-
Αυτό το άρθρο είναι τελείως στον αέρα, δεν έχει καμία παραπομπή. Και καμία λογική επίσης. Σιγά μη δίνουν καινούριο ηλεκτρικό Golf με 15 χιλιάρικα, να πάω να πάρω 2-3.
Σοκαρισμενος, το εψαξα και οι τιμες αυτες φαινεται οτι ειναι πραγματικες! Παραθετω λινκ που δινει τα incentives της γερμανικης κυβερνησης. Βρηκα τα ιδια νουμερα σε 2-3 διαφορετικα σαιτ, οποτε δεν εχω λογω να τα αμφισβητησω. Σε 'φτηνα' αυτοκινητα (εως 40χιλιαδες), η κρατικη επιχορηγηση ειναι 9.000 'ντουκου' και οχι ποσοστιαια, οπως ειναι στην ελλαδα. Ετσι σε φτηνα αυτοκινητα, οπως το e-up, citigo, η τιμη πεφτει σχεδον στην μεση!
Η απορια που εγειρεται ειναι, τι σταματαει καποιον να παει να το αγορασει και να το φερει; Δεν ειναι λογικο το γερμανικο κρατος να επιδοστει και τις αγορες αλλων χωρων. Μηπως κατα την αλλαγη πινακιδων σκασει κανενα μπουγιουρντι;
-
Η απορια που εγειρεται ειναι, τι σταματαει καποιον να παει να το αγορασει και να το φερει; Δεν ειναι λογικο το γερμανικο κρατος να επιδοστει και τις αγορες αλλων χωρων. Μηπως κατα την αλλαγη πινακιδων σκασει κανενα μπουγιουρντι;
To λογικό είναι η επιδότηση να φορά μόνο Γερμανούς πολίτες (αφού επιδοτείται από το κράτος άρα από τους φόρους τους), όμως δεν τοέχω ψάξει περισότερο. Πάντως, στην εισαγωγή τυ στην Ελλάδα, δεν υπάρχει κάποιος άλλος φόρος ή τέλος, μόνο το κόστος των πινακίδων.
-
Άρα πρέπει τώρα να πάνε όλοι με τα λεφτά στο χέρι και μια νταμιτζάνα τσίπουρο απ΄το χωριό και 2 τενεκέδες τυρί, στα ξαδέρφια στο Μόναχο, να τους πείσουν να αγοράσουν ένα ηλεκτρικό για λογαριασμό τους. Και μη ξεχάσουν και τη γεννήτρια στον κοτσαδόρο που λέγαμε, για όταν κατέβουν απ' το καράβι στην Ηγουμενίτσα ή όπου αλλού...
-
Ηγουμενιτσα καλα ειναι. Το προβλημα ειναι θεσσαλονικη - αθηνα αν αποφασισουν να ερθουν οδικως
-
Καλησπέρα σε όλους!
Εχω ένα Leon 1.4 TSI 10ετίας (γενικά δεν ασχολούμαι με αμάξια btw), το οποίο μέχρι στιγμής κάλυπτε τις οικογενειακές ανάγκες, έφτασε η ώρα λόγω μετάθεσης στη δουλειά (εκεί που πήγαινα με συγκοινωνία σε 10', θα κάνω τώρα Χαλάνδρι-Μοσχάτο) να πάρουμε ένα δεύτερο. Είδα την φάση με τα ηλεκτρικά και μου αρέσει η ιδέα αλλά η γυναίκα θέλει υβριδικό. Έχω κάνει μια μικρή έρευνα αλλά δεν βγάζω άκρη τι πραγματικά συμφέρει, και θα ήθελα τα φώτα σας.
