-
Ευχαριστούμε terry! Χαίρομαι που λες ότι ο θόρυβος είναι κύριος από τα λάστιχα γιατί αυτά αλλάζουν. Θύμισε μου, 16αρα ή 17αρα έχεις;
Τι λάστιχα φοράει το αυτοκίνητο από το εργοστάσιο; Να πάρω κάνα δυο τηλέφωνα να ρωτήσω ποσό θα πιάσουν αν τα πουλήσω με το που το πάρω
-
Ευχαριστούμε terry! Χαίρομαι που λες ότι ο θόρυβος είναι κύριος από τα λάστιχα γιατί αυτά αλλάζουν. Θύμισε μου, 16αρα ή 17αρα έχεις;
Τι λάστιχα φοράει το αυτοκίνητο από το εργοστάσιο; Να πάρω κάνα δυο τηλέφωνα να ρωτήσω ποσό θα πιάσουν αν τα πουλήσω με το που το πάρω
16 ΑΡΑ ζάντα έχω.Τι μάρκα φοράω ούτε που τα είδα,αλλά αυτά δεν είναι στάνταρ,εξαρτάται από την παρτίδα.Μπορεί ο ένας να έχει Μπρίντζεστοουν κι ο άλλος Μισελέν ή Ντάνλοπ,ανάλογα με το τι πακέτο έκλεισε η Τογιότα. Πάντως όλα τα εργοστασιακά ΦΘΗΝΙΑΡΙΚΑ ΕΙΝΑΙ με μπόλικο νάυλον ,ίσως για να αντέχουν την αναμονή μέχρι την πρώτη κυκλοφορία,αλλά και για λόγους κόστους ,ποτέ δεν είναι καλά τα πρώτα ελαστικά,άσε που είναι σαν το τυρί για παράδειγμα,που παίρνεις από μια αλυσίδα και ενώ είναι το ίδιο θεωρητικά,αν αυτή πάρει τόννους κάνει ειδική συμφωνία κι εσύ λες ....πω το βρήκα και φθηνότερο ίσως το ίδιο ακριβώς. Αμ δεν είναι....!!!! ΑΠΛΑ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ....!!!
Μπήκα και εγώ στον πειρασμό να τα αλλάξω,αλλά είπα κρίμα είναι ,ας δουλέψουν λίγο.Έχουν μόλις 3800 χλμ. .. !!! Όσο για ανταλλαγή σε κάποιον ,πολύ δύσκολο το βλέπω,να σου τα πάρουν........Όσες φορές το προσπάθησα δεν τα κατάφερα....!!!
-
Ναυλον αν είναι επίσημα ελαστικα; πολύ τραβηγμενο
Ναυλον βάζουν στα σκούτερ τα φθηνα.
-
Καμιά σχέση, εκτός αν έτσι έκαναν 40-50 χρόνια πριν. Κανένα ελαστικό μου σε καινούργιο δεν ήταν υποδεέστερο από τα κανονικά. Φαντάσου ζημιά που θα έκανε στις εταιρείες (κ αυτοκινήτου και ελαστικού) το 1ο σου ελαστικό να ήταν μουφα..
Τελευταία αποτυχημένη επιλογή εργοστασιακού που θυμάμαι ήταν τα Hankook 4season στο Aircross.
Κάνε ένα κόπο και δες τα ελαστικά σου και το συζητάμε. Αν είναι Turanza 005, έχει λίγο αυξημένο θόρυβο σε σχέση με άλλα, αλλά πολύ καλή συμπεριφορά για τα λεφτά του (είναι κανονικό κλέψιμο το λάστιχο αυτό).
-
Ναι ρε συ Terry, θα μας τρελάνεις.
Και εμενα τα πρώτης τοποθέτησης από το εργοστάσιο είναι σκατο λαστιχα αλλά ακόμα και αν πας να τα αγοράσεις απ εξω μόλις τα τοποθετήσεις στο αυτοκίνητο σου, θα μυρίζει ο τοπος σκατιλα.
-
Ναι με τον Γιάννη μίλησα στον παπαδιαμαντιου είναι καλός πωλητής είναι η γνώμη μου
-
Καμιά σχέση, εκτός αν έτσι έκαναν 40-50 χρόνια πριν. Κανένα ελαστικό μου σε καινούργιο δεν ήταν υποδεέστερο από τα κανονικά. Φαντάσου ζημιά που θα έκανε στις εταιρείες (κ αυτοκινήτου και ελαστικού) το 1ο σου ελαστικό να ήταν μουφα..
Τελευταία αποτυχημένη επιλογή εργοστασιακού που θυμάμαι ήταν τα Hankook 4season στο Aircross.
Κάνε ένα κόπο και δες τα ελαστικά σου και το συζητάμε. Αν είναι Turanza 005, έχει λίγο αυξημένο θόρυβο σε σχέση με άλλα, αλλά πολύ καλή συμπεριφορά για τα λεφτά του (είναι κανονικό κλέψιμο το λάστιχο αυτό).
ΦΙΛΕ ΜΟΥ, αυτονόητο είναι,όταν κάποια εταιρεία παραγγέλνει πολλές χιλιάδες ελαστικών να παίρνει ειδική τιμή και πιθανώς και ειδική ποιότητα,την οποία μην περιμένεις να την καταλάβεις οδηγώντας....
Θα δω τι φοράω και τα ξαναλέμε,έχεις δίκαιο.Πάντως τα πιο ήσυχα ελαστικά που είδα ψάχνοντας είναι τα Μισελέν,αν και όλοι σχεδόν έχουν κάποια μοντέλο που δεν βγάζει πολύ θόρυβο....
-
Τερρυ το λες και μόνος σου. 'πιθανώς' αρα εικαζεις. Εγώ από την άλλη εικαζω πως δίνει τα σωστά ελαστικα διοτι τα αυτοκινητα τα δοκιμάζουν περιοδικά και θα ηταν ηλιθιο να δίνουν σε δοκιμαστες αυτοκινήτων ελαστικα με ναυλον, διοτι σε αυτό το σενάριο έστω ένας δώσει καλά ελαστικα θα κερδίσει τις εντυπώσεις όλων των δοκιμαστων και θα αυξήσει τις πωλήσεις του.
Ναυλον όπως λες έβαζαν παλαιά πριν πολλά έτη, και όντως βάζουν στα σκούτερακια
-
Σωστά, σε κάτι φθηνές και μικρές μοτοσυκλέτες/πάπια/scooter βάζουν κάτι για πέταμα.
Ακόμη και οι Κινέζοι όμως, πλέον σε μηχανές προσπαθούν να βάλουν επώνυμα, ως ένα επιπλέον συν (π.χ στο Hunter Maverick που φέρνει ο Γκοργκολης βάζουν Metzeler Tourance σαν πρώτης τοποθέτησης, και φυσικά το τονίζουν ιδιαιτέρως). Η Sym σε κάποια μοντέλα βάζει Ταϊβανέζικα Maxxis πλέον (πολύ καλύτερα από κάποια Κινέζικα που βάζουν άλλοι).
Επίσης σε πολλά αυτοκίνητα πλέον γίνεται ειδική μνεία στα λάστιχα. Στα 2008 Active θυμάμαι ανέφεραν τη συνεργασία για ειδικά λάστιχα 'Most buyers won’t care, nor will they be bothered that Peugeot and Michelin worked together on bespoke tyres to reduce rolling resistance to make the whole thing more refined and efficient.'
Θυμάμαι, αλλά δεν βρίσκω αυτή τη στιγμή, ειδικά αναφορά εξέλιξης με Continental για τα 16' Active (εξέλιξη που έδωσε έπειτα τα suv variant της Continental από το mainstream ελαστικό της) επίσης.
Και γενικότερα δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα.
-
Το δικό μου φορά bridgestone ecopia ep150. Το βρίσκω πολύ μέτριο λάστιχο και μάλλον θορυβώδες. Έχω κάνει λίγο παραπάνω από 22.000χλμ και θα το αντικαταστήσω μάλλον γύρω στα 35.000χλμ ή με e.primacy ή με Efficient Grip Performance 2. Σε λίγους μήνες θα μπορώ να σας μεταφέρω τις εντυπώσεις μου.
-
Ευχαριστώ πολύ. Φαίνεται ότι είναι ένα λάστιχο που το χρησιμοποιεί η Toyota για να ρίξει και άλλο την επίσημη κατανάλωση και τους ρύπους. Λογικό να μην έχει εστίαση στην ησυχία ή στα κρατήματα.
-
Συνθήως Bridgestone Ecopia 150 ή Continental ΕcoContact 6.
Ναι με τον Γιάννη μίλησα στον παπαδιαμαντιου είναι καλός πωλητής είναι η γνώμη μου
Εξαιρετικός, συμφωνώ!
-
Ναι, πολύ μέτριο ελαστικό, υπάρχουν τουλάχιστον καμία δεκαριά καλύτερα, αυτή την περίοδο τα καινούργια Goodyear είναι από τις καλύτερες φθηνές επιλογές all around, μαζί με τα 005 όπως προαναφέραμε που έχουν μία τάση προς το 'φθηνό' sport.
Μετά οι κλασσικές επιλογές από Michelin, αλλά και πολλά άλλα από τις 'επώνυμες' εταιρείες.
-
Ναυλον αν είναι επίσημα ελαστικα; πολύ τραβηγμενο
Ναυλον βάζουν στα σκούτερ τα φθηνα.
+1
Ναϋλον έβαζαν -δεν γνωρίζω αν βάζουν και τώρα- και σε κάτι φορτηγάκια. π.χ. ο πατέρας μου είχε τη δεκαετία του 80' ένα datsun 1.600,εργολαβικό ως πολ.μηχανικός για τις δουλειές σε επαρχία.Ήταν λάστιχα που δεν μασούσαν σε φυτευτές πέτρες και διάφορους κατσικόδρομους,αλλά για άσφαλτο και ταχύτητες εθνικής ήταν θορυβώδη και γλιστρούσαν και σε στεγνό...
-
Υπήρχε datsun εργολαβικο; πως ήταν δηλαδή;
-
ετσι
και πραγματι, απο 120υ η εμπειρια, οι σχιστοματηδες εβαζαν λαστιχα για να εκδικηθουν τους λαους για την ηττα τους. κατι γιοκοχαμα-μι-στριψο
-
επι του θεματοζ.
ειναι να αλλαξω τα αουρια. ταινια αγγελοπουλου απο ενδιαφερον και δραση ειναι. αλλα πραγματι ασπαστα.
οι κορολες οι 1.8 εχουν τρελα χαμηλο ληζινγκ. ε, εχω καποιες συμπαθειες και στη εταιρεια που θα τους παρω κατι αλλο, αλλα για φορ δη μασιζ εκει τη βλεπω τη δουλεια. παρα πολυ χαμηλο ληζ, το ξαναλεω.
-
Σπόντα για τον Φάνη ήταν αυτό? Να πάει να ξαναρωτήσει για ληζ?Ψημένος είναι , ο διακανονισμός του λείπει .
-
Και στα yaris έτσι φθηνα ειναι
-
Georgemit wrote:
ετσι
και πραγματι, απο 120υ η εμπειρια, οι σχιστοματηδες εβαζαν λαστιχα για να εκδικηθουν τους λαους για την ηττα τους. κατι γιοκοχαμα-μι-στριψο
Το φανταζόμουν κάπως έτσι.... για να καμαρώνει ο εργολάβος.
Toyota Corolla 2019