-
Ένα ενδιαφέρον review, (που αν δεν έβλεπα πως είναι πριν σχεδόν 2 χρόνια),θα 'λεγα ότι το 'γραψε ο Φάνης!
https://www.powermag.gr/el/toyota-corolla-18lt-hybrid-122ps.html
Υ.Γ. Ενδιαφέροντα και τα specs που γράφει στο τέλος..
-
Ένα ενδιαφέρον review, (που αν δεν έβλεπα πως είναι πριν σχεδόν 2 χρόνια),θα 'λεγα ότι το 'γραψε ο Φάνης!
Εμμμ τα γράφω εγώ, αλλά οσοι δεν το έχουν οδηγήσει μένουν κολλημένοι στο όνομα και το περελθόν. Οπως ειπα και στον product manager, 'αυτό δεν ειναι Τογιότα, αυτό στρίβει!!'
-
Υ.Γ. Ενδιαφέροντα και τα specs που γράφει στο τέλος..
Είναι και στο ίδιο χρώμα με του Φάνη το αυτοκίνητο της δοκιμής, αυτό το όμορφο μεταλλικό σκατί που μας δίνει επιπλέον αφορμή να τον πειράζουμε
-
Fanis75 wrote:
.SPIROS. wrote:
Tι με προβληματιζει;
Επειδη κανω πολλα χλμ σε ΕΟ καθημερινα, φορβαμαι πως δεν θα δω μεγαλη διαφορα στη καταναλωση (μιλαω παντα για το hybrid).
Νομιζω πως θα ειναι αρκετα αργο στις ταχυτητες 100-160, θα πρεπει να το δω στο test drive.Οπωσδήποτε test drive. Μια χαρά ειναι στα 100 και στα 140χαω, ανετα κραταει αυτες τις ταχυτητες. Αλλα μετα τα 100 η οικονομία ειναι μικρή σε σχέση με ενα συμβατικό. Υπαρκτή αλλά μικρή. Δηλαδή αντί να καις 7.5 θα καις 5.5 για παράδειγμα.
τις ταχυτητες σιγουρα τις κραταει, απο επιταχυνση δεν ξερω τι λεει. Επισης δυσκολο να δω σε test drive πως ανταποκρινεται το κιβωτιο σε περιπτωσεις επαρχιακου δρομου που θες να πας γρηγορα.
Θεωρώ υπάρχει μια λύση να το πάρεις μόνος αλλά ειναι και θέμα τύχης, Παίζεις το χαρτί του covid, πας πρώτα κάνεις ένα rapid τεστ κατεβάζεις το αποτέλεσμα στο κινητό και πας για τεστ ντραϊβ, εκεί όταν θα είναι να έρθει ο πωλητής μαζί λες ότι φοβάσαι λόγω covid να πάτε μαζί για τεστ και ας φοράνε μασκα και να σου δείξουν τεστ είτε είναι εμβολιασμενοι είτε όχι, αν δεν το χει κάνει ζητάς να το πάρεις μόνος τεστ ντραϊβ υπάρχουν πιθανότητες να σου το δώσουν αν έχει κάνει απλά πάτε μαζί. Τραβηγμένο αλλά μπορεί να πετύχει.
Υ. Γ εμένα πάντως μου το είχαν δώσει όταν είχα πάει, όχι με τα παραπάνω αλλά κανονικά το ζητησ και μου το δωσανε
-
Ήρθε και το δικό μου στην αντιπροσωπεία. Παραλαβή σε λίγες εβδομάδες:
-
Δεν ξέρω για επαρχεία, αλλά Αθήνα όλες οι αντιπροσωπείες Τογιότα το δίνουν το αυτοκίνητο μόνος σου για μιαή ώρα. Εγώ ειπα οτι θα το κρατήσω 1 ωρα και δεν μου είπαν κάτι σε καμία απο όσες πήγα.
-
Μπράβο, καλή παραλαβή και να το χαρείς όσο παιρνει
-
Άντε με το καλό να παραλάβεις!!! Αναμένουμε εντυπώσεις σύντομα!
-
Δεν ξέρω για επαρχεία, αλλά Αθήνα όλες οι αντιπροσωπείες Τογιότα το δίνουν το αυτοκίνητο μόνος σου για μιαή ώρα. Εγώ ειπα οτι θα το κρατήσω 1 ωρα και δεν μου είπαν κάτι σε καμία απο όσες πήγα.
Εδώ Φανή την 3η φορά μου δώσανε το chr μόνο μου, peugeot το δίνει, kia όχι, hyundai όχι, wv ναι.
Υ. Γ Σορρυ φίλε αλλά η προηγούμενη φώτο που είχες ήταν πολύ καλύτερη, χάνει πολύ έτσι, βάλε πάλι την άλλη
-
Ειλικρινα δεν το καταλαβαινω αυτο το να μαθεις το κιβωτιο. Ειναι απλα απαραδεκτο. Δεν συμβαινει πολυ συχνα, αλλα καθημερινα ειδικα στην Αθηνα πρεπει να επιταχυνεις αποτομα για να μπεις στην κυκλοφορια και να φτασεις στην ροη της σε ανοιχτο δρομο, ή επειδη δε σε αφηνουν κλπ. Σε αυτες τις περιπτωσεις τι καλυτερο να κανεις.
Εχω CH-R λογω σχεδιασμου και χαιρομαι ολα τα καλα του, κυριως την οικονομια και την ποιοτητα εσωτερικου/κυλισης. Και στο ταξιδι με cc και 130-140 μια χαρα ησυχο ειναι. Και η ισχυς αρκετη ειναι.
Στην αποτομη επιταχυνση ομως ειναι αντικειμενικα απαράδεκτος ο θορυβος του 1.8.
Προηγουμενα αυτοκινητα μου Renault 5, Golf II, Jimny, GV, E90, A4, Smart, 996, Tiguan MK1, Astra 1.4D mk7, Ibiza 1,0 DSG mk6.
-
Ειλικρινα δεν το καταλαβαινω αυτο το να μαθεις το κιβωτιο. Ειναι απλα απαραδεκτο.
Δεν το βρίσκω απαράδεκτο, ολα τα αυτοκίνητα χριάζεται να τα μάθεις. Δεν μιλάω για κάτι φοβερό, σε 1-2 μέρες το έχεις μάθει. Πχ εχω δει οτι με 3/4 γκάζι επιταχύνει το ίδιο (και καλύτερα) γιατι ζητάει βοήθεια απο το ηλεκτρομοτέρ και δεν κάνει καθόλου θόρυβο. Οποτε οταν μάθεις οτι με τέρμα γκάζι δεν εχει την τυπική συμπεριφορά ενός αυτόματου κιβωτίου ειναι μια χαρά. Πλέον επιταχύνω πάρα πολύ καλά χωρίς καθόλου θόρυβο, παρά με ελάχιστες εξαιρέσεις.
-
Φοβερός συνδιασμος αυτο το ecvt. Για μένα ίσως ο μοναδικός ή καλύτερα σημαντικότερος λόγος για να πάρεις toyota.
-
Εγώ όταν μιλάω για το κιβώτιο εννοώ για την ισχύ. Γιατί σε σχέση με ένα βενζίνης που το γκάζι ελέγχει τις στροφές άρα δίνοντας λίγο θα έχεις 'πέταγμα' αν είσαι στην καλή περιοχή, το eCVT ελέγχεις την επιτάχυνση. Άρα αν θες 'πέταγμα' πρέπει να το πατήσεις βαθιά (που σε ένα βενζίνης θα ξέφευγες).
Ο θόρυβος εννοείται είναι υπαρκτός κυρίως στις επιταχύνσεις μετά τα 80. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι με το πόδι γι'αυτό, αν θέλεις επιτάχυνση που δεν καλύπτει ο ηλεκτροκινητήρας θα πρέπει να πας 3-4000 στροφές και εκεί μουγκρίζει παραπάνω από όσο ένα αντίστοιχο βενζίνης.
-
Γιατί στα kick down των κλασικών κιβωτίων δεν φτάνουν τα 4500 σαλ και πάνω;
-
αφου δεν εχουν φτιαξει καποιο cruise mode το οποιο θα κραταει χαμηλά τις στροφές η μόνη λύση είναι αυτή που περιγράφει ο Φάνης, όχι τέρμα γκάζι,
ετσι χρησιμοποιεί περισσότερο το ηλεκτρομοτερ για την επιταχυνση και δεν ανεβαινουν οι στροφές του κινητήρα.
-
Χάζευα τον configurator του Corolla και είδα στα έξτρα της active plus την προσθήκη αισθητήρων εργοστασιακά. Μπορεί να με κατευθύνει κάποιος τι στο καλό πρέπει να επιλέξω για να έχω τους εργοστασιακούς μπρος πίσω ;
1)αισθητήρες parking assistant με χρωμα
- αισθητήρες παρκαρίσματος χωρίς χρωμα οπίσθιοι με κιτ εγκατάστασης
3)αισθητήρες παρκαρίσματος χωρίς χρωμα 180 μοιρών
4)διακόπτης ακύρωσης parking
5)σύστημα αισθητήρων για πίσω μέρος
6)σύστημα εγκατάστασης αισθητήρων για μπροστά μέρος χωρίς χρωμα
ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ !!!!
-
Το έχουμε πει πολλές φορές πιο πάνω. Αν βάλεις κάποια προσθέτονται και κάποια αλλά αυτόματα. Στο δια ταύτα:
800 ευρώ πάνω κάτω με εργασία για αισθητήρες μπρος πίσω
ΔΕΝ είναι οι εργοστασιακοί, ΔΕΝ δείχνουν κάτι στην οθόνη , ΔΕΝ φρενάρουν μόνοι τους. Απλά κάνουν ήχο, και έχεις ένα κουμπί απενεργοποίησης.
-
Το έχουμε πει πολλές φορές πιο πάνω. Αν βάλεις κάποια προσθέτονται και κάποια αλλά αυτόματα. Στο δια ταύτα:
800 ευρώ πάνω κάτω με εργασία για αισθητήρες μπρος πίσω
ΔΕΝ είναι οι εργοστασιακοί, ΔΕΝ δείχνουν κάτι στην οθόνη , ΔΕΝ φρενάρουν μόνοι τους. Απλά κάνουν ήχο, και έχεις ένα κουμπί απενεργοποίησης.
Τα 6 πραγματάκια που ανέφερα πιο πάνω τα επιλέγεις ως έξτρα στην online παραγγελία. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα μπουν στο εργοστάσιο ;
-
Όχι, δυστυχώς. Μπαίνουν εδώ στην αντιπροσωπεία. Μονο μια έκδοση του touring sports δίνει τους αληθινούς εργοστασιακούς. Δες λίγες σελίδες πίσω ο φανης ανέβασε τις οδηγίες εγκατάστασης (να φρίξεις)
-
Τα 6 πραγματάκια που ανέφερα πιο πάνω τα επιλέγεις ως έξτρα στην online παραγγελία. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα μπουν στο εργοστάσιο ;
Οπως λεει και ο Ορέστης, οχι. Για αυτο και επιλέγεις τόσα πραγματάκια (και κιτ εγκατάσταςης) και οχι απλα ένα έξτρα οπως θα επρεπε να ειναι εαν ηταν εργοστασιακοί. Δηλαδή απλά 'αισθητήρες παρκαρίσματος'.
Γενικά ο configurator πέρα απο το χρώμα, οτι αναφέρει ως 'εξτρα εξοπλισμό', εννοεί ουσιαστικά αξεσουάρ που τοποθετούνται στην Ελλάδα. Τα μόνο εργοστασιακό έξτρα που ΔΕΝ υπάρχει στον configurator είναι η ηλιοροφή σε κάποιες εκδόσεις.Εαν θες εργοστασιακούς μόνο TS Corolla ή C-HR.
Toyota Corolla 2019