-
Ξέρω εγώ.. βάζεις ένα decibelομετρο μέσα στο αυτοκίνητο; Σίγουρα κάποιοι εξωτερικό θα τα μετράνε αυτά.
-
Αυτό που θέλω να ρωτήσω τον Φάνη, γιατί οι περισσότεροι ιδιοκτήτες υβριδικών που γνωρίζω δεν καταλαβαίνουν ΤΙ ρωτάω, πως είναι το αμάξι σε ανηφόρες καρφί με φορτίο; Δηλαδή πως είναι η ροπή του για τέτοια δύσκολα (εκτός νόμιμων κλίσεων ανηφόρες όπως σε κάτι χωριά) που τα ατμόσφαιρα ίσως και να μη βγουν, και άνετα πάνε μόνο τα πετρέλαια; Πάει άνετα σαν τα τούρμπο ντίζελ, απλά βγαίνει, πως πάει κι αν πιστεύεις ζορίζεται το eCVT ή δεν μασάει το ηλεκτρομοτερ από τέτοια; )
καταλαβαίνω τι ρωτάς και καθε μερα ανεβαίνω τετοια ανηφόρα για το σπίτι μου (τους τελευταίους 3 μηνες σκαμένη ελέω αποχέτευσης).
ανεβαίνει υπερ-ανετα ειναι η απάντηση, σαν ατμοσφαιρικό πολλών κυβικών ή ντηζελ που εχει τουρμπίσει. Δηλαδη ανεβαίνει το ιδιο ανετα με την Μιτο αλλα προφανώς οχι οπως η 3λιτρη αυτοματη 4κίνητη bmw. Πολυ πιο άνετα απο χειροκίνητα 1.000αρια τουρμπάτα. -
Σήμερα είδα corolla hybrid αυτή με τα τασια σε μαύρο χρώμα, παιδιά της πάει πάρα πολύ το μαύρο.
Υ. Γ Δεν υπάρχουν πολλές εδώ, ούτε chr νομίζω 4 με 5,εκει που γίνετε χαμως είναι yaris σε ότι χρώμα έκδοση θες.
Υ. Γ2 Φανή για άλλη μια φορά πολύ καλή επιλογη
-
Σήμερα είδα corolla hybrid αυτή με τα τασια σε μαύρο χρώμα, παιδιά της πάει πάρα πολύ το μαύρο.
Υ. Γ Δεν υπάρχουν πολλές εδώ, ούτε chr νομίζω 4 με 5,εκει που γίνετε χαμως είναι yaris σε ότι χρώμα έκδοση θες.
Εγω ειδα σημερα το Blue Jeans, και αυτο πολυ καλο. Για μονοχρωμο αυτο θα επαιρνα. Αλλιως το καλυτερο σε διχρωμο ειναι το κοκκινο-μαυρο.
-
Γιατί παιδεύεστε ρε παιδιά με μαύρα αυτοκίνητα ;
Μαζοχισμός ... -
piliourits wrote:
Αυτό που θέλω να ρωτήσω τον Φάνη, γιατί οι περισσότεροι ιδιοκτήτες υβριδικών που γνωρίζω δεν καταλαβαίνουν ΤΙ ρωτάω, πως είναι το αμάξι σε ανηφόρες καρφί με φορτίο; Δηλαδή πως είναι η ροπή του για τέτοια δύσκολα (εκτός νόμιμων κλίσεων ανηφόρες όπως σε κάτι χωριά) που τα ατμόσφαιρα ίσως και να μη βγουν, και άνετα πάνε μόνο τα πετρέλαια; Πάει άνετα σαν τα τούρμπο ντίζελ, απλά βγαίνει, πως πάει κι αν πιστεύεις ζορίζεται το eCVT ή δεν μασάει το ηλεκτρομοτερ από τέτοια; )
καταλαβαίνω τι ρωτάς και καθε μερα ανεβαίνω τετοια ανηφόρα για το σπίτι μου (τους τελευταίους 3 μηνες σκαμένη ελέω αποχέτευσης).
ανεβαίνει υπερ-ανετα ειναι η απάντηση, σαν ατμοσφαιρικό πολλών κυβικών ή ντηζελ που εχει τουρμπίσει. Δηλαδη ανεβαίνει το ιδιο ανετα με την Μιτο αλλα προφανώς οχι οπως η 3λιτρη αυτοματη 4κίνητη bmw. Πολυ πιο άνετα απο χειροκίνητα 1.000αρια τουρμπάτα.Σταματημένος με το ντίζελ σε ανηφόρα τρελή κλίση πέταλο με δεμένο χειρόφρενο καθώς μια μικρή μερκ μπροστά μου και λόγω αμπαλωσυνης του οδηγού που την πήρε πολύ κλειστά άρχισε να κυλάει προς τα πίσω , ευτυχώς το έσωσε με μια κίνηση της τελευταίας στιγμής που το εβγαλε στο πρανές που για καλή του τύχη υπήρχε στο εξωτερικό της στροφής.
Ακινητοποιημενος 3 άτομα , δεν έκλεισα ούτε το κλίμα , ξεκίνησα από ρελαντί εννοείται με γκαζι , ούτε το παραμικρό σπινιαρισμα ο τροχός πήρα το πέταλο μονομιάς χωρίς δισταγμό. Το ντίζελ δεν σε προδίδει σε καμιά περίπτωση σε τέτοιες συνθήκες.
Μιλάω για την ανηφόρα άι Γιάννη Μούρεσι για όποιον έχει περάσει.
Ότι αμάξι έβλεπα να την ανεβαίνει μονορουφι ήμουν σίγουρος ότι ήταν πετρέλαιο ή γαϊδούρια ατμόσφαιρες. Τα υπόλοιπα πήγαιναν σαν επιτάφιοι...
-
Fanis75 wrote:
piliourits wrote:
ανεβαίνει υπερ-ανετα ειναι η απάντηση, σαν ατμοσφαιρικό πολλών κυβικών ή ντηζελ που εχει τουρμπίσει. Δηλαδη ανεβαίνει το ιδιο ανετα με την Μιτο αλλα προφανώς οχι οπως η 3λιτρη αυτοματη 4κίνητη bmw. Πολυ πιο άνετα απο χειροκίνητα 1.000αρια τουρμπάτα.Σταματημένος με το ντίζελ σε ανηφόρα τρελή κλίση πέταλο με δεμένο χειρόφρενο καθώς μια μικρή μερκ μπροστά μου και λόγω αμπαλωσυνης του οδηγού που την πήρε πολύ κλειστά άρχισε να κυλάει προς τα πίσω , ευτυχώς το έσωσε με μια κίνηση της τελευταίας στιγμής που το εβγαλε στο πρανές που για καλή του τύχη υπήρχε στο εξωτερικό της στροφής.
Ακινητοποιημενος 3 άτομα , δεν έκλεισα ούτε το κλίμα , ξεκίνησα από ρελαντί εννοείται με γκαζι , ούτε το παραμικρό σπινιαρισμα ο τροχός πήρα το πέταλο μονομιάς χωρίς δισταγμό. Το ντίζελ δεν σε προδίδει σε καμιά περίπτωση σε τέτοιες συνθήκες.
Μιλάω για την ανηφόρα άι Γιάννη Μούρεσι για όποιον έχει περάσει.
Ότι αμάξι έβλεπα να την ανεβαίνει μονορουφι ήμουν σίγουρος ότι ήταν πετρέλαιο ή γαϊδούρια ατμόσφαιρες. Τα υπόλοιπα πήγαιναν σαν επιτάφιοι...
ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ 3 ΧΛΜ. ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΕΩΣ.
Πρώτη και με το ζόρι. Δε νομίζω όμως ότι αυτή η ανάβαση που είναι η χειρότερη που έχω κάνει και δε γνωρίζω άλλη σαν αυτή,πως πρέπει να αποτελεί το κριτήριο μας για αγορά αυτοκινήτου.Όποιος κάνει το λάθος και πάρει αυτον τον δρόμο,ειδικά καλοκαίρι με μεγάλες θερμοκρασίες,θεωρώ πως κάνει τεστ αξιοπιστίας στο αυτοκίνητο του,αν θα αντέξει,ειδικά σε μερικές στροφές που σταματάς επειδή δε χωράς όταν έρθεις μούρη με μούρη με κάποιον που κατεβαίνει...!!!
Την έχω κάνει και με μηχανή μεγάλη με δύο άτομα,σχεδόν επικίνδυνη για αρχαρίους...!!! Πρώτη και στη μηχανή και μη σταματήσεις ,κάηκες σε πήρε πίσω,μπροστινό δεν πιάνει με τίποτε...!!!
-
Ακριβώς! Μετά την πρώτη φορά που την έκανα κρατούσα τεράστια απόσταση από τον μπροστινό και μετά το σκηνικό με τον τύπο που κόντεψε να γυρίσει τουμπα!
Ένα βράδυ σε κατέβασμα σταματάει μια μαμά με 2 παιδακια μέσα ανάβει φλας αφού έπεσε σε μια λακούβα!
Εγώ ακολουθούσα σε απόσταση άνω των 2 αμαξιών αλλά όταν σταμάτησε αναγκαστικά την πλησίασα.
Έρχεται στο παράθυρο και μου λέει έντρομη χτυπήσαμε;! Είχε ακούσει προφανώς ένα γκαπ από την λακούβα αλλά ήταν τόση η σύγχυση της από τα κολασμένα νυχτερινά στροφυλικια που είχε χάσει την μπάλα....
Παρόλα αυτά το ντιζελακι δεν μου έβγαλε σε καμία φάση ανασφάλεια και χωρίς να έχω τα πιο φρέσκα ελαστικά!
Και πέρυσι στα Κύθηρα και φέτος στο πηλιο μας αποζημίωσε!
Πέρυσι στο καραβι από Νεάπολη Κύθηρα είχε δύο καταστρώματα το δεύτερο είχε μια ράμπα απίστευτης κλίσης και εννοείται με τεράστια ανάγλυφα νερά για το γλιστρημα.
Σε όλους έλεγε ο τύπος που έκανε κουμάντο σβήστε το κλιματιστικό! Όταν φτάνει η σειρά μου του λέω εντάξει εντάξει κάνοντας νόημα ότι είμαι οκ. Γυρίζει και μου λέει πετρέλαιο πετρέλαιο;! Ναι του λέω! Δεν πειράζει κλειστο σε παρακαλώ γιατί έχουν δει πολλά τα μάτια μας!
-
alex mix wrote:
Εγω ειδα σημερα το Blue Jeans, και αυτο πολυ καλο. Για μονοχρωμο αυτο θα επαιρνα. Αλλιως το καλυτερο σε διχρωμο ειναι το κοκκινο-μαυρο.
Συμφωνώ όντως και το blue jeans πολυ Ωραίο χρωμα
-
Γιατί παιδεύεστε ρε παιδιά με μαύρα αυτοκίνητα ;
Μαζοχισμός ...Χαχα όντως αλλά τι να κάνουμε γούστα είναι αυτά.
-
Άρα καταλαβαίνετε τι ρώτησα. Κι εγώ είχα την εντύπωση πως χωρίς δίσκο και ιμάντα στο κιβώτιο, και με ηλεκτρομοτερ μόνιμα κουμπωμένο, θα είχε πλεονέκτημα το αμάξι σε σχέση με τα συμβατικά.
Ακόμη κι ο άνθρωπος που ζει στο κέντρο της πόλης, μια δυο φορές τον χρόνο θα βρεθεί σε μια παραλία ή μια εκδρομή στην Ελλάδα να αντιμετωπίσει τέτοια κατάσταση. Κάποιοι από μας πολύ συχνότερα.
-
Ακριβώς! Μετά την πρώτη φορά που την έκανα κρατούσα τεράστια απόσταση από τον μπροστινό και μετά το σκηνικό με τον τύπο που κόντεψε να γυρίσει τουμπα!
Ένα βράδυ σε κατέβασμα σταματάει μια μαμά με 2 παιδακια μέσα ανάβει φλας αφού έπεσε σε μια λακούβα!
Εγώ ακολουθούσα σε απόσταση άνω των 2 αμαξιών αλλά όταν σταμάτησε αναγκαστικά την πλησίασα.
Έρχεται στο παράθυρο και μου λέει έντρομη χτυπήσαμε;! Είχε ακούσει προφανώς ένα γκαπ από την λακούβα αλλά ήταν τόση η σύγχυση της από τα κολασμένα νυχτερινά στροφυλικια που είχε χάσει την μπάλα....
Παρόλα αυτά το ντιζελακι δεν μου έβγαλε σε καμία φάση ανασφάλεια και χωρίς να έχω τα πιο φρέσκα ελαστικά!
Πέρυσι στο καραβι από Νεάπολη Κύθηρα είχε δύο καταστρώματα το δεύτερο είχε μια ράμπα απίστευτης κλίσης και εννοείται με τεράστια ανάγλυφα νερά για το γλιστρημα.
Σε όλους έλεγε ο τύπος που έκανε κουμάντο σβήστε το κλιματιστικό! Όταν φτάνει η σειρά μου του λέω εντάξει εντάξει κάνοντας νόημα ότι είμαι οκ. Γυρίζει και μου λέει πετρέλαιο πετρέλαιο;! Ναι του λέω! Δεν πειράζει κλειστο σε παρακαλώ γιατί έχουν δει πολλά τα μάτια μας!
Ρε συμπατριώτη θα σε διαβάζει κανείς καινούριος και θα νομίζει ότι έχεις κανένα G63 AMG. Χαλάρωσε λιγάκι, κυκλοφορούν πολύ πιο δυνατά-ικανά αυτοκίνητα εδώ μέσα.
-
Εγώ θα θελα να ρωτήσω κάτι και ειλικρινά δεν είναι για να πικαρψ κανέναν (δεν θέλω να παρεξηγηθώ) αλλά διαβάζω τα 2 χρόνια που είμαι στο φόρουμ αναρτήσεις του τύπου 100 άλογα 120 άλογα δεν πάει μια ψόφια πράγματα 200nm δεν τραβάει, δηλαδή τα προηγούμενα χρόνια που τα αυτοκίνητα είχαν 75 άλογα 90 άλογα, ροπή δεν θυμάμαι, diesel δεν είχαμε όλα τα χρόνια αλλά τελευταία, ο κόσμος ταξίδευε με λεωφορείο? Ή σε ανηφόρες ανέβαινε με τα πόδια? Εντάξει πολλά παιδιά έχουν οδηγήσει είχαν στην κατοχή αμαξαρες αλλά οι περισσότεροι θεωρώ πως όχι, μην προκαλούμε φόβο στον μέσο υποψήφιο αγοραστή. Σαφώς όσο περισσότερα άλογα και ροπή τόσο καλύτερο αλλά οκ δεν έχουν όλοι 25 30 35 και Χιλ ευρώ. Τονίζω δεν το λεω για να κοντραριστω με κανεναν
Υ. Γ Αν δεν καταλαβαίνετε κάτι πείτε μου γιατί γράφω από κινητο
-
Tkin73 wrote:
Ρε συμπατριώτη θα σε διαβάζει κανείς καινούριος και θα νομίζει ότι έχεις κανένα G63 AMG. Χαλάρωσε λιγάκι, κυκλοφορούν πολύ πιο δυνατά-ικανά αυτοκίνητα εδώ μέσα.
Όχι πατριώτη αν διαβάζει αυτά που γράφω δεν θα μπερδευτεί , αν δεν θέλει να μπερδευτεί! Για ταπεινό ντιζαλακι γράφω! Η amg πως μπήκε στην κουβέντα; Επειδή γράφω ότι τραβάει και δεν μασάει; Τόσο περίεργο σου φαίνεται για ένα αμάξι 1350 κιλών με 120 άλογα και 32 κιλά ροπής; Αλλά ξέχασα η ροπή δεν παίζει ρόλο!
Τα καλά και ικανά/ ακριβά αμάξια που κυκλοφορούν εδώ μέσα αν δεν μπορούν να ανέβουν μια έστω απότομη ράμπα , όταν έχει πληρώσει +40Κ καλύτερα να τα ρίξουν στην θάλασσα!
Το θέμα είναι τι κάνεις με αμαξια των 20Κ ! Όχι με διπλάσιας και τριπλασίασε τιμής!
-
Καλημέρα σας, θα ήθελα να ρωτήσω το γκρουπάκι το εξής. Συνάδελφος πήρε Corolla Hybrid Sedan Live έκδοση για leasing και προς μεγάλη του έκπληξη (δυσάρεστη) είδε ότι όχι μόνο δεν έχει κάμερα άλλα ούτε και αισθητήρες παρκαρίσματος. Σε επικοινωνία που είχε με Toyota στη Θεσσαλονίκη δε δυτικά του είπαν ότι η συγκεκριμμένη έκδοση έρχεται 'radioless' στην Ελλάδα και μετά μπαίνει aftermarket οθόνη και δε μπορούν να του πούνε αν μπορεί να πάρει κάμερα οπισθοπορείας. Έχει κάποιος από εδώ αντίστοιχη εμπειρία ή έχει κάνει κάτι αντίστοιχο?
-
Εγώ θα θελα να ρωτήσω κάτι και ειλικρινά δεν είναι για να πικαρψ κανέναν (δεν θέλω να παρεξηγηθώ) αλλά διαβάζω τα 2 χρόνια που είμαι στο φόρουμ αναρτήσεις του τύπου 100 άλογα 120 άλογα δεν πάει μια ψόφια πράγματα 200nm δεν τραβάει, δηλαδή τα προηγούμενα χρόνια που τα αυτοκίνητα είχαν 75 άλογα 90 άλογα, ροπή δεν θυμάμαι, diesel δεν είχαμε όλα τα χρόνια αλλά τελευταία, ο κόσμος ταξίδευε με λεωφορείο? Ή σε ανηφόρες ανέβαινε με τα πόδια;
Εύλογη απορία Άλεξ. 2 σημειώσεις δικές μου.
- μεγάλη διαφορά στο βάρος. Αλλο 100 άλογα με 900-1.000 κιλά και αλλο 100 άλογα (και ηλεκτρόγκαζο στην εκκίνηση) και 1.300 κιλά.
- Και τότε λέγαμε για μειωμένη ενεργητική ασφάλεια των πχ αουδι 80 με 75 αλογα.
-
Εγώ θα θελα να ρωτήσω κάτι και ειλικρινά δεν είναι για να πικαρψ κανέναν (δεν θέλω να παρεξηγηθώ) αλλά διαβάζω τα 2 χρόνια που είμαι στο φόρουμ αναρτήσεις του τύπου 100 άλογα 120 άλογα δεν πάει μια ψόφια πράγματα 200nm δεν τραβάει, δηλαδή τα προηγούμενα χρόνια που τα αυτοκίνητα είχαν 75 άλογα 90 άλογα, ροπή δεν θυμάμαι, diesel δεν είχαμε όλα τα χρόνια αλλά τελευταία, ο κόσμος ταξίδευε με λεωφορείο? Ή σε ανηφόρες ανέβαινε με τα πόδια? Εντάξει πολλά παιδιά έχουν οδηγήσει είχαν στην κατοχή αμαξαρες αλλά οι περισσότεροι θεωρώ πως όχι, μην προκαλούμε φόβο στον μέσο υποψήφιο αγοραστή. Σαφώς όσο περισσότερα άλογα και ροπή τόσο καλύτερο αλλά οκ δεν έχουν όλοι 25 30 35 και Χιλ ευρώ. Τονίζω δεν το λεω για να κοντραριστω με κανεναν
Υ. Γ Αν δεν καταλαβαίνετε κάτι πείτε μου γιατί γράφω από κινητο
Τα αυτοκίνητα των περασμένων δεκαετιών (80's) ήταν σαφώς πιο ελαφριά και τα μοτέρ είχαν διαφορετική συμπεριφορά στον τρόπο που απέδιδαν την ισχύ τους.
Μιλάμε για 8βαλβιδα μοτέρ με την ροπή να κορυφώνεται από εκεί που ξεκινά να αποδίδει ένα σύγχρονο μοτέρ βενζίνης.
Την δεκαετία του 90 άρχισαν να εμφανίζονται όλο και περισσότερο τα 16βάλβιδα σύνολα με έμφαση στην ιπποδύναμη , με την ροπή να βγαίνει πολύ ψηλά (μετά της 4,5χιλ).
Οπότε καταλαβαίνεις ότι σε ανηφορικά κομμάτια ένα τέτοιο μοτέρ είναι εφιάλτης.
-
Η ροπή έβγαινε πιο ψηλά, αλλά συνήθως ήταν και πιο μεγάλη σαν νούμερο.
-
Σας ευχαριστώ οπότε με λίγα λόγια κάθε πέρυσι και καλύτερα.
Φανηηηηη χάχα audi 80 είχε ο πατέρας μου ήταν το τελευταίο που έφερε όταν ήρθαμε μόνιμα από Γερμανία το 85, εν τω μεταξύ ότι αυτοκίνητο και να του δείξεις σαν το audi δεν θα είναι λέει, το άτιμο το είχε μέχρι το 2005 και δεν του είχε βγάλει τίποτα.
-
Σήμερα ξεκίνησα δειλά δειλά ξανά να βλέπω αυτοκινητα με συζηγο μαζί (αύριο θα πάω με κολλητό) είδαμε chr corolla, i30, puma, xceed.
Αυτό που της άρεσε περισσότερο είναι corolla hatc κόκκινο μαύρη οροφή, 2ο chr λευκό μαύρη οροφή, xceed (εδώ έχω να πω κάποια καλά αλλά θα τα γράψω αύριο που θα ξαναπάω με φίλο για stonic και να πάρω προσφορά), puma, i30 καθόλου, 2008 και c4 (αν έχει άλλη αντιπροσωπεία ναι αλλιώς όχι) δεν πήγαμε.
Toyota Corolla 2019