-
Υπάρχει η παραδοχή ότι όταν δεις υψηλή θερμοκρασία σε βενζίνη πιάνεις άκρη και σβήνεις αμέσως.
Στο diesel, αφήνεις ρελαντί να κρυώσει και σβήνεις.
Αυτά σε περίπτωση που δεν έχεις κομμένο κολάρο.
-
Έχω την εντύπωση πως αυτό που παρατηρείτε είναι η θερμοκρασία του νερού, όχι της καύσης του κινητήρα. Και επειδή ένας κινητήρας ντίζελ αναπτύσσει μεγάλες θερμοκρασίες λόγω αυτανάφλεξης, ίσως είναι εφοδιασμένος με πιο αποδοτικό σύστημα ψύξης, ώστε να ψύχεται σωστά και σε πολύ θερμό περιβάλλον υπό πλήρες φορτίο. Έτσι όταν το περιβάλλον είναι πολύ ψυχρό και ο κινητήρας υπό χαμηλό φορτίο, η θερμοκρασία του νερού/παραφλού αργεί περισσότερο να ανέβει... σωστά τα λέω ή όχι;
Η θερμοκρασία καύσης των βενζινοκινητήρων είναι υψηλότερη.
-
diesel + κρύο= κλάμα...
Προχθές ανέβηκα Χορτιάτη να παίξουμε με τα χιόνια. Ξεκίνησα με -2 βαθμούς και ανέβασε φυσιολογική θερμοκρασία μετά από 20 λεπτά διαδρομή ανηφόρας. Δεν ζεσταινόταν με τίποτα. Όταν φτάσαμε στο βουνό, δεν το έσβησα για να μείνει το αυτοκίνητο ζεστό για τα παιδιά. Μετά από μισή περίπου ώρα στο -6. το αμάξι ήταν περίπου στο 1/3 της θερμοκρασίας λειτουργείας. Δηλαδή με τον κινητήτα ανοιχτό, και έχανε θερμοκρασία.
Θερμοστάτης τέλος. Έμεινε ανοικτος.
-
piliourits wrote:
Έχω την εντύπωση πως αυτό που παρατηρείτε είναι η θερμοκρασία του νερού, όχι της καύσης του κινητήρα. Και επειδή ένας κινητήρας ντίζελ αναπτύσσει μεγάλες θερμοκρασίες λόγω αυτανάφλεξης, ίσως είναι εφοδιασμένος με πιο αποδοτικό σύστημα ψύξης, ώστε να ψύχεται σωστά και σε πολύ θερμό περιβάλλον υπό πλήρες φορτίο. Έτσι όταν το περιβάλλον είναι πολύ ψυχρό και ο κινητήρας υπό χαμηλό φορτίο, η θερμοκρασία του νερού/παραφλού αργεί περισσότερο να ανέβει... σωστά τα λέω ή όχι;
Το ντίζελ αυταναφλέγεται μέσα σε θάλαμο με υψηλότερη συμπίεση.
Η θερμοκρασία καυσαερίων είναι υψηλότερη κι έχουμε τα NOx ;
Η βενζίνη αναφλέγεται με σπινθήρα (πριν φτάσει την αυτανάφλεξη, και χτυπάει πιράκια), σε χαμηλότερη συμπίεση στο θάλαμο.
Η θερμοκρασία καύσης στο βενζινοκινητήρα είναι υψηλότερη;
Δεν είμαι μηχανολόγος, αν μπορεί κάποιος να το εξηγήσει, να μαθαίνουμε και κάτι...
(στο χαμένο έργο του βενζινοκινητήρα αναφέρεστε; ξέρουμε τυπικές θερμοκρασίες των δύο κινητήρων;)
-
REALZEUS wrote:
piliourits wrote:
Η βενζίνη αναφλέγεται με σπινθήρα (πριν φτάσει την αυτανάφλεξη, και χτυπάει πιράκια), σε χαμηλότερη συμπίεση στο θάλαμο.
Δεν είμαι μηχανολόγος, αν μπορεί κάποιος να το εξηγήσει, να μαθαίνουμε και κάτι...
(στο χαμένο έργο του βενζινοκινητήρα αναφέρεστε; ξέρουμε τυπικές θερμοκρασίες των δύο κινητήρων;)
Ρίξε μια πρόχειρη ματιά.
-
Ρίξε μια πρόχειρη ματιά.
Δεν εμπιστεύομαι πλήρως τις γνώμες που διαβάζουμε στο Quora, πολλοί γράφουν τις υποθέσεις που κάνουν.
