-
@dimsabas said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Έλα, παραδέξου το, πιο πολλά πληρώνεις για μάσα παρά για φόρτιση.
Η χαρά των σεατζηδων η ηλεκτροκίνηση. Τα παίρνουν διπλά ! Και επιτέλους βλέπουν κόσμο να σταματάει.
Σπάνια σταματάω σε αυτούς τους κλέφτες. Βενζίνη πότε δεν έχω βάλει σε αυτοκινητόδρομο. Κάνα κατούρημα χωρίς να πάρω τίποτα. -
με 4 ατομα, απο τα οποια τα δυο ειναι αγορια 11 και 13; ΠΡΟΦΑΝΩΣ και πληρωνω περισσοτερα για φαγητο παρα διοδια και φορτιση!!!!
-
@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
με 4 ατομα, απο τα οποια τα δυο ειναι αγορια 11 και 13; ΠΡΟΦΑΝΩΣ και πληρωνω περισσοτερα για φαγητο παρα διοδια και φορτιση!!!!
Σε παρομοια μοιρα κι εγω.
Τσαμπα φορτισεις παντου, αλλα το φαι μου κοστιζει λες και γεμιζω 100αρα -
-
@argyn said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Άβολες αλήθειες …
ναι γιατι για οτι και να θες να ψαξεις δεν υπάρχουν αντιστοιχες αβολες αληθειες . Από τα iphone, μεχρι τον ρουχισμό μας μπορεις να βρεις αντιστοιχα βιντεο
οι ανθρωποι ειμαστε στην γη για να καταστρεψουμε τον πλανητη. Αυτό δεν αλλαζει είναι fact
ειτε σε αυτοκινητα είτε σε οτιδηπωτε κατασκευαζουμε δεν σεβομαστε τίποτα , ειναι ολα για το χρήμα ΠΑΝΤΑ.
τωρα πάντα κάποιοι πίστευαν οτι αγοραζοντας ενα πρασινο αυτοκινητο (παλια hybrid toyota prius, τωρα ηλεκτρικα) σωζουν τον πλανητη
κολοκυθια
εγω γουσταρω τα ηλεκτρικα για τα πλεονεκτηματα τους από τα κανονικα οχι γιατι ειναι πρασινα και δεν θα μολυνουμε το περιβαλλον κατασκευαζοντας τα. Αν θελει κάποιος να εθελοτυφλει δικαιωμα του
-
@cirus said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Άβολες αλήθειες …
ναι γιατι για οτι και να θες να ψαξεις δεν υπάρχουν αντιστοιχες αβολες αληθειες . Από τα iphone, μεχρι τον ρουχισμό μας μπορεις να βρεις αντιστοιχα βιντεο
οι ανθρωποι ειμαστε στην γη για να καταστρεψουμε τον πλανητη. Αυτό δεν αλλαζει είναι fact
ειτε σε αυτοκινητα είτε σε οτιδηπωτε κατασκευαζουμε δεν σεβομαστε τίποτα , ειναι ολα για το χρήμα ΠΑΝΤΑ.
τωρα πάντα κάποιοι πίστευαν οτι αγοραζοντας ενα πρασινο αυτοκινητο (παλια hybrid toyota prius, τωρα ηλεκτρικα) σωζουν τον πλανητη
κολοκυθια
εγω γουσταρω τα ηλεκτρικα για τα πλεονεκτηματα τους από τα κανονικα οχι γιατι ειναι πρασινα και δεν θα μολυνουμε το περιβαλλον κατασκευαζοντας τα. Αν θελει κάποιος να εθελοτυφλει δικαιωμα του
Θα συμφωνούσα εάν η κάθε ηλεκτρική μαούνα των 4.60 μέτρων και 2 τόνων του κάθε πονηρού - αγορασμένη επιπροσθέτως των Χ θερμικών που ήδη διαθέτει - δεν απολάμβανε τα μύρια όσα προνόμια επι τη βάσει της πράσινης παπαρολογίας (πχ Χρηματοδοτείται από το κράτος αδιαφοροποίητα χωρίς κανένα εισοδηματικό ή άλλο κριτήριο, παρέχονται διευκολύνσεις μέσω λιζινγκ, έχει μηδενικά τέλη κυκλοφορίας, πρόσβαση στο δακτύλιο και δωρεάν δημοτικό πάρκινγκ).
-
Άβολες αλήθειες …
κολοκυθια
μα τι καθεσαι και ασχολεισαι με το καθε βιντεακι που κυκλοφορει στο ιντερνετ;
μηπως οταν εισαι στην κινα εισαι πιο ηρεμος; μηπως να ξαναπας ενα ταξιδακι;ο argyn θελει απλα να ξεσπασει καπου. Ισως φταιει η νηστεια, αλλα ειναι αριστερος και φανταζομαι δεν νηστευει, οποτε δεν ξερω τι φταιει....
-
Άβολες αλήθειες …
κολοκυθια
Θα συμφωνούσα εάν η κάθε ηλεκτρική μαούνα των 4.60 μέτρων και 2 τόνων του κάθε πονηρού - αγορασμένη επιπροσθέτως των Χ θερμικών που ήδη διαθέτει - δεν απολάμβανε τα μύρια όσα προνόμια επι τη βάσει της πράσινης παπαρολογίας (πχ Χρηματοδοτείται από το κράτος αδιαφοροποίητα χωρίς κανένα εισοδηματικό ή άλλο κριτήριο, παρέχονται διευκολύνσεις μέσω λιζινγκ, έχει μηδενικά τέλη κυκλοφορίας, πρόσβαση στο δακτύλιο και δωρεάν δημοτικό πάρκινγκ).
Κοιτα να δεις ειναι μεγαλη συζητηση.
Η ηλεκτροκινηση παρολο που δεν είναι πρασινη καθολου αποσυμφορει τα κέντρα μεγαλων πόλεων από καυσαερια. Αυτα παραγονται βεβαια αλλου αλλα στις πολεις φευγει το καυσαεριο
Μπορει να μην ειναι πρασινη αλλα υπάρχει δυνατοτητα να φτιαχτουν στο μελλον κεντρα ανακυκλωσης μπαταριων που μπορουν να ανακυκλώνονται σε παρα πολυ μεγάλο ποσοστό σε σχεση με τωρα
Αυτο πρασινο δεν ειναι αλλα αν τα ηλεκτρικα χρησιμοποιουνται για παρα πολλα χρονια και ανακυκλωνονται οι μπαταρίες μπορουν να επιφερουν μικροτερο αποτυπωμα από οτι τα θερμικα.
Τωρα για το πως θα χρεωνονται και τα προνόμια αυτο εξυπακουεται οτι θα δωσουν. Πως θα τα αγορασουν οι αγοραστες χωρις προνομια? Δεν γινεται να αγορασεις κάτι που δεν εχει καλό δικτυο ακομα και ειναι πιο ακριβο χωρις να δωθουν προνομια. Και πρεπει να δώσεις προνομια ωστε να μεταβεις σε αυτή. Για μενα αυτό δεν είναι καθόλου λάθος εφοσον εχει εξαγγελθει οτι τα θερμικα ΙΧ θα καταργηθούν. και καλώς θα καταργηθουν
Δεν ευαγγελίζομαι τα πρασινα κολοκύθια απλά σου λέω την άποψη μου.
-
@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Άβολες αλήθειες …
κολοκυθια
μα τι καθεσαι και ασχολεισαι με το καθε βιντεακι που κυκλοφορει στο ιντερνετ;
μηπως οταν εισαι στην κινα εισαι πιο ηρεμος; μηπως να ξαναπας ενα ταξιδακι;ο argyn θελει απλα να ξεσπασει καπου. Ισως φταιει η νηστεια, αλλα ειναι αριστερος και φανταζομαι δεν νηστευει, οποτε δεν ξερω τι φταιει....
Ασχετως τι θελει να κάνει εχει μεσα και αληθειες το βιντεακι απολυμαντικέ γιαυτο και απαντάω
Η ηλεκτροκινηση μπορει στο μελλον να γίνει λίγοτερο επιβαρυντική στο περιβαλλον. Προς το παρον δεν είναι. Αλλα πρασινη δεν ειναι, αυτό είναι αλήθεια και δεν αλλαζει. Οπως και ολα γινονται για το χρήμα και κανενας δεν νοιαζεται στην πραγματικότητα για τον πλανητη
-
Τωρα για το πως θα χρεωνονται και τα προνόμια αυτο εξυπακουεται οτι θα δωσουν. Πως θα τα αγορασουν οι αγοραστες χωρις προνομια? Δεν γινεται να αγορασεις κάτι που δεν εχει καλό δικτυο ακομα και ειναι πιο ακριβο χωρις να δωθουν προνομια. Και πρεπει να δώσεις προνομια ωστε να μεταβεις σε αυτή. Για μενα αυτό δεν είναι καθόλου λάθος εφοσον εχει εξαγγελθει οτι τα θερμικα ΙΧ θα καταργηθούν. και καλώς θα καταργηθουν
Μα ναι και εγώ δεν είμαι γενικά και αόριστα πολέμιος της ηλεκτροκίνησης. Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις είναι ευλογία (πχ αστική μικροκινητικότητα, φθηνές καταιγιστικές επιταχύνσεις, σουπερ αποτελεσματική τετρακίνηση).
