό (αν αναλογιστεί κανείς ότι χαλάμε απίστευτα δις για να μειώσουμε το χρόνο μετακίνησης κατά μερικά δεκάλεπτα με κατασκευές δρόμων και τούνελ και γεφυρών).
Δηλαδή δώσαμε 660-840.000.000 για τη γέφυρα Ρίου και κάποιος θα παίρνει το φέρρυ για να φορτίζει για τα 20λεπτα που θα μείνει μέσα ώστε να φτάσει Άρτα από Αθήνα;! Κ από 3μιση ώρες θα το κάνει σε 4μιση(γιατί θα έχει κ μικρότερη τελική, αλλιώς θα πρέπει να φορτίσει στο Αίγιο ή Ακράτα), κ αυτό θα είναι πρόοδος;
Κ δεν μιλάω Αθήνα-Θεσσαλονικη, ή νότια - βόρεια Ελλάδα, μιλάω για μία πιθανή κ ενδιάμεση κατάσταση.
-
Εγώ, όταν ανεβοκατέβαινα Αθήνα Ιωάννινα το 2013, έμπαινα πάντα στο φέρυ. Ήταν πιο φθηνά, αλλά το έκανα για άλλο λόγο. Είχα ένα Τουράν τότες, έριχνα το κάθισμα και ξάπλαρα για κανά μισάωρο, όσο το μπες-βγες και ο διάπλους. Ήταν και στη μέση της διαδρομής, και έβγαζα ένα διάλλειμα από την οδήγηση, κοτσάνι. Και τώρα άμα πάω θα κάνω το ίδιο. Με μπόνους το μισό κόμιστρο σε σχέση με το διόδιο.
Επί του θέματος, ναι, έχεις δίκιο. Ο κοζμάκης δεν έχει καταλάβει ότι όσο αυξάνονται τα ηλεκτρικά, πρέπει να αυξάνονται και οι διαθέσιμοι φορτιστές δημοσίας χρήσεως, για να διατηρείται σταθερή ή και να καλυτερεύει η αναλογία τους. Έχουν να πέσουν πολλά εκατομμύρια, δις δηλαδής, γιατί πρέπει να αυξηθεί και η παραγωγή του ρεύματος.
Ποιός θα τα πληρώνει όλα αυτά? Ναι, το βρήκατε, το πόπολο.
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης