-
Δεν είμαι κάτοχος, αλλά θα σου πω τι έκανα σε ΟΛΑ μου τα αυτοκίνητα που δεν είχαν εργοστασιακό συναγερμό: Απλά ΔΕΝ έβαζα! Εννοείται ότι δεν θέλω ούτε να ξεκουμπώνουν εξαρτήματα ούτε να βάζουν χέρι στα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά του νεου μου αυτοκινήτου. Έχω δει εν έτη 2019 να κόβουν καλώδια και να τα ενώνουν με μονωτική ταινία...έλεος! ΟΙ τριγμοί είναι το λιγότερο, τα ηλεκτρονικά θέματα είναι πολυ πιο σοβαρό και ακριβό να φτιαχτεί.
Εγω είμαι πιο τολμηρός έβαλα συναγερμό με turbo timer - εκκίνηση απο απόσταση* σε αμάξι ενός μηνος ,7 χρόνια μετά όλα καλά και με την ίδια μπαταρία
*φαντάσου τι ραψε ξήλωσε έπεσε πχ imobilizer ,συμπλέκτης που πρέπει να πατιέται για να πάρει εμπρός κλπ
-
Εγω είμαι πιο τολμηρός έβαλα συναγερμό με turbo timer - εκκίνηση απο απόσταση* σε αμάξι ενός μηνος ,7 χρόνια μετά όλα καλά και με την ίδια μπαταρία
Μπράβο που το τόλμησες! Clifford ή Viper?
-
Με το hybrid βλέπετε καθόλου πιο απότομο φρενάρισμα σε σχέση με τα κλασικά αμάξια? Κατι τέτοια διάβαζα σε ξένα reviews...
Επίσης υπάρχει κάποιος να έχει τεστάρει το κλασικό cvt?
-
Στα πρωτα δυο φρεναρισματα, μετα απο λιγο το συνηθηζει το ποδι, σε 1 ωρα οδηγησης δεν ξανασχολησαι με το θεμα.
-
Με το hybrid βλέπετε καθόλου πιο απότομο φρενάρισμα σε σχέση με τα κλασικά αμάξια? Κατι τέτοια διάβαζα σε ξένα reviews...
Στο test drive δεν κατάλαβα κάτι τέτοιο. Όμως τα φρένα στο υβριδικό λειτουργούν αρκετά (έως πολύ!) διαφορετικά, οπότε έχουν λίγο διαφορετική αίσθηση. Εαν θες, δες το παρακάτω βίντεο που το εξηγεί αναλυτικά.
-
Πιο πολύ ζορίστηκα να συνηθίσω την μετάβαση από τα 'σπογγώδη' φρένα της Ford στα άμεσα με έντονη υποβοήθηση της Opel , toyota ,volvo που είχα κατά καιρούς . Τώρα τα φρένα του ντίζελ yaris σε σχέση με του υβριδικού δεν έχουν κάποια διαφορά εγώ δεν την καταλαβαίνω και στα δυο με λίγο παραπάνω πάτημα πας να βγεις από το παράθυρο!
-
Καμια γνώμη για το cvt βενζίνης? Τωρα με τον covid και πιθανόν το flexible ωράριο εργασίας που ο κόσμος θα κάθεται πολύ σπιτι δεν βλέπω να βγαίνουν τα πολλά χιλιόμετρα με τίποτα..
Σε ένα άλλο βίντεο απο τον car care nut που εβαλε ο Φάνης πιο πάνω (ο τύπος που είμαι Master τεχνικός της toyota) , λέει ξεκάθαρα μην πάρεις υβριδικό επειδή απλά είναι cool. Πρέπει να κάνεις αρκετά χιλιόμετρα για να κάνει κύκλους η μπαταρία για να μην σου μείνει στα χέρια. (Προφανώς και για να δεις και απόσβεση στην βενζίνη όπως γίνονταν υπολογισμοί σε προηγούμενα posts). Άρα αν δεν το λιώνεις στο δρόμο και συγκεκριμένα αστικο ίσως να μην αξίζει η όλη φάση...
-
.
-
@terryp117 πολύ ωραίο και χρηστικό ποστάρισμα. Ευχαριστούμε.
-
Γεια σας φίλοι.
Μπήκα στο φόρουμ ψάχνοντας και προσπαθώντας να βρω άκρη με το θέμα για το auto android. πριν από αυτό όμως θα γράψω δυό λόγια για το corolla μια και το έχω στα χέρια μου εδώ και 2,5 μήνες.Αυτά που θα γράψω είναι μετά από έρευνα πριν αγοράσω,απόψεις εννοείται προσωπικές.
Κατ'αρχήν κατέληξα στο ΗΒ διότι δεν χρειαζόμουν τόσους χώρους.Είμαστε 2 μόνο άτομα και μας φτάνει.Μοιάζει με ένα θα το έλεγα 4θέσιο σπορ αυτοκίνητο με περιορισμένους πολύ χώρους πίσω και ικανοποιητικό μέχρι για 3 άτομα αν ειδικά είσαι πάνω από 1,80 σαν οδηγός.Για όποιους θέλουν περισσότερους χώρους παιδιά κ.λ.π. δεν νομίζω ότι κάνει.Τα γράφω αυτά προερχόμενος από κασκάι 1,2 βενζίνης 2014 μοντέλλο που είχε μεγάλους χώρους εκτός από το πόρτ μπαγκάζ. Όσοι έχετε οικογένειες θα πρότεινα αν θέλετε corolla να κοιτάξετε το σεντάν που παράγεται στην Τουρκία.Το ΗΒ αν δεν κάνω λάθος συναρμολογείται στην Αγγλία.
Η οδική του συμπεριφορά όσον αφορά την άνεση και την ασφάλεια είναι πολύ καλή και λόγω αναρτήσεων, πολλαπλή πίσω, αλλά εδώ προτιμείστε την έκδοση με τις 16άρες ζάντες και όχι αυτή των 17 ιντσών με το απαράδεκτα χαμηλό προφίλ για τους Ελληνικούς δρόμους.Οριακά τα 205Χ16Χ55 είναι πολύ καλά.Στις εκδόσεις ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ να πάτε παραπάνω από την active plus την οποία και πήρα μετά από ψάξιμο κι εγώ.Το μοναδικό που δεν θα έχετε από την επόμενη είναι οι αισθητήρες βροχής τους οποίους δεν ξέρω εάν έχει η επόμενη έκδοση, η διαφορά της δε είναι σχεδόν 3000 ευρώ.Διπλοί χρωματισμοί,άλλες ζάντες και κάποια άλλα,όπως διαφορετικό σαλόνι,όχι δερμάτινο,ή φιμέ πίσω τζάμια.Η active+ είναι και ή έκδοση που συμφέρει.Εκτός αν αρκείστε με μία πιο απλή.H κατανάλωση του θα το πω με σιγουριά γιατί το δοκίμασα και στην Εθνική,έκανα ταξίδι Θεσσαλονίκη - Νάουσα, πήγα και με τα 130-140 και όταν γύρισα το απόγευμα έβλεπα στον πράσινο δείκτη 4,1-4,2..!!! Ανέβηκα και στο βουνό,κανένα πρόβληματο μόνο κάποιος αυξημένος θόρυβος όταν πιέζεις για επιτάχυνση στιγμιαίος όμως,μήπως το κασκάι που θεωρείται από τα πιο ήσυχα όταν ανέβαζα στροφές δεν ακουγόταν..??Το μόνο που είχα άγχος ήταν εάν θα υπήρχε η δυνατότητα του auto android που κυριολεκτικά είναι πολύ καλύτερο από το εργοστασιακό navi το οποίο παρεμπιπτόντως η Τογιότα μη έχοντας ακόμα ευθυγραμμιστεί με την αξία του auto android και Car-os για τους κατόχους των i phones αντίστοιχα, ΤΟ ΧΡΕΩΝΕΙ ΣΑΝ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1000 ΕΥΡΩ, όταν ρώτησα προ ημερών, τη στιγμή που η αγορά ΒΡΩΜΑΕΙ κυριολεκτικά με πλήρη συστήματα οθονών με navi , tv κ.λ.π.που κοστολογούνται κάτω από 500 ευρώ και παρέχουν ΠΛΗΡΗ ΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑ...!!! Κάποιοι οι οποίοι πιστεύετε ότι θα διαλυθεί το αυτοκίνητο αν περάσετε μια οθόνη αντί της υπάρχουσας χωρίς πατέντες εννοείται,αναθεωρείστε,είναι πανεύκολο με 4 βίδες και καλωδιώσεις συμβατές που και να θέλει κάποιος δεν μπαίνουν λάθος...!!! Αυτά τα γράφω μετά από έρευνα 2-3 μηνών.Κι όσο για την εγγύηση ήταν κατηγορηματικοί,δεν καλύπτουν μόνο ότι αλλαχτεί,όχι άλλαξα οθόνη και έπαθε το μοτέρ να λένε δεν το φτιάχνω..!!! Το auto android ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ 2019 ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ...!!!
Όσοι έχετε κάνει αγορά μέσα στο 2020 σίγουρα μπορείτε να εγκαταστήσετε το auto android πανεύκολα ,ακόμα χρειάζεται καλώδιο που περνάνε data,ήδη στο android 10 κυκλοφορεί ασύρματη διαδικασία εγκατάστασης του,το οποίο συνδέετε με τη θύρα usb και ενεργοποιώντας το bluetooth βήμα -βήμα θα το στήσετε,μαζί δε με αυτό και το waze ,άλλο ένα navi πολύ καλό με φωνητικές εντολές για το που θέλετε να πάτε ,όπως και διάφορα ραδιόφωνα ,youtube, spotify, κ.λ.π.Αν είστε δε κάτοχοι i-phone η διαδικασία δεν απαιτερί παρά το κατέβασμα ενός app του Carios και το καλώδιο ,ενώ οι κάτοχοι android για να κατεβάσουν το auto android χρειάζονται προσωρινά να ενεργοποιήσουν κάποιο vpn διότι δεν υποστηρίζεται επισήμως στη χώρα μας προς το παρόν.Επίσης η οθόνη παίζει από το usb βίντεο με το κιβώτιο στη θέση P μόνο..!!Ήδη είδα βιντεάκια στο youtube από Τουρκία και Ιαπωνία όπου παρεμβαίνοντας κάπου στην οθόνη παίζει βίντεο και όταν κινείται το αυτοκίνητο ,το γνωστό video in motion.
Η τιμή που το αγόρασα είναι 22.400 με το κλειδί,χρώμα απλό λευκό,μέσα δε σε αυτήν την τιμή είχε δώρο ένα συναγερμό can-bus,πατάκια hybrid, μία λεκάνη για το πορτ-μπαγκάζ πλαστική στο σχήμα του,πολύ πρακτική, ένα πλήρες συμβόλαιο ασφαλιστικό αξίας 330 ευρώ ετήσιο,και 2 ετήσια σέρβις αξίας του πρώτου και δεύτερου χρόνου δωρεάν ,αξίας 120 και 190 ευρώ. Χωρίς τα δώρα δηλαδή μου κόστισε ακριβώς 21750 ευρώ.Η αξία των δώρων όπως είδα ήταν στα 350 ευρώ περίπου.21.400 δηλαδή τελική τιμή με το κλειδί στο χέρι.
Μπήκα χθες στο taxis και είδα το γνωστό που δημοσίευσε κάποιος φίλος παραπάνω,δεν έχει τέλη κυκλοφορίας,η έκδοση active plus έχει 76 μικρογραμμάρια ρύπους με όριο σήμερα τα 90,με 17'αρες ζάντες αλλάζει το νούμερο γίνεται 86 όπως και στο σεντάν αν θυμάμαι καλά,πάλι όμως κάτω από το όριο ακόμα.Πριν πλήρωνα 155 ευρώ με μοτέρ 1,2 στο κασκάι.
Σίγουρα δεν είναι ένα αυτοκίνητο για να οργώνει τη χώρα ,είναι για μια χρήση 15-20000 χλμ. το πολύ το χρόνο και μια σούπερ λύση για όσους δεν ξεπερνάνε τα 10000 χλμ.
Ελπίζω να βοήθησα μερικούς να δούνε πιο καθαρά,τα έγραψα όλα χωρίς πάθος πως το δικό μου είναι το καλύτερο,εξάλλου πιστεύω πως όλα σχεδόν τα αυτοκίνητα σήμερα έχουν τα υπέρ και τα κατά τους και πως εμείς πρέπει να επιλέγουμε ανάλογα με τις ανάγκες μας ή και με τα γούστα μας,οπότε περί αυτομάτου και χειροκίνητου κιβώτιου κολοκυθόπιττα...!!
ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ, τέτοιες μέρες που ζούμε το χρειαζόμαστε όλοι.
+100000
-
Καλοτάξιδο.
Αδελφέ επειδή πλέον το android auto ερχεται προεγκατεστημένο σε android 10 και μετά, απλά συνδέεις καλώδιο και παίζει αυτόματα?
Εχεις δοκιμάσει καθόλου?
-
Καλοτάξιδο.
Αδελφέ επειδή πλέον το android auto ερχεται προεγκατεστημένο σε android 10 και μετά, απλά συνδέεις καλώδιο και παίζει αυτόματα?
Εχεις δοκιμάσει καθόλου?
ΦΙΛΕ ΜΟΥ
Νομίζω ότι το θέμα δεν είναι το ποιο android έχουμε στο κινητό μας,το έχω δει να παίζει και με android 6...!!! Το θέμα είναι το λειτουργικό της Πανασόνικ ή φουζίτσου οθόνης που έχεις,αυτήν αναβαθμίζουν στην Τογιότα και δέχεται το auto android.Οπότε όπως αντιλαμβάνεσαι το θέμα είναι το πόσο συμβατό είναι το λειτουργικό της οθόνης σου με το auto android.Όσο για το ότι είναι προεγκατεστημένο στο android 10 των τηλεφώνων αυτό αποτελεί ένα πλεονέκτημα,ίσως και να είναι ο λόγος που όπως φαίνεται θα το δούμε και ασύρματα να δουλεύει.
Τώρα εσύ ναι θα βάλεις ένα καλώδιο εφόσον το έχεις στο τηλέφωνο σου που να μεταφέρει και data,θα ενεργοποιήσεις και το bluetooth σου και μετά μπαίνοντας στις ρυθμίσεις αφού κάνεις αποδεκτές όλες τις επιλογές που θα σου βγάζει το auto android θα δεις στο μενού της οθόνης σου εάν είναι με το καινούργιο λειτουργικό,αφού σου βγάλει κάποιες επιλογές ενεργοποίησης,αυτό θα σου το πούνε στην Τογιότα διαβάζοντας το λειτουργικό της οθόνης,το σηματάκι με το βουνό του auto android.Από εκεί και πέρα κάθε φορά που θα συνδέεις με καλώδιο το τηλέφωνο με την οθόνη μέσω του usb και πατώντας το κουμπί αριστερά που γράφει map στην οθόνη θα σε βγάζει σε περιβάλλον των χαρτών google έτοιμο για navi. Aπό ότι έχω δει μέχρι και τα Τογιότα από το 2016 παίζουν πλέον το auto android...!!! Φυσικά με κάποια αναβάθμιση του λειτουργικού της οθόνης. Οι πιο τυχεροί με i phones όντως κατεβάζουν το app που λέγεται Car-ios και συνδέοντας το καλώδιο παίζει κατευθείαν...!!!Ίσως λόγω apple και USA..?? Δεν το ξέρω αυτό..!!! Υπάρχουν βέβαια και κάποια λειτουργικά οθονών παλαιότερων που ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ δυστυχώς για τους κατόχους τους να παίξουν το auto android, παλαιότερες του 2019,ελπίζω να μην είσαι από αυτούς,τότε η λύση είναι εάν θέλεις navigation ,είναι μία οθόνη με όλα τα καλά του εμπορίου.
Υπάρχει και η λύση που δεν θα την προτεινα με τίποτε,διότι από ότι είδα στα δικά μας τα καινούργια αυτοκίνητα, απλό navi η Τογιότα μας το κοστολόγησε 1000+ ευρώ,τι ανταλλακτικό ήταν αυτό ,τι σκληρός από χρυσάφι..?? Η Μερσεντές ίσως να είναι φθηνότερη. Υπάρχει σαν συμπληρωματικό της υπάρχουσας οθόνης με μορφή σκληρού δίσκου συν όλα τα υπόλοιπα ,κεραία ,καλώδια κ.λ.π.με κόστος 450-500 δολλάρια after market κατασκευή εννοείται αξιόπιστη,διότι η Τογιότα δεν φτιάχνει σκληρούς δίσκους,κι αυτή από τους ίδιους ίσως αγοράζει..!!!.Αλλά ποιος θα πληρώσει 500 δολλάρια για να βάλει στην εργοστασιακή οθόνη ΜΟΝΟ navi όταν με τα ίδια λεφτά βρίσκεις καινούργια οθόνη,navi, tv και λοιπά κόλπα..??Και όταν πλέον το πολύ καλύτερο auto android ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ και είναι συμβατό μέχρι και με τις φωνητικές εντολές του corolla μας..?? Mέ χάρτες που αναβαθμίζονται κάθε μέρα δωρεάν από τη google, όπου μπαίνεις για ένα λεπτό στα δεδομένα δίνεις εντολή για τη διεύθυνση και μόλις τη βρει το ξαναβγάζεις για να μην τα ξοδεύεις..!!! Σε αντίθεση με το εργοστασιακό navi όπου εκτός από τα 1000+ ευρώ ,έχεις τρία χρόνια δωρεάν και μετά πληρώνεις κάθε χρόνο περίπου όπως μου είπαν 100+ ευρώ για αναβάθμιση χαρτών στην εταιρεία. Θέλησα να προσθέσω ΚΑΙ το εργοστασιακό navi για δικούς μου λόγους ΑΛΛΑ δεν μου έδωσαν την ευκαιρία,1000+ ευρώ για κάτι που κυκλοφορεί στην αγορά με τα μισά και λιγότερο,τη στιγμή που τόχω ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ το ίδιο προιόν,και μετά να πληρώνω αναβαθμίσεις, με γονάτισε και απομάκρυνε αυτήν την ιδέα γιαυτό και στράφηκα και έμαθα αρκετά για το auto android και με αυτό θα πορευτώ πια από εδώ και μπρος, ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ..!!!
Έχω τηλ. ένα σάμσουνγκ note 8 , με λειτουργικό android 9 pie, το λειτουργικό της panasonic οθόνης του corolla μου είναι
KΩΔΙΚΟΣ ΜΟΝΤΕΛΟΥ DCU: 17TDT1EU-DA30 DCU: 86140-02610 ΗΧΟΣ: 1075
Παρότι μου είπαν ότι θέλει αναβάθμιση ενώ το αυτοκίνητο είναι Ιούνιο του 2020 μάλλον , δούλεψε τέλεια το auto android.Βέβαια η οθόνη δεν ξέρουμε πότε έγινε .Προσφέρθηκαν να την κάνουν αναβάθμιση δωρεάν ,αλλά με ένα θέμα,μου είπαν ότι δεν ξαναγυρίζει στο παλιό λειτουργικό,γιαυτό μια και δούλευε άψογα την άφησα όπως ήταν και είπα βλέπουμε προσεχώς. Ευχαριστώ για τις ευχές σου.
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΑ, ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.
-
Γεια σας φίλοι.
Μπήκα στο φόρουμ ψάχνοντας και προσπαθώντας να βρω άκρη με το θέμα για το auto android. πριν από αυτό όμως θα γράψω δυό λόγια για το corolla μια και το έχω στα χέρια μου εδώ και 2,5 μήνες.Αυτά που θα γράψω είναι μετά από έρευνα πριν αγοράσω,απόψεις εννοείται προσωπικές.
Κατ'αρχήν κατέληξα στο ΗΒ διότι δεν χρειαζόμουν τόσους χώρους.Είμαστε 2 μόνο άτομα και μας φτάνει.Μοιάζει με ένα θα το έλεγα 4θέσιο σπορ αυτοκίνητο με περιορισμένους πολύ χώρους πίσω και ικανοποιητικό μέχρι για 3 άτομα αν ειδικά είσαι πάνω από 1,80 σαν οδηγός.Για όποιους θέλουν περισσότερους χώρους παιδιά κ.λ.π. δεν νομίζω ότι κάνει.Τα γράφω αυτά προερχόμενος από κασκάι 1,2 βενζίνης 2014 μοντέλλο που είχε μεγάλους χώρους εκτός από το πόρτ μπαγκάζ. Όσοι έχετε οικογένειες θα πρότεινα αν θέλετε corolla να κοιτάξετε το σεντάν που παράγεται στην Τουρκία.Το ΗΒ αν δεν κάνω λάθος συναρμολογείται στην Αγγλία.
Η οδική του συμπεριφορά όσον αφορά την άνεση και την ασφάλεια είναι πολύ καλή λόγω νέου σασσί αλλά και λόγω αναρτήσεων, με πολλαπλούς συνδέσμους πίσω, αλλά εδώ προτιμείστε την έκδοση με τις 16άρες ζάντες και όχι αυτή των 17 ιντσών με το απαράδεκτα χαμηλό προφίλ για τους Ελληνικούς δρόμους.Οριακά τα 205Χ16Χ55 είναι πολύ καλά.Στις εκδόσεις ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ να πάτε παραπάνω από την active plus την οποία και πήρα μετά από ψάξιμο κι εγώ.Το μοναδικό που δεν θα έχετε από την επόμενη είναι οι αισθητήρες βροχής τους οποίους δεν ξέρω εάν έχει η επόμενη έκδοση, η διαφορά της δε είναι σχεδόν 3000 ευρώ.Διπλοί χρωματισμοί,άλλες ζάντες και κάποια άλλα,όπως διαφορετικό σαλόνι,όχι δερμάτινο,ή φιμέ πίσω τζάμια.Η active+ είναι και ή έκδοση που συμφέρει.Εκτός αν αρκείστε με μία πιο απλή.H κατανάλωση του θα το πω με σιγουριά γιατί το δοκίμασα και στην Εθνική,έκανα ταξίδι Θεσσαλονίκη - Νάουσα, πήγα και με τα 130-140 και όταν γύρισα το απόγευμα έβλεπα στον πράσινο δείκτη 4,1-4,2..!!! Ανέβηκα και στο βουνό,κανένα πρόβληματο μόνο κάποιος αυξημένος θόρυβος όταν πιέζεις για επιτάχυνση στιγμιαίος όμως,μήπως το κασκάι που θεωρείται από τα πιο ήσυχα όταν ανέβαζα στροφές δεν ακουγόταν..??Το μόνο που είχα άγχος ήταν εάν θα υπήρχε η δυνατότητα του auto android που κυριολεκτικά είναι πολύ καλύτερο από το εργοστασιακό navi το οποίο παρεπιμπτόντως η Τογιότα μη έχοντας ακόμα ευθυγραμμιστεί με την αξία του auto android και Car-os για τους κατόχους των i phones αντίστοιχα, ΤΟ ΧΡΕΩΝΕΙ ΣΑΝ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1000 ΕΥΡΩ, όταν ρώτησα προ ημερών, τη στιγμή που η αγορά ΒΡΩΜΑΕΙ κυριολεκτικά με πλήρη συστήματα οθονών με navi , tv κ.λ.π.που κοστολογούνται κάτω από 500 ευρώ και παρέχουν ΠΛΗΡΗ ΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑ...!!! Κάποιοι οι οποίοι πιστεύετε ότι θα διαλυθεί το αυτοκίνητο αν περάσετε μια οθόνη αντί της υπάρχουσας χωρίς πατέντες εννοείται,αναθεωρείστε,είναι πανεύκολο με 4 βίδες και καλωδιώσεις συμβατές που και να θέλει κάποιος δεν μπαίνουν λάθος...!!! Αυτά τα γράφω μετά από έρευνα 2-3 μηνών.Κι όσο για την εγγύηση ήταν κατηγορηματικοί,δεν καλύπτουν μόνο ότι αλλαχτεί,όχι άλλαξα οθόνη και έπαθε το μοτέρ να λένε δεν το φτιάχνω..!!! Το auto android ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ 2019 ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ...!!!
Όσοι έχετε κάνει αγορά μέσα στο 2020 σίγουρα μπορείτε να εγκαταστήσετε το auto android πανεύκολα ,ακόμα χρειάζεται καλώδιο που περνάνε data,ήδη στο android 10 κυκλοφορεί ασύρματη διαδικασία εγκατάστασης του,το οποίο συνδέετε με τη θύρα usb και ενεργοποιώντας το bluetooth βήμα -βήμα θα το στήσετε,μαζί δε με αυτό και το waze ,άλλο ένα navi πολύ καλό με φωνητικές εντολές για το που θέλετε να πάτε ,όπως και διάφορα ραδιόφωνα ,youtube, spotify, κ.λ.π.Αν είστε δε κάτοχοι i-phone η διαδικασία δεν απαιτερί παρά το κατέβασμα ενός app του Carios και το καλώδιο ,ενώ οι κάτοχοι android για να κατεβάσουν το auto android χρειάζονται προσωρινά να ενεργοποιήσουν κάποιο vpn διότι δεν υποστηρίζεται επισήμως στη χώρα μας προς το παρόν.Επίσης η οθόνη παίζει από το usb βίντεο με το κιβώτιο στη θέση P μόνο..!!Ήδη είδα βιντεάκια στο youtube από Τουρκία και Ιαπωνία όπου παρεμβαίνοντας κάπου στην οθόνη παίζει βίντεο και όταν κινείται το αυτοκίνητο ,το γνωστό video in motion.
Η τιμή που το αγόρασα είναι 22.400 με το κλειδί,χρώμα απλό λευκό,μέσα δε σε αυτήν την τιμή είχε δώρο ένα συναγερμό can-bus,πατάκια hybrid, μία λεκάνη για το πορτ-μπαγκάζ πλαστική στο σχήμα του,πολύ πρακτική, ένα πλήρες συμβόλαιο ασφαλιστικό αξίας 330 ευρώ ετήσιο,και 2 ετήσια σέρβις αξίας του πρώτου και δεύτερου χρόνου δωρεάν ,αξίας 120 και 190 ευρώ. Χωρίς τα δώρα δηλαδή μου κόστισε ακριβώς 21750 ευρώ.Η αξία των δώρων όπως είδα ήταν στα 350 ευρώ περίπου.21.400 δηλαδή τελική τιμή με το κλειδί στο χέρι.
Μπήκα χθες στο taxis και είδα το γνωστό που δημοσίευσε κάποιος φίλος παραπάνω,δεν έχει τέλη κυκλοφορίας,η έκδοση active plus έχει 76 μικρογραμμάρια ρύπους με όριο σήμερα τα 90,με 17'αρες ζάντες αλλάζει το νούμερο γίνεται 86 όπως και στο σεντάν αν θυμάμαι καλά,πάλι όμως κάτω από το όριο ακόμα.Πριν πλήρωνα 155 ευρώ με μοτέρ 1,2 στο κασκάι.
Σίγουρα δεν είναι ένα αυτοκίνητο για να οργώνει τη χώρα ,είναι για μια χρήση 15-20000 χλμ. το πολύ το χρόνο και μια σούπερ λύση για όσους δεν ξεπερνάνε τα 10000 χλμ.
Ελπίζω να βοήθησα μερικούς να δούνε πιο καθαρά,τα έγραψα όλα χωρίς πάθος πως το δικό μου είναι το καλύτερο,εξάλλου πιστεύω πως όλα σχεδόν τα αυτοκίνητα σήμερα έχουν τα υπέρ και τα κατά τους και πως εμείς πρέπει να επιλέγουμε ανάλογα με τις ανάγκες μας ή και με τα γούστα μας,οπότε περί αυτομάτου και χειροκίνητου κιβώτιου κολοκυθόπιττα...!!
ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ, τέτοιες μέρες που ζούμε το χρειαζόμαστε όλοι.
-
@terryp117 πολύ ωραίο και χρηστικό ποστάρισμα. Ευχαριστούμε.
Εγώ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ όλους εσάς που σας διάβασα από την αρχή.
-
Ωραία ακομπλεξάριστη κριτική terryp117.. Καλοτάξιδο !
-
Εγώ έχω μια απορία σχετικά με όσους λένε για την χάλια απόσβεση των 17ιντσων ζαντών. Οδηγώ εδώ και λίγες μέρες και Black Edition MY20 εν αναμονή ενός Style ΜΥ21, πρακτικά τα ίδιο αυτοκίνητο με βασική/ μόνη διαφορά το bitone. To έχω ρίξει σε όσες λακούβες βρίσκω επίτηδες για να τσεκάρω την απόσβεση και είναι μια χαρά. Πόσο καλύτερη είναι με τη μικρότερη ζάντα;
Θα προτιμούσα κι εγώ να έχω την κατανάλωση της Active Plus που στην ουσία είναι το πιο value for money της σειράς, αλλά το αυτοκίνητο το είδα και το γούσταρα εμφανισιακά με τα bi-led φώτα κι αυτά βγαίνουν από Style και πάνω. Επίσης παίρνεις και ηλεκτροχρωματικό καθρέπτη, αισθητήρες βροχής, ασύρματη φόρτιση κινητού, πίσω φιμέ τζάμια και ρυθμιζόμενο υποβραχιόνιο μπροστά που για μένα είναι αρκετά πιο βολικό από το σταθερό. Επίσης η διαφορά είναι 2000, 3000 ακριβότερο είναι το Black edition, στην ουσία μόνο για το μαύρο ουρανό και τους μαύρους καθρέπτες. Επίσης στο MY21 άλλαξαν και τα καθίσματα και είναι διαφορετικά από την Active Plus, πιο σκούρο ύφασμα και δερματίνη. Είναι σίγουρα πιο όμορφα, δεν ξέρω πως θα αντέξει η δερματίνη στον χρόνο. Για Android Auto δεν έχω άποψη, αλλά το carplay τα σπαει, μάλιστα τα κουμπιά στο Multimedia ανοίγουν την αντίστοιχη εφαρμογή του τηλεφώνου ( χάρτες, μουσική κτλ).
Καθαρά λογιστικά η χρυσή τομή στο hatchback είναι η Active Plus, 2000 φθηνότερη και πραγματική κατανάλωση 4lt/100km σε αντίθεση με Style/ Black που έχουν 4,5.
-
Εγώ έχω μια απορία σχετικά με όσους λένε για την χάλια απόσβεση των 17ιντσων ζαντών. Οδηγώ εδώ και λίγες μέρες και Black Edition MY20 εν αναμονή ενός Style ΜΥ21, πρακτικά τα ίδιο αυτοκίνητο με βασική/ μόνη διαφορά το bitone. To έχω ρίξει σε όσες λακούβες βρίσκω επίτηδες για να τσεκάρω την απόσβεση και είναι μια χαρά. Πόσο καλύτερη είναι με τη μικρότερη ζάντα;
Δεν έχω οδηγήσει την Corolla, αλλά εαν κρίνω από το CH-R (ίσια ουσιαστικά αρχιτεκτονική ανάρτησης και πλατφόρμα), η Corolla είναι πολύ άνετη, έχει εξαιρετική ποιότητα κύλισης. Επίσης φοράει 225/45 που σημαίνει ότι το προφίλ δεν είναι τόσο χαμηλό και σε σύγκριση π.χ. με το 205/45 του Yaris είναι πιο ψηλό. Επίσης το Γιάρις με το 205/45 μου φάνηκε αρκετά άνετο, οπότε λογικά η Κορόλα θα είναι ακόμα καλύτερη. Προσωπικά το 225/45 το βρίσκω ΟΚ για Ελλάδα.
-
[...]
Εσύ το οδηγείς και αυτό που έχει σημασία είναι τι επιθυμείς εσύ. Όσο για το 'χάλια' μην τα παίρνεις τοις μετρητοίς. Πολύ συχνά, συνηθέστατα μάλλον, γράφονται απόψεις με στυλ προδίδοντας την πραγματικότητα.
-
Εσύ το οδηγείς και αυτό που έχει σημασία είναι τι επιθυμείς εσύ. Όσο για το 'χάλια' μην τα παίρνεις τοις μετρητοίς. Πολύ συχνά, συνηθέστατα μάλλον, γράφονται απόψεις με στυλ προδίδοντας την πραγματικότητα.
Εννοείται πως ο καθένας παίρνει ότι του κάθεται καλύτερα, αλλά τόσο καιρό ακούω χάλια η 17ρες για τους ελληνικούς δρόμους κι έλεγα εντάξει ίσως από τα τεστ drive δε μπορώ να βγάλω ασφαλές συμπέρασμα, αλλά τώρα το οδηγώ κανονικά μόνος μου κι επειδή θα το επιστρέψω σε λίγες μέρες του φέρομαι όπως του πρέπει. Επόμενως με βάση ότι έχω διαβάσει εδώ μέσα μέχρι στιγμής οι 16 ίντσες πρέπει να προσφέρουν άνεση επιπέδου τουλάχιστον υδροπνευματικης ανάρτησης Citroen.
-
Εγώ έχω την έκδοση active plus με τις δεκαεξάρες. Αν μου περίσσευαν τα χρήματα, θα πήγαινα για την επόμενη έκδοση με τον επιπλέον εξοπλισμό και διάκοσμο, και ας θυσίαζα κάτι από την επιπλέον άνεση και οικονομία που προσφέρουν οι δεκαεξάρες. Δεν λέω, λοιπόν, πως επέλεξα τις δεκαεξάρες έναντι των δεκαεφτάρων. Το test drive το έκανα με δεκαεφτάρες και έμεινα (προφανώς) πολύ ικανοποιημένος. Η διαφορά είναι υπαρκτή, αλλά κατά τη γνώμη όχι τέτοια που να είναι το καθοριστικό κριτήριο.
Προσωπικά προτιμώ έναν λόγο μετρημένο και ακριβή, παρά υπερβολές και λεκτικούς ακροβατισμούς. Ποτέ δεν υποστήριξα πως η διαφορά στην άνεση είναι σημαντική. Όσον αφορά στην κατανάλωση είναι στην κρίση του ενδιαφερομένου. Η Toyota πολύ ορθά δημοσιεύει καταναλώσεις ανάλογα με την διάμετρο.
Με το καλό να παραλάβεις και θα ήθελα να διαβάσω τις εντυπώσεις σου.
Toyota Corolla 2019