Δεν μπορώ όμως να παραγνωρίσω το γεγονός ότι στην Ελλάδα με έναν από τους παλαιότερους στόλους οχημάτων στην Ευρώπη, τα στενοσόκακα παντού και το πηγμένο από την κίνηση κέντρο των μεγάλων πόλεων αντί να δοθούν επιλεκτικά κίνητρα απόσυρσης παλαιότερων θερμικών οχημάτων και αντικατάσταση τους με μικρών διαστάσεων/βάρους ηλεκτρικά κατέληξαν να επιδοτούν μαούνες όπως τα Model Y ως πράσινα αυτοκίνητα πόλης.
Επίσης επειδή έχω πρόσβαση σε εταιρικά ηλεκτρικά Tesla & Volvo δεν μπορώ να ακούω ανακρίβειες για το πως μεταφράζονται σε κατανάλωση και αυτονομία οι επιδόσεις που διαφημίζονται και το τι αυτό σημαίνει σε χρόνους και κόστος φόρτισης, όταν ξέρω τι εχώ ο ίδιος μετρήσει.
-
Μα ναι και εγώ δεν είμαι γενικά και αόριστα πολέμιος της ηλεκτροκίνησης. Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις είναι ευλογία (πχ αστική μικροκινητικότητα, φθηνές καταιγιστικές επιταχύνσεις, σουπερ αποτελεσματική τετρακίνηση).
Δεν μπορώ όμως να παραγνωρίσω το γεγονός ότι στην Ελλάδα με έναν από τους παλαιότερους στόλους οχημάτων στην Ευρώπη, τα στενοσόκακα παντού και το πηγμένο από την κίνηση κέντρο των μεγάλων πόλεων αντί να δοθούν επιλεκτικά κίνητρα απόσυρσης παλαιότερων θερμικών οχημάτων και αντικατάσταση τους με μικρών διαστάσεων/βάρους ηλεκτρικά κατέληξαν να επιδοτούν μαούνες όπως τα Model Y ως πράσινα αυτοκίνητα πόλης.
Επίσης επειδή έχω πρόσβαση σε εταιρικά ηλεκτρικά Tesla & Volvo δεν μπορώ να ακούω ανακρίβειες για το πως μεταφράζονται σε κατανάλωση και αυτονομία οι επιδόσεις που διαφημίζονται και το τι αυτό σημαίνει σε χρόνους και κόστος φόρτισης, όταν ξέρω τι εχώ ο ίδιος μετρήσει.
Επιδοτουν ολα τα ηλεκτρικα και εβαλαν ενα ταβανι στο ποσο. Σωστο το βρίσκω
θα μπορουσαν να επιδοτησουν μονο τα μικρά αλλα θα παραπονιοντουσαν για αθεμιτο ανταγωνισμο, επειτα θα σου πει κάποιος: δηλαδη εγώ που θελω να αντικαταστήσω ενα μεγάλο SUV που εχω σε βενζινη δεν μπορω να το κάνω αντικατασταση με ενα μικρο. Παλι μεγαλο θα πάρω για να εξηπηρετησω τις ανάγκες μου.
τωρα οι ανακριβειες που λες για καταναλωση και αυτονομία . Τι θες να γραψουν? την χειρότερη περιπτωση? Δηλαδη τα βενζινοκίνητα σου λένε την αλήθεια για καταναλωση, αυτονομία? εκει δεν σε ενοχλεί? που σου λένε 5,5l/100χλμ και αν το μετρήσεις είναι 7l/100χλμ. παντα το πιο ευνοικο σεναριο παίρνουν ολοι, πως θα γινοταν κάτι διαφορετικό στα ηλεκτρικα.
