-
Ενα συγχρονο αναλογου ογκου και αεροδυναμικου συντελεστη όπως το κορολα ( οχι δλδ σουβ) 1.2 ή 1.5 βενζίνης με 130 πορεια ποσο παραπανω από 6-6.5 θα κάψει? πχ το γκολφ ή το σκαλα ποσο καινε με τον 1.5 ? πανω κατω τα ίδια. Δλδ το μεγαλο ατου του αμαξιου του υβριδικου της τογιοτα ειναι η πολη εκει ναι οταν τα αλλα καινε για πλακα 8 αυτο καιει τα μισα.
Αλλα στην εθνικη πανω από τα 120 μηδενιζεται η διαφορά από ενα συμβατικο συγχρονο βενζινης ( καλα με οικονομικο ντιζελ και λογω των -30λτ στο λιτρο δεν εχει καμια τυχη).
-
Ενα συγχρονο αναλογου ογκου και αεροδυναμικου συντελεστη όπως το κορολα ( οχι δλδ σουβ) 1.2 ή 1.5 βενζίνης με 130 πορεια ποσο παραπανω από 6-6.5 θα κάψει? πχ το γκολφ ή το σκαλα ποσο καινε με τον 1.5 ? πανω κατω τα ίδια. Δλδ το μεγαλο ατου του αμαξιου του υβριδικου της τογιοτα ειναι η πολη εκει ναι οταν τα αλλα καινε για πλακα 8 αυτο καιει τα μισα.
Αλλα στην εθνικη πανω από τα 120 μηδενιζεται η διαφορά από ενα συμβατικο συγχρονο βενζινης ( καλα με οικονομικο ντιζελ και λογω των -30λτ στο λιτρο δεν εχει καμια τυχη).
Έχω διαφορετική άποψη. Προφανώς στην πόλη είναι μεγάλη η διαφορά. Αλλά στο ταξίδι, ένα βενζίνης θα είναι στο 7+, το Υβριδικό Κορόλα στο 5.5-6 το πολύ και ένα ντήζελ στο 5αρι.
-
Φάνη, το θέμα είναι οι ταχύτητες ταξιδιού!!!
Αλλοι λέτε 120-130, άλλοι για 130-140, άλλοι για 110-130!!! Εγώ προσωπικά θεωρώ ταχύτητες ταξιδιού τα 130-150!!!
Το αουρις (βενζίνη 1,4 με 97 αλογα) σε δικό μου ταξίδι, φορτωμένο και με μπαγκαζιέρα καίει 8,5!!! σε νορμάλ κινηση εντός πόλης είμαι στα 7,5!!!
Υ.Γ. τώρα θα ξεκινήσει η κουβέντα για τις παρανομες ταχύτητες! Σόρρυ που ξεκινάω εγώ το μπλέξιμο, αλλά πρώτα να ξεκαθαρίσετε για τι ταχύτητες ταξιδιού μιλάτε.
Υ.Γ.2 Δεν με νοιάζει ούτε το πόσο θα κάψει ούτε αν οι ταχύτητες είναι παράνομες! θέλω και τα καταφέρνω να κάνω ένα ασφαλές και άνετο ταξίδι, η ταχύτητα, μόνο επειδή παίζει ρόλο στην ασφάλεια είναι παράγοντας, και περισσότερο η κατανάλωση δεν παίζουν τον κυρίαρχο ρόλο!
Υ.Γ.3 Προφανώς και δεν μιλάω για ταξίδι σε εξόδους τύπου Μ.Πέμπτη - Δευτέρα του Πάσχα, αλλά σε συνθήκες που να επιτρέπουν τα 130 -150!
-
Νίκ συμφωνώ και όπως έγραψα εγώ ταξιδεύω με CC στα 140 χ.α.ω και ανά περιπτώσεις και σε κάποια σημεία του δρόμου πάω παραπάνω (150 ή 160) και σε κάποιες λίγες και με λιγότερα (130). Για τέτοιες ταχύτητες μιλάω προσωπικά. Ναι όταν πάω σαν το ΚΤΕΛ καίω λιγότερο αλλά δεν με απασχολεί. Όταν έστρωνα την 116 είχα μέση κατανάλωση ταξιδιου τα 5.2....δεν τα ξαναείδα και επίσης βαρέθηκα την ζωή μου...αχαχα!!
-
Καλησπέρα σε όλους,
Κάτοχος auris 1.4d του 2014 και σκέφτομαι leasing corolla hybrid 1.8. Έχω καταλάβει ότι είναι πολύ μεγάλη η οικονομία και η ευκολία εντός πόλης.
