-
Δε ζήτησα στιλιστικές απόψεις. Έχω τη δική μου και στη τελική θα κάνω ότι αποφασίσω στο αυτοκίνητό μου. Ρώτησα απλά αν γνωρίζει κανείς κάτι σχετικό για αξεσουάρ.-
-
Εντάξει antidoto εννοείται δικό σου είναι και να το χαρείς και να το φτιάξεις όπως θες δεν χρειάζεται να νευριάζεις.Τωρα όσον αφορά τα πράγματα η μόνη μου αμφιβολία επειδή δεν έχω αγοράσει από ebay είναι αν σου κρατήσουν πχ κόλα βίδες, ξεθώριασμα από τον ήλιο, πίεση νερού και τα συναφή. Από κει και πέρα αν είναι καλά και τα θες βαλτα. Εγώ όμως ίσως να θυσιαζα ένα από αυτά και τα υπόλοιπα να τα έβαζα στην αντιπροσωπεία που τα πήρα να έχω και εγγύηση. Ελπίζω να βοηθησα
-
Η Τoyota σταμάτησε τις εκπτώσεις? Μπήκα έτσι να χαζέψω και είδα κανονικές τιμές σε chr και corolla
-
Δε ζήτησα στιλιστικές απόψεις. Έχω τη δική μου και στη τελική θα κάνω ότι αποφασίσω στο αυτοκίνητό μου. Ρώτησα απλά αν γνωρίζει κανείς κάτι σχετικό για αξεσουάρ.-
Έχεις μπει σε ένα δημόσιο διάλογο και ρωτάς για κάποια αξεσουάρ του. Χωρίς να σε προσβάλουμε, κάποιοι γράψαμε τις αντιρρήσεις μας. Δικαίωμά σου να το κάνεις ότι θες. Δικαίωμά μας να θεωρούμε ΚΑΙ να γράψουμε, ότι θα γίνει άσχημο. Προσωπικά αν δω κάποιο στο δρόμο, θα το βγάλω φωτογραφία και θα το ανεβάσω ως παράδειγμα προς αποφυγή. Και κάποιος να διαφωνήσει, και να γίνει μια συζήτηση. Αν θέλουμε να γράφουμε και να πέρνουμε ΜΟΝΟ απαντήσεις που μας αρέσουν, υπάρχει λύση.... Ανοίγεις εσυ το www.antidotoforum.gr ή εγώ το www.kyr80.gr.
Η Τoyota σταμάτησε τις εκπτώσεις? Μπήκα έτσι να χαζέψω και είδα κανονικές τιμές σε chr και corolla
Ανεπίσημα γίνεται κάποια έκπτωση. Εκτός αν μεγαλώσει η γκρίνια(που ήδη υπάρχει σύμφωνα με πωλητή) και 'αναγκαστούν' ξανά. Αλλά τα αυτοκίνητα πουλάνε....
-
Στο yaris μου έχω βάλει τους ανεμοθραύστες και στα τέσσερα παράθυρα , τους λασπωτήρες και το προστατευτικό λαστιχένιο κάλυμμα στο πορτ μπαγκάζ , όλα ήταν τα αυθεντικά της Toyota . Τα είχα βάλει στον μήνα από την αγορά και δεν έχω μετανοιώσει στιγμή , είναι επάνω στο αυτοκίνητο 7 χρόνια τώρα και τα χρήματα που δόθηκαν παραπάνω σε σχέση με after market παρόμοια προϊόντα αντιστοιχούν και σε παραπάνω ποιότητα (Χ 2 στην τιμή αλλά είναι 3 φορές πάνω σε ποιότητα ) δοκιμασμένη πλέον και στον χρόνο .
115000 χλμ , 7 χρόνια , άπειρα πλυσίματα σε αυτόματα πλυντήρια με βούρτσες ή πιεστικά, 200άρες (εντάξει κοντερισια σε κατηφόρα ) κτυπήματα οι λασπωτήρες σε ράμπες και πεζοδρόμια ,τίποτα δεν ξεκόλλησε τίποτα δεν έσπασε .
