-
Αν δεν έχεις πρόσβαση στο φυσικό αέριο. Αν δε φοβάσαι την ενδεχόμενη απαγόρευση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Αν έχεις όντως ψαχτεί για ηλεκτρικό αλλά δε θες να περιμένεις δύο τρία χρόνια να δεις αν θα γεμίσουμε φορτιστές. Αν κουβαλάς φορτίο και θες τη ροπή του πετρελαίου. Αν δε σε καλύπτει κάποιο μοντέλο με εργοστασιακή εγκατάσταση υγραερίου (είναι ελάχιστα έτσι κι αλλιώς).
Τότε ναι.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Αν δεν έχεις πρόσβαση στο φυσικό αέριο. Αν δε φοβάσαι την ενδεχόμενη απαγόρευση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Αν έχεις όντως ψαχτεί για ηλεκτρικό αλλά δε θες να περιμένεις δύο τρία χρόνια να δεις αν θα γεμίσουμε φορτιστές. Αν κουβαλάς φορτίο και θες τη ροπή του πετρελαίου. Αν δε σε καλύπτει κάποιο μοντέλο με εργοστασιακή εγκατάσταση υγραερίου (είναι ελάχιστα έτσι κι αλλιώς).Τότε ναι.
Δεν εχω προσβαση σε φυσικο αεριο .... σε μεγαλη πολη κατεβαινω για ψωνια και μικροδουλιες μια φορα την βδομαδα και αμα....εχω παιδακια και μπαγκαζια και αυτην την στιγμη με εξυπηρετουν φιλοι και συγγενεις....ψαχτηκα και για ηλεκτρικο αλλα το ποσο που ζητανε δεν μπορω να το αγγιξω τιμολογιακα....δεν υπαρχει κατι μεγαλο με χωρους για υγραεριο...τελος παντων θα ακολουθησω την πεπατημενη οπως και οι υπολοιποι στο χωριο....
Στάλθηκε από το HUAWEI Y625-U51 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Στο θέμα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, περιγράφω τη διαδικασία εισαγωγής από το εξωτερικό μοντέλων με σχετικά μικρή αυτονομία (μέχρι 150 χιλιόμετρα) σε τιμή χώμα. Για δες μήπως σε ενδιαφέρει. Εννοείται ότι δε θα μπορείς να κατέβεις στην Αθήνα με δαύτο. Όλα όμως τα δρομολόγια στο χωριό θα σου βγαίνουν τσάμπα.
-
Nα μην το κάνει. Μόνο ένα ηλεκτρικό εισήχθη κανονικά στη χώρα, το i3, τίποτα άλλο. Θα έχει σοβαρότατο πρόβλημα τεχνικής υποστήριξης. Εγώ θα πήγαινα είτε σε πετρέλαιο είτε σε υγραέριο μετάχειρο, με πολύ προσοχή το τελευταίο .
-
Ο χρήστης emminad έγραψε:
Silversurfer έλα, πες την αλήθεια...Με το ερώτημα που εθεσες στην αρχή ήθελες να δεις ποσες σελιδες μπορούν να γραφτούν στο ποστ και να εκφέρει ο καθένας την άποψη του για τα καύσιμα και να 'λογομαχούν' για το ποιο καύσιμο είναι πιο καλό και πιο οικονομικό και τι συμφέρει να αγοράσεις και να καταλήξουμε στο φαινόμενο του θερμοκηπίου και την τρύπα του όζοντος..Sent from my iPhone using Tapatalk
Όχι . Σκοπεύω να αγοράσω. Δεν μπορώ να περιμένω μια 5ετία να καθαρίσει το τοπίο.
Μένω έξω από θεσσαλονίκη (προάστιο) και δουλεύω έξω από την θεσσαλονίκη.
Μέσα μπαίνω μια φορά την εβδομάδα ή το 15νθήμερο.
Ο περιφερειακός θεσσαλονίκης άραγε θεωρείτε έξω;Αν αποφασίσει το κράτος να προστατέψει το περιβάλλον με δίκαιο τρόπο, ας έρθει να κλείσει μέσα όλους τους ρομά που καίνε ότι έχει μέταλο , 1 χλμ μετά το αεροδρόμιο . Ο καπνός φτάνει στην Περαία , τα βλαβερά υλικά με το νερό στην τροφική αλυσίδα.
Πυροσβεστική, αστυνομία, δήμος κάνουν ότι δεν βλέπουν. -
Ο χρήστης silversurferGR έγραψε:
Silversurfer έλα, πες την αλήθεια...Με το ερώτημα που εθεσες στην αρχή ήθελες να δεις ποσες σελιδες μπορούν να γραφτούν στο ποστ και να εκφέρει ο καθένας την άποψη του για τα καύσιμα και να 'λογομαχούν' για το ποιο καύσιμο είναι πιο καλό και πιο οικονομικό και τι συμφέρει να αγοράσεις και να καταλήξουμε στο φαινόμενο του θερμοκηπίου και την τρύπα του όζοντος..
Sent from my iPhone using Tapatalk
Όχι . Σκοπεύω να αγοράσω. Δεν μπορώ να περιμένω μια 5ετία να καθαρίσει το τοπίο.
Ο περιφερειακός θεσσαλονίκης άραγε θεωρείτε έξω;Αν αποφασίσει το κράτος να προστατέψει το περιβάλλον με δίκαιο τρόπο, ας έρθει να κλείσει μέσα όλους τους ρομά που καίνε ότι έχει μέταλο , 1 χλμ μετά το αεροδρόμιο . Ο καπνός φτάνει στην Περαία , τα βλαβερά υλικά με το νερό στην τροφική αλυσίδα.
Πυροσβεστική, αστυνομία, δήμος κάνουν ότι δεν βλέπουν.Ο περιφερειακος εξω θεωρειται....εξω απο το μεγαλυτερο κομματι της πολης με ανοιχτωσια και αναπυτυσεις μεγαλες ταχυτητες....
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Nα μην το κάνει. Μόνο ένα ηλεκτρικό εισήχθη κανονικά στη χώρα, το i3, τίποτα άλλο. Θα έχει σοβαρότατο πρόβλημα τεχνικής υποστήριξης. Εγώ θα πήγαινα είτε σε πετρέλαιο είτε σε υγραέριο μετάχειρο, με πολύ προσοχή το τελευταίο .Και εγω για καινουργιο πετρελαιο με βλεπω....αυτην την στιγμη κατεχουν ολο το πακετο καθως ολα τα μεγαλα αμαξωματα τα προσφερουν με αυτους.....
-
Τα πρατήριο φυσικού αερίου δε σε βολεύουν; Αν ναι, μετά πρέπει να βρεις ένα μοντέλο ΦΑ που να σου αρέσει. Θα υπολογίσεις τι θα γλιτώνεις το μήνα και το χρόνο και μετά θα αξιολογήσεις αν αξίζουν αυτά τα χρήματα έναντι του να έχεις ένα μοντέλο που δεν ήταν η πρώτη σου επιλογή. Αν εσύ δηλώνεις καψούρης με το 3008 αλλά σε στρέφουμε σε Octavia στέισο, μπορεί να αξιολογήσεις ότι είναι μεγάλο ξενέρωμα και χαλαλίζεις το χιλιάρικο το χρόνο (τυχαία νούμερα, δεν ξέρω τι χιλιόμετρα κάνεις).
-
Silversurfer έλα, πες την αλήθεια...Με το ερώτημα που εθεσες στην αρχή ήθελες να δεις ποσες σελιδες μπορούν να γραφτούν στο ποστ και να εκφέρει ο καθένας την άποψη του για τα καύσιμα και να 'λογομαχούν' για το ποιο καύσιμο είναι πιο καλό και πιο οικονομικό και τι συμφέρει να αγοράσεις και να καταλήξουμε στο φαινόμενο του θερμοκηπίου και την τρύπα του όζοντος..
Ο περιφερειακός θεσσαλονίκης άραγε θεωρείτε έξω
Αυτό είναι ένα καλό ερώτημα για διευκρίνηση. Παλαιότερα οριζόταν η Περιφερειακή (νυν εσωτερική περιφερειακή στο σύνολο) ως εξωτερικό όριο, οπότε π.χ. η μισή Πυλαία ήταν εντός και η άλλη μισή εκτός. Τώρα όμως λέει ο νόμος εντός των ορίων που περικλείουν τα διοικητικά όρια των Δήμων Πανοράματος, Ευκαρπίας, κ.λπ. Με τη συγχώνευση των δήμων όλη Περιφερειακή τυπικά είναι απαγορευμένη (π.χ. Ο δήμος Πυλαίας Πανοράματος φθάνει από Ασβεστοχώρι μέχρι αεροδρόμιο), πράγμα δύσκολο να ισχύει στην πράξη. Επίσης, εάν θέλει κάποιος να πάει στο αεροδρόμιο ή στο λιμάνι που είναι και στο κέντρο για να ταξιδεύσει τί θα γίνεται;
Εχει σημασία να μάθουμε εάν υπάρχει απαγορευτικό στην ταξινόμηση diesel euro 4 σε κάτοικο (διεύθυνση) Πανοράματος ή Νεας Πολιτείας Ευόσμου ή Πεύκων γιατί ανήκουν σε δήμους που απαγορεύεται, αλλά βρίσκονται περιφερειακά της περιφερειακής. -
Ήδη άρχισαν τα ερωτήματα για εφαρμογή της ήδη απαγόρευσης σε Euro 4 και δεν είναι μακριά και τα Euro 5.
Diesel rulezzz.
-
Πυροσβεστική, αστυνομία, δήμος κάνουν ότι δεν βλέπουν.Ρε συ δίκιο εχεις να αγανακτείς αλλά δεν υπάρχει ισότητα στην παρανομία.
Δεν μπορώ για κάθε στραβό να λέμε ναι μεν εγώ λάθος είμαι αλλά υπάρχουν και κάποιοι άλλοι πιο λάθος κλπ.
Κάνει πολύ μεγάλο κακό αυτή η νοοτροπία γιατί νομιμοποιεί ηθικά την παρανομία -
Επίσης πεινάνε τα παιδάκια στην Αφρική.
-
Ο χρήστης futurist έγραψε:
Ήδη άρχισαν τα ερωτήματα για εφαρμογή της ήδη απαγόρευσης σε Euro 4 και δεν είναι μακριά και τα Euro 5.Diesel rulezzz.
Τα 4άρια σε καμιά 5ετία .
Τα 5άρια σε καμιά 10ετία .
Τα 6άρια σε καμιά 15ετία.Μια χαρά. Σε 15 χρόνια αφού γλυτώσουμε κανα 10 με 15 χιλιάδες ευρώ σε κατανάλωση θα τα πουλήσουμε για 5 χιλιάρικα σε κάποιον που μένει επαρχία.
-
Ο χρήστης Super@T έγραψε:
Επίσης πεινάνε τα παιδάκια στην Αφρική.Και δίναμε μηνιαία ποσό στην Unicef μέχρι που έσκασε η κακοδιαχείριση .
Εσύ ; -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Πυροσβεστική, αστυνομία, δήμος κάνουν ότι δεν βλέπουν.Ρε συ δίκιο εχεις να αγανακτείς αλλά δεν υπάρχει ισότητα στην παρανομία.
Δεν μπορώ για κάθε στραβό να λέμε ναι μεν εγώ λάθος είμαι αλλά υπάρχουν και κάποιοι άλλοι πιο λάθος κλπ.
Κάνει πολύ μεγάλο κακό αυτή η νοοτροπία γιατί νομιμοποιεί ηθικά την παρανομίαΚάποια στιγμή σκάει ο νομοταγής πολίτης που πληρώνει φόρους και λέει 'αει στο διάολο'.
