-
Mich wrote:
Επιστρέφοντας ον τόπικ, δεν μπορώ να πω ότι τρελάθηκα τελικά με το Mazda 3 το 180αρι. Μου φάνηκε ελαφρώς νωχελικό, με βαρύ σασί που δύσκολα το τραβάει η ροπή του ατμοσφαιρικού δίλιτρου.
Με πόσες ΣΑΛ το πήγαινες;
Στο εύρος 2500-3500 rpm στον μέσο χρόνο, θα έλεγα. Το έχεις οδηγήσει;
Το συγκρίνω με civic και 508 αντίστοιχα άλογα (και τα δύο με υπερτροφοδότηση).
-
Όχι, δεν το έχω οδηγήσει, απλά αφού λειτουργεί ως ατμοσφαιρικό, είναι λογικό ότι στις 2500-3500 δεν τραβάει όπως ένα αντίστοιχο τουρμπάτο με τα ίδια άλογα. Για να δεις τα 180 άλογα πρέπει να το δουλέψεις ψηλά.
-
Ναι, καταλαβαίνω, ως ατμοσφαιρικό δεν έχεις προσδοκίες να τραβάει από χαμηλά.
Θα ήθελα να το ξαναδώ σε ένα δεύτερο τεστ ντραϊβ σε καλύτερες συνθήκες, πάντως. Ένα βροχερό βράδυ Τσικνοπέμπτης με κίνηση, δεν το λες και ιδανικό σενάριο. Έτσι έκατσε.
-
Γιατρεεεεεε
Δεν καταλαβαίνω και πολλά....Αλλά τον τίτλο μάλλον τον έπιασα. 'Πως ειναι, δοκιμή στον δρόμο και κατανάλωση '
-
Γιατρεεεεεε
https://youtu.be/XKXj4yqiW9kΔεν καταλαβαίνω και πολλά....Αλλά τον τίτλο μάλλον τον έπιασα. 'Πως ειναι, δοκιμή στον δρόμο και κατανάλωση '
Ο τίτλος όντως είναι αυτός.Δεν λέει και κάτι παραπάνω από αυτά που ξέρουμε.Μέση κατανάλωση σε μικτή διαδρομή 200 km 7lt/100km, σε αουτοστράντα με 110-120km/h 4,5-5 lt/100. Στο κειμενάκι που έχει από κάτω,γράφει κάτι για 9,5 lt/100km με φουλ αστική κίνηση και σε επαρχιακή-εθνική 5,7-6,5 lt/100km.Κάπου λέει πως είναι 20% οικονομικότερος από τον προηγ. 2λιτρο με τα 165hp (με 15 λιγότερα από τον -x).Επίσης,έχει καλύτερη κατανάλωση κι από τον -g,παρά το ότι o -χ είναι βαρύτερος 50kg και βγάζει και τη max. ροπή 1000 στρ./λ. χαμηλότερα.
-
224Νm → 3000rpm, και
180HP → 6000rpm.Εμένα, οδηγώντας το, μου δόθηκε η εντύπωση ότι έχεις ένα σύνολο **πολύ **περισσότερο προορισμένο για χιλιόμετρα εκτός πόλης, και πολύ λιγότερο για την αστική καθημερινότητα, πάντως. Η χαμηλή ορατότητα σε όλο το πίσω κομμάτι συνηγορεί σε αυτό, έχεις μία αίσθηση κλουβιού, το νεκρό σημείο δε μεγιστοποιείται λόγω των μεγάλων πίσω κολόνων, κ.α.
Μου κάνει κακή εντύπωση ακόμα το γεγονός ότι ο πωλητής και ιδιοκτήτης της αντιπροσωπείας, είτε δεν γνώριζε αρκετά για το αμάξι και την τεχνολογία του, είτε δεν πιστεύει καθόλου στο εγχείρημα του x, ή απλώς δεν το έχει και πολύ να παίρνει πάνω του τον ρόλο του πωλητή.
Από το review 29 ΙΟυλίου εδώ https://www.4troxoi.gr/dokimes/paroysiaseis/mazda-3-skyactiv-x-odigoyme-stin-germania:
*Σίγουρα για την ελληνική αντιπροσωπεία, ο Skyactiv-X αποτελεί μια δύσκολη άσκηση σε ό,τι αφορά την τοποθέτηση σε σχέση με τον ανταγωνισμό, αλλά και την εκπαίδευση των αγοραστών, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια έχουν βομβαρδιστεί με μηνύματα περί downsizing. Δεν πρόκειται για έναν κινητήρα υψηλών επιδόσεων, αλλά για ένα σύνολο που συνδυάζει καλές επιδόσεις με οικονομία. Σε βάζει σε σκέψεις συγκριτικά με τον ντίζελ, ενώ σίγουρα θα τον επιλέγαμε από την απλή έκδοση, αν και πολλά θα εξαρτηθούν από την τιμολογιακή πολιτική. Περισσότερα τον Οκτώβριο, οπότε και θα είναι διαθέσιμος στην εγχώρια αγορά. *
-
Πήγα να δω στατικά το 1.8 το πετρέλαιο σε αυτόματο. Εκτιμώ ότι τα βενζινοκίνητα των 2.000 κυβικώνε δεν παρουσιάζουν κανένα πρακτικό ενδιαφέρον στη χώρα μας, το να πληρώνεις φόρο υποτέλειας για τα κυβικά αυτά είναι ανόητο.
