-
Κανένας άτυχος δεν πνίγηκε.
Ένας άνθρωπος πετάχτηκε στη θάλασσα από δίποδα κτήνη ,τα οποία στη συνέχεια αποχώρησαν σαν να μην συμβαίνει τίποτα,χωρίς καν να προσπαθήσουν να τον βοηθήσουν έστω καθυστερημένα.
Ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και συνεργεία για την ίδια κατηγορία λοιπόν ,καμμία ατυχία.
Αλίμονο αν καταντήσουμε να βασιζόμαστε στην τύχη για να επιβιώσουμε από το κάθε κάθαρμα σε αυτή τη χώρα,αν και πλέον είμαστε πολύ κοντά σε αυτό! -
Αν όλα αυτά τα κτήνη αντί να τους βάζουν εσώκλειστους στην φυλακή να πίνουν, να τρώνε και να βλέπουν τηλεόραση, τους έβαζαν σε χωράφια να κάνουν αγροτικές εργασίες δεν θα υπήρχε θέμα έλλειψης εργατών γης.
-
@storm said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Αν όλα αυτά τα κτήνη αντί να τους βάζουν εσώκλειστους στην φυλακή να πίνουν, να τρώνε και να βλέπουν τηλεόραση, τους έβαζαν σε χωράφια να κάνουν αγροτικές εργασίες δεν θα υπήρχε θέμα έλλειψης εργατών γης.
Α να αγιάσει το στόμα σου. Χρόνια το λέω ότι η φυλακή ειναι μια ηλίθια ποινή με κανένα όφελος και αποτέλεσμα. Αναγκαστική εργασία (δωρεάν φυσικά) και παροχή στους πολίτες.
-
Εγώ πάντως το σκέφτηκα αρκετά πριν το γράψω αυτό, παρόλο που το πιστεύω.
Είναι λεπτές οι ισορροπίες και στο φόρουμ δεν θέλει και πολύ για να ξεκινήσουν τα υπονοούμενα για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, περί βασανιστηρίων, περί κράτος δικαίου, περί τάξης και ασφάλειας, περί αστυνομοκρατίας...περί...περί... -
Όχι ρε αυτό δεν είναι οι αγροτικές φυλακές;
Γενικά είμαι υπέρ των κοινωνικών εργασιών. Από το πιο απλό ως το αρκετά βαρύ.
Για παράδειγμα αυτός που γεμίζει γραφιτι θα καθαρίσει όλη την πόλη, περιοχή που έχει λερώσει. Δεν ξέρω αν ξέρετε πόσο δύσκολο είναι να βγάλεις ενα γκράφιτι. Δεν πειράζει θα το μάθει και αυτός από πρώτο χέρι.
Μέχρι τους εμπρηστες όπου θα αναδασωσουν ολόκληρα βουνά μόνοι τους. Ενώ θα βοηθούν στην πυρόσβεση και μετά το βράδι στο κελί τους.
-
Αν η κοινωνική εργασία είναι π.χ. ο καθαρισμός δασών και η διάνοιξη δρόμων με τσάπες για πυρασφάλεια τότε εγώ περιμένω να χαρακτηρισθεί ως καταναγκαστική αυτή η εργασία και αμέσως θα ξεκινήσουν πορείες και συλλαλητήρια.
Αν η κοινωνική εργασία είναι να ποτίζει ένας φυλακισμένος ντοματούλες σε ένα χωραφάκι για ξεμούδιασμα, τότε ας κάτσει να δει τηλεόραση στο κελί το 33...
-
Εγώ πάντως το σκέφτηκα αρκετά πριν το γράψω αυτό, παρόλο που το πιστεύω.
Είναι λεπτές οι ισορροπίες και στο φόρουμ δεν θέλει και πολύ για να ξεκινήσουν τα υπονοούμενα για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, περί βασανιστηρίων, περί κράτος δικαίου, περί τάξης και ασφάλειας, περί αστυνομοκρατίας...περί...περί...Εεε και? Τι σε απασχολεί η γνώμη ανθρώπων που δεν γνωρίζεις? Και για εμένα λένε και ποσώς με ενδιαφέρει, οι απόψεις μου είναι γνωστές και ενοχλητικές στους δήθεν ευαισθητούληδες.
@lap said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Όχι ρε αυτό δεν είναι οι αγροτικές φυλακές;
Ναι, αλλά έχουν ατονίσει και δεν δουλεύαν ποτέ σωστά και είναι για ήπια εκγλήματα. Τιμωρία δεν είναι να είσαι αραχτός όλη μέρα με τσάμπα φαγητό κλπ (οι φορολογούμενοι τα πληρώνουμε Λαπ!!), αλλά να προσφέρεις εργασία φυσικά δωρεάν. Στη Σιγκαπούρη το εφάρμοζαν και ήταν εξαιρετική ιδέα και έξυπνη. Στρώσιμο δρόμων, καθαριότητα δρόμων και άλλες τέτοιες δουλειές γινόντουσαν και από τους φυλακισμένους - μείωση δημόσιου κόστους! Αλλά ποια κυβέρνηση τολμάει να κάνει τέτοια πράγματα, καλύτερα να πάνε φυλακή να βγουν 2 φορές εγκληματίες, αφού θα έχουν μάθει και πράγματα.
-
Αν η κοινωνική εργασία είναι π.χ. ο καθαρισμός δασών και η διάνοιξη δρόμων με τσάπες για πυρασφάλεια τότε εγώ περιμένω να χαρακτηρισθεί ως καταναγκαστική αυτή η εργασία και αμέσως θα ξεκινήσουν πορείες και συλλαλητήρια.
Αν η κοινωνική εργασία είναι να ποτίζει ένας φυλακισμένος ντοματούλες σε ένα χωραφάκι για ξεμούδιασμα, τότε ας κάτσει να δει τηλεόραση στο κελί το 33...
Υπάρχει κοινωνική εργασία με νόημα... π.χ. να βάζεις οδηγό που πιάστηκε μεθυσμένος, σε κέντρο αποκατάστασης θυμάτων τροχαίων, να βάζεις νεανία που έκανε γκραφίτι σε συνεργείο καθαρισμού...
Λύσεις που αναφέρεις παραπάνω, δυστυχώς δοκιμάστηκαν στην Ελλάδα υπό άλλα πολιτεύματα και φυσικά η πολιτική ορθότητα δεν μας επιτρέπει να τα σχολιάσουμε πλέον. Όχι πολιτισμένα τουλάχιστον.
Ας αποδεχτούμε όμως ότι ο σωφρονισμός ορισμένων ανθρώπων είναι εκτός των δυνατότήτων του συστήματος και πρέπει να βρεθεί άλλος τρόπος τιμωρίας τους. Έχω όμως την εντύπωση ότι σε κράτη που χρησιμοποιούνται κρατούμενοι σε δημόσια έργα, υπάρχει καθεστώς μισθοδοσίας-ανταπόδοσης.
-
@antonakis said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Ας αποδεχτούμε όμως ότι ο σωφρονισμός ορισμένων ανθρώπων είναι εκτός των δυνατότήτων του συστήματος και πρέπει να βρεθεί άλλος τρόπος τιμωρίας τους. Έχω όμως την εντύπωση ότι σε κράτη που χρησιμοποιούνται κρατούμενοι σε δημόσια έργα, υπάρχει καθεστώς μισθοδοσίας-ανταπόδοσης.
Ας είμαστε ειλικρινείς: σωφρωνισμός δεν υπάρχει, είναι μια ωραία θεωρία (σαν τον κομμουνισμό) αλλά στην πράξη δεν υπάρχει. Το σωστό λέγεται τιμωρία και αυτό θέλει και ο πολίτης, ο εγκληματίας να τιμωρηθεί για αυτό που έκανε, όχι να τον χαϊδεύουμε μπας και γίνει καλύτερος άνθρωπος - δεν θα γίνει. Και σε εγκλήματα οικονομικά, ούτε φυλακή ούτε τίποτα. Απλά αποπληρωμή του ποσού με τόκους είτε με δήμευση περιουσίας είτε με εργασία μέχρι να αποπληρωθεί.
Δεν ξέρω για άλλα κράτη αλλά στην Σιγκαπούρη που εφάρμοζαν το σύστημα οι κρατούμενοι να εργάζονται η πληρωμή τους κάλυπτε το φαγητό και την στέγη τους, αφόύ δεν επιβάρυναν τους φορολογούμενους.
-
@fanis75 said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Δεν ξέρω για άλλα κράτη αλλά στην Σιγκαπούρη που εφάρμοζαν το σύστημα οι κρατούμενοι να εργάζονται η πληρωμή τους κάλυπτε το φαγητό και την στέγη τους, αφόύ δεν επιβάρυναν τους φορολογούμενους.
Γενικά λύσεις υπάρχουν. Αλλά δυστυχώς αυτοί που θα έπρεπε να είναι μέσα, είναι έξω, αλλά αυτό είναι άλλο post για Δε μαρέσει...
-
@pgs said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Και πώς αναγκάζεις ένα κατάδικο να δουλέψει χωρίς μαστίγιο;
Α. Αν θέλει να σωφρωνιστεί, ήτοι έχει μετανιώσει για ότι έκανε, θα εργαστεί εθελοντικά και θα ανταμειφθεί.
Β. Ειδάλως θα μείνει μέσα, ίσως χωρίς άλλα οφέλη βελτίωσης καθημερινής διαβίωσης.
(φαντάζομαι)
Βέβαια, έχει κάλπες στις φυλακές εδώ. -
Όπως λέει ο Αντώνης παραπάνω. Και επίσης.....
Όπως αναγκάζεις κάθε άνθρωπο: με τον φόβο. Γιατί μην μου πεις ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων θα δούλευε εαν δεν φοβόταν ότι θα απολυθεί - απόδειξη το Ελληνικό Δημόσιο. -
Α. Αν θέλει να σωφρωνιστεί, ήτοι έχει μετανιώσει για ότι έκανε, θα εργαστεί εθελοντικά και θα ανταμειφθεί.
Β. Ειδάλως θα μείνει μέσα, ίσως χωρίς άλλα οφέλη βελτίωσης καθημερινής διαβίωσης.
(φαντάζομαι)
Βέβαια, έχει κάλπες στις φυλακές εδώ.Άρα αν δουλέψει πληρώνεται.
Αν δεν δουλέψει δεν πληρώνεται.Παιδιά... μόλις ανακάλυψα ότι είμαι στη φυλακή!
-
(φαντάζομαι)
Βέβαια, έχει κάλπες στις φυλακές εδώ.Άρα αν δουλέψει πληρώνεται.
Αν δεν δουλέψει δεν πληρώνεται.Παιδιά... μόλις ανακάλυψα ότι είμαι στη φυλακή!
Ρε pgs η επαγωγική λογική σου είναι θέμα προς επιστημονική διερεύνηση.
Χαχαχαχαχα
-
Για αυτό και θεωρείται καταναγκαστική εργασία, ακόμη και το εξαναγκαστικό (π.χ. με το μαστίγιο) πότισμα μία ντοματιάς σε μία γλάστρα.
Ακόμη το ενδεχόμενο πρότασης μείωσης του χρόνου ποινής δεν μπορεί να εφαρμοσθεί γιατί ήδη ισχύει. Μπαίνει κάποιος μέσα στο Γεντι Κουλέ για 20 χρόνια και στα 5 χρόνια είναι έξω...
-
Με λίγα λόγια δεν υπάρχει (νόμιμος) τρόπος να αναγκάσεις κατάδικο να δουλέψει...
Γιατί να μην υπάρχει? Φυσικά και υπάρχει...θέμα νομικού πλαισίου είναι και επειδή δεν το γνωρίζω (δεν ειμαι νομικός), ίσως και να υπάρχει. Αλλιώς αλλαγή νόμου. Όπως είπε και ο Palpatine: "I will make it legal".
-
Με λίγα λόγια δεν υπάρχει (νόμιμος) τρόπος να αναγκάσεις κατάδικο να δουλέψει...
Για να είναι κάτι νόμιμο, πρέπει να υπάρχει νόμος που να το επιτρέπει, οπότε είναι θέμα πολιτικής βούλησης και λαϊκής αποδοχής.
*** χααχχα τα ίδια με το φάνη γράφω σήμερα....
-
Τι πρέπει να γίνει δηλαδή για να παραιτηθεί κάποιος;
Ποια ήταν η τελευταία φορά που παραιτήθηκε υπουργός στην Ελλάδα αλήθεια? Εννοώ πλήρως, να φύγει κι από τη βουλή?
-
Κίνητρο ρε παιδιά. Υψηλή ποινή αν κάθεσαι, μειωμένη ποινή εάν εργάζεσαι σε κοινωνικη εργασία.
-
@lap said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Κίνητρο ρε παιδιά. Υψηλή ποινή αν κάθεσαι, μειωμένη ποινή εάν εργάζεσαι σε κοινωνικη εργασία.
Όποιος κάνει κοινωνική εργασία δώρο ένα Chaos από τον Σπύρο.
Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]