Ειδική μνεία στο λαστιχένιο κάλυμμα του πορτ μπαγκαζ ,να το πάρεις οπωσδήποτε είναι τύπου σκάφης και δεν λερώνουν τα υγρά την μοκέτα , κράτησε κάποτε 4-5 λίτρα λάδι που χύθηκε όχι μόνο δεν λερώθηκε το αυτοκίνητο αλλά το μαζέψαμε πάλι πίσω στο δοχείο !
Συμπέρασμα μόνο τα αυθεντικά εργοστασιακά να βάλεις στο αυτοκίνητο αξίζουν τα λεφτά τους !
-
kyr80: Δεν έχω κανένα πρόβλημα με το να λες τις απόψεις σου. Το πρόβλημά μου είναι ότι οι επιλογές μου χαρακτηρίστηκαν από εσένα καρναβάλι. Τέλος πάντων όταν κάποιος ζητάει πληροφορίες για να το πως θα πάει στα Πατήσια, δε τους λες μα καλά τι δουλειά έχεις στα Πατήσια!!!
terryp117: Σε ευχαριστώ πολύ!!!
MONMAN2: Έκλεισα εμπρόσθιο ανεμοφράκτη, λασπωτήρες, πλαϊνά προστατευτικά, εσωτερικά λαστιχένια πατάκια, λαστιχένιο κάλυμμα και προστατετική λωρίδα πορτ μπαγαζ με τοποθέτηση γνήσια σε αντιπροσωπία 500ευρώ (με παζάρια). Συμφωνώ ότι το καλύτερο είναι τα γνήσια. Οι εταιρείες αυτοκινήτων , όπως η Toyota, είναι αναξιόπιστες αλλά δυστυχώς είναι λιγότερο αναξιόπιστες από τις after market (με ελάχιστες εξαιρέσεις).
-
ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙΣ, η αισθητική είναι τελείως υποκειμενικό θέμα και το τι αρέσει στον καθένα μας είναι εντελώς προσωπικό θέμα.
Σου εύχομαι να το χαρείς αφού το κάνεις όπως σου αρέσει .......
-
Ξέρεις κανείς αν η έκδοση hybrid ts lounge έχει ηλεκτρική μπαγαζιερα. Στο yt βλέπω αυτοκίνητα με τον εν λόγω εξοπλισμό, αλλά στο επίσημο site δεν βλέπω να αναφέρεται κάτι.
-
Ξέρεις κανείς αν η έκδοση hybrid ts lounge έχει ηλεκτρική μπαγαζιερα.
Τι είναι η 'ηλεκτρική μπαγαζιέρα'?? Πραγματικά με έπιασες αδιάβαστο!
-
Δεν έχει δυστυχώς
-
O teo mak εννοεί προφανώς την ηλεκτρική 5η πόρτα δεν ξέρω για το νεο corolla αλλα γνωστός την είχε σε rav 4 diesel του ΄15 , εκει την έλεγες και απαραίτητο αξεσουάρ ήταν τόσο ψιλά όταν ήταν ανοικτή που τεντωνόσουν να την φτάσεις!
-
Ξέρει κανείς αν στον χώρο που είναι το κιτ επισκευής ελαστικού, μπορεί να χωρέσει ρεζέρβα, έστω και η μικρή έκτακτης ανάγκης; Αν ναι η Toyta την πουλάει μαζί με τα παρελκόμενα ( γρύλο κτλ) και αν όχι από που μπορώ να την προμηθευτώ; Αναφέρομαι σε Hatchback 1,8 Hybrid.
-
Ξέρει κανείς αν στον χώρο που είναι το κιτ επισκευής ελαστικού, μπορεί να χωρέσει ρεζέρβα, έστω και η μικρή έκτακτης ανάγκης; Αν ναι η Toyta την πουλάει μαζί με τα παρελκόμενα ( γρύλο κτλ) και αν όχι από που μπορώ να την προμηθευτώ; Αναφέρομαι σε Hatchback 1,8 Hybrid.
ΦΙΛΕ ΜΟΥ, έψαξα αρκετά το θέμα πριν από σένα.Κατ΄αρχάς σε ενημερώνω ότι δυστυχώς όταν ζήτησα από την αντιπροσωπεία το ίδιο αξεσουάρ επειδή έχω το ΗΒ όπως γράφεις και εσύ, μου είπαν ότι ΔΕΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ για το μοντέλο μου και ίσως υπάρχει για κάποια άλλα όπως το στέισον βάγκον. Όταν δε τους είπα ότι αυτό θέλω,μου απάντησαν ότι επειδή δεν το προβλέπει η Τογιότα για τον δικό μου αριθμό πλαισίου για να το παραγγείλουν θα έπρεπε να τους βρω εγώ έναν αριθμό πλαισίου από κάποιο από αυτά τα μοντέλα για το οποίο διατίθεται η ρεζέρβα...!!!
ΜΕΓΑΛΗ ΑΡΤΗΡΙΟΣΚΛΗΡΩΣΗ, ούτε δημόσια υπηρεσία να ήταν...!!! Όμως το πράγμα δεν είναι τόσο απλό,αν κατάφερνα τελικά να πάρω ρεζέρβα την κοστολογούσαν πάνω από 300 ευρώ,εννοείται μικρή μέχρι για 80 χλμ. ταχύτητα, ή οποία μάλλον δεν χωράει εκεί που έχεις το μαύρο πλαστικό με τις θέσεις για το φαρμακείο κ.λ.π..
Πήγα και έψαξα στα μεταχειρισμένα ,βρήκα κάποιες με 80-100 ευρώ τις οποίες μου είπαν αν θέλω να δοκιμάσω εάν κάνουν...!!! Μου είπαν επίσης ότι αν την πάρω θα πρέπει όποιο λάστιχο και να σκάσει να την βάλω αφού κάνω αλλαγή στο πίσω, εξ αιτίας των δαγκάνων φρένου που έχουν μπροστά τα ΗΒ. Να μη ρισκάρω να την βάλω μπροστά,αυτά μου τα είπαν και οι λαστιχάδες που ξέρουν από αυτά,οπωσδήποτε πίσω,μην κάνω ζημιά στο αμάξι.Δηλαδή αν πάθω λάστιχο μπροστά επειδή δεν θα ήταν η προβλεπόμενη από την αντιπροσωπεία ρεζέρβα,να μπω στη διαδικασία να αλλάξω δύο φορές βάζοντας την σε ένα πίσω,ίσως και για λόγους ευστάθειας του αυτοκινήτου,αυτό το υποθέτω δεν μου το είπε κανείς.
Άλλη λύση είναι να πάρεις μια κανονική ρεζέρβα 16άρα ή 17άρα ότι φοράς στο αυτοκίνητο και να αχρηστεύσεις το πορτ μπαγκάζ...!!! Βρήκα με 50 ευρώ μεταχειρισμένη ,φθηνή λύση αλλά.....πάει το ήδη μικρό πορτ μπαγκάζ,εκτός αν την παίρνεις επιλεκτικά μαζί σου σε κάποια ταξίδια,πουλάνε και σάκκους να την βάλεις να μη σε λερώνει με 15-20 ευρώ.
Εγώ έχω το active plus HB 1,8 με ζάντα 16άρα και θα χρειαστείς ζάντα για ρεζέρβα με καρέ 5Χ114,3 ,αν το πεις οι λαστιχάδες ξέρουν,αυτοί μου το είπαν.