Λάηκ
η καμπίνα σε ποιότητα και υλικά. Παχιά πλαστικά σε κάμποσα σημεία, αρκετά ζουληχτά για να κοκκινίσει απ΄τη ζήλεια του και Άουντι Α6. Μου άρεσε σαν σχέδιο μέσα - έξω, γενική εικόνα νίαρ πρίμιουμ (ανέτως). Εντυπωσιακών διαστάσεων και πρακτικότητας τεμπέλης, δίνω τεράστια σημασία σε αυτό το εξάρτημα. Εξοπλισμός φουλ στην εν λόγω έκδοση. Εξαιρετικά μπροστινά καθίσματα.
Ντιζλάηκ
Μπες-βγες έτσι κι έτσι λόγω μικρής πόρτας και χαμηλού ύψους. Ορατότητα μπροστά και πλάι μέτρια, πίσω έως και προβληματική. Σχετικά κλειστοφοβικό πίσω κάθισμα, αλλά και γενικά όλο το αμάξι. Μικρός χώρος πίσω, χαμηλή οροφή που κλέβει ποντάκια, ευτυχώς σχετικά χαμηλό μεσαίο σαμάρι στα πόδια. Μη εργονομικό πορτμπαγκάζ, είναι σαν φούρνος. Δεν είναι τα λίτρα του το πρόβλημα, αλλά το μικρό άνοιγμα, το μεγάλο βάθος και το ψηλό κατώφλι, αρκετοί λόγοι για να φάει άκυρο αν πηγαίνεις με τη μεζούρα. Στάβλος = 116 ψωράλογα, αστείο νούμερο για τα κυβικά και το βάρος του (1450), έχει ντιζελοροπάκλα βέβαια. Ταπετσαρίες επιπέδου Ντάστερ base model. Ζαντολαστιχούμπες 215!/45!/18!, 5 νούμερα πάνω από τη βασική διάσταση των 16'', έτσι για να κοπανιόμαστε στο λακουβομάνι. Κιτ επισκευής ελαστικού, όχι ρεζέρβα, έστω στενή. Αυτοματίκλα στρέιτ άουτ δε ζίροους, ήγουν εξάρι κλασσικό όταν η αγορά έχει εδώ και χρόνια 8άρια ρομποτικά, διπλοσύμπλεκτα, αλλά και e-cvt τα υβρίδια. Γενικά τεχνολογικό πακέτο ζίροους. Τιμή = 33.000 ευραίους.
Γκρίζα ζώνη
Πόσο ύψος έχει από το έδαφος? εμένα μου φάνηκε ανησυχητικά χαμηλό. Όχι ομίχλης. Ούτε σαν έξτρα? Τελικά μπαίνει στενή ρεζέρβα?
Βέρντικτ
Ωραίο σχέδιο μέσα έξω, καλή ποιότητα στο μάτι και στη λεπτομέρεια, επικός τεμπέλης, μπορώ να του πιστώσω όλα αυτά. Αλλά και 33 χήνες ρε σεις? -> Μόνο γι' αυτούς που έχουν δαγκώσει αμετάκλητα τη λαμαρίνα. Ή για κάποιον που τα έχει τα όβολα γενικώς, αλλά δεν θέλει να τα δείχνει παίρνοντας ένα πρίμιουμ (κατ' όνομα) ιχ. Οπότε εδώ με το 3άρι έχει όλη τη γεύση (την καλή καμπίνα), χωρίς τα λιπαρά. Τώρα πόσοι είναι αυτοί...
-
Πολυ ωραίο ποστ.
Μια διόρθωση μόνο... Οχι 8αρια ρομποτικα - ρομποτιζε, αλλά με μετατροπέα ροπής
Το cx30 τον είδες;
-
Για τα κυβικά/άλογα/ροπή, το κάνουν για να μην βάλουν SCR στον κινητήρα.
-
Και τι κερδίζουν αν δεν βάλουν;
-
Μικρότερο κόστος παραγωγής, ελέγχου και προβλημάτων;
-
Μόλις με πήραν τηλέφωνο από την (μοναδική στην Θεσσαλονίκη) αντιπροσωπεία και είπα να ενημερώσω. Τρέχει από σήμερα προσφορά για τα 3αρια 'έως και 3000€ για συγκεκριμένο αριθμό οχημάτων'. Όποιος ενδιαφέρεται ας το δει μπορεί να αξίζει. Δεν ξέρω αν ισχύει για την υπόλοιπη Ελλάδα και ποια/πόσα οχήματα αφορά.
-
Μόλις με πήραν τηλέφωνο από την (μοναδική στην Θεσσαλονίκη) αντιπροσωπεία και είπα να ενημερώσω. Τρέχει από σήμερα προσφορά για τα 3αρια 'έως και 3000€ για συγκεκριμένο αριθμό οχημάτων'. Όποιος ενδιαφέρεται ας το δει μπορεί να αξίζει. Δεν ξέρω αν ισχύει για την υπόλοιπη Ελλάδα και ποια/πόσα οχήματα αφορά.
Mε 2000 κυβικα την σημερον ημερα ειναι game over
-
Αβερτα τα τριχιλιαρα παντου. Να ξερουμε τι αερα εχουνε προς τα κατω. Οποτε οταν παμε με το κασερι αργοτερα, να κανουμε μια γερη αντι προαφορα.
-
Και για εμένα είναι οριστικά εκτός (κλάψ) το φοβερό Mazda 3 για τους γνωστούς λόγους. Πλην όμως ίσως κάποιος που το σκεφτόταν για 2l τα 3κ που καλύπτουν φόρο πολυτελείας για περίπου 10 έτη ίσως να τον βοηθήσουν να αποφασίσει.
@Bolt έτσι ακριβώς φίλε. Θα τους πιω το αίμα όταν έρθει η ευλογημένη ώρα...
-
Αντρεας χαρηκα.Τον εχεις δει τον αυστραλο στο γιου τιουμπι χρηστο; που λεει τα 25 πραγματα που πρεπει να κανεις οταν πας για αγορα; μισο να το βρω
-
-
Και εγώ χάρηκα Αντρέα . Ναι τον ξέρω και εκτιμώ πολύ τις απόψεις του συγκεκριμένου. Έχω κάνει add το YouTube channel του απλά έχω δει λίγα από τα video του. Θα το δω αυτό αλλά και όσα περισσότερα μπορέσω. Πρόσφατα είχα δει την ανάλυση του για τα κιβώτια ταχυτήτων, εξαιρετική να την δεις
-
Το mazda 3, είναι εκτός από πανέμορφο/ποιοτικό(μέσα-έξω) και πολύ ωραίο στην οδήγηση. Το γράφω αυτό, έχοντας οδηγήσει το 1.5 auto sedan... Προερχόμενος από γρήγορα αυτοκίνητα, το περίμενα 'τάφο'. Το άτιμο, με έκανε να ρωτήσω 2 φορές, τι κινητήρα φορούσε... Προφανώς, μετράει και η τελική υλοποίηση(βλ. φανταστικό κιβώτιο), αντί μόνο τα άλογα ή η ροπή.... Εντύπωση μου έκανε ο πολύ πλούσιος εξοπλισμός από τη βασική. Τα αυτόματα φώτα του και το προβολικό σύστημα που προβάλει τις πληροφορίες(ταχύτητα, στροφές κλπ) στο παρμπρίζ είναι απίστευτο και δεν έχει αυτό που ενοχλεί μερικούς όπως το HUD του Focus(σε ξεχωριστό 'τζαμάκι'). Αν κάποιος δεν ενδιαφέρεται για χώρους(γιατί ο χώρος αποσκευών είναι περίεργος ως σχήμα και σχετικά μικρός, ενώ το ίδιο το αυτοκίνητο ρέπει προς το κλειστοφοβικό...), μπορεί να πάρει το hatch. Σε άλλη περίπτωση, παίρνει sedan ή cx-30. Το πετρέλαιο δείχνει ενδιαφέρον, αλλά δεν το έχω οδηγήσει προσωπικά. Φίλος που το πήγε τσάρκα, του άρεσε. Το πιο σπαστικό σε sedan και cx-30 σε σχέση με το hatch, η χρωμιομένη γρίλια στη μάσκα. Η μαύρη εκδοχή που φοριέται στο hatch, πραγματικά κάνει τη διαφορά...
-
καθώς είναι άλλη φάση σε αυτές τις χώρες, δεν τα παίρνω όλα και τοις μετρητοίς να πω την αλήθεια. έχουν και άλλες χρεώσεις εκεί κλπ ( car delivery?). στην επαρχία που είμαι πάντως, οι πωλητές της volvo μόνο ήταν κάπως έτσι (χειραγώγηση, ερωτήσεις, ενδιαφέρον για να πάρουν πληροφορίες). όλοι οι οι υπόλοιποι είναι σε φάση τι πουλάω laptop τι αυτοκίνητο. σαν να μην τους ενδιαφέρει ή είναι μεγάλοι σε ηλικία ή κακοπληρωμένοι? δεν ξέρω.
θα το δω αυτό για τα κιβώτια.
Mazda 3 2019