Το βασικό μου ερώτημα είναι για επαρχιακούς δρόμους με στροφες/ανηφόρες και τον αυτοκινητοδρομο: είναι επαρκές το αυτοκίνητο για γρηγορα/ασφαλή προσπεράσματα;
Τι διαφορές να περιμένω σε σχέση με τον κινητήρα diesel που έχω ήδη;
-
Είναι ασαφές το 'επαρκές και ασφαλές για προσπέραση'. Κάποιος θα σου έλεγε πως δεν αγοράζει αυτοκίνητο αν δεν έχει τουλάχιστον 200 άλογα. Κάποιος άλλος θα αντέτεινε πως το αυτοκίνητο είναι τόσο επαρκές όσο ο άνθρωπος που το οδηγεί και κρίνει με βάση τις επιδόσεις του και τα όρια που τίθενται από το περιβάλλον κίνησης και την φυσική.
Αρκεί να θυμάσαι πως είναι ένα αυτοκίνητο 120 ίππων με πολύ καλή ροπή λόγω ηλεκτροκινητήρα, ευκολοδήγητο λόγω e-cvt, αλλά ατμοσφαιρικό και με βάρος περίπου 1.300 κιλά. Πιο εύκολα κατανοητά και πιο αξιόπιστα από τις συνηθισμένες λεκτικές υπερβολές είναι τα παρακάτω:
0-100 km/h 11,0”
0-160 km/h 33,2”
0-400 m 17,8” @ 127,2 km/h
0-1.000 m 32,7” @ 159,6 km/h
50-110 km/h 9,3”
50-80 km/h 3,9”
80-110 km/h 5,6”
110-140 km/h 9,3”
Φρένα 100-0 km/h 38,8 m
Τελική ταχύτητα 180 km/hhttps://www.drive.gr/test-drives/dokimi/test-drive-toyota-corolla-18-hybrid
-
Θεωρώ ότι για την επαρχία και ειδικά για δρόμους που κινούνται αγροτικά μηχανήματα και αγροτικά νομιζω ότι αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο είναι το 50-80
Είναι ασαφές το 'επαρκές και ασφαλές για προσπέραση'. Κάποιος θα σου έλεγε πως δεν αγοράζει αυτοκίνητο αν δεν έχει τουλάχιστον 200 άλογα. Κάποιος άλλος θα αντέτεινε πως το αυτοκίνητο είναι τόσο επαρκές όσο ο άνθρωπος που το οδηγεί και κρίνει με βάση τις επιδόσεις του και τα όρια που τίθενται από το περιβάλλον κίνησης και την φυσική.
Αρκεί να θυμάσαι πως είναι ένα αυτοκίνητο 120 ίππων με πολύ καλή ροπή λόγω ηλεκτροκινητήρα, ευκολοδήγητο λόγω e-cvt, αλλά ατμοσφαιρικό και με βάρος περίπου 1.300 κιλά. Πιο εύκολα κατανοητά και πιο αξιόπιστα από τις συνηθισμένες λεκτικές υπερβολές είναι τα παρακάτω:
0-100 km/h 11,0”
0-160 km/h 33,2”
0-400 m 17,8” @ 127,2 km/h
0-1.000 m 32,7” @ 159,6 km/h
50-110 km/h 9,3”
50-80 km/h 3,9”
80-110 km/h 5,6”
110-140 km/h 9,3”
Φρένα 100-0 km/h 38,8 m
Τελική ταχύτητα 180 km/hhttps://www.drive.gr/test-drives/dokimi/test-drive-toyota-corolla-18-hybrid
-
Καλησπέρα σε όλους,
Κάτοχος auris 1.4d του 2014 και σκέφτομαι leasing corolla hybrid 1.8. Έχω καταλάβει ότι είναι πολύ μεγάλη η οικονομία και η ευκολία εντός πόλης.
Το βασικό μου ερώτημα είναι για επαρχιακούς δρόμους με στροφες/ανηφόρες και τον αυτοκινητοδρομο: είναι επαρκές το αυτοκίνητο για γρηγορα/ασφαλή προσπεράσματα;
Τι διαφορές να περιμένω σε σχέση με τον κινητήρα diesel που έχω ήδη;
Κάτοχος πρόσφατα Corolla Hybrid 1.8 και έχοντας οδηγήσει στο παρελθόν το Auris Diesel, θεωρώ ότι το αυτοκίνητο έχει εξελιχθεί αρκετά στο πλαίσιο και όσον αφορά τον κινητήρα προτιμώ σίγουρα τον υβριδικό. Έχει πολύ καλή απόδοση, η ροπή του ηλεκτροκινητήρα είναι διαθέσιμη από μηδενικές στροφές και συνδυαστικά δεν υστερεί πουθενά σε σχέση με τον diesel.
-
ΑΦΟΥ ΤΟΣΟ ΠΙΑ ΨΑΧΝΕΣΤΕ, γιατί δεν κάνετε το πιο απλό..??
