-
Δία, πολύ θα ήθελα όταν ανέβω ξανά Θεσσαλονίκη να τα πούμε. Κάτι μου λέει ότι από κοντά θα είναι ακόμα πιο ενδιαφέρουσα η κουβέντα μας...
-
Oι Ισπανοί κάτι λένε έδω για λανσάρισμα μέσα στο 2020 του skyactiv G με 150hp (ενδιάμεση ιπποδύναμη και κόστος ανάμεσα σε 122hp και 180 του skyactive x).
Ίδωμεν...
-
Και εδω η δοκιμη
Γενικα πολυ καλες δοκιμες...εχει και ως δοκιμαστης μια παραπανω αγαπη στη suzuki
Υ.γ δεν το ξερα οτο βγαινει και diesel στα 1.6...ερχεται ελλαδα το diesel;;
-
Δηλαδής Ιγνάντιε αν ήτο τούρμπο και είχε πιο πολύ γκάζι, θα το σκεφτόσουν?
Γιατι στη γενική περίπτωση δεν είναι τα άλογα ή η ΡΟΠΑ ή οι ρεπρίζ. Δεν πάνε όλοι του σκοτωμού για να ενδιαφέρονται για τα μικροδευτερόλεπτα. Ίσα ίσα που οι περισσότεροι πάνε σαν την όρνιθα, και το 3άρι έχει ικανοποιητικότατες επιδόσεις γι αυτούς.
O λόγος για τον οποίο αυτό το αυτοκίνητο δεν θα απασχολήσει ούτε φιλολογικά τον κοζμάκη και τελικά θα πάει Α-ΠΑ-ΤΟ είναι ο απαγορευτικός κυβισμός του. +_
Εγώ εδώ ούτε που θα το κοιτάξω, δεν είναι τα 2.000 κυβικά για το βαλάντιο μου. Στο εξωτερικό θα ήταν στη λίστα μου. Δεν ξέρω αν θα το αγόραζα τελικά, αλλά σίγουρα θα το 'ζύγιζα'. Εξαιρετικό εσωτερικό, πολύ τεχνολογία, άτμο μοτέρ, καλό κράτημα, τεράστιο εύρος λειτουργίας -> λάηκ σε όλα.
Κοίταξε.....2000 κυβικά και επιδόσεις νωθρες και να πληρώνεις τα κερατιάτικα σου όχι στο μυαλό μου δεν μπορώ να το δικαιολογήσω με τίποτα. Και ας έχει άλλες χαρές. Όπως βλέπεις επέλεξα ένα αμάξι που στα ίδια λεφτά θα μπορούσα να έχω επιλέξει αλλά πιο πολύ Μουρ αλλά ουσια μεδεν. Βλέπε Toyota Chr κλπ. Προτίμησα κάτι που με τα λεφτά που έδωσα να πάρω το περισσότερο αμάξι που μπορούσα. Για τα γούστα μου το έκανα. Βέβαια μιλάς σε έναν άνθρωπο που δεν βάζω σε προτεραιότητα εσωτερικό, εφφε και μπιμπλικια. Με ενδιαφέρει αίσθηση, επιδόσεις, ποιότητα αξιοπιστία. Με το ποιότητα δεν εννοώ μαλακά πλαστικά και χλιδατα πατάκια. Αλλά ποιότητα υλικών για αντοχή στην 'κακομεταχειριση' γιατί τα σκίζω τα αμάξια μου, συνέχεια τα πιέζω κλπ. Αλλά αυτά είναι δικά μου γούστα όπως είπες κάποιος άλλος θα το κοίταγε. Εγώ όχι με αυτές τις επιδόσεις όπως και πολλα αλλά.
