-
Μια ερώτηση προς τους κατόχους υβριδικού: όταν βρίσκεστε σε μια κατηφόρα και θέλετε να παρκάρετε παράλληλα με το πεζοδρόμιο σε στενό μέρος που δεν έχεις περιθώριο λάθους, το hill assist σε κρατάει να μην τσουλήσει το αυτοκίνητο και εμπρός; Εννοώ όταν βάλεις όπισθεν μέχρι να πάρεις το πόδι από το φρένο για να συμπλεκταρει και να κινηθεί προς τα πίσω σε κρατάει το σύστημα; Σε ένα συμβατικό αυτοκίνητο κρατάω σηκωμένο το χειρόφρενο, εδώ γίνεται να έχεις πατημένο το κουμπί του χειρόφρενου για να ξεκινήσει χωρίς να τσουλήσει εμπρός το αυτοκίνητο;
Επίσης όταν κάνεις όπισθεν σε μια ανηφόρα τσουλάει με φόρα γιατί θα έχεις περισσότερο πατημένο το γκάζι λόγω κλίσης;
-
Βάζεις χειρόφρενο, πατάς γκάζι και απεμπλέκει το χειρόφρενο μόνο του. Η όπισθεν σε ανηφόρα είναι απόλαυση! Το κιβώτιο και ο ηλεκτροκινητήρας κάνουν όλη την δουλειά και δεν έχεις να ανησυχείς για τον συμπλέκτη.
-
Μια ερώτηση προς τους κατόχους υβριδικού: όταν βρίσκεστε σε μια κατηφόρα και θέλετε να παρκάρετε παράλληλα με το πεζοδρόμιο σε στενό μέρος που δεν έχεις περιθώριο λάθους, το hill assist σε κρατάει να μην τσουλήσει το αυτοκίνητο και εμπρός; Εννοώ όταν βάλεις όπισθεν μέχρι να πάρεις το πόδι από το φρένο για να συμπλεκταρει και να κινηθεί προς τα πίσω σε κρατάει το σύστημα;
Σε κρατάει το κιβώτιο από μόνο του. Αλλά μπορείς να ενεργοποιήσει και το hold ή το χειρόφρενο. Για το Hill Assist δεν έχω δοκιμάσει. Αλλά είναι πανεύκολο το παρκάρισμα σε ανηφόρα, παιχνιδάκι.
-
Παιδια θελω νανβαλω νπρος πισω αισθητήρες παρκαρισματος.
Η αντιπροσωπεια θελει 800 ευρώ!!!
Αδιανοητο ποσο.
Αφτερμαρκετ υπαρχςι καποιος που να κανει όμορφη σοβαρη δουλεια με νορμαλ λεφτά;
-
Παιδια θελω να βαλω νπρος πισω αισθητήρες παρκαρισματος.
Αδιανοητο ποσο.
Εαν ανατρέξεις 1-2 σελίδες πίσω έχει συζητηθεί πάρα πολύ αυτό το θέμα με τους αισθητήρες. Σίγουρη λύση αφτερμαρκετ δεν μπορέι να σου πει κάποιος, δοκιμάζεις και βλέπεις.
-
Βλέποντας τις συζητήσεις στο φορουμ είπα να συνεισφέρω και εγώ λιγάκι με τα - και + μετά από μια εβδομάδα συμβίωσης με την Corolla Hubrid CVT στο εξωτερικό.
- άπειροι αισθητήρες εγγύτητας, παρκαρίσματος
- ξεκούραστο cruise control
- με ένα γέμισμα, 700χλμ
- γρήγορο στην απόκριση infotainment
- καλοί χώροι μπροστά
- κακό σύστημα προσαρμογής στην λωρίδα κυκλοφορίας, με πέταγε αριστερά, μετά δεξιά και ξανα απο την αρχη
- το τιμονι και η αισθηση δεν αποπνέει ακρίβεια
- θόρυβος μετά τα 120χλμ
- το CVT ζορίζει τον κινητήρα
- το γόνατο αρχίζει να ποναει λόγω του βαρύ πεντάλ φρένου, μπελάς για αρκετά υβριδικά
- ο ηλεκτροκινητήρας σφυρίζει στις μικρές ταχύτητες σε στενούς χώρους
- στενοί χώροι πίσω.
Γενικά δεν ήταν διασκεδαστικό στην οδήγηση αυτοκίνητο, για μια εβδομάδα σε αυτοκινητόδρομο θα βολέψει όμως. Σε στενά πάρκιγνκ και ειδικά αν το έχετε νοικιάσει (οπότε ΔΕΝ θέλετε να το γρατσουνίσετε), οι αισθητήρες του θα σας σωσουν. Ίδια αίσθηση κινητήρα - κιβωτιου με το CHR που σε αγχώνει με τον κινητήρα σταθερά στις 3500 για ένα λεπτό σερί. Μυστήρια τα CVT.
-
- το τιμονι και η αισθηση δεν αποπνέει ακρίβεια
- θόρυβος μετά τα 120χλμ
- το CVT ζορίζει τον κινητήρα
- το γόνατο αρχίζει να ποναει λόγω του βαρύ πεντάλ φρένου, μπελάς για αρκετά υβριδικά
- ο ηλεκτροκινητήρας σφυρίζει στις μικρές ταχύτητες σε στενούς χώρους
Γενικά δεν ήταν διασκεδαστικό στην οδήγηση αυτοκίνητο
Mονο σε αυτά διαφωνώ, αλλά είναι καθαρά προσωπική αίσθηση (εγώ πχ το διασκεδάζω αφάνταστα!) και επίσης με το τι συγκρίνεις. Επίσης δεν έχει CVT για να ζορίσει τον κινητήρα, η αίσθηση είναι αυτή που αποκομίζεις λόγο λειτουργίας του υβριδικού πλανητικού συστήματος.
ΥΓ: μου βγάζει πάνω από 800χλμ άνετα με ένα γέμισμα, αλλά στην πόλη. Στην Εθνική ειναι 700 περίπου.
-
Παιδια θελω να βαλω νπρος πισω αισθητήρες παρκαρισματος.
Αδιανοητο ποσο.
Ζητούν 800 απλά για αφτερ μάρκετ που κάνουν το ηχητικό ή για κάτι πιο σοβαρό; Αν πρόκειται για τους αφτερ μάρκετ που άλλοι δίνουν δώρο μιλάμε για πετσοκομα.
-
Ζητούν 800 απλά για αφτερ μάρκετ που κάνουν το ηχητικό ή για κάτι πιο σοβαρό; Αν πρόκειται για τους αφτερ μάρκετ που άλλοι δίνουν δώρο μιλάμε για πετσοκομα.
Τα έχουμε πει, ζητάνε €800 για τους γνήσιους Toyota Retrofit, οι οποίοι ναι κάνουν μόνο ηχητικό. Ο καθένας επιλέγει ό,τι θέλει.
-
Πω πω, ξεμονταρουν όλο το ταμπλο..... Μόνο καλό δεν είναι αυτό.
-
Tkin73 wrote:
Τα έχουμε πει, ζητάνε €800 για τους γνήσιους Toyota Retrofit, οι οποίοι ναι κάνουν μόνο ηχητικό. Ο καθένας επιλέγει ό,τι θέλει.
Με την καμία όμως για αυτό το κόστος για να ακούς μπιπ μπιπ. Με 150-200 περνάς άλλους και έχεις το ίδιο αποτέλεσμα.
-
Οδηγησα το 1,8 hybrid active+
Κλιματισμος ΟΝ, 16'' τροχοι.Mε 2 λεξεις: πολιτισμος & ανεση.
Ανετη αναρτηση, δεν κοπαναει, σε κραταει ξεκουραστο και δεν ψαχνεις να αποφυγεις την παραμικρη λακουβα.
Τιμονι λιγο χειροτερο απο του Puma, αλλα για γενικη χρηση μια χαρα.
Κιβωτιο θελει λιγη συνηθεια στην αρχη. Επιασα τον εαυτο μου να πατα περισσοτερο γκαζι απο οτι χρειαζοταν, με αποτελεσμα το αυτοκινητο να επιταχυνει εκει που εγω ηθελα απλα σταθερη ταχυτητα, οποτε εμπλεκοταν ο ΚΕΚ χωρις λογο ή με περισσοτερες στροφες απο οτι χρειαζοταν.
Οι επιδοσεις ειναι αποδεκτες. Μεσα στη πολη δεν ειναι καθολου αργο γιατι δεν περιμενεις να ανεβασει στροφες, να αλλαξεις ταχυτητα κτλ. Πατας, εφυγες. Σε ανοιχτο δρομο θα ηθελα περισσοτερη δυναμη για να δουλευει πιο ανετα ο ΚΕΚ, αλλα δεν μπορω να πω οτι δεν κανεις ανετο ταξιδι με 140-150, καθε αλλο.
Η καταναλωση ηταν εντυπωσιακη, τουλαχιστον 2-3lt/100 κατω απο οτι περιμενα για την μικτη οδηγηση που εκανα. Βασικα καταλαβαινεις ποσο καυσιμο ξοδευουμε καθημερινα 'χωρις λογο'. Εισαι σταματημενος στο φαναρι, ο κινητηρας σβηστος, το a/c δουλευει αψογα, και δεν ακους τιποτα. Πολιτισμος.
H oθονη πολυμεσων θα μπορουσε να ειναι καλυτερη και η καμερα οπισθοπορειας να εχει πολυ καλυτερη αναλυση. Απαραδεκτο επισης που δεν εχει αισθητηρες παρκαρισματος.
Αεροδυναμικοι θορυβοι απο τους καθρεπτες μετα τα 110, πολυ πιο εντονο απο το Puma.Mερικες ερωτησεις:
- Το kick down στο γκαζι κανει κατι; Δεν καταλαβα διαφορά.
- Η αυτοματη κινηση προς τα εμπρος που κανει το αυτοκινητο μολις αφηνεις το φρενο απενεργοποιειται;
- Η active εχει σταθερο ή κινουμενο υποβραχιονιο;
- Να αναμενω καποιο προωθητικο σε 1-2-3 μηνες; Βγαζουν συχνα κατι αναλογο;
-
΄Οσο το πατάς τόση επιτάχυνση δίνει. Αν είσαι στη λειτουργία sport είναι λίγο πιο έντονο.
- Η αυτοματη κινηση προς τα εμπρος που κανει το αυτοκινητο μολις αφηνεις το φρενο απενεργοποιειται;
Ενεργοποιείς το brake hold (κάθε φορά που βάζεις μπρος), μόλις ανάψει το λαμπάκι hold αφήνεις το φρένο.
-
΄Οσο το πατάς τόση επιτάχυνση δίνει. Αν είσαι στη λειτουργία sport είναι λίγο πιο έντονο.
ειτε πατουσα τερμα το γκαζι, ειτε το kickdown, δεν εβλεπα διαφορα στην επιταχυνση. Να ειναι πολυ μικρη η διαφορα;
-
Mερικες ερωτησεις:
- Η active εχει σταθερο ή κινουμενο υποβραχιονιο;
- Να αναμενω καποιο προωθητικο σε 1-2-3 μηνες; Βγαζουν συχνα κατι αναλογο;
Απαντάω στις υπόλοιπες:
- Κινούμενο υποβραχιόνιο
- Κανείς δεν ξέρει. Το είχαν για πολλούς μήνες και το σταμάτησαν. Ο πωλητής μου, μου είπε ότι δεν έοχυν αυτοκίνητα να παραδώσουν οπότε σε τι να κάνουν προωθητικό. Δικιά του εκτίμηση ήταν ότι θα έχει πάλι κάποιο προωθητικό από Σεπτέμβριο και μετά.
ειτε πατουσα τερμα το γκαζι, ειτε το kickdown, δεν εβλεπα διαφορα στην επιταχυνση. Να ειναι πολυ μικρη η διαφορα;
Μα το Kickdown αυτό ειναι, να πατήσεις τέρμα το γκάζι. Αλλά στο ecvt δεν δουλεύει όπως στα συμαβτικά αυτόματα και έτσι κάνει πιο πολύ θόρυβο με την ίδια επιτάχυνση. Θέλει περίπου 3/4 το γκάζι για μέγιστη επιτάχυνση χωρίς θόρυβο. Ακόμα το μαθαίνω αλλά είμαι στο 90% περίπου, πλέον δεν βουϊζει σχεδόν ποτέ!
-
Ρε παιδιά δύο απορίες (η μία σοβαρή, η άλλη οχι προφανως)
Τι είναι το kickdown ακριβώς? γιατί δεν καταλαβα καθόλου
εχει sport mode η corolla? τι να το κάνει?
-
... Έτσι.... τι να το κάνει;
Στο αλλο... Kick down.... Ειναι το.... petal to metal.
-
Ρε παιδιά δύο απορίες (η μία σοβαρή, η άλλη οχι προφανως)
Τι είναι το kickdown ακριβώς? γιατί δεν καταλαβα καθόλου
εχει sport mode η corolla? τι να το κάνει?
- Κιck Down είναι μια λειτουργία του αυτόματου κιβωτίου (κυρίως στα παλαίότερα, πλέον δεν υφίστατι ουσιαστικά), όπου όταν ήθελες να κατεβάσει άμεσα σχέση έκανες kick down δηλαδή κλώτσαγε το γκάζι τέρμα (πάταγε το πεντάλ άμεσα και μεχρι τέρμα, συνήθως είχε και ένα 'διακοπτάκι') για να πάριε μπρός το υδραυλικό σύστημα (και αργότερα το ηελκτρουδραυλικό).
Πλεόν με τα τόσα ηλεκτρονικά ουσιαστικά την ίδια δουλειά κάνει το γκάζι από μόνο του που είναι ηλεκτρονικό (σαν ποντεσιόμετρο) και καταλαβαίνει πόσο δυνατά και γρήγορα το πάτάς.
- Φυσικά και έχει sport mode, είναι για να περνάει τα ST.
YΓ: όλες αυτές οι απορίες (και πολλές άλλες) είναι που κάνουν τους ανθρώπους επιφυλακτικούς με τα αυτόματα, γιατί οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν πως λειτουργούν. Και το λέω εγώ που ήμουν πολέμιος των αυτόματων (ούτε να τα δώ) μέχρι που οδήγησα Porsche 928 με αυτόματο (αρχαίο 3τάχυτο παρακαλώ!) και επαθα πλάκα. Εκτοτε ειπα στον εαυτό μου ότι 'κουτάλα' μόνο εξ' ανάγκης (όπως και έγινε). Η απόλαυση ενός καλού αυτόματου δεν συγκρίνεται με κανένα χειροκίνητο. Η κλοτσιά που τρώς στην επιτάχυνση με τον μετατροπέα (αφού αυξάνει 2 και 3 φορές την ροπή) είναι απίστευτη στα δυνατά αυτοκίνητα.
-
- Κιck Down είναι μια λειτουργία του αυτόματου κιβωτίου (κυρίως στα παλαίότερα, πλέον δεν υφίστατι ουσιαστικά), όπου όταν ήθελες να κατεβάσει άμεσα σχέση έκανες kick down δηλαδή κλώτσαγε το γκάζι τέρμα (πάταγε το πεντάλ άμεσα και μεχρι τέρμα, συνήθως είχε και ένα 'διακοπτάκι') για να πάριε μπρός το υδραυλικό σύστημα (και αργότερα το ηελκτρουδραυλικό).
Πλεόν με τα τόσα ηλεκτρονικά ουσιαστικά την ίδια δουλειά κάνει το γκάζι από μόνο του που είναι ηλεκτρονικό (σαν ποντεσιόμετρο) και καταλαβαίνει πόσο δυνατά και γρήγορα το πάτάς.
- Φυσικά και έχει sport mode, είναι για να περνάει τα ST.
YΓ: όλες αυτές οι απορίες (και πολλές άλλες) είναι που κάνουν τους ανθρώπους επιφυλακτικούς με τα αυτόματα, γιατί οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν πως λειτουργούν. Και το λέω εγώ που ήμουν πολέμιος των αυτόματων (ούτε να τα δώ) μέχρι που οδήγησα Porsche 928 με αυτόματο (αρχαίο 3τάχυτο παρακαλώ!) και επαθα πλάκα. Εκτοτε ειπα στον εαυτό μου ότι 'κουτάλα' μόνο εξ' ανάγκης (όπως και έγινε). Η απόλαυση ενός καλού αυτόματου δεν συγκρίνεται με κανένα χειροκίνητο. Η κλοτσιά που τρώς στην επιτάχυνση με τον μετατροπέα (αφού αυξάνει 2 και 3 φορές την ροπή) είναι απίστευτη στα δυνατά αυτοκίνητα.
1ον στην Μητέρα σου το είπες? φαινεται σοβαρο
2ον αυτό το περνας και στο eco mode οταν είναι συνεργείο όπως τώρα χαχαχαχαχαχ ενω η toyota μονο για λαδάκι περναει από εκει. Oταν λειτουργεί για να το περάσεις θες kick up και φτερα μιας και μόνο πετώντας το έχεις
ΥΓ ΟΥΥΥΥΥΥΥΥ ρε 666 τα αυτόματα δεν τα θέλουμε το σημαδι του διαβόλου και σε όσους δεν βάλανε τσιπάκια στα εμβόλια θα τα βάλουν στα αυτόματα κιβώτια. Ποιανει καλύτερο σήμα 5G τουλάχιστον αν έχεις αυτόματο?
-
To κερασακι χθες ηταν η μιση ωρα καθυστερηση απο μποτιλιαρισμα στο Κηφισο που ανακατευα τα λαδια στο σασμαν του δικου μου με 1η-2α.
Πιθανοτατα θα παω προς το Corolla.
Toyota Corolla 2019