Γενικα θα μπορουσε να ήταν καλύτερα πολλα πράγματα. Αλλα δεν είναι και οσο χάλια τα παρουσιάζεις
-
τωρα οι ανακριβειες που λες για καταναλωση και αυτονομία . Τι θες να γραψουν? την χειρότερη περιπτωση? Δηλαδη τα βενζινοκίνητα σου λένε την αλήθεια για καταναλωση, αυτονομία? εκει δεν σε ενοχλεί? που σου λένε 5,5l/100χλμ και αν το μετρήσεις είναι 7l/100χλμ. παντα το πιο ευνοικο σεναριο παίρνουν ολοι, πως θα γινοταν κάτι διαφορετικό στα ηλεκτρικα.
Στα θερμικά η κατανάλωση επηρεάζει την τσέπη, στα ηλεκτρικά την τσέπη αλλά και την χρηστικότητα του οχήματος σε βαθμό που να αποτελεί κριτήριο μη επιλογής του.
Θέλω να μην γράφουν πίπες απλώς, πχ:
Model 3 LR σε μικτή διαδρομή (αρκετές στροφές, λίγες μικρές ευθείες, χωρίς υψομετρική διαφορά) με σβέλτο κυριλέ ανοιξιάτικο one-pedal:
-
Εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι τελευταία έχει πέσει πολλή γκρίνια στο φόρουμ. Σε πολλά νήματα συμβαίνει αυτό. Δεν ξέρω τι σας συμβαίνει αλλά έχει αρχίσει να ξεφεύγει από την ήδη υψηλή συχνότητα που γκρινιάζει ο μέσος έλληνας.
Υποτίθεται ότι ερχόμαστε σε τέτοια μέρη για να ξεφύγουμε από τα προβλήματα μας, αν είναι να τα κουβαλάμε μαζί…. -
Οσο για την κατανάλωση που αναφέρει ο argyn, μπορεί κάποιος να ποστάρει μια αντίστοιχη διαδρομή με 150wh/km ή και χαμηλότερα, οπότε δεν μου λέει απολύτως τίποτα.
-
Στα θερμικά η κατανάλωση επηρεάζει την τσέπη, στα ηλεκτρικά την τσέπη αλλά και την χρηστικότητα του οχήματος σε βαθμό που να αποτελεί κριτήριο μη επιλογής του.
Θέλω να μην γράφουν πίπες απλώς, πχ:
Model 3 LR σε μικτή διαδρομή (αρκετές στροφές, λίγες μικρές ευθείες, χωρίς υψομετρική διαφορά) με σβέλτο κυριλέ ανοιξιάτικο one-pedal:
και γω χρόνια θελω να μην γραφουν λαθος καταναλώσεις τα θερμικά, θελω να μπορω να βαζω βενζινη οπου θελω χωρις να εχω το αγχος μηπως είναι νοθευμένη και παθει ζημια ο κινητήρας (χρηστικοτητα) ή μηπως είναι πειραγμενος ο μετρητης και με κλέβουν (τσεπη) ή και τα 2 και πολλα ακομα θελω εχω για τα service (τσεπη και χρηστικότητα). Αλλα δεν είχα καμια επιλογή, τωρα με το ηλεκτρικο, το ρευμα δεν μπορει να είναι νοθευμένο!!!
γενικα να ξέρεις οτι αν θες για τα πάντα μπορεις να βρεις να γκρινιάξεις.
οχι οτι δεν συμφωνω οτι είναι πιπες για τις αυτονομιες στα ηλεκτρικα, απλά πολλα είναι στραβα γενικά στα αυτοκινητα, εδώ θα ήταν διαφορετικά στα ηλεκτρικα? ολα θετικά θα ήταν?
-
@cirus said in [Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης]
Προφανώς. Και φυσικά,όπως γράφεις, και συμφωνώ, τα θερμικά δεν στερούνται μειονεκτημάτων. Όμως τα θερμικά ξεφτιλίκια δεν μπορούν να αποτελούν δικαιολογία για την απόκρυψη ή την σκόπιμη αποσιώπηση των μειονεκτημάτων των ηλεκτρικών.
Δεν είναι δυνατόν να γράφονται κατεβατά για επιδόσεις γενικώς και αορίστως όταν σε μια μικτή διαδρομή με κυριλέ σβέλτο one-pedal ΜΩΤ 98χαω καίω 25kWh/100χλμ δηλαδή έχω για το M3LR AWD (ακόμα και με μηδενική απώλεια χωρητικότητας λόγω γήρανσης) μια ρεαλιστική αυτονομία SoC 90%>>20% της τάξης των 200χλμ.
