-
Το νήμα ειναι για την Corolla!
Συγκριση με το Jazz δεν υπαρχει, ειναι 20-30% πιο ακριβό απο την Κορόλα και η Κορόλα ειναι καλύτερο αυτοκινητό, απλά πράγματα.
-
Που είναι καλύτερο;
Σε οδική συμπεριφορά; μαλλον ναι. Σε τι άλλο είναι καλύτερο για μια μεση οικογένεια;
-
Που είναι καλύτερο;
Σε οδική συμπεριφορά; μαλλον ναι. Σε τι άλλο είναι καλύτερο για μια μεση οικογένεια;
Ποιότητα κύλισης, λειτουργία ανάρτησης, οδική συμπεριφορά, εσωτερικο. Επίσης ειναι μια κατηγορία επάνω με οτι αυτο συνεπάγεται σε ολα και ταυτοχρονα πιο φτηνό.
-
Το πιο απλό όπως το είπες,το Τζαζ είναι κατηγορίας Γιάρις για όσους δεν το πήραν είδηση.Πήγα και το είδα με πολλή προσοχή,είναι κατηγορία Γιάρις,τι άλλο να πούμε..??
Αν θέλετε να συγκρίνετε το Κορόλα κάντε το με το Σιβίκ....!!! Όμως άλλα μοτέρ,άλλες καταναλώσεις κ.λ.π.....
-
Δε με νοιάζουν οι κατηγορίες, με νοιάζει η ουσία για τη χρήση που θέλω να κάνω. Αλλά ναι, με το τζαζ να είναι πιο ακριβό κατά 2-3 χιλιάρικα δε δικαιολογείται. Θα το δοκιμάσω από Αύγουστο Σεπτέμβρη που θα πατήσω Ελλάδα βέβαια με την ελπίδα ο εισαγωγέας να έχει ρίξει λίγο τιμές αλλά δεν ελπίζω.
Άσχετο, περιμένουμε κάποιο facelift στην κορολλα;
-
Το πιο απλό όπως το είπες,το Τζαζ είναι κατηγορίας Γιάρις για όσους δεν το πήραν είδηση.Πήγα και το είδα με πολλή προσοχή,είναι κατηγορία Γιάρις,τι άλλο να πούμε..??
Αν θέλετε να συγκρίνετε το Κορόλα κάντε το με το Σιβίκ....!!! Όμως άλλα μοτέρ,άλλες καταναλώσεις κ.λ.π.....
Για γράψε στο τοπικό. Με ενδιαφέρει η αποψη σου
-
Το να συγκρίνει κάποιος τη ΧΑΤΣΜΠΑΚ υβριδική Corolla με το Civic, θα έχει πολύ πλάκα... πέρα από τη μέρα με τη νύχτα επιδόσεις κλπ. θα κάθεται κάποιος γιαπωνέζος της ΤΟΥΟΤΑ στη γωνία και θα γελάει βλέποντας τους Ευρωπαίους να προσπαθούν να λύσουν τη σπαζοκεφαλιά που τους έβαλε:
'σε ποια κατηγορία ανήκει η Corolla, ένα 4πορτο οικογενειακό χάτσμπακ που έχει μικρότερους χώρους από το προηγούμενο Yaris, και ίσως είναι πιο στενάχωρο για λίγο μεγαλόσωμους Ευρωπαίους κι από ένα Fiat Panda...'
-
Όντως έχει μικρότερους χώρους από το Μ.Ο της κατηγορίας της, αλλά δεν είναι και τόσο χάλια. Από εκεί και πέρα δεν πουλάει χώρους, άλλα είναι τα προτερήματά της, για χώρους ή T.S έκδοση ή άλλο αυτοκίνητο. Σαφώς και δεν συγκρίνεται με το Civic σε κανένα επίπεδο...διαφορετικά αυτοκίνητα σε όλα τους. Η Corolla - για εμένα - αγοράζεται για πολύ συγκεκριμένους λόγους και πρέπει ο υποψήφιος αγοραστής να είναι αρκετά συνειδητοποιημένος τι αγοράζει και γιατί.
-
Στο jazz που ανέφερα συγκριτικά με την corolla στα τεστ αναφερουν την τεράστια δουλειά που έκαναν στην ηχομονωση και στην ποιοτητα κύλισης του jazz. Σε σημείο να θυμίζει c seg και να είναι καλύτερο από πολλά c seg.
Ιδιαιτερα στην εξέλιξη του honda είχαν δοσει μεγάλη προσοχή στα συνεμπλοκ και στους δείκτες nvh όπου και με το hybrid σύστημα... Δίνει αισθηση ηλεκτρικού. Κανένας κραδασμούς και κανένας θόρυβος. Τα db που καταγραφεί είναι υπερβολικά χαμηλά με απόλυτα κριτήρια
Σε επιδόσεις είναι ανωτερο το jazz
Σε χώρους είναι ανωτερο το jazz
Σε εξοπλισμό ασφαλείας είναι ανωτερο το jazz.