-
Αν κάποιος μπορεί να πάρει 2λιτρο διαθέτοντας ως 30000€ και τον ενδιαφέρουν και οι επιδόσεις, τότε το 3αρι αλλά και οτιδήποτε άλλο μπροστά στο i30N φαντάζει τεράστια κοροϊδία!!!! Τουλάχιστον κάποιοι άλλοι κατασκευαστές προσφέρουν ικανοποιητικές επιδόσεις με πολύ λιγότερα κυβικά απο τα απαγορευτικά για την Ελλάδα 2000cc.
Αν η φορολόγηση ήταν αποκλειστικά με τους ρύπους, τότε θα συζητούσαμε μόνο για την τιμή του και τον εξοπλισμό του, αλλά.........
-
Αν ανέβεις στα.000 κυβικά, δεν θες να υστερείς σε επιδόσεις. Θα πληρώσεις που θα πληρώσεις της χρονιάς σου, να το 'φχαριστηθείς τουλάχιστον και να μπορείς και να καμαρώνεις σαν γάλος στη δουλειά και στο φόρουμ. Αll and all.
-
Αν κάποιος μπορεί να πάρει 2λιτρο διαθέτοντας ως 30000€ και τον ενδιαφέρουν και οι επιδόσεις, τότε το 3αρι αλλά και οτιδήποτε άλλο μπροστά στο i30N φαντάζει τεράστια κοροϊδία!!!! Τουλάχιστον κάποιοι άλλοι κατασκευαστές προσφέρουν ικανοποιητικές επιδόσεις με πολύ λιγότερα κυβικά απο τα απαγορευτικά για την Ελλάδα 2000cc.
Αν η φορολόγηση ήταν αποκλειστικά με τους ρύπους, τότε θα συζητούσαμε μόνο για την τιμή του και τον εξοπλισμό του, αλλά.........
Θα έβαζα το Leon Cupra στην ίδια κατηγορία. Δεν νομίζω ότι κάποιος κατασκευαστής βγάζει μοτέρ ειδικά για την Ελλάδα...
-
Δεν είναι μόνο η χώρα μας που έχει ψύχωση με τα κυβικά και δεν είναι μόνο αυτή που έχει το σκαλοπάτι των 2.000. Είναι κι άλλοι, π.χ. Δανία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Πορτογαλία. Και άλλοι εκτός ΕΕ.
Μερικά ειδικά μοντελάκια που μου έρχονται στο νου κομμένα και ραμμένα για τους κυβικομέτρες :
Ρενώ 21 1.400
Γκολφ MK2 1.050
Δέλτα 1.100
Τσέρι 1.000
Άουντι 80 MK2 1.3
BX Atout 1.200
Πεμβέ 315ι
Και φυσικά και άλλα νεώτερα τα οποία έκαναν την κινησούλα τους για να αποφύγουν το όριο των 2.000 κυβικώνε με πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα τα 1800 Μερσεντέ με κομπρεσσέρ και τα 1800άρια Βαγκ με τούρμπο, αμάξια φυσικά που δεν φτιάχτηκαν ειδικά και μόνο για εμάς, αλλά διέπρεψεν σε εμάς και στους ομοίους μας εκμηδενίζοντας πρακτικά στα χρόνια τους τον όποιο ανταγωνισμό τους. Όχι γιατί ήταν καλύτερα αυτοκίνητα, αλλά ΕΞΟΧΩΣ γιατί ξεγλιστρούσαν από το δρακόντειο νόμο των 2.000 κυβικών και τους δασμούς και την αντιεμπορευματικότητα που αυτό συνεπάγεται.
Εκατοντάδες φυσικά είναι τα αυτοκίνητα που κάηκαν ΑΚΡΙΒΩΣ λόγω του κυβισμούς τους. Π.χ. όλα σχεδόν τα τωρινά Μάζντα εμπίμπτουν σε αυτή την κατηγορία.
Σήμερα, έχεις άλλο ένα παράγοντα που κάνει τον κοζμάκη επιφυλακτικό, εκτός από την πληθώρα των τουρμπιδίων 3ης και 4ης γενιάς με λυμένα σε αρκετό βαθμό τα προβλήματα κατανάλωσης και αξιοπιστίας : την έλευση της ηλεκτροκίνησης η οποία είναι πιθανό να καταστήσει εντελώς παρωχημένα τα υφιστάμενα συμβατικά ιχ εν ευθέτω. Άρα, γιατί σήμερα το 2020 να δώσεις πολλά λεφτά σε ένα αυτοκίνητο φορτωμένο με τόσους δασμούς ταξινόμησης και χρήσης, όταν μπορεί σε μερικά χρόνια να σου απαξιωθεί εντελώς και να μην προτιμήσεις κάτι πιο φθηνό και ευπώλητο, λέγε με τούρμπο και να την φας πιο μαλακά ? Γιατί θα την φας στο τέλος, αυτό είναι δεδομένο.
Η να μην προτιμήσεις κάτι πιο future proof, λέγε με υβρίδιο?
Ή να μην πας σε ένα cng, για τους ελάχιστους τουλάχιστον που τους βολεύει? Γιατί σου λέει 'σε μερικά χρόνια μπορεί να μου το πάρουν έναντι πινακίου φακής, αλλά μέχρι τότε θα έχω γλιτώσει ένα τσουβάλι λεφτά'.
Δε βλέπω πραγματικά το λόγο, εκτός αν έχεις δαγκώσει τη λαμαρίνα πέραν κάθε γιατρειάς. 2.000 κυβικά γιατί έτσι, εν μέσω κρίσης, εν έτει 2020, σε μια φουνταρισμένη οικονομία? Τζίζους και Μανιτού μαζί!
-
Δεν νομίζω ότι κάποιος κατασκευαστής βγάζει μοτέρ ειδικά για την Ελλάδα...
Έβγαζε η BMW στο προηγούμενο Χ1 και στην προηγούμενη 5αρα, τον 1.6 που ήταν ο 2λιτρος με μειωμένη διαδρομή (δεν ήταν ο Ν20). Και τον έβγαζε για Ελλάδα και Πορτογαλία.
-
Δεν είναι μόνο η χώρα μας που έχει ψύχωση με τα κυβικά και δεν είναι μόνο αυτή που έχει το σκαλοπάτι των 2.000. Είναι κι άλλοι, π.χ. Δανία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Πορτογαλία. Και άλλοι εκτός ΕΕ.
Μερικά ειδικά μοντελάκια που μου έρχονται στο νου κομμένα και ραμμένα για τους κυβικομέτρες :
Ρενώ 21 1.400
Γκολφ MK2 1.050
Δέλτα 1.100
Τσέρι 1.000
Άουντι 80 MK2 1.3
BX Atout 1.200
Πεμβέ 315ι
Και φυσικά και άλλα νεώτερα τα οποία έκαναν την κινησούλα τους για να αποφύγουν το όριο των 2.000 κυβικώνε με πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα τα 1800 Μερσεντέ με κομπρεσσέρ και τα 1800άρια Βαγκ με τούρμπο, αμάξια φυσικά που δεν φτιάχτηκαν ειδικά και μόνο για εμάς, αλλά διέπρεψεν σε εμάς και στους ομοίους μας εκμηδενίζοντας πρακτικά στα χρόνια τους τον όποιο ανταγωνισμό τους. Όχι γιατί ήταν καλύτερα αυτοκίνητα, αλλά ΕΞΟΧΩΣ γιατί ξεγλιστρούσαν από το δρακόντειο νόμο των 2.000 κυβικών και τους δασμούς και την αντιεμπορευματικότητα που αυτό συνεπάγεται.
Εκατοντάδες φυσικά είναι τα αυτοκίνητα που κάηκαν ΑΚΡΙΒΩΣ λόγω του κυβισμούς τους. Π.χ. όλα σχεδόν τα τωρινά Μάζντα εμπίμπτουν σε αυτή την κατηγορία.
