-
Παιδια εχω εδω κ λιγες μερες τη κορολα active plus 1. 8 hybrid.
Ειμαι παρα πκλυ εντυπωσίασμενος με το αυτοκίνητο. Πριν ειχα εναaudi a3 1.8 tfsi quattro.
Kaπου ειδα οτι καποιος λεει ότι στο active + το υποβρύχιονιο είναι συρόμενο. Πως ρε παιδια κ δε το εχω βρει εγώ;;
Επισης θα ηθελα να του βαλω 17αρες ζαντες με τη λιγοτερη δυνατη θυσια σε ανεση. Τι διασταση ελαστικού να κοιταξω;
Τωρα εχω 205/55 16
-
Επισης θα ηθελα να του βαλω 17αρες ζαντες με τη λιγοτερη δυνατη θυσια σε ανεση. Τι διασταση ελαστικού να κοιταξω;
Τωρα εχω 205/55 16
Εαν δεν θες να χαλάσει η οδική συμπεριφορά και η γεωμετρία του αυτοκίνήτου δεν έχεις πολλές επιλογές, παρά μόνο την εργοστασιακή διάσταση σε 17αρα, ήτοι 225/45/17.
-
Είαι όπως παλαιότερα τα Bi-Xenon, δηλαδή LED και για τα μεσαία φώτα και τους προβολείς (μεγάλη σκάλα). Ενώ το το Active+ έχει LED μόνο στην μεσία σκάλα και αλογόνου στην μεγάλη. Πρακτικά κατά 90% τα LED (δλδ. τον καλύτερο φωτισμό που προσφέρουν) τον χρειάζεσαι στην μεσαία σκάλα κυρίως. Οπότε μικρόό το 'κακό' μικρή διαφορά δηλαδή. Το μόνο που δεν γνωρίζω εαν ισχύε στην Corolla (σε άλλα αυτοκίνητα ισχύει) είναι εαν τα Bi-LED εχουν και καλύτερο φωτισμό στην μεσαία σκάλα ή όχι.
Φάνη, bi-led έχουν οι πιο ακριβές εκδόσεις (blob:https://www.toyota.gr/25eaeb59-6339-48b2-86f7-53037012b916). H active plus έχει led σε όλες τις σκάλες. To bi-led μάλλον σημαίνει πως έχει ένα κάτοπτρο για μεσαία και μεγάλη σκάλα, αν τουλάχιστον πιστέψουμε το google.
edit:Ο σύνδεσμος δεν δουλεύει, αλλά κάντε τη σύγκριση των εκδόσεων και κοιτάξτε στο πεδίο: ασφάλεια
edit2: Έχουν διαφορετικά led ημέρας. Η active plus έχει στο κέντρο από τρια led, ενώ οι ακριβότερες εκδόσεις έχουν αό δύο γραμμές led που αγκαλιάζουν τα κυρίως φώτα. Αξιοσημείωτο είναι πως μέχρι και τα φώτα ομιχλης είναι led.
-
Ειμαι παρα πκλυ εντυπωσίασμενος με το αυτοκίνητο. Πριν ειχα εναaudi a3 1.8 tfsi quattro.
Kaπου ειδα οτι καποιος λεει ότι στο active + το υποβρύχιονιο είναι συρόμενο. Πως ρε παιδια κ δε το εχω βρει εγώ;;
Τωρα εχω 205/55 16
ΚΡΙΜΑ, έπρεπε να γνωριστούμε νωρίτερα, να πάρω το black edition το κόκκινο και να αλλάξουμε ζάντες.Αυτές που πουλάει η Τογιότα υπολόγισε πάνω από 1500 ευρώ μαζί με τα λάστιχα...!!!Τους το ζήτησα και το μόνο που μου είπαν ότι μπορούν να κάνουν είναι να βρούνε κάποιον που θέλει τις 17άρες να τις αλλάξουμε. Η άλλη λύση είναι να πας σε after market με τα μισά λεφτά,όμως αυστηρά σε διάσταση όπως σου είπε ο Φάνης και εκεί προσοχή στους αισθητήρες διότι έχουμε αισθητήρες για τη μέτρηση πίεσης των ελαστικών.Νομίζω ότι είναι στις βαλβίδες,ας μας πει κάποιος που ξέρει καλύτερα.
Όσο για το συρόμενο..?? θα το δω και θα σου πω ακριβώς,αύριο.
-
Πιστεύετε ότι το υβριδικό corolla αξίζει από άποψη οικονομίας για επαρχία; Αν υπάρχει κάποιος κάτοχος που ζει σε επαρχία θα με ενδιέφεραν οι καταναλώσεις του.
-
Πιστεύετε ότι το υβριδικό corolla αξίζει από άποψη οικονομίας για επαρχία; Αν υπάρχει κάποιος κάτοχος που ζει σε επαρχία θα με ενδιέφεραν οι καταναλώσεις του.
Οταν λες επαρχια που ακριβως? Ξερω επαρχιακες πολεις (30-80 χιλ κατοικους) που ειναι φουλ στην κινηση και κοσμος απλα πηγαινει στο κεντρο και κανει δουλειες/βολτες μεσα στην πολη. Εκει εχουν υβριδικα. Αν μενεις σε χωριο και κανεις διαδρομες καθημερινα σε ανοιχτους δρομους δεν αξιζει.
-
Δεν είμαι κάτοχος αλλά είχα κάνει την ίδια ερωτηση(διάβασε πολύ πίσω) και μου είχε απάντησει ένα παιδί από Κρήτη αν θυμάμαι καλά και μου είπε πως συμφέρει. Υπόψιν εγώ είμαι Αρτα η πόλη είναι γ@μησε τα πρέπει να ψάχνεις μια ώρα για πάρκινγκ η δουλειά είναι 40χλμ πήγαινε έλα και μένω έξω σε χωριό αλλά όλα είναι σε επίπεδες διαδρομές.
-
Georgemit wrote:
Δεν είμαι κάτοχος αλλά είχα κάνει την ίδια ερωτηση(διάβασε πολύ πίσω) και μου είχε απάντησει ένα παιδί από Κρήτη αν θυμάμαι καλά και μου είπε πως συμφέρει. Υπόψιν εγώ είμαι Αρτα η πόλη είναι γ@μησε τα πρέπει να ψάχνεις μια ώρα για πάρκινγκ η δουλειά είναι 40χλμ πήγαινε έλα και μένω έξω σε χωριό αλλά όλα είναι σε επίπεδες διαδρομές.
ΠΑΙΔΙΑ
αν αμφισβητείται ως προς την κατανάλωση το υβριδικό corolla σε δρόμους όπου κάποιος κινείται με ταχύτητα πάνω από τα 100 χλμ.,αν και προσωπικά το δοκίμασα και έμεινα έκπληκτος από αυτά που άκουγα από τους ανταγωνιστές και από αυτά που είδα με τα ματάκια μου,ένα είναι σίγουρο ΑΤΡΑΝΤΑΧΤΑ για όλους. Ότι αν κινείσαι σε επαρχιακούς δρόμους με μέση ωριαία μέχρι και 70-80 χλμ. τότε είναι πιο οικονομικό και από το πετρέλαιο και τα μειονεκτήματα που κουβαλάει αυτό.Και όταν λέμε μέση ωριαία 70-80 εννοούμε ότι αν πηγαίνεις κάποια λεπτά με 60,αντίστοιχα πρέπει να πας και τα ίδια με 100. Σε πόσους επαρχιακούς δρόμους μπορείς να κινείσαι με 100 και για πόσο..??
Συνεπώς πιστεύω ότι για τους επαρχιακούς Ελληνικούς δρόμους,τα υβριδικά της Τογιότα είναι ότι καλύτερο στην κατανάλωση,κατ'έπέκτασιν και το corolla με μόνη ένσταση αυτό το 225Χ45Χ17 σε ελαστικά και ζάντες..!!
Δεν αγόρασα το corolla για όσα έλεγαν στην Τογιότα για την κατανάλωση,το αγόρασα και το προτίμησα για το όνομα που κουβαλάει στο θέμα ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ, πράγμα που το υποστηρίζουν με 6 χρόνια εγγύηση και 11 στη μπαταρία,γιατί μου άρεσε έχοντας για πρώτη φορά σαν corolla αυτή τη σπορ γραμμή με νέο πάτωμα και ανάρτηση πίσω πολλαπλών συνδέσμων,πράγμα που στο audi A3 π.χ. των 30000 ευρώ και με τα μισά αξεσουάρ σχεδόν το έχουν μόνο στα 1500 κυβικά με ένα υποτυπώδες υβριδικό σύστημα ΄που για να πάρεις εγγύηση πάνω από 2 χρόνια πληρώνεις,γιατί είναι αυτόματο με 22000,γιατί κουβαλάει πολλούς νέους ηλεκτρονικούς αυτοματισμούς που έχουν να κάνουν με την άνεση στην οδήγηση και στην ασφάλεια,γιατί αν χρειαστεί θα το πουλήσω σε μία εβδομάδα..!!!
ΓΙΑ ΜΕΝΑ η κατανάλωση του ήταν μεγάλη έκπληξη,όσοι το επιλέγετε και για αυτό να είστε σίγουροι ότι θα σας εκπλήξει πολύ ευχάριστα..!!
Δεν πουλάω Τογιότα,δεν έχω μετοχές της,δεν έχω καμμία σχέση,ΟΠΩΣ τους έκραξα για τα 1000+ ευρώ που πουλάνε το navi που αν μπείτε στα αξεσουάρ θα το δείτε 795 + 79 το κιτ εγκατάστασης και η απάντηση που πήρα στην απορία που εξέφρασα ΔΕΝ ΚΡΙΘΗΚΕ ΕΠΑΡΚΗΣ από εμένα,έτσι γράφω και τα καλά του αυτοκινήτου.
Ναι είναι σνομπ στις αντιπροσωπείες Τογιότα επειδή πουλάνε τρελλά,ναι δεν μας δίνουν σημασία επειδή δεν προλαβαίνουν στις παραγγελίες και ως γνωστόν ο Έλληνας ζητάει και την προσοχή όταν τα χώνει,όμως ήταν και η μία από τις δύο εταιρείες που είχαν αυτοκίνητο ετοιμοπαράδοτο,όταν άκουσα δικαιολογία από άλλην εταιρεία μην ονομάσω ,πως λόγω κορονιού αντί να παραδώσουν Φεβρουάριο παρέδωσαν Αύγουστο του 2020 παραγγελία Νοεμβρίου 2019,η πολιτική τους όμως σε ότι αφορά τα 6 χρόνια και το σέρβις είναι ξεκάθαρη,δημοσιεύονται και ξέρεις πριν αγοράσεις πόσο θα σου κοστίσουν τα 6 χρόνια που θα πηγαίνεις σε αυτούς για σέρβις ώστε να έχεις την εγγύηση.Αν μπείτε στο σάιτ θα τα δείτε.
ΥΓ.Αν κάποιος φίλος βρει άκρη με το video in motion ας μας ενημερώσει.
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.
-
Οπότε terryp117 λέμε το ίδιο πράγμα. Εσύ σαν κάτοχος 2020 και καλά κάνεις και τα εξηγείς πολύ ωραία και εγώ σαν υποψηφιος(έχω corolla 2006,απο θέμα αξιοπιστιας μπορώ να γράψω σεντόνια).
-
hamurabizzz wrote:
Τωρα εχω 205/55 16
ΚΡΙΜΑ, έπρεπε να γνωριστούμε νωρίτερα, να πάρω το black edition το κόκκινο και να αλλάξουμε ζάντες.Αυτές που πουλάει η Τογιότα υπολόγισε πάνω από 1500 ευρώ μαζί με τα λάστιχα...!!!Τους το ζήτησα και το μόνο που μου είπαν ότι μπορούν να κάνουν είναι να βρούνε κάποιον που θέλει τις 17άρες να τις αλλάξουμε. Η άλλη λύση είναι να πας σε after market με τα μισά λεφτά,όμως αυστηρά σε διάσταση όπως σου είπε ο Φάνης και εκεί προσοχή στους αισθητήρες διότι έχουμε αισθητήρες για τη μέτρηση πίεσης των ελαστικών.Νομίζω ότι είναι στις βαλβίδες,ας μας πει κάποιος που ξέρει καλύτερα.
Όσο για το συρόμενο..?? θα το δω και θα σου πω ακριβώς,αύριο.
Δεν καταλαβα, εσυ δηλαδή δεν ήθελες τις 17αρες;
-
ΟΧΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ, δεν τις ήθελα τις 17άρες ζάντες γιατί θεωρώ πως σε συνδυασμό με το 225 και το 45 δεν ενδείκνυνται για τους δρόμους της χώρας μας,εκτός φυσικά από τις εθνικές οδούς.
Είχα 17άρες στο προηγούμενο αυτοκίνητο Κασκάι 1,2 αλλά εκεί είχα 215Χ60Χ17 εντελώς άλλη κατάσταση.Δεν με ενοχλει το 17 αλλά το χαμηλό προφίλ που το θεωρώ κουραστικό και καμμιά φορά επικίνδυνο για τις κακοτεχνίες των δρόμων μας παρότι σαν διάσταση και ζάντα προσφέρει καλύτερη και ασφαλέστερη οδήγηση, αλλά πάντα με βασική προυπόθεση το πολύ καλό οδόστρωμα, όμως και ταυτόχρονα κάποια αύξηση στην κατανάλωση και τους ρύπους,πολύ μικρή...!! Τέλος πάντων νομίζω ότι λύσεις υπάρχουν,βρήκα στην αγορά με 600-700 ευρώ ζάντες και ελαστικά με τη διάσταση που έχουμε 205Χ55Χ16 οπότε εάν κάποιος θέλει ,βρίσκει χωρίς μεγάλο κόστος.Νομίζω ότι είπαμε πολλά για τις ζάντες ,θα πρέπει να επικεντρωθούμε στο αυτοκίνητο.
-
Με κάλυψες αρχηγέ, μιλάω για Κορινθία που δεν έχουμε τρελή κίνηση, οι δρόμοι μας είναι ανοιχτοί και κινείσαι πολύ συχνά με 60-80 χλμ/ώρα.
-
ένα είναι σίγουρο ΑΤΡΑΝΤΑΧΤΑ για όλους. Ότι αν κινείσαι σε επαρχιακούς δρόμους με μέση ωριαία μέχρι και 70-80 χλμ. τότε είναι πιο οικονομικό και από το πετρέλαιο και τα μειονεκτήματα που κουβαλάει αυτό.Και όταν λέμε μέση ωριαία 70-80 εννοούμε ότι αν πηγαίνεις κάποια λεπτά με 60,αντίστοιχα πρέπει να πας και τα ίδια με 100. Σε πόσους επαρχιακούς δρόμους μπορείς να κινείσαι με 100 και για πόσο..??
Κατ' αρχάς καλοτάξιδη η Corolla. Πολύ ωραίο αυτοκίνητο.
Τώρα γι' αυτά που γράφεις, έχω ένα θεματάκι και δεν τα θεωρώ ΑΤΡΑΝΤΑΧΤΑ. Με δύο διαφορετικά diesel hatchbacks της ίδιας κατηγορίας και (πάνω - κάτω) ιπποδύναμης με την Corolla έχω κάνει αρκετές φορές τη δοκιμή αυτή σε επαρχιακή διαδρομή 20 χιλιομέτρων με μέση ταχύτητα περί τα 70-75 Km/h (όχι με το μάτι αλλά με το trip computer). Και τα δύο έβγαλαν μέση κατανάλωση 3 lt/100Km. Αν συνυπολογίσουμε και τη διαφορά στην τιμή του λίτρου της βενζίνης έναντι του diesel (μέσες πανελλήνιες τιμές 17/11: 1,415 - 1,128), για να είναι πιο οικονομική η Corolla πρέπει να καίει κάτω από 2,4 lt/100Km. Συμβαίνει αυτό;
-
Παρέλαβα κι εγώ σήμερα.
-
Παρέλαβα κι εγώ σήμερα.
Ωωωω με γειά!! Καλοτάξιδη και να την χαρείς με ασφάλεια και Υγεία!!
Η Style είναι?
-
kgkatzi wrote:
Παρέλαβα κι εγώ σήμερα.
Ωωωω με γειά!! Καλοτάξιδη και να την χαρείς με ασφάλεια και Υγεία!!
Η Style είναι?
Ευχαριστώ πολύ. Ναι η Style ειναι σε ασημί περλέ.
-
Καλορίζικη, πολλά και ασφαλή χιλιόμετρα εύχομαι! Τα φώτα τα βρίσκω πολύ πιο όμορφα από της active plus.
-
Παρέλαβα κι εγώ σήμερα.
Καλορίζικο και καλοταξιδο φίλε. Μονο εγω νιώθω οτι αυτη η μούρη ειναι για πολλα αλογα -γκάζια και να μη σε νοιάζει πόσο βενζίνη θα καίει;
Η ζάντα είναι τρέλα σε σχέση με την active plus.
-
Καλορίζικη, πολλά και ασφαλή χιλιόμετρα εύχομαι! Τα φώτα τα βρίσκω πολύ πιο όμορφα από της active plus.
Ευχαριστώ πολύ, τα φώτα ήταν ο κύριος λόγος που την επέλεξα έναντι της Active Plus, που είναι η χρυσή τομή για το Corolla αλλα το αμάξι πρέπει να γουστάρουμε και λίγο όταν το βλέπουμε.
-
Πανέμορφο φίλε....καλοτάξιδο να είναι και να το χαρείς....τέλεια μουράκλα....
Toyota Corolla 2019