Σε κατανάλωση λίγο καλύτερο το jazz
Σε ευκολια parking στις πόλεις είναι ανωτερο το jazz.
Σε πατημα και οδική συμπεριφορά η corolla.
Και ετσι έρχεται το ερώτημα για την ελληνική οικογένεια πόσο καλύτερη επιλογή είναι το jazz.
Απαντώ μόνος μου, με τις τιμές που του έχουν... Δεν είναι. Αν είχαν άλλες τιμές αλλαζεις το παιχνίδι.
-
ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΟΥΜΕ, ο καθένας ότι θέλει συγκρίνει, οικογενειακό ΗΒ όρο δεν έχω ξαναακούσει.Από ότι ξέρω η κορόλλα έχει όπως είπε και ο Φάνης 3 εκδόσεις ,το ΗΒ όλοι ξέρουμε ότι είναι η σπόρ έκδοση,η οποία δεν έχει καμμιά σχέση με το μικρό της Χόντα , ΑΛΛΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ, γιαυτό υπάρχει και το Γιάρις,ποιότητα κατασκευής άλλη ,μία κατηγορία κάτω.
Το corolla 1,8 HB hubrid είναι ένα σπορ αυτοκίνητο, αυτόματο,χαμηλό περίπου 13 πόντοι από το έδαφος,με περιορισμένους χώρους που το έχουμε γράψει εδώ μέσα πολλές φορές ότι ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ ΣΑΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ...!!! Προσωπικά το έγραψα αρκετές φορές,ότι είναι πολύ καλό για 2 άτομα.Δεν θα ήθελα να κάθομαι πίσω με τίποτε.Μικρό πορτ μπαγκάζ οριακά για 3 άτομα.Από εκεί και πάνω γίνεται στενάχωρο,καλύτερα να πάτε σε άλλο αυτοκίνητο.Όταν έψαχνα και με ρωτούσαν οι πωλητές τι είδατε από Τογιότα και τους έλεγα το κορόλλα,κανείς δεν μου είπε να το Τζάζ,να το Ι20 Χιουντάι κ.λ.π.Όλοι μου έλεγαν ,να το Σιβίκ,να το Ι30, να το ceed....!!! Δεν μου είπαν να σας δείξουμε το Πικάντο,άλλη κατηγορία.Εντάξει έχουμε και το Χceed ,άλλα κανείς δεν με πήγε στο όποιο Πικάντο...!!!
Εδώ και 40-50 χρόνια η Χόντα βγάζει το Σιβίκ και η Τογιότα απαντάει με το κορόλλα,η Χόντα βγάζει το μικρό της το Τζάζ και η η Τογιότα έχει το Γιάρις...!!! Τζάζ και Γιάρις στα 4 -4,10 μέτρα , κορόλλα και Σιβίκ τα μικρομεσαία τους τριάντα με σαράντα πόντους μεγαλύτερα ,άλλη ποιότητα κατασκευής,άλλο μεταξόνιο,άλλη οδική συμπεριφορά κ.λ.π...
Kάπως έτσι τα έχω στο μυαλό μου και εγώ αλλά και αυτοί που τα πουλάνε σε όσους πήγα για αγορά.
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ
-
ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ ΣΑΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ...!!!
Ευχαριστώ πολύ ειλικρινά, αυτό με καλύπτει. Έχω οδηγήσει εκτενώς το ΤΣ που προφανώς είναι άλλη κατηγορία. Έχω ένα μωρό και έχω χωρέσει για 5θημερο και σε i20 αλλά δεν ήταν άνετο σε καμία περίπτωση.
-
Δεν έχει και τους πιο άνετους χώρους η corolla, για μένα που είμαι μόνος μου μια χαρά είναι, αργότερα αν κάνω οικογένεια θα δω τι θα κάνω! Αγοράζω με το τι γίνεται τώρα, όχι με το αν στο μέλλον κτλ.
Πολύ καλό ειναι και οι καλές κριτικές που έχει πάρει το αμάξι και από τα περιοδικά και από τον κόσμο, θα έχει μεταπώληση.
-
Για οικογένεια 3 ατόμων ειναι μια χαρά, για 4 οριακό. Αυτα σε κανονικές συνθήκες, οχι σε διακοπές-μετακόμιση!
-
Τετραμελής οικογένεια είμαστε και δεν αντιμετωπίζουμε πρόβλημα. Δεν το αγόρασα για τους χώρους του, αλλά δεν άφησα ποτέ κανέναν εκτός ούτε περιορίσαμε τις ημέρες των διακοπών μας.
-
Εντάξει βρε παιδιά με τα σημερινά δεδομένα είναι λίγο στενάχωρα αλλά όχι ότι δεν μπορείς να ζήσεις με αυτό. Δηλαδή παλιά που μας πηγαίνανε ταξίδι με uno ή 125 νομίζω χωρίς ac κτλ τι να πούμε? Είπαμε είναι γούστα τι του αρέσει του καθενός. Ας δούμε και το megane όταν βγει υβριδικο τι τιμή θα έχει και εκεί μετά θα μας φαίνεται άνετη η corolla
-
Μέσα στους τόσους μήνες lockdown πολλά οχήματα έμειναν από μπαταρία λόγω χαμηλής χρήσης ή πολλών start stop σε μικρές αποστάσεις. Τι γίνεται με τα hybrid όπως το corolla. Όπως εχω καταλάβει δεν έχει θέμα η κύρια μπαταρία του υβριδικού συστήματος, αλλά η 12voltη συμπληρωματική.
Σας έχει τύχει να πρέπει να κάνετε jump start? Και αν ναι πώς και πού? Ή κάποια αλλαγή?
-
Φρόντιζα να το κινώ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα εντός της πόλης για περίπου μία ώρα. Δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα με καμμία μπαταρία. Απ' όσα διάβασα, όμως, καταλαβαίνω πως αντιμετωπίζουν θέμα σε πιο ψυχρά κλίματα, π.χ. Αγγλία.
-
Για το θέμα του 'debate' για το αν είναι οικογενειακό το Corolla υπάρχει προφανής απάντηση btw και λέγεται Corolla sdn αν κάποιος αποδέχεται τις επιδόσεις του και την λειτουργία του eCVT.
Πέτυχα εχθές ένα μαύρο sedan Style (ζάντες) με chrome pack και αεροτομούλα πλυμένο γυαλισμένο και έπαθε ο αυχένας μου με την καλή έννοια! Αν αποδέχεσαι το σύστημα κινητήρας 1,8 Hybrid + eCVT είναι αμαξαρα...
-
Μέσα στους τόσους μήνες lockdown πολλά οχήματα έμειναν από μπαταρία λόγω χαμηλής χρήσης ή πολλών start stop σε μικρές αποστάσεις. Τι γίνεται με τα hybrid όπως το corolla. Όπως εχω καταλάβει δεν έχει θέμα η κύρια μπαταρία του υβριδικού συστήματος, αλλά η 12voltη συμπληρωματική.
Σας έχει τύχει να πρέπει να κάνετε jump start? Και αν ναι πώς και πού? Ή κάποια αλλαγή?
ΦΙΛΕ ΜΟΥ, έλυσα το πρόβλημα με μία βόλτα όπως είπε και κάποιος άλλος, την εβδομάδα για μισή με μία ώρα.Η δωδεκάβολτη είναι αυτή που θα παραδώσει πνεύμα ,εάν γίνει.Όπως σε όλα τα απλά αυτοκίνητα ,φόρτιση, στάρτερ εάν χρειαστεί κ.λ.π. κ.λ.π.. Η υβριδική όταν κυκλοφορήσεις θα φορτώσει γρήγορα χωρίς πρόβλημα. Καλό είναι μου είπαν από την αντιπροσωπεία να μη την παρατάμε όμως για μήνες.Οπότε στην χειρότερη, καμμιά ωριαία βόλτα ανά 10-15 μέρες είναι καλό για όλο το αυτοκίνητο,για τα πάντα...
Εάν σου τύχει όμως, ΜΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΟΥΣ, γιατί θα κάνει ρισέτ και ίσως χρειαστεί να πας στην Τογιότα για σετάρισμα. Βάλε από πάνω στον θετικό τον έναν πόλο της βοηθητικής μπαταρίας και στο σασί από την άλλη μεριά τη γείωση για καλύτερα.Όλα αυτά δεν είναι δικά μου,είχα και εγώ απορίες και μου τα είπαν από Τογιότα.
ΠΡΟΣΟΧΗ στις οδικές βοήθειες ,αυτός που ήρθε σε μένα όταν χρειάστηκα ,δεν ήξερε από υβριδικά κ.λ.π....παρότι ήταν συνεργαζόμενοι,ήταν η οδική που παρέχει η Τογιότα, εσείς πρέπει δυστυχώς να του πείτε αυτά που θα κάνει....!!!
-
Το corolla 1,8 HB hubrid είναι ένα σπορ αυτοκίνητο
Έχουν χάσει το νόημα τους οι λέξεις αν νομίζουμε ότι είναι σπορ αυτοκίνητο η Corolla. Σπορ Toyota είναι η Supra και το GT86.
Toyota Corolla 2019