-
@lap said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Ουτε εγώ είπα κάποιον σωτήρα. Εγώ βλέπω αντικειμενικά τι οφέλη έχουμε από κάθε συνθήκη. Εσύ αντιθέτως θεωρείς σωτήρες των ανθρώπων αυτούς που έκαναν αλλα που αν τα αναφέρουμε θα ξεφύγει η κουβέντα.
Tις ανεμογεννητριες, τα ηλιακα πανελς, τα υδροηλεκτρικα κλπ ποιοι τα βαζουν, φυτρωνουν μονα τους? Δεν τα βαζουν εταιρειες οι οποιες μαλιστα στη χωρα μας ανηκουν κατ'αποκλειστικοτητα στην κρατικοδιαιτη μαφια που λυμαινεται τη χωρα? Κατ'επεκταση και στο εξωτερικο αντιστοιχα λαμογια ειναι που κερδοσκοπουν απ'την πρασινη παπατζα αλλα λεμε τωρα για εμας.
Αυτοι ολοι οι καρααπατεωνες που δεν εχουν αφησει τιποτα ορθιο εσυ μας λες οτι ξαφνικα νοιαστηκαν για το καλο του πλανητη και της ανθρωποτητας.
Ε απο'κει και μονο φαινεται ποσο βαθια νυχτωμενος εισαι.Εγω παλι με την ιδεολογια που εχω δεν πιστευω σε σωτηρες αλλα σε αφυπνιση και συλλογικη δραση. Μονο ετσι μπορουμε να δουμε ασπρη μερα και εμεις και ο πλανητης, οταν τα παντα γινονται με γνωμονα τις αναγκες μας κι οχι τα κερδη των απατεωνων.
-
@driver-m said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Ε ναι... σε έπιασε η οικολογική ευαισθησία μετά από τις διάφορες αναφορές σου πως δεν υπάρχει κλιματική κρίση.
Εσύ ιστορικός είσαι....
Πως γνωρίζεις ότι τα υδροηλεκτρικά είναι ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ απόδοσης;;;
Έχεις κάποια τεχνική κατάρτιση για το θέμα αυτό;;; Έχεις κάποια πηγή που να μας το αναλύει;;;
Εγώ δηλώνω πως δεν το ξέρω και δεν το έχω ψάξει το θέμα. Διαφώτισε μας.
Γνωρίζεις καταρχήν τι σημαίνει απόδοση σε υδροηλεκτρικό εργοστάσιο;;;;
Σε κατι ποταμακια-ρυακια που θελουν να τα βαλουν εχουν κυριολεκτικα μηδενικη αποδοση και το λενε οι επαιοντες, οχι εγω.
Ο μονος λογος που θελουν να τα βαλουν ειναι για να παιρνουν επιδοτησεις γιατι βλεπεις η πρασινη παπατζα θελει να επιδοτουνται τα παντα που εχουν να κανουν με τις ανανεωσιμες πηγες ενεργειας κι ας μην αποδιδουν καν, κι ας επιβαρυνουν το οικοσυστημα (οπως κανουν οι ανενογεννητριες και παλι δεν το λεω εγω αλλα οι οικολογοι, οι κανονικοι οχι οι γιαλατζι σαν εσενα) και γενικα ας κανουν μια τρυπα στο νερο.Δεν το ξέρω το θέμα, δώσε μια πηγή, έχεις την τάση να λαϊκιζεις και υποπτευομαι ότι γράφεις χαζομάρες
Αν δεν υπηρχαν οι επιδοτησεις στο ελλαδισταν δεν θα ειχε μπει ουτε μια ανεμογεννητρια. Θα ειχαμε γλιτωσει βεβαια και κατι εκατονταδες χιλιαδες στρεμματα πρασινου που ολως τυχαιως κατακαηκαν τα τελευταια λιγα χρονια.
Αλλα ξεχασα, φταιει η κλιματικη αλλαγη και για τους εμπρησμους.Τα κίνητρα σε διάφορες μορφές είναι κοινό σε όλα τα συστήματα.
Προφανώς κάποια πράγματα είναι ύποπτα, αλλά και προφανώς η κλιματική κρίση έχει οδηγήσει σε περισσότερες πυρκαγιές ανά τον πλανήτη. Ενημερώσου, εκτός κομματικών εφημερίδων.
