-
Κανονικά θα έπρεπε να γράψω ότι μου αρέσει. Αλλά αυτό μόνο δεν αρκεί. Έπεσε η μηχανή του γκαζόν στο κεφάλι μου!!! Πάρτυ!!!!
Δεν μου αρέσει να μένω ακούρευτος. Καθόλου. Τρελαίνομαι!!!! Μου γυρνά το μάτι ανάποδα!!!!
-
πάρε κατοικίδιο.
Για παραδειγμα. πάρε μια δεκαοχτουρα. Την βαζεις στο κεφαλι σου.
-
LAP είσαι καλά;; Σε μένα λες να πάρω κατοικίδιο;;
-
Δεν μου αρέσει που διαβάζοντας σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα , διαπιστώνω πόσους πολλούς μλκς έχει η χώρα ....
-
Εμένα από την άλλη δεν μου αρέσει να βλέπω όλα τα πεζοδρόμια γεμάτα με αυτοκίνητα παρκαρισμένα. Βγήκα να περπατήσω από Σίδερα Χαλανδρίου μέχρι την Εκκλησία της Αγίας Παρασκευής και κάποια στιγμή συνειδητοποίησα ότι αντί να περπατώ στο πεζοδρόμιο, ήμουν μέσα στην λεωφόρο κάνοντας ζογκλερικά για να μην με σκοτώσουν τα αυτοκίνητα, τα λεωφορεία, τα φορτηγά, οι μηχανές.
Και όσες φορές ανέβηκα στο πεζοδρόμιο έπεφτα σε σκουπίδια, σκ@τά σκύλων, σε βρωμόνερα, σε χαλαρούς βολταδόρους με μωροκαροτσάκια, σε μηχανάκια, σε ποδήλατα.
Σκατούπολη...
-
Αυτό ισχυει. Δεν σκουπίζονται οι δρόμοι, σταμάτησε κάποιο πρόγραμμα οδοκαθαριστων;
-
Ναι οντως αρκετοι δρομοι ειναι γεματοι σκουπιδια. Παντως στην δικη μας γειτονια γλυτωσαμε απο τους επισκεπτες και ετσι ειναι ποιο ευκολο να περπατησεις στα πεζοδρομια, πριν ηταν γεματα αυτοκινητα. Αλλα η καθαριοτητα οντως ειναι ανυπαρκτη.
-
μου αρεσει το πτωχο μου το γκραντ βιταρα, ειδικα οταν ακουω να φοβουνται μη γδαρουνε τα σουβια
https://www.youtube.com/watch?v=OGKKnHq1NY0 - ο ρμκ ειμαι εμουα
-
Βάλε και κανένα λάστιχο, slick έχουν γίνει
-
Αφορά κυρίως την ενότητα του Αντίλογου.
Δεν μου αρέσει να βλέπω συστηματική χρήση 1ου πληθυντικού σε πολλά γραπτά μελών. Η χρήση 1ου πληθυντικού έμμεσα ή άμεσα αποτυπώνει συλλογικότητα, συλλογική ευθύνη και θεωρητικά εντάσσει όλους τους συνομιλητές ή όλους του πολίτες σε ένα γεγονός ή μία κατάσταση. Διαρκώς διαβάζω κείμενα που με την χρήση 1ου πληθυντικού γίνεται συλλογική ένταξη σε προσωπικές απόψεις.
Θα μου άρεσε να γράφει ο καθένας για τον εαυτό του ή σε 3ο ενικό ή 3ο πληθυντικό.
-
@storm said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Αφορά κυρίως την ενότητα του Αντίλογου.
Δεν μου αρέσει να βλέπω συστηματική χρήση 1ου πληθυντικού σε πολλά γραπτά μελών. Η χρήση 1ου πληθυντικού έμμεσα ή άμεσα αποτυπώνει συλλογικότητα, συλλογική ευθύνη και θεωρητικά εντάσσει όλους τους συνομιλητές ή όλους του πολίτες σε ένα γεγονός ή μία κατάσταση. Διαρκώς διαβάζω κείμενα που με την χρήση 1ου πληθυντικού γίνεται συλλογική ένταξη σε προσωπικές απόψεις.
Θα μου άρεσε να γράφει ο καθένας για τον εαυτό του ή σε 3ο ενικό ή 3ο πληθυντικό.
Απόλυτα σωστή η τοποθέτηση του storm,
Ελπίζω να μην το κάνω και εγώ! -
Λέγεται και πληθυντικός Μεγαλοπρέπειας...
Ισως πρέπει να αρχίσω να τον χρησιμοποιώ και εγώ...
-
Εσυ όπως μας τα περιγραφεις ίσως να χρησιμοποιείς πληθυντικό ευρυστερνιας.
Έχει δίκιο ο καταιγις αλλά λες οκ δεν μπορεί να είμαι ο μοναδικός σε αυτο τον τόπο...ίσως για αυτό
-
Έχω μπερδευτεί ή κάτι χάνω;
Ο Storm αναφέρθηκε στη χρήση 1ου πληθυντικού και όχι στον πληθυντικό ευγενείας ή μεγαλοπρέπειας ή όπως αλλιώς ονομάζουν αυτή την ξενόφερτη αηδία, την οποία καθιέρωσαν στην Ελλάδα μεγαλοαστοί του προηγούμενου αιώνα, για υποδηλώνει την ανώτερότητα τους έναντι των λαϊκών στρωμάτων.
Ειναι εντελώς διαφορετικά και άσχετα αυτά τα δύο πράγματα μεταξύ τους. -
Πέρα από την πλάκα , υπάρχει ο δεύτερος πληθυντικός που λέγεται της ευγενείας. Οχι του Αδωνι...
Δεν λέμε τι κάνεις ρε . Λέμε τι κάνετε κύριε ...
Αν είμαστε γερμανόφωνοι , χρησιμοποιούμε το τρίτο πληθυντικό , αντί για δεύτερο.
Ο πρώτος πληθυντικός , στην γλώσσα μας , λέγεται μεγαλοπρέπειας , γιατί συνήθως χρησιμοποιείται από μονάρχες ή άλλους υψηλούς αξιωματούχους , ενίοτε και της εκκλησίας.
Εχει όμως τις τελευταίες δεκαετίες επικρατήσει και ως πληθυντικός ψιλομαγκιάς...
Αλλοτε εκφράζοντας το άτομο , άλλοτε εκφράζοντας και άλλα άτομα , όχι κατ΄ ανάγκη παρόντα , αλλά με ίδιες αντιλήψεις .
-
Σε κείμενο (δηλ. στον γραπτό λόγο) όταν κάποιος χρησιμοποιεί διαρκώς 1ο πληθυντικό είτε προσπαθεί να πείσει ότι μία κατάσταση ή ένα γεγονός τους αφορά όλους, είτε επιχειρεί να βρει "συμμάχους" στις απόψεις του.
Π.χ. είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα αν γράψω
"...αυτή η κυβέρνηση μας έχει καταστρέψει..."από το
"...αυτή η κυβέρνηση με έχει καταστρέψει"Το 1ο προφανώς δεν ισχύει. Γιατί κάποιοι δεν έχουν καταστραφεί. Οπότε είτε κάποιος υπερβάλλει, είτε ο ίδιος έχει υποστεί καταστροφή και πιστεύει ότι το δικό του πρόβλημα το έχουν όλοι ή με κάποιο τρόπο πρέπει να γίνει συνολικό.
Το 2ο φυσικά μπορεί και να ισχύει αφού αφορά προσωπική τοποθέτηση.
-
Μου αρέσει που κλειδώθηκε το θέμα της Πολιτικής. Καιρός ήταν. Ελπίζω να παραμείνει κλειδωμένο. Δεν έχει νόημα να είναι ανοιχτό ένα θέμα στο οποίο δεν απευθύνεται σε όλα τα μέλη. Υπονοούμενα, προσβολές, ειρωνικά σχόλια, μπηχτές, λίστες με παρέες, μανιφέστα, διχαστικές τοποθετήσεις (εμείς και εσείς), συνέχεια 1ο και 2ο πληθυντικό. Και ελάχιστες έως μηδαμινές οι γενικές τοποθετήσεις ή οι προσωπικές απόψεις επί των πολιτικών θεμάτων.
Δεν μου αρέσει που άλλα θέματα πάνε να μετατραπούν σε πολιτικό ρινγκ. Ξανά τα ίδια. Δεν υπάρχει σωτηρία.
-
Παλεύοντας με τον καιρό
Κάθε χρόνο, τέτοιες μέρες, χάνω τα κουράγια μου. Σε αυτά τα χαμηλά βουνά δεν ταιριάζει ο χειμώνας – σε τέτοια θάλασσα. Είμαι νησιώτης. Μ' αρέσει ο ήλιος που κατσάρει στο νερό της θάλασσας στις 10 το πρωί. Δεν καταλαβαίνω το κρύο, τα κουκουλωμένα σώματα, τη γρίπη, το πετρέλαιο, το παγωμένο χώμα, τα σκυλιά που κοιμούνται στους εξαερισμούς – δεν είναι εδώ Νέα Υόρκη, είναι Μεσόγειος ζεστή. Θέλω να περάσουν γρήγορα αυτές οι μέρες, να σκάσουν τα πρώτα φύλλα στα μαύρα κούτσουρα, να πάμε πάλι στα νησιά – το χιόνι είναι η λέπρα της γής, έλεγε ο Μπρετόν.
https://www.lifo.gr/blogs/imerologio/mayro-synnefo-ena-poly-post-toy-stathi-tsagkaroysianoy -
Δεν μου αρέσει ο προσβλητικός λόγος αρκετών συμφουρομιτών -με ύφος καρδηναλίου πάντα- για κάτι που αρέσει σε κάποιον και αυτοί δεν συμφωνούν.
Δεν μου αρέσει ότι μερικοί συμφορουμίτες αντιδρούν με οργή απατημένου συζύγου σε όποιον γράψει ότι δεν εκτιμάει ιδιαίτερα κάποια εταιρεία την οποία οι ίδιοι έχουν τοποθετήσει σε εικονοστάσι.
Δεν μου αρέσει να υπάρχουν εικονοστάσια...
Μου αρέσει όλα να είναι υπό συνεχή έλεγχο και κριτική... -
Δεν μου αρέσει που αυτό το forum έχει τη φήμη ότι είναι εχθρικό προς τα αυτοκίνητα της vag. Δεν θα κρίνω αν ισχύει αυτό ή όχι, δεν μου αρέσουν γενικά οι ταμπέλες σε πρόσωπα, πράγματα ή καταστάσεις. Αδικούν την ουσία και μεταφέρουν τα πάντα σε επίπεδο εντυπώσεων και συνθηματολογίας.
Προσέξτε το πάντως συμφουρίτες, μέχρι να καταλάβει την Ελλάδα ο Tavares και η Peugeot παραμένουμε πλειοψηφία οι vag-ίτες!!! χα, χα...
Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]