Έχοντας μπει πρόσφατα στο νέο 2008 απογοητεύτηκα από την ποιότητα κατασκευής του τόσο εγώ όσο και η σύζυγος. Απορώ πως δεν το έχει σχολιάσει κανείς άλλος. Τα υλικά στο ταμπλό και στην κονσόλα, στην καλύτερη, τα λες μέτρια. Τα καθίσματα δε είναι τόσο ψεύτικα που αν τα πιάσεις με λίγη δύναμη νομίζεις ότι θα ξεκολλήσουν ή ότι θα σου μείνει στο χέρι κάποιο κομμάτι. Αυτή η αίσθηση είναι περισσότερο έντονη αν πιάσεις το κάτω μέρος του καθίσματος, εκεί δηλαδή που κάθεσαι, αφού το κάθισμα μοιάζει να έχει φτιαχτεί από ένα 'λεπτό' κομμάτι υλικών χωρίς να έχει τη συνηθισμένη στιβαρότητα των καθισμάτων αυτοκινήτου. Έχοντας εντυπωσιαστεί από τη σχεδίαση του αυτοκινήτου, τόσο μέσα όσο και έξω, το 'μελέτησα' όταν ήρθε στην αντιπροσωπεία στην Κηφισίας σ' όλες τις εκδόσεις. Μπήκα και στο 3008 και εκεί τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα αλλά και πάλι δεν μπορώ να πω ότι με έπεισε. Σημειώνω ότι, όπως ανέβαινα την Κηφισίας, μπήκα πρώτα στην Kia όπου και αναπάντεχα εντυπωσιάστηκα από την ποιότητα κατασκευής του Xceed, του Ceed, κ.λπ. Κατόπιν μπήκα στην Peugeot, με μεγάλη ανυπομονησία, αλλά εν τέλει έφυγα απογοητευμένος δεδομένης και της αδικαιολόγητα υψηλής τιμής των Peugeot για αυτά που προσφέρουν. Αναμένω και το νεο Captur αλλά μάλλον οι χώροι επιβατών από αυτά που διαβάζω είναι μικρότεροι του αναμενόμενου. Επίσης οι τιμές του είναι κάπου 2000€ υπερτιμολογημένες. Επίσης θέλω να πω ότι μην ψαρώνετε με το marketing των εταιρειών που λέει ότι τα νεα B-SUV έχουν παρόμοιους χώρους με τα λίγο παλαιότερα C-SUV. Δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Π.χ. το νέο Captur στις μετρήσεις που βλέπω δεν έχει καμία σχέση με το Kadjar.
Το capture το είχα στην shortlist αλλά δυστυχώς άργησε αρκετά και κατέληξα στο 2008. Καλουτσικες οι τιμές πάντως και μεγάλη ποικιλία. Βλέποντας το εσωτερικό από τις φωτό δεν μου αρεσει, από κοντά ίσως του ρίξω μια ματιά αργότερα έτσι για να δω τι εχασα.
Τώρα επειδή εψαξα όλητην αγορά σε b-c suv αλλά έτυχε και δοκίμασα και πιο premium πχ x2, a class, BMW 1 διαφωνώ κάθετα με το σχόλιο περί ποιότητας κατασκευής του 2008. Η active δείχνει λίγο φτωχή αλλά ποιοτικά δεν είδα θέμα. Αν θεωρείς το εσωτερικό της allure και της GT line μη ποιοτικό τότε είσαι για gla και X2 στις καλές τους εκδόσεις. Ναι συμφωνώ για το xceed το οποίο όμως έχει αρκετα πιο συμβατικό σχεδιασμό μέσα.