-
Με πάνω από 30χιλ παίρνεις σχεδόν ότι αυτοκίνητο θέλεις.
Πρέπει να είναι τρελαμένος για να δώσει κάποιος αυτό το ποσό για όχι πρημιουμ σήμα.
Προσωπικά, πλέον σκέφτομαι το καμικ στα 24 περίπου ή το γκολφ στα 26 πάντα σε αυτόματο και μεγαλύτερο από 1,0lt.
Σκεφτόμουν σοβαρά τα γαλλικά (ως ευχαριστημένος κάτοχος p.307 17ετίας) αλλά με τις τιμές αυτές πικράθηκα.
-
Με πάνω από 30χιλ παίρνεις σχεδόν ότι αυτοκίνητο θέλεις.
Πρέπει να είναι τρελαμένος για να δώσει κάποιος αυτό το ποσό για όχι πρημιουμ σήμα.
Προσωπικά, πλέον σκέφτομαι το καμικ στα 24 περίπου ή το γκολφ στα 26 πάντα σε αυτόματο και μεγαλύτερο από 1,0lt.
Σκεφτόμουν σοβαρά τα γαλλικά (ως ευχαριστημένος κάτοχος p.307 17ετίας) αλλά με τις τιμές αυτές πικράθηκα.
Μεγαλη συζητηση αυτή, πιστεύω το 2020 απλα παιρνεις το αυτοκίνητο που σου αρέσει. Ολα τα αυτοκίνητα ειναι καλα πλεον και αξιόπιστα (PSA και Κορεατικα ειδικα εχουν κανει αλματα).
Εν τέλει, αν θες τη γνωμη μου, η Initiale Paris ειναι λιγοτερο premium απο το Q2; Αν δεις τα 2 αυτοκινητα μεσα το Renault εχει πολύ ποιοτικότερα υλικα και ποιο τολμηρη σχεδίαση, θα επαιρνες το αλλο με τα 2 χρονια εγγύησή του και κινητηρες/κιβωτια VAG (και Skoda/Seat) μονο και μονο επειδη εχει το σημα με τους κύκλους;
Και ας μην μιλήσουμε για 2008/3008 που τα θεωρώ μια κλάση ανώτερα απο Renault.
Ας πουμε το Allure 2008 ξεκιναει απο 21.500 (τοσο δεν εχει;), το ακριβοτερο Q2 ειναι ποιο εντυπωσιακό, με ποιο μοντερνο εσωτερικο, με περισσοτερη τεχνολογία και καλυτερη ποιότητα υλικών; Οχι!
Αν θες να πας VAG κοιτα και το Karoq, 10 ποντους μεγαλυτερο απο το Kamiq ειναι μονο και πολυ ποιο SUV, ενω για καποιο ανεξηγητο λογο το Kamiq εχει χώρο αποσκευών χειροτερο ακομη κ απο το Arona (σε σχημα και ανεση φορτωσης κατα τη γνωμη μου).
-
..........
Ας πουμε το Allure 2008 ξεκιναει απο 21.500 (τοσο δεν εχει;), το ακριβοτερο Q2 ειναι ποιο εντυπωσιακό, με ποιο μοντερνο εσωτερικο, με περισσοτερη τεχνολογία και καλυτερη ποιότητα υλικών; Οχι!
Αν θες να πας VAG κοιτα και το Karoq, 10 ποντους μεγαλυτερο απο το Kamiq ειναι μονο και πολυ ποιο SUV, ενω για καποιο ανεξηγητο λογο το Kamiq εχει χώρο αποσκευών χειροτερο ακομη κ απο το Arona (σε σχημα και ανεση φορτωσης κατα τη γνωμη μου).
Αγαπητέ συμφορουμήτη, το p.2008 allure αυτόματο νομίζω έχει 27,4χιλ€ το οποίο θεωρώ επίσης πολύ ακριβό. Η δε peugeot (=από τις αγαπημένες μου μάρκες) έχει ολίγον ξεφύγει -αρνητικά (πάντα κατά την ταπεινή μου γνώμη) - με όλα αυτά τα i-copcit, μικρά τιμόνια κλπ (και τεράστιες τιμές). Προσανατολίστηκε δε πολύ στην σπορ εμφάνιση και στην μόδα της εποχής και άφησε τα 'κυριλίκια' (=ανοιχτόχρωμα εσωτερικά κλπ) για άλλους. Οπότε, εγώ που είμαι οι 'άλλοι' έχω θέμα, όσο και αν μου αρέσει η peugeot.
