-
@orestis82
Την μέση ανεφοδιασμού υποθέτω την επιλέγεις γτ αν κινείσαι κυρίως στη πόλη ''χαλάνε'' τη μεση κατανάλωση μετά από ενα ταξίδι για παράδειγμα.
Μου θυμίζεις από που την επιλέγουμε; -
Την μέση ανεφοδιασμού υποθέτω την επιλέγεις για να μη σ "χαλάει" τη μέση κατανάλωση ένα ταξίδι για παράδειγμα;
Μου θυμίζεις από που την επιλέγεις; -
Ευχαριστώ πολύ για τις κατατοπιστικές απαντήσεις σας. Θα μεταφέρω όλη την πληροφορία στους φίλους και νομίζω θα καλυφθούν απόλυτα. Φάνη απ' τα vb του συγκεκριμένου προέρχονται οι απορίες μου. Νομίζω είναι πολύ δίκαιος και αντικειμενικός στα όσα λέει. Ακόμα και τα cons των Toyota αναφέρει σε άλλο vd. Θα έλεγα ότι είναι εξίσου εξίσου τίμιος και str8 forward σαν το brand που "εκπροσωπεί".
-
@gpaleg said in Toyota Corolla 2019:
@orestis82
Την μέση ανεφοδιασμού υποθέτω την επιλέγεις γτ αν κινείσαι κυρίως στη πόλη ''χαλάνε'' τη μεση κατανάλωση μετά από ενα ταξίδι για παράδειγμα.
Μου θυμίζεις από που την επιλέγουμε;Την επιλέγεις μέσα από το μενού στο τιμόνι, δε θυμάμαι τώρα ακριβώς σε ποια ρύθμιση είναι και έχω παρκάρει μακριά!. Οι επιλογές είναι τρεις:
- Μέση καταναλωση συνολική
- Μέση καταναλωση ανεφοδιασμού
- Μέση καταναλωση ταξιδιού
Η πρώτη είναι πολύ γενική και δε δίνει σπουδαία πληροφορία για το τι έκανες πρόσφατα. Η δεύτερη μηδενίζει κάθε φορά που βάζεις βενζίνη άρα μπορείς να έχεις μια εικόνα. Η τριτη είναι προσβάσιμη και από την κεντρική οθόνη αν και νομίζω υπάρχουν αποκλίσεις που δεν έχω ψάξει ακόμα.
Υπάρχει πάντα και το MyT που σου δείχνει γενικά στατιστικά και λεπτομέρειες για κάθε ταξίδι.
-
οι ενδειξεις εχουν σημαντικη αποκλιση απο την κλασσικη μετρηση απο γεμισμα σε γεμισμα;
-
@spiros-0 said in Toyota Corolla 2019:
οι ενδειξεις εχουν σημαντικη αποκλιση απο την κλασσικη μετρηση απο γεμισμα σε γεμισμα;
Καλημέρα σε όλους,
Σε εμένα σε 1.8 hybrid hb, ως τώρα με 2.500χλμ και ώντας στο 3ο γέμισμα, έχω συνολική κατανάλωση στο MyT 3,7l/100km, ενώ στην αντλία έχω κατανάλωση 4,0l/100km.
Θεωρώ πολύ κοντινή την ένδειξη.
Και παρεπιπτόντως κατανάλωση κάτω από τις προσδοκίες μου! -
Πολύ καλά νούμερα...σε τι περιβάλλον κίνησε?
Πόλη πιο πολύ να υποθέσω... -
@vaggos13 said in Toyota Corolla 2019:
Σε εμένα σε 1.8 hybrid hb, ως τώρα με 2.500χλμ και ώντας στο 3ο γέμισμα, έχω συνολική κατανάλωση στο MyT 3,7l/100km, ενώ στην αντλία έχω κατανάλωση 4,0l/100km.
Θεωρώ πολύ κοντινή την ένδειξη.
Και παρεπιπτόντως κατανάλωση κάτω από τις προσδοκίες μου!Εγώ είμαι στο 4.5λτ/100χλμ μετά από 3.500χλμ, εκ των οποίων τα 900 περίπου σε ταξίδια. Τις τελευταίες 2 εβδομάδες που έχω κινηθεί μόνο αστικά και περιαστικά (π.χ. Βάρης-Κορπωίου, Α.Ο) είμαι στο 3.9λτ/100χλμ.
Μόλις βρω λίγο χρόνο θα γράψω πιο αναλυτικά τις εντυπώσεις μου από το αυτοκίνητο.
-
@dgrgtc said in Toyota Corolla 2019:
Πολύ καλά νούμερα...σε τι περιβάλλον κίνησε?
Πόλη πιο πολύ να υποθέσω...60% πόλη και 40% σε ανοιχτό δρόμο υπολογίζω.
Πχ Μελίσσια - Πόρτο Ράφτη -Μελίσσια (χωρίς Αττική Οδό) σε όλες τις διαδρομές ήμουν σταθερά κάτω από 4λτ/100χλμ. Πόρτο Ράφτη - Σχίνο - Πόρτο Ράφτη, με ΑΟ και ΕΟ κάτω από 5λτ/100χλμ. Πάντα με τα όρια ταχύτητας -
Καλησπέρα ομάδα! Και κάπως έτσι φτάνει η ώρα που αναμένω την καινούργια υβριδική κορολα από μέρα σε μέρα, και η σκέψη είναι όπως σε όλους, τι ασφάλεια βάζω μιας και είναι καινούργιο, απλή, μεσαία ή μικτή; Εσείς τι βάλατε;
-
Καλημέρα. Άποψή μου σε καινούργιο αμάξι γενικά ποτέ απλή. Με βάση την μεσαία ξεκινάς και μετά προσμετράς την τσέπη σου, τον εξοπλισμό του οχήματος (αν έχεις πχ bi-LED) αλλά και το που μένεις. Αν είσαι Αθήνα και δεν είναι οικονομικοί οι λόγοι μικτή χωρίς δεύτερη σκέψη.
Και μια ερώτηση απο εμένα αν έχει αναρωτηθεί κανείς. Με δεδομένο ότι η συστοιχία μπαταριών δεν τα πάει καλά με τις υψηλές θερμοκρασίες τα θερμαινόμενα καθίσματα της Lounge/Sport που έχουν και τα πίσω θεωρείται ότι είναι ανασταλτικός παράγοντας;
BTW για όσους έχουν στόχο τα lounge/sport να γνωρίζουν ότι η TS που ήρθε πρόσφατα διαθέσιμη σε lounge στερείται εξοπλισμού σε σχέση με το sedan (ακουστικό εμπρός τζαμί, θερμαινόμενο τιμόνι σίγουρα και πιθανότατα τα θερμαινόμενα καθίσματα ίσως και άλλα). Με πωλητή που μίλησα κυρίως πουλάει TS για taxi (θα γίνει μάλλον το νέο Octavia) οπότε δεν τον είδα να πολυνοιάζεται για το TS. Σίγουρα το sedan lounge είναι το πιο καλά εξοπλισμένο αν και δυστυχώς φοράει 18" αντί των 17" του TS Lounge.
-
@spaik said in Toyota Corolla 2019:
Καλησπέρα ομάδα! Και κάπως έτσι φτάνει η ώρα που αναμένω την καινούργια υβριδική κορολα από μέρα σε μέρα, και η σκέψη είναι όπως σε όλους, τι ασφάλεια βάζω μιας και είναι καινούργιο, απλή, μεσαία ή μικτή; Εσείς τι βάλατε;
Με το καλό να παραλάβεις και να την χαρείς με Υγεία!
Εγώ έκανα ασφάλεια κλοπής και βασικά τα πάντα εκτός από μικτή. Είναι ένα ρίσκο...
-
Να μεταφέρω κι εγω καταναλώσεις σε συνθήκες «σκληρού» κέντρου. Μια τυπική διαδρομή είναι 5-7λ/100 αλλά μιλάμε για καταστάσεις «ψάχνω 20 λεπτά για πάρκινγκ» στο κουκακι σε τρελές ανηφόρες κατηφόρες. Εξακολουθώ να έχω μέση ανεφοδιασμού 5.2 αλλά πιστεύω στον επόμενο θα πάει λίγο παραπάνω.
-
Πάντα μικτη και φυσικά πάντα και κανονική απαλλαγή. Όσο και να παλιώσει το αμάξι (μέχρι που να μην δίνουν μικτη).
Είναι πολιτισμός (δεν τσακώνεσαι σαν κατινα για το ποιος φταίει), καλύπτεις τα πανάκριβα νέα στοιχεία εξοπλισμού και γενικά δεν έχεις να φοβηθείς κάτι.
Όχι τσιπιες με 700 και 1000 ευρώ απαλλαγές.
Αν δεν έχεις να καλύπτεις τα βασικά έξοδα ενός αυτοκινήτου μην αγοράζεις.
Και εννοείται πάντα επώνυμη, μεγάλη ασφαλιστική,
δοκιμασμένη. Όχι κάτι τρύπιες μέσω αντιπροσώπων και τρίχες που κλείνουν συνέχεια, μένεις με το πτηνό και αφήνεις όσους ενεπλακης σε ατύχημα στον άξονα.
Ειδικά εδώ που είμαστε σωστοί περί της αυτοκίνησης δεν πρέπει να σκεφτόμαστε σαν κάτι τελειωμένους που μέχρι και ανασφάλιστοι κυκλοφορούν.
Όταν κάνουμε εκπτώσεις στην ασφάλεια έχουμε καταστάσεις σαν τις καταστροφές στις πρόσφατες φωτιές.
Με 150-200 ευρώ το χρόνο κανεις δεν θα έκλαιγε τώρα. -
Εμένα πάντως η πλήρης κάλυψη χωρίς μικτή μου κοστίζει 550 και αν έκανα μικτή με τις ίδιες παροχές και απαλλαγή 500 ευρώ, το κόστος θα ήταν 1450.
Με τόση απαλλαγή το μόνο που προσφέρει η μικτή είναι χρήματα πίσω σε περίπτωση ολικής καταστροφής όπου φταίει ο οδηγός.
-
Η μικτή είναι καθαρά θέμα τύχης και ψυχολογικό. Από το 1993 που οδηγώ δεν την έχω χρειαστεί ούτε μια φορά!! Σε κάποια αυτοκίνητά μου έχω κάνει, αλλά εδώ και χρόνια δεν κάνω. Αντίθετα έχω χρειαστεί πολλές φορές την κλοπής και βανδαλισμού, την οποία και κάνω πάντα.
Η μικτή υπάρχει για να σε καλύψει από δικό σου λάθος, εεε προτιμώ να προσέχω, απλά πράγματα. Κάποτε χρησίμευε και για το ανασφάλιστο, πλέον υπάρχει ξεχωριστή κάλυψη, οπότε είμαι καλυμμένος και από αυτό. Εαν τώρα τρακάρω με δικιά μου υπαιτιότα...θα πληρώσω το λάθος μου, δεν με πειράζει. -
Λόγω επαγγέλματος γνωρίζω ότι υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που το θέμα υπαιτιότητας είναι αμφισβητούμενο. Άσε που αυτό που λες εσυ ως ευσυνείδητος ότι δηλ κάπου έφταιξες δεν θα το πουν οι περισσότεροι άλλοι, καλύτερα να έχεις τη μικτη να φτιάξεις το αμάξι σου και όταν κρίνουν τελικά τα δικαστήρια παιρνεις πίσω και την απαλλαγή.
Επίσης επειδή ακούω τεράστια ποσα κάτι καπως γίνεται λάθος.
Σε αξία 33.000 ευρώ μικτη με απαλλαγή 1% (330 ευρώ) πλήρωνα 1100 στη groupama. -
Ε σιγά την διαφορά στα ποσά...
Άσε που οι περισσότερες ασφαλιστικές δεν κάνουν μικτή σε οχήματα μικτής χρήσης όπως το δικό μου.
Στην Ergo είμαι εγώ.
Το θέμα είναι πως αν δεν πληρώνεις την μικτή κάθε χρόνο, αν κάτι τύχει μια φορά στα 4 χρονια για παράδειγμα, πάλι λιγότερα θα πληρώσεις. Λαμβάνοντας υπόψιν και την απαλλαγή.
Όπως είπα και πριν εκεί που αξίζει είναι υπερβολικα σοβαρές ζημιές ή ολική καταστροφή με δικη σου υπαιτιότητα.
-
Μαλλον δεν έχετε εικόνα κόστους σε σχετικά μέτριες προς σοβαρές ζημιές σε νέα αμάξια και ειδικά σε εξουσιοδοτημένα συνεργεία. Βλέπεις κάτι 6-8 χιλιάρικα στο νερό.
Τα βλέπω μιας και ασχολουμαι επαγγελματικά και μου πέφτει το σαγόνι.
Βασικά είμ αι που είμαι ψυχαναγκαστικος βλέπω και επάγγελματικα τι ζώα κυκλοφορούν ανάμεσα μας και τι παίζει στους δρομους με αποτέλεσμα με την πρώτη ευκαιρία να μην έχω προσωπικά καθόλου αυτοκίνητο. -
Ενταξει βρε Στεφανε τι να κανουμε τωρα? Να μην οδηγουμε τα αμαξια μας μηπως μας τα χτυπησουν ? Μετα τι επεται? Να μη δεχωμαστε φιλους σπιτι μη μας το λερωσουν? Οτι ειναι να σου συμβει θα γινει ειτε φοβασαι ή οχι.
Toyota Corolla 2019