Το υβριδικό 1,8 ΗΒ το δίνει η ίδια η Τογιότα κατανάλωση ΜΕΣΗ 3,4 λίτρα στα 100 χλμ. και το 1,2 βενζίνης στην ίδια έκδοση 5,6 λίτρα στα 100χλμ. .
Τώρα πόσες φορές θα πάει ο καθένας μας στην Αθήνα προφανώς δεν τους ενδιαφέρει, ούτε το ποια θεωρεί ο κάθε οδηγός σαν ασφαλή μέση ωριαία ταχύτητα ανάλογα με τα οδηγικά του προσόντα...!!! Καλώς ή κακώς άλλα είναι τα κριτήρια της εταιρείας για να δείξουν εάν και πόσο οικονομικό είναι το αυτοκίνητο τους στο θέμα κατανάλωση.Τα υπόλοιπα έχουν να κάνουν με τις ανάγκες, τις προτεραιότητες και τις διαθέσεις του καθενός.
Όσο για το ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ, βλέπω ότι η Τογιότα δεν ασχολείται πλέον, κανένα αγροτικό μόνο...!!!
Με έναν γρήγορο υπολογισμό αν κάποιος κάνει περίπου 12000 χλμ. το χρόνο, η διαφορά που προκύπτει λόγω κατανάλωσης + τα τέλη κυκλοφορίας των δύο παραπάνω αυτοκινήτων είναι στα 500 ευρώ το χρόνο, ΔΙΑΛΕΞΤΕ..!!
Σε έναν χώρο που έχει τίτλο ΥΒΡΙΔΙΚΟ COROLLA, προφανώς και δεν μας απασχολεί ιδιαίτερα πόσο καίει ένα πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητο,αλλιώς θα ψάχναμε κάπου αλλού.Είναι πολλά άλλα που θα μας ενδιέφεραν.Δεν πιστεύω δε ότι θα απέτρεπε ποτέ κάποιον υποψήφιο αγοραστή ΥΒΡΙΔΙΚΟΥ αυτοκινήτου η αγορά του, χάριν ενός πετρελαιοκίνητου, επειδή θα έκαιγε ένα-δύο λίτρα λιγότερο καύσιμο όταν αυτό κινείται με 130-150 χλμ.
Όποιος θέλει πετρέλαιο το 2021 έχει προφανώς τους λόγους του,ας σταματήσουμε να προσπαθούμε να δείξουμε ποιο είναι καλύτερο....
-
Η σύγκριση με το πετρέλαιο στην περίπτωση μου ζητήθηκε γιατί αυτό έχω ως δεδομένο για τα οδηγικα του χαρακτηριστικά.
Και ναι εν ετει 2021 αν μου απαντούσαν ότι το υβριδικό τραβάει λιγότερο από τον 1.4 δ4δ θα ήταν λόγος να το αποκλείσω και να στραφώ σε άλλο αυτοκίνητο.
-
Γράφεις ένα σεντόνι για να πεις ότι τα όρια δεν είναι 120&130 αλλά 70 και 100 και ότι πόσες φορές θα πας Αθήνα Θεσσαλονίκη 1-2?
Αυτά ως αντεπιχείρημα για το πόσο καίει στα 130-140 το υβριδικό;
Εγώ που δεν είμαι κάτοχος μόνο το έκανα τεστ ντραιβ λεω ότι στα 130-140 θα κάψει 6- 6.5 λτ. Εσύ ισχυριζεσαι θεωρητικά καθώς δεν το έχεις δοκιμάσει στην πράξη ότι δεν καίει τόσα.
Όταν λήξουν οι περιορισμοί κάνε μια βόλτα μέχρι Βόλο πηγαίνοντας με 130-140 όπου το επιτρεπουν τα όρια και αν θες μοιράσου μαζί μας την κατανάλωση.
Το αμάξι υπερσυμφερει για κίνηση σταματά ξεκινά στην πόλη θα δεις ως 4 λτ αλλά στην εθνική και πάνω από τα 120 καίει σαν ένα συμβατικό βενζίνης και σαφώς περισσότερο από ένα αντίστοιχο ντίζελ ίδιου όγκου (για εθνική πάντα). Το δικό μου πχ scross suzuki ντίζελ με χειρότερο σαφώς αεροδυναμικό συντελεστή καλοκαίρι φορτωμένο με άτομα και αποσκευές στα 130-145 εθνική 5.2-5.3.
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΛΑΘΟΣ, εννοείται ότι πήγα το αυτοκίνητο μου και με 120 και 130 και 140,παραπάνω δε λέω μας διαβάζουν .Η αναφορά μου στο, 9 χρόνια Χαγιαμπούζα σε καλύπτει..?? Γνωρίζεις τι είναι η Χαγιαμπούζα..??
Τι συμπέρασμα να βγάλω όμως,πόσο έκαψε εκείνη τη στιγμή..?? Αυτό είναι το ζητούμενο..?? Ή μήπως είναι για πόση ώρα θα κινηθεί κάποιος με αυτά τα χλμ. στην Εθνική βάσει συνθηκών κ.λ.π....και πόσα χλμ. θα κάνει κάποιος ΕΤΗΣΙΩΣ με αυτές τις ταχύτητες ,ώστε να βγούνε συμπεράσματα για την κατανάλωση....?? Αλλιώς πήγα για 5 λεπτά με 130 και έδειξε ότι έκαψε τόσο σε εκείνα τα 5 λεπτά, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΗΜΑ....!!! Είναι ένα απλό καταγραφικό στοιχείο για το πόσο έκαψε εκείνα τα 5 λεπτά,με τόση θερμοκρασία στην άσφαλτο,τόση πίεση στα λάστιχα,τόσο βάρος το αυτοκίνητο,τόσα μποφώρ αέρα κ.λ.π...κ.λ.π....
Δεν πιστεύω ότι εσύ το πήρες για τεστ και πήγες στον Βόλο μετρώντας για πόσα χλμ. πήγαινες συνεχώς με 130-140 ώστε να βγάλεις συμπέρασμα ασφαλές για την κατανάλωση του,που δε βγαίνει..!!! Γιαυτό νομίζω ότι βγαίνουν από τις εταιρείες οι ΜΕΙΚΤΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΙΣ, με όποιες συνθήκες βγαίνουν αυτές.....
Ο Βόλος πάντως είναι φανταστική πόλη και το Πήλιο ειδικά τώρα με τον περιφερειακό ακόμα πιο εύκολα προσβάσιμο, ΘΑ ΠΑΩ με την πρώτη ευκαιρία...!!!! Θα μετρήσω και την μεικτή κατανάλωση από το σπίτι μου και πίσω,όχι βέβαια ΜΟΝΟ τα λεπτά που θα κινούμαι με πάνω από 120....!!!
Τώρα για αυτό που λες πόσο καίει μετά τα 120 αντιλαμβάνεσαι ότι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ,διότι ούτε με τα 120+ ξεκινάς ,ούτε κινείσαι με τόσα μονίμως γιαυτό και η ίδια η Τογιότα όταν γράφει κατανάλωση έχει και την σημείωση....ΜΕΣΗ ή ΜΕΙΚΤΗ....!!! Το μόνο που διαχωρίζει για να διευκολύνει τον αγοραστή είναι πόσο καίει ΜΕΣΑ ,πόσο ΕΞΩ από την πόλη,αυτό έχει νόημα για κάποιους...Δεν αναφέρει πουθενά πόσο καίει βέβαια όταν πας με 70,πόσο γίνεται αυτό μετά στα 100,στα 130 κ.λ.π...!!!
2,2 λίτρα είναι η διαφορά του υβριδικού από αυτό της βενζίνης, 3,4 το ένα 5,6 το άλλο στα 100 χλμ, ΜΕΙΚΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ...!!! αυτοί μάλλον κάτι περισσότερο θα ξέρουν για να τα γράφουν έτσι,εξάλλου και τα δύο δικά τους προιόντα είναι....!!!!
Τώρα τι συνθήκες χρησιμοποιούν οι αυτοκινητοβιομηχανίες για να βγάζουν αυτά τα νούμερα, ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ, αλλά όποιες και να είναι, στην περίπτωση μας είναι ίδιες και για τα δύο corolla, υβριδικό και βενζίνη...!!! Aν μη τι άλλο δίκαιο. Αν λοιπόν δεν έγινα κατανοητός αρχικά ,ελπίζω να με κατάλαβες τώρα,προσωπικά με ενδιαφέρει το λογικό,πόσο καίει ΜΕΙΚΤΑ και όχι πόσο καίει πάνω από τα 120+ για όποιο χρόνο πάω με τόσα.Εάν εσύ ενδιαφέρεσαι μόνο για αυτό,ίσως θα έπρεπε να δεις και προς άλλες επιλογές.....πιθανώς θα υπάρχουν και άλλες ,ίσως καλύτερες....
Από την εμπειρία μου πάντως ,αν θέλει κάποιος να ταξιδεύει σε νόμιμα πλαίσια ή ανεκτά πάνω από τα όρια,υπάρχουν πολύ ΛΙΓΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ , όπου θα κινηθεί κάποιος με πάνω από 100-110 χλμ. ταχύτητα......
-
Η σύγκριση με το πετρέλαιο στην περίπτωση μου ζητήθηκε γιατί αυτό έχω ως δεδομένο για τα οδηγικα του χαρακτηριστικά.
Και ναι εν ετει 2021 αν μου απαντούσαν ότι το υβριδικό τραβάει λιγότερο από τον 1.4 δ4δ θα ήταν λόγος να το αποκλείσω και να στραφώ σε άλλο αυτοκίνητο.
ΑΝ ΕΝΝΟΕΙΣ ΤΟΝ 1,4 πετρέλαιο που φορούσε κάποια στιγμή το corolla,το έκανα βόλτα, ΠΙΟ ΠΤΩΜΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ, ανύπαρκτο μοτέρ που κρεμούσε πολύ γρήγορα ,το σημερινό υβριδικό είναι πύραυλος μπροστά του.
Εκτός αν αναφέρεσαι σε άλλο μοτέρ....... δ4δ..?? Τι είναι αυτό..??
-
Εννοώ τον 1,4 d4d 90 hp diesel και όντως κρεμάει πολύ
-
ΔΙΑΒΑΖΑ για το νέο κασκάι από ενδιαφέρον μια και ήμουν κάτοχος του προηγούμενου βενζίνης. Η Νισσάν αποχαιρετά και αυτή το πετρέλαιο στο κορυφαίο σε πωλήσεις στην κατηγορία του τζιποειδές...!!! Παρά τη συνεργασία της με τη Ρενώ και τον κορυφαίο 1,5 πετρελαίου, που τον έχει δώσει η Ρενώ ακόμα και στη Μερσεντές,η Νισσάν πλέον αντικαθιστά τον πετρελαιοκινητήρα αυτόν με ΥΒΡΙΔΙΚΕΣ εκδόσεις, κρίνοντας ΠΡΟΦΑΝΩΣ ότι έρχεται το τέλος μιας εποχής.......
Κάναμε πολλές συζητήσεις και καυγάδες εδώ μέσα για το ποιο είναι καλύτερο, για καταναλώσεις κ.λ.π....,οι εταιρείες αυτοκινήτων απαντούν με την πολιτική τους η μία μετά την άλλη σε όλες μας τις απορίες. Η Τογιότα είναι πολύ μπροστά σε αυτό με τα ΥΒΡΙΔΙΚΑ της μοντέλα.Μπορεί εμείς βέβαια να συνεχίσουμε να μαλώνουμε μέχρι το πετρέλαιο να καταργηθεί και από τα τρακτέρ.....διότι περί ορέξεως.....
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.
-
Εάν κινείσαι σε ανοιχτούς δρόμους με σταθερές ταχύτητες χωρίς μεγάλες αυξομειώσεις σε σχετικά μεγάλες αποστάσεις (κατοικείς Βόλο δουλεύεις πχ Λάρισα) τότε είτε πηγαίνεις με 90 είτε με 130 το πετρέλαιο δεν έχει ανταγωνισμό! Εάν κινείσαι σε πόλη, οσο μικρή ή μεγάλη είναι, ΣΚ πηγαίνεις στο χωρίο 50 χιλ παραέξω και κάνεις και ένα ταξίδι το χρόνο 1500χιλ σερί, τότε καλύτερα υβριδικό. Υπάρχουν αυτοκίνητα για όλες τις ανάγκες και τις χρήσεις! Άλλος ο προσανατολισμός του υβριδικού και η φιλοσοφία του από το πετρέλαιο νομίζω.
-
ΦΙΛΕ ΜΟΥ, κάπως έτσι το έβλεπα κι εγώ μέχρι χθες,αλλά επειδή ο κόσμος πάει προς ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ,πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου να αλλάξει η φιλοσοφία μας,αλλιώς θα μας την αλλάξουν αυτοί που κατευθύνουν την αγορά, υποχρεωτικά...!! Νομίζω ότι δεν επιτρέπεται να πας πάνω από 90 χλμ.,στην ΠΕΟ Βόλου - Λάρισας τα περισσότερα δε σημεία του έχουν όριο 70 χλμ., αυτό αφού κινείσαι καθημερινά το ξέρεις πολύ καλύτερα, την οποία έχω κάνει αρκετές φορές και ξέρω ότι ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΕΤΑΙ πολύ και καλά..!!
Αν εννοείς την νέα Εθνική με τα ΔΙΟΔΙΑ να τα πληρώνεις καθημερινά,δεν αλλάζουν και πολλά,για κάποια χλμ. πας πιο γρήγορα,10 λεπτά νωρίτερα νομίζω, τα ίδια χλμ. η διαδρομή 60.Η γνώμη μου είναι πως ένα υβριδικό αν σε βάθος δεκαετίας δεν ξεπερνάει τα 300000-350000 χλμ. ΑΞΙΖΕΙ να το πάρεις σήμερα...!!! Αν είναι να φθάνεις και να ξεπερνάς τις 50000 χλμ. το χρόνο,τότε κοίτα αέριο,πετρέλαιο,βενζίνη με τη σειρά που τα έγραψα λαμβάνοντας υπ'όψιν ΠΡΩΤΑ την αξιοπιστία,μετά τις τιμές και φυσικά το μοντέλο να σου αρέσει μην είναι μόνο ξενέρωμα, όπως και το αν κάποια στιγμή θελήσεις να το πουλήσεις,μη πάρεις π.χ. πετρέλαιο και σε 5 χρόνια σου πούνε ΔΕ ΜΠΑΙΝΕΙ Αθήνα - Θεσσαλονίκη, αντιλαμβάνεσαι που θα πάει η τιμή μεταπώλησης ,εργαλείο εργαλείο.......αλλά θέλουμε και να μας αρέσει λίγο,έτσι δεν είναι....??
Ειδικά αυτόν τον δρόμο που ανέφερες πιστεύω ότι είναι η χαρά του υβριδικού Τογιότα...!!! ΔΙΑΦΩΝΩ, στο 90 και 130 που ανέφερες,πιστεύω ότι το πετρέλαιο είναι καλύτερο μόνο στα 130 ,ΟΜΩΣ κι αυτό μόνο για πολλά χλμ. συνεχώς με τα 130..!! Μετά από 6 μήνες που το έχω το corolla παρά τα μόλις 2000 χλμ. που έκανα λόγω κορωνιού,έβγαλα κάποια συμπεράσματα για τη χρήση του,την ευχρηστία του κ.λ.π...ΧΩΡΙΣ λοιπόν ίχνος εγωισμού του να υποστηρίξω πως το δικό μου παιχνιδάκι είναι το καλύτερο,θα πω ότι στο μόνο που ίσως κάποιος θα έλεγε ότι προτιμάει, τη βενζίνη και το πετρέλαιο σε όποιες πλέον επιλογές υπάρχει αυτό,διότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες βλέπουμε κάθε μέρα να αποσύρουν το πετρέλαιο από τα νέα τους μοντέλα,ΕΙΝΑΙ τα μεγάλα ταξίδια και οι μεγάλες διαδρομές με υψηλές ταχύτητες 130-140-150 χλμ....!!! Και αυτές με αμφιλεγόμενα πλέον επιχειρήματα.Αν έκανα 50000 χλμ. το χρόνο κινούμενος σε Εθνικές οδούς,τότε ναι ίσως έπαιρνα πετρέλαιο έχοντας όμως στο νου μου να το εξαντλήσω,να το κρατήσω δηλαδή όσο πάει και επιλέγοντας φυσικά ένα μοτέρ πάνω από 1600 κυβικά με μοναδική εξαίρεση τον 1,5 σούπερ κινητήρα της Ρενώ που τον φοράνε ακόμα πολλά αυτοκίνητα.
Κάποιες σκέψεις κάνω,δεν είναι ανάγκη να συμφωνούμε,αρκεί να μπορούμε να κουβεντιάζουμε, ΗΣΥΧΑ - ΗΣΥΧΑ ΚΙ ΑΠΛΑ, που τραγουδούσε κάποτε ο Ξυλούρης, πράγμα που για να πω την αλήθεια ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΜΑΙ να το βρω εδώ μέσα.Οι ανάγκες του καθενός μας είναι διαφορετικές και οι επιλογές μας αντίστοιχες..!!! ΠΡΟΣΟΧΗ σε αυτόν τον επαρχιακό καρμανιόλα με τα πολλά πολλά εκκλησάκια ,αν τον περνάς κάθε μέρα......
ΚΑΛΗΜΕΡΑ.....
-
Εγω νομίζω πετρέλαιο συμφέρει μόνο στα 362.000χλμ το χρόνο, αλλιώς πεταμένα λεφτά. Άλλωστε θα τελειώσει και το πετρέλαιο και τι θα βάζουμε μέσα σε 189 χρόνια; Κρίμα είναι, θα σου μείνει στο χωριό για κοτέτσι σε καμία 20αρια χρόνια και 98.000.000χλμ που θα έχει κάνει (για να συμφέρει).
-
Ως κάτοχος πετρελαιοκίνητου, αλλά και υβριδικού βενζίνης εδώ και πολλά χρόνια, λέω το εξής από εποχής αλήστου νήματος ΄΄Πετρέλαιο! τι θα γίνει επιτέλους!΄, αλλά και ακατανόμαστου φόρουμ με αντίστοιχα τόπικς : Πάρτε χαρτί και μολύβι και κάντε πέντε πράξεις. Και ΜΕΤΆ αποφασίστε.
Στην εθνική το πετρέλαιο είναι πιο οικονομικό από το υβριδικό βενζίνης, αλλά αυτό που ξεχνάνε συνήθως όσοι προβάλλουν πολύ αυτό το επιχείρημα είναι ότι οι διαφορές είναι πολύ μικρότερες από τη σύγκριση με το σκέτο βενζίνα.
Βάλτε κάτω λοιπόν το πόσα χλμ. κάνετε σε εθνική το χρόνο, πολλαπλασιάστε με τις ισχύουσες τιμές καυσίμων, και βρείτε πόσο πιο οικονομικό είναι το πετρέλαιο σε σχέση με το άλλο. Μετά ας κρίνετε πόσο σας λείπουν αυτά τα λίγα ευρώ της διαφοράς, για να αποφασίσετε τι θα κάνετε.
Από πριν σας λέω ότι οι πολλοί θα εκπλαγείτε. Γιατί συνήθως είναι απλά λιιιιιίγο πιο οικονομικό το πετρέλαιο στη σύνηθη περίπτωση με αποτέλεσμα αυτό να μην είναι σοβαρό κριτήριο επιλογής.
Και ποιά είναι η σύνηθης περίπτωση, ειδικά για τους κατοίκους μεγάλων πόλεων όπως η Αθήνα? Να πατάνε σε εθνική 2-3 φορές το χρόνο, όταν 'πάνε στο χωριό'. That's it.
Εγώ βέβαια που κάνω 50-60.000 χλμ. ετησίως με το Ντάστερ, το 90% εξ' αυτών σε εθνική και άνετες επαρχιακές οδούς, δεν έχω τέτοιου είδους διλήμματα.
-
Το δίλημμα πετρέλαιο ή υβριδικό, τίθεται ΜΟΝΟ ως προς τα πλήρως υβριδικά της ΤΟΥΟΤΑ, άρα είμαστε στο σωστό νήμα συζήτησης, άρα συνεχίζω... υπάρχουν κάποιοι βασικοί παράγοντες που οι περισσότεροι δεν παίρνουν σοβαρά και είναι δύσκολο να κοστολογηθούν στους υπολογισμούς.
-
Κόστος Αγοράς (αυτό είναι ξεκάθαρο νούμερο) και το βάζω πλέον στα μειονεκτήματα των full hybrid vs diesel, καθώς για αντίστοιχη κλάση οχήματος είναι συνήθως λίγο ως αρκετά ακριβότερο το υβριδικό ΤΟΥΟΤΑ. (το κόστος Συντήρησης δεν είναι τόσο πολλά τα λεφτά και οι διαφορές που να γέρνουν τη ζυγαριά σημαντικά στην επιλογή). Μειονέκτημα επίσης πως υπάρχει ακόμη μια σχετική πληθώρα επιλογών μοντέλων ντήζελ από αρκετές μάρκες, ενώ στη ΤΟΥΟΤΑ μόνο 3 μοντέλα (με συγκεκριμένους χώρους και διαμόρφωση καμπίνας, όχι κι απ' τους καλύτερους στην αγορά).
-
Αυτόματο κιβώτιο. Το οποίο είναι στάνταρ και ευρέως αποδεκτής αξιοπιστίας στα υβριδικά, ενώ πολλοί κάνουν το λάθος να συγκρίνουν με χειροκίνητα ντίζελ, που είναι μεν φθηνότερα αλλά γίνεται ο λεβιές ένα με το δεξί χέρι του οδηγού... το πόσο μπορεί να κοστολογήσει ο καθένας την αξία του αυτόματου είναι υποκειμενικό. Το βάζω στα πλεονεκτήματα των ΤΟΥΟΤΑ, αν και λόγω επιδόσεων πολλοί θα το αμφισβητούσαν.
-
Η διαφορά τιμής καυσίμων. Εφόσον συνεχίσει να ισχύει σε βάθος του χρόνου κτήσης θα κάνει πάντα το ντίζελ έστω οριακά οικονομικότερο από ένα υβριδικό ΤΟΥΟΤΑ. Δύσκολο αλλά όχι αδύνατο να αλλάξει το καθεστώς στο κοντινό μέλλον. Ακόμη κι αν ακριβύνει πάντως, στις περισσότερες συγκρίσεις απλά θα εξισωθεί το κόστος καυσίμου. Ας πούμε 'πλεονέκτημα' του ντήζελ τουλάχιστον για το παρόν και το ορατό μέλλον. Τα τέλη κυκλοφορίας επίσης είναι συνολικά πολύ μικρή η διαφορά με τα μηδενικά του υβριδικού, σε κάποιες περιπτώσεις μηδενικά και για καινούρια ντήζελ.
-
Επιδόσεις. Εδώ υστερεί οριακά το υβριδικό ΤΟΥΟΤΑ, αν και νομίζω δεν βαρύνει τόσο πολύ στην επιλογή των αγοραστών της κατηγορίας. Ίσως η σύγκριση να ήταν λίγο διαφορετική αν δεν υπήρχε ο βραχνάς του δίλιτρου, αλλά και πάλι... τα δίλιτρα ντήζελ είναι ακόμη καλύτερα. Όσον αφορά την οδική συμπεριφορά, πλέον τα ΤΟΥΟΤΑ αυτής της γενιάς όχι μόνο δεν έχουν να ζηλέψουν, αλλά ηγούνται κιόλας πολλές φορές.
-
Ας βάλω και ένα τελευταίο, Αξιοπιστία. ΤΟΥΟΤΑ. Με τους όποιους υπαρκτούς ενδοιασμούς, αλλά ΤΟΥΟΤΑ.
(γι αυτό σε κάποιες κατηγορίες οχημάτων όπως ΤΑΧΙ βλέπουμε πολλούς να κατευθύνονται προς τα κει σιγά σιγά, ειδικά όταν η εναλλακτική είναι οι Βαγγέληδες...)
-
-
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ, οι ίδιες οι αυτοκινητοβιομηχανίες δίνουν την απάντηση....!!!
Όταν κάθε μέρα καταργούν και από ένα πετρελαιοκίνητο μοντέλο και βγάζουν στην αγορά ένα ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ υβριδικό ή ηλεκτροκίνητο,οι δικές μας θεωρίες και απόψεις ΦΑΝΤΑΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΑΣΤΕΙΕΣ...!!!
Αντιλαμβάνομαι τους κατόχους πετρελαιοκινήτων που στηρίζουν το σπίτι τους μην πέσει και τους πλακώσει, ΘΕΩΡΩ όμως πολύ λάθος επιλογή την αγορά καινούργιου πλέον εάν δεν ΣΥΝΤΡΕΧΟΥΝ ιδιαίτεροι λόγοι...!!!
Δεν μιλάμε πια για μία απλή αντιπαράθεση όπου κάποιοι υπεραμύνονται των επιλογών τους, ο κόσμος λεβέντες μου πάει μπροστά και όχι προς τα πίσω...!!! Το βασικό λάθος που κάνετε μερικοί είναι ότι ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΤΕ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΤΟ 2010 μαζί με 7-8 μύρρια Έλληνες ,όταν και μπήκε στη ζωή Αθήνας και Θεσσαλονίκης...!!!
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ η Ευρώπη που ζούμε και όλες οι μεγάλες πόλεις της γης είχαν αρχίσει ήδη να το αποχαιρετάνε τότε...!!! Όταν εμείς τα επιτρέπαμε επιτέλους στην Ελλάδα ,όλη η Ευρώπη και οι μεγαλουπόλεις της γης ΕΘΕΤΑΝ ΟΡΙΑ με διάφορα EURO 5-6 κ.λ.π..σήμερα δε νομίζω το ξέρετε όλοι ότι σε πολλές περιοχές ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ πλέον η είσοδος των αυτοκινήτων στα κέντρα των πόλεων ή πληρώνεις ΕΞΤΡΑ για να μπεις...!!! Κάτι πολύ απλό,μέχρι και στην Ελλάδα που ΞΥΠΝΗΣΑΜΕ το 2010, αυτή τη στιγμή σε Αθήνα Θεσσαλονίκη επιτρέπεται μόνο από EURO-5 και πάνω η κυκλοφορία αυτοκινήτων πετρελαιοκίνητων,αν πάμε σε άπειρες Ευρωπαικές πόλεις ΘΑ ΕΚΠΛΑΓΕΙΤΕ με τις νομοθεσίες που ισχύουν....ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ..??
Εμείς σαν τριτοκοσμικοί όπως σε όλα, το βάλαμε στη ζωή μας όταν όλες οι προηγμένες χώρες άρχισαν να δείχνουν το ηλεκτρικό αυτοκίνητο.Το υβριδικό φυσικά είναι ένα μεταβατικό στάδιο για 10 ίσως 20 χρόνια ακόμα και για συνθήκες που δεν ενδείκνυται προς το παρόν το πλήρως ηλεκτρικό όχημα λόγω αυτονομίας ίσως και υποδομής φόρτισης του.
Εννοείται πως θα κυριαρχεί για αρκετά χρόνια ακόμα το πετρέλαιο στην επαρχία όπου είναι αναντικατάστατο,στα αγροτικά,τα φορτηγά,τις κομπίνες ,τα τρακτέρ, σε αυτούς που ανεβοκατεβαίνουν Καλαμάτα - Αλεξανδρούπολη, στα τζιπ σε δύσκολες διαδρομές, κ.λ.π...κ.λ.π.
Τι να κάνουμε..?? Διαφορετικές οι ανάγκες του καθενός, αλλά η πραγματικότητα μία είναι...!!!
ΥΓ. Έκανε κάποιος κάτοχος καμμία πρόοδο με το video in motion, μήπως βρήκε κάτι...?? Σε δύο ηλεκτρολόγους που ρώτησα,φέρτο να το δούμε μου είπαν, ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ....
Toyota Corolla 2019