Τελευταία είδα τη λύση αυτού του κιτ που μας δίνουν με το αυτοκίνητο.Αν θέλεις αγοράζεις ένα δεύτερο υγρό για περίπτωση λάστιχου για εφεδρεία,αν και έχουν ημερομηνία λήξης, δεν κάνουν πάνω από 20-30 ευρώ και πολλά λέω,έχεις και μια δεύτερη καλή τρόμπα,παρεμπιπτόντως έπαθα λάστιχο και δοκίμασα αυτήν της Τογιότα, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ, μου φούσκωσε το λάστιχο που είχα πρόβλημα σε 2-3 λεπτά,εννοείται με τη βίδα που το τρύπησε επάνω και πήγα σε λαστιχά για τα περαιτέρω. Αν πιάνουν λοιπόν τα χεράκια σου παίρνεις και κολλητικά μαζί σου,τα γνωστά ματζούνια,τα οποία πουλάνε με 4-5 ευρώ όλο το σύστημα,μπαίνεις και ενημερώνεσαι πως να το βάλεις αν χρειαστεί αφαιρώντας το καρφί ή ότι άλλο και τελειώνεις με το θέμα έχοντας στο νου σου ότι έχεις και 3 χρόνια ΔΩΡΕΑΝ οδική βοήθεια...!!
Αν και την έχω πάθει στην Ιταλία ευρισκόμενος,η μοναδική φορά που ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ το ελαστικό και δεν έπαιρνε μπάλωμα εξωτερικό, στα σχεδόν 50 χρόνια που οδηγάω και χρειαζόταν οπωσδήποτε ρεζέρβα, ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ,αφού το έψαξα τόσο καλά γιατί είμαι ανασφαλές άτομο,να πας στη λύση αυτήν που έχουμε,το υγρό αλλά πάρε και τα ματζούνια καουτσούκ και μάθε,δεν είναι δύσκολο.Πήρα και έναν γρύλλο και ένα κλειδί 21, μήπως είναι σε δύσκολο σημείο και χρειαστεί να βγάλω το ελαστικό για να το διορθώσω.
Να πω ότι σήμερα με την ποιότητα που έχουν τα ελαστικά θεωρώ πολύ δύσκολο να σκάσει κάποιο και να μην επιδιορθώνεται έστω πρόχειρα μέχρι να πάμε στον προορισμό μας.Θα πρέπει ή πολύ άτυχοι να είμαστε ή να πέσουμε σε χοντρή λακούβα ή τροχαίο..!!
Ελπίζω να σε βοήθησα να αποφασίσεις, ΚΑΛΗΜΕΡΑ.
-
-
ΤΑΞΙΔΑΚΙ ΧΘΕΣ, Θεσσαλονίκη Καλλικράτεια περίπου 90χλμ. από εκεί που ξεκίνησα με επιστροφή, ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ 4,2 ΛΙΤΡΑ...!!!
Πήγα και με 120 πήγα και με 100 και 90. Τώρα αν κάνω Κατερίνη - Λαμία από Εθνική με 130-140 εκεί δεν ξέρω πόσο θα κάψει. Αλλά πόσες φορές θα τύχει αυτό σε κάποιον..?? Να πάει Αθήνα - Θεσσαλονίκη με τέτοιες μέσες ωριαίες ταχύτητες..?? Να διανύσει δηλαδή κάποιος 200-250 χλμ. με το κοντέρ καρφωμένο στα 140..?? Να έχει και 4-5 δρόμους παρόμοιους η χώρα μας ή πολλούς είπα..??
Για μεγαλύτερες ταχύτητες δεν το συζητάω,όλο και κάποιος θα σου πάρει το δίπλωμα....!!!!
Το συμπέρασμα για μένα είναι ότι αν κινείστε σε oριακά νόμιμα πλαίσια σε ότι αφορά την ταχύτητα ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ θα δείτε μέση κατανάλωση πάνω από 4,5- 5 λίτρα στα 100 χλμ. από το corolla όσο άτσαλα και αν οδηγείτε.
