-
Αμέσως πήγατε να με φάτε, όπως ανέφερα στο post είπα ότι οι δοκιμές έχουν γίνει όλες στο 'P mode' και θέλω μόνο τότε να παίζει το video, αλλά ούτε και έτσι παίζει!!!
Παρακαλώ να πάρετε πίσω ότι είπατε γιατί δεν ανέχομαι τέτοιου είδους ειρωνίες από ανθρώπους που δεν με γνωρίζουν.
ΦΙΛΕ ΜΟΥ, δε χρειάζεται να απολογείσαι.Το να κινείται κάποιος με ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ,απέχει πάρα πολύ από το να παίζει το βίντεο μέσα στο αυτοκίνητο του. Η φύση μας έδωσε μυαλό για να το χρησιμοποιούμε και στις δύο περιπτώσεις...!!!Σύμφωνα πάντως με στατιστικές η πρώτη αιτία ατυχημάτων είναι η υπερβολική ταχύτητα σε σχέση πάντα με το οδόστρωμα και τις συνθήκες οδήγησης και οι παραβιάσεις των σημάτων της τροχαίας, το αλκοόλ και μετά η απόσπαση της προσοχής του οδηγού που μπορεί να οφείλεται σε πολλά πράγματα..!!! ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΠΕΘΕΡΑ ΤΟΥ...!!!
Τώρα για να τα βάλουμε στη θέση τους τα πράγματα,ΑΝ έχεις corolla 2020 είναι απίθανο να μην παίζει βίντεο ,αν είναι παλαιότερη ίσως θα έπρεπε να πας για αναβάθμιση στην αντιπροσωπεία.Σπάνιο θα ήταν να έχεις αυτοκίνητο του 2020 με οθόνη με παλιό λειτουργικό,θα μπορούσε να συμβεί κι αυτό.
Και εννοώ να βλέπεις βίντεο μέσω της θύρας USB που έχουμε,αν δεν σου παίζει μέσα από το auto android ίσως κάτι άλλο φταίει.
Μοντέλο οθόνης DCU 17DT1EU-DA30, ήχος 1075 και DCU 86140-02610 μάλλον το λειτουργικό της.
Υπάρχει και περαιτέρω αναβάθμιση,την οποία δεν έκανα διότι δεν ήξεραν να μου πούνε στην αντιπροσωπεία ΤΙ ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ...!!!
Υπόψιν ότι αλλάζοντας λειτουργικό, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ μου είπαν να επανέλθεις στο παλιό, ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ...!!!
Εσύ προφανώς και δεν έχεις να χάσεις τίποτε....εγώ τους είπα,αφού δουλεύουν όσα θέλω , ΑΣΤΑ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ...
-
Επισης σe opel corsa diesel και skoda Octavia diesel της οικογένειας και τα δυο χρειάστηκαν αλλαγη dpf με το αναλογο κοστος. Ενω η corolla εχει τρομερά φθηνα service, δεν εχει καν δισκο πλατό, τα τακακια εχουν πολυ λιγη φθορα και χιλια δυο αλλα πκεονεκτηματα σχετικά ωστε να μη πληρωνεις τιποτα εξτρα πλην των παμφθηνων service k της βενζίνης (μια φορα το μηνα για μενα)
ΑΛΛΑΓΗ DPF...?? Αποκλείεται,δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, γιατί οι μισοί μπορεί και να έχουν απαλλαγεί από αυτά...!!!
ΝΑΤΟ.....
-
Προσωπικά πάντα βάζω το πιο ακριβό πετρέλαιο(v-power ή ultimate κλπ), οπότε η διαφορά δεν είναι αυτή που λες. Ακόμα και στο leasing ultimate βαζω. Και πολύς κόσμος που γνωρίζω. Τώρα άμα θες ακόμα φθηνότερα, έχει πρατήρια τύπου Καλπάκη-Χάρκα κλπ.
Επίσης είναι αβέβαιο κατά πόσο θα συνεχίσει αυτή η επιδότηση στο πετρέλαιο, γιατί υπήρξε επειδή ήταν καύσιμο αποκλειστικά των επαγγελματιών. Με την απελευθέρωση έχει συζητηθεί πολλές φορές η εξίσωση φόρου. Οπότε είναι φθηνότερο όσο ισχύει ένα καθεστώς, το οποίο μπορεί να αλλάξει αύριο. Μπορεί και όχι.
Το πλεονέκτημα του diesel είναι η χαμηλή κατανάλωση. Οι αρλούμπες περί δύναμης με την ροπή είναι 'να'χαμε να λέγαμε'... Αυτήν την χαμηλή λοιπόν κατανάλωση την επιτυγχάνουν και τα hybrid. Ο καθένας βάζει τα λεφτά του εκεί που θέλει.
Κανονικά δεν θα επρεπε να υπαρχει διαφορετικος φορος στον τονο, οποιος επαγγελματιας χρησιμοποιει οποιο καυσιμο θελει μπορει να περνα τα εξοδα καυσιμων. Και αναλογα την επιχειρηση να εχει ειδικο καθεστως δαπανων. π.χ αλλο μια μεταφορική αλλο ενας κομπιουτερας.