Σε γενικές γραμμές με την ιδέα ότι θα πάρω κάτι να το κρατήσω (αν δεν βγάλει πρόβλημα ή το διαλύσω) για +10 χρόνια (δεν ασχολούμαι με μεταπώληση) , θέλω να δω τι διαφορές έχουν τα δύο είδη
-
σε κόστος συντήρησης
-
κοστος καυσιμου (έχω γκαραζ για βραδινη φορτιση, αν και εξωτερικό , θα μου σουφρώσουν τιποτα;)
-
προβλήματα και γενικά durabillity (γενικά προσπαθώ να γλυτώσω το χρόνο να τρέχω σε μάστορες! και τα υβριδικά μου φαίνονται λίγο πολύπλοκα)
-
παθητική/ενεργητική ασφάλεια (οικογένεια γαρ)
Επίσης, το να πάρω πχ τεσλα ή κάτι άλλο ψιλομεγαλο για μεγαλύτερη χρήση, για τα λεφτά που ζητάει στην ελλάδα και το δίκτυο που υπάρχει ,έχει νόημα αν πεις οτι θα το κρατήσω τόσο καιρό; ή να πάρω ενα μικρό να κάνω τη δουλειά μου για αρχή , και όταν έρθει η ώρα του λεον να το ξαναδω ;(γενικά η ηλεκτροκίνηση παίζει σε 2-3 χρόνια να είναι πολύ διαφορετική από τώρα και δεν αξίζει να σκάσεις πολλά;)
ΥΓ προσπαθώ να διαβάσω στο χρόνο που έχω τα προηγούμενα μηνυματά σας, πολύ ωραίο φορουμ
-
-
Δεν θα πήγαινα σε μεγάλο ηλεκτρικό προς το παρόν (για τα επόμενα 10 χρόνια τουλάχιστον δυνατότητα να πηγαίνεις παντού στη Ελλάδα δεν θα έχεις), οπότε πάμε σε μικρό πλήρως ηλεκτρικό ή υβριδικό (κανονικό υβριδικό όχι mild).
Αν θες άνοιξε άλλο θέμα να το αναλύσουμε πιο συγκεκριμένα γιατί εδώ μιλάμε σε θεωρητικό επίπεδο περισσότερο
-
α οκ, παω να το βάλω μαλλον στο αλλο τοπικ που εχει βενζινη vs ...vs ηλεκτρικα , δεν εχω και πολυ εξοικιωση με τα φορουμ
-
Οχι ουτε εκεί. Παλι σε θεωρητικό επιπεδο μιλάμε.
Θα ανοίξεις θέμα στην κατηγορία κατασκευαστές και μοντέλα https://forum.4troxoi.gr/foroym/mellontika-montela
Να μπου σε διαδικασία να προτείνουμε και συγκεκριμένα μοντέλα πχ πληρως ηλεκτρικο corsa ή υβριδικό yaris κλπ. να μας μεταφέρεις και τις εμπειρίες σου από την απαραίτητη γύρα στις αντιπροσωπείες κλπ
-
Για τους ανυπόμονους:
Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης τα ξημερώματα του Σαββάτου 8 Αυγούστου η Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία εκκινεί και τυπικά το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά» του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Μάλιστα οι ενδιαφερόμενοι σύμφωνα με την ΚΥΑ από την Παρασκευή 7 Αυγούστου μπορούν να αγοράζουν ηλεκτρικά οχήματα και κατόπιν στις 24 Αυγούστου όποτε και θα ανοίξει η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα θα μπορούν να καταθέτουν όλα τα έγγραφα που απαιτούνται για να προχωρήσει η διαδικασία καταβολής της επιδότησης που δικαιούνται.
Η Κοινή Υπουργική Απόφαση για το πρόγραμμα δημοσιεύθηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 3323 Β/7.8.2020), πράγμα που σημαίνει ότι οι δαπάνες είναι από χθες επιλέξιμες προς επιδότηση, με την προϋπόθεση φυσικά ότι συντρέχουν οι λοιπές προϋποθέσεις που θέτει ο Οδηγός του προγράμματος.