Εσυ και να το ψαξεις κατι πληρωμενες ερευνες απ'τις πολυεθνικες θα βρεις οποτε ασ'το καλυτερα τσαμπα χρονο θα χασεις.
Οι μελέτες που ανεβάζω ανά καιρούς είναι απο πανεπιστήμια και τεράστιους διεθνείς οργανισμούς. Έχεις κάνει ποτέ κάποια μελέτη;;;;
Σαν τις ερευνες που εκαναν το 1900 οι καπνοβιομηχανιες κι ελεγαν ποσο καλο εκανε στην υγεια το τσιγαρο.
Προφανώς και δεν ανεβάζω τέτοιες μελέτες.
-
Εγω παλι με την ιδεολογια που εχω δεν πιστευω σε σωτηρες αλλα σε αφυπνιση και συλλογικη δραση
Η ιστορία εχει δείξει προσωπολατρεία θρησκευτικού τύπου και τότε και σήμερα. Όσο για την συλλογικότητα..... Εντάξει..
Ποτέ κανένας πολιτικός οποιουδήποτε συστήματος δεν νοιάζεται για το κοινό καλό. Ακόμα πιστεύεις σε παραμύθια;
Το κοινό καλό διαμορφώνεται μόνο του μέσα από τη ζύμωση των εποχών και των συνθηκών.
-
Εγω παλι με την ιδεολογια που εχω δεν πιστευω σε σωτηρες αλλα σε αφυπνιση και συλλογικη δραση
Η ιστορία εχει δείξει προσωπολατρεία θρησκευτικού τύπου και τότε και σήμερα. Όσο για την συλλογικότητα..... Εντάξει..
Ποτέ κανένας πολιτικός οποιουδήποτε συστήματος δεν νοιάζεται για το κοινό καλό. Ακόμα πιστεύεις σε παραμύθια;
Το κοινό καλό διαμορφώνεται μόνο του μέσα από τη ζύμωση των εποχών και των συνθηκών.
Μπουρδες. Με την πλυση εγκεφαλου που εχει υποστει ο μεσος πολιτης απ'τους εμμισθους συστημικους παπαγαλους οι συνθηκες αυτες δεν θα ερθουν ποτε αν καποιοι ριζοσπαστες και πρωτοποροι δεν βγουν μπροσταρηδες για να παρακινησουν και τους υπολοιπους να αγωνιστουν.
Αν περιμεναμε ολοι απ'το καλο κεφαλαιο και τις πρασινοπαπατζες να σωθουμε καλυτερα να τα παρατουσαμε και να πηγαιναμε να γινουμε ερημιτες.Παρε και μια πηγη για το τι κανουν ακομα και σε παρθενες εκτασεις γης οι αρχιαπατεωνες αεριτζηδες που δεν υπολογιζουν ουτε την φυση ουτε τιποτα απολυτως για να κονομησουν απ'τις επιδοτησεις που μοιραζονται αφειδως στο ελλαδισταν για να συντηρειται το καθε πικραμενο κρατικοδιαιτο λαμογιο που το παιζει επιχειρηματιας κι αντικρατιστης και χωρις το κρατικο χρημα θα κοιμοταν σε χαρτοκουτο στην πλατεια Βαθης. Οπου βρουν ακομα και ρυακια πανε να φτιαξουν ψευτοεργα με μηδενικη παραγωγη μονο και μονο για να επιδοτηθουν. Μπιζνεσμεν, οχι αστεια.
https://www.fokidanews.gr/102152/h-epelasi-tis-prasinis-anaptyxis-sti-sergoyla/
-
Για το θέμα της ΑΠΕ, ανεβάζεις κομματικό κείμενο έκθεσης ιδεών, τοπικής κομματικής παράταξης ως επιστημονική πηγή περί μηδενικής απόδοσης του υδροηλεκτρικού εργοστασίου;;;;
Χαχαχα
Τι να σου πω ρε συ;;; ότι και να πω είναι λίγο.
Πριν λίγο με κατηγόρησες για τις πηγές μεγάλων πανεπιστημίων και διεθνών οργανισμών που επικαλούμαι και τις ανακήρυξες ως παπατζες.
Παρόλα αυτά, δεν μηδενίσω τις παρατηρήσεις του κειμένου που ανέβασες ούτε τις απορρίπτω όπως πρέπει να κάνει ένας επιστήμονας, αλλά θα πρέπει να διαβάσουμε την αιτιολογική έκθεση της ραε, της εταιρίας κτλ. Ποια είναι η καταστροφή και σε ποιον βαθμό; Αν όντως είναι καταστροφή δεν έχω πρόβλημα να ταχθω κατά αυτής.