Αλλα τεσπα καλα ειναι ετσι διοτι συμφερει το υγραεριο.... Οποτε ολα μια χαρα....
-
hamurabizzz wrote
Επισης σe opel corsa diesel και skoda Octavia diesel της οικογένειας και τα δυο χρειάστηκαν αλλαγη dpf με το αναλογο κοστος. Ενω η corolla εχει τρομερά φθηνα service, δεν εχει καν δισκο πλατό, τα τακακια εχουν πολυ λιγη φθορα και χιλια δυο αλλα πκεονεκτηματα σχετικά ωστε να μη πληρωνεις τιποτα εξτρα πλην των παμφθηνων service k της βενζίνης (μια φορα το μηνα για μενα)
ΑΛΛΑΓΗ DPF...?? Αποκλείεται,δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, γιατί οι μισοί μπορεί και να έχουν απαλλαγεί από αυτά...!!
ΝΑΤΟ.....
ΠΟΥΝΤΟ;;;;;
ΕΚΤΌΣ ΟΤΙ ΤΟ ΈΧΟΥΜΕ ΠΟΣΤΑΡΕΙ και συζητήσει πολλές φορές ήδη, ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΌΤΙ ΕΊΝΑΙ 30€ ΣΤΑ ΧΙΛΙΑ ΛΙΤΡΑ;; ε; Ε;
-
terryp117 wrote:
hamurabizzz wrote
ΑΛΛΑΓΗ DPF...?? Αποκλείεται,δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, γιατί οι μισοί μπορεί και να έχουν απαλλαγεί από αυτά...!!
ΝΑΤΟ.....
ΠΟΥΝΤΟ;;;;;
ΕΚΤΌΣ ΟΤΙ ΤΟ ΈΧΟΥΜΕ ΠΟΣΤΑΡΕΙ και συζητήσει πολλές φορές ήδη, ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΌΤΙ ΕΊΝΑΙ 30€ ΣΤΑ ΧΙΛΙΑ ΛΙΤΡΑ;; ε; Ε;
ΦΙΛΕ ΜΟΥ
Δεν σου έβαλα να διαβάσεις το άρθρο για τα 30 ευρώ στα 1000 λίτρα,αυτό είναι το ελάχιστο, ή λοιπόν ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ,ή δεν μπορείς να το αξιολογήσεις, διάβασε ξανά καλά...!!!
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ....
-
kyr80 wrote:
Προσωπικά πάντα βάζω το πιο ακριβό πετρέλαιο(v-power ή ultimate κλπ), οπότε η διαφορά δεν είναι αυτή που λες. Ακόμα και στο leasing ultimate βαζω. Και πολύς κόσμος που γνωρίζω. Τώρα άμα θες ακόμα φθηνότερα, έχει πρατήρια τύπου Καλπάκη-Χάρκα κλπ.
Επίσης είναι αβέβαιο κατά πόσο θα συνεχίσει αυτή η επιδότηση στο πετρέλαιο, γιατί υπήρξε επειδή ήταν καύσιμο αποκλειστικά των επαγγελματιών. Με την απελευθέρωση έχει συζητηθεί πολλές φορές η εξίσωση φόρου. Οπότε είναι φθηνότερο όσο ισχύει ένα καθεστώς, το οποίο μπορεί να αλλάξει αύριο. Μπορεί και όχι.
Το πλεονέκτημα του diesel είναι η χαμηλή κατανάλωση. Οι αρλούμπες περί δύναμης με την ροπή είναι 'να'χαμε να λέγαμε'... Αυτήν την χαμηλή λοιπόν κατανάλωση την επιτυγχάνουν και τα hybrid. Ο καθένας βάζει τα λεφτά του εκεί που θέλει.
Κανονικά δεν θα επρεπε να υπαρχει διαφορετικος φορος στον τονο, οποιος επαγγελματιας χρησιμοποιει οποιο καυσιμο θελει μπορει να περνα τα εξοδα καυσιμων. Και αναλογα την επιχειρηση να εχει ειδικο καθεστως δαπανων. π.χ αλλο μια μεταφορική αλλο ενας κομπιουτερας.
Αλλα τεσπα καλα ειναι ετσι διοτι συμφερει το υγραεριο.... Οποτε ολα μια χαρα....
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΑΝ ,υπάρχει σήμερα κάποιος που αφού αγόραζε αυτοκίνητο καινούργιο μετά θα το έκανε μετατροπή σε υγραέριο.Αν έχεις αυτοκίνητο δεκαετίας και προσφέρεται οκ. το καταλαβαίνω,δε σε νοιάζει κι αν πάθει και κάτι,λέμε αν..!!!