Το karoq που αναφέρεις δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Ψάχνω για μαζεμένο αυτοκίνητο με σχετικά καλούς χώρους, ποιοτικό (και ανοιχτόχρωμο εσωτερικό), 4κύλινδρο και αυτόματο και να μην ξεφεύγει στην τιμή. Μέχρι στιγμής τα kamiq και γκολφ έχουν καλές πιθανότητες αλλά συνεχίζω το ψάξιμο..
-
Dublin wrote:
Αγαπητέ συμφορουμήτη, το p.2008 allure αυτόματο νομίζω έχει 27,4χιλ€ το οποίο θεωρώ επίσης πολύ ακριβό. Η δε peugeot (=από τις αγαπημένες μου μάρκες) έχει ολίγον ξεφύγει -αρνητικά (πάντα κατά την ταπεινή μου γνώμη) - με όλα αυτά τα i-copcit, μικρά τιμόνια κλπ (και τεράστιες τιμές). Προσανατολίστηκε δε πολύ στην σπορ εμφάνιση και στην μόδα της εποχής και άφησε τα 'κυριλίκια' (=ανοιχτόχρωμα εσωτερικά κλπ) για άλλους. Οπότε, εγώ που είμαι οι 'άλλοι' έχω θέμα, όσο και αν μου αρέσει η peugeot.
Το karoq που αναφέρεις δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Ψάχνω για μαζεμένο αυτοκίνητο με σχετικά καλούς χώρους, ποιοτικό (και ανοιχτόχρωμο εσωτερικό), 4κύλινδρο και αυτόματο και να μην ξεφεύγει στην τιμή. Μέχρι στιγμής τα kamiq και γκολφ έχουν καλές πιθανότητες αλλά συνεχίζω το ψάξιμο..
4κύλινδρος είναι ο 1.3 της Renault/Nissan και είναι μάλλον το ποιο ενδιαφέρον κινητήριο σύνολο του γκρουπ αυτού. Σύγχρονος και με πολύ καλά τεχνικά χαρακτηριστικά. Αξιοπιστία θα δείξει γιατί είναι καινούργιος σχετικά. Δεν έχεις πολλές επιλογές σε 4κύλινδρο βέβαια.
Όσο για το Kamiq, δες το πρώτα από κοντά, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα φυσικά!
Το Golf έχει αναμφισβήτητα πολύ επιθετική τιμολογιακή πολιτική, δεν το έπαιρνα ούτε με 15.000 αλλά εγώ δεν είμαι το
target group του, εσύ μάλλον είσαι.
-
@admins: Ας μεταφερθεί στους Κατασκευαστές/Μοντέλα αφού είναι πια διάθεσιμο
-
Iouda περίμενε το νεο jazz αν σ αρέσει σε αισθητική, είναι ολοκληρωμένο πακετάκι αλλά κάπως ακριβό.
Συμφωνώ πως το 2008 δεν είναι υποδεέστερο του q2.
-
Με τέτοιες τιμές κατάφεραν να συμφέρει περισσότερο το kadjar..
-
Με τέτοιες τιμές κατάφεραν να συμφέρει περισσότερο το kadjar..
Αν συνυπολογίσει κανείς ότι παίζουν και πολύ καλές προσφορές στο Kadjar αυτή τη περίοδο, ενώ στο captur αποκλείεται άμεσα κάτι τέτοιο, σαφώς. Απλά το captur ποντάρει στη φρεσκάδα του.
-
...... Απλά το captur ποντάρει στη φρεσκάδα του.
Το captur είναι πολύ εμφανίσημο και (φαίνεται) ποιοτικό αυτοκίνητο και θα πάει πολύ καλά στις πωλήσεις ιδιαίτερα στις οικονομικές του εκδόσεις. Πάνω από τα 26χιλ δε νομίζω να φτουρίσει (γνώμη μου).
-
Τελικά αν θελει κάποιος αυτόματο diesel με τίμιο εξοπλισμό θα πρέπει να παίξει πάνω από 27 Χιλ σε suv.
Κ αναρωτιέμαι, αξίζει να φτάσει κάποιος κοντά 30 χιλ για μη 'premium' brand (δεν έχει νόημα να ανοίξουμε θέμα για το τι θεωρεί το αγοραστικό κοινό premium brand κ τους λόγους) όταν σε 5 χρόνια η νόρμα θα είναι ηλεκτρικό plug in στα ίδια λεφτά.
Λάβετε υπόψιν επίσης πως στα εταιρικά, με τις νέες φορολογιες για τα ηλεκτρικά κάτω από 50kg co2 του χρόνου θα έχει γέμιση ο τόπος plug in leasing κ αντιστοιχα οι μάντρες με πρώην εταιρικά leasing πετρέλαια..
Εγώ πήρα τον Νοέμβριο το renegade αυτόματο πετρέλαιο στα 22κ. Με τις οποίες ελλείψεις κ προβλήματα λόγω του εισαγωγεα (που εχωαναφέρει στο αντίστοιχο θέμα) μπορεί να θεωρηθεί κ τίμια πρόταση σε σχέση με τις τιμές των νέων.
Αρχίζει κ ξεφεύγει πολύ το premium της τιμής που πρέπει να πληρώσει κάποιος για την μόδα των suv τελευταία..
Αν αγόραζα τώρα για έναν νέο οικογένειαρχη θα προτιμούσα το νέο golf eTsi κινητήρα, αν κ δεν γουστάρω γερμανικα,, έχει καλή τιμή γιστι η vw προσπαθεί να πουλήσει όσο περισσότερα μπορεί καθως σε αυτά έχει μεγαλύτερο κέρδος κ την κασαδουρα να την δώσει στο r&d ηλεκτρικών γιατί κινδυνεύει να την πατήσει όπως η νοκια...
Αλλιως 308 που ιρναι τίμιο ηήκασκαι σε αυτά τα λεφτά που ειναι κ δοκιμασμένα μοντέλα.
Αυτά από μένα
Κ μένουμε σπίτι!
-
με βάση τις τιμές των νέων b-suv (2008, Captur) κλπ γιατί κάποιος να επιλέξει ένα από αυτά και όχι ένα μοντέλο της επόμενης κατηγορίας π.χ QQ, Kadjar κλπ;
Νομίζω ότι σε μερικές περιπτώσεις συμφέρουν περισσότερο αν δεν είναι και φτηνότερα προσφέροντας μεγαλύτερους χώρους,, καλύτερα μηχανικά μέρη (π.χ δεν παίζει η βλακεία με τα ταμπουρά πίσω) ηχομόνωση κλπ....Μην πέφτουμε θύματα των τμημάτων μάρκετινγκ που έχουν βρει τη χρυσή αγελάδα με τα b-suv και την αρμέγουν.
γνώμη πάντα...
-
Αν αγόραζα τώρα για έναν νέο οικογένειαρχη θα προτιμούσα το νέο golf eTsi κινητήρα, αν κ δεν γουστάρω γερμανικα,, έχει καλή τιμή γιστι η vw προσπαθεί να πουλήσει όσο περισσότερα μπορεί καθως σε αυτά έχει μεγαλύτερο κέρδος κ την κασαδουρα να την δώσει στο r&d ηλεκτρικών γιατί κινδυνεύει να την πατήσει όπως η νοκια...
Νέος οικογενειάρχης και εγώ και είμαι στην αναζήτηση νέου οχήματος για 3η μελή (4α μελή στο μέλλον?!) οικογένεια. Το mild hybrid golf στην έκδοση life που είδα βγαίνει 25700 κλειδί και το έχω στα υπόψιν μου να το δω/οδηγήσω απο κοντά. Στο αντίστοιχο ποσό παίρνω 2008 allure 130hp (25200) και με 24200 puma st line x. Τα δύο τελευταία μου δίνουν μεγαλύτερο πορτ παγκαζ. Σαν κατανάλωση βενζίνης λογικά καλύτερες επιλογές τα δύο mh? Με χαλάνε λίγο τα υφάσματα του golf , στα άλλα δύο έχεις δερματίνες.
με βάση τις τιμές των νέων b-suv (2008, Captur) κλπ γιατί κάποιος να επιλέξει ένα από αυτά και όχι ένα μοντέλο της επόμενης κατηγορίας π.χ QQ, Kadjar κλπ;
Νομίζω ότι σε μερικές περιπτώσεις συμφέρουν περισσότερο αν δεν είναι και φτηνότερα προσφέροντας μεγαλύτερους χώρους,, καλύτερα μηχανικά μέρη (π.χ δεν παίζει η βλακεία με τα ταμπουρά πίσω) ηχομόνωση κλπ....Μην πέφτουμε θύματα των τμημάτων μάρκετινγκ που έχουν βρει τη χρυσή αγελάδα με τα b-suv και την αρμέγουν.
