-
ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ τίποτε άλλο να πιάσει και τόπο..?? Γιατί γιαυτό του χρόνου θα σου πούνε θέλει φρεσκάρισμα ,ρίξε ξανά 250...!!
Ναι δε θα τη βάλω, απλώς ρώτησα τιμή από περιέργεια. Μια μεμβράνη προστασίας ίσως έχει πιο πολύ νόημα από την κεραμική.
-
Αααααα καθε ετος ξανα καινουργιο περασμα. Βλαμμενοι ειναι;
Υ.γ Υβριδικο πατακι τι ειναι;
ΕΙΝΑΙ πατάκια λίγο παχιά μαύρα με άσπρα λογότυπα επάνω ,ωραία είναι.Δεν είναι τα απλά που δίνουν συνήθως.Όσο για μεμβράνες παρότι τα εργοστασιακά τζάμια παρέχουν κάποια προστασία από τον ήλιο,επιβάλλονται για τη χώρα μας ,έβαλα παντού με αποτέλεσμα όσοι δεν έχετε τον καθρέφτη που χαμηλώνει αυτόματα τον φωτισμό των πίσω μας,να έχετε προστασία από την πίσω ζελατίνα. ΠΡΟΣΟΧΗ όμως στο πόσο σκούρη θα είναι,πόσο νόμιμη κ.λ.π..
-
Είχα ρωτήσει στη Nanoboss Hellas και μου είχαν ζητήσεις 600ε για 5 ετής προστασία και 500ε για τριετής , πλήσυμο-γυάλισμα-αποκέρωση και εφαρμογή κεραμικής , τα βρήκα υπερβολικά τα λεφτά , μπορεί να τα αξίζουν οι ανθρωποι και να χαλάνε πολλές εργατοώρες αλλά και πάλι πολλά τα λεφτά! Από την άλλη βλέπω βιντεάκια και από Έλληνες ( you tube : Ιστορικά αυτοκίνητα και συντήρηση -Tips) και από ξενους , το να περάσεις κεραμική δεν μου φαίνεται άπιαστη τέχνη , σίγουρα έχει δουλειά αλλά όχι για τέτοια ποσά , μιας και η πρώτη ύλη είναι οικονομική!
-
@Yem Γι' αυτό είπα πριν ότι οι μεμβράνες προστασίας που καλύπτουν ευαίσθητα μέρη του αυτοκινήτου ίσως έχουν περισσότερο νόημα από την κεραμική, μιας και δε χρειάζονται συνεχώς φρεσκάρισμα. Συνήθως σου δίνουν γύρω στα 10 χρόνια εγγύηση.
-
Καλά τα λές ! Για άλλη δουλειά το ένα για άλλη δουλεία το άλλο , σίγουρα ποιο πρακτικό να βάλεις μεμβράνες σε σημεία που συνήθως ακουμπάνε παρά ένα καλό γυάλισμα - προστασία από ρύπους ! Δεν ξέρω κάποιον που έχει βάλει μεμβράνες , η renault το διαφήμιζε για το clio , αν το θυμηθώ αύριο που θα πάω αντιπροσωπεία θα ρωτήσω!
-
kegior wrote:
Mastoras78 wrote:
Για μάθε περισσότερα και ενημέρωσε..... Ενδεικτικά αναφέρω ότι σε μια 'σωστή' κεραμική προστασία το κύριο κόστος έχει να κάνει με τον εξειδικευμένο εγκαταστάτη και τις εργατοώρες του και δεν είναι φτηνό..
Θα ρωτήσω αύριο και θα σας πω!
Τελικά ρώτησα για κεραμική προστασία στα Γιάννενα και μου είπαν γύρω στα 250 μαζί με κόστος εγκατάστασης.
Σου δώσανε διάρκεια ζωής της προστασίας ? Έτσι από επιπλέον περιέργεια... Τέλος πάντων για να μη σε κουράζω και επειδή έχω ασχοληθεί με αυτό το κομμάτι αρκετά σοβαρά σου παραθέτω όσα γνωρίζω εν συντομία :
Θέλει προετοιμασία η επιφάνεια να είναι πεντακάθαρη ώστε να εφαρμοσθεί σωστά η κεραμική. Ενδεικτικά και ανάλογα την παλαιότητα του αυτοκινήτου τα βήματα είναι εντατικό πλύσιμο-πηλός ξανά πλύσιμο,αλοιφαδόρος για γυάλισμα, ξανά πλύσιμο και τέλος 'σφραγίζεις' το αποτέλεσμα με το κεραμικό προιόν. Ανάλογα τις στρώσεις που θα βάλεις τόσο μακροβιότερο θα είναι το αποτέλεσμα το οποίο επηρεάζεται από τις καιρικές συνθήκες (ήλιος,βροχή,πάρκινγκ η μή κτλ κτλ) .
Το να το εφαρμόσεις δεν είναι εύκολο, θέλει περιβάλλον κλειστό, εφαρμογή που απαιτεί τεχνογνωσία(απλώνεις,περιμένεις 30 sec, αφαιρείς κτλ),εξοπλισμό (λάμπες ειδικές) και χρόνο επώασης. Έτσι γίνεται 'σωστά' με ανάλογα οφέλη σε εμφάνιση και μακροζωία προστασίας. Αναλύοντας το κάθε βήμα κρύβονται μεγάλα κόστη σε εργατοώρες γι' αυτό και τα νούμερα που ακούγονται είναι υψηλά. Οι πιο εξειδικευμένοι,ακριβοί και γνωστοί σε αυτό το κομμάτι θα σου πούν οτι πρέπει να τηρηθούν τα παραπάνω βήματα ακόμα και σε καινούργια αυτοκίνητα..
Στα 150 + 100 εργασία μπορώ να **υποθέσω **ότι θα γίνεται το εξής.. Πλύσιμο και εφαρμογή μίας στρώσης και αυτή όχι με τις παραπάνω προδιαγραφές. Θα είναι κάποιο υλικό υποδεέστερο αλλά πιο εύκολο στην εφαρμογή. Εμπειρικά έχω να σου πώ ότι αυτό θα κρατήσει 6 μήνες με 1 έτος ανάλογα τις καιρικές συνθήκες και λοιπά που γράφω παραπάνω.
Ότι πληρώνεις παίρνεις λοιπόν. Το αν τα αξίζει έγκειται στην κρίση σου.
-
Άσχετο με τη μέχρι τώρα συζήτηση αλλά έπεσα στο παρακάτω βιντεάκι που δείχνει πως καθαρίζουμε το φίλτρο από το φανάκι της μπαταρίας στο υβριδικό corolla. Είναι σίγουρα κάτι που μπορεί να κάνει ο κάθε ένας μας μόνος του, ώστε να βοηθήσει την μπαταρία να 'αναπνέει' και άρα να κρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερο.
-
@Mastoras78 μου είπαν ότι συνήθως κρατάει 1 με 3 έτη. Όπως λες χρειάζεται πολύ σχολαστική δουλειά κατά την εφαρμογή της κεραμικής. Το αμάξωμα δε πρέπει να έχει πάνω ούτε σκόνη για να γίνει σωστά η εφαρμογή της. Οπότε εγώ προσωπικά σε καινούριο αμάξι δε το ρισκάρω και δε πιστεύω ότι θα μου προσφέρει και τίποτα σε βάθος τριετίας.
-
Άσχετο με τη μέχρι τώρα συζήτηση αλλά έπεσα στο παρακάτω βιντεάκι που δείχνει πως καθαρίζουμε το φίλτρο από το φανάκι της μπαταρίας στο υβριδικό corolla. Είναι σίγουρα κάτι που μπορεί να κάνει ο κάθε ένας μας μόνος του, ώστε να βοηθήσει την μπαταρία να 'αναπνέει' και άρα να κρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερο.
Σωστά! Και ποτέ δεν καλύπτουμε τον αεραγωγό της μπαταρίας.
-
@Mastoras78 μου είπαν ότι συνήθως κρατάει 1 με 3 έτη. Όπως λες χρειάζεται πολύ σχολαστική δουλειά κατά την εφαρμογή της κεραμικής. Το αμάξωμα δε πρέπει να έχει πάνω ούτε σκόνη για να γίνει σωστά η εφαρμογή της. Οπότε εγώ προσωπικά σε καινούριο αμάξι δε το ρισκάρω και δε πιστεύω ότι θα μου προσφέρει και τίποτα σε βάθος τριετίας.
Προσωπική μου άποψη είναι οτι η κεραμική προστασία η σωστή η ορθόδοξη είναι ακριβό σπορ για ακριβά αυτοκίνητα και βαλάντια γενικότερα. Μιλάμε για 4ψήφια κόστη.
Τα νούμερα που σου είπανε είναι λογικά για αυτό που σου προσφέρουν κι ας μην έχουν σχέση με τη διαδικασία που περιέγραψα. Θα κράταγα όμως μικρό καλάθι για τη διάρκεια που σου είπανε.
Μεμβράνες που λέτε δεν έχω άποψη. Φαντάζομαι θα μπαίνει σε συγκεκριμένα σημεία πχ μάσκα και προσφέρει μόνο προστασία. Αισθητικά δε θα είναι κάτι ωραίο.
Εγώ νομίζω οτι σε καινούργιο αμάξι που θα το πονάς η καλύτερη λύση για την περίπτωση σου είναι να το προσέχεις και να το περιποιείσαι μόνος σου. Αν δεν έχεις το χρόνο ή τις γνώσεις είναι κατανοητό. Αν μπορείς να το κερώνεις 3-4 φορές το χρόνο είναι ότι καλύτερο.
Έχουμε και ένα topic για περιποίηση αυτοκινήτου ώστε να μη χαλάμε το topic της Corolla εδώ:
-
Μία έρωτηση και από μένα, με δεδομένο ότι η corolla έρχεται με kit επισκευής θα βάζατε ή έχει δοκιμάσει κάποιος λάστιχα όπως τα DriveGuard της Bridgestone ?
-
Το Φεβρουάριο έκανα με 350€ κεραμική επίστρωση και αδιαβροχοποίηση του εσωτερικού, που μου προτάθηκε στην toyota polis. Μεχρι στιγμής δεν είδα κάποια φθορά ή αλοίωση της επίστρωσης. Δεν το έκανα τόσο για το εξωτερικό, όσο γιατί φοβάμαι κανένα ξέρασμα από τα δίδυμα. Ούτως η αλλιώς για 'σχολικό' το αγόρασα...
Πάμε τώρα και σε σκόρπια που διάβασα στις τελευταίες σελίδες. Το αυτοκίνητο έχει μια χαρά επιδόσεις για το χαραχτήρα του. Δε φαντάζομαι να αγοράζει κανείς υβριδικό για να ξυλώνει την άσφαλτο. Αυτά που διάβασα δε για τα φρένα, είναι αστεία.
Οι χώροι όντως είναι μικροί, σε βαθμό να το χαραχτηρίσω 'μεγάλο yaris'. Δεν σου κρύβει όμως κανείς τίποτα. Πας, το βλέπεις, και αποφασίζεις αν σου κάνει. Δεν χρειάζεται καν να το οδηγήσεις, αν δεν σου ταιριάζουν οι χώροι. Πάντως δοκιμή που έκανα με γυναίκα- δίδυμα- μπαγάζια, άνετα φεύγεις για ΣΚ. Μάλλον όχι για διακοπές 5+ ημερών.
Θα το αγόραζα για μοναδικό αυτοκίνητο; Μάλλον όχι.
-
https://www.youtube.com/watch?v=nUG44ob1WXgI Just Got the New 2020 Toyota Corolla Hybrid (Here's What You Need to Know) - YouTube
Ελα ρε Σκοτυ γιατί μας το κάνεις αυτό εκεί στο 02:00...άραγε τι θα γράφει το αντίστοιχο χαρτί για το δικό μας τούρκικο εντάξει ενοείτε το made in ... τα υπόλοιπα αν είναι japan αντε να το πάρει το ποτάμι .
Συμφωνω απόλυτα με το συμπέρασμα στο τέλος σε λίγα χρόνια θα βρίσκεις ευκαιριες ή σε ελαφρως μεταχειρισμένο ή σε καινούργιο προσφορά
-
Έχουμε και ένα topic για περιποίηση αυτοκινήτου ώστε να μη χαλάμε το topic της Corolla εδώ:
+1 , Θα το συνεχίσουμε εκεί !
-
Σε κάθε νήμα το ίδιο ζήτημα. Όλοι αργά ή γρήγορα ρωτάνε 'γιατί γράφω στο νήμα τους εφόσον δεν ενδιαφέρομαι για το συγκεκριμένο όχημα'. Δηλαδή όποιος δεν έχει σκοπό να αγοράσει άμεσα όχημα απαγορεύεται να σχολιάζει οπουδήποτε;
Αυτά τα τα κάνετε στα εξειδικευμένα forum σας. Εδώ γράφω οποίος θέλει όπου θέλει. Υπάρχουν mods που ελέγχουν όλα τα γραφόμενα για ύβρεις, τσακωμούς κλπ. Εσείς ιδιότητες, φαν κλάμπ και λοιποί όποτε γράφει κάποιος για τα μείον του εκάστοτε οχήματος κάνετε τους δικηγόρους. Γι'αυτό τα μισά νήματα έχουν νεκρώσει. Γιατί πρέπει ή να είσαι φαν ή petrolhead που μαλώνεις με άλλον petrolhead.
Στο προκειμενο τώρα. Το ότι επιλέξατε για τους Χ/Ψ λόγους υβριδικό δικαίωμα σας. Πρακτικά c_seg με ροπή 14,5 Nm απλά δεν υπάρχει. Δεν δέχεστε ότι είναι σαν 14αρι, θέλετε να το πούμε 16αρι ατμοσφαιρικό; Θέλετε να ζήσουμε και την ομαδική φαντασίωση ότι 20,6 Nm 'συνδυαστικής' ροπής; Μέσα. Πάλι λίγα είναι. Μιλάμε για το 3 Skyactive X των 180ps και των 21,κάτι Nm πραγματικής ροπής και παντού λένε ότι πρέπει να το ρεβαρεις για να μένει ξύπνιο το μοτέρ και εδώ μας είναι αρκετή η ροπή του 1.8 hybrid που ο θερμικός του βγάζει 98 άλογα, όσα έβγαζε πραγματικά ο 1,4 Ecotech....
Δεν έχει νόημα να πω κάτι άλλο επί τούτου. Για την ιστορία η συγκεκριμένη Corolla ήταν το 1ο όχημα που είδα και απέρριψα όταν ξεκίνησα έρευνα αγοράς πέρσυ το καλοκαίρι για να αλλάξω τα δύο οικογενειακά αμάξια μας. Η Corolla με έναν νορμάλ θερμικό κινητήρα θα σάρωνε. Είναι πολύ καλό αμάξι και κρίμα αλλά είναι πολύ αδύναμο. Σε επιδόσεις είναι μια γενεά πίσω. Δικαίωμα του οποίος το επιλέγει αλλά μην τρελαθουμε κιόλας....
-
kegior wrote:
@terryp117 Όσες φορές με βρήκε λάστιχο, μαζί του έπαθε ζημιά και η ζάντα, είτε από λακούβα, είτε από πέτρα. Οπότε σε αυτές τις περιπτώσεις το κιτ θα ήταν άχρηστο... Καλό και χρυσό για τους Ευρωπαϊκούς δρόμους, αλλά για τους δρόμους της Ελλάδας δε φτάνει, είναι απαραίτητη η ρεζέρβα.
ΟΠΟΤΕ, μία έστω μικρή,γρύλος και κλειδί για να χωράει και καμμιά βαλίτσα μέσα...!!!
