-
Ρε συ τερυ, μη μας αποπαίρνεις. Δεν ψάχνουμε να βρούμε ακραια σενάρια, απλά ειναι η περίοδος που πολλοί επιστρέφουν από διακοπές μετά από συμβίωση με το αυτοκίνητο σε 'ειδικές' διαδρομές εκτός καθημερινότητας και μεταφέρουμε εντυπώσεις ανάλογα με το τι περιμέναμε, τι μας άρεσε και τι όχι κλπ.
-
ΟΡΕΣΤΗ, ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ η αναφορά μου ήταν επί της ουσίας.Αν ήμουν μόνιμος κάτοικος Ιθάκης με τίποτε δεν θα έπαιρνα υβριδικό κορόλα.Επειδή έχω πάει και έχω ζήσει στο νησί.Μέχρι εκεί τίποτε παραπάνω.Δε γίνεται να ταιριάζουν τα πάντα σε όλους.
Κατά τα άλλα όλες οι εμπειρίες δεκτές,το λέω επειδή βλέπω μια τάση από μερικούς να βρούνε αδύνατα σημεία στο αυτοκίνητο.Έχοντας εμπειρίες από αρκετά αυτοκίνητα και ευκολοδήγητο το βρίσκω και επαρκές στην ιπποδύναμη που παρέχει και με σωστή οδική συμπεριφορά.Τα στραβά τα έγραψα ήδη.
Όλα αυτά μετά από ένα χρόνο χρήσης και 6500 χλμ.,λίγα μεν αρκετά όμως για να βγουν συμπεράσματα.Κι ας μην ξεχνάμε,τα υβριδικά της Τογιότα είναι ΜΟΝΑΔΙΚΑ.Η δε Τογιότα δια μέσου του προέδρου της έκανε δηλώσεις πως θα αλλάξει την πολιτική της στο θέμα αυτό,δηλαδή να πάει σε ηλεκτρικά αμιγώς ΑΝ ΤΗΝ ΑΛΛΑΞΕΙ, μετά το 2032...!!!
Οπότε ποιος ζει και ποιος πεθαίνει,πρώτα εμείς μετά τα σίδερα...!!!
-
Ο 1.5 βενζίνης Άτκινσον αξίζει κατά τη γνώμη σας; Έχει οντως χαμηλές καταναλώσεις;
-
1.5 Atkinson εννοείς του Yaris? Ναι είναι οικονομικός για αυτό και είναι ψοφιος. Μαζί με το ηλεκτρομοτερ όμως στο Yaris βγάζει τα 116 άλογα και είναι ικανοποιητικός για το βάρος του.
-
Θα διαφωνήσω με την επιλογή diesel για το οδικό δίκτυο νησιών, το πλεονέκτημα έρχεται σε κίνηση με υψηλές ταχύτητες σε αυτοκινητόδρομο, σε άλλου τύπου συνθήκες κίνησης, πόλη, επαρχιακο δίκτυο κλπ δεν υπάρχει σύγκριση σε ποιότητα κίνησης και οικονομία και θα μπορούσε να γίνει ένα συγκριτικό τέτοιου τύπου, σε μια δυσκολη ορεινή διαδρομή, πχ ανάβαση, κατάβαση Πάρνηθας για να δούμε την διαφορά με ένα συμβατικό.
Όσο πιο 'δύσκολη' η διαδρομή με υψομετρικές διάφορες, κλειστές στροφές τόσο καλύτερα θα τα πάει το hybrid, σε σχεση με μια 'εύκολη' επαρχιακή που μπορείς να κρατήσεις σταθερή ταχύτητα.
-
Νομίζω πως τα ακραία σενάρια είναι χρήσιμα, γιατί δείχνουν τα όρια. Αρκεί να μην ξεχνά κανείς πως είναι ακραία και όχι συνηθισμένα. Ο καθένας μας ξέρει την χρήση που θα κάνει.
Μετά από 30.000χλμ η μέση κατανάλωσή μου είναι 4 λίτρα ανά 100χλμ. Τον δε Ιούλιο έκανα σχεδόν 5.000χλμ φορτωμένος με πράγματα και την οικογένεια (τετραμελής). Η διαδρομή περιλάμβανε τα πάντα, από εθνική οδό και επαρχιακό δίκτυο μέχρι αστικές διαδρομές και μποτιλιάρισμα. Η κίνηση μου ήταν κοντά στα όρια ταχύτητας και η μέση κατανάλωσή περί τα 4.5. Η βάση μου ήταν η Εύβοια και πήγα μέχρι το Μέτσοβο και το Σούνιο.
Νομίζω πως η αλλαγή λαδιών με λεπτόρευστα, όπως ορίζει ο κατασκευαστής, και το《άνοιγμα》 του κινητήρα βοηθούν στην μείωση της κατανάλωσης. Επίσης βοηθά και η εμπειρία με το αυτοκίνητο.
-
Οχι και ψόφιος..μια χαρα ειναι.
-
Το ψοφιος πήγαινε στον βενζίνης μόνο του. Όλες οι μηχανές που δουλεύουν σε κύκλο Atkinson είναι ψοφιες ακριβώς για να πετυχαίνουν καλύτερη οικονομία.
Σε συνδυασμό όπως είπα με το ηλεκτρομοτερ (μαζί και τα 2) είναι ικανοποιητικό σύνολο
-
Εμενα που ειναι ατκινσον μια χαρά ραπτομηχανη είναι. Αρπάζει από πολύ χαμηλά μεχρι κοφτη και δυνατά για τα άλογα του.
-
Εμενα που ειναι ατκινσον μια χαρά ραπτομηχανη είναι. Αρπάζει από πολύ χαμηλά μεχρι κοφτη και δυνατά για τα άλογα του.
Αδύναμο μοτέρ, αλλά πολύ μου άρεσε. Εύστροφο, ανεβάζει αβίαστα χωρίς θόρυβο. Έχει πλάκα να το οδηγείς, μου άρεσε και το CVT..ωραίο αυτοκίνητο, ειδικά για μέσα στην πόλη.
-
83 αλογα σε εσένα 90 σε εμένα. Στα 1.2 λιτρα ατμοσφαιρικό. Δεν θα το έλεγα και αδυναμο για τα κυβικά του.
Παλιά τα 1.4 λιτρα είχαν τέτοια αλογα και ροπη και χωρις κυκλο ατκινσον
Αυτο που μου κάνει εντύπωση είναι η ελαστικότητα του. Είναι καλύτερη και από τα γαλλικα ατμοσφαιρικά που φημιζονται για την ελαστικοτητα τους. Ταιριάζει το cvt σε αυτόν τον κινητήρα.
Γενικα, λόγω βάρους του αυτοκινήτου δεν θεωρω απαραίτητο το turbo. Πριν το αγοράσω είχα αμφιβολίες αλλά πλεον δεν μου κανει αρνητική εντύπωση. Φυσικά αν βαλεις αυτόν τον κίνητρα σε ένα c hatch θα ζητήσεις και turbo
-
Lap, μήπως έχεις πρόχειρη κάποια παραπομπή που λέει πως ακολουθεί τον κύκλο Άτκινσον;
-
Lap, μήπως έχεις πρόχειρη κάποια παραπομπή που λέει πως ακολουθεί τον κύκλο Άτκινσον;
Λοιπόν με έπιασες στα πράσα. Μάλλον το έχω μπερδέψει με άλλους κινητήρες που διαβάζω... ΔΕΝ Βλέπω να αναφέρει κύκλο ατκινσον.
Μπράβο για την επισήμανση....
Πως είχα μπερδευτεί;;
Θυμόμουν ατκινσον εγώ..... Τεσπα.
Ο δικός μου έχει 12.5:1 συμπιεση
Ο νεότερος το πήγε στο 13:1
Διαβαζω κάποια ιαπωνικα άρθρα που αναφέρουν ακόμα υψηλότερη θερμική απόδοση στο νεο swift iτου 2022. Πραγματικά απορώ αν δεν σηκώσουν την συμπίεση παραπάνω και δε θα πάνε προς ατκινσον πως θα το επιτύχουν.... Με καλύτερα συστηματα διαχειρηση της θερμλκρασιάς;;;
Ίδωμεν.
-
Θα πάρουν κινητήρες από την Toyota , όπως θα έλεγε και ο Φάνης.
-
Σωστή σκεψη αλλα έγραφαν για 1.2 λιτρα.
Βεβαια φήμες και αποκλειστικά ρεπορτάζ κάποιων περιοδικων είναι όλα αυτά οπότε τίποτα δεν αποκλείεται
-
Το κορολα του '21 δεν είναι με 1.5 Άτκινσον κινητήρα; Στα 125 άλογα.
-
1.5 Atkinson εννοείς του Yaris? Ναι είναι οικονομικός για αυτό και είναι ψοφιος. Μαζί με το ηλεκτρομοτερ όμως στο Yaris βγάζει τα 116 άλογα και είναι ικανοποιητικός για το βάρος του.
Του κορολα και βγάζει 125 άλογα.
-
dimitriscsd wrote:
Του κορολα και βγάζει 125 άλογα.
Α μάλλον αναφέρεσαι στο Corolla Sedan. Συγγνώμη. Προσωπικά δε βλέπω τον λόγο να πάρει κάποιος corolla σε βενζίνη... 153 Nm ροπή...
-
Το κορολα του '21 δεν είναι με 1.5 Άτκινσον κινητήρα; Στα 125 άλογα.
Γιατί μου φαίνεται αρκετά πιο γρήγορο από το 1.8 hybrid;;;
-
Από βίντεο που δε φαίνεται ο δρόμος τι να καταλάβεις... Μπορεί να είναι όλο κατηφόρα.
Πάντως πάνω κάτω τα ίδια είναι και το 1.8 122 άλογα έχει.
Toyota Corolla 2019