Ιστορικά πάντως αντίστοιχα άπειρες όμορφες εκτάσεις σε άλλα συστήματα έγιναν εργοτάξια και προκάλεσαν απίστευτες οικολογικές καταστροφές, αλλά εκεί ήταν σωστό!!!
Συμφωνώ όμως πως στην Ελλάδα οι επιχειρηματίες εποφθαλμιούν τα αγαθά γιατί είναι ανελαστικά προϊόντα και απαιτούν ελάχιστη προσπάθεια για να αποφέρουν κέρδη.
Όσον αφορά το ρεύμα ως αγαθό είμαι υπέρ του δημοσίου χαρακτήρα αυτού. Το πρόβλημα ήταν και παραμένει η κομματικοποιηση σε οτιδήποτε είναι δημόσιο.
-
-
Ωραίο επιχείρημα το τι έγινε κάπου κάποτε και το "ιστορικά", αλλά θα έπρεπε να το αντιπαραβαλεις με το τι γινόταν ΕΔΩ την ΙΔΙΑ περίοδο.
Μπαη δε γουεη, το "αυτά τα λένε οι κομμουνισταί" για όποιον διαφωνεί μαζί σου σε ενα τομέα που αφορά στο μέλλον κι όχι 80 χρόνια πριν, δεν είναι και τόσο τρανταχτό επιχείρημα, όσο νομίζουν κάποιοι που έχουν καβατζάρει το μεσήλικας και ζουν την τριτη ηλικία.
Εσύ κύριε Λαπ σα νεότερος άνθρωπος καλό θα ήταν να αποδεσμευθεις από τέτοια αναχρονιστικα σκεπτικα, τουλάχιστον όταν συζητάμε μαζί, γιατί εγώ ούτε ταγμένος οργανωμενος κομμουνιστής είμαι, ούτε στις πορείες του ΠΑΜΕ πηγαίνω, ούτε τίποτα από αυτά.
Δεν αποκλείεται βέβαια να αρχίσω τώρα, με όσα βλέπω γύρω μου και διαβάζω... -
Ότι θες να κάνεις, δεν θα μας ρωτήσεις, εγώ άλλο σχολιάζω.
Σε κάθε θέμα εσύ και άλλοι δύο τρεις (οι οποίοι είναι κληρονόμοι αστικής τάξης και ουχί εργατικής) αναφέρετε ως παράδειγμα άλλες εποχές τις οποίες ούτε φυσικά τις έχετε ζήσει ούτε τις έχετε αναλύσει επιστημονικά, έστω επιδερμικά.
Το χειρότερο από όλα είναι ότι πουλάτε ηθική στους συνομιλητές σας βάζοντας ως πρόταγμα και πηγή αυτές τις εποχές οι οποίες εξυπηρετούσαν άλλες συνθήκες και άλλα δεδομένα.
Έχουμε αλλάξει αιώνα. Έχουμε μάθει ως ανθρωπότητα κάποια πράγματα από τον προηγούμενο αιώνα και πλέον θέλουμε ένα καλύτερο μέλλον με άλλα και πιο εξελιγμένα εργαλεία.
Το να γράφετε ως λύση τη μείωση της παραγωγής αδιαφορώντας για τις συνέπειες αυτής της επιλογής για δισεκατομμύρια ανθρώπους που αποτελούν κρίκο στην παγκόσμια αλυσίδα παραγωγής όπως ακόμα και για την τελική τιμή βασικών προϊόντων πρώτης ανάγκης, πουλώντας μαγκιά ηθικής στους άλλους οδηγεί εκ των πραγμάτων στις απαντήσεις.
-
Το να εταιροκαθορίζεις τη δημόσια άποψη σου, άλογα την προσωπική αντιπάθεια που έχεις για ένα άτομο, είναι επιζήμιο για σένα.
Αυτό που λένε πολλοί, αν όχι οι περισσότεροι, είναι ότι δεν εμπιστευονται τα κίνητρα αυτών που κατευθύνουν σήμερα την ηλεκτροκίνηση και την αγορά Ενέργειας, καθώς πρόκειται για περίπου τον ίδιο κύκλο.
Εσύ ίσως βλέπεις με τα δικά σου μάτια να πραγματώνονται οι ηθικολογιες που γράφεις περί ηλεκτροκίνησης.