Εμένα 45 χρόνια μου έτυχαν 1-2 φορές να έχω λάστιχο.Και η μία η ρουφιά......ήταν έξω από τη Βενετία,αλλά δεν γινόταν με κιτ,ήθελε ρεζέρβα ,σκίσιμο μεγάλο στο πλάι.Ευτυχώς είχα ρεζέρβα..!!!
Είσαι πολύ τυχερός που είχες ρεζέρβα αλλιώς θα την πλήρωνες ακριβά όπως ο Βαγιάτας..!
-
Κοιτούσα κάποια τεχνικά θέματα για να καταλάβω πως λειτουργεί το υβριδικό σύστημα του Corolla και μου έκαναν εντύπωση δύο πράγματα:
-
Στην όπισθεν αναλαμβάνει την κίνηση του αυτοκινήτου εξολοκλήρου ο ηλεκτροκινητήρας. Λόγω της σχεδίασης του πλανητικού συστήματος του eCVT, ο κινητήρας εσωτερικής καύσης δε μπορεί για κανένα λόγο να συμμετέχει ενεργά. Θα ενεργοποιηθεί μόνο σε περίπτωση που η μπαταρία δεν έχει επαρκές φορτίο, και μόνο για να αναλάβει τη φόρτισή της μέσω ενός δεύτερου μικρού ηλεκτροκινητήρα που σε αυτή τη φάση λειτουργεί ως γεννήτρια.
-
Όταν το αυτοκίνητο κινείται σε επίπεδο δρόμο με σταθερή ταχύτητα (πχ 80-90km/h), ο κινητήρας εσωτερικής καύσης λειτουργεί σε πολύ χαμηλές στροφές (1300-1700rpm) για υψηλότερη αποδοτικότητα/χαμηλότερη κατανάλωση. Εδώ να σημειώσω ότι στο eCVT δεν υπάρχουν σχέσεις ταχύτητας που να πολλαπλασιάζουν τη ροπή του κινητήρα εσωτερικής καύσης. Η ροπή του μεταφέρεται απευθείας στους τροχούς σαν να είχαμε μία σχέση ταχύτητας. Συνεχίζοντας, ο μικρότερος ηλεκτροκινητήρας που στην όπισθεν λειτουργούσε ως γεννήτρια, πλέον κινείται ανάποδα και λειτουργεί ως κινητήρας προσφέροντας επιπλέον ροπή. Ωστόσο σε αυτή τη φάση κάποιος πρέπει να παράγει ενέργεια για την κίνηση του μικρότερου ηλεκτροκινητήρα, μιας και η μπαταρία κάποια στιγμή θα τελειώσει. Αυτός ο κάποιος είναι ο μεγαλύτερος ηλεκτροκινητήρας, που σε αυτή τη φάση αντί για κινητήρας λειτουργεί ως γεννήτρια.
Αυτά, ελπίζω να μη κούρασα!
-
-
Εγω παιδια αγορασα την υβριδικη 1.8 κορολα πριν 1 μηνα.
Πριν ειχα ενα Audi A3 1800 turbo quattro 260αλογα.
Προφανως αγορασα τη κορολα για ανεση κ οκκονομια αλλα προλο που έρχομαι απο τουρμπο 4κινητο αυτοκινητο το οποιο πυροβολουσε στο δρομο με 0-100 κοντα στα 6 δευτερόλεπτα, σε νορμαλ οδηγηση εντος πολης δε με κανει το κορολα ναννοιωθω οτι σέρνεται. Θεωρω οτι κινητε αξιοπρεπεστατα. Με την επιλογη sport ειδικα πάει σφαίρα.
Γεια ςσας που λέτε οτι σέρνετε οτι δεν αντέχετε τη χαμηλη ροπη του κτλ, γιατί δε περνετε ενα S3, τι δουλεια έχετε κ κοιτάτε κορολα;
Ολα εχουν να κανουν με το τι ζηταμε.