Τώρα επιλογές αγοράς καινούργιου ..?? Νομίζω ότι μόνο το γκρουπ vw σε φυσικό αέριο έχει σε κάποια μοντέλα,εκτός από τη Φίατ, σε ιδιωτικά αυτοκίνητα.Αν ξεπεράσεις το πρώτο,το γκρουπ δηλαδή, έχεις κι έναν άλλο μεγάλο περιορισμό, π.χ. το ότι εδώ και χρόνια ολόκληρη Θεσσαλονίκη δεν έχει παρά 2 πρατήρια...!!!Πριν αγοράσω νοίκιασα για ένα μήνα vw up ένα μικρό αυτοκίνητο κατηγορία μίνι. Όντως έκαιγε πολύ λίγο,πήγαινα Χαλκιδική με 2,5-3 ευρώ ενώ με το corolla θέλω 5 και με ένα χιλιοεξακοσάρι θα ήθελα από 8,5 έως 10 ευρώ...!!!
Αυτά για το καύσιμο,ένα αυτοκίνητο όμως ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΑΥΣΙΜΟ..??Το ζητούμενο είναι μόνο το οικονομικό θέμα..??Αν ήταν έτσι δεν θα κυκλοφορούσαν παρά μόνο τα Ρενώ της Ρουμανίας κι όλοι από αυτά θα είχαμε...!!! Όπως κάποτε σε κάποιες χώρες όλος ο λαός με δελτίο έπαιρνε Βάρτμπουργκ και Τράμπαντ...!!!
Δε βρίσκεις ότι είναι λίγο ανόητο να μαλώνει ο ένας μας για την τσέπη του άλλου..??? Γιαυτό καλά κάνεις και το διακωμωδείς,δεν αντέχει σοβαρότητας το θέμα,απλά μερικοί πρέπει να αντιληφθούν ότι ο κόσμος πάει προς τα μπρος και όχι πίσω,είτε αυτοί μπορούν να ακολουθήσουν είτε όχι....Και η τεχνολογία αυτοκινήτου είναι πλέον στο υβριδικό και σε κάποια χρόνια αμιγώς ηλεκτρικό.Το πετρέλαιο καλό χρυσό και άγιο έχει ακόμα πολλά να δώσει σε επαγγελματικές λύσεις,για ένα ιδιώτη όμως που έχει το αυτοκίνητο για να κάνει 10-20000 χλμ. το χρόνο,η Ευρώπη και όλος ο κόσμος το αφήνει ΠΙΣΩ σιγά σιγά.Εμείς..?? Κλασσική αντίδραση όψιμων καταναλωτών,αφού το βάλαμε στη ζωή μας 8 μύρρια Έλληνες το 2010.......τι περιμένεις...??
ΚΑΛΩΣ ΜΑΣ ΜΠΗΚΕ
-
'Μια σειρά από νέα μέτρα για να κάνει η Eλλάδα περισσότερα βήματα προς την ταχύτερη μετάβαση στην οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα προτείνει ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), που πάντως αναγνωρίζει πως η χώρα έχει σημειώσει πρόοδο τα τελευταία χρόνια.
Ο ΟOΣΑ προτείνει μεταξύ άλλων:Aναθεώρηση της φορολογικής διαφοροποίησης των καυσίμων, κάτι που συνεπάγεται το σταδιακό κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ των φόρων βενζίνης και ντίζελ.
Εναρμόνιση της φορολογίας των νέων και των παλαιών οχημάτων. Διαφοροποίηση του τέλους κυκλοφορίας σύμφωνα με τα όρια εκπομπών ρύπων πέραν του διοξειδίου του άνθρακα έως ότου το κόστος των διοδίων συνδεθεί με τα επίπεδα εκπομπών ρύπων των οχημάτων.
Ο ΟOΣΑ προτείνει τα παραπάνω μέτρα γιατί σύμφωνα με την μελέτη του, το ντίζελ φορολογείται λιγότερο από την βενζίνη, παρόλο που είναι πιο ρυπογόνο. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας ντιζελοκίνητων οχημάτων στα αστικά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και τη θέσπιση κριτηρίων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στα τέλη κυκλοφορίας, ενθάρρυνε τις πωλήσεις των ντιζελοκίνητων οχημάτων. Ακόμη ένας λόγος είναι γιατί ο στόλος οχημάτων στην Ελλάδα είναι από τους γηραιότερους στην Ευρώπη (Ο μέσος όρος ηλικίας των επιβατικών οχημάτων στην Ελλάδα είναι 15 χρόνια και των φορτηγών αυτοκινήτων 20 χρόνια). Η οικονομική κρίση και τα μειωμένα τέλη κυκλοφορίας για παλαιότερα οχήματα αποτέλεσαν αντικίνητρα για την ανανέωσή του.'
-
Όταν λέει κλείσιμο ψαλίδας εννοεί ΑΥΞΗΣΗ της τιμής του πετρελαίου και όχι μείωση της βενζίνης. Αν τυχόν υπήρχε κανένας με την απορία δηλαδή...
-
Προφανώς υπάρχει στρέβλωση της ελληνικής αγοράς στα καύσιμα. Κάπου εκεί στο 2010 ανέβηκε μόνο ο φόρος στη βενζίνη.
http://iobe.gr/docs/research/RES_04_10102016_PRE_GR.pdf
Και υπάρχει αυτή η διαφορά στα 25λεπτα/λίτρο.
