-
Είναι εντυπωσιακά πολύς ο κόσμος που αρνείται έστω και να δοκιμάσει αυτόματο. Είναι δεδομένη η αντίσταση του Έλληνα στην αλλαγή, γενικώς. Αντίστοιχα κόσμος που οδηγάει αυτόματο αρνείται να δοκιμάσει χειροκινητο. Αυτά έχουν προκύψει ως παρατηρήσεις διαχείρισης ικανών εταιρικών στόλων τα τελευταία χρόνια που στην ουσία είναι σα μικρογραφία της αγορας.
Κατά τα άλλα δε γίνεται καμία μείωση της Toyota όταν κάποιος τοποθετείται αρνητικά. Αυτά είναι προσωπικές προτιμήσεις. Εκ των πραγμάτων ένα τόσο μαζικό προϊόν δε θα μπορούσε παρά να είναι γενικώς αδιάφορο ώστε να καλύπτει όσο το δυνατόν περισσότερους. Γι' αυτό μία Alfa Romeo πχ είναι 100 φορές καλύτερο αυτοκίνητο από ένα Toyota αλλά πουλάει 1000 φορές λιγότερο. Απλά όντας σε ένα αυτοκινητιστικό φόρουμ κακώς κάνει εντύπωση σε πολλούς ότι για κάποιους είναι ακόμα ψηλά σαν κριτήρια οι επιδόσεις, τα κρατήματα, η τεχνολογία κτλ παρά του ότι μεγάλωσαν, έκαναν οικογένειες, άλλαξαν οι ανάγκες.
Ποια Αλφα ειναι 100 φορες καλυτερο απο Τογιοτα? Ενα Τζουλιεττα ντηζελ ειχα οδηγησει σε νορμαλ χρηματα καλο ηταν σιγουρα αλλα οχι τιποτα το ιδιαιτερο οδηγικα.
Μην πεις Τζουλια γιατι εκει συγκρινεις με Λεξους τα οποια ειναι αρκετα ανταγωνιστικα και οδηγικα ενω διατηρουν την φημη της αξιοπιστιας που εχει η εταιρεια σε μεγαλο βαθμο (εκτος απο καποια ακριβα τους μοντελλα).
-
Εγώ δε θέλω αυτόματο (αν και για να πηγαίνω τα παιδιά στο σχολείο μάλλον θα προτιμούσα ένα) και σίγουρα δε θέλω το cvt (αν και το e-cvt της 2λιτρης κορολλα στο βιντεάκι που πόσταρε ο Lap λίγο πίσω ήταν εντυπωσιακά καλό) αλλά αν έπαιρνα toyota θα έπαιρνα το αυτόματο απλά γιατί το χειροκίνητο της (στη μία και μοναδική φορά που το έκανα τεστ ντραιβ) ήταν το χειρότερο χειροκίνητο που έχω οδηγήσει (συμπεριλαμβανομένων και των Γαλλικών περασμένων δεκαετιών!)!!!!
Απορώ πως γράφτηκε παραπάνω ότι είναι και καλό σε αίσθηση! (κρατάω μια επιφύλαξη μήπως το χειροκίνητο κορολλα της αντιπροσωπίας του Ηρακλείου είχε κάποιο πρόβλημα). Ήταν τραγικό! Γρατζούναγε σε κάθε αλλαγή!!
Επίσης κάποιος έγραψε παραπάνω τι να το κάνεις το καλό κιβώτιο σε χατς 130 ίππων; Γιατί ρε παιδιά; Πως τα λέτε αυτά τα πράγματα; Δε μπορεί δηλαδή ένα αυτοκίνητο 130 ίππων να σου προσφέρει οδηγική χαρά; Είμαστε σοβαροί; Μόνο σε ευθεία οδηγούν κάποιοι εδώ μέσα; Δε στρίβουν;
Εγώ πάντως (που έχω περιορισμένα οικονομικά) μια χαρά μπορώ να απολαύσω βόλτες και στροφοδιαδρομές ακόμα και με αυτοκίνητα 80 ίππων. Απλά μου αρέσει να οδηγώ και απολαμβάνω ότι και να είναι αυτό! Ακόμα και κλαρκ!
-
Κατά τη γνώμη μου,εάν οδηγικά η Giulietta είναι το ίδιο με την Corolla (ακόμη και την καινούρια),τότε το Civic είναι ίδιο με Pulsar, η BMW 1 με i30,το Focus με Tipo και πάει λέγοντας...
-
Πολύ σωστή η παρατήρηση σου για το μαζικό προϊόν αλλά 100 φορές καλύτερη σε συγκεκριμένους τομείς όχι σε όλους. 100 φορές καλύτερη γενικά για αυτούς τους λιγους που την αγόρασαν.
-
Και γω φίλε sargus οδηγώ ένα van vw t5 και επειδή ακόμα και αυτό μου αρέσει νά το στριβω οπότε βρεθώ σε στριφτερο δρόμο μόνος μου έχει ανάρτηση kw variant 3. Απλά όταν παει κάποιος ταμείο τα συνιπολογιζει όλα σε ένα αυτοκινητο και όχι μόνο τα κρατήματα και την φινέτσα. Εκεί μπορεί να θεωρησει ότι ένα 'σπορτιφ' suv η ένα στριφτερο hatchback μακροχρόνια σε κατανάλωση και βλάβες θα τα βλέπει και θα σιχτιριζει. Έτσι αποφασίζει να πάρει corolla hybrid.Ειναι λάθος επιλογή η ο τύπος είναι λίγο πριν τον τάφο που πήρε corolla.
-
Γενικα το νεο corolla ειναι εντονως πιο σπορτιφ απο τις προηγουμενες γενιες σε αιαθηση. Το ιδιο μας αναφερει η toyota και για το επομενο yaris.
Γενικα η toyota εχει αλλαξει στρατηγικη και προσπαθει να δειξει μια πιο σπορτιφ εικονα στα μοντελα που πωλουνται στην Ευρωπη.
Lap έχεις πυρετό? Είσαι άρρωστος?
-
Και γω φίλε sargus οδηγώ ένα **van vw t5 **και επειδή ακόμα και αυτό μου αρέσει νά το στριβω οπότε βρεθώ σε στριφτερο δρόμο μόνος μου έχει ανάρτηση kw variant 3.
Respect!
-
Έχει απόλυτο δίκιο ο Lap για την τελευταίας γενιάς corolla. Το καλό πλαίσιο, το στήσιμο του αυτοκινήτου σε συνδιασμό με τον τετρακύλινδρο 1.2L, που πραγματικά βγάζει καμιά 10αριά περισσότερα άλογα από τα δηλωθέντα εργοστασιακά, και το καλό χειροκίνητο κιβώτιο δίνουν στο αυτοκίνητο ευχάριστο χαρακτήρα, κάτι που εννοείται δεν έκανε το auris. Θα έλεγα μέσα στην πεντάδα με τα πιο οδηγοκεντρικά μικρομεσαία που πουλιούνται τώρα (Focus, Civic, Ceed, Leon) εκτός premium αφού δεν έχω οδηγήσει κανένα τους.
Το αυτοκίνητο υστερεί μόνο στο infotainment, προσωπικά μου είναι αδιάφορο από την στιγμή που υποστηρίζει ΑndroidΑuto / AppleCarplay, και στους πίσω χώρους για όσους έχουν συνεχείς αυξημένες μεταφορικές ανάγκες. Το ίδιο όμως συμβαίνει και με άλλα C - segment hatchbacks (Focus, Giulietta, 1-series, Α-Klasse).
-
Συμφωνώ απόλυτα για το στήσιμο του νέου corolla. Έχω οδηγήσει και chr και corolla. Το να απορρίψει κάποιος το corolla έναντι κάποιου άλλου της κατηγορίας λόγο κρατηματων, χειρισμού είναι υπερβολή.
-
Ποια Αλφα ειναι 100 φορες καλυτερο απο Τογιοτα? Ενα Τζουλιεττα ντηζελ ειχα οδηγησει σε νορμαλ χρηματα καλο ηταν σιγουρα αλλα οχι τιποτα το ιδιαιτερο οδηγικα.
Μην πεις Τζουλια γιατι εκει συγκρινεις με Λεξους τα οποια ειναι αρκετα ανταγωνιστικα και οδηγικα ενω διατηρουν την φημη της αξιοπιστιας που εχει η εταιρεια σε μεγαλο βαθμο (εκτος απο καποια ακριβα τους μοντελλα).
Φυσικά και μια απλή Giulietta, στην δύση της καριέρας της, είναι πολύ καλύτερη οδηγικά από το αντίστοιχο Toyota. Μόνο το Focus και το 3 την πλησιάζουν.
Καλά αυτό με το Lexus ότι είναι οδηγικά ανταγωνιστικά μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να λεχθεί... -
Είναι εντυπωσιακά πολύς ο κόσμος που αρνείται έστω και να δοκιμάσει αυτόματο. Είναι δεδομένη η αντίσταση του Έλληνα στην αλλαγή, γενικώς. Αντίστοιχα κόσμος που οδηγάει αυτόματο αρνείται να δοκιμάσει χειροκινητο. Αυτά έχουν προκύψει ως παρατηρήσεις διαχείρισης ικανών εταιρικών στόλων τα τελευταία χρόνια που στην ουσία είναι σα μικρογραφία της αγορας.
Κατά τα άλλα δε γίνεται καμία μείωση της Toyota όταν κάποιος τοποθετείται αρνητικά. Αυτά είναι προσωπικές προτιμήσεις. Εκ των πραγμάτων ένα τόσο μαζικό προϊόν δε θα μπορούσε παρά να είναι γενικώς αδιάφορο ώστε να καλύπτει όσο το δυνατόν περισσότερους. Γι' αυτό μία Alfa Romeo πχ είναι 100 φορές καλύτερο αυτοκίνητο από ένα Toyota αλλά πουλάει 1000 φορές λιγότερο. Απλά όντας σε ένα αυτοκινητιστικό φόρουμ κακώς κάνει εντύπωση σε πολλούς ότι για κάποιους είναι ακόμα ψηλά σαν κριτήρια οι επιδόσεις, τα κρατήματα, η τεχνολογία κτλ παρά του ότι μεγάλωσαν, έκαναν οικογένειες, άλλαξαν οι ανάγκες.
2 σημειώσεις σε αυτά που γράφεις.
- Για τα αυτόματα. Στην Ελλάδα το 99,9% οδηγάει πρώτα στη ζωή του χειροκίνητο. Οπότε η αλλαγή, είναι στη μετάβαση από αυτό που έμαθε και έχει συνηθίσει προς κάτι άγνωστο. Οπότε αρνείται το κάτι άγνωστο. Αυτός που αρνείται το χειροκίνητο(όπως ο υποφαινόμενος), έχει δοκιμάσει και τα δύο, και αρνείται να γυρίσει στο μεσαίωνα...
Επίσης όσοι έχουν συνηθίσει το χειροκίνητο, με τη διαφορά τιμής που έχει το αυτόματο έναντι του χειροκίνητου στο ίδιο μοντέλο, αγοράζουν είτε πιο εξοπλισμένη έκδοση, είτε πιο πολλά άλογα κλπ. Το αυτόματο βλέπεις δεν μπαίνει στο μάτι του γείτονα.. Στην λούμπα της άγνοιας είχα πέσει και εγώ. Αρνιόμουν πεισματικά το αυτόματο, μέχρι να αναγκαστώ να πάρω αυτοκίνητο που έβγαινε μόνο έτσι. Οπότε όταν το έζησα και το συνήθισα, είπα ποτέ ξανά χειροκίνητο. Είναι το πρώτο κουτάκι που πρέπει να τικάρω στη διαμόρφωση του αυτοκινήτου. Στο συγκεκριμένο δε αμάξι που συζητάμε(corolla), οι περισσότεροι που επιλέγουν το hybrid, το κάνουν για τη μηχανή και όχι για το αυτόματο κιβώτιο.
2)Γιατί η alfa που είναι 100 φορές καλύτερο αυτοκίνητο, πουλάει 1000 φορές λιγότερο;;;; Είναι ηλίθιος ο κόσμος και δεν θέλει καλύτερο αυτοκίνητο; Και επειδή μιλάς για giulietta απέναντι στο corolla. Επείδη τα οδήγησα και τα 2, θα εκπλαγείς από την πολύ μικρή διαφορά που έχουν στην οδήγηση. Σαφώς καλύτερο τιμόνι η alfa. Αλλά ότι έχει καλύτερη τεχνολογία, γελάνε και οι Ιταλοί. Και μιλάμε για αμάξι 10ετίας πλέον. Σε αυτοκινητιστικό φόρουμ είμαστε, αλλά το 2020 έχουν μπει στην αυτοκίνηση και τα ηλεκτρικά, και η τάση για μείωση κατανάλωσης ορυκτών καυσίμων και πολλά άλλα.
-
Αυτό που εννοείτε οι περισσότεροι οδήγηση μάλλον δεν έχει σχέση με αυτό που εννοεί ο Δίας οδήγηση. Οπότε είναι φυσιολογικό ο μεσαίωνας του ενός να είναι νιρβάνα του άλλου και τούμπαλιν.
Ιδανικά κι εγώ θα ήθελα ένα αυτόματο για να μετακινούμαι, κι ένα χειροκίνητο για να οδηγώ. Επειδή μπορώ να εχω μόνο ένα και θεωρώ την οδήγηση και χόμπι εκτός από αναγκαιότητα, διαλέγω το δεύτερο και για την καθημερινότητά μου. Κάποιος άλλος θα διαλέξει τη βολή του αυτόματου στο καθημερινό μποτιλιάρισμα. Τίποτα από τα δύο δεν είναι μεμπτό.
-
Όταν γύρισα πάλι στο χειροκίνητο και αναγκαστικά να περιμένω 1,5 χρόνο μέχρι να ξαναπάρω αυτόματο, κάθε φορά που ερχόταν η ώρα να μπω στο αυτοκίνητο για να μπω στην πόλη και να ξεκινήσω τα μπες βγες, πάρκαρε ξεπαρκαρε είχα κάτι νεύρα. Ειδικά το συγκεκριμένο αυτόματο(ecvt) που είχα μάθει.
-
-
Καλορίζικο και καλοτάξιδο!!!
Περιμένω εντυπώσεις και... καταναλώσεις!
-
Έφτασεεεεεε.... Πρώτη χαρά ότι γεμίζει με ούτε 60€......
Καλοτάξιδο! Και σε πολύ ωραίο χρώμα...
Η χαρά όμως γιατί; Επειδή παίρνει λιγότερα λίτρα το ρεζερβουάρ και ως συνέπεια θα έχεις μικρότερη αυτονομία;
-
Περίπου 800χλμ αυτονομία δεν την λες και μικρή.
-
-
kyr80 wrote:
Έφτασεεεεεε.... Πρώτη χαρά ότι γεμίζει με ούτε 60€......
Καλοτάξιδο! Και σε πολύ ωραίο χρώμα...
Η χαρά όμως γιατί; Επειδή παίρνει λιγότερα λίτρα το ρεζερβουάρ και ως συνέπεια θα έχεις μικρότερη αυτονομία;
Μετά από μια βόλτα εντός πόλης, μου έβγαλε υπόλοιπα χλμ 1100!!!!
Εγώ είμαι συνηθισμένος να βάζω 80-90€ πετρέλαιο και να κάνω σκάρτα 500χλμ(με την προυπόθεση να υπάρξει και ταξίδι μέσα σε αυτά). Την τελευταία εβδομάδα με το ranger ήμουν μόνο εντός πόλης. Είχε και πολύ κρύο... Συνέπεια; 16,8λτ/100χλμ
-
Καλοταξειδο. Καλά και ασφαλή χιλιόμετρα. Πολύ ωραίο το χρώμα. Δεν το είχα δει μέχρι τώρα να κυκλοφορεί. Έχει ένα παρόμοιο το sedan αλλά νομίζω το συγκεκριμένο είναι πολύ πιο όμορφο.
Toyota Corolla 2019