Αυτά είναι τα κίνητρα για την αγορά ηλεκτρικού οχήματος
Οι επιδοτήσεις για την απόκτηση ηλεκτρικού οχήματος μέσω του προγράμματος Κινούμαι Ηλεκτρικά είναι:
Για Φυσικά Πρόσωπα
Ένα Όχημα
Αμιγώς Ηλεκτρικό όχημα – Έως 6.000 ευρώ
20% για Λιανική Τιμή προ Φόρων έως 30.000 ευρώ
15% για Λιανική Τιμή προ Φόρων από 30.001 έως 50.000 ευρώ
Προαιρετική απόσυρση παλαιού οχήματος 1.000 ευρώ
Προαιρετική αγορά «έξυπνου» οικιακού φορτιστή 500 ευρώ.
Ηλεκτρικό δίκυκλο, τρίκυκλο – Έως 800 ευρώ
20% επί της Αξίας του οχήματος
Προαιρετική Απόσυρση παλαιού οχήματος 400 ευρώ
ΑΜΕΑ – Πολύτεκνοι επιπλέον 500 ευρώ.
Ηλεκτρικό Ποδήλατο – Έως 800 ευρώ
40% επί της αξίας του οχήματος
ΑΜΕΑ – Πολύτεκνοι επιπλέον 500 ευρώ.
Για ΕΔΧ – Ταξί
Ένα Όχημα
Αμιγώς Ηλεκτρικό όχημα – Έως 8.000 ευρώ
25% για Λιανική Τιμή προ Φόρων έως 50.000 ευρώ
Υποχρεωτική απόσυρση παλαιού οχήματος 2.500 ευρώ
ΑΜΕΑ – Πολύτεκνοι επιπλέον 1.000 ευρώ.
Υβριδικό Ηλεκτρικό όχημα έως 50 γρ. CO2 – Έως 5.500 ευρώ
15% για Λιανική Τιμή προ Φόρων έως 50.000 ευρώ
Υποχρεωτική απόσυρση παλαιού οχήματος 2.500 ευρώ
ΑΜΕΑ – Πολύτεκνοι επιπλέον 1.000 ευρώ.
Για Νομικά Πρόσωπα
Έως τρία οχήματα – έως 6 οχήματα στα νησιά
Αμιγώς Ηλεκτρικό όχημα – Έως 5.500 ευρώ
Αμιγώς Ηλεκτρικό επαγγελματικό όχημα Van – Έως 5.500 ευρώ
Υβριδικό Ηλεκτρικό επαγγελματικό όχημα Van – Έως 4.000 ευρώ
Ηλεκτρικό δίκυκλο ή τρίκυκλο – Έως 800 ευρώ
20% επί της Αξίας του οχήματος
Προαιρετική απόσυρση παλαιού οχήματος 400 ευρώ.
Διαδικασία αξιολόγησης και καταβολής bonus
Η διαδικασία αξιολόγησης των αιτημάτων είναι άμεση ώστε οι χρήστες να γνωρίζουν αν υπάρχει κάποια έλλειψη στην αίτησή τους ή ο έλεγχος ήταν επιτυχής.
Ειδικότερα η Ειδική Δομή του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας πραγματοποιεί έλεγχο των δικαιολογητικών και αν είναι επιτυχής τότε εγκρίνει την αίτηση και ενημερώνει ηλεκτρονικά τον αιτούντα.
Σε περίπτωση που διαπιστωθούν ελλείψεις ή αστοχίες τότε επίσης ενημερώνεται ηλεκτρονικά ο αιτών και έχει στη διάθεσή του 15 ημέρες να διορθώσει την αίτηση, να επανελεγχθεί και να εγκριθεί. Σε διαφορετική περίπτωση αν δεν διορθωθεί ι αίτηση εντός 15 ημερών τότε απορρίπτεται.
Η ίδια ακριβώς διαδικασία τηρείται και στην καταβολή της επιδότησης!