γνώμη πάντα...
Αν κάποιος δεν θέλει όμως το μεγαλύτερο μήκος οχήματος της επόμενης κατηγορίας??
-
Άσχετο θυμάμαι που πήγαινα για προσφορές για το polo καθως ημουν έτοιμος να το κλείσω αλλά το άφησα για την Κούλα, και τελικά ούτε η Κούλα έμεινε.
τσπ,
θυμάμαι πως με 230 ευρώ (κάπου εκει) παίρνεις ως έξτρα το κρεμ εσωτερικό που έχει διχρωμιες στο κάθισμα και στο ταμπλό και στις πόρτες χωρίς να αλλάζεις έκδοση.
Το λεω αυτό για τα καθίσματα του golf Και τους χρωματισμούς.
-
Νέος οικογενειάρχης και εγώ και είμαι στην αναζήτηση νέου οχήματος για 3η μελή (4α μελή στο μέλλον?!) οικογένεια. Το mild hybrid golf στην έκδοση life που είδα βγαίνει 25700 κλειδί και το έχω στα υπόψιν μου να το δω/οδηγήσω απο κοντά. Στο αντίστοιχο ποσό παίρνω 2008 allure 130hp (25200) και με 24200 puma st line x.
δικαιωμα σου να προτιμάς 2008/πούμα από την γκολφω αλλά η σύγκριση σου δεν έχει κανένα νόημα. Συγκρίνεις το συμβατικό 2008 με υβριδικο,αυτόματο,ήπια υβριδικο και με μεγαλύτερη ιπποδύναμη γκολφ. Η σωστή σύγκριση θα ήταν με το απλο γκολφ των 130 ίππων που έχει 21,800.
-
Κ επίσης δεν είμαι κ τόσο σίγουρος ότι τα παραπάνω λιτρα που αναφέρουν οι εταιρείες σε σχέση με ένα γκολφ ή ένα 308 πχ, είναι 100% 'χρησιμοποίησιμα'
Δες και τα video review από carwow που κάνουν δοκιμές πόσες βαλίτσες χωράει κάθε όχημα που τεσταρουν.
Λογικά το captur από ότι έχω δει στο ίντερνετ έχει αρκετό χώρο πάντως
-
hountalas wrote:
Νέος οικογενειάρχης και εγώ και είμαι στην αναζήτηση νέου οχήματος για 3η μελή (4α μελή στο μέλλον?!) οικογένεια. Το mild hybrid golf στην έκδοση life που είδα βγαίνει 25700 κλειδί και το έχω στα υπόψιν μου να το δω/οδηγήσω απο κοντά. Στο αντίστοιχο ποσό παίρνω 2008 allure 130hp (25200) και με 24200 puma st line x.
δικαιωμα σου να προτιμάς 2008/πούμα από την γκολφω αλλά η σύγκριση σου δεν έχει κανένα νόημα. Συγκρίνεις το συμβατικό 2008 με υβριδικο,αυτόματο,ήπια υβριδικο και με μεγαλύτερη ιπποδύναμη γκολφ. Η σωστή σύγκριση θα ήταν με το απλο γκολφ των 130 ίππων που έχει 21,800.
Δεν τα συγκρίνω ακριβώς αλλά τα βάζω υποοψήφια για αγορά διότι είναι στην ίδια τιμή πάνω κάτω. Δεν ήθελα να αραδιάσω τους λόγους που κατέληξα να σκέφτομαι αυτά τα οχήματα γιατί δεν είναι του παρώντος νήματος.
Σε γενικές γραμμές πάντως το golf το σκέφτομαι λόγω υβριδικού,αυτόματου. Αν δεν είχε το πρώτο δεν ξέρω αν το έβαζα στο παιχνίδι.
Puma st line x λόγω υβριδικού
2008 λόγω μεγαλύτερων χώρων του Puma
Και όλα αυτά βάση τιμής. Έχω κάνει το ψάξιμο μου γενικά για τα +/- κάθε οχήματος
-
Τα Kadjar και QQ που αναφερετε ολοι ειναι οχηματα προηγούμενης γενιάς με σχεδόν ιδιους χωρους με το 2008 για αποσκευες κ ανθρώπους. Καθιστε να βγουν τα μοντέρνα να δειτε τοτε κόστος και να συγκρίνετε. Το Kuga ας πούμε ειναι εδώ.