Τεσπα, κακώς συζητάμε. Δεν νομίζω ότι όποιος μπαίνει στο θέμα του corolla, έχει κάποια σκέψη για αγορά πετρελαίου. Υπάρχει ξεχωριστό θέμα για να κάνουμε συζήτηση εκεί.
-
Όταν λέει κλείσιμο ψαλίδας εννοεί ΑΥΞΗΣΗ της τιμής του πετρελαίου και όχι μείωση της βενζίνης. Αν τυχόν υπήρχε κανένας με την απορία δηλαδή...
Η Ελλάδα έχει κάτι σαν την τρίτη πιο ακριβή τιμή βενζίνης στην Ευρώπη. Ας εξισώσουμε το πετρέλαιο στην τιμή της βενζίνης να πάρουμε εκεί έστω την πρωτιά.
-
dstou wrote:
Η Ελλάδα έχει κάτι σαν την τρίτη πιο ακριβή τιμή βενζίνης στην Ευρώπη. Ας εξισώσουμε το πετρέλαιο στην τιμή της βενζίνης να πάρουμε εκεί έστω την πρωτιά.
καλησπέρα καλή χρονιά. Για να εξισωσουν την τιμή diesel με βενζινης θα πρέπει πρώτα να δουν τι θα κάνουν με επαγγελματίες και αγρότες και μετά γιατί αλλιώς βλέπω να έχουμε πάλι lockdown αλλά αυτήν την φορά από τρακτέρ και νταλίκες
-
Told ya.... Αφου εβλεπα τις μελέτες εδω και καποια χρονακια....
Terry υπαρχει και η ρενω με εξαιρετικα αυτοκινητα και εργοστασιακό υγραεριο.
Υ. Γ μπορει να μπει ενα οριο κοστους καυσιμων ανα ΚΑΔ που θα ισοσκελιζεται η οποια αυξηση του φορου μεσω της διαφορας απο τον τζιρο.... Μια χαρα θα ηταν το μετρο αναγκάζοντας να παρουσιασουν και μαυρα εσοδα που τα κρυβουν.
Με εναν σμπάρο δυο φοροφυγάδες
-
Told ya.... Αφου εβλεπα τις μελέτες εδω και καποια χρονακια....
Terry υπαρχει και η ρενω με εξαιρετικα αυτοκινητα και εργοστασιακό υγραεριο.
Υ. Γ μπορει να μπει ενα οριο κοστους καυσιμων ανα ΚΑΔ που θα ισοσκελιζεται η οποια αυξηση του φορου μεσω της διαφορας απο τον τζιρο.... Μια χαρα θα ηταν το μετρο αναγκάζοντας να παρουσιασουν και μαυρα εσοδα που τα κρυβουν.
Με εναν σμπάρο δυο φοροφυγάδες
-
Επιτέλους της οδήγησα! Corolla Hybrid 1.8 GR Sport. Μου την έδωσαν για 1+ ώρα από της Toyota Polis στον Σταυρό και μπορώ να πω ότι η εξυπηρέτηση και η ανταπόκριση στο αίτημα μου για Test Drive ήταν άμεση! Έκανα αρκετά χιλιόμετρα στην διαδρομή: Σταυρός - Παιανία - Σπήλαιο Παιανίας - Αεροδρόμιο - Σταυρός.
Για όποιον δεν θέλει να διαβάσει μέχρι τέλους, το αυτοκίνητο είναι εξαιρετικό, από τα καλύτερα της κατηγορίας του!
Ας τα πάρουμε με την σειρά όμως.
Σχεδίαση – Χώροι – Εσωτερικό
Η ομορφιά είναι υποκειμενική. Εμένα μου αρέσει πάρα πολύ , το βρίσκω αρκετά δυναμικό και σπορτίφ. Ειδικά στην έκδοση GR. Το εσωτερικό είναι πολύ όμορφο και ποιοτικό και πολύ καλή εργονομία. Στη συγκεκριμένη έκδοση ξεχωρίζουν και τα φανταστικά (σε άνεση και σχεδίαση) καθίσματα. Από τα πολύ όμορφα εσωτερικά της κατηγορίας για εμένα. Μαλακές επιφάνειες παντού με δερματίνη και ωράιες ραφές για στύλ. Ο πίνακας οργάνων δεν είναι κάτι το φοβερό, αλλά είναι ευανάγνωστος με πολλές πληροφορίες. Επίσης το HUD είναι ευανάγνωστο και αρκετά εργονομικό - δεν το θεωρώ απαραίτητο αλλά είναι καλοδεχούμενο. Το τιμόνι έχει πολλά κουμπιά και απαιτεί λίγο χρόνο εξοικίωση μαζί τους. Η κεντρική οθόνη είναι πάρα πολύ καλή, ευανάγνωστη, με άμεση απόκριση στο touch και φυσικά πλήκτρα.