Προ καραντίνας χρόνια τώρα 4-5 ταξίδια το χρόνο που εκανα Θεσσαλονίκη Αθήνα πλην διοδίων είμαι με 135-145 διαρκώς κοντερισια που σημαίνει 128-138 πραγματικά. Δεν σου παίρνουν δίπλωμα δεν σου κόβουν κλήσεις και σίγουρα δεν έχεις 4.5-5 λτ καταναλωση με το κορολα σε αυτή την ταχύτητα.
-
Και εγώ το ίδιο, σε όλα μου τα ταξίδι, το CC είναι στα 140χ.α.ω ρυθμισμένο και σε κάποια σημεία απλά τα ξεπερνάω και μετά επανέρχομαι.
-
Τκιn 73
Μήπως δεν πρόσεξες καλά τι έγραψα.?? Πρώτα θα ενημερώσω ότι επειδή μέτρησα με gps η απώλεια σε χλμ. στο corolla του δείκτη είναι πολύ μικρή.Όταν δηλαδή το κοντέρ γράφει 145 τα πραγματικά είναι περίπου 142..!!! Μπορείς να το δοκιμάσεις.
Τα όρια στην Εθνική είναι σε πολλά σημεία 120 και σε λιγότερα 130,ελπίζω να συμφωνούμε σε αυτό.Επίσης σε πολλά σημεία με στροφές εισόδους τούνελ κ.λ.π....πέφτουν αρκετά. Βρήκα αστυνομικούς με τρίποδα στημένο σε έξοδο της Εθνικής με όριο 70..!!! Λέω ένα παράδειγμα.Τα παλικάρια εκεί μάζευαν φόρους..!!! Δεν πήγαν στο ισιάδι της Λαμίας.
Επίσης έγραψα πόσες φορές θα πας Αθήνα Θεσσαλονίκη το χρόνο..?? Μία δύο.....?? Δύσκολο,αν δεν είσαι επαγγελματίας. Αν αξίζει τον κόπο για τα 1000 χλμ. που είναι η διαδρομή αυτή να αποφασίζεις για το τι αυτοκίνητο θα πάρεις σε σχέση με την κατανάλωση, είναι ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΘΕΜΑ.
Πάντως με 140 πραγματικά χλμ. στο κοντέρ, ΣΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΛΗΣΗ με ποινή και ίσως αφαίρεση διπλώματος εάν είσαι υπότροπος.Παράβαση 20 χλμ. του ορίου ταχύτητας είναι 100 ευρώ πρόστιμο και 5 πόντοι ποινή..!!! Αν είσαι άτυχος λοιπόν υπολόγισε τι μπορεί να πληρώσεις σε ένα ταξιδάκι παρόμοιο......
Λογάριασε άραγε κανείς από τα 515 που είναι επίσημα η διαδρομή Αθήνας Θεσσαλονίκης πόσα από αυτά είναι με ανώτατο όριο 120 ή και 130..?? Θα έλεγα ότι δεν είναι πάνω από 150-200 κινδυνεύοντας να εκτεθώ.Αν τα έχει κάποιος μετρήσει....
Όταν ταξιδεύω,εκεί που βλέπω όριο 130 και δεν είναι πολλά τα μέρη αυτά, βάζω στο αυτόματο 135 το πολύ και αντίστοιχα στο 120.
Αν κάνω τη διαδρομή Αθήνα Θεσσαλονίκη, όταν μας αφήσουν αυτά που τραβάμε θα γράψω με ακρίβεια πόση κατανάλωση θα κάνω για να μη μαλώνουμε, με σίγουρα όχι απόλυτα νόμιμες ταχύτητες,γιατί κανείς δεν ακολουθεί για να λέμε την αλήθεια κάποιες αναχρονιστικές παλιές πινακίδες που βαριούνται να τις ανανεώσουν ή να ξαναμελετήσουν οι συγκοινωνιολόγοι τα όρια.
Πάντως σε πλήρεις δοκιμές σε επαρχιακούς δρόμους χωρίς να πηγαίνω σαν παππούς πού είπε και κάποιος ,απλά νορμάλ χωρίς να σκέφτομαι από ποιο θάμνο θα ξεπηδήσει το ΟΡΓΑΝΟ, δεν κατάφερα να ξεπεράσω τα 4,5 λίτρα σε κατανάλωση ΚΑΜΜΙΑ ΦΟΡΑ, ήμουνα μονίμως στο 4,2-4,3 και όταν έμπαινα ξανά στην πόλη έπεφτε...!!! Είμαστε 2 άτομα σε όλα τα ταξίδια χωρίς άλλα βάρη,με βενζίνη πάντα απλή..!!!
Τώρα αν κάνω και το Αθήνα Θεσσαλονίκη ας κάψει μια φορά και 6-7 λίτρα και τι έγινε..?? 15-20 ευρώ ..?? Θα πιώ 2 καφέδες λιγότερο, για τέτοια διαφορά μιλάμε .......οπότε λέμε μόνο για να λέμε.
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ...
-
Γράφεις ένα σεντόνι για να πεις ότι τα όρια δεν είναι 120&130 αλλά 70 και 100 και ότι πόσες φορές θα πας Αθήνα Θεσσαλονίκη 1-2?
Αυτά ως αντεπιχείρημα για το πόσο καίει στα 130-140 το υβριδικό;
Εγώ που δεν είμαι κάτοχος μόνο το έκανα τεστ ντραιβ λεω ότι στα 130-140 θα κάψει 6- 6.5 λτ. Εσύ ισχυριζεσαι θεωρητικά καθώς δεν το έχεις δοκιμάσει στην πράξη ότι δεν καίει τόσα.
Όταν λήξουν οι περιορισμοί κάνε μια βόλτα μέχρι Βόλο πηγαίνοντας με 130-140 όπου το επιτρεπουν τα όρια και αν θες μοιράσου μαζί μας την κατανάλωση.
Το αμάξι υπερσυμφερει για κίνηση σταματά ξεκινά στην πόλη θα δεις ως 4 λτ αλλά στην εθνική και πάνω από τα 120 καίει σαν ένα συμβατικό βενζίνης και σαφώς περισσότερο από ένα αντίστοιχο ντίζελ ίδιου όγκου (για εθνική πάντα). Το δικό μου πχ scross suzuki ντίζελ με χειρότερο σαφώς αεροδυναμικό συντελεστή καλοκαίρι φορτωμένο με άτομα και αποσκευές στα 130-145 εθνική 5.2-5.3.
-
Το αμάξι υπερσυμφερει για κίνηση σταματά ξεκινά στην πόλη θα δεις ως 4 λτ αλλά στην εθνική και πάνω από τα 120 καίει σαν ένα συμβατικό βενζίνης και σαφώς περισσότερο από ένα αντίστοιχο ντίζελ ίδιου όγκου (για εθνική πάντα). Το δικό μου πχ scross suzuki ντίζελ με χειρότερο σαφώς αεροδυναμικό συντελεστή καλοκαίρι φορτωμένο με άτομα και αποσκευές στα 130-145 εθνική 5.2-5.3.
Συμφωνώ για το Diesel, διαφωνώ για το βενζίνης, σαφώς καίει λιγότερο το υβριδικό από ένα συμβατικό βενζίνης στην Ε.Ο. Καίει ανάμεσα από ντήζελ και βενζίνη. Στην πόλη είναι άπιαστο φυσικά, όπως έγραψες.
-
Ναι το είδα και γω Φανή την είχαν βγάλει για κάποιες μέρες και από προχθές την ξαναβαλανε μάλλον έπεσε κραξιμο όπως είπε ο φίλος παραπανω
Toyota Corolla 2019