Σύμφωνα με το παρακάτω, τα καυσαέρια της βενζίνης είναι πιο θερμά (η χαμένη ενέργεια) αλλά οι ντηζελοκινητήρες λειτουργούν σε υψηλότερες θερμοκρασίες (και εφόσον απάγεται και λιγότερη ενέργεια στα καυσαέρια, θα πρεπε όντως να χρειάζονται πιο αποδοτικό σύστημα ψύξης...)
Which engine has higher temperatures, a petrol or a diesel? - Quora
Diesel has high temperature inside the chamber but gasoline has the higher temperature at outside chamber.
Inside the combustion chamber
The diesel engine has higher compression ratio than the petrol engine. During the compression ignition stroke, the air temperature is around 750 deg C with the pressure of 3.5 MPa. when fuel burns it will reach up to 2600 deg C and 10 MPa(peak pressure reach around 2500psi/17 MPa). So it’s hotter than its gasoline counterpart. In gasoline engine during compression ignition stroke, the temperature will be around 350 deg C/2 MPa. It’ll reach around 1100 deg C/5 MPa.
So diesel runs hotter than gasoline engine inside the combustion chamber.
Outside the combustion chamber
Diesel engine converts the thermal energy into useful mechanical work effectively than the gasoline engine. The diesel engine produces good efficiency for the same power of its gasoline counterpart. So exhaust temperature of the gasoline is more than the diesel engine.
-
Μα καλά όλοι εδώ μέσα υβριδικά έχετε αγοράσει; Δεν υπάρχει κάποιος να μας πει εντυπώσεις για το corolla tourbo 1.2;
-
Δε θα μου φανεί περίεργο να μην το έχει αγοράσει κανείς από εδώ μέσα πάντως..
-
Και ο λόγος; Οικονομία στο καύσιμο;
-
Toyota θα πας για το hybrid το κανονικό το ορθόδοξο. Για συμβατικό μοτέρ υπάρχουν άπειρες επιλογές και ανταγωνισμός..
-
Μα καλά όλοι εδώ μέσα υβριδικά έχετε αγοράσει; Δεν υπάρχει κάποιος να μας πει εντυπώσεις για το corolla tourbo 1.2;
ΦΙΛΕ ΜΟΥ, αν είναι να πάρεις corolla σήμερα, ΜΟΝΟ ΤΟ ΥΒΡΙΔΙΚΟ ξεχωρίζει και κάνει τη διαφορά,αλλιώς όπως είπε και ο φίλος παραπάνω έχεις πολλές επιλογές.Ένα τρικύλινδρο μοτέρ 1,2 που δεν προσφέρει κάτι ιδιαίτερο σε συνδυασμό με το συγκεκριμένο σκάφος.Μόνο αν είσαι φανατικός fun της Τογιότα θα το έβλεπες..!!! Εξάλλου η Τογιότα πλέον επικεντρώνεται στο υβριδικό όπως έκανε ανακοινώσεις ο διευθύνων της εταιρείας εγγονός του ιδρυτή του ομίλου ότι ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ θα εξελίξουν και θα ασχοληθούν με τα ΥΒΡΙΔΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ μέχρι να τελειοποιηθούν τα ηλεκτροκίνητα και να δημιουργηθούν υποδομές για την τροφοδοσία τους όπου και αν...!!! Για παράδειγμα οι Γερμανοί επενδύουν στην Αστυπάλαια για το ηλεκτρικό αυτοκίνητο,μέχρι να πάνε όμως στην Εθνική Αθήνα Αλεξανδρούπολη και Ιωάννινα έχει πολύ δρόμο αν το καταφέρουν κάποτε...!! Προφανώς λοιπόν οι Ιάπωνες συνεχίζουν με τα συμβατικά μοτέρ βενζίνης για να έχουν μερίδιο πωλήσεων στην αγορά,το πετρέλαιο σιγά-σιγά το εγκαταλείπουν όπου θεωρούν ότι γίνεται.
Η άποψη μου είναι ότι υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα αυτοκίνητα,εξίσου αξιόπιστα και με ανταγωνιστικές τιμές σε σχέση με το corolla 1,2 βενζίνης...!!!
-
Δύσκολο. Άλλωστε ποιος ο λόγος και το νόημα να αγοράσει κάποιος την Corolla (η οποιοδήποτε Τογιότα) χωρίς το υβριδικό σύνολο. Αυτό είναι που κάνει την διαφορά, αλλιώς με τον 1.2 υπάρχουν καλύτερα αυτοκίνητα στον ανταγωνισμό. Ο βασικός λόγος να πάρει κάποιος την Corolla (πάνω από 50% των επιχειριμάτων) είναι ότι είναι υβριδική, αλλιώς δεν υπάρχει κανένας λόγος!
-
Δύσκολο. Άλλωστε ποιος ο λόγος και το νόημα να αγοράσει κάποιος την Corolla (η οποιοδήποτε Τογιότα) χωρίς το υβριδικό σύνολο. Αυτό είναι που κάνει την διαφορά, αλλιώς με τον 1.2 υπάρχουν καλύτερα αυτοκίνητα στον ανταγωνισμό. Ο βασικός λόγος να πάρει κάποιος την Corolla (πάνω από 50% των επιχειριμάτων) είναι ότι είναι υβριδική, αλλιώς δεν υπάρχει κανένας λόγος!
Υπάρχει ΕΝΑΣ λόγος να πάρεις την corolla μη υβριδική και ΜΟΝΟ αυτός! Έχεις καταλήξει στο ΘΕΛΩ Corolla και δεν μπορείς οικονομικά να πάρεις την υβριδική!
edit. και εγώ σκέφτομαι στη sedan σαν επιλογή τον 1.5, στα 17-19000€ η υβριδική πάει πάνω από 20000€
-
Καλημερα,
στην εφαρμογη, εδω και ενα μηνα+, δηλ απο την αρχη, δεν βλεπω δεδομενα.
Ειμαι σε επικοινωνια με την toyota αλλα μεχρι και σημερα δεν το εχουμε λυσει.
εχει καποιος αντιμετωπισει και εχει λυσει καποιο/παρομοιο προβλημα με την εφαρμογη να μου δωσει τα φωτα του?
-
Ενας πρώην συμφορουμίτης ενδιαφερόταν και το είχε δοκιμάσει (ο Storm), αλλά είχε χαλαστεί με τις εκδόσεις εξοπλισμού (δεν έχει τις πιο καλά εξοπλισμένες εκδόσεις με αυτό το μοτέρ). Θα ψάξω να βρώ κάποια ποστ του και τι έγραφε τότε από εντυπώσεις.
Γενικά οι παραπάνω έχουν δίκιο. Σε 1,2 τουρμπο ή περίπου 110-125 άλογα σε μικρομεσαίο μη υβριδικό, υπάρχουν πολλές καλύτερες (ακόμα και σαν σύνολα, όχι μόνο σε τομείς) υλοποιήσεις από τον ανταγωνισμό!!!
Υ.Γ. Θα αργήσω να βρω κάτι, δεν είναι εύκολη πια η αναζήτηση στο φόρουμ!!!
edit δεν βρίσκω μέσω της αναζήτησης ποστ του storm, είναι αδύνατο να ψάξω όλο το φόρουμ για να βρω τι είχε γράψει για την corolla 1.2.
-
Υπάρχει ΕΝΑΣ λόγος να πάρεις την corolla μη υβριδική και ΜΟΝΟ αυτός! Έχεις καταλήξει στο ΘΕΛΩ Corolla και δεν μπορείς οικονομικά να πάρεις την υβριδική!
edit. και εγώ σκέφτομαι στη sedan σαν επιλογή τον 1.5, στα 17-19000€ η υβριδική πάει πάνω από 20000€
Δεν συμφωνώ και να το εξηγήσω:
-
Είναι τόσο ανώτερο και καλύτερο αυτοκίνητο η υβριδική, που για €2.000 αξίζει (και με το παραπάνω) να βάλεις δόσεις για αυτά τα χρήματα. Για εμένα δεν έχει νόημα ύπαρξης σε μη-υβριδική έκδοση. Άσε που εαν μιλάμε για 5+ χρόνια ιδιοκτησίας, η διαφορά τιμής θα υπερκαλυφθεί και με το παραπάνω από τα τέλη και τα καύσιμα (και τα φρένα).
-
Σε μη υβριδικά υπάρχουν καλύτερα αυτοκίνητα με καλύτερους κινητήρες. Ο 1.2 δεν είναι ούτε δυνατός ούτε οικονομικός. Βλέπω στην ομάδα στο ΦΒ τις καταναλώσεις. Για τον 1.5 δεν έχω άποψη, αλλά μέτριο μοτέρ φαίνεται και αυτό.
-
-
Καλημέρα στην παρέα! Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, πραγματικά βοηθούν. Γράφω γιατί είμαι σε δίλημμα τι να αγοράσω, στην αρχή καλοεβλεπα το Kia Stonic, (ατμόσφαιρα 1250 κυβικά, 85 άλογα) τώρα καλοβλεπω το corolla στο 1,2 T το οποίο είναι τετρακύλινδρο και όχι τρικυλινδρο όπως έγραψε ένας φίλος, δεν έχω πρόβλημα να το πάρω υβριδικό αλλά μένω σε χωριό, και δεν πρόκειται να κάνω πολλά χιλιόμετρα το χρόνο, από την άλλη βέβαια θέλω να το κρατήσω για πολλά χρόνια,
-
Φάνη αν κάποιος έχει 5000 cash, και τα 2000€ -4000€ έξτρα είναι ζόρι. Και αυτοί είναι ο κύριος όγκος αγοραστών αυτοκινήτου !!!
5000€ cash και 4-5000€ το παλιό του, μένουν από 7 εώς 10000€ (πες με 48 δόσεις) από 146 εώς 209€ για την απλή στα 17000€!
Για την υβριδική στα 20000€ πάμε στα 9 εως 11000€ (πάλι με 48 δόσεις) από 188 εώς 229€
Δεν είναι μεγάλη η διαφορά, όντως και η απόσβεση εώς κέρδος με την υβριδική θα έρθει γρήγορα, αλλά αν δεν έχεις αρχικό ποσό ή αν τα βγάζεις ζόρικα (δλδ δεν περισσεύει το ποσό της δόσης της υβριδικής + την διαφορά στην κατανάλωση €/μήνα), μένεις στην απλή.
Μιλάω για την sedan κυρίως, γιατί sedan για οικογένεια δύσκολα θα βρεις στα 17000 (το εψαξα, μονο το i30 fastback και το scala). OK το i30 είναι προτιμότερο, αλλά ΟΧΙ το scala.
Και στα hatchback δεν ειναι πολύ διαφορετικά όμως! (σιγουρα μεγαλύτερος ανταγωνισμός, αλλά στα 17-18000€, μονο ceed, i30) μετά ανεβαίνουμε πάλι, οχι οπως στα sedan )για 2000€ και πάνω) αλλά ανεβαίνουμε!
ξέρεις για αυτόν που θα σφιχτεί να δώσει 17000€, τα 20000€ είναι σκατό παξιμάδι. Και αυτοί είναι ο κύριος όγκος αγοραστών αυτοκινήτου!!! Που φτάσανε στο αμην με το παλιό, οπότε τα 4-5000για το παλιό είναι πάλι πολλά!
-
Δίκιο έχεις , καλά τα λέμε στον αέρα αλλά στο χαρτί 2-4κ είναι πάρα πολλά και ειδικά με το επιτόκιο της Toyota είναι έγκλημα .
Αν έχεις φτάσει στο αμήν με το παλιό τότε λογικά πάνω από 2.5-3κ δεν θα πιάνει !
-
Καλημέρα στην παρέα! Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, πραγματικά βοηθούν. Γράφω γιατί είμαι σε δίλημμα τι να αγοράσω, στην αρχή καλοεβλεπα το Kia Stonic, (ατμόσφαιρα 1250 κυβικά, 85 άλογα) τώρα καλοβλεπω το corolla στο 1,2 T το οποίο είναι τετρακύλινδρο και όχι τρικυλινδρο όπως έγραψε ένας φίλος, δεν έχω πρόβλημα να το πάρω υβριδικό αλλά μένω σε χωριό, και δεν πρόκειται να κάνω πολλά χιλιόμετρα το χρόνο, από την άλλη βέβαια θέλω να το κρατήσω για πολλά χρόνια,
Αν σου αρέσει η corolla (δλδ έχεις καταλήξει σε αυτήν) και μπορείς οικονομικά, τότε υβριδικό!
'μένω σε χωριό' κοίτα στην πιο κοντινή πολύ τι συνεργεία έχεις, (πχ συνεργείο εξουσιοδοτημένο toyota σχεδόν 100% έχει, kia έχει???) παίζουν ρόλο για την εγγύηση.
'μένω σε χωριό' αν οι διαδρομές σου είναι χαλαρές, επίσης τότε υβριδικό!
'μένω σε χωριό' Αν εκεί οι δρόμοι δεν είναι καλοί (λακκούβες κλπ) κάτι πιο ψηλό! Εκεί ίσως το yaris cross είναι προτιμότερο!
Toyota Corolla 2019