Η ποιότητα εμφανώς πολύ καλύτερη από το Γιάρις. Το οποίο το συγκρίνω στο μυαλό μου, γνωρίζοντας ότι είναι άλλη κατηγορία, γιατί έχουν πολύ παραπλήσιες τιμές. Οπότε για εμένα αναπόγευκτα γίνεται η όποια σύγκριση. Από χώρους, μέτρια πράγματα, το έχουμε συζητήσει αρκετά εδώ. Εμένα μου είναι παντελώς αδιάφοιροι (είναι υπερ-αρκετοί για οικογένεια με 1 παιδί 6 ετών όπως εγώ), αλλά οφείλω να το σημειώσω. Όμως οι χώροι είναι κάτι που μπορείτε να δείτε και στατικά όπως και η πολύ καλή ποιότητα. Οποτε πάμε στα πιο αυτοκινητιστικά.
Στον δρόμο
Δηλώνω ευθύς εξαρχής ότι η Corolla με εντυπωσίασε! Το αυτοκίνητο είναι εξαιρετικό στον δρόμο σε όλους τους τομείς. Η ποιότητα κύλισης αγγίζει την κορυφή της κατηγορίας (για εμένα ένα κλίκ καλύτερη από το Φόκους) παρόλες τις ζάντες 17' με ελαστικά 225/45/17 (Flaken Zien 914, πολύ καλά). Καταπινει ότι και να της ρίξεις στον δρόμο της, ανωμαλίες, νεροφαγώματα, εγκάρσια κοψίματα τον δρόμο, φρεάτια υπονόμων κλπ. Επίσης έχει πολύ καλή ηχομόνωση, καμία σχέση πάλι με το Γιάρις.
Το υβριδικό σύστημα μου φάνηκε καλύτερο από του C-HR (pro F/L, δεν έχω οδηγήσει το FL που είναι βελτιωμένο από όσο λένε). Δεν φτάνει το σύστημα του Γιάρις που ήταν ακόμα πιο αθόρυβο, αλλά έχει γίνει πολύ καλή δουλειά στην μείωση του μουκρίσματος. Και πλέον στο πάτημα του γκαζιού υπάρχει και επιτάχυνση, όχι μόνο θόρυβος. Κατα τα άλλα όπως το ξέρουμε σε ομαλότητα και ευχρηστία.
Επίσης το κράτημά της είναι πολύ καλό. Το αυτοκίνητο στρίβει....ΝΑΙ στρίβει! Πλησιάζει πολύ το Φόκους και έχει ένα σχεδόν εξίσου καλό τιμόνι. Χάνει λόγω της υβριδικής φιλοσοφίας και όχι λόγω των αναρτήσεων. Οι οποίες κάνουν πολύ καλή δουλεια τόσο στο κράτημα όσο και στις κλίσεις του αμαξώματος και γενικότερα στον έλεγχο του αυτοκινήτου. Για εμένα αγγίζει την κορυφή της κατηγορίας και είναι ένα πολύ ευχάριστο αυτοκίνητο....αλήθεια λέω!! Μπορεί λόγω υβριδικού συστήματος να μην μπορείς να το οδηγήσει σπορ, αλλά μόλις το μάθεις κινέισαι με κεκτημένες και είναι πολύ σταθερή τόσο σε στροφές όσο και στο ταξίδι. Στα 140 χ.α.ω ταξιδεύει άνετα και αθόρυβα.
Τα φρένα μου φάνηκαν μια χαρά και αρκετά προοδευτικά. Δεν με προβλημάτισε καθόλου το αρχικό φρενάρισμα με το ηλεκτρικό μοτέρ.
Για κίνηση μέσα στην πόλη (όσο κινήθηκα εντός των στενών της Παιανίας) δεν έχω να πω πολλά, ειναι ο βασιλιάς. Άνετο, αθόρυβο και τρομερά ευκολοδήγητο και αγχολυτικό. Κινήθηκα από την είδοσο της Παιανίας μέχρι την πλατεία, μόνο ηλεκτρικά για να το δοκιμάσω και το έκαε άνετα και αθόρυβα, διαφορετική αίσθηση.
Για την κατανάλωση δεν έκανα ξεχωριστές μετρήσεις, απλά μηδένισα όταν ξεκίνησα. Έφτασα Παιανία με 4.5λτ/100χλμ (χωρίς προσπάθεια οικονομίας, με κανονική δική μου οδήγηση) και στο τέλος της ανάβασης στο σπήλιαο ήταν στο 9! Τελική κατανάλωση Μ.Ο σε όλη την διαδρομή είχα 5.5λτ/100χλμ, μα αρκετό 'σκίσιμο'. Δηλαδή οδηγούσα συνέχεια πιο σβέλτα από όσο οδηγώ συνήθως - και οδηγώ σχετικά γρήγορα (για αυτό έχω 6.2 με την Μίτο diesel). Πιστεύω ότι με την δικιά μου οδήγηση θα είμαι στο 4.5 και με λίγη προσπάθεια άνετα στο 4. Επειδή όμως δεν αντέχ ωνα οδηγώ οικονομικά (εκνευρίζομαι!), για εμένα ένα 5αρι είναι εφικτό χωρίς κόπο.
Συμπέρασμα
Εμένα μου άρεσε πολύ! Πιστεύω από τα καλύτερα αυτοκίνητα της κατηγορίας της, ειδικά εαν συζητάμε για αυτόματα. Μόνο αντικειμενικό μειονέκτημα οι χώροι. Είναι σβέλτη, οικονομική, πολύ ευχάριστη στον δρόμο οδηγικά, με εξαιρετική άνεση και ποιότητα κύλισης, καλό εξοπλισμό (με όλα τα συστήματα ασφαλείας για όποιον τον ενδιαφέρουν) και ωραία και ποιοτική καμπίνα επιβατών.
Θα την αγόραζα? Ναι άνετα, χωρίς να το πολυσκεφτώ! Σημειώνω ότι κοιτάω μόνο αυτόματα αυτοκίνητα (δεν ξανά-αγοράζω χειροκίνητο), οποτε για εμένα στην κατηγορία της είναι σχεδόν μονόδρομος η επιλογή. Επίσης, είναι τόσο κοντά τιμολογιακά με το Γιάρις και είναι σαφώς τόσο καλύτερο αυτοκίνητο (σε όλα: οδική συμπεριφορά, άνεση, ποιότητα, εξοπλισμός κλπ.) που εαν δεν υπάρχει θέμα μεγέθους του αυτοκινήτου, είναι ξεκάθαρα καλύτερη επιλογή.
Αυτά τα λίγα και ό,τι άλλο θέλετε ρωτάτε και εαν το γνωρίζω θα σας απαντήσω.
-
Επιτέλους της οδήγησα! Corolla Hybrid 1.8 GR Sport. Μου την έδωσαν για 1+ ώρα από της Toyota Polis στον Σταυρό και μπορώ να πω ότι η εξυπηρέτηση και η ανταπόκριση στο αίτημα μου για Test Drive ήταν άμεση! Έκανα αρκετά χιλιόμετρα στην διαδρομή: Σταυρός - Παιανία - Σπήλαιο Παιανίας - Αεροδρόμιο - Σταυρός.
Για όποιον δεν θέλει να διαβάσει μέχρι τέλους, το αυτοκίνητο είναι εξαιρετικό, από τα καλύτερα της κατηγορίας του!
Ας τα πάρουμε με την σειρά όμως.
Σχεδίαση – Χώροι – Εσωτερικό
Η ομορφιά είναι υποκειμενική. Εμένα μου αρέσει πάρα πολύ , το βρίσκω αρκετά δυναμικό και σπορτίφ. Ειδικά στην έκδοση GR. Το εσωτερικό είναι πολύ όμορφο και ποιοτικό και πολύ καλή εργονομία. Στη συγκεκριμένη έκδοση ξεχωρίζουν και τα φανταστικά (σε άνεση και σχεδίαση) καθίσματα. Από τα πολύ όμορφα εσωτερικά της κατηγορίας για εμένα. Μαλακές επιφάνειες παντού με δερματίνη και ωράιες ραφές για στύλ. Ο πίνακας οργάνων δεν είναι κάτι το φοβερό, αλλά είναι ευανάγνωστος με πολλές πληροφορίες. Επίσης το HUD είναι ευανάγνωστο και αρκετά εργονομικό - δεν το θεωρώ απαραίτητο αλλά είναι καλοδεχούμενο. Το τιμόνι έχει πολλά κουμπιά και απαιτεί λίγο χρόνο εξοικίωση μαζί τους. Η κεντρική οθόνη είναι πάρα πολύ καλή, ευανάγνωστη, με άμεση απόκριση στο touch και φυσικά πλήκτρα.
Η ποιότητα εμφανώς πολύ καλύτερη από το Γιάρις. Το οποίο το συγκρίνω στο μυαλό μου, γνωρίζοντας ότι είναι άλλη κατηγορία, γιατί έχουν πολύ παραπλήσιες τιμές. Οπότε για εμένα αναπόγευκτα γίνεται η όποια σύγκριση. Από χώρους, μέτρια πράγματα, το έχουμε συζητήσει αρκετά εδώ. Εμένα μου είναι παντελώς αδιάφοιροι (είναι υπερ-αρκετοί για οικογένεια με 1 παιδί 6 ετών όπως εγώ), αλλά οφείλω να το σημειώσω. Όμως οι χώροι είναι κάτι που μπορείτε να δείτε και στατικά όπως και η πολύ καλή ποιότητα. Οποτε πάμε στα πιο αυτοκινητιστικά.
Στον δρόμο
Δηλώνω ευθύς εξαρχής ότι η Corolla με εντυπωσίασε! Το αυτοκίνητο είναι εξαιρετικό στον δρόμο σε όλους τους τομείς. Η ποιότητα κύλισης αγγίζει την κορυφή της κατηγορίας (για εμένα ένα κλίκ καλύτερη από το Φόκους) παρόλες τις ζάντες 17' με ελαστικά 225/45/17 (Flaken Zien 914, πολύ καλά). Καταπινει ότι και να της ρίξεις στον δρόμο της, ανωμαλίες, νεροφαγώματα, εγκάρσια κοψίματα τον δρόμο, φρεάτια υπονόμων κλπ. Επίσης έχει πολύ καλή ηχομόνωση, καμία σχέση πάλι με το Γιάρις.
Το υβριδικό σύστημα μου φάνηκε καλύτερο από του C-HR (pro F/L, δεν έχω οδηγήσει το FL που είναι βελτιωμένο από όσο λένε). Δεν φτάνει το σύστημα του Γιάρις που ήταν ακόμα πιο αθόρυβο, αλλά έχει γίνει πολύ καλή δουλειά στην μείωση του μουκρίσματος. Και πλέον στο πάτημα του γκαζιού υπάρχει και επιτάχυνση, όχι μόνο θόρυβος. Κατα τα άλλα όπως το ξέρουμε σε ομαλότητα και ευχρηστία.
Επίσης το κράτημά της είναι πολύ καλό. Το αυτοκίνητο στρίβει....ΝΑΙ στρίβει! Πλησιάζει πολύ το Φόκους και έχει ένα σχεδόν εξίσου καλό τιμόνι. Χάνει λόγω της υβριδικής φιλοσοφίας και όχι λόγω των αναρτήσεων. Οι οποίες κάνουν πολύ καλή δουλεια τόσο στο κράτημα όσο και στις κλίσεις του αμαξώματος και γενικότερα στον έλεγχο του αυτοκινήτου. Για εμένα αγγίζει την κορυφή της κατηγορίας και είναι ένα πολύ ευχάριστο αυτοκίνητο....αλήθεια λέω!! Μπορεί λόγω υβριδικού συστήματος να μην μπορείς να το οδηγήσει σπορ, αλλά μόλις το μάθεις κινέισαι με κεκτημένες και είναι πολύ σταθερή τόσο σε στροφές όσο και στο ταξίδι. Στα 140 χ.α.ω ταξιδεύει άνετα και αθόρυβα.
Τα φρένα μου φάνηκαν μια χαρά και αρκετά προοδευτικά. Δεν με προβλημάτισε καθόλου το αρχικό φρενάρισμα με το ηλεκτρικό μοτέρ.
Για κίνηση μέσα στην πόλη (όσο κινήθηκα εντός των στενών της Παιανίας) δεν έχω να πω πολλά, ειναι ο βασιλιάς. Άνετο, αθόρυβο και τρομερά ευκολοδήγητο και αγχολυτικό. Κινήθηκα από την είδοσο της Παιανίας μέχρι την πλατεία, μόνο ηλεκτρικά για να το δοκιμάσω και το έκαε άνετα και αθόρυβα, διαφορετική αίσθηση.
Για την κατανάλωση δεν έκανα ξεχωριστές μετρήσεις, απλά μηδένισα όταν ξεκίνησα. Έφτασα Παιανία με 4.5λτ/100χλμ (χωρίς προσπάθεια οικονομίας, με κανονική δική μου οδήγηση) και στο τέλος της ανάβασης στο σπήλιαο ήταν στο 9! Τελική κατανάλωση Μ.Ο σε όλη την διαδρομή είχα 5.5λτ/100χλμ, μα αρκετό 'σκίσιμο'. Δηλαδή οδηγούσα συνέχεια πιο σβέλτα από όσο οδηγώ συνήθως - και οδηγώ σχετικά γρήγορα (για αυτό έχω 6.2 με την Μίτο diesel). Πιστεύω ότι με την δικιά μου οδήγηση θα είμαι στο 4.5 και με λίγη προσπάθεια άνετα στο 4. Επειδή όμως δεν αντέχ ωνα οδηγώ οικονομικά (εκνευρίζομαι!), για εμένα ένα 5αρι είναι εφικτό χωρίς κόπο.
Συμπέρασμα
Εμένα μου άρεσε πολύ! Πιστεύω από τα καλύτερα αυτοκίνητα της κατηγορίας της, ειδικά εαν συζητάμε για αυτόματα. Μόνο αντικειμενικό μειονέκτημα οι χώροι. Είναι σβέλτη, οικονομική, πολύ ευχάριστη στον δρόμο οδηγικά, με εξαιρετική άνεση και ποιότητα κύλισης, καλό εξοπλισμό (με όλα τα συστήματα ασφαλείας για όποιον τον ενδιαφέρουν) και ωραία και ποιοτική καμπίνα επιβατών.
Θα την αγόραζα? Ναι άνετα, χωρίς να το πολυσκεφτώ! Σημειώνω ότι κοιτάω μόνο αυτόματα αυτοκίνητα (δεν ξανά-αγοράζω χειροκίνητο), οποτε για εμένα στην κατηγορία της είναι σχεδόν μονόδρομος η επιλογή. Επίσης, είναι τόσο κοντά τιμολογιακά με το Γιάρις και είναι σαφώς τόσο καλύτερο αυτοκίνητο (σε όλα: οδική συμπεριφορά, άνεση, ποιότητα, εξοπλισμός κλπ.) που εαν δεν υπάρχει θέμα μεγέθους του αυτοκινήτου, είναι ξεκάθαρα καλύτερη επιλογή.