Οι περισσότεροι, το αντίθετο.
Δεν σημαίνει πως κάποιος επειδή αγοράζει ηλεκτρικό, αποδέχεται και όλη την ηθικολογία, ούτε πως όποιος αγοράζει θερμικό την απορρίπτει.
Οι περισσότεροι πάντως αδιαφορούν για την ηθικολογία και επιλέγουν με άλλα κριτήρια. -
Μα δεν λέω το αντίθετο.
Τα περισσότερα ποστ και από εμένα είναι σε επίπεδο κόστους χρήσης που σημαίνει διαφορετικά κριτήρια από αυτά της ηθικής.Αυτό που αναφέρω είναι πως παρόλο που το κοστος στην τσέπη και η αίσθηση δυνατής επιτάχυνσης είναι αυτά που μας αρέσουν στα ev, εξυπηρετείται και ένα κοινό καλό το οποίο είναι η μείωση των αερίων του φαινομένου του θερμοκηπίου.
Εαν από όλο αυτό βγάζουν λεφτά τα λόμπυ των ev και όχι τα λόμπυ των πετρελαϊκών είναι κοινός παράγοντας για εμένα.
Δεν εργάζομαι σε κανέναν από αυτούς τους κλάδους δεν έχω κανένα έννομο ή οικονομικό συμφέρον από κανέναν από αυτούς. Εγώ βλέπω ποια είναι τα μακροχρόνια οφέλη για όλους μας από αυτές τις δύο επιλογές, και επιλέγω πλευρά.
-
Μηπως να σταματήσουμε όλη αυτή την ιδεολογική αντιπαράθεση ;
-
@red_monster said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Μην να σταματήσουμε όλη αυτή την ιδεολογική αντιπαράθεση ;
Να ή μην ;;;;
Τι θέτε;;;
-
Φθηνή ενέργεια. Χωρίς απρόοπτα.
-
Ποιος πετάει σάπια πορτοκάλια στα φωτοβολταϊκά;
-
Για το θέμα της ΑΠΕ, ανεβάζεις κομματικό κείμενο έκθεσης ιδεών, τοπικής κομματικής παράταξης ως επιστημονική πηγή περί μηδενικής απόδοσης του υδροηλεκτρικού εργοστασίου;;;;
Χαχαχα
Τι να σου πω ρε συ;;; ότι και να πω είναι λίγο.
Πριν λίγο με κατηγόρησες για τις πηγές μεγάλων πανεπιστημίων και διεθνών οργανισμών που επικαλούμαι και τις ανακήρυξες ως παπατζες.
Παρόλα αυτά, δεν μηδενίσω τις παρατηρήσεις του κειμένου που ανέβασες ούτε τις απορρίπτω όπως πρέπει να κάνει ένας επιστήμονας, αλλά θα πρέπει να διαβάσουμε την αιτιολογική έκθεση της ραε, της εταιρίας κτλ. Ποια είναι η καταστροφή και σε ποιον βαθμό; Αν όντως είναι καταστροφή δεν έχω πρόβλημα να ταχθω κατά αυτής.
Ιστορικά πάντως αντίστοιχα άπειρες όμορφες εκτάσεις σε άλλα συστήματα έγιναν εργοτάξια και προκάλεσαν απίστευτες οικολογικές καταστροφές, αλλά εκεί ήταν σωστό!!!
Συμφωνώ όμως πως στην Ελλάδα οι επιχειρηματίες εποφθαλμιούν τα αγαθά γιατί είναι ανελαστικά προϊόντα και απαιτούν ελάχιστη προσπάθεια για να αποφέρουν κέρδη.
Όσον αφορά το ρεύμα ως αγαθό είμαι υπέρ του δημοσίου χαρακτήρα αυτού. Το πρόβλημα ήταν και παραμένει η κομματικοποιηση σε οτιδήποτε είναι δημόσιο.
Και τι να σου ανεβασω, κειμενο των απατεωνων που κυβερνουν?
Το ζητημα επειδη το ξερω απο πρωτο χερι εχει ξεσηκωσει την τοπικη κοινοτητα ανεξαρτητως παραταξεων και ειναι ενδεικτικο της απατεωνιας που επικρατει στο ζητημα της πρασινης αναπτυξης, ιδιως στο ελλαδισταν.
