-
Ευχαριστώ apolonios για την απάντηση. Κυρίως για φυσικό αέριο με ενδιαφέρει και όχι για υγραέριο. Για ένα μέσο χρήστη που κάνει 15 χιλιάδες χιλιόμετρα το χρόνο πιστεύω και εγώ ό, τι δεν έχει νόημα να προβεί σε μετατροπή. Με μέση κατανάλωση 4 l ανά 100 χλμ και μέσο ενδεικτικό κόστος 1,60 € ανά λίτρο έχεις περίπου 960 € το χρόνο έξοδα για καύσιμο αν και σύμφωνα με το WLTP πρότυπο η Toyota δηλώνει 4,9 l ανά 100 χλμ για το 1,8 TS hybrid. Όμως στην περίπτωση μου με 55 χιλιάδες το χρόνο θα θέλω 3520 € οπότε εκεί μάλλον αρχίζεις και το σκέφτεσαι. Έχω βρεί video από μετατροπέα που λέει για 2,5 kg CNG ανά 100 χλμ μέση κατανάλωση που ισοδυναμεί με 1140 € το χρόνο. Επειδή το παραλαμβάνω τον επόμενο μήνα σκέφτομαι να το στρώσω για κάνα μήνα μέχρι τα 5 χιλιάδες χλμ με βενζίνη και να μετρήσω κατανάλωση με την δική μου χρήση και μετά να το τολμήσω γιατί είναι μεγάλη η διαφορά. Έχω ακούσει για ελάχιστα αυτοκίνητα ό, τι το έχουν κάνει και έλεγα μήπως τύχει ένας να διαβάζει το forum εδώ.
-
Μεγάλη προσοχή γιατί δεν ξέρω εαν μετά σε καλύπτει η εγγύηση της Τογιότα (λογικά δεν σε καλύπτει). Προσωπικά δεν θα το έκανα με τίποτα, αλλά αυτό είναι καθαρά προσωπική μου άποψη.
-
Κι εμένα άποψη μου είναι πως είναι λάθος να κάνεις τη μετατροπή καινούργιου υβριδικού σε CNG. Αν σε βολεύει ως καύσιμο υπάρχουν εξαιρετικά αυτοκίνητα που έρχονται με εργοστασιακό, συν το θέμα εγγύησης, συν ότι δε θα μείνει τίποτα από το ήδη μικρό χώρο αποσκευών.
Εγώ έχω μια ερώτηση για το πως να χειριστώ ένα θέμα σχετικά με την εγγύηση του αυτοκινήτου. Παρέλαβα τον 11/2020 μια υβριδική hatchback. Από την αρχή είχα 2 θέματα. Πρώτον έτσι και το έδαφος δεν έχει τελείως καινούργια άσφαλτο, πχ Συγγρού η Κηφισίας το αυτοκίνητο συντονίζει και κάνει ένα κροτάλισμα σαν κουδουνίστρα. Το κάνει σε πολλά σημεία αλλά αυτά που με ενοχλούν πιο πολύ γιατί είναι κυριολεκτικά στα μούτρα μου όταν οδηγώ είναι η βάση της ζώνης οδηγού/ συνοδηγού και το κομμάτι στον ουρανό μπροστά εκεί που είναι φώτα, μικρόφωνο και το κουμπί για την κλήση sos. Εντάξει τρίζει η εταζέρα και το παράθυρο οδηγού αν είναι μισάνοιχτο αλλά εκεί δεν καίγομαι και τόσο. Δεύτερον έχει κάποιο θέμα το μικρόφωνο την ανοιχτής ακρόασης, όταν καλώ είτε με bluetooth είτε με Carplay η άλλη μεριά ακούει ένα συνεχές σπαστικό τακ τακ το οποίο μου το έχουν ηχογραφήσει και το έχω επιβεβαιώσει. Το τηλέφωνο με άλλα αυτοκίνητα λειτουργεί κανονικά.
Πριν 3 μήνες μου ακούμπησαν λίγο τον προφυλακτήρα κι ευτυχώς μου έκαναν δήλωση ότι έφταιγαν και το πήγα για βάψιμο στη Λάμδα που το είχα αγοράσει κιόλας, τα ανέφερα αυτά τα θέματα, μόνο προφορικά, αλλά υποθέτω πως με γείωσαν. Προχτές ένα μηχανάκι εν κινήσει, αποφάσισε τελευταια στιγμή από δεξια να κόψει τέρμα αριστερα και ίσα που ακούμπησε μπροστά δεξιά τη μάσκα του αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα να ξεκολλήσει/ σπάσει η μάσκα, να σπάσει το σποιλερ, να φύγει κάποιο κομμάτι από κάτω, λογικά 1,5 χιλιάρικο ζημιά σε αντιπροσωπεία που θα το πάω πάλι αφού μου έκανε δήλωση ο αναβάτης. Πέραν ότι είπαμε να προστατεύουμε τους πεζούς αλλά δε γίνεται ένα ακούμπημα που οριακά θα έπρεπε να είναι γρατσουνιά να σπάει το μισό αμάξι (παιδιά υποχρεωτικά μικτή) , πως να χειριστώ το θέμα με το αυτοκίνητο κουδουνίστρα όταν το πάω συνεργείο από βδομάδα;
Να σημειωσώ πως δεν είμαι υπερβολικός, είχα για μια βδομάδα το test drive της αντιπροσωπείας πριν παραλάβω και δεν έκανε κιχ.
-
Χαίρετε,
Έχει κάνει κανείς μετατροπή στο Toyota Corolla του σε φυσικό αέριο (cng) ή έστω υγραέριο (lpg); Αν ναι, που; κόστος; κατανάλωση; επιδόσεις, αίσθηση στην οδήγηση;
Καλησπέρα,
σαν μηχανολόγος οχημάτων, εργαζόμενος σε ΚΤΕΟ αλλά και από συζητήσεις με πελάτες έχω να σου πω ότι αν θέλεις όχημα με αέριο (υγραέριο/φυσικό αέριο) τότε πάρε αποκλειστικά εργοστασιακό. Η μετατροπή σε αέριο είναι μια πολύ κρίσιμη διαδικασία και συνήθως γίνεται χωρίς να τηρούνται ακόμα και βασικές αρχές. Αποτέλεσμα έχει τη φθορά του κινητήρα αλλά και την διακινδύνευση της ασφάλειας των επιβατών. Το τι έχουν δει τα μάτια δε περιγράφεται. Αν θέλεις αέριο, πούλα αυτό που θα πάρεις και πάρε εργοστασιακό. Για να καταλάβεις κάποτε η toyota έβαζε σύστημα με υγράεριο στο auris με 3000 ευρώ, την ίδια ώρα που στην αγορά βρίσκεις τοποθέτηση συστήματος αερίου με .... 500 ευρώ. Η μέρα με τη νύχτα στη τιμή αλλά και η μέρα με τη νύχτα σε αξιοπιστία. Ειδικά αν έχεις υβριδικό όχημα μη το συζητάς. -
@kgkatzi Είναι καλή ευκαιρία τώρα που θα το έχεις μέσα για φτιάξιμο επέμεινε αναλυτικά, ακόμα και γραπτά όπως κάνεις εδώ για τα υπόλοιπα θέματα που αντιμετωπίζεις ώστε να ασχοληθούν σοβαρά και να το μαζέψουν. Για το bluetooth πρέπει να δοκιμάσεις να συνδέσεις άλλο κινητό στο αμάξι να δείς αν έχει την ίδια συμπεριφορά.
-
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, η Τογιότα δίνει επίσημη κατανάλωση στο 1,8 ΗΒ 3,4 λίτρα στα 100 χλμ. Όλοι εμείς που τα έχουμε δοκιμάσαμε και βλέπουμε το πολύ 4-4,5 λίτρα στα 100 χλμ. Για πιο αέριο μιλάτε,πόσο να κάψει δηλαδή..?? Είδατε κανένα υβριδικό αυτοκίνητο που το μοτέρ βενζίνης να συνεργάζεται αυτόματα με το ηλεκτρικό να έχει και αέριο..?? Πως θα γίνει αυτό και πόσο αξιόπιστο θα είναι..??
Όποιος θέλει ακόμα χαμηλότερη κατανάλωση πάει στον όμιλο και αγοράζει αέριο,με τα υπέρ και τα κατά που έχει, ο νοών.......
Αλλά υβριδικό Τογιότα που δουλεύει αυτόματα και συνδυασμένα το μοτέρ βενζίνης με το ηλεκτρικό να του βάλεις και αέριο επάνω, ΕΙΝΑΙ ΣΕΝΑΡΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ...!!! Ούτε νόημα έχει,ούτε αξιόπιστο και ασφαλές θα είναι, ΕΑΝ γίνεται...!!! Δε μιλάμε για τα 6 χρόνια εγγύηση που πάνε περίπατο...!!!
-
Γίνεται. Το έχουν βάλει τα ταξι prius. Για υγραεριο μιλω, υπάρχει και επίσημο κιτ έτοιμο για το υβριδικο.
-
ΕΝΤΑΞΕΙ, απίθανο πράγμα ,δεν ξέρω αν το αποδέχεται επίσημα η Τογιότα και δίνει την εγγύηση ολόκληρη.Δεν το έχω ακούσει,το θεωρώ πολύ παραπανήσιο και δεν μπορώ να φαντασθώ πως θα δουλεύει αυτό το μοτέρ βενζίνης μια με αέριο, την άλλη με βενζίνη και μετά να πηγαίνει αυτόματα στο ηλεκτρικό.
Κι αν αυτό επιτυγχάνεται,πόσο πια κέρδος θα είχαμε που θα μας έβαζε στη διαδικασία αυτή..??
Λίγο τρελό μου ακούγεται όλο αυτό.Την τελευταία φορά που θυμάμαι την Τογιότα να αποδέχεται επίσημα το αέριο, είναι όταν το έβαζε η αντιπροσωπεία της Ελλάδας στα 1,8 αβένσις με κόστος 2000 ευρώ επιπλέον, τα ολλανδικά vialle όταν οι άλλοι πουλάγανε εγκατάσταση αερίου με 600 ευρώ..!! Υπήρχε βεβαίως και η εγγύηση,η οποία νομίζω είναι από Ελλάδα + 3 χρόνια. Η Τογιότα από ότι ξέρω σε όλον τον κόσμο δίνει 3 χρόνια εγγύηση,διορθώστε με και η Ελληνική αντιπροσωπεία 6 με κάποια κολπάκια..!!!
Βέβαια σε ένα ταξί που γράφει 500000 χλμ. το χρόνο,σίγουρα θα υπάρχει κάποιο κέρδος και θα γίνεται απόσβεση.
Είσαι σίγουρος πως αν πάρω εγώ σήμερα την Τογιότα και τους πω μετατροπή σε αέριο δεν θα μου πούνε ότι πάει περίπατο η εγγύηση..??
Πάντως όταν τους πήρα και τους είπα ότι θα αλλάξω οθόνη για να βάλω navi + tv άλλα μου είπανε...!!! Πως ότι έχει πειραχτεί βγαίνει εκτός εγγύησης και πως δεν θα είναι εύκολο να αποδείξω ότι εάν υπάρξει μία βλάβη π.χ. στα ηλεκτρικά , ότι δεν φταίει αυτή η μετατροπή...!!! Με λίγα λόγια,το πείραξες..?? Έμπλεξες..!!!
Και λογικό μου ακούγεται....
-
Για την εγγύηση έχω δει βίντεο carwow που έλεγε νομίζω 5 χρονια
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και τις απόψεις.
Fanis75, σε περίπτωση μετατροπής σε φυσικό αέριο χάνεις την εγγύηση των μηχανικών μερών. Ήμουν σίγουρος αλλά ρώτησα και το επιβεβαίωσα.
kgkatzi, το πιο συμφέρον για εμένα ψάχνω δεν έχω κάποιο κόλλημα με τον τύπο καυσίμου, και λιγνίτη να καίει άμα συμφέρει είμαι οκ. Παρεπιπτώντος πριν παραγγείλω είχα καταλήξει σε 2 μοντέλα, το corolla που πήρα και το octavia. Τα έκανα test drive, το corolla δεν είχε το TS και έκανα αναγκαστικά το HB όπου καλό μου φάνηκε αλλά δεν μπορώ να πω ό, τι με ενθουσίασε. Το octavia μεγαλύτερο, πιο ευρύχωρο, οικονομικότερο σε κατανάλωση με εργοστασιακό φυσικό αέριο αλλά έχω ακούσει άσχημες εντυπώσεις για το αυτόματο του, όλοι μου λέγανε μόνο χειροκίνητο και εν έτει 2021 μου φαινόταν άσχημο να πάρω καινούργιο χειροκίνητο. Ο χώρος αποσκευών είναι ένα θέμα που το σκέφτομαι για αυτό και δεν έχω αποκλείσει και το υγραέριο εντελώς αν και υποδεέστερο απο το φυσικό αέριο οικονομικά. Πάντως εγώ πήρα το TS (station wagon) οπότε κάτι θα μένει από χώρο.
antidoto, δεν υπαρχει περίπτωση να το πουλήσω ακόμα δεν το πήρα. προτιμώ να το αφήσω σε βενζίνη στην τελική. δεν είναι οι εγκαταστάτες όλοι ίδιοι. υπάρχουν και επαγγελματίες.
terryp117, έχεις μείνει στο 2020 μάλλον και στις NEDC καταναλώσεις. Μπες και δες στο επίσημο site της toyota τις νέες με WLTP. Είναι ανθρώπινο να σκέφτεται ο καθένας μόνο με βάση τις δικές του ανάγκες και τόνισα και εγώ σε προηγούμενη ανάρτηση ό, τι για μέση χρήση 15 χιλιάδων χιλιομέτρων το έτος δεν έχει και πολύ νόημα. Κάνω 55 χιλιάδες όμως και για 200 € το μήνα εγώ το ψάχνω πάντως. Έχω βρει βίντεο με μετατροπή, googleαρέ το να το βρεις αν θες.
alex mix, η εγγύηση είναι 6 χρόνια για τα μηχανικά μέρη ή 180 χιλιάδες χιλιόμετρα. 5 είναι στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου και εδρεύει το carwow.
-
Το ξέρω πως Ελλάδα είναι 6 απαντούσα στον terryp117 που είπε πως μόνο Ελλάδα είναι 6 και στον υπόλοιπο κόσμο 3
-
Fanis75, σε περίπτωση μετατροπής σε φυσικό αέριο χάνεις την εγγύηση των μηχανικών μερών. Ήμουν σίγουρος αλλά ρώτησα και το επιβεβαίωσα.
kgkatzi, το πιο συμφέρον για εμένα ψάχνω δεν έχω κάποιο κόλλημα με τον τύπο καυσίμου, και λιγνίτη να καίει άμα συμφέρει είμαι οκ. Παρεπιπτώντος πριν παραγγείλω είχα καταλήξει σε 2 μοντέλα, το corolla που πήρα και το octavia. Τα έκανα test drive, το corolla δεν είχε το TS και έκανα αναγκαστικά το HB όπου καλό μου φάνηκε αλλά δεν μπορώ να πω ό, τι με ενθουσίασε. Το octavia μεγαλύτερο, πιο ευρύχωρο, οικονομικότερο σε κατανάλωση με εργοστασιακό φυσικό αέριο αλλά έχω ακούσει άσχημες εντυπώσεις για το αυτόματο του, όλοι μου λέγανε μόνο χειροκίνητο και εν έτει 2021 μου φαινόταν άσχημο να πάρω καινούργιο χειροκίνητο. Ο χώρος αποσκευών είναι ένα θέμα που το σκέφτομαι για αυτό και δεν έχω αποκλείσει και το υγραέριο εντελώς αν και υποδεέστερο απο το φυσικό αέριο οικονομικά. Πάντως εγώ πήρα το TS (station wagon) οπότε κάτι θα μένει από χώρο.
antidoto, δεν υπαρχει περίπτωση να το πουλήσω ακόμα δεν το πήρα. προτιμώ να το αφήσω σε βενζίνη στην τελική. δεν είναι οι εγκαταστάτες όλοι ίδιοι. υπάρχουν και επαγγελματίες.
terryp117, έχεις μείνει στο 2020 μάλλον και στις NEDC καταναλώσεις. Μπες και δες στο επίσημο site της toyota τις νέες με WLTP. Είναι ανθρώπινο να σκέφτεται ο καθένας μόνο με βάση τις δικές του ανάγκες και τόνισα και εγώ σε προηγούμενη ανάρτηση ό, τι για μέση χρήση 15 χιλιάδων χιλιομέτρων το έτος δεν έχει και πολύ νόημα. Κάνω 55 χιλιάδες όμως και για 200 € το μήνα εγώ το ψάχνω πάντως. Έχω βρει βίντεο με μετατροπή, googleαρέ το να το βρεις αν θες.
alex mix, η εγγύηση είναι 6 χρόνια για τα μηχανικά μέρη ή 180 χιλιάδες χιλιόμετρα. 5 είναι στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου και εδρεύει το carwow.
Φιλε μου καλα ολα αυτα, αλλα αμα δε σου αρκει η καταναλωση του υβριδικου, πηρες λαθος αυτοκινητο. Με 55.000 km το χρονο πηγαινες καρφωτος για εργοστασιακο CNG αδιαφορωντας για τα οποια 'ελατωματα'. Το hybrid corolla θα επρεπε να αποτελει την εναλλακτικη σου με την προυποθεση οτι αποδεχεσαι το λιγο αυξημενο κοστος χρησης.
Αν δε το αποδεχεσαι ομως, κακως πηγες στην εναλλακτικη. Αυτο εννοω.
Bottomline, δεν παιρνεις υβριδικο συστημα για να μπολεξεις με αλχημειες. Το παιρνεις για αυτο που ειναι, αλλιως πας αλλου εξάρχης. My 2 cents.
-
ΒΡΕ ΠΕΤΡΟ, έτσι που μου το έγραψες,είναι σαν να αναφερόμουν κανένα αιώνα πίσω για την κατανάλωση.Δηλαδή για να καταλάβω εγώ που αγόρασα το 2020 αγόρασα με το παλιό σχέδιο..?? Όμως αν εγώ καίω 3,4 λίτρα στα 100 χλμ. κατά την Τογιότα, το μοντέλο του 2021 καίει 4,5 λίτρα..?? Τι άλλαξε και καίει παραπάνω..?? Μπορείς να μου εξηγήσεις..??
Δηλαδή πόσοι πρέπει να είναι οι ρύποι για να μην πληρώσει ένα corolla τέλη κυκλοφορίας ..?? Ήξερα για ρύπους.....για πες .
Πάντως με 50000 χλμ. το χρόνο μάλλον σε πετρέλαιο θα πήγαινα και όχι του ομίλου που έγραψες....Το υβριδικό όπως είπε και κάποιος φίλος δεν είναι της φιλοσοφίας να το πάρεις και να το βάλεις χέρι.
-
Όντας στη διαδικασία αναζήτησης νέου αυτοκινήτου, έπεσε το μάτι μου πάνω στο συγκεκριμένο μοντέλο με τον 1.2/116 άλογα. Πάνω σε αυτόν έχω μερικές ερωτήσεις.
-
Πώς είναι απο επιδόσεις; Βλέπω δίνει ροπή απο χαμηλά που είναι πάντοτε θετικό.
-
Πώς είναι στον αυτοκινητόδρομο σε θέμα θορύβου, και από τον αέρα κι από το δρόμο; Έρχομαι απο Golf 6 οπότε τα στάνταρ είναι υψηλά. Έχοντας οδηγήσει παλιό Auris και Yaris του 18-19, είμαι πολύ διστακτικός με τα Toyota σε αυτό το θέμα.
-
Πιο γενική ερώτηση που μπορούν και υβριδικάδες να την απαντήσουν. Τι εμπειρία έχετε με τις αντιπροσωπείες της Αττικής; Σε θέμα τιμής, δώρων κλπ κλπ.
Για να προλάβω την κλασική απάντηση: Σε Κορόλλα πας σε hybrid. Δεν ενδιαφέρομαι για hybrid (λόγω κόστους κι επιδόσεων) και ο μόνος λόγος που συζητάω την κορόλλα είναι πως σε αυτή την τιμή οι ανταγωνιστές έχουν αυτοκίνητα της μικρότερης κατηγορίας ενώ στο Toyota πάω σε μικρομεσαίο.
Χρόνια Πολλά a todos!
-
-
Κάτοχος Corolla Verso του 2005. Το αγόρασα το 2017 με 205Κ χιλιόμετρα, έβαλα ΑΜΕΣΩΣ υγραέριο και σήμερα, με 259Κ χιλιόμετρα, δηλώνω απίστευτα ικανοποιημένος. Άριστη λειτουργία, υγραέριο σταθερά κάτω από τα 6 ευρώ στα 100.
Εγώ λέω να το κάνεις με τα χίλια. Ειδικά σε καινούριο μοτέρ, αψεγάδιαστο, το υγραέριο θα δουλεύει άριστα. Το φυσικό αέριο έχει πολύ πιο ακριβή εγκατάσταση, σχεδόν τα διπλά, κλέβει χώρο αποσκευών, δεν έχει πολλά πρατήρια. Όλα αυτά για 20% διαφορά στο κόστος κίνησης. Χοντρικά 3 αντί για 3,5 ευρώ στα 100, δε νομίζω να αξίζει τον κόπο.
-
Χριστός ανέστη χρόνια πολλά. Αν και δεν έχουν καμμια σχέση τα αυτοκίνητα και γω κάτοχος corolla 2006 5θυρο με 430χιλ χλμ δεν θυμάμαι πόσα με υγραέριο πάνω από 150χιλ τώρα άρχισε να ζητά πράγματα. Θα διαφωνήσω όμως με τον dimsabas να πάρεις καινούργιο και να βάλεις υγραέριο αμέσως, τώρα στο σημερινό αυτοκίνητο από διάφορα που έχω διαβάσει έχει λίγο αυξημένη κατανάλωση σε σχέση με τα υπόλοιπα της αγοράς, αν δεν έχεις θέμα με τους πίσω χώρους εγώ το θεωρώ ένα αυτοκίνητο που δεν του λείπει κάτι.
-
Όπως το βλέπω, το να βάλεις υγραέριο έχει δύο μειονεκτήματα: τη μπουκάλα στον χώρο αποσκευών (μικρό το κακό) και τη ματαίωση της εγγύησης (από μηδαμινό κακό, αν δε σου τύχει τίποτα, μέχρι χοντρή ζημιά, αν τύχει κάτι ζόρικο και το πληρώσεις από την τσέπη σου).
-
Petrosp wrote:
Φιλε μου καλα ολα αυτα, αλλα αμα δε σου αρκει η καταναλωση του υβριδικου, πηρες λαθος αυτοκινητο. Με 55.000 km το χρονο πηγαινες καρφωτος για εργοστασιακο CNG αδιαφορωντας για τα οποια 'ελατωματα'. Το hybrid corolla θα επρεπε να αποτελει την εναλλακτικη σου με την προυποθεση οτι αποδεχεσαι το λιγο αυξημενο κοστος χρησης.
Αν δε το αποδεχεσαι ομως, κακως πηγες στην εναλλακτικη. Αυτο εννοω.
Bottomline, δεν παιρνεις υβριδικο συστημα για να μπολεξεις με αλχημειες. Το παιρνεις για αυτο που ειναι, αλλιως πας αλλου εξάρχης. My 2 cents.
Η αγορά αυτοκινήτου, ακόμα περισσότερο αν αυτό είναι υβριδικό, πρέπει να έχει άμεση σχέση με το που κανείς τα χιλιόμετρα. Ειδικά στην επαρχία ένα υβριδικό δεν δίνει και μεγάλο οικονομικό πλεονέκτημα Τα 55000 χιλιόμετρα το χρόνο, λογικά θα γίνονται όχι μόνο σε αστικό περιβάλλον. Άρα ίσως μια καλύτερη λύση θα ήταν η αγορά εξ αρχής ενός diesel ή cng αυτοκινήτου αν σε καλύπτει το υπάρχον δίκτυο ανεφοδιασμού.
-
Ζω στην επαρχία και η ετήσια κατανάλωση μου είναι περίπου 4 λίτρα. Θα έλεγα πως μάλλον προσφέρει μεγάλο οικονομικό πλεονέκτημα.
-
Πάντως σήμερα μιλούσα με τον κουμπάρο μου και μου είπε ένας συνάδελφος του αγόρασε το chr πολύ όμορφο λέει πολύ οικονομικό, άνετο για τα θέλω του αλλά σε σχέση με το corolla hybrid είναι σχετικά αργό το μετάνιωσε λέει που δεν πήρε corolla αλλά από την άλλη δεν τον βόλευαν οι χώροι της αν ήταν λίγο μεγαλύτερο μέσα θα ήταν ότι καλυτερο
Υ. Γ Για να σας προλάβω μην μου αρχίσετε υπάρχει το sedan και το station είπαμε καλο το hybrid αλλά όταν αγοράζουμε παίζει και το γούστο. Ωραία αυτοκινητα αλλά του ανθρώπου δεν του άρεσαν όπως και μένα θεωρώ πως είναι από τα πιο όμορφα Hatchback από τα πιο ολοκληρωμένα αρκεί να ήταν ενα τικ ποιο μεγάλο πισω
Toyota Corolla 2019