Κι εμένα άποψη μου είναι πως είναι λάθος να κάνεις τη μετατροπή καινούργιου υβριδικού σε CNG. Αν σε βολεύει ως καύσιμο υπάρχουν εξαιρετικά αυτοκίνητα που έρχονται με εργοστασιακό, συν το θέμα εγγύησης, συν ότι δε θα μείνει τίποτα από το ήδη μικρό χώρο αποσκευών.
Εγώ έχω μια ερώτηση για το πως να χειριστώ ένα θέμα σχετικά με την εγγύηση του αυτοκινήτου. Παρέλαβα τον 11/2020 μια υβριδική hatchback. Από την αρχή είχα 2 θέματα. Πρώτον έτσι και το έδαφος δεν έχει τελείως καινούργια άσφαλτο, πχ Συγγρού η Κηφισίας το αυτοκίνητο συντονίζει και κάνει ένα κροτάλισμα σαν κουδουνίστρα. Το κάνει σε πολλά σημεία αλλά αυτά που με ενοχλούν πιο πολύ γιατί είναι κυριολεκτικά στα μούτρα μου όταν οδηγώ είναι η βάση της ζώνης οδηγού/ συνοδηγού και το κομμάτι στον ουρανό μπροστά εκεί που είναι φώτα, μικρόφωνο και το κουμπί για την κλήση sos. Εντάξει τρίζει η εταζέρα και το παράθυρο οδηγού αν είναι μισάνοιχτο αλλά εκεί δεν καίγομαι και τόσο. Δεύτερον έχει κάποιο θέμα το μικρόφωνο την ανοιχτής ακρόασης, όταν καλώ είτε με bluetooth είτε με Carplay η άλλη μεριά ακούει ένα συνεχές σπαστικό τακ τακ το οποίο μου το έχουν ηχογραφήσει και το έχω επιβεβαιώσει. Το τηλέφωνο με άλλα αυτοκίνητα λειτουργεί κανονικά.
Πριν 3 μήνες μου ακούμπησαν λίγο τον προφυλακτήρα κι ευτυχώς μου έκαναν δήλωση ότι έφταιγαν και το πήγα για βάψιμο στη Λάμδα που το είχα αγοράσει κιόλας, τα ανέφερα αυτά τα θέματα, μόνο προφορικά, αλλά υποθέτω πως με γείωσαν. Προχτές ένα μηχανάκι εν κινήσει, αποφάσισε τελευταια στιγμή από δεξια να κόψει τέρμα αριστερα και ίσα που ακούμπησε μπροστά δεξιά τη μάσκα του αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα να ξεκολλήσει/ σπάσει η μάσκα, να σπάσει το σποιλερ, να φύγει κάποιο κομμάτι από κάτω, λογικά 1,5 χιλιάρικο ζημιά σε αντιπροσωπεία που θα το πάω πάλι αφού μου έκανε δήλωση ο αναβάτης. Πέραν ότι είπαμε να προστατεύουμε τους πεζούς αλλά δε γίνεται ένα ακούμπημα που οριακά θα έπρεπε να είναι γρατσουνιά να σπάει το μισό αμάξι (παιδιά υποχρεωτικά μικτή) , πως να χειριστώ το θέμα με το αυτοκίνητο κουδουνίστρα όταν το πάω συνεργείο από βδομάδα;
Να σημειωσώ πως δεν είμαι υπερβολικός, είχα για μια βδομάδα το test drive της αντιπροσωπείας πριν παραλάβω και δεν έκανε κιχ.