-
@kpaiss said in Toyota Corolla 2019:
Επρεπε να ζητησεις να σε βοηθησουν να το σπρωξεις για 400 μέτρα.
Έλα ντε....όλο κ κάποιος θα βοηθαγε
-
Οδηγώντας υβριδικό για περίπου 10 χρόνια παρατηρώ ότι η κατανάλωση τον χειμώνα είναι λίγο ανεβασμένη αν και σπάνια ανοίγω καλοριφέρ. Με αυτό ανοιχτό ανεβαίνει ακόμη παραπάνω φυσικά. Ακόμη και στα μη υβριδικά ανεβαίνει η κατανάλωση τον χειμώνα. Επίσης το καλοκαίρι ανεβαίνει η κατανάλωση λόγω του κλιματισμού. Οι μικρότερες καταναλώσεις είναι Άνοιξη και Φθινόπωρο . Επίσης οι καταναλώσεις ανεβαίνουν όταν τα λάστιχα είναι καινούργια λόγω αυξημένης τριβής. Άλλη παράμετρος είναι το αυξημένο πλάτος των ελλαστικών που ανεβάζουν την κατανάλωση.
-
@george-2 said in Toyota Corolla 2019:
Έίναι εξαιρετικα μικρή η διαδρομή που κάνεις.
Δεν προλαβαίνει να ζεσταθεί ο κινητήρας, ούτε να φορτίσει η μπαταρία.
Προσωπικά, για το καλό του αυτοκίνητου, άλλα και της υγείας μου, την παραπάνω διαδρομή θα την εκανα με τα ποδια.
Μου προκαλεί απορία που δεν βγήκε ήδη κάποιος αντί-Τογιοταίος να γράψει οτι τα υβριδικά καίνε 10lt/100 km και ότι είναι δήθεν ψευδείς οι μέσες καταναλώσεις που αναφέρουμε -
Οκ, χατίρια δε χαλάμε.
Τα υβριδικά Toyota καίνε 10lt, είναι χρέπια και μας λέτε ψέματα για τις καταναλώσεις... -
Δεν είναι μόνο μία μπαταρία, είναι 2 μια η υβριδική και μια η 12V, οι μικρές διαδρομές δεν είναι και το καλύτερο για την 12V γιατί φορτίζεται από την υβριδική και θέλει καμιά ώρα με το σύστημα στο on για να φορτίσει αλλιώς κινδυνεύεις να μη παίρνει μπροστά
Γενικά το σύστημα είναι σοφιστικέ και πολύπλοκο, όποιος έχει όρεξη για διάβασμα, μπορεί να κατεβάσει το manual του υβριδικού συστήματος https://www.toyota-tech.eu/HybridInfo.aspx?Cat=HVDM -
Πάντως λέει 43% της απόστασης με EV mode..
-
@a65 said in Toyota Corolla 2019:
Δεν είναι μόνο μία μπαταρία, είναι 2 μια η υβριδική και μια η 12V, οι μικρές διαδρομές δεν είναι και το καλύτερο για την 12V γιατί φορτίζεται από την υβριδική και θέλει καμιά ώρα με το σύστημα στο on για να φορτίσει αλλιώς κινδυνεύεις να μη παίρνει μπροστά
Γενικά το σύστημα είναι σοφιστικέ και πολύπλοκο, όποιος έχει όρεξη για διάβασμα, μπορεί να κατεβάσει το manual του υβριδικού συστήματος https://www.toyota-tech.eu/HybridInfo.aspx?Cat=HVDMΝαι και σε μενα που ειναι mildhybrid το xceed αν το παρω και παω πχ καφενειο που ειναι 500μετρα ,θα μου βγαλει στο κινητο στο kia connect 12v battery warning
-
@bill_hsd said in Toyota Corolla 2019:
@george-2 said in Toyota Corolla 2019:
Έίναι εξαιρετικα μικρή η διαδρομή που κάνεις.
Δεν προλαβαίνει να ζεσταθεί ο κινητήρας, ούτε να φορτίσει η μπαταρία.
Προσωπικά, για το καλό του αυτοκίνητου, άλλα και της υγείας μου, την παραπάνω διαδρομή θα την εκανα με τα ποδια.
Μου προκαλεί απορία που δεν βγήκε ήδη κάποιος αντί-Τογιοταίος να γράψει οτι τα υβριδικά καίνε 10lt/100 km και ότι είναι δήθεν ψευδείς οι μέσες καταναλώσεις που αναφέρουμεΕίναι εξαιρετικά μικρή όντως κ επίσης κι εγώ αποφεύγω να κινούμαι με το αυτοκίνητο για τόσο μικρές αποστάσεις. Συνήθως πηγαίνω με τα πόδια, αν είναι πιο μακριά παίρνω το παπί μετά το aygo και τέλος όταν είναι να πάω κάπου τα παιδιά το corolla γιατί εκεί είναι τα καθίσματα των παιδιών.ας τρίβουν τα χέρια τους οι οι αντί τογιοταιοι εμείς είμαστε καθ'ολα ειλικρινείς
-
@bill_hsd said in Toyota Corolla 2019:
@monman2 said in Toyota Corolla 2019:
@ipapagi21 said in Toyota Corolla 2019:
Όταν έχει κρύο μπορείς όταν ξεκινάς να κρατάς σβηστό το καλοριφέρ για 5-7 λεπτά, για να έρχεται γρηγορότερα σε θερμοκρασία λειτουργίας ο θερμικός κινητήρας...
Τώρα που θα βάζουν πρόστιμο για τα μπουφάν πήραμε υβριδικό ...
Γι'αυτό τα θερμαινόμενα καθίσματα είναι μεγάλο πλεονέκτημα στα υβριδικά, έστω κι αν απο κάποιους θεωρούνται extreme εξοπλισμός για την Ελλάδα.
Αποφεύγεις τη χρήση του κλιματισμού, που στο 90% των περιπτώσεων ενεργοποιεί τον βενζινοκινητήρα, εστω κι αν η μπαταρία είναι επαρκώς φορτισμένη.
Τα χρησιμοποιώ σε καθημερινή βάση και με βολεύουν απίστευτα.Συμφωνώ. Το κάνω και εγώ στο Scross (standard στην GL+)...
-
και μου χτυπησαν το καθρεπτη.
το ειχα παρκαρισμενο κανονικα , σε ησυχο δρομο και βρηκα το καθρεπτη οπως βλεπετε στις φωτογραφιες.
ευτυχως το καβουκι δεν εσπασε και μονο το ενα κλιπ του εχει σπασει. θεωρω οτι κουμπωνει ανετα
το φλας μας αφησε, το οποιο βρηκα με 21 ευρω, aftermarket, για να δουμε. κοιταξτε τα led μεσα.
το θεμα ειναι το κατω φρυδι του καθρεπτη εσπασε, αλλα μαλλον θα το κολλησω καπως,,,
αυτα, περαστικα μου,κατα τα αλλα το κρυσταλο και ο μηχανισμος ειναι οκ, ευτυχως...
εχεις κανεις καμια παρομοια εμπειρια, εαν το φλασ θα παιζει κανονικα? στην αντιπροσωπεια ουτε καν πηρα να μαθω τιμη,,φοβαμαι τι θα μου πουν..
-
@s2000 said in Toyota Corolla 2019:
το ειχα παρκαρισμενο κανονικα , σε ησυχο δρομο και βρηκα το καθρεπτη οπως βλεπετε στις φωτογραφιες.
ευτυχως το καβουκι δεν εσπασε και μονο το ενα κλιπ του εχει σπασει. θεωρω οτι κουμπωνει ανετα
το φλας μας αφησε, το οποιο βρηκα με 21 ευρω, aftermarket, για να δουμε. κοιταξτε τα led μεσα.
το θεμα ειναι το κατω φρυδι του καθρεπτη εσπασε, αλλα μαλλον θα το κολλησω καπως,,,
αυτα, περαστικα μου,κατα τα αλλα το κρυσταλο και ο μηχανισμος ειναι οκ, ευτυχως...
εχεις κανεις καμια παρομοια εμπειρια, εαν το φλασ θα παιζει κανονικα? στην αντιπροσωπεια ουτε καν πηρα να μαθω τιμη,,φοβαμαι τι θα μου πουν..
Αυτά είναι μέσα στο παιχνίδι, δυστυχώς, συμβαίνουν. Να σε ρωτήσω αν έχεις ασφάλιση; Γιατί δεν ρωτάς τον ασφαλιστή σου; Επίσης κάλεσε στην αντιπροσωπεία να μάθεις, δεν ξέρεις τι απάντηση θα σου δώσουν. Επίσης, αν καταλήξεις να το κολλήσεις, σου προτείνω κόλλα εποξικη. Δεν θα το θυμάσαι ότι έσπασε.
-
@groover1972 said in Toyota Corolla 2019:
Αυτά είναι μέσα στο παιχνίδι, δυστυχώς, συμβαίνουν. Να σε ρωτήσω αν έχεις ασφάλιση; Γιατί δεν ρωτάς τον ασφαλιστή σου; Επίσης κάλεσε στην αντιπροσωπεία να μάθεις, δεν ξέρεις τι απάντηση θα σου δώσουν. Επίσης, αν καταλήξεις να το κολλήσεις, σου προτείνω κόλλα εποξικη. Δεν θα το θυμάσαι ότι έσπασε.
καλημερα, ναι δυστυχως αυτα συμβαινουν,
ασφαλιση και βεβαια εχω, αλλα οχι μικτη, εαν αυτο εννοεις.
η αντιπροσωπεια μου ειπε 65 ευρω για το φλασ. και νομιζω και χωρις φπα
θα παρω σημερα το aftermarket και βλεπουμε.. -
@groover1972 said in Toyota Corolla 2019:
καλημερα, ναι δυστυχως αυτα συμβαινουν,
ασφαλιση και βεβαια εχω, αλλα οχι μικτη, εαν αυτο εννοεις.
η αντιπροσωπεια μου ειπε 65 ευρω για το φλασ. και νομιζω και χωρις φπα
θα παρω σημερα το aftermarket και βλεπουμε..Μια χαρά. Σου θυμίζω ότι και μικτή να είχες θα έπρεπε να πληρώσεις μέχρι το ποσό της απαλλαγής και μπορεί να μη σε συνέφερε...
-
μου έχει σπάσει τα νεύρα ένα έντονο, πολύ έντονο οξύ τσικ το οποίο ακούγεται απο πίσω σε δρόμους με ελάχιστες λακουβίτσες η ανωμαλίες. Ακούγεται ακομα και σε καλούς δρόμους με υπερμικρά λακουβάκια.
Εχω βάλει μαλακά αυτοκόλλητα στην εταζιέρα, έχω δει τις ζώνες ... τιποτα. Το εχει αντιμετωπίσει κανείς? Δεν μπορώ να το εντοπίσω με τίποτα και ειναι πολύ έντονο
-
@steliosfan said in Toyota Corolla 2019:
μου έχει σπάσει τα νεύρα ένα έντονο, πολύ έντονο οξύ τσικ το οποίο ακούγεται απο πίσω σε δρόμους με ελάχιστες λακουβίτσες η ανωμαλίες. Ακούγεται ακομα και σε καλούς δρόμους με υπερμικρά λακουβάκια.
Εχω βάλει μαλακά αυτοκόλλητα στην εταζιέρα, έχω δει τις ζώνες ... τιποτα. Το εχει αντιμετωπίσει κανείς? Δεν μπορώ να το εντοπίσω με τίποτα και ειναι πολύ έντονο
Στο πορτ μπαγκάζ μήπως κάτι ; Κιτ επισκευής ελαστικού κλπ ;
-
Καλησπέρα γνώμη για Uniroyal rainsport 5 σε 225 45 17??? Η κάτι παρόμοιο σε επώνυμη μάρκα ??
-
@dimitris11 said in Toyota Corolla 2019:
Καλησπέρα γνώμη για Uniroyal rainsport 5 σε 225 45 17??? Η κάτι παρόμοιο σε επώνυμη μάρκα ??
Βλέπω ότι τα Uniroyal Rainsport 5 βγαίνουν με δείκτη ταχύτητας Υ (ως 300χλμ/ώρα) . Υπερβολικό για Corolla !
Ίσως είναι καλύτερα να πάρεις με δείκτη ταχύτητας W που είναι και τα εργοστασιακά ώστε να πιάνουν πιο γρήγορα την βέλτιστη θερμοκρασία απόδοσης.
Σε δείκτη ταχύτητας W βγαίνουν τα Rainsport 3 αλλά ειναι πιο ακριβά από τα Rainsport 5. Υπάρχουν φυσικά και τα κορυφαία Michelin Primacy 4+ -
Ο δείκτης ταχύτητας δεν έχει άμεση σχέση με την θέρμανση του ελαστικού
-
Νομίζω ότι είναι αρκετά θορυβώδη τα Michelin 4+και έχουν και αρκετη φθορά σε σχέση με τα υπόλοιπα και αρκετα πιο ακριβα
-
@dimitris11 said in Toyota Corolla 2019:
Νομίζω ότι είναι αρκετά θορυβώδη τα Michelin 4+και έχουν και αρκετη φθορά σε σχέση με τα υπόλοιπα και αρκετα πιο ακριβα
225 / 45 / 17 91W 69db δεν τα λες και θορυβώδη .
Toyota Corolla 2019