-
Με τον περιορισμό κυκλοφορίας δε νομίζω να πάρει κάποιος τώρα καινούργιο αυτοκίνητο.
Πιθανότατα μέχρι Σεπτέμβρη δεν θα κινείται φύλο.
Λογικά μέχρι τότε όλες οι εταιρίες θα κάνουν προσφορές για να προσελκύσουν πελάτες.
Όσοι ενδιαφέρονται για νέο αυτοκίνητο με λίγη υπομονή πιθανότατα θα ωφεληθούν.
Άντε μπας και το πανάκριβο αλλά πολύ καλό captur πέσει κάπως ..... Αμήν -
Αχ Κούλα με τίποτα ... Η Γεωργία Βασιλειάδου σε αμάξι...
Εδώ για τους ευσωμους συμφορουμητες η Αχ! Κουλαρα.
https://www.carwale.com/marutisuzuki-cars/xl6/images/?category=interior
-
Δεν είμαστε εύσωμοι , είμαστε Αρχοντικοί ....
Οπότε Κούλες και Κουλάρες τσού....
-
Έχοντας μπει πρόσφατα στο νέο 2008 απογοητεύτηκα από την ποιότητα κατασκευής του τόσο εγώ όσο και η σύζυγος. Απορώ πως δεν το έχει σχολιάσει κανείς άλλος. Τα υλικά στο ταμπλό και στην κονσόλα, στην καλύτερη, τα λες μέτρια. Τα καθίσματα δε είναι τόσο ψεύτικα που αν τα πιάσεις με λίγη δύναμη νομίζεις ότι θα ξεκολλήσουν ή ότι θα σου μείνει στο χέρι κάποιο κομμάτι. Αυτή η αίσθηση είναι περισσότερο έντονη αν πιάσεις το κάτω μέρος του καθίσματος, εκεί δηλαδή που κάθεσαι, αφού το κάθισμα μοιάζει να έχει φτιαχτεί από ένα 'λεπτό' κομμάτι υλικών χωρίς να έχει τη συνηθισμένη στιβαρότητα των καθισμάτων αυτοκινήτου. Έχοντας εντυπωσιαστεί από τη σχεδίαση του αυτοκινήτου, τόσο μέσα όσο και έξω, το 'μελέτησα' όταν ήρθε στην αντιπροσωπεία στην Κηφισίας σ' όλες τις εκδόσεις. Μπήκα και στο 3008 και εκεί τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα αλλά και πάλι δεν μπορώ να πω ότι με έπεισε. Σημειώνω ότι, όπως ανέβαινα την Κηφισίας, μπήκα πρώτα στην Kia όπου και αναπάντεχα εντυπωσιάστηκα από την ποιότητα κατασκευής του Xceed, του Ceed, κ.λπ. Κατόπιν μπήκα στην Peugeot, με μεγάλη ανυπομονησία, αλλά εν τέλει έφυγα απογοητευμένος δεδομένης και της αδικαιολόγητα υψηλής τιμής των Peugeot για αυτά που προσφέρουν. Αναμένω και το νεο Captur αλλά μάλλον οι χώροι επιβατών από αυτά που διαβάζω είναι μικρότεροι του αναμενόμενου. Επίσης οι τιμές του είναι κάπου 2000€ υπερτιμολογημένες. Επίσης θέλω να πω ότι μην ψαρώνετε με το marketing των εταιρειών που λέει ότι τα νεα B-SUV έχουν παρόμοιους χώρους με τα λίγο παλαιότερα C-SUV. Δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Π.χ. το νέο Captur στις μετρήσεις που βλέπω δεν έχει καμία σχέση με το Kadjar.
Το capture το είχα στην shortlist αλλά δυστυχώς άργησε αρκετά και κατέληξα στο 2008. Καλουτσικες οι τιμές πάντως και μεγάλη ποικιλία. Βλέποντας το εσωτερικό από τις φωτό δεν μου αρεσει, από κοντά ίσως του ρίξω μια ματιά αργότερα έτσι για να δω τι εχασα.
Τώρα επειδή εψαξα όλητην αγορά σε b-c suv αλλά έτυχε και δοκίμασα και πιο premium πχ x2, a class, BMW 1 διαφωνώ κάθετα με το σχόλιο περί ποιότητας κατασκευής του 2008. Η active δείχνει λίγο φτωχή αλλά ποιοτικά δεν είδα θέμα. Αν θεωρείς το εσωτερικό της allure και της GT line μη ποιοτικό τότε είσαι για gla και X2 στις καλές τους εκδόσεις. Ναι συμφωνώ για το xceed το οποίο όμως έχει αρκετα πιο συμβατικό σχεδιασμό μέσα.
-
Πολύ ακριβό, με ελλείψεις στον εξοπλισμό ακόμα και στην έκδοση Initiale.
-
Ίσως το lpg για χιλιομετροφαγους που φοβούνται τι θα γίνει στο μέλλον με τα ντίζελ, κατά τα αλλά πολύ ακριβό για τον εξοπλισμό του.
-
Το xceed είναι ανώτερης κατηγορίας αφού βασίζεται στο ceed. Τα 2008 και captur είναι b-suv δηλαδή στην μικρή κατηγορία. Σίγουρα θα υπάρχει διαφορά ποιότητας. Το captur dci 95 dynamic 22 χιλιάρικα; Εντάξει έχουν ξεφύγει τα μικρά suv. Το kadjar dci με τα 115 στην έκδοση sport που μπορεί να είναι φτωχότερο έχει 21.700.
-
Το xceed είναι ανώτερης κατηγορίας αφού βασίζεται στο ceed. Τα 2008 και captur είναι b-suv δηλαδή στην μικρή κατηγορία. Σίγουρα θα υπάρχει διαφορά ποιότητας. Το captur dci 95 dynamic 22 χιλιάρικα; Εντάξει έχουν ξεφύγει τα μικρά suv. Το kadjar dci με τα 115 στην έκδοση sport που μπορεί να είναι φτωχότερο έχει 21.700.
Και εγώ έτσι νόμιζα μέχρι που τα δοκίμασα back 2 back επί 3 φορές. Γνώμη μου μισό κλικ το 2008 καλύτερο σε αρκετούς τομεις εκτός της εγγύησης που εκεί δεν έχει αντίπαλο η Kia. Τώρα για την αξιοπιστία θα φανεί στην δεκαετία.
Όσο για το kadjar Vs captur, επειδή εβλεπα σοβαρα το πρώτο που για κάποιο περιεργο λογο μου άρεσε αρκετά, δεν μπορώ να προτιμήσω ένα αυτοκίνητο πενταετίας που έχει κάποια λίγα εκατοστά αέρα στην καμπίνα ή στο χώρο αποσκευών. Ναι θα έδινα το καπέλο των 2000€ λόγω φρεσκάδας και θα έπαιρνα το captur. Τα μικρά suv δεν είναι και τόσο μικρά πλέον. Αλλιώς αναμονή για τo νέο qq που πάλι θα οριοθετήσει την κατηγορία. Ίσως τα csuv πάνε στα 4.50 x 1.87-1.90 x 1.65 δηλαδή περίπου σαν το c5 aircross ωστε πραγματικά να υπάρχει διαφορά με τα b suv. Αλλά και οι τιμές μην περιμένετε να είναι στα 22-23κ για μια μεσαία εκδοση σαν την sport του kadjar ή την accenta του qq.
-
Αν εννοείς οδηγικα το πεζω ανωτέρω ναι δεν αμφιβάλω. Εγώ μόνο το ΚΙΑ έχω οδηγήσει και δεν με άφησε απόλυτα ικανοποιημένο η αίσθηση του τιμονιού και βέβαια ούτε ο χιλιαρης που μπορεί να άρπαζε από χαμηλά αλλά μετά δεν είχε τίποτα να δώσει. Όσον αφορά το μέγεθος πάλι συμφωνώ ότι αρκετά b suv είναι ικανοποιητικα πλέον αλλά λέω ότι στα ίδια χρήματα παίρνεις και μεγαλύτερα αυτοκίνητα που μπορεί να χάνουν σε εξοπλισμό και φρεσκάδα αλλά κερδίζουν σε χώρο και είναι δοκιμασμένα. Γιατί η εγγύηση στην Ελλάδα δεν είναι και τόσο 'εγγύηση' τελικά ώστε να πεςιπεις μένω ήσυχος... Από προσωπική εμπειρία το λεω
-
Ο χιλιαρης του Kia είναι ανεπαρκής και χαντακωνει το αυτοκίνητο το οποίο δίνει την αίσθηση μασιφ γερμανικής κατασκευής. Είναι λύση ανάγκης για σφιχτό μπάτζετ. Δεν έχω οδηγήσει τον χιλιαρη της ρενο αλλά έχω οδηγήσει τον 1.3 tce και το kadjar πετουσε, φαντάσου το πιο ελαφρύ captur. Αυτή τη στιγμή τα 2008 και captur είναι τοπ επιλογές και υποκαθιστούν και τα λιγο μικρότερα c suv πχ qq. Αν οι χώροι είναι πρώτη προτεραιότητα τότε προσωπικά θα περίμενα λίγο να ανανεωθεί η c suv κατηγορία και να έχουν πλέον όλα τα συστήματα ασφαλείας και πιο μοντέρνα infotainment, οθονες κτλ
-
Ο χιλιαρης του Kia είναι ανεπαρκής και χαντακωνει το αυτοκίνητο το οποίο δίνει την αίσθηση μασιφ γερμανικής κατασκευής.
Χωρίς να το έχω οδηγήσει και εγώ πιστεύω ότι πρέπει να είναι ανεπαρκής για τέτοιο αυτοκίνητο. Ίσως όταν σε λίγο που θα βγει σε ήπια υβριδική έκδοση να είναι καλύτερη επιλογή.
-
Πολύ ακριβό, με ελλείψεις στον εξοπλισμό ακόμα και στην έκδοση Initiale.
Για πες μας εσύ που τα μελέτησες τι ελλείψεις έχει η dynamic σε σχέση με τον ανταγωνισμό.
Η οποία κοστίζει €20,5χιλ. και €22,3χιλ. για 1.000cc και 1.300cc (130hp) αντίστοιχα, με μεταλλικό χρώμα και διχρωμία.
-
Σε μια μετακίνηση 6 πέρασα και το είδα στατικά απ'έξω.
Εμφανισιακά το αυτοκίνητο είναι αλλού για τη κατηγορία του.
Πολύ πιο εντυπωσιακό από τις φωτογραφίες.
-
Εκανα μια μικρη ατασταλια, πηγα σε ενα μαναβικο λιιιιιγο πιο μακρια απο το σπιτι μου :))))) για να περασω εξω απο την τεορεν της μεταμορφωσης οπου ειχαν το αμαξι πρωτη μουρη...εγω προσωπικα απο την τζαμαρια που το ειδα,για τα δικα μου υποκειμενικα γουστα, εχω μουρλοποιηθει οπως λεει και ο φιλος αυγολεμονος...το αμαξι ειναι κτηνος...οι φωτο δε λενε τιποτα τελικα... Επαναλαμβανω, στα δικα μου ματια παντα...
-
Βασίλη σε θυμάμαι πριν 4-5 μήνες που ρώταγες γενικά αν υπάρχουν νέα για το Captur...
Οπότε προφανώς είχες μουρλαθεί από πριν
Το βλέπεις τώρα και από κοντά και αποτρελένεσαι εντελώς!
Άντε λοιπόν, καλοτάξιδο
-
Βασίλη σε θυμάμαι πριν 4-5 μήνες που ρώταγες γενικά αν υπάρχουν νέα για το Captur...
Οπότε προφανώς είχες μουρλαθεί από πριν
Το βλέπεις τώρα και από κοντά και αποτρελένεσαι εντελώς!
Άντε λοιπόν, καλοτάξιδο
Φιλε μου νομιζω με εχεις παρει χαμπαρι εδω και καιρο ποσο καψουρης ειμαι...χαχαχαχα... Και ετσι για να κανουμε και λιγο πλακα μεσα σε αυτους τους δυσκολους καιρους...φαντασου τι πικρα εχω φαει που με το που ηρθε το αμαξι μπηκαμε σε καραντινα και ολα αυτα κτλ και καθομαι και το βλεπω απο τζαμαρια σα μικρο παιδι...καθησα βιτρινα δεκα λεπτα αναψα τσιγαρο και χαζευα....ουτε 10χρονο παιδι...αχαχαχαχαχαχα....κουραγιο παιδια βαστατε γερα....
-
καθομαι και το βλεπω απο τζαμαρια σα μικρο παιδι...καθησα βιτρινα δεκα λεπτα αναψα τσιγαρο και χαζευα
Αυτό μου θύμισε κλασσική μου παλιά ρουτίνα που πήγαινα να φάω κρέπα στην Ν Ερυθραία στην Χαριλάου Τρικούπη, και καθόμουνα στην βιτρίνα της Trident Cars και χάζευα τα μοντέλα της Sant'Agata (Lambos). Ποιος ξέρει αν κανένας Securiτας κοίταγε το video μετά και θα έβλεπε ένα βλαμμένο κολλημένο στην τζαμαρία να του στάζουν οι μερέντες....
Ωραίες εποχές
-
Βασιλης1985 wrote:
καθομαι και το βλεπω απο τζαμαρια σα μικρο παιδι...καθησα βιτρινα δεκα λεπτα αναψα τσιγαρο και χαζευα
Αυτό μου θύμισε κλασσική μου παλιά ρουτίνα που πήγαινα να φάω κρέπα στην Ν Ερυθραία στην Χαριλάου Τρικούπη, και καθόμουνα στην βιτρίνα της Trident Cars και χάζευα τα μοντέλα της Sant'Agata (Lambos). Ποιος ξέρει αν κανένας Securiτας κοίταγε το video μετά και θα έβλεπε ένα βλαμμένο κολλημένο στην τζαμαρία να του στάζουν οι μερέντες....
Ωραίες εποχές
Κλαιω.......!! Εισαι ενας απο εμας...!
-
Συμφωνώ, ειδικά μπρος και πίσω είναι πολύ ωραίο ενώ από το πλάι είναι πιο συμβατικό. Αλλά η renault τσιγκουνεύτηκε λίγους πόντους μήκος πχ 4.30-4.35 για να έχει το τέλειο μεγεθος τόσο για οικογενειακό όσο και για μετακινήσεις σε αστικό περιβάλλον. Και θα ήταν και πιο χρήσιμο στην πράξη το σύστημα με το συρόμενο πίσω κάθισμα αν τα εκατοστά αυτά πήγαιναν για τον αέρα πίσω. Η peugeot με το 2008 τα πήγε καλά στο μήκος αλλά τσιγκουνεύτηκε λίγους πόντους πλάτος ακόμα.
-
Αλλά η renault τσιγκουνεύτηκε λίγους πόντους μήκος πχ 4.30-4.35 για να έχει το τέλειο μεγεθος τόσο για οικογενειακό όσο και για μετακινήσεις σε αστικό περιβάλλον.
Τι εννοούμε λέγοντας αστικό περιβάλλον;
Αν εννοούμε για Αθήνα, Αμπελόκηπους-Πατήσια-Μαρούσι-Ν.Ιωνία-Γαλάτσι κ.τ.λ., τότε 4.35μ. είναι πολύ.Πιο χρήσιμο ίσως κάτι έως 4.15-4.20μ. -κι ακόμη καλύτερα- και μικρότερο. Άν εννοούμε π.χ. Βριλήσσια,Παλλήνη,Αγ. Στέφανο κ.α. τέτοιου τύπου προάστια 4.30μ. και 4.50μ. είναι ο.κ. Ή αν η καθημερινή μετακίνηση περιλαμβάνει από parking σε parking κι εκεί ο.κ.
Επίσης, όπως σωστά επισημαίνεις, παίζει ρόλο και το πλάτος σε κάποιες δύσκολες,στενές καταστάσεις μέσα σε πόλη.
Renault Captur II