Σήμερα, έχεις άλλο ένα παράγοντα που κάνει τον κοζμάκη επιφυλακτικό, εκτός από την πληθώρα των τουρμπιδίων 3ης και 4ης γενιάς με λυμένα σε αρκετό βαθμό τα προβλήματα κατανάλωσης και αξιοπιστίας : την έλευση της ηλεκτροκίνησης η οποία είναι πιθανό να καταστήσει εντελώς παρωχημένα τα υφιστάμενα συμβατικά ιχ εν ευθέτω. Άρα, γιατί σήμερα το 2020 να δώσεις πολλά λεφτά σε ένα αυτοκίνητο φορτωμένο με τόσους δασμούς ταξινόμησης και χρήσης, όταν μπορεί σε μερικά χρόνια να σου απαξιωθεί εντελώς και να μην προτιμήσεις κάτι πιο φθηνό και ευπώλητο, λέγε με τούρμπο και να την φας πιο μαλακά ? Γιατί θα την φας στο τέλος, αυτό είναι δεδομένο.
Η να μην προτιμήσεις κάτι πιο future proof, λέγε με υβρίδιο?
Ή να μην πας σε ένα cng, για τους ελάχιστους τουλάχιστον που τους βολεύει? Γιατί σου λέει 'σε μερικά χρόνια μπορεί να μου το πάρουν έναντι πινακίου φακής, αλλά μέχρι τότε θα έχω γλιτώσει ένα τσουβάλι λεφτά'.
Δε βλέπω πραγματικά το λόγο, εκτός αν έχεις δαγκώσει τη λαμαρίνα πέραν κάθε γιατρειάς. 2.000 κυβικά γιατί έτσι, εν μέσω κρίσης, εν έτει 2020, σε μια φουνταρισμένη οικονομία? Τζίζους και Μανιτού μαζί!
Σε βρίσκω υπερβολικό. Πολύς κόσμος έχει δίλιτρα, δεν μιλάμε δα και για κόστη supercar.
-
REALZEUS wrote:
Δεν νομίζω ότι κάποιος κατασκευαστής βγάζει μοτέρ ειδικά για την Ελλάδα...
Έβγαζε η BMW στο προηγούμενο Χ1 και στην προηγούμενη 5αρα, τον 1.6 που ήταν ο 2λιτρος με μειωμένη διαδρομή (δεν ήταν ο Ν20). Και τον έβγαζε για Ελλάδα και Πορτογαλία.
Παλιότερα μέχρι και η Ferrari έβγαζε ειδικές εκδόσεις, αλλά για την τεράστια αγορά της Ιταλίας (π.χ. την 208 Turbo) και άλλοι κατασκευαστές προφανώς και μαζί με τον βασιλικό ποτίζονταν και η γλάστρα (εμείς). Δεν έβγαιναν όμως ειδικά για εμάς. Το ίδιο γίνεται και σήμερα για την Κίνα, όπου τα 2 μεγάλα σκαλοπάτια φόρων είναι τα 3 και τα 4 λίτρα, για αυτό βλέπεις πολλά ακριβά αυτοκίνητα με 2900 και 3900 κυβικά.
-
*Σε βρίσκω υπερβολικό. Πολύς κόσμος έχει δίλιτρα, δεν μιλάμε δα και για κόστη supercar. *
* *Όχι σε C-seg, εκεί μάλλον δεν θα δεις ούτε ένα εκτός από Μάζντα.
-
*Σε βρίσκω υπερβολικό. Πολύς κόσμος έχει δίλιτρα, δεν μιλάμε δα και για κόστη supercar. *
* *Όχι σε C-seg, εκεί μάλλον δεν θα δεις ούτε ένα εκτός από Μάζντα.
Μην πας μακριά, ο συμφουρομίτης μας ο Stefan147 έχει Leon Cupra.
-
Aυτός το έχει για το γκάζι του, το 3άρι είναι εντελώς καθημερινής κοινής χρήσης όχημα.
-
Δοκιμή μακράς διαρκείας σε mazda 3 skyactiv-g
https://www.topgear.com/long-term-car-reviews/mazda/3/skyactiv-g-5dr-man/report-4
-
Μεση καταναλωση μακρας δοκιμης :6,4 λιτρα/100 χλμ.
Ποιο ντιζελ εχει τετοια καταναλωση με 180 αλογα;;;
Τι λεει τωρα o περιεργος Lap, μηπως τα αυτονοητα;
Αχ, ο ξερολας o Lap...Ax!
-
Πήγα σημερα πρωί και είδα το αμάξι από κοντά. Ταυτόχρονα είδα και το CX30. Εντυπωσιακά ποιοτικό και εξοπλισμένο αλλά και αντίστοιχα ακριβό. Με μόνο ενδιαφέρον μηχανικό σύνολο, με τα τωρινά φορολογικά δεδομένα, τον diesel 116ps 1.8 δύσκολα θα κάνει καλά νούμερα.
Ενδιαφέρον έντονο παρουσιάζει σε θεωρητικό επίπεδο ο Skyactive X αλλά όχι στην περίπτωση μου. Οι χώροι του είναι νορμάλ στο sedan που περιεργάστηκα. Φεύγοντας έκλεισα td (CX30 diesel, 3αρι δεν είχαν το περιμένουν) αλλά μόλις έφτασα σπίτι πήρα και το ακύρωσα με ψεύτικη δικαιολογία. Είναι πολλά αυτά στα οποία πρέπει να υποχωρήσεις για να το αποκτήσεις. Να φορτωθεις ένα diesel που ίσως δεν θες, να δώσεις 31.000€ (3 sedan diesel plus M/T) αλλά κυρίως να δεσμευτεις με έναν έμπορο στην βόρεια Ελλάδα ενώ ήδη η εταιρεία έχει κακή φήμη να την ακολουθεί με διαθεσιμότητα και τιμές ανταλλακτικών. Το συνεργείο από ότι μου είπε ο πωλητής τώρα το στήνουν σιγά σιγά. Η δουλειά μυρίζει μεγάλο κόστος διατήρησης επιπροσθέτως σε όλα τα υπόλοιπα ερωτηματικά.
Υπέροχο εμφανισιακά όχημα, σίγουρα θα cruisάρει εξαιρετικά αλλά πολλά τα if...
-
Αν αναφέρεσαι στο άρθρο του top gear, την έκδοση με τα 122 άλογα βενζίνη κάναν δοκιμή διαρκείας.
-
Αυτό ας πούμε: https://www.spritmonitor.de/en/detail/909214.html
Με κερασάκι τις πολύ καλύτερες επιδόσεις.
Όλα τα ξέρεις, μπαγασάκο...
Υ.Γ.1: Γενικά έχοντας οδηγήσει πολλά δίλιτρα ντίζελ, θα έλεγα ότι καταναλώσεις εκεί γύρω είναι πολύ εύκολα επιτεύξιμες και χωρίς καμία ιδιαίτερη προσπάθεια οικονομίας.
Υ.Γ.2: Μετά από την παρατήρηση του συνφορουμίτη από πάνω, πρόσεξα ότι η δοκιμή αφορά το μοντέλο των 120 ίππων. Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν αγαπητέ γύρε, αυτό αλλάζει λίγο την εκτίμηση σου, καθότι ΟΛΑ τα μικρομεσαία ντίζελ των 120 ίππων έχουν μικρότερη κατανάλωση και αντίστοιχες ή και καλύτερες επιδόσεις από το 120άρι Mazda 3.
Υ.Γ.3: Ας μην κάνω σύγκριση Mazda 3 Skyaktiv-X 120 με Golf GTD, που έχουν παρόμοια κατανάλωση και τα χωρίζει άβυσσος σε επιδόσεις...
-
BMW X1 20d, xDrive Auto....ρώτα Emperor για λεπτομέρειες. Και με περισσότερα από 180 άλογα!
Mazda 3 2019