Τα δικαιολογητικά υποβολής αιτήματος για Φυσικά πρόσωπα
α. Αντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας
β. Έγγραφο πιστοποίησης ΑΦΜ (Εκκαθαριστικό εφορίας ή εκτύπωση των στοιχείων μέσω του www.gsis.gr)
γ. Έντυπο Ε1 ή μισθωτήριο συμβόλαιο από το www.gsis.gr ή Ε9, από τα οποία θα προκύπτει ότι ο ωφελούμενος έχει δικαίωμα εγκατάστασης και είναι ιδιοκτήτης/μισθωτής του σημείου,
δ. Άδεια κυκλοφορίας προς απόσυρση οχήματος (στην περίπτωση που δηλώνει απόσυρση) προγενέστερη της 01.01.2013 και απόδειξη καταβολής τελών κυκλοφορίας τρέχοντος έτους.
ε. Επίσημη προσφορά η οποία θα φέρει υπογραφή και σφραγίδα του προμηθευτή για το όχημα που θα επιλεγεί.
στ. Επίσημη προσφορά για συσκευή που λειτουργεί ως σημείο επαναφόρτισης και η οποία αναγράφει τον τύπο επαναφόρτισης (Mode 3 ή/και Mode 4) της συσκευής σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην ενότητα 12.5 του παρόντος (εφόσον έχει επιλεγεί η επιδότηση «έξυπνου» οικιακού σημείου επαναφόρτισης
ζ. Τυποποιημένη Υπεύθυνη Δήλωση των ωφελουμένων, η οποία θα περιλαμβάνεται στον οδηγό δράσης για την βεβαίωση ότι έλαβε γνώση των όρων του προγράμματος και αποδοχή τους.
η. Σε περίπτωση συνιδιοκτησίας / συγκυριότητας Υπεύθυνη Δήλωση, με την δηλώνουν την συναίνεση τους για να καθίσταται ο ένας συγκύριος εξουσιοδοτημένο πρόσωπο και εκχωρούν την απαίτηση τους στον συγκύριο (στην περίπτωση απόσυρσης) (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙΙ),
θ. Γνωμάτευση Πιστοποίησης της Αναπηρίας όπως έχει εκδοθεί από το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (μόνον για Άτομα με Αναπηρία)
ι. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης που να πιστοποιεί το ότι ο ωφελούμενος εντάσσεται στην κατηγορία των πολυτέκνων.
Δικαιολογητικά Υποβολής Αιτήματος Συμμετοχής Ε.Δ.Χ. ΤΑΞΙ
α. Αντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας
β. Έγγραφο πιστοποίησης ΑΦΜ (Εκκαθαριστικό εφορίας ή εκτύπωση των στοιχείων μέσω του www.gsis.gr)
γ. Έντυπο Ε1 τελευταίας φορολογικής χρήσης
δ. Άδεια κυκλοφορίας προς απόσυρση οχήματος προγενέστερη της 01.01.2013 και απόδειξη καταβολής τελών κυκλοφορίας τρέχοντος έτους
ε. Άδεια ΤΑΞΙ σε ισχύ
στ. Επίσημη προσφορά η οποία θα φέρει υπογραφή και σφραγίδα του προμηθευτή για το όχημα που θα επιλεγεί
ζ. Υπεύθυνη Δήλωση σώρευσης κρατικών ενισχύσεων (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙΙ)
η. Τυποποιημένη Υπεύθυνη Δήλωση η οποία θα περιλαμβάνεται στον οδηγό δράσης για την βεβαίωση ότι έλαβε γνώση των όρων του προγράμματος και αποδοχή τους
θ. Σε περίπτωση συνιδιοκτησίας / συγκυριότητας, Υπεύθυνη Δήλωση, με την δηλώνουν την συναίνεση τους για να καθίσταται ο ένας συγκύριος εξουσιοδοτημένο πρόσωπο και εκχωρούν την απαίτηση τους στον συγκύριο (στην περίπτωση απόσυρσης). (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙΙ)
ι. Γνωμάτευση Πιστοποίησης της Αναπηρίας όπως έχει εκδοθεί από το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (μόνον για Άτομα με Αναπηρία)
ια. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης που να πιστοποιεί το ότι ο ωφελούμενος εντάσσεται στην κατηγορία των πολυτέκνων.
Δικαιολογητικά Υποβολής Αιτήματος Συμμετοχής για Νομικά Πρόσωπα
α. Σύσταση εταιρίας από ΓΕΜΗ,
β. Πιστοποιητικό νόμιμης εκπροσώπησης από ΓΕΜΗ,
γ. Έντυπο Ε3 ή Ν της τελευταίας φορολογικής χρήσης,
δ. Εκτύπωση Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας από gsis.gr,
ε. Πιστοποιητικό περί μη πτώχευσης και μη υποβολής αίτησης πτώχευσης,
στ. Πιστοποιητικό περί μη θέσης σε αναγκαστική διαχείριση και μη υποβολής αίτησης για θέση σε αναγκαστική διαχείριση,
ζ. Επίσημη προσφορά η οποία θα φέρει υπογραφή και σφραγίδα του προμηθευτή για το όχημα/τα που θα επιλεγεί/ούν,
η. Άδεια κυκλοφορίας προς απόσυρση οχήματος (στην περίπτωση που δηλώνει απόσυρση) προγενέστερη της 01.01.2013 και απόδειξη καταβολής τελών κυκλοφορίας τρέχοντος έτους.
θ. Τυποποιημένη Υπεύθυνη Δήλωση η οποία θα περιλαμβάνεται στον οδηγό δράσης για την βεβαίωση ότι έλαβε γνώση των όρων του προγράμματος και αποδοχή τους, (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙΙ)
ι. Υπεύθυνη Δήλωση σώρευσης κρατικών ενισχύσεων (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙΙ).
Πιέστε εδώ για να διαβάσετε την ΚΥΑ όπως δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
-
Για τη προσφορα στη Γερμανια μάθαμε κάτι ? Ειναι τελικα μούφα ?
-
Χμμμ, ένα ηλεκτρικό ποδήλατο Cube (κατά προτίμηση με δύο αναρτήσεις) θα ήταν ταμάμ.
-
Χμμμ, ένα ηλεκτρικό ποδήλατο Cube (κατά προτίμηση με δύο αναρτήσεις) θα ήταν ταμάμ.
Το σκέφτομαι! έχεις κάνα καλό να προτείνεις;
τι εννοείς 2 αναρτήσεις; για δρόμο δεν χρειάζεται καμία ανάρτηση, τι θα κάνεις με το ηλεκτρικό; downhill?
-
Έχουμε και κόκαλα, και σπονδυλους γιου νόου..
Εσεις οι εξωγήινοι δεν;.... τιποτα;
Πώς είναι οι δρόμοι σας; από ζελε;
Επίσης έχουμε και κάτι αλλά..... γιου νόου εγκέν..
-
Είναι πάρα πολύ βαριά τα ηλεκτρικά ποδήλατα! Άλλο 15-16 κιλά ένα απλό φθηνό ποδήλατο με περιφερειακά της σειράς κι άλλο ένα ηλεκτρικό των 1200€ και των 25 κιλών. Καλά αυτά τα κιούμπ που λες με αναρτήσεις μπρος πίσω άστο... καλύτερα παπί!
-
Ναι μωρέ παπί....
Άρχισαν και οι κοπέλες να είναι μηχανοβιες, για ποδήλατα είμαστε τωρα;
Χωρίς πλάκα το παπί.....Δεν ξέρω αλλά εχει κατι που με τραβά...κάτι μηχανολογικό, κάτι....Δεν ξέρω τι όμως.