Κλέφτες (από Ρομά μέχρι Υπουργούς) , μπαχαλάκηδες, χούλιγκαν που σπάνε δημόσιες περιουσίες , εμένα θα βάλετε μέσα γιατί δεν μπορείτε να τα βάλετε με το αληθινό έγκλημα;
Βγαίνει η τροχαία για έλεγχο κάρτας καυσαερίων , ξεκούραστα. Έλεγχος ταχύτητας (κάτω από καμιά γέφυρα, να έχουνε και σκια) αλλά να κάνουν περιπολία να δουν ποιος οδηγάει επικίνδυνα (όχι απαραίτητα γρήγορα) , να κόψουν κανα κώλο για τα παιδάκια που κόβουν βόλτες μέσα στα αυτοκίνητα των γονιών δεν το κάνουν... -
Ήδη άρχισαν τα ερωτήματα για εφαρμογή της ήδη απαγόρευσης σε Euro 4 και δεν είναι μακριά και τα Euro 5.
Diesel rulezzz.
Τα 4άρια σε καμιά 5ετία .
Τα 5άρια σε καμιά 10ετία .
Τα 6άρια σε καμιά 15ετία.Μια χαρά. Σε 15 χρόνια αφού γλυτώσουμε κανα 10 με 15 χιλιάδες ευρώ σε κατανάλωση θα τα πουλήσουμε για 5 χιλιάρικα σε κάποιον που μένει επαρχία.
Αρα για μας που μενουμε επαρχια ενα 6αρι θα παρει μια 20 τουλαχιστον να πουνε οτι θα μας κυνηγησουν αφου σε μια 15 θα πουλατε τα μεταχειρα 6αρια σε εμας....αρα συμφερει η αγορα καινουργιου ντιζελ αυτην την στιγμη που μιλαμε
-
Για επαρχία και με πάνω από 12-15000 χλμ το χρόνο με κλειστά μάτια. Αν δεν έχεις και βενζινάδικο στο χωριό, ακόμα περισσότερο.
Αν είσαι της αγωνιστικής οδήγησης λιγότερο, αλλά υπάρχουν μοντέλα που σώζουν την κατάσταση.Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Tο diesel euro 5-6 συμφέρει και για κέντρο πόλης γιατί
που θα βρει κάτοικος διαμερίσματος χώρο να φορτίζει το ηλεκτρικό
που θα βρεί να βάλει Φ.Α αφού τα πρατήρια απαγορεύονται (όπως και τα υγραερίου ) εντός πυκνοκατοικημένων περιοχώνκάτοικος πόλης που βγαίνει συχνά εξω για μακρινά ταξίδια diesel
κάτοικος πόλης που βγαίνει σπάνια εκτός των τειχών υβριδικόείναι και τα μόνα που θα κρατάνε και τιμές μεταπώλησης τα υπόλοιπα εχουν κακή φήμη (υγραέρια) και δεν τα πλησιάζει κανείς η είναι άγνωστες ποσότητες και επίφοβα πχ ηλεκτρικά ,όσοι εχουν γνωστούς στην επαρχία για ρωτήστε τους κάθε πότε κόβεται το ρεύμα και το κυριότερο τις ζημιές που παθαίνουν όταν ξανάρχεται σε ψυγεία αιρ κοντίσιον
παθών μαθών( ποτε ξανα LG ) και δε θέλω να μάθω πόσο εχει ο επιτοίχιος φορτιστής και αν εχει εγγύηση απο ανεβοκατεβάσματα τάσης
-
Στο φ.α οντως απαγορευεται στις πολεις;
Απο δικτυο δεν τροφοδοτει; εχει δεξαμενες;
-
Θα κανω μεσα σε 15 μερες περιπου 3.000 χλμ στη χωρα μας με ενα νοικιαρικο πετρελαιο με καταναλωση περιπου 6λτ με τιμη 1.40 θελω 8,4€ στα 100χλμ.
8.4x30=252€ συνολικα.
Αν τα εκανα με διλιτρο βενζινοκινητο που εχω με καταναλωση 9λτ περιπου θελω για 100χλμ 9x1.6=14.4€
14.4x30=432 συνολικα.
Εχουμε διαφορα 180€ στην τσεπη,οποτε καποιος αν κανει πολλα χλμ κ εχει αμαξι που καιει αρκετα,χωρις δευτερη σκεψη αυτη την εποχη περνει πετρελαιο euro 5+.
Βενζίνη ή diesel