-
Σκατολάστιχα. Τα ίδια και στο μικρό ιαπωνικο.
-
Αυτό το ecopia 150 το είχε το yaris το 2014 όταν ήταν καινούργιο ! Ακόμα αυτά βάζουν; ... έχουν πολυυυ απόθεμα φαινεται !
-
Φανή, τα 205/55/16 έχω κι εγώ. Πάντως, αν βρω βουλκανιζατέρ ανοιχτό την επόμενη εβδομάδα θα τα αλλάξω κατευθείαν τα continental, αν ενδιαφέρεσαι πες μου...
Γιατί θα τα αλλάξεις και με τι?
Εαν τα αλλάξεις, στείλε μου ένα μήνυμα με μια τιμή να το έχω στα υπόψιν.
-
orestis82 wrote:
Φανή, τα 205/55/16 έχω κι εγώ. Πάντως, αν βρω βουλκανιζατέρ ανοιχτό την επόμενη εβδομάδα θα τα αλλάξω κατευθείαν τα continental, αν ενδιαφέρεσαι πες μου...
Γιατί θα τα αλλάξεις και με τι?
Εαν τα αλλάξεις, στείλε μου ένα μήνυμα με μια τιμή να το έχω στα υπόψιν.
Θα τα αλλάξω μάλλον με Goodyear Efficient Grip Performance 2. Υποτίθεται ότι έχουν τεχνολογία για να μειώνεται ο θόρυβος που μπαίνει στην καμπίνα. Το γιατί, μάλλον ψείρισμα! Δεν το έχω καν οδηγήσει ακόμα, αλλά από αυτά που διαβάζω έλεγα ας τα αλλάξω αμέσως όσο η κάνουλα με τα λεφτά είναι ανοιχτή (πλήρωσα και ασφάλεια κλπ) γιατί αν είναι να το πάω ταξίδι θα πω μετά 'δε βαριέσαι'. Επίσης θεωρώ ότι αν πουλήσω μεταχειρισμένα λάστιχα με 10 χιλιόμετρα θα έχουν πιθανότητες πώλησης, μην πάνε στα σκουπίδια...
-
Δικά σου τα χρήματα φυσικά, αλλά δε νομίζω να δεις διαφορά ανάμεσα στα 2 ελαστικά...τουλάχιστον όχι άξια λόγου.
-
Τι να πω, σε διαφορά site με review ελαστικών έχουν μεγάλη διαφορά στις κριτικές. Ευτυχώς είναι φτηνή διάσταση
-
Όταν τα βάλεις, σε παρακαλώ, γράψε εντυπώσεις και στην αρχή και όταν κάνεις χιλιόμετρα. Είμαι ανάμεσα σε Efficient Grip Performance 2 και e.primacy.
-
Αυτά τα τουμπανα που βλέπω με τις 17αρες και τις 18αρες τι λάστιχα φοράνε; Οικολογικά και αυτά ;
Βρε βάλτε κάποια από τα καλά F1A5 , PS4 , premium contact κλπ να ευχαριστηθειτε το αυτοκίνητό σε κράτημα , φρενάρισμα , στρίψιμο , πόσο να χειροτερέψει η κατανάλωση;
-
ΒΡΕ ΟΡΕΣΤΗ, τώρα με ανέβασες.Λες να υπάρχει ελπίδα να πουλήσουμε τα λάστιχα που φοράμε..??
Εγώ νομίζω ότι κανείς δεν δίνει ούτε ένα πενηντάρικο...!!!
Για νέο ελαστικό η γνώμη μου είναι Μισελέν πράιμασυ 4 ,1S το τονίζω αυτό,περίπου 350 ευρώ,205Χ55Χ16. Α στην οικονομία καυσίμου,Α στο βρεγμένο και 68 db εξωτερικός θόρυβος όπως πολύ καλά μας είχες ενημερώσει.
Πάντως αν θέλεις χαμηλό αυτόν τον δείκτη θορύβου,που προφανώς είναι εξωτερικός αλλά θα έχει σχέση και με το τι φθάνει μέσα,η Μισελέν είναι μονόδρομος + κάποια της Γκουτγίαρ. Η Κοντινένταλ δεν έχει αθόρυβα.Με τους λοιπούς δεν έψαξα.
-
Δείτε και τα gislaved.
Τα έχω φορεμένα σε Passat και με έχουν εντυπωσιάσει από την ποιότητα κύλισης τους.
Ότι πιο αθόρυβο έχω φορέσει σε αυτοκίνητο.
-
Πιστεύω ότι αν ένα λάστιχο έχει μηδεν χιλιόμετρα στην μισή τιμή από έμπιστο μαγαζί όλο και κάποιος θα το πάρει. Δεν περιμένω να ρεφάρω το κόστος το νέων βέβαια
-
Και ομως πήγα κάποτε αν αλλάξω λάστιχα και έπεσα σε συζήτηση πως τα αγοραζουν μεταχειρησμενα. Φυσικά όχι στο κόστος ενός νέου, μάλιστα πολύ κάτω.... Αλλα οντως τα αγοραζουν αν είναι σε καλή τιμή. Ίσως αν τα πουλήσεις σε fb κτλ.
-
ΒΡΕ ΟΡΕΣΤΗ, τώρα με ανέβασες.Λες να υπάρχει ελπίδα να πουλήσουμε τα λάστιχα που φοράμε..??
Εγώ νομίζω ότι κανείς δεν δίνει ούτε ένα πενηντάρικο...!!!
Για νέο ελαστικό η γνώμη μου είναι Μισελέν πράιμασυ 4 ,1S το τονίζω αυτό,περίπου 350 ευρώ,205Χ55Χ16. Α στην οικονομία καυσίμου,Α στο βρεγμένο και 68 db εξωτερικός θόρυβος όπως πολύ καλά μας είχες ενημερώσει.
Πάντως αν θέλεις χαμηλό αυτόν τον δείκτη θορύβου,που προφανώς είναι εξωτερικός αλλά θα έχει σχέση και με το τι φθάνει μέσα,η Μισελέν είναι μονόδρομος + κάποια της Γκουτγίαρ. Η Κοντινένταλ δεν έχει αθόρυβα.Με τους λοιπούς δεν έψαξα.
Νομιζω και η bridgestone έχει κάποια ήσυχα ελαστικα
-
Τώρα που κοιτάω, η διαφημισμένη τεχνολογία της Goodyear SilentComfort δε φαίνεται διαθέσιμη στη διάσταση που θέλω (205/55/16V)... Άρα μάλλον δε θα ασχοληθώ ακόμα, ήταν ο κύριος κράχτης για μένα μετά από αυτά που άκουγα εδώ.
-
τα καλα ελαστικα ειναι πολυ πιο χρησιμα απο την οποια μικρη επιβαρυνση σε καυσιμα! Πρωτα η ασφαλεια.
τα μοντελα 2021 κανουν τεχνητο θορυβο οταν βαζεις οπισθεν; Αν ναι, απενεργοποιειται;
-
τα μοντελα 2021 κανουν τεχνητο θορυβο οταν βαζεις οπισθεν; Αν ναι, απενεργοποιειται;
Εμένα κάνει και όχι δεν απενεργοποιείται (δεν βρίσκω και τον λόγο, είναι θέμα ασφάλειας). Δεν ξέρω εαν υπάρχει κάποια ρύθμιση μέσα από το διαγνωστικό της Toyota.
-
Αν παρκαρεις σε υπογειο παρκινγκ μπορει να ειναι ενοχλητικο για τους ενοικους απο πανω...
-
Αν παρκαρεις σε υπογειο παρκινγκ μπορει να ειναι ενοχλητικο για τους ενοικους απο πανω...
Δεν θα το έλεγα, είναι πολύ χαμηλής έντασης, λιγότερο από τον θόρυβο που παράγει ένα θερμικό αυτοκίνητο. Οπότε εαν ενοχλεί θα ενοχλεί λιγότερο από ένα συνηθισμένο αυτοκίνητο.
-
Όσο περιμένω τους μεταφορείς να φορτώσουν το φορτηγό, και κατόπιν χρήσης χειροκίνητου (προηγούμενο) Qashqai τις τελευταίες μέρες και σήμερα πάλι Corolla, να γράψω κάποιες εντυπώσεις.
Η Corolla στην κίνηση και στην πόλη είναι το καλύτερο αυτοκίνητο μετά από αμιγώς ηλεκτρικά. Στα φανάρια φεύγεις πρώτος αν θέλεις, δεν υπάρχει αναμονή να 'τουρμπίσει', δεν αλλάζεις ταχύτητες πρώτη-Δευτέρα να σου πιάνεται το πόδι, χλιδάτο.
Ο ήχος του κινητήρα σε συνθήκες πολης μεταξύ των δυο αυτοκινήτων είναι σαφώς πιο μαλακός στο Qashqai. Νομίζω είναι θέμα μόνωσης. Ειδικά τα πρώτα 30 δευτερόλεπτα αν η κορολλα αποφασίσει να φορτίσει λίγο μπαταρία ενοχλεί. Όμως!!! Στο 99% της διαδρομής ο κινητήρας είτε είναι σβηστός είτε πέφτει σε κάποιες στροφές που πλέον όσο κινείσαι δεν ακούγονται.
Όταν σανιδώνεις εννοείται η κορολλα βουίζει καθώς πάει εκεί γύρω στις 4000 στροφές. Το Qashqai λόγω Τούρμπο δεν χρειάζεται να φτάσει εκεί πάνω και έτσι κι αλλιώς θα έχεις αλλάξει 2-3 φορές ταχύτητα και θα έχει 'σπάσει' η μονοτονία. Στην πράξη και πάλι αν θες να κινηθείς με γκάζι στο πάτωμα δε σε απασχολεί ο θόρυβος. Για καθημερινή χρήση μπορείς να είσαι και πρώτος στα φανάρια και αθόρυβος.
Η ανάρτηση της κορολλα και η άνεση σε λακούβες κλίσεις στροφές κλπ είναι σαφώς ανώτερη. Καλο και το Qashqai αλλά κουνάει.
Η οθόνη της κορολλα είναι για μένα τοποθετημένη σε τέλειο σημείο. Και η κάμερα οπισθοπορείας παρόλο που οι οδηγοί δε στρίβουν είναι φωτεινή και εύκολη. Στο Qashqai λόγω τοποθέτησης μεγέθους και φωτεινότητας ξεχνούσα να τη χρησιμοποιήσω.
Οι εργοστασιακοί αισθητήρες παρκαρίσματος του Qashqai είναι πολυ καλοί. Και ένδειξη στην οθόνη, και ήχος από διαφορες κατευθύνσεις πχ αν πλησιάζεις κάτι πίσω δεξιά θα κάνει μπιπ πίσω δεξιά. Κρίμα που δεν υπάρχουν ούτε σαν επιλογή στην κορολλα. Με ξεάγχωναν για κάτι κολωνακια κλπ.
Αυτα! Δευτέρα πάω στον Νέο Κηφισο, θα μεταφέρω εμπειριες σε συνθήκες Αθήνας
-
Υπάρχει αναφορά σε διάφορα sites οτι η Toyota μειώνει την παραγωγή κατά 40% με ότι αυτό και να σημαίνει σε τυχόν αύξηση κόστους απόκτησης και χρόνου παράδοσης.
Toyota Corolla 2019