-
ow
Εντυπωσιακο.....δεν ξερω τι μουσικη ακους....αλλα εστω μια φορα βαλε αυτο και κανε βολτα το βραδυ με αυτα τα ομορφα leds
-
Παρέλαβα κι εγώ σήμερα.
πανέμορφο καλά ταξίδια και ασφαλή χλμ να εχεις
-
Καλορίζικη και καλά χιλιόμετρα να έχεις
-
Μάλλον όλοι βλέπουν κάποια φωτογραφία ενός καινούριου Corolla που εγώ δεν μπορώ να δω...
Όπως και να έχει καλοτάξιδο να είναι...!...
-
καλοτάξιδο ... μουράκλα ωραία ! ! !
-
Πολυ σωστό σε βρίσκω.
-
Παιδια εχω εδω κ λιγες μερες τη κορολα active plus 1. 8 hybrid.
Ειμαι παρα πκλυ εντυπωσίασμενος με το αυτοκίνητο. Πριν ειχα εναaudi a3 1.8 tfsi quattro.
Kaπου ειδα οτι καποιος λεει ότι στο active + το υποβρύχιονιο είναι συρόμενο. Πως ρε παιδια κ δε το εχω βρει εγώ;;
Επισης θα ηθελα να του βαλω 17αρες ζαντες με τη λιγοτερη δυνατη θυσια σε ανεση. Τι διασταση ελαστικού να κοιταξω;
Τωρα εχω 205/55 16
ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΥΠΟΒΡΑΧΙΟΝΙΟ και σπρώξε μπροστά,ίσως κολλάει την πρώτη φορά..!!!
-
+100
-
Επικροτώ αυτά που γράφεις και έκανες καλή αγορά και λογική, που την εξέτασα κι εγώ, όταν όμως βρήκα καινούριο ντηζελ αυτόματο με 20.800€ το καλοκαίρι το πήρα, γιατί και το καύσιμο όντως θα βγει λίγο φθηνότερο στο ντηζελ, αλλά η συγκεκριμένη Κορόλα έχει και περιορισμό χώρων για όποιον τους χρειάζεται και ελαφρύ μειονέκτημα (ή τουλάχιστον αβεβαιότητα) σε ροπή και επιδόσεις στον αυτοκινητόδρομο και τα βουνά που με ενδιέφερε, χώρια ότι το σουβάκι πάει καλύτερα εκεί που θέλω. Δεν κατοικώ Αττική. Πάντα κάτι χάνεις, κάτι κερδίζεις... αντίστοιχο ΤΟΥΟΤΑ θα ήταν τουλάχιστον ένα 5χιλιαρο ακριβότερο. Εξαιρετική η αγορά σου, ακόμη όμως το ντηζελ προς το παρόν παραμένει λίγο οικονομικότερο.
-
terryp117 wrote:
ένα είναι σίγουρο ΑΤΡΑΝΤΑΧΤΑ για όλους. Ότι αν κινείσαι σε επαρχιακούς δρόμους με μέση ωριαία μέχρι και 70-80 χλμ. τότε είναι πιο οικονομικό και από το πετρέλαιο και τα μειονεκτήματα που κουβαλάει αυτό.Και όταν λέμε μέση ωριαία 70-80 εννοούμε ότι αν πηγαίνεις κάποια λεπτά με 60,αντίστοιχα πρέπει να πας και τα ίδια με 100. Σε πόσους επαρχιακούς δρόμους μπορείς να κινείσαι με 100 και για πόσο..??
Κατ' αρχάς καλοτάξιδη η Corolla. Πολύ ωραίο αυτοκίνητο.
Τώρα γι' αυτά που γράφεις, έχω ένα θεματάκι και δεν τα θεωρώ ΑΤΡΑΝΤΑΧΤΑ. Με δύο διαφορετικά diesel hatchbacks της ίδιας κατηγορίας και (πάνω - κάτω) ιπποδύναμης με την Corolla έχω κάνει αρκετές φορές τη δοκιμή αυτή σε επαρχιακή διαδρομή 20 χιλιομέτρων με μέση ταχύτητα περί τα 70-75 Km/h (όχι με το μάτι αλλά με το trip computer). Και τα δύο έβγαλαν μέση κατανάλωση 3 lt/100Km. Αν συνυπολογίσουμε και τη διαφορά στην τιμή του λίτρου της βενζίνης έναντι του diesel (μέσες πανελλήνιες τιμές 17/11: 1,415 - 1,128), για να είναι πιο οικονομική η Corolla πρέπει να καίει κάτω από 2,4 lt/100Km. Συμβαίνει αυτό;
ΦΙΛΕ ΜΟΥ, ας κάνουμε κουβέντα.Κατ'αρχήν σίγουρα πετρέλαιο με βενζίνη έχουν διαφορά 0,30 λεπτά στο λίτρο,αυτό είναι δεδομένο.Όταν όμως έγραψα είχα και άλλα πράγματα στο μυαλό μου.Πρώτα την ευχρηστία του πράγματος.Δηλαδή αν κάποιος ζει στην Φλώρινα ή στην Καστοριά για παράδειγμα χρειάζεται για το ντήζελ του αντιπαγωτικό για τους χειμερινούς μήνες και όλοι καθαριστικό για τους μύκητες ανά κάποια ρεζερβουάρ.Επίσης πρέπει να προσέχεις πολύ την ποιότητα του πετρελαίου που βάζεις.Βάζουμε το κόστος των σέρβις που είναι μεγαλύτερο αρκετά από τα υβριδικά και το πιθανό κόστος σε περίπτωση βλάβης της αντλίας ή των μπεκ λόγω καυσίμου.Έχω ακούσει για πολλά περιστατικά λόγω κακής ποιότητας και αυξημένων ποσοστών βιοντήζελ που οδηγούν πολλούς στην αφαίρεση των φίλτρων dpf,ειδικά επαγγελματίες για αποφυγή ζημιών,πράγμα παράνομο και καταστροφικό για το περιβάλλον και την υγεία μας.Μία αντλία κοστίζει περίπου 1000 ευρώ τα δε μπεκ 100-150 το ένα.Μόνο καθαρισμό να κάνεις θέλει αρκετά αν σώζεται.Μία ατυχία που δεν ξέρεις αν και πότε θα έρθει.Τέλη κυκλοφορίας δεν υπάρχουν στο corolla,με το όριο πλέον να είναι στα 90 μικρογραμμάρια και η corolla μας στα 76,πολλά ντήζελ πλέον πληρώνουν,αυτά που παγιδεύτηκαν μεταξύ 100 και 90 μικρογραμμαρίων.Υπόψιν ότι Αθήνα-Θεσσαλονίκη ΝΟΜΙΜΑ κυκλοφορούν ιδιωτικά αυτοκίνητα από Euro-5 και πάνω.Σε πολλές πόλεις Ευρωπαικές είμαστε πλέον στο Euro-6,τα υπόλοιπα ή δεν μπαίνουν ή πληρώνουν.Το πρόστιμο στη χώρα μας μπορεί να είναι μέχρι και κατάσχεση του οχήματος.
Η Τογιότα πλέον σαν πρώτος παραγωγός στον κόσμο με 12 μύρια και πλέον αυτοκίνητα ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ, πράγμα που ακολουθούν όλοι σχεδόν οι κατασκευαστές.Οι μεγαλουπόλεις όλης της γης περνάνε πλέον σε απαγορεύσεις πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων στα κέντρα τους ή βάζουν μεγάλο τίμημα.Λονδίνο ας πούμε ζητάει 12 λίρες για να μπει στο κέντρο το πετρέλαιο..?? Το πετρέλαιο είναι σήμερα πια ντεμοντέ,παρότι το ανακαλύψαμε στην Ελλάδα το 2010 για τα 8 μύρια των Ελλήνων που ζούνε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όταν ο πολιτισμένος κόσμος άρχισε ήδη να το εγκαταλείπει..!!
Αν πήγαινα σε αυτόματο πετρέλαιο στην Ελλάδα θα πλήρωνα ίσως και 5000 ευρώ παραπάνω σε κάτι αντίστοιχο με αυτό που αγόρασα,αν το εύρισκα.Δεν ξέρω πολλά πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα ανάλογα του corolla που να καίνε με τις ταχύτητες που γράφεις, 3 λίτρα στα 100 χλ. Το δέχομαι εφόσον το λες ,αν πήγαινα με το corolla σύμφωνα με αυτά που γράφεις περί ταχύτητας θα πω ότι η κατανάλωση μου πιστεύω ότι θα ήταν περίπου στα 3,5 λίτρα στα 100 χλμ.,σίγουρα κάτω από 4.Γιατί όταν πάω Χαλκιδική από Θεσσαλονίκη και βλέπω 3,6 -3,7 φτάνοντας στο σπίτι και έχω πάει και με 100-110 για αρκετά χλμ. τότε δεν νομίζω ότι θα ξεπεράσω αυτό που έγραψα σε μια διαδρομή όπως αυτή που περιγράφεις.Υπόψιν ότι το μοτέρ είναι καινούργιο.Μετά από 11 χρόνια αν ζω θα σκεφτώ για τη μπαταρία αν δεν το έχω αλλάξει.Εννοείται ότι θα πουληθεί πολύ πιο εύκολα αν χρειαστεί από ότι ένα πετρελαιοκίνητο,τη στιγμή που πολλοί κατασκευαστές το εγκαταλείπουν,και οι πιθανοί αγοραστές φοβούνται τη μεγάλη ζημιά στο μεταχειρισμένο πετρέλαιο.
Κάπως έτσι το είδα το πράγμα,πιο σφαιρικά και αποφάσισα να πάρω υβριδικό,αυτό και εννοούσα όταν έγραφα μεταφορικά εννοείται το ατράνταχτα.Δεν είχα στο μυαλό μου μόνο το απόλυτο κόστος σε κατανάλωση καυσίμου,αν και πιστεύω ότι αυτά τα 4-4,5 λίτρα που καίει το corolla πολλά πετρελαιοκίνητα της κατηγορίας του θα τα ζήλευαν σε απόλυτους αριθμούς.Μπαίνοντας στα σαιτ πριν αγοράσω έβλεπα τις καταναλώσεις που δίνουν οι κατασκευαστές οι οποίες ξέρουμε σε ποιες συνθήκες επιτυγχάνονται.Επειδή λοιπόν με ρωτάς απαντώ με ερώτηση .
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ 3,4 ΛΙΤΡΑ στα 100 ΧΛΜ. ..?? Με τις διαστάσεις εννοείται και τις δυνατότητες του corolla.Ψάχνοντας στην κατηγορία αυτήν δεν θυμάμαι να είδα. Αν παραβλέπαμε όλα τα παραπάνω και λαμβάναμε υπόψιν μας μόνο την κατανάλωση τότε θα βλέπαμε πως το 3,4 που ανακοινώνει η Τογιότα αντιστοιχεί σε πετρέλαιο σε απόλυτους αριθμούς με 4,3 λίτρα στα 100 χλμ.ως προς το κόστος λόγω της διαφοράς των 30 λεπτών στην τιμή.Υπάρχουν άραγε πολλά πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα της κατηγορίας που είναι το corolla και υπόσχονται οι εταιρείες αντίστοιχες τιμές..?? Δηλαδή 3,4 λίτρα βενζίνης σήμερα αντιστοιχούν με 4,3 λίτρα πετρελαίου στην τιμή.Αλλά κάνουμε μια συζήτηση η οποία δεν είναι δόκιμη.Το υβριδικό με τη μορφή που έχει το corolla και όχι κάποια δήθεν υβριδικά που έχουν μια δεύτερη μπαταρία απλά,είναι το μέλλον μέχρι να βρεθεί αν βρεθεί τρόπος να πάμε στο πλήρως ηλεκτρικό το οποίο έχει πολύ δρόμο,ίσως και πάνω από 20 χρόνια.Γιατί το λέω αυτό..?? Διότι και δια μαγείας να βρισκόταν λύσεις ,να γεμίζαμε μπρίζες,να γινόταν μαγικά και να θέλαμε μόνο 5-10 λεπτά για τη φόρτιση,θα θέσω ένα ερώτημα.
Μπορεί αυτή η χώρα να βρει τα αποθέματα ενέργειας που θα ζητούσαν εκατοντάδες χιλιάδες αυτοκίνητα ας πούμε στην Αθήνα με τα 6 μύρρια,τα οποία θα απαιτούνταν κάθε βράδυ ,όταν απλά το καλοκαίρι δουλεύοντας τα κλιματιστικά πέφτει το σύστημα, ΕΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ μια μορφή παραγωγής ενέργειας πολύ ισχυρή, ας πούμε ΠΥΡΗΝΙΚΗ..??
Άλλο λοιπόν αγοράζουμε τα απλησίαστα οικονομικά αμιγώς ηλεκτροκίνητα για να έχουμε και ένα ηλεκτρικό στο γκαράζ της βίλλας μας να πάμε για ψώνια στο Κολωνάκι και άλλο να γίνουν αυτά οχήματα μαζικής παραγωγής για τον πολύ κόσμο.Σε καμμιά Αστυπάλαια πυλωτικά προγράμματα ΝΑΙ αλλά μέχρι εκεί ..!!
Τα επόμενα χρόνια φίλε μου κατά την άποψη μου,πεθαίνει το πετρέλαιο ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΟΧΗΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΑ,και έρχονται αυτά που πουλάει η Τογιότα,είναι το μεταβατικό στάδιο,βενζίνη που τροφοδοτεί ηλεκτρικό μοτέρ.Είναι άδικο να συγκρίνουμε μια τεχνολογία που έγραψε ιστορία αλλά την ανακαλύψαμε στην Ελλάδα όταν την εγκαταλείπουν όλοι σχεδόν σιγά-σιγά με μία τεχνολογία που είναι το σκαλοπάτι για πολλά χρόνια όμως για να πάμε στο καθαρά ηλεκτρικό αυτοκίνητο του μέλλοντος.Δεν θα πρότεινα γιαυτό σε κανέναν να αγοράσει σήμερα πετρέλαιο,εκτός ειδικών συνθηκών όπως έγραψα.Όσοι βεβαίως τα έχουν ,καλώς τα έχουν όσο πάνε,αλλά όταν κάποιος πάει για καινούργιο,αυτή είναι η λύση,δεν κοιτάει να δει αν η μετακίνηση ανάμεσα σε δύο επαρχιακά μέρη που απέχουν κάποια χλμ.είναι φθηνότερη ΜΟΝΟ ΣΕ ΚΑΥΣΙΜΟ,αν είναι,άσε που ψάχνοντας για αυτοκίνητο δεν βρήκα αυτόματο πετρέλαιο μέχρι 1800 κυβικά να καίει 4,3 λίτρα στα 100 χλμ. και να κοστίζει 22000 ευρώ, δεν λέμε βέβαια ότι οι επιλογές σε πετρέλαιο πλέον λιγοστεύουν πολύ...!!!
ΥΓ. Θα ήταν πιο ΔΙΚΑΙΟ να μην απομονώνεις την μισή μου πρόταση υπογραμμίζοντας την και κάνοντας την με πιο έντονα μαύρα γράμματα,διότι αλλάζει εντελώς το νόημα των όσων θέλω να τονίσω,έγραψα και..........ΤΑ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ ΑΥΤΟ, εννοώντας φυσικά το πετρέλαιο..!!
ΚΑΛΗΜΕΡΑ.
-
Επικροτώ αυτά που γράφεις και έκανες καλή αγορά και λογική, που την εξέτασα κι εγώ, όταν όμως βρήκα καινούριο ντηζελ αυτόματο με 20.800€ το καλοκαίρι το πήρα, γιατί και το καύσιμο όντως θα βγει λίγο φθηνότερο στο ντηζελ, αλλά η συγκεκριμένη Κορόλα έχει και περιορισμό χώρων για όποιον τους χρειάζεται και ελαφρύ μειονέκτημα (ή τουλάχιστον αβεβαιότητα) σε ροπή και επιδόσεις στον αυτοκινητόδρομο και τα βουνά που με ενδιέφερε, χώρια ότι το σουβάκι πάει καλύτερα εκεί που θέλω. Δεν κατοικώ Αττική. Πάντα κάτι χάνεις, κάτι κερδίζεις... αντίστοιχο ΤΟΥΟΤΑ θα ήταν τουλάχιστον ένα 5χιλιαρο ακριβότερο. Εξαιρετική η αγορά σου, ακόμη όμως το ντηζελ προς το παρόν παραμένει λίγο οικονομικότερο.
ΝΑ ΤΟ ΧΑΡΕΙΣ ΕΥΧΟΜΑΙ, δεν θα διαφωνήσω με το οικονομικότερο ως προς την κατανάλωση,αν και εγώ δεν βρήκα κάτι ψάχνοντας στην κατηγορία του corolla.Ποιο αυτοκίνητο αγόρασες..??
-
Τωρα που είπατε για ροπή, πόση είναι συνδυαστικά στην κορόλλα; Διαβάζω για 141Νμ. Στην οδήγηση αισθάνεσαι έλλειψη ροπής;
-
Παρέλαβα κι εγώ σήμερα.
Καλορίζικη και με ασφαλή χιλιόμετρα
-
Τωρα που είπατε για ροπή, πόση είναι συνδυαστικά στην κορόλλα; Διαβάζω για 141Νμ. Στην οδήγηση αισθάνεσαι έλλειψη ροπής;
https://forum.4troxoi.gr/comment/2105782694#comment-2105782694
-
piliourits wrote:
ΝΑ ΤΟ ΧΑΡΕΙΣ ΕΥΧΟΜΑΙ, δεν θα διαφωνήσω με το οικονομικότερο ως προς την κατανάλωση,αν και εγώ δεν βρήκα κάτι ψάχνοντας στην κατηγορία του corolla.Ποιο αυτοκίνητο αγόρασες..??
Είχαν προσφορά το καλοκαίρι το C3 Aircross σε φουλ έκδοση ντήζελ αυτόματο (γιαπωνέζικο κιβώτιο) με grip control, λείπουν τα λεντ και το ACC (μόνο διαβάζει σήματα), αλλά έχει 300Nm ροπή, 120άλογα και πατάω και λίγο παλιόδρομο σε χωριά, γι αυτό απομακρύνθηκα από Κορόλα, αν και είχα σκεφτεί σοβαρά τη βάγκον. Το CHR το πήρε εργένης στην οικογένεια, θα μας ζόριζε στις οικογενειακές μετακινήσεις το μικρό πορτμπαγκάζ. Το Yaris Cross το χω ακόμη στο νου μου για το μέλλον.
-
ow
Απλά thumbs up για το κομμάτι.
-
Είχαν προσφορά το καλοκαίρι το C3 Aircross σε φουλ έκδοση ντήζελ αυτόματο (γιαπωνέζικο κιβώτιο) με grip control, λείπουν τα λεντ και το ACC (μόνο διαβάζει σήματα), αλλά έχει 300Nm ροπή, 120άλογα και πατάω και λίγο παλιόδρομο σε χωριά, γι αυτό απομακρύνθηκα από Κορόλα, αν και είχα σκεφτεί σοβαρά τη βάγκον. Το CHR το πήρε εργένης στην οικογένεια, θα μας ζόριζε στις οικογενειακές μετακινήσεις το μικρό πορτμπαγκάζ. Το Yaris Cross το χω ακόμη στο νου μου για το μέλλον.
Είναι τόσο χαμηλό που θα το έσπαγες. Και μόνο γι'αυτό έπρεπε να το απορρίψεις. Για τη χρήση που του κάνω είναι το σημαντικότερο μειονέκτημα του.
-
piliourits wrote:
Είναι τόσο χαμηλό που θα το έσπαγες. Και μόνο γι'αυτό έπρεπε να το απορρίψεις. Για τη χρήση που του κάνω είναι το σημαντικότερο μειονέκτημα του.
;;??;; Σε τι αναφέρεσαι;
-
Μια μικρή ένσταση έχω μόνο. Δε νομίζω οτι η Toyota άνοιξε πόλεμο κατά του κακού πετρελαίου.. επένδυσε και καινοτόμησε στα **υβριδικά **συστήματα εν γένει, και πολύ καλά έκανε. Θα μπορούσε κάλλιστα δλδ να συνδιάσει τα υβριδικά της μοντέλα και με κινητήρες diesel αλλά για λόγους που εκείνοι γνωρίζουν καλύτερα προτίμησε τους κινητήρες βενζίνης.
Θεωρώ τη λύση των υβριδικών της,την καλύτερη δυνατή τη δεδομένη στιγμή που διανύουμε. Αρκεί να μας 'κάνουν' τα αυτοκίνητα της στο κομμάτι της πρακτικότητας σε συνδιασμό με αστικά κυρίως σενάρια χρήσης.
-
Ισπανοί τύποι που οδηγούν μόνο υβριδικά toyota και τα πάνε στο eco mode με 3 αυγα στο γκάζι για περισσοτερη οικονομια αν αντεψετε να τα δείτε: https://youtu.be/lBu4wzSrNfY
Toyota Corolla 2019