-
Το mazda 3 sedan αραγε εχει καλύτερους χώρους για τους πίσω από το cx30? Sorry για το of topic
Tkin73 προχθές που τα είχα δει και τα 3, cx30, 3 5d, 3 4d.Ομορφια το 3 5d, χώρους το cx30, πορτμπαγκάζ το 3 4d.Το cx30 είχε και να ανοιγοκλεινει το πορτμπαγκάζ με κουμπί αλλά πολύ αργό το πάτησα πήγα στο 3 και μετά έκλεισε.
-
Αμα λες εχει χώρους το cx30 , που το είδα , καταλαβαίνω πως είναι το 3 σενταν που δεν είδα!!!
δεν μπορω να καταλάβω γιατί δεν τα κάνουν 3-4 ποντους φαρδύτερα τα μαζντα! ποιον βάζουν για μέτρημα μέσα τον ιάπωνα 1.70 65 κιλά?! ευρώπη / αμερική που είναι όλοι μοσχάρια και +1.80 δεν τους ενδιαφέρουν οι αγορες?...
Στα πόδια των πισω το σενταν 3 δεν ήταν καλυτερο από το cx30? δεν μπορεί 4.66μ είναι το άλλο 4.39 , οκ εχει ουρα και μηκος στις αποσκευες δεν δώσαν λίγο αέρα περισσότερο σε αυτά τα +27εκ απο το cx30?
-
Αμα λες εχει χώρους το cx30 , που το είδα , καταλαβαίνω πως είναι το 3 σενταν που δεν είδα!!!
δεν μπορω να καταλάβω γιατί δεν τα κάνουν 3-4 ποντους φαρδύτερα τα μαζντα! ποιον βάζουν για μέτρημα μέσα τον ιάπωνα 1.70 65 κιλά?! ευρώπη / αμερική που είναι όλοι μοσχάρια και +1.80 δεν τους ενδιαφέρουν οι αγορες?...
Στα πόδια των πισω το σενταν 3 δεν ήταν καλυτερο από το cx30? δεν μπορεί 4.66μ είναι το άλλο 4.39 , οκ εχει ουρα και μηκος στις αποσκευες δεν δώσαν λίγο αέρα περισσότερο σε αυτά τα +27εκ απο το cx30?
Κοίτα σύγκριση έκανα τα 2 3αρια μεταξύ τους και εντάξει ήταν ελαφρώς καλύτερο το σενταν. Το cx30 με το μάτι περισσότερο. Από βδομάδα όμως είναι να πάω να τα κάνω τεστ και το σενταν σε αυτόματο δυστηχως(για μένα) και το cx30 πετρέλαιο μηχανικό. Οπότε το βλέπω αναλυτικά και βλεπουμε
Υ. Γ Εμένα με ενδιαφέρει το 3(ονειρα)Αλλά επειδή δεν το χει σε μηχανικό θα οδηγήσω το 3 για να δω πως είναι στο δρόμο και το cx30 για το πως είναι το κιβώτιο.
-
Κοίτα σύγκριση έκανα τα 2 3αρια μεταξύ τους και εντάξει ήταν ελαφρώς καλύτερο το σενταν. Το cx30 με το μάτι περισσότερο. Από βδομάδα όμως είναι να πάω να τα κάνω τεστ και το σενταν σε αυτόματο δυστηχως(για μένα) και το cx30 πετρέλαιο μηχανικό. Οπότε το βλέπω αναλυτικά και βλεπουμε
Υ. Γ Εμένα με ενδιαφέρει το 3(ονειρα)Αλλά επειδή δεν το χει σε μηχανικό θα οδηγήσω το 3 για να δω πως είναι στο δρόμο και το cx30 για το πως είναι το κιβώτιο.
-
Tkin73 περιμένω πως και πως να τα οδηγήσω. Να λέμε την αλήθεια παίζει ηή Φέτος τον Νοέμβριο ή του χρόνου τον Νοέμβριο, απλά είπα σιγά σιγά να τα οδηγήσω όλα και να έχω ποιο ολοκληρωμένη άποψη. Μέχρι στιγμής οδήγησα chr 1.8,xceed 1. 0, Tuscon mild 136 diesel. Συνοδηγός σε t-roc,2008 1.2,fiat 500x.Αν και δεν είμαι vag αλλά θα θελα να δω και Octavia.
Y. Γ Καλά δεν παιζομαι στο focus ανοίξαμε κουβέντα για mazda και στο mazda αναφέρω Octavia.
-
Το 3 sedan έχει καλύτερους χώρους πίσω από το CX30. Απο το hatchback έχει λίγο παραπάνω χώρο για το κεφάλι, χώρο αποσκευών σπηλιά και ορατότητα πίσω την οποία έχει κάκιστη το hatchback λόγο c_pillar. Πάντως γενικά το αυτοκίνητο έχει ίσως τον καλύτερο mainstream diesel κινητήρα και μια εξαιρετική καμπίνα. Όπως σε κάθε αγορά οχήματος έτσι και εδώ κάποια παραχώρηση πρέπει να κάνεις. Εδώ είναι οι πίσω χώροι και η 'επιβολή' του diesel. Αν αυτά μπορείς να τα ξεπεράσεις με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχεις μια εξαιρετική επιλογή οχήματος...