Αλλα καποιοι ψευτοοικολογοι οπως εσυ δεν ενδιαφερονται αν καταπρασινες εκτασεις γινουν εργοταξια για να μπει ενα υδροηλεκτρικο ρημαδι που δεν προσφερει τιποτα, οπως δε νοιαζονται που τα βουνα εχουν γεμισει τσιμεντoαιολικα παρκα.
Γιατι το μονο που ξερουν ειναι να ειναι παπαγαλοι των απατεωνων, ακομα κι αν δεν εχουν κανενα προσωπικο οφελος. -
Εδώ ένα παρόμοιο μικρό υδροηλεκτρικό στη Σουηδία. Βασικά αυτό που έβαλες λέει για 0,9mwh, άρα θα έχει μια άντε δυο τουρμπίνες όλο και όλο.
Εάν είναι σαν αυτό....αυτό που θα κάνουν σε εσάς και όχι κάτι πολυ πιο βάρβαρο τοτε να σας πω ρε παλικάρια....
Το ρεύμα που καταναλώνετε (0,9mwh) στις μονοκατοικίες και στις επιχειρήσεις σας εκεί στην περιοχή σας πως θέλετε να παραχθεί;;;Με αντίστοιχο κάρβουνο στην Κοζάνη, ή ανεμογεννήτριες στις κορυφές των βουνών;;;
Τεσπα, δεν την ξέρω την περιοχή και δέχομαι τις ενστάσεις. Δεν έχω πλήρη εικόνα για να καταλάβω που θα γίνει η μικρή μονάδα παραγωγής.
-
Εδώ ένα παρόμοιο μικρό υδροηλεκτρικό στη Σουηδία. Βασικά αυτό που έβαλες λέει για 0,9mwh, άρα θα έχει μια άντε δυο τουρμπίνες όλο και όλο.
Εάν είναι σαν αυτό....αυτό που θα κάνουν σε εσάς και όχι κάτι πολυ πιο βάρβαρο τοτε να σας πω ρε παλικάρια....
Το ρεύμα που καταναλώνετε (0,9mwh) στις μονοκατοικίες και στις επιχειρήσεις σας εκεί στην περιοχή σας πως θέλετε να παραχθεί;;;Με αντίστοιχο κάρβουνο στην Κοζάνη, ή ανεμογεννήτριες στις κορυφές των βουνών;;;
Τεσπα, δεν την ξέρω την περιοχή και δέχομαι τις ενστάσεις. Δεν έχω πλήρη εικόνα για να καταλάβω που θα γίνει η μικρή μονάδα παραγωγής.
Ρε συ για ενα ρυακι μιλαμε που τον μισο χρονο σχεδον δεν εχει καν νερο. Τι σχεση εχει με αυτο στο βιντεο που ειναι ποταμι μεγαλυτερο κι απ'τον Ευηνο?
Πλακα μας κανετε ολοι που βλεπετε παντου σπουδαια εργα παραγωγης ενεργειας ενω στην πραγματικοτητα η πλειοψηφια τους ειναι αχρηστες κατασκευες εντελως παραταιρες με το περιβαλλον στο οποιο βρισκονται και με απειροελαχιστη παραγωγη ενεργειας και μπαινουν μονο και μονο απ'το καθε λαμογιο για τις επιδοτησεις! -
Εάν είναι ρυάκι και μέσα σε natura, τότε οκ ίσως έχεις δίκιο.
Δεν την ξέρω την περιοχή.
-
Γενικά τα θαλάσσια ρεύματα αλλά και κύματα θα μας σώσουν ως ανθρωπότητα. Το θέμα είναι να μπορέσουμε να τα δαμάσουμε. Μονάχα το 1% της κινητικής ενέργειας των θαλάσσιων ρευμάτων του Ατλαντικού φτάνει να καλύψει όλη την απαιτούμενη ενέργεια σε όλα τα κρατη της γης!!!!!
Αν το πάμε στο 2% η ενέργεια θα ήταν κάτι σαν το νερό. Σχεδόν δωρεάν παντού σε όλους.
Γενικά όλος ο πλανήτης πάλλεται σαν ένα τεράστιο εργοστάσιο ενέργειας, ενώ παράλληλα δέχεται και άπειρη ενέργεια από το άστρο του συστήματος του. Και εμείς χάνουμε αιώνες ψάχνοντας τρόπους να κάψουμε πετρέλαιο !!!
Αλλά.....
-
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης