-
@dublin said in Toyota Corolla 2019:
Δεν σε ενδιαφέρει suv; Περισσότερο χώρο σε ίδιες διαστάσεις περίπου (γενικά μιλώ, όχι ειδικά για Toyota) και 100% μεγαλύτερο χώρο αποσκευών και συνήθως μεγαλύτερη απόσταση από την οροφή για τα κεφάλια.. πουλάνε ασύλληπτα για αυτούς ακριβώς τους πρακτικούς λόγους.
Φυσικά στριφογυρίζουν στο μυαλό και τα suv, αλλά ξεφεύγουν σε τιμή full hybrid. Με τα τωρινά δεδομένα θα πρέπει να κάνω υπομονή κάνα χρόνο για να μπορέσω να φτάσω το Renault Austral για παράδειγμα.
-
@izz said in Toyota Corolla 2019:
Εμείς με 2 παιδιά 2 και 10 ετών είμαστε μια χαρά και η αλήθεια είναι ότι δεν με προβλημάτισε το μήκος.
Το μήκος της σεντάν εννοείς;
-
@nasosto said in Toyota Corolla 2019:
Δεν σε ενδιαφέρει suv; Περισσότερο χώρο σε ίδιες διαστάσεις περίπου (γενικά μιλώ, όχι ειδικά για Toyota) και 100% μεγαλύτερο χώρο αποσκευών και συνήθως μεγαλύτερη απόσταση από την οροφή για τα κεφάλια.. πουλάνε ασύλληπτα για αυτούς ακριβώς τους πρακτικούς λόγους.
Φυσικά στριφογυρίζουν στο μυαλό και τα suv, αλλά ξεφεύγουν σε τιμή full hybrid. Με τα τωριά δεδομένα θα πρέπει να κάνω υπομονή κάνα χρόνο για να μπορέσω να φτάσω το Renault Austral για παράδειγμα.
..με μεγάλο Β suv κάνεις δουλειά, δεν χρειάζεται να πας σε C suv αλλά δεν θα βρεις full hybrid είναι η αλήθεια.. πήγαινε δες κανένα να πάρεις καμία ιδέα όμως.think out of the box!
Υπάρχει ήδη το QQ και μου φαίνεται καλύτερο. Το Austral δεν μου γέμισε το μάτι για τόσα λεφτά. Πλαστικά φθηνά σε πολλά σημεία που μου θύμισαν παλιό Tuscon (δυστυχώς και καινούργιο μάλλον..), ένα κομμάτι ύφασμα στο ταμπλό που μάλλον το έχουν πάρει από Sandero(!), Τεράστιο fail piano black στους προφυλακτήρες!!! Όποιος το σκέφτηκε να του δώσουν ένα βραβείο στην εταιρεία που κάνει ότι μπορεί να μην πουλήσει στην κατηγορία..
Sportage το πήρε ένας φίλος, πολύ ευχαριστημένος, έχουμε καιρό να μιλήσουμε, αλλά μου φάνηκε καλύτερο από Tuscon, εγώ προσωπικά θα το προτιμούσα.. πήρε το phev, αλλά αυτό που είδα εγώ ήταν η βενζίνη γιατί περίμενε να του το φέρουν, αλλά δεν άλλαζε τίποτε νομίζω.
-
Sportage
Περιλαμβάνει 5 χρόνια δωρεάν service - Υβριδικό (HEV)
Προτεινόμενη Λιανική Τιμή €
1.6T 230ps 6AT 2WD HEV EX TITANIUM 41.190 €Τα ίδια κι εδώ. Με τα σημερινά οικονομικά μου δεδομένα πρέπει να περιμένω ένα χρόνο...
-
@christostsp said in Toyota Corolla 2019:
@scraf
Λες ότι θα ξαναεπαιρνες το HB Corolla εάν ερχόταν η FL έκδοση πριν το CC... Παρολο τους συμβιβασμούς που έκανες σε χώρους;
Είχες το 1.8 ή το 2λιτρο;
Γιατί τόση προτίμηση στο Corolla HB έναντι του CC;Θα ξεκινήσω από το τέλος.
Το HB σου έδεινε την αίσθηση ποιο ποιοτικής κατασκευής και ναι εαν κοιτάξεις επιμέρους στοιχεία είχε ποιο προσεγμένο εσωτερικό (επένδυση στο εσωτερικό πλαίσιο των θυρών με πλαστικό, μαλακό πλαστικό στο ταμπλό, τεμπέλης μπρος πίσω με δέρμα, πλαφονιερα φωτιζομενη...κτλ κτλ. Δεν ξέρω εάν στο facelift ισχύουν ακόμα αυτές οι διαφορές....κάτι πήρε το μάτι μου σε μια αντιπροσωπεία σε sedan fl ότι το εσωτερικό πάνω μέρος της πόρτας είναι σκληρό αλλά δεν θυμάμαι.Συγκρίνω πάντα σε σχεση με το μοντέλο του 19 το οποίο έδεινε πολλά για σχετικά καλά χρήματα.
Ούτε μου έλειψε ποτε η δύναμη στην εθνική με τον 1.8 και απο οικονομία καυσίμου εντος πόλης ημουν από 3.8 μέχρι 4.4.Εκτός από τα παραπάνω, που είναι αντικειμενικές παρατηρήσεις, υπάρχει και το υποκειμενικό του θέματος το οποίο έχει να κάνει με την ομορφιά. Η corrola HB στα ματια μου είναι ένα πολύ όμορφο αμάξι και θεωρώ επισης ότι είναι από τα λίγα αμάξια που του πάει το SW.
Σχετικά με τους χώρους, στο CC σίγουρα τα πράγματα ειναι πολυ καλύτερα αλλά εάν κάτσεις και το σκεφτείς καλύτερα όλοι λέμε για χωρους και φορτωματα, αλλά πόσοι από εμάς τους χρησιμοποιούμε τόσο ώστε να δικαιολογείται η καθημερινή χρηση ενός αυτοκινήτου με τέτοια μάζα (βαρος) και χαζή αεροδυναμική.
PS. Ποτέ δεν καταλαβα γιατί τα SUV περπάτησαν τόσο καλά (γαμ...νο μάρκετινγκ)
-
@sraf said in Toyota Corolla 2019:
@scraf
Λες ότι θα ξαναεπαιρνες το HB Corolla εάν ερχόταν η FL έκδοση πριν το CC... Παρολο τους συμβιβασμούς που έκανες σε χώρους;
Γιατί τόση προτίμηση στο Corolla HB έναντι του CC;Θα ξεκινήσω από το τέλος..
Είπαμε, κάνεις την δουλειά σου με μικρότερο συνολικό μέγεθος. Σε χώρο αποσκευών ανά λίτρα ειδικά η διαφορά είναι υπέρ του suv σε μεγάλο βαθμό. Μεγαλύτερη απόσταση συνήθως για τα κεφάλια (εδώ τα CUV χάνουν και στις 2 κατηγορίες από τα απλά SUV).
Άρα, κατά τη δικιά μου συλλογιστική και εν τέλει αγορά, παίρνεις τελικά μικρότερο αυτοκίνητο για παρόμοιες ανάγκες και γλυτώνεις συνήθως σε service/τέλη κυκλοφορίας/λοιπά έξοδα/θέσεις πάρκινγκ/πυλωτες ή ακάλυπτους/λάστιχα/άνεση για μανούβρες/περνάς άνετα σε χωριά/νησιά..
Απόδειξη η τρέλα των Cross που δεν προλαβαίνουν να έρχονται και τα παραγγέλνουν από το ίντερνετ χωρίς να τα έχουν δει.
Δεν παίρνεις από κάτω και τα κουτάκια μπύρας Μάμος των 500ml και όταν τα παιδιά της γειτονιάς παίζουν μπάλα δεν κολλάει από κάτω αλλά βγαίνει στην άλλη πλευρά..
Αν έχεις και μωρά γλυτώνεις και κάναν δίσκο στη μέση για 3-4 χρονακια παραπάνω..
..αν έχεις και γέρους, μπαίνουν - βγαίνουν πιο άνετα, σχεδόν όρθιοι.. εκτός από C5 Aircross.. θέλουν σκάλα εκεί..
Αν ήταν ΜΟΝΟ μάρκετινγκ θα είχε σβήσει η φούσκα..
-
Sportage
Περιλαμβάνει 5 χρόνια δωρεάν service - Υβριδικό (HEV)
Προτεινόμενη Λιανική Τιμή €
1.6T 230ps 6AT 2WD HEV EX TITANIUM 41.190 €Τα ίδια κι εδώ. Με τα σημερινά οικονομικά μου δεδομένα πρέπει να περιμένω ένα χρόνο...
Γιατί τώρα είναι ετοιμοπαραδοτο το C;
-
@izz said in Toyota Corolla 2019:
Εμείς με 2 παιδιά 2 και 10 ετών είμαστε μια χαρά και η αλήθεια είναι ότι δεν με προβλημάτισε το μήκος.
Το μήκος της σεντάν εννοείς;
Ε ναι
-
@scraf
Γιατί τόση προτίμηση στο Corolla HB έναντι του CC;Θα ξεκινήσω από το τέλος..
Είπαμε, κάνεις την δουλειά σου με μικρότερο συνολικό μέγεθος. Σε χώρο αποσκευών ανά λίτρα ειδικά η διαφορά είναι υπέρ του suv σε μεγάλο βαθμό. Μεγαλύτερη απόσταση συνήθως για τα κεφάλια (εδώ τα CUV χάνουν και στις 2 κατηγορίες από τα απλά SUV).
Άρα, κατά τη δικιά μου συλλογιστική και εν τέλει αγορά, παίρνεις τελικά μικρότερο αυτοκίνητο για παρόμοιες ανάγκες και γλυτώνεις συνήθως σε service/τέλη κυκλοφορίας/λοιπά έξοδα/θέσεις πάρκινγκ/πυλωτες ή ακάλυπτους/λάστιχα/άνεση για μανούβρες/περνάς άνετα σε χωριά/νησιά..
Απόδειξη η τρέλα των Cross που δεν προλαβαίνουν να έρχονται και τα παραγγέλνουν από το ίντερνετ χωρίς να τα έχουν δει.
Δεν παίρνεις από κάτω και τα κουτάκια μπύρας Μάμος των 500ml και όταν τα παιδιά της γειτονιάς παίζουν μπάλα δεν κολλάει από κάτω αλλά βγαίνει στην άλλη πλευρά..
Αν έχεις και μωρά γλυτώνεις και κάναν δίσκο στη μέση για 3-4 χρονακια παραπάνω..
..αν έχεις και γέρους, μπαίνουν - βγαίνουν πιο άνετα, σχεδόν όρθιοι.. εκτός από C5 Aircross.. θέλουν σκάλα εκεί..
Αν ήταν ΜΟΝΟ μάρκετινγκ θα είχε σβήσει η φούσκα..
Το συγκεκριμενοποιεις λίγο με CUV/SUV και σωστά, αλλά βγάζοντας τα SUV εκτός, τι περισοτερο είχαν να δώσουν τα CUV σε σχεση με ένα λίγο ποιο ψηλό SW πχ allroad A4 το οποιο κατατάσσεται και αυτό ως crossover.
Εχω μια προτίμηση η αλήθεια είναι στα SW και δεν χωνεψα το γεγονός ότι έχουν σχεδόν εξαφανιστεί.
-
Γιατί ειναι ψηλά και αρέσουν στις γυναίκες (κατά 99% - η δικιά μου ούτε να συζητήσει για κανονικό) και δίνουν αίσθημα ασφάλειας, υπεροψίας, ανωτερότητας, περιπέτειας, lifestyle κλπ. Καθαρά μόδα και μάρκετινγ είναι, δεν καλύπτουν ουσιαστική ανάγκη, παρά μόνο ψυχολογική. Ένα station είναι πολύ πιο πρακτικό και καλό αλλά δεν δείχνει mucho, jeep κλπ.
-
Σωστος! Πιστεύω οτι οφείλουν τη δημοφιλια τους στις καλες εποχες του χρηματιστηριου οπου ο κοσμος γεμισε με καγιεν και χ5 και τις ζαχαρωναν οι γυναικες κυριως.
-
Μπα.. εγώ πιστεύω ότι απλώς είναι πολύ πιο πρακτικά σε πολλαπλο επίπεδο, όπως έχω επιχειρηματολογήσει πολλάκις, και ο κόσμος προτιμάει τη βολή του..
-
Μπα.. εγώ πιστεύω ότι απλώς είναι πολύ πιο πρακτικά σε πολλαπλο επίπεδο, όπως έχω επιχειρηματολογήσει πολλάκις, και ο κόσμος προτιμάει τη βολή του..
Συμφωνω.Ειναι πιο ευκολα στο μπες-βγες,πιο ευκολα αν βαζεις μωρο σε καθισματακι (που παλια δεν ξεραμε τι ειναι). Ειναι υπεραπλουστευση και αφέλεια να λεμε "τα παιρνουν επειδη ειναι marketing".Το marketing για να πετυχει πρεπει να καλυπτει αναγκες. Οσο marketing και να εκαναν,κανενας δε θα αγοραζε ας πουμε ενα tshirt με 3 μανικια.
Απο κει και περα,οσον αφορα τους χωρους,για μενα η απαντηση σε ενα μεγαλο βαθμο ειναι χωρας αν θελεις/ξερεις να χωρεσεις.Μεγαλωσα μεσα σε ενα Nissan Sunny N13. Με εσωτερικους χωρους μικροτερους απο την Corolla και παραπλησιο πορτ-μπαγκαζ. Με αυτο στην 4μελη οικογενεια κουβαλουσαμε ολα τα τσιπραγκαλα για camping 15 ημερων. Ημασταν ανετα με τοσο φορτωμενο αμαξι? Οχι και πολυ.Αλλα 1 φορα το χρονο δεχομασταν οτι θα πεσει στριμωγμα.Και δεν παθαμε τιποτε.
Θα ηταν ευστοχο να το αλλαξουμε για μια Carina Station μονο και μονο για τις διακοπες? Δε το νομιζω. -
@tzimakos-0 said in Toyota Corolla 2019:
Συμφωνω.Ειναι πιο ευκολα στο μπες-βγες,πιο ευκολα αν βαζεις μωρο σε καθισματακι (που παλια δεν ξεραμε τι ειναι). Ειναι υπεραπλουστευση και αφέλεια να λεμε "τα παιρνουν επειδη ειναι marketing".Το marketing για να πετυχει πρεπει να καλυπτει αναγκες. Οσο marketing και να εκαναν,κανενας δε θα αγοραζε ας πουμε ενα tshirt με 3 μανικια.
Απο κει και περα,οσον αφορα τους χωρους,για μενα η απαντηση σε ενα μεγαλο βαθμο ειναι χωρας αν θελεις/ξερεις να χωρεσεις.Μεγαλωσα μεσα σε ενα Nissan Sunny N13. Με εσωτερικους χωρους μικροτερους απο την Corolla και παραπλησιο πορτ-μπαγκαζ. Με αυτο στην 4μελη οικογενεια κουβαλουσαμε ολα τα τσιπραγκαλα για camping 15 ημερων. Ημασταν ανετα με τοσο φορτωμενο αμαξι? Οχι και πολυ.Αλλα 1 φορα το χρονο δεχομασταν οτι θα πεσει στριμωγμα.Και δεν παθαμε τιποτε.
Θα ηταν ευστοχο να το αλλαξουμε για μια Carina Station μονο και μονο για τις διακοπες? Δε το νομιζω.Εννοείται.. άλλωστε όλοι έχουν πλέον, και παίρνεις και μεταχειρισμένα από 5.000, σιγά το exclusivity..πριν 15-20 χρόνια που ήταν λίγα τα μοντέλα ίσως να υπήρχε αυτό, αλλά το 23 όταν το 67% των πωλήσεων είναι SUV, τι ανωτερότητα να νιώσεις;
Το έχω ξαναπεί, αλλά έχει πλάκα. Είμαστε 4καβαλο στη Florett και πάμε η οικογένεια για μπάνιο, εγώ μωρό σχεδόν στο ντεπόζιτο! Απίστευτη φωτογραφία, πρέπει να την βρω..
Όλοι κάναμε τα χειρότερα με αυτοκίνητα που δεν είχαν καμία σχεδόν ασφάλεια σε σχέση με σήμερα. Ευτυχώς προχωράμε μπροστά, και χαίρομαι που έχω την ευκαιρία να παίρνω κρανακια για να κάνουν πατίνι τα μικρά και iSize που κοιτάνε προς τα πίσω..αχρειαστα φυσικά..
Για το μέγεθος ο καθένας κάνει τα κουμάντα του. Αν είχα ιδιωτικό πάρκινγκ ή μονοκατοικία μπορεί να έπαιρνα και Berlingo που λατρεύω, ή C5 Aircross(ή Sportage) που με είχε ξετρελανει τότε.. τελικά όμως πήρα Β suv, γιατί μένω Αθήνα και έχω μια θέση στον ακάλυπτο, και επαρχία δεν έχω πουθενά καν πάρκινγκ..
-
Θα ηταν ευστοχο να το αλλαξουμε για μια Carina Station μονο και μονο για τις διακοπες? Δε το νομιζω.Εννοείται.. άλλωστε όλοι έχουν πλέον, και παίρνεις και μεταχειρισμένα από 5.000, σιγά το exclusivity..πριν 15-20 χρόνια που ήταν λίγα τα μοντέλα ίσως να υπήρχε αυτό, αλλά το 23 όταν το 67% των πωλήσεων είναι SUV, τι ανωτερότητα να νιώσεις;
Το έχω ξαναπεί, αλλά έχει πλάκα. Είμαστε 4καβαλο στη Florett και πάμε η οικογένεια για μπάνιο, εγώ μωρό σχεδόν στο ντεπόζιτο! Απίστευτη φωτογραφία, πρέπει να την βρω..
Όλοι κάναμε τα χειρότερα με αυτοκίνητα που δεν είχαν καμία σχεδόν ασφάλεια σε σχέση με σήμερα. Ευτυχώς προχωράμε μπροστά, και χαίρομαι που έχω την ευκαιρία να παίρνω κρανακια για να κάνουν πατίνι τα μικρά και iSize που κοιτάνε προς τα πίσω..αχρειαστα φυσικά..
Για το μέγεθος ο καθένας κάνει τα κουμάντα του. Αν είχα ιδιωτικό πάρκινγκ ή μονοκατοικία μπορεί να έπαιρνα και Berlingo που λατρεύω, ή C5 Aircross(ή Sportage) που με είχε ξετρελανει τότε.. τελικά όμως πήρα Β suv, γιατί μένω Αθήνα και έχω μια θέση στον ακάλυπτο, και επαρχία δεν έχω πουθενά καν πάρκινγκ..
Συμφωνώ και με τους δύο και ναι... πάμε μπροστά σαν κοινωνία και όχι δεν είναι μόδα κτλ κτλ.
Στην ερώτηση τί περισσότερο έχει να προσφέρει ένα CUV σε σχέση με ένα υπερυψωμένο SW δεν είδα απάντηση.Το έξυπνο μάργκετινγ και το cost saving των αυτοκινητοβιομηχανιων δεν καλύπτει τις ανάγκες μας, τις δημιουργεί και τις επανακαθορίζει συνεχώς και το να γίνει κάτι τις μοδας είναι τόσο έυκολο όσο και το να γίνει obsolete εαν αυτό συμφέρει την κάθε εταιρία.
-
Συμφωνώ και με τους δύο και ναι... πάμε μπροστά σαν κοινωνία και όχι δεν είναι μόδα κτλ κτλ.
Στην ερώτηση τί περισσότερο έχει να προσφέρει ένα CUV σε σχέση με ένα υπερυψωμένο SW δεν είδα απάντηση.Το έξυπνο μάργκετινγ και το cost saving των αυτοκινητοβιομηχανιων δεν καλύπτει τις ανάγκες μας, τις δημιουργεί και τις επανακαθορίζει συνεχώς και το να γίνει κάτι τις μοδας είναι τόσο έυκολο όσο και το να γίνει obsolete εαν αυτό συμφέρει την κάθε εταιρία.
Δεν με ενδιαφέρει η κατηγορία CUV, οπότε δεν θα χαλάσω χρόνο και φαιά ουσία για κάτι που δεν με νοιάζει και γι' αυτό δεν το κατέχω ώστε να σου δώσω εμπεριστατωμένες απαντήσεις σε αυτό.
Υπερυψωμένο SW τι σημαίνει;! Crossover δηλαδή; Θα γεμίσει και από αυτά η αγορά..
το Allroad που ανέφερες ήταν ένα μοναδικό αυτοκίνητο που πολλοί το ζήλεψαν την εποχή του, και ακόμη περισσότερο το μετάνιωσαν οι κάτοχοί του, αλλά σαν ιδέα ήταν σούπερ. Και εγώ ακόμη το θαύμασα.. από μακριά..
-
Θα έπρεπε να σε ενδιαφέρει γιατί πιθανότητα έχεις CUV και όχι SUV οπως και οι περισσότεροι που ψωνίζουν για να έχουν ψηλά το κάθισμα, λιγο παραπανω αέρα από κάτω και πλάτη χωρίς κήλη, όπως και εγω άλλωστε.
https://suvhelp.com/cuv-vs-suv/
Αυτά τα allroad ήταν και είναι σοβαρά εργαλεία.
Αλλά για να επανέλθουμε, τα ψηλά τετράγωνα οχήματα πέστα CUV, με αισθητά μεγαλύτερο όγκο/βάρος και πολλές φορές μεγάλη κατανάλωση ( αυτό δεν ισχύει για τους κατόχους Toyota χοχο) είναι ότι πρέπει για την πόλη και για ανήσυχους οδηγούς, όπου ανήσυχος βάλε το κρασπεδο στην Μιχαλακοπούλου και το γαρμπιλι στην παραλία του νησιου. Οκ.......ο καθένας με τις ορέξεις του.
-
Θα έπρεπε να σε ενδιαφέρει γιατί πιθανότητα έχεις CUV και όχι SUV οπως και οι περισσότεροι που ψωνίζουν για να έχουν ψηλά το κάθισμα, λιγο παραπανω αέρα από κάτω και πλάτη χωρίς κήλη, όπως και εγω άλλωστε.
Αλλά για να επανέλθουμε, τα ψηλά τετράγωνα οχήματα πέστα CUV, με αισθητά μεγαλύτερο όγκο/βάρος και πολλές φορές μεγάλη κατανάλωση ( αυτό δεν ισχύει για τους κατόχους Toyota χοχο) είναι ότι πρέπει για την πόλη και για ανήσυχους οδηγούς, όπου ανήσυχος βάλε το κρασπεδο στην Μιχαλακοπούλου και το γαρμπιλι στην παραλία του νησιου. Οκ.......ο καθένας με τις ορέξεις του.
edit: και με την τσέπη του
-
Αυτό που έβαλες είναι Αμερικανικο link και εδώ Ευρώπη είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα και σε μικρότερα μεγέθη.
Εγώ αναφερομουν στα Coupe SV, που θεωρώ ότι καταστρατηγούν κάποια από τα πλεονεκτήματα του τετραγωνισμένου και πρακτικότερου σχήματος.
Compact UV είναι όλα Ευρώπη, αφού compact Αμερική θεωρούν το C-HR και αυτοκίνητα πάνω από 4.6μ!
-
@sraf
Ποια ήταν η εμπειρία σου με το ΗΒ Corolla στην ΕΟ, και σε επαρχιακούς δρόμους;
(Ρεπριζ, συμπεριφορά ανάρτησης, σταθερότητα σε ευθεία και στροφές, θορυβος, καταναλώσεις κλπ)
Σίγουρα στην πόλη θα είναι μανούλα, το θέμα είναι πως πηγαίνει σε ταξίδι, έστω και λίγες φορές για διακοπές, εξορμησεις
Toyota Corolla 2019