-
Χωρίς να έχω δει το CX-30, πιστεύω ότι ΑΝ έχει καλύτερους χώρους από το 3άρι, αυτοί θα είναι σε δύο μόνο διαστάσεις, στο πλάτος και στο μήκος. Στο ύψος το 3άρι είναι πολύ χαμηλό, το λες και απελπισία. Το αυτό και το πορτμπαγκάζ του. Έχει πλάτος και μήκος, αλλά πάσχει χαρακτηριστικά στο εύρος ανοίγματος και στο ύψος του. Γενικά, το 3άρι δεν φημίζεται για τους χώρους του όπως επίσης και από το άνοιγμα των πορτών του, αντίθετα αυτά είναι ένα χτυπητό μειονέκτημά του.
έδιτ, εκ παλιοτέρων δημοσιεύσεών μου στην σελ. 13 του παρόντος για το 3άρι:
Ντιζλάηκ
Μπες-βγες έτσι κι έτσι λόγω μικρής πόρτας και χαμηλού ύψους. Ορατότητα μπροστά και πλάι μέτρια, πίσω έως και προβληματική. Σχετικά κλειστοφοβικό πίσω κάθισμα, αλλά και γενικά όλο το αμάξι. Μικρός χώρος πίσω, χαμηλή οροφή που κλέβει ποντάκια, ευτυχώς σχετικά χαμηλό μεσαίο σαμάρι στα πόδια. Μη εργονομικό πορτμπαγκάζ, είναι σαν φούρνος. Δεν είναι τα λίτρα του το πρόβλημα, αλλά το μικρό άνοιγμα, το μεγάλο βάθος και το ψηλό κατώφλι, αρκετοί λόγοι για να φάει άκυρο αν πηγαίνεις με τη μεζούρα.
-
Πάντως εξωτερικό φάρδος cx30 kai 3 έχουν ακριβώς το ίδιο 1.795μ τώρα πιο έχει καλύτερη εκμετάλλευση χώρων εσωτερικά δεν το ξέρω. Το cx30 που το έχω δει μπροστά καλό είναι δεν ζοριζει ούτε εμένα με τα 120 κιλά , πίσω όμως είναι χάλια η κατάσταση.
-
To CX 30 έχει 6-7 πόντους μικρότερο μήκος από το 3άρι,αλλά καλύτερο πορτμπαγκάζ.Στο πλάτος είναι ίδια,νομίζω.
Άρα είναι λίγο καλύτερο σε χώρους από το 3άρι, λόγω ύψους (καλύτερη είσοδος-έξοδος στους πίσω κυρίως επιβάτες και χώρος αποσκευών).
-
Y.Γ. Επειδή ο τύπος έχει κι άλλα 2-3 βιντεάκια καλά π.χ. με Fiesta ST (το καλύτερο),θα τα βάλω στα αντίστοιχα νήματα των μοντέλων.
-
Σε Ιταλία,Δανία (υποθέτω και στην υπόλοιπη Ευρώπη),είδα ήρθε το 3άρι skyactiv-g με 150 άλογα αντί για 122.
Εδώ τι γίνεται; Mάλλον θέλουν να ξεστοκάρουν πρώτα τα 122hp..
-
Εδώ και μισό χρόνο πρέπει να έχει έρθει με τα 150 άλογα στο εξωτερικό.
-
Τι 122, τι 150, τι 280 το 2λιτρο μοτέρ και οι στενοί του χώροι είναι τα θέματα...
-
Ακριβώς, ασπιρίνη σε κόβιντ τελικού σταδίου με υποκείμενα νοσήματα είναι τα 150.
-
Απο το νέο έτος θα έρχεται λέει στη χώρα μας το Skyactive-x με 186hp ενώ στην αμερική υπάρχουν φήμες για turbo μοντέλο
-
Ο δίλιτρος Skyactiv-X, των 180 ίππων, έρχεται εδώ και καιρό στην Ελλάδα. Αυτός με τα 186 είναι ο 2.5 Skyactiv-G που δεν αφορά τα 'ευρωπαικά' 3άρια.
-
To CX-30 έχει αισθητά καλύτερους χώρους από το 3 ειδικά πίσω, αλλά είναι αισθητά ακριβότερο και κατά την γνώμη μου, λιγότερο όμορφο
-
To CX-30 έχει αισθητά καλύτερους χώρους από το 3 ειδικά πίσω, αλλά είναι αισθητά ακριβότερο και κατά την γνώμη μου, λιγότερο όμορφο
Και το σημαντικότερο από όλα, δεν πατάει και δεν στρίβει σαν το 3!!!
-
Το πέτυχα δύο φορές στον δρόμο τις τελευταίες μέρες και τις δύο αναφώνησα: Το πιο ωραίο hatchback αυτήν την στιγμή. Για μένα που έχω συνηθίσει στην E46 Compact το θεωρώ το επόμενο. Μου θυμίζει και λίγο από Alfa Romeo Brera πίσω με αυτές τις καμπύλες. Το πέτυχα και παρκαρισμένο και το χάζευα, πολύ περισσότερο από οποιοδήποτε SUV. Πολύ χαμηλό και σφηνοειδές μπροστά, άκρως 'επιθετικό'.. Πρέπει να πάω οπωσδήποτε στην αντιπροσωπεία να το δω από κοντά και ιδανικά να το πάρω ένα Test Drive.
Απ' ότι έχω καταλάβει ο SkyActive-X κινητήρας έχει υπερσυμπιεστή ή κάνω λάθος; Τα νέα μοντέλα 2021 θα έχουν 186 άλογα (αντίστοιχα με το CX-30)? Οδηγικές εντυπώσεις από κάποιον; Για sport οδηγήση πιθανώς; Η εταιρεία ξέρει να φτιάχνει sport αυτοκίνητα, έχει περάσει DNA της και στο συγκεκριμένο μοντέλο;
-
Ναι έχει μηχανικό υπερσυμπιεστή.
Mazda 3 2019