-
Προφανώς. Και φυσικά,όπως γράφεις, και συμφωνώ, τα θερμικά δεν στερούνται μειονεκτημάτων. Όμως τα θερμικά ξεφτιλίκια δεν μπορούν να αποτελούν δικαιολογία για την απόκρυψη ή την σκόπιμη αποσιώπηση των μειονεκτημάτων των ηλεκτρικών.
Δεν είναι δυνατόν να γράφονται κατεβατά για επιδόσεις γενικώς και αορίστως όταν σε μια μικτή διαδρομή με κυριλέ σβέλτο one-pedal ΜΩΤ 98χαω καίω 25kWh/100χλμ δηλαδή έχω για το M3LR AWD (ακόμα και με μηδενική απώλεια χωρητικότητας λόγω γήρανσης) μια ρεαλιστική αυτονομία SoC 90%>>20% της τάξης των 200χλμ.
δεν ξερω για πια αποσιωπηση λες. Εδω παρεα δεν τα έχουμε γραψει απειρες φορες οτι τα χλμ στην εθνική είναι μεγαλο μειωνεκτημα των ηλεκτρικών και οτι δεν εχουμε μεγαλό δικτυο και ολα τα αρνητικά τελως πάντων εχουν γραφτει. Εγώ εχω γραψει οτι θελω πολύ ενα μεγαλο ηλεκτρικο αλλα ακόμα δεν με εξυπηρετει γιαυτο μου κανει μονο ως δευτερο πολης προς το παρον. Οταν εχουν καλύτερες αυτονομίες και δικτυο το ξαναεξεταζω γιατι ειλικρινα τα γουσταρω πολύ
για να πω την αλήθεια αν κάποιος κατσει και διαβασει σε αυτό το νήμα θα βρει οτι τα αρνητικά έχουν αναφερθει περισσότερες φορές από τα θετικά.
Τωρα αν μιλάς για τον τυπο/δημοσιογραφία τι να σου πω . Οτι μαλλον για να τους τα δίνουν βόλτα και να γραψουν δοκιμες θέλουν και να γραφουν και κανα παραμυθακι να ωραιοποιουν τα διανυθεντα χλμ αυτονομίας ή να γραφουν οτι είναι με "νομιμη οδηγηση" και πρεπει να πας εθνική με "κοντα στο οριο" 90χλμ/ω όταν όλοι οι υπόλοιποι "εγκληματιες" πάνε με 140και πάνω. Αλλα κάποιος που θα ενδιαφερθει για ένα ηλεκτρικο θα το ψάξει πρώτα. Ειναι αμαξια που βολεύουν υπο συνθήκες ακόμα.
-
Τωρα αν μιλάς για τον τυπο/δημοσιογραφία τι να σου πω . Οτι μαλλον για να τους τα δίνουν βόλτα και να γραψουν δοκιμες θέλουν και να γραφουν και κανα παραμυθακι να ωραιοποιουν τα διανυθεντα χλμ αυτονομίας ή να γραφουν οτι είναι με "νομιμη οδηγηση" και πρεπει να πας εθνική με "κοντα στο οριο" 90χλμ/ω όταν όλοι οι υπόλοιποι "εγκληματιες" πάνε με 140και πάνω. Αλλα κάποιος που θα ενδιαφερθει για ένα ηλεκτρικο θα το ψάξει πρώτα. Ειναι αμαξια που βολεύουν υπο συνθήκες ακόμα.
Ναι αναφέρομαι κυρίως στους δημοσιογράφους-προμότορες και δευτερευόντως στα φανμπόιζ που με τον ζήλο του νεοφώτιστου έχουν πείσει τους εαυτούς τους να μην βλέπουν πέρα από την μύτη τους.
Και στο τέλος ρε φίλε δεν είναι δυνατόν όταν μετράμε για πλάκα μεταξύ μας καταναλώσεις στα εταιρικά tesla/volvo στην δουλειά να στέλνει ο ένας στον άλλο κάτι σαν και τα αποκάτω συμπληρωματικά προς την μέτρηση κατανάλωσης και ο "ειδικός τύπος" να μην δημοσιεύει πλέον απολύτως τίποτα παρά μόνον περιπουτζίδικες "αισθήσεις" του εκάστοτε συντάκτη.
-
Και είχα υψομετρική διαφορά, έστω και μικρή.
-
Μάλιστα, αυτό είναι Υ που είναι ΠΟΛΥ πιο ενεργοβόρο από 3αρι. Επομένως δεν έχω ιδέα τι έκανες εσύ και είχες 250.
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης