-
Το σκέφτομαι σοβαρά τώρα για υβριδικό, θέλω να αγοράσω Toyota γιατί από προσωπική εμπειρία, έχω δει ότι είναι αμάξια που αντέχουν και δεν χαλάνε εύκολα!
-
Φάνη αν κάποιος έχει 5000 cash, και τα 2000€ -4000€ έξτρα είναι ζόρι. Και αυτοί είναι ο κύριος όγκος αγοραστών αυτοκινήτου !!!
5000€ cash και 4-5000€ το παλιό του, μένουν από 7 εώς 10000€ (πες με 48 δόσεις) από 146 εώς 209€ για την απλή στα 17000€!
Για την υβριδική στα 20000€ πάμε στα 9 εως 11000€ (πάλι με 48 δόσεις) από 188 εώς 229€
Συμφωνώ, δεν είπα ότι είναι λίγα. Από την άλλη αυτά τα €20-50/μήνα διαφορά είναι λιγότερα από την διαφορά σε καύσιμα! Δηλαδή εαν με το 'απλό' θες €100 βενζίνη το μήνα, με το υβριδικό θα θες κάτω από €50, οπότε νάτη η διαφορά. Και όσο περισσότερα χλμ κάνεις, τόσο περισσότερο συμφέρει το υβριδικό, δλδ μπορεί η διαφορά να είναι και €100/μήνα σε καύσιμα. Βάλε και την πολύ πιο αραιή αλλαγή στα τακάκια. Τελικά σε βάθος 5ετίας, πιο φτηνά βγαίνει το υβριδικό αλλά και σε μηνιαίο επίπεδο, ακόμα και με την δόση, πιο λίγα θα δίνεις για το υβριδικό.
Επι προσωπικού, επειδή ούτε εγώ έχω €25Κ κασέρι, ο βασικός λόγος που έχω απορρίψει την Κορόλα (και το Βιτ, οι πρώτες μου επιλογές είναι), είναι τα επιτόκια.
-
Το σκέφτομαι σοβαρά τώρα για υβριδικό, θέλω να αγοράσω Toyota γιατί από προσωπική εμπειρία, έχω δει ότι είναι αμάξια που αντέχουν και δεν χαλάνε εύκολα!
Το υβριδικό της toyota ειναι αξιόπιστο, είναι χρόνια στη αγορά, και συνεχώς βελτιώνεται. Οπότε αν μπορείς, να προτιμήσεις το υβριδικό!
Για αυτό το μένω σε χωριό, προβληματίζομαι. Η corolla είναι χαμηλή σχετικά, μήπως να περιμένεις λίγο και να πας στο yaris cross? Πολύ μικρότερο σε μέγεθος δεν θα είναι και σε τιμή περιπου το ίδιο θα ειναι
-
nickthetrib wrote:
Φάνη αν κάποιος έχει 5000 cash, και τα 2000€ -4000€ έξτρα είναι ζόρι. Και αυτοί είναι ο κύριος όγκος αγοραστών αυτοκινήτου !!!
5000€ cash και 4-5000€ το παλιό του, μένουν από 7 εώς 10000€ (πες με 48 δόσεις) από 146 εώς 209€ για την απλή στα 17000€!
Για την υβριδική στα 20000€ πάμε στα 9 εως 11000€ (πάλι με 48 δόσεις) από 188 εώς 229€
Συμφωνώ, δεν είπα ότι είναι λίγα. Από την άλλη αυτά τα €20-50/μήνα διαφορά είναι λιγότερα από την διαφορά σε καύσιμα! Δηλαδή εαν με το 'απλό' θες €100 βενζίνη το μήνα, με το υβριδικό θα θες κάτω από €50, οπότε νάτη η διαφορά. Και όσο περισσότερα χλμ κάνεις, τόσο περισσότερο συμφέρει το υβριδικό, δλδ μπορεί η διαφορά να είναι και €100/μήνα σε καύσιμα. Βάλε και την πολύ πιο αραιή αλλαγή στα τακάκια. Τελικά σε βάθος 5ετίας, πιο φτηνά βγαίνει το υβριδικό αλλά και σε μηνιαίο επίπεδο, ακόμα και με την δόση, πιο λίγα θα δίνεις για το υβριδικό.
Επι προσωπικού, επειδή ούτε εγώ έχω €25Κ κασέρι, ο βασικός λόγος που έχω απορρίψει την Κορόλα (και το Βιτ, οι πρώτες μου επιλογές είναι), είναι τα επιτόκια.
Αν δεν κινείσαι στην πόλη ο 1,2t είναι εξίσου οικονομικός. Στα 120-140χμ σταθερά μπορεί και να καίει λιγότερο από τον υβριδικό. Επίσης είναι και πιο σβέλτος κινητήρας. Μόνο αν κινείσαι στην πόλη συμφέρει ο υβριδικός κινητήρας
-
Fanis75 wrote:
Αν δεν κινείσαι στην πόλη ο 1,2t είναι εξίσου οικονομικός. Στα 120-140χμ σταθερά μπορεί και να καίει λιγότερο από τον υβριδικό. Επίσης είναι και πιο σβέλτος κινητήρας. Μόνο αν κινείσαι στην πόλη συμφέρει ο υβριδικός κινητήρας
Παντού είναι πιο οικονομικός ο υβριδικός κινητήρας, λιγότερο οικονομικός στα 120 - 140 αλλά σίγουρα πιο οικονομικός.
-
Δεν ισχύει αυτό. Η διαφορά ακόμα και σε ταξίδι είναι υπερ του υβριδικού (απλά είναι μικρότερη). Στην ομάδα στο ΦΒ μιλάνε για καταναλώσεις σε ταξίδι 5-6 του υβριδίου και πάνω από 7.5 το 1.2Τ. Απλά στην πόλη η διαφορά είναι πάρα πολύ μεγάλη.
-
ΤΑΞΙΔΑΚΙ ΧΘΕΣ, Θεσσαλονίκη Καλλικράτεια περίπου 90χλμ. από εκεί που ξεκίνησα με επιστροφή, ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ 4,2 ΛΙΤΡΑ...!!!
Πήγα και με 120 πήγα και με 100 και 90. Τώρα αν κάνω Κατερίνη - Λαμία από Εθνική με 130-140 εκεί δεν ξέρω πόσο θα κάψει. Αλλά πόσες φορές θα τύχει αυτό σε κάποιον..?? Να πάει Αθήνα - Θεσσαλονίκη με τέτοιες μέσες ωριαίες ταχύτητες..?? Να διανύσει δηλαδή κάποιος 200-250 χλμ. με το κοντέρ καρφωμένο στα 140..?? Να έχει και 4-5 δρόμους παρόμοιους η χώρα μας ή πολλούς είπα..??
Για μεγαλύτερες ταχύτητες δεν το συζητάω,όλο και κάποιος θα σου πάρει το δίπλωμα....!!!!
Το συμπέρασμα για μένα είναι ότι αν κινείστε σε oριακά νόμιμα πλαίσια σε ότι αφορά την ταχύτητα ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ θα δείτε μέση κατανάλωση πάνω από 4,5- 5 λίτρα στα 100 χλμ. από το corolla όσο άτσαλα και αν οδηγείτε.
-
Δείτε κάποιες μετρήσεις του autotriti που δείχνουν ταχύτητα με κατανάλωση 5 λίτρα/100 χλμ , το σεντάν corolla (προηγούμενη γενιά ντιζελ ) πάει με 141 χλμ την ώρα και ήταν τότε πρωταθλητής . Ίσως τα καινούργια υβριδικά σε σενταν ή ακόμη και σε στεισιον να είναι ακόμα πιο αεροδυναμικά και στο ταξίδι να έχουν καλλίτερες καταναλώσεις .
https://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/Top-se-katanalwsh-aytokinhta_133201_22390.asp
-
Όσο ζεσταίνει ο καιρός και μαζεύει χιλιόμετρα το αυτοκίνητο (στρώνει) θα συνηθίσεις και σε χαμηλότερα νούμερα.
-
Καλημέρα σε όλους. Είμαι και εγώ κάτοχος λίγων ημερών ενός corolla ts. Ακόμα δεν έχω κάνει ούτε 200km οπότε δε θα εκφέρω γνώμη. Θα ήθελα τη γνώμη σας για αξεσουάρ. Στο ts λογικά σύμφωνα με τις διαστάσεις είναι συμβατό μπρος και πίσω με το hatchback (ίδιο μετατρόχιο) και στα πλάγια με το sedan (ίδιο μεταξόνιο).
Έχω ήδη βρει διάφορα, όπως κάλυμμα τιμονιού και καθισμάτων, λαστιχένια προστατευτικά πατάκια και κάλυμμα πορτ μπαγαζ, προστατευτικό μαρσπιέ κτλ αλλά θα ήθελα τη γνώμη σας για αυτά.
Αυτά που δεν βρήκα είναι λασπωτήρες, πλαϊνά προστατευτικά όπως https://www.ebay.co.uk/itm/223681682137 . Προστατευτικό πίσω προφυλακτήρα όπως https://www.ebay.co.uk/itm/223501729049 και προστατευτικό καπό όπως https://www.ebay.co.uk/itm/223667538575. Ειδικά τα τελευταία τα θέλω επώνυμα λόγω ασφάλειας, αλλά όχι 120+ ευρώ το ένα όπως τις τιμές της ελληνικής αντιπροσωπίας.
Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
-
Αν τα βάλεις όλα αυτά πάνω στο αμάξι, θα γίνει καρναβάλι. Και άντε τώρα είναι και οι μέρες του.... Μετά θα τα αφήσεις πάνω;;
Τί έχει το τιμόνι και τα καθίσματα; Μια χαρά είναι. Το κάλυμμα στο χώρο αποσκευών χρήσιμο. Τα άλλα......
-
Συμφωνώ με τον kyr80 το αμάξι είναι πανέμορφο μόνο για τον χώρο αποσκευών συμφωνώ είναι χρησιμο
-
προσωπικά οι αλλαγές που έκανα ήταν ότι έβγαλα τα πατάκια μοκέτας και έβαλα λαστιχένια και ότι αγόρασα ένα σετ προστατευτικών για τις ποτηροθήκες και τίποτα άλλο καθώς το αμάξι θεωρώ ότι είναι όμορφο τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά.
-
Ευχαριστώ για τα σχόλιά σας, αλλά η εμφάνιση είναι υποκειμενική. Είναι το 4ο Toyota που έχω (Corolla 80 και 98, Auris 2007 και τώρα αυτό) και είμαι μηχανικός σε ΚΤΕΟ, οπότε έχω μια άποψη για τις φθορές. Αν παρατηρήσετε αυτά που ψάχνω δεν είναι αξεσουάρ καλοπισμού αλλά προστατευτικά.
-
Ευχαριστώ για τα σχόλιά σας, αλλά η εμφάνιση είναι υποκειμενική. Είναι το 4ο Toyota που έχω (Corolla 80 και 98, Auris 2007 και τώρα αυτό) και είμαι μηχανικός σε ΚΤΕΟ, οπότε έχω μια άποψη για τις φθορές. Αν παρατηρήσετε αυτά που ψάχνω δεν είναι αξεσουάρ καλοπισμού αλλά προστατευτικά.
Ενδιαφέρον, για πες καμία γνώμη για κάνα μοντέλο που βλέπεις εκεί!
-
Με προλαβες δουβλι το ίδιο ήθελα να γραψω
-
Έχω δει από Fiat Cinquecento με 990.000 χιλιόμετρα να δουλεύει ρολόι μέχρι ferrari. Τα οχήματα τα βλέπουμε 4 έτη μετά την κυκλοφορία τους οπότε για καινούργια δε μπορώ να εκφέρω γνώμη. Αν θέλετε κάποια συγκεκριμένη πληροφορία μπορώ να σας πω την άποψή μου.
-
Σήμερα είδα ένα aygo λευκό το οποίο είχε κόκκινα προστατευτικά στις πόρτες είχε έξτρα κόκκινα spoiler κτλ τα οποία έδεναν πολύ ωραία με το υπόλοιπο αυτοκίνητο. Το θέμα σε αυτά που ανέβασες (προστατευτικά πόρτας) είναι ότι δεν έχει φωτογραφίες να δούμε πώς δένουν με το υπόλοιπο αυτοκίνητο.
Καλημέρα σε όλους. Είμαι και εγώ κάτοχος λίγων ημερών ενός corolla ts. Ακόμα δεν έχω κάνει ούτε 200km οπότε δε θα εκφέρω γνώμη. Θα ήθελα τη γνώμη σας για αξεσουάρ. Στο ts λογικά σύμφωνα με τις διαστάσεις είναι συμβατό μπρος και πίσω με το hatchback (ίδιο μετατρόχιο) και στα πλάγια με το sedan (ίδιο μεταξόνιο).
Έχω ήδη βρει διάφορα, όπως κάλυμμα τιμονιού και καθισμάτων, λαστιχένια προστατευτικά πατάκια και κάλυμμα πορτ μπαγαζ, προστατευτικό μαρσπιέ κτλ αλλά θα ήθελα τη γνώμη σας για αυτά.
Αυτά που δεν βρήκα είναι λασπωτήρες, πλαϊνά προστατευτικά όπως https://www.ebay.co.uk/itm/223681682137 . Προστατευτικό πίσω προφυλακτήρα όπως https://www.ebay.co.uk/itm/223501729049 και προστατευτικό καπό όπως https://www.ebay.co.uk/itm/223667538575. Ειδικά τα τελευταία τα θέλω επώνυμα λόγω ασφάλειας, αλλά όχι 120+ ευρώ το ένα όπως τις τιμές της ελληνικής αντιπροσωπίας.
Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
-
Δε διαφωνούμε ότι είναι προστατευτικά. Αλλά διαφωνούμε στο ότι η εμφάνιση είναι υποκειμενική. Δηλαδή η Μπελούτσι ή η Δούκισσα Νομικού είναι αντικειμενικά όμορφες(βάζω 2 εντελώς διαφορετικές εικόνες). Ενώ η Μουτίδου π.χ. είναι αντικειμενικά άσχημη..
Τώρα υπάρχει μια παραδοχή ότι το corolla είναι όμορφο... Αν ήταν καραμέλα, δε θα την έτρωγα με το περιτύλιγμα. Δεν θα βάλω λασπωτήρες ή κάλυμμα στο τιμόνι για να μη φθαρεί το τιμόνι. Ακόμα και τη μεταπώληση να σκεφτείς. Πόσο παραπάνω θα κερδίσεις, αν το τιμόνι δεν έχει εκδορές π.χ. ; Και θα το χαρεί ο επόμενος εις υγείαν σου.
-
Τίποτα πιο αντιαισθητικό από προστατευτικά πάσης φύσεως και ειδικά σε νέο αμάξι. Αυτό πχια το κάλυμμα στο τιμόνι δεν δικαιολογείται ούτε σε κίτρινο Οκτάβια με 400 χιλιάδες χιλιόμετρα, πόσο μάλλον σε νέα κορόλλα....
Toyota Corolla 2019