Αυτά τα λίγα και ό,τι άλλο θέλετε ρωτάτε και εαν το γνωρίζω θα σας απαντήσω.
Μπράβο ρε Φανή έγραψες πάλι φίλε μου από τα καλύτερα ποστ που έχω διαβάσει. Ώρες ώρες απορώ που δεν σου κάνουν επαγγελματική πρόταση από το περιοδικο. Όπως έχω γράψει παλιότερα το chr το facelift το έκανα τεστ πριν κάνα 3μηνο ή 2 μηνο δεν θυμάμαι όπως είπες και συ μέσα έξω πόλη εθνική ταχύτητα έως 120 130 είχα στο τέλος 4.6lt.Μου άφησε καλή εντύπωση αν και όπως έχω πει δεν τρελλαινομουν για αυτοματο(εσύ με κατάφερες σε παλιότερες συζητήσεις) ο τύπος που ήταν μαζί μου πολύ καλός δεν λέω πωλητής γιατί ήταν 50νταρης απλά ντυμένος με καπελάκι μου είπε πως είναι αυτός που κάνει τα elk test autotriti(αλήθεια ψέμματα δεν ξέρω) μου είχε πει πως η Corolla λόγω χαμηλού κέντρου βάρους είναι ακόμα καλύτερη. Σόρυ και γω για το σεντόνι.
Χρόνια πολλά καλή χρονιά σε όλους με υγεία πάνω από όλα και τα χλμ θα έρθουν.
-
Δεν το έχω οδηγήσει, οπότε ίσως προτρέχω, αλλά με αυτά που διαβάζω, λίγο υπερβολικό σε βρίσκω Φάνη μου στην σύγκριση με Focus στο στρίψιμο...
-
Και 10% να είναι υπερβολικός ο fanis75 πάλι μιλάμε για μια εξαιρετική υλοποίηση, ίσως για αυτό κι ο kyr80 το εκθειάζει τόσο πολύ.
Η έκδοση GR SPORT μήπως ήταν πιο σπορτίβ όπως λέει το όνομα από την απλή έκδοση; Και στα πόσα λεφτά ήταν;
-
Και 10% να είναι υπερβολικός ο fanis75 πάλι μιλάμε για μια εξαιρετική υλοποίηση, ίσως για αυτό κι ο kyr80 το εκθειάζει τόσο πολύ.
Η έκδοση GR SPORT μήπως ήταν πιο σπορτίβ όπως λέει το όνομα από την απλή έκδοση; Και στα πόσα λεφτά ήταν;
25 και κάτι έχει
-
Κατρχάς σας ευχαριστώ ΟΛΟΥΣ για τα καλά σας λόγια και την ψήφο εμπιστοσύνης!! Εαν θέλει το περιοδικά μας, είμαι ανοιχτός σε part time συνεργασία.
Να απαντήσω ξεχωριστά σε 2 ποστ.
Δεν το έχω οδηγήσει, οπότε ίσως προτρέχω, αλλά με αυτά που διαβάζω, λίγο υπερβολικό σε βρίσκω Φάνη μου στην σύγκριση με Focus στο στρίψιμο...
Και εγώ όταν με διαβάζω υπερβολικό με βρίσκω Αλέξανδρε (!!!)...αλλά είναι η αλήθεια, τουλάχιστον όπως την αποκόμισα εγώ! Και ξαναλέω, χρειάζεται λίγο προσπάθεια να απομονώσεις την ανάρτηση, γιατι το υβριδικό σύνολο δεν είναι φτιαγμένο για σπορ οδήγηση και ξεγελάει. Όμως οι στροφές που πάει είναι πολύ συγκεκριμένες και έτσι έχω καλό μέτρο σύγκρισης γιατί πάω σχεδόν με όλα τα αυτοκίνητα σε αυτές. Πραγματικά στρίβει η Corolla και δεν φοβίζει. ΟΚ, ίσως το Φόκους να είναι μισό ή ένα κλικ καλύτερο στο όριο (δεν αντιλέγω), αλλά η Corolla είναι πολύ κοντά. Και δεν πίστευα ποτέ οτι θα γράψω κάτι τέτοιο για μια Toyota!!.
Nα σημειώσω επίσης ότι δεν έχει πολλαπλών συνδέσμων πίσω αλλά διπλά ψαλίδια (που είναι μια υλοποίηση πολλαπλών αλλά όχι ακριβώς).
Μόνο σε σχεδίαση, ζάντες και εσωτερικό (καθίσματα κυρίως). Δεν έχει κάποια διαφορά στην ανάρτηση. Είναι στις €25.500.
-
25000€ ζητάει και ανεβαίνει ανάλογα με το χρώμα. Η έκδοση αυτή μόνο στιλιστικά διαφέρει από τις υπόλοιπες. Το αυτοκίνητο μπορεί να σκίζει στο κομμάτι της κατανάλωσης αλλά είναι απίστευτα αργό τουλάχιστον για τα δικά μου γούστα.
Toyota Corolla 2019