-
@Lap το ποδήλατο δεν είναι αυτοκίνητο, με τα αμορτισέρ κυρίως χάνεις δύναμη, δεν έχεις παραξενευτεί που τα 'κουρσάκια' δεν έχουν; τα χαλαρά αμορτισέρ είναι για ελαφρύ βουνό, που εκεί θα χρειαστείς αναρτήσεις και τα διπλά για downhill όπου κυριολεκτικά κατεβαίνεις βουνά. Υπάρχουν και άλλες κατηγορίες τώρα Cyclocross (που πάλει δεν έχει αμορτισέρ) και πολλές ανάμεσα. Εγώ έχω ένα mountain με μπροστά αμορτισέρ και ένα hybrid χωρίς καθόλου, το mountain δεν το χρησιμοποιώ καθόλου πλέον, ακόμη και σε χώμα με το hybrid μπαίνω.
Παπί είναι το κορυφαίο μεταφορικό μέσο για πόλη, τα έχουμε ξαναπεί.
-
Μετα απο αρκετες χιλιαδες χλμ σε δημοσιους δρόμους με ηλεκτρικά ποδήλατα θα έλεγα οι αναρτησεις είναι must. Δεν μπορειτε να φανταστείτε πόσα φρεάτια έχω προσπαθησει να αποφύγω (με το αντίστοιχο ρίσκο προφανώς) με ποδήλατα χωρις αναρτησεις...
-
Μετα απο αρκετες χιλιαδες χλμ σε δημοσιους δρόμους με ηλεκτρικά ποδήλατα θα έλεγα οι αναρτησεις είναι must. Δεν μπορειτε να φανταστείτε πόσα φρεάτια έχω προσπαθησει να αποφύγω (με το αντίστοιχο ρίσκο προφανώς) με ποδήλατα χωρις αναρτησεις...
Ξέρω μόνο από κανονικά ποδήλατα, μπορείς να μας παραθέσεις link από 2-3 που θεωρείς καλές επιλογές με λογική τιμή, αλλά και από γνωστό brand?
Στο δρόμο πώς οδηγείται, τι διαφορές έχει με το κανονικό; μιλάω κυρίως για κέντρο Αθήνα χρήση και γύρω γύρω (Αμπελόκηπους, Μεσογείων, Χαλάνδρι, τέτοια πράγματα), αντί για μηχανάκι ας πούμε..
-
Σε ορθοπεταλια με πίσω αμορτισέρ χάνεις μέρος της κινητικής ενέργειας διοτι υποχωρούν τα αμορτισερ από την ασκούμενη δυναμη. Άλλα αν είναι ηλεκτρικό....χέστηκες.
Χωρις ομφς αμορτισερ,αυτοί οι μικροί κραδασμοί σε μονιμη βάση διαλύουν τους σπονδύλους.
Κάτι ξέρουμε και εμείς με Suzuki,.....
Υ.γ Αυτοτρολαρομαι, μόνο εγώ μπορώ να τρολάρω το Suzuki,...
Μη δω κάποιον να συμφωνεί....θα τον πρήξω.
-
balex wrote:
Ξέρω μόνο από κανονικά ποδήλατα, μπορείς να μας παραθέσεις link από 2-3 που θεωρείς καλές επιλογές με λογική τιμή, αλλά και από γνωστό brand?
Στο δρόμο πώς οδηγείται, τι διαφορές έχει με το κανονικό; μιλάω κυρίως για κέντρο Αθήνα χρήση και γύρω γύρω (Αμπελόκηπους, Μεσογείων, Χαλάνδρι, τέτοια πράγματα), αντί για μηχανάκι ας πούμε..
Πολυ καλή overall λυση και οικονομική για αυτονομία 20-30 κμ πραγματικά - δεν ξέρω αν θα τα φέρει κάποιος επισημα Ελλάδα
Προς το παρόν διαθεσιμα απο Κινα κατευθειαν
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης