-
-
Ρεαλιστικά, στο eco και οδηγώντας με απαλές επιταχύνσεις και ήπιες επιβραδύνσεις, μπορείς να αναμένεις κατανάλωση περί τα 4λτ/100χλμ και αυτονομία περίπου 800χλμ μέχρι να ανάψει το λαμπάκι της ρεζέρβας. Εγώ είχα λίγο κάτω από τα 4, αλλά τώρα με το βαρύ χειμώνα είμαι στα 4. Συνήθως το λαμπάκι μου ανάβει λίγο πριν τα 900χλμ. Τα 1000 ή 1100 μου ακούγονται μη ρεαλιστικά.
Ενδιαφέρουσα παράμετρος, που δεν την έχουμε κουβεντιάσει, είναι ο χρόνος χρήσης του βενζινοκινητήρα. Από τον Δεκέμβρη που μου ενεργοποίησαν τις συνδεδεμένες υπηρεσίες βλέπω πως πάνω από το 60% του χρόνου και της απόστασης καλύπτεται με τον ηλεκτροκινητήρα. Αυτό σημαίνει πως από τα σχεδόν 10.000 χλμ που έχω κάνει (από το Μάιο) μόλις τα 3500 έχουν γίνει με τον βενζινοκινητήρα. Υποθέτω πως αυτό συνυπολογίζεται στα θετικά.
-
Καλοτάξιδο kyr80!!
Agpr, αυτό το 40% χρήσης του βενζινοκινητήρα το είδα και εγώ μέσα σε μια εφαρμογή που με έβαλε ο πωλητής που έδειχνε πραγματικά data χρηστών. Ο μέσος όρος ήταν εκεί. Αφού η Toyota που διαφήμιζε τότε (πριν 1,5 χρόνο) το 50%, ετοιμαζόταν να αλλάξει καμπάνια διότι η απόδοση του συστήματος ήταν καλύτερη από τις προσδοκίες!! Φοβερά πράγματα!
Έχω αρχίσει και εκτιμώ πολύ τα καινουργια υβριδικά μοντέλα της φίρμας.
-
Εδώ που είμαστε η απόδοση είναι ακόμα καλύτερη, αν μιλάμε για το χρόνο.
-
Καλοτάξιδο και να το χαρείς με Υγεία!
Το χρώμα είναι εξαιρετικό, από τις καλύτερες επιλογές που μπορούσες να κάνεις....μπράβο!
-
Σας ευχαριστώ όλους.
Περί χρώματος.... Διάλεξα ετοιμοπαράδοτο και είδα το αμάξι ζωντανά. Είναι ένα χρώμα που αν σου δείξουν μόνο το χρωματολόγιο, δεν το αγοράζεις. Όταν βλέπεις όμως ολόκληρο το αυτοκίνητο σε κερδίζει.
-
Εδώ που είμαστε η απόδοση είναι ακόμα καλύτερη, αν μιλάμε για το χρόνο.
Τρομερά πράγματα!
Θα ήθελα πολύ να το έχω για να πηγαινοφέρνω τα παιδιά στο σχολείο.
-
Χαχα το τελευταιο σχολιο ηταν ταυτοχρονα και κοπλιμεντο αλλα και προσβολη.
Χαχαχα
-
Δεν ξέρω αν ήταν προσβολή για το αυτοκίνητο. Αλλά το δικό μου σίγουρα θα κάνει αυτή τη δουλειά. Πρακτικά, θα είναι το καθημερινό σχολικό από Σοφούλη στη Γερμανική σχολή και πίσω, 2 φορές την ημέρα.
-
Δεν νομίζω πως είχε τέτοια πρόθεση ο sargus και σίγουρα εγώ δεν νιώθω προσβεβλημένος. Ένα από τα βασικά κριτήρια αγοράς του αυτοκινήτου ήταν η οικονομία στα λειτουργικά έξοδα. Δεν υστερεί ούτε στην ασφάλεια ούτε στην άνεση που ήταν βασικά κριτήρια μου. Με το focus μου στις στροφές του Τσούτσουρα φορτωμένος αναγκαζόμουν να κατεβάζω σε δευτέρα, κάποιες φορές να κλείνω τον κλιματισμό ή και να κατεβάζω σε πρώτη. Τώρα πλέον δεν χρειάζεται να κάνω τίποτα από αυτά. Η διαθέσιμη ροπή και ο τρόπος που την παρέχει το e-cvt με έχουν εντυπωσιάσει. Δεν περιμένω από κανέναν να μου επιβεβαιώσει την αγορά που έκανα με τα δικά μου κριτήρια. Ξέρω πολύ καλά τι οδηγώ και πόσο πιο ήρεμο είναι το ταξίδι για την οικογένειά μου.
-
Ωχχχ, έχει δίκιο ο Lap! Έτσι φαίνεται σε δεύτερη ανάγνωση.
Υπόσχομαι όμως ότι δεν το εννοούσα προσβλητικά! Το αντίθετο βασικά!
Φίλε agpr, Τσούτσουρα; Συντοπίτης μου είσαι ή υπάρχει Τσούτσουρας και εκτός Κρήτης;
-
Ναι ρε σεις χαβαλε κανω.
Σωστος ο agpr που το αναφερει ως e-cvt
-
Συντοπίτης
-
-
Πρέπει να είναι το Μπλε Jeans (8U6)
-
Καλοτάξιδο !
ποκυ καλη επιλογή και στα μάτια μου πιο θελκτικό από το Chr ίσως.
Αλλά πολύ χαμηλό ρε γαμωτο.
Το βλέπεις στο ύψος και κολλωνεις αμέσως.
Μέχρι και από το γιαρις που έχουμε είναι χαμηλότερο -
Το ύψος είναι ουσιαστικό ζήτημα. Το μπροστά σπόιλερ έχει βρει δυο-τρεις φορές σε πεζοδρόμια ή σε κάθοδο σε χωματόδρομο/παραλία. Θέλει όντως προσοχή.
-
Καλοτάξιδο Κυριάκο, το αυτοκίνητο θα παρκάρει εκεί που παρκάρει και το φορντ;
-
kyr80 wrote:
Δεν πιστεύω ότι θα κάτσει να στεναχωρηθεί κάποιος, γιατί κάποιος θα του 'θήξει' το αυτοκίνητό του. Προσωπικά εντελώς στα παπάκια μου. Τα τελευταία 15 χρόνια αν σκεφτώ, που τα αλλάζω σχετικά συχνά, δεν μπορώ θυμηθώ να είμαι funboy μιας μάρκας. Πλην στα 25 που είχα πάρει το czt... Αλλά μου πέρασε στο 6μηνο.
Όποιος θέλει να βρίσει τα toyota μου ελεύθερα. Ούτε μετοχές έχω στην εταιρεία, ούτε με απασχολεί να κρίνει κάποιος την αγορά μου, γιατί δεν μπορεί κανείς να ξέρεις τους λόγους που προχώρησα στην οποιαδήποτε αγορά.
Και επειδή το θέμα ξεκίνησε από την ερώτηση που έκανα, γιατί να προτιμηθεί ο 1.2Τ από τον hybrid(για να τελειώνουμε με τα offtopic), η απάντηση που έχω ως τώρα είναι πρακτικά το CVT.
ok, δεν έχω θέμα αν κάποιος θέλει να 'ανακατεύει τη σούπα'. Η ερώτηση που κάνω πάνω σε αυτό είναι η εξής:'το οδηγήσατε και δεν σας άρεσε με το CVT ή επηρρεαστήκατε από ότι διαβάσατε και δεν μπήκατε στον κόπο;'
Εμένα προσωπικά δεν με ενδιαφέρει κανένα αυτοκίνητο με αυτόματο κιβώτιο. Είτε αυτό λέγεται CVT η ΕCVT η DSG. Δεύτερον το αυτοκίνητο μου κάνει 10-12000 μάξιμουμ 13000 χμ το χρόνο από τα οποία περίπου το 75% είναι εκτός πολης και κυρίως εθνική οδό. Πες μου έναν λόγο να αγοράσω υβριδικό αυτοματο; Δεν έιμαι αρνητικος στο συγκεκριμένο αυτόματο. Είμαι αρνητικός σε όλα τα αυτόματα και πιστεύω και πολλοί άλλοι το ίδιο. Τώρα το γιατί επέλεξα τον 1,2Τ αντί για κάποιο άλλο αυτοκίνητο;Γιατί αυτό μου άρεσε και θεώρησα ότι μου καλύπτει τις ανάγκες μου.
Έχεις οδηγήσει αυτόματα πολλές ώρες/ χιλιόμετρα και ποια μοντέλα και τα απορρίπτεις?
-
Καλορίζικα τα καινούρια ΤΟΥΟΤΑ σας. Πιτσιρικάς σε ΤΟΥΟΤΑ έμαθα να οδηγώ, το πρώτο μου μεταχειρισμένο αλλά και το πρώτο μου καινούριο, μικρό ΤΟΥΟΤΑ ήταν. Όσο όμως 'μάθαινα' να οδηγώ, θα χαρακτήριζα τα περισσότερα ΤΟΥΟΤΑ σε προσιτά βαλάντια, από απογοητευτικά στον τομέα της οδήγησης, έως και μη ασφαλή. Φαίνεται όμως πως η εταιρία στην τελευταία γενιά κάνει 'στροφή' και όταν άλλοι το γυρίζουν στον ημιάκαμπτο, την πλαστικούρα στο σαλόνι και πλασάρουν μια ενισχυμένη μίζα & μπαταρία ως καινοτομία 'mild hybrid', η Toyota στις ίδιες περίπου τιμές πουλάει ένα υβριδικό μηχανολογικό κόσμημα, σοβαρή ανάρτηση και τιμόνι και ποιότητα άνω του μέσου όρου. Μόνη 'παραφωνία' οι χώροι στη hatchback Corolla, πως τα κατάφεραν να είναι πιο άνετο και πρακτικό το Yaris, μόνο αυτοί το ξέρουν. Τα μυστήρια της Άπω Ανατολής ...
Toyota Corolla 2019