Επισης οσοι νομιζουν οτι δεν εχει χωρο πισω, μαλλον πρεπει να ριξετε μια ματια στο χώρο του Α3 του quattro με το πισω διαφορικο, δεν ειχε χωρο ούτε για μια μεγαλη βαλιτσα. Εμενα μετα απο αυτο μου φαίνεται τεραστιο το πορτπαγκαζ του κορολα. Συν οτι χωρεσα 3 βαλίτσες ορθιες ωραιοτατα, δε καταλαβαινω τι ειδους βαλίτσες βαζετε που λετε χωρανε 2 μονο.
-
Θέλετε να ζήσουμε και την ομαδική φαντασίωση ότι 20,6 Nm 'συνδυαστικής' ροπής; Μέσα. Πάλι λίγα είναι. Μιλάμε για το 3 Skyactive X των 180ps και των 21,κάτι Nm πραγματικής ροπής και παντού λένε ότι πρέπει να το ρεβαρεις για να μένει ξύπνιο το μοτέρ και εδώ μας είναι αρκετή η ροπή του 1.8 hybrid που ο θερμικός του βγάζει 98 άλογα, όσα έβγαζε πραγματικά ο 1,4 Ecotech....
Εντάξει, δεν υπάρχει φανταστική συνδυαστική ροπή. Η συνδυαστική ροπή είναι πραγματική και πετυχαίνεται μέσω του πλανητικού συσηματος που χρησιμοποιεί το eCVT.
Επίσης, μπορεί ο θερμικός να βγάζει 98 άλογα, αλλά εδώ υπάρχουν και άλλα δύο ηλεκτρικά μοτέρ. Στο υβριδικό Corolla ο θερμικός κινητήρας δεν έχει σχεδιαστεί ώστε να χρησιμοποιείται για τη μέγιστη απαιτούμενη επιτάχυνση ή στις απότομες ανηφόρες αλλά για ελαφριά επιτάχυνση και τις αναβάσεις με μικρές κλίσεις που συνεχίζονται για μεγάλες αποστάσεις. Όταν απαιτείται πλήρης επιτάχυνση ή μια σύντομη, πολύ απότομη ανάβαση, χρησιμοποιείται ο ηλεκτροκινητήρας ώστε να συμπληρώσει τη ροπή του θερμικού κινητήρα.
Ένα άλλο ζήτημα είναι ότι για να πάρει κάποιος ένα Mazda με το skyaktiv-X που αναφέρεις πρέπει να σκάσει πάνω από 30k, ενώ με 26-27k αν δε κάνω λάθος παίρνεις τη δίλιτρη corolla hatch ή το δίλιτρο CHR με καλύτερα νούμερα κατανάλωσης στην πόλη.
Ωστόσο συμφωνούμε ότι κάποιος που θα επιλεξει το υβριδικό corolla θα το επιλέξει για τον ίδιο λόγο που θα επέλεγε πχ το Prius, δηλαδή για μέγιστη δυνατή οικονομία στο καύσιμο και χαμηλότερους ρύπους και όχι για επιδόσεις. Αν η Toyota χρησιμοποιούσε δυνατότερο μοτέρ (θερμικό ή ηλεκτρικό και άρα και μεγαλύτερες μπαταρίες), είτε θα αυξάνονταν η κατανάλωση, είτε θα αυξάνονταν η τιμή, οπότε θα έχανε το αγοραστικό κοινό στο οποίο στοχεύει. Εμένα θα με έχανε δηλαδή σίγουρα
-
Πάντως σε συνέχεια όσων έγραψα πριν ένα παράπονο που έχω από την Toyota είναι ότι χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια το ίδιο υβριδικό σύστημα με τον κλασικό 1.8. Βέβαια το κάνει σίγουρα για μέγιστη αξιοπιστία μιας και έχει αποδειχθεί σκυλί στο prius, αλλά θα μπορούσε να πχ να εξετάσει κ διάφορες βελτιώσεις, πχ δυναμική αλλαγή μεταξύ κύκλου Atkinson και Otto. Τέτοιες βελτιώσεις ωστόσο μπορεί να έχουν ως συνέπεια την αλλαγή της σχεδίασης όλου του υβριδικού συστήματος, κάτι που απαιτεί χρόνια έρευνας.
Toyota Corolla 2019