-
@christostsp said in Toyota Corolla 2019:
Ποια ήταν η εμπειρία σου με το ΗΒ Corolla στην ΕΟ, και σε επαρχιακούς δρόμους;
(Ρεπριζ, συμπεριφορά ανάρτησης, σταθερότητα σε ευθεία και στροφές, θορυβος, καταναλώσεις κλπ)
Σίγουρα στην πόλη θα είναι μανούλα, το θέμα είναι πως πηγαίνει σε ταξίδι, έστω και λίγες φορές για διακοπές, εξορμησειςΔεν είμαι ο Sraf, αλλά θα σου πω δικιά μου εμπειρία μετά από 20.000χλμ.
-
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ανάρτηση...ποιότητα κύλισης, οδική συμπεριφορά και άνεση. Από τις καλύτερες της κατηγορίας (έχω οδηγήσει αρκετά), μου θύμισε Φόκους (το μέτρο σύγκρισης για εμένα) αλλά στο πιο μαλακό με μισό κλικ λιγότερο ρυθμίσιμη συμπεριφορά και 1 κλικ χειρότερο τιμόνι.
-
Ρεπρίζ ΟΚ μέχρι τα 140-150, δεν βάζει φωτια στον δρόμο αλλά είναι πιο γρήγορο από όσο μαρτυρούν τα 122 άλογα. Όμως κάνει θόρυβο όταν το πατάς για προσπεραση, να το έχεις στα υπόψιν.
-
Ταξίδι κάνεις άνετο και αθόρυβο στις ταχύτητες που κινούμαι εγώ (ελέω παιδιού) δλδ 120-140χαω. Μετά τα 150 κάνει αρκετό θόρυβο και αεροδυναμικό και από την μηχανή.
-
Κατανάλωση σε αυτές τις ταχύτητες είναι στο 5-5.5 περίπου, ανάλογα με την διαδρομή φτάνει και το 6.
-
-
@fanis75
Φανη, ελλείψει test drive για την Corolla, οδήγησα το Μazda 2 hybrid για να έχω επαφή με υβριδικό, έστω και πιο αδύναμο.
Eκτιμω ότι είναι το ίδιο στήσιμο με το Yaris. Το αυτοκίνητο είχε πολύ καλή κύλιση και αρκετά καλα κρατήματα τηρουμένων των αναλογιών.
Ναι καταλαβαίνω ότι η Corolla δεν θα βάλει φωτιά στον δρόμο. Απλά να μπορεί να πηγαίνει ασφαλώς μέχρι τα 150km/hr και να μην κάνει θόρυβο, δεν είμαι άλλωστε άνθρωπος που θα τρέξω πολύ και παρατεταμένα.
Όμως το αμάξι ξεκινά από 28500€ πλέον, και συγκρίνεται πια με άλλα ΗΒ με άλλους όρους, δλδ άλλο να δώσει καποιος 23000-25000 όπως πριν και άλλο τώρα. Παρολο που είναι υβριδικό, οικονομικο στην πόλη, η τιμή του είναι συγκρίσιμη η και ξεπερνά αλλά HB που θα είναι πιο ταξιδιάρικα και πιο ευρύχωρα.
Περιμένω ένα test drive, όταν έρθουν όπου να ναι τα νέα 1.8 με 140hp
ΥΓ Το Focus το οδήγησα, είναι ωραίο σασί και μου άρεσε πολύ η ανάρτηση και η αίσθηση. -
Όμως το αμάξι ξεκινά από 28500€ πλέον, και συγκρίνεται πια με άλλα ΗΒ με άλλους όρους, δλδ άλλο να δώσει καποιος 23000-25000 όπως πριν και άλλο τώρα. Παρολο που είναι υβριδικό, οικονομικο στην πόλη, η τιμή του είναι συγκρίσιμη η και ξεπερνά αλλά HB που θα είναι πιο ταξιδιάρικα και πιο ευρύχωρα.
Πιο ευρύχωρα σίγουρα. Πιο ταξιδιάρικα, δεν ξέρω με το νέο 5ης γενιάς υβριδικό σύνολο πρέπει να είναι πολύ καλή. Και ναι η Κορόλα πήγε 28.000 αλλά όλα πήρα, το Φόκους έφτασε 30.000+ με τον 1.000αρι. Όταν πήρα την Κορόλα 21.500 με 28.000 έπαιρνα το Φόκους με 182 άλογα, 1.5(!!).
Εαν είσαι Αθήνα, μπορείς όποτε θες να οδηγήσεις την δικιά μου, να έχεις μια αίσθηση...είναι σαφώς ανώτερη από το Γιάρις.
-
@fanis75 said in Toyota Corolla 2019:
Ποια ήταν η εμπειρία σου με το ΗΒ Corolla στην ΕΟ, και σε επαρχιακούς δρόμους;
(Ρεπριζ, συμπεριφορά ανάρτησης, σταθερότητα σε ευθεία και στροφές, θορυβος, καταναλώσεις κλπ)
Σίγουρα στην πόλη θα είναι μανούλα, το θέμα είναι πως πηγαίνει σε ταξίδι, έστω και λίγες φορές για διακοπές, εξορμησειςΔεν είμαι ο Sraf, αλλά θα σου πω δικιά μου εμπειρία μετά από 20.000χλμ.
-
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ανάρτηση...ποιότητα κύλισης, οδική συμπεριφορά και άνεση. Από τις καλύτερες της κατηγορίας (έχω οδηγήσει αρκετά), μου θύμισε Φόκους (το μέτρο σύγκρισης για εμένα) αλλά στο πιο μαλακό με μισό κλικ λιγότερο ρυθμίσιμη συμπεριφορά και 1 κλικ χειρότερο τιμόνι.
-
Ρεπρίζ ΟΚ μέχρι τα 140-150, δεν βάζει φωτια στον δρόμο αλλά είναι πιο γρήγορο από όσο μαρτυρούν τα 122 άλογα. Όμως κάνει θόρυβο όταν το πατάς για προσπεραση, να το έχεις στα υπόψιν.
-
Ταξίδι κάνεις άνετο και αθόρυβο στις ταχύτητες που κινούμαι εγώ (ελέω παιδιού) δλδ 120-140χαω. Μετά τα 150 κάνει αρκετό θόρυβο και αεροδυναμικό και από την μηχανή.
-
Κατανάλωση σε αυτές τις ταχύτητες είναι στο 5-5.5 περίπου, ανάλογα με την διαδρομή φτάνει και το 6.
Συμφωνώ με τον ΄΄Φάνη σε όλα και προσθέτω ότι έχοντας διανύσει 47 κάτι χιλιάδες χιλιόμετρα πρίν γίνει ανταλλακτικά και προερχόμενος από golf 140hp τα 122hp του corolla βγαίνουν πολύ σωστα.
-
-
@fanis75
Φανή θα σου ήμουν ευγνώμων εάν δόκιμαζα το αμάξι και να τα λέγαμε από κοντά για περισσότερες λεπτομερειες. Το Focus το αγοράζει κάποιος και λίγο πιο κάτω σε τιμή, προς το παρόν. Εδω μένω, στην Αθήνα. Πως θα ανταλλάξουμε τφ;@sraf Διαβασα ότι στο έκλεψαν, κρίμα, πραγματικά. Πιστεύω να αποζημιώθηκες τουλάχιστον από την ασφαλιστική... τιποτε δεν αφήνουν σε Toyota..Τι πράγμα και αυτό πια...
-
@fanis75
Φανή θα σου ήμουν ευγνώμων εάν δόκιμαζα το αμάξι και να τα λέγαμε από κοντά για περισσότερες λεπτομερειες. Το Focus το αγοράζει κάποιος και λίγο πιο κάτω σε τιμή, προς το παρόν. Εδω μένω, στην Αθήνα. Πως θα ανταλλάξουμε τφ;@sraf Διαβασα ότι στο έκλεψαν, κρίμα, πραγματικά. Πιστεύω να αποζημιώθηκες τουλάχιστον από την ασφαλιστική... τιποτε δεν αφήνουν σε Toyota..Τι πράγμα και αυτό πια...
Ναι δεν είχα προβλημα με την ασφαλίστική εαν και χρονοβόρα διαδικασία. Ποιό πολύ είναι το σοκ και η μαγαρισιά. Μην σου τύχει γενικώς.
-
@sraf said in Toyota Corolla 2019:
Φανή θα σου ήμουν ευγνώμων εάν δόκιμαζα το αμάξι και να τα λέγαμε από κοντά για περισσότερες λεπτομερειες.
Έχεις μήνυμα.
-
Σήμερα οικογενειακή εκδρομή Δράμα Θεσσαλονίκη και πίσω. Συνολικά 300+ χιλιόμετρα. Πριν ξεκινήσουμε μηδένισα τον μετρητή μέσης κατανάλωσης για να δω πόσο θα δείξει σ ένα μίνι ταξιδακι με εθνική οδό με αστική κυκλοφορία κτλ. 2 ενήλικες με δύο παιδιά και για αποσκευές ένα καρότσι.Το ταξίδι άνετo στη Εγνατία οδό με το cc ρυθμισμένο στα 140 χλμ/ώρα και η κατανάλωση έδειχνε 4.8L/100 για την απόσταση μέχρι και πριν ανέβουμε την μεγάλη ανηφόρα στο Δερβένι. Την ανηφόρα την ανέβηκα με 140 χιλιόμετρα και οι στροφές ήταν 5000, λίγο πριν το κόκκινο κομμάτι φαινόταν δηλαδή ότι έτρωγε ζόρι. Σ εκείνο το σημείο η μέση κατανάλωση πήγε στρογγυλό 5L/100. Μόλις μπήκαμε στην πόλη και μέχρι να μπούμε στο κέντρο και να αφήσω το αυτοκίνητο στο πάρκινγκ η συνολική κατανάλωση ήταν 4.7L/100
![0_1679347973084_Screenshot_2023-03-20-23-29-27-222_app.mytoyota.toyota.com.mytoyota.jpg](Uploading 100%)
Ύστερα ακολούθησε διαδρομή με κίνηση από κέντρο στο cosmos όπου αναμενόμενα η κατανάλωση ήταν 3.2L/100
![0_1679348094287_Screenshot_2023-03-20-23-30-37-749_app.mytoyota.toyota.com.mytoyota.jpg](Uploading 100%)
Στο γυρισμό πάλι το cc στα 140χιλ/ώρα (εδώ να σημειωθεί ότι τα 140 χιλιόμετρα δε είναι δυνατόν να είναι σταθερά σε όλη τη διαδρομή αλλά στο μεγαλύτερο κομμάτι ήταν)
Και η συνολική μέση κατανάλωση της επιστροφής ήταν 5.1L/100.
![0_1679348288892_Screenshot_2023-03-20-23-31-24-993_app.mytoyota.toyota.com.mytoyota.jpg](Uploading 100%)
Και τέλος η συνολική μέση κατανάλωση του ταξιδιού αυτού 4.8L/100
![0_1679348360894_IMG_20230320_201312.jpg](Uploading 100%)
Συνοψίζοντας θέλω να πω ότι χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια για οικονομία και μικρή κατανάλωση τό corolla πέτυχε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα και αν το δικό μου που είναι 4ης γενιάς υβριδικό πέτυχε τέτοιο νούμερο φαντάζομαι το 5ης γενιάς που είναι και πιο εξελιγμένο να είναι ακόμα αποδοτικότερο! Συγγνώμη αν σας κούρασα με το "σεντόνι" μου.. -
-
George2 τι διαστάσεις ελαστικών έχεις ;
-
@stavrapt said in Toyota Corolla 2019:
George2 τι διαστάσεις ελαστικών έχεις ;
είναι τα
bridgestone ep150 ecopia 205/55 r16 91v -
@george-2 said in Toyota Corolla 2019:
bridgestone ep150 ecopia
Ρωτάω γιατί έχω δει μεγάλες διαφορές στην κατανάλωση ανάλογα με την διάσταση του ελαστικού.
Ένα Toyota υβριδικό με 195/65/R15 μπορεί και να καίει 1 λίτρο/100χλμ λιγότερο από το 225/45/R17. -
Υπολογίσιμη διαφορά το 1L/100 !
-
Ειναι τεραστια διαφορα το 1λτ/100χλμ (~20%)
Δεν υπαρχει περιπτωση να ειναι τοσο μεγαλη μονο εξαιτιας ελαστικων. -
@tzimakos-0 said in Toyota Corolla 2019:
Δεν υπαρχει περιπτωση να ειναι τοσο μεγαλη μονο εξαιτιας ελαστικων.Φίλε μου πούλησα πριν 5 μήνες Auris hybrid του 2013 με 65.000χλμ , 9 χρόνων με μέση κατανάλωση 4.6 l/100 km. Λάστιχα 195/65/r15, Continental EcoContact 6 , Ταμπέλα Κατανάλωσης : Α
Τώρα έχω Corolla καινούργιο , 5 μηνών , με μέση κατανάλωση 5.5 l/100 km. Λάστιχα 225/45/r17 , Falken Ziex 914 , Tαμπέλα κατανάλωσης: C
Το Corolla hybrid υποτίθεται καινούργιας τεχνολογίας και με λιγότερα άλογα (122 αντί 136).
Βέβαια όσο παλιώνουν τα λάστιχα και ανεβαίνει η θερμοκρασία (χωρίς clima) πέφτει και η κατανάλωση ...10 χρόνια εμπειρία στα υβριδικά...Όταν είχα αγοράσει το Auris ανέφερε καθαρά την αύξηση της κατανάλωσης ανάλογα με την ζάντα. Φαντάσου με 15άρα ζάντα δεν πληρώνει τέλη , ενώ με την 16άρα πληρώνει !!! Εννοείται και με 17αρα ακόμη περισσότερα.
Το πλάτος του ελαστικού παίζει τεράστια διαφορά στην κατανάλωση.
-
@tzimakos-0 said in Toyota Corolla 2019:
Δεν υπαρχει περιπτωση να ειναι τοσο μεγαλη μονο εξαιτιας ελαστικων.Θα διαφωνήσω. Είναι λογική η αύξηση της κατανάλωσης κατά 1lt/100Km στην αλλαγή από 195/65/15 σε 225/45/17.
-
Θεωρητικά εντελώς.
Σε ίδιο αυτοκίνητο με τις παραπάνω διαστάσεις θα ήταν αντιληπτή η αλλαγή στην οδήγηση; Στα χαρακτηριστικά οδήγησης;
Θα άξιζε η επιβάρυνση κατανάλωσης;
Η επιβάρυνση κόστους ελαστικών;Δεν ενδιαφέρει το ερώτημα μου η εμφάνιση.
-
@gtsartsal said in Toyota Corolla 2019:
Θεωρητικά εντελώς.
Σε ίδιο αυτοκίνητο με τις παραπάνω διαστάσεις θα ήταν αντιληπτή η αλλαγή στην οδήγηση; Στα χαρακτηριστικά οδήγησης;
Ελάχιστη διαφορά και μόνο στο όριο αντιληπτή. Για εμένα δεν αξίζει και το λέω έχοντας περάσει από διάφορα αμάξια που άλλαξα ζάντες με μεγαλύτερες (ήμουν νέος...χαχαχα!!), πάντα εργοστασιακές ή καλύτερες (π.χ. Alpina). Ποτέ δεν είζα κάποια σοβαρή διαφορά στην οδική συμπεριφορά.
-
Θεωρητικά εντελώς.
Είναι κάτι το οποίο είναι τελείως υποκειμενικό.
Άλλος θα πει ότι με τα μεγαλύτερα ζαντολάστιχα γίνεται "άλλο αυτοκίνητο" και άλλος θα πει ότι οι διαφορές στην απόδοση είναι τόσο μικρές, που δεν αξίζουν την επιβάρυνση σε άνεση, κατανάλωση και κόστος αλλαγής ελαστικών. -
@harisma23 said in Toyota Corolla 2019:
Θεωρητικά εντελώς.
Είναι κάτι το οποίο είναι τελείως υποκειμενικό.
Άλλος θα πει ότι με τα μεγαλύτερα ζαντολάστιχα γίνεται "άλλο αυτοκίνητο" και άλλος θα πει ότι οι διαφορές στην απόδοση είναι τόσο μικρές, που δεν αξίζουν την επιβάρυνση σε άνεση, κατανάλωση και κόστος αλλαγής ελαστικών.Το Corolla με τις 17άρες (225/45/r17) έχει καλύτερη αίσθηση από το Auris με τις 15άρες (195/65/r15) . Το μικρό προφίλ κάνει το αυτοκίνητο πιο σταθερό , δεν πλέει από τις αλλαγές πορείας. Το πλατύ λάστιχο επίσης βεντουζάρει καλύτερα στο καλό οδόστρωμα . Η συνολική αίσθηση είναι σίγουρα καλύτερη. Φυσικά μιλάμε για άλλα αυτοκίνητα αλλά του ίδιου κατασκευαστή , ίδιας κατηγορίας , μιας γενιάς διαφορά.
Toyota Corolla 2019