Θα αντικατασταθούν παρ' αυτα μεσα στο ετος ή αρχες του αλλου τωρα με την κρίση. Τα εσωτερικά τους ειναι επισης λιγο παρωχημενα (QQ) εως πολύ (Kadjar), και ενώ το μεγεθος ειναι αρκετα μεγαλύτερο δεν ανταποκρινεται σε χωρους κ αποσκευες μεσα - αυτα εχουν οι παλιότερες πλατφόρμες.
Δεν θελουμε Golf, να το παρετε να σώσετε τη VW, χιλιες φορες να έπαιρνα Puma να σωσω τη Ford ή κανα Focus. Πηρα Peugeot και το ευχαριστιεμαι.
-
Για μένα σε αυτόματο ντίζελ παίζουν γύρω στα 20000 το 3 αιρκρος και το Κροσλαντ , ανάλογα με τους εξοπλισμούς και τις προσφορές και στα 26000 το Γκράντλαντ , επίσης ανάλογα με τις προσφορές .
Το 2008 μου αρέσει , αλλά δύσκολα θα το προτιμήσω αντί για το 5 αιρκρος .
Χαμηλό δεν θα πήγαινα αφού πλέον είναι στα 4,30-4,40 μήκος και οι χώροι τους σαν τα Β - σουβ .
Το Καπτούρ βγαίνει ακριβό και εκεί σκέφτεσαι το Κατζάρ .
-
Παρωχημένα σχεδιαστικά και σε απτή ποιότητα υλικών μπορεί. Μηχανολογικά σε καμία περίπτωση μια υπερυψωμένη νεότερη πλατφόρμα 208/Μicra/Ibiza/Polo δεν είναι καλύτερη από την υπάρχουσα των QQ/Ateca/Karoq/3008/C5 που και αυτά έχουν διαφορές μεταξύ τους σε χώρους, οδική συμπεριφορα κλπ.
Ο υποψήφιος αγοραστής καλείται να πληρώσει (π.χ 25000 για ενα Captur/2008) για το νέο design και ίσως τα καλύτερα απτά υλικά και όχι την καλύτερη μηχανολογική σχεδίαση. Αν πραγματικά πιστεύει κάποιος ότι ένα puma ή 2008 είναι καλύτερο μηχανολογικά ή ισάξιο από ένα Kuga ή 3008, δεν έχει νόημα η συζήτηση. Αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι κατά τη γνώμη μου δεν θα έπρεπε τα νέα b-suv να ειναι ακριβότερα από τα υπάρχοντα c-suv γιατί δεν προσφέρουν τίποτα παραπάνω από 'φρου-φρου και αρώματα' για να το πω λαϊκά....Πιθανό τα νέα c-suv να είναι ακόμα ακριβότερα, οπότε να δικαιολογείται και αυτή η τάση προς τα πάνω. Έλεος ομως αυτοκίνητο της Β κατηγορίας να είναι ακριβότερο από ένα της επόμενης επειδή έχει πιο ωραία σχεδίαση ή ψηφιακό πίνακα οργάνων.
Τιμιότερη αγορά σε αυτήν την κατηγορία πιστεύω ότι είναι τα Arona/C3/Kona άντε και το puma στην πρώτη του μικρουβριδικη έκδοση.
Γενικά στο θέμα αυτοκίνητο αγοράζουμε με βάση το συναίσθημα δηλαδή ότι μας αρέσει και μας φτιάχνει, αλλά όχι να λέμε και ότι τα παλιότερα c-suv είναι παρωχημένα και χειρότερα από τα νέα b-suv επειδή κάναμε μια τέτοια επιλογή.
γνώμη μου πάντα...
Τα Kadjar και QQ που αναφερετε ολοι ειναι οχηματα προηγούμενης γενιάς με σχεδόν ιδιους χωρους με το 2008 για αποσκευες κ ανθρώπους. Καθιστε να βγουν τα μοντέρνα να δειτε τοτε κόστος και να συγκρίνετε. Το Kuga ας πούμε ειναι εδώ.
Θα αντικατασταθούν παρ' αυτα μεσα στο ετος ή αρχες του αλλου τωρα με την κρίση. Τα εσωτερικά τους ειναι επισης λιγο παρωχημενα (QQ) εως πολύ (Kadjar), και ενώ το μεγεθος ειναι αρκετα μεγαλύτερο δεν ανταποκρινεται σε χωρους κ αποσκευες μεσα - αυτα εχουν οι παλιότερες πλατφόρμες.
Δεν θελουμε Golf, να το παρετε να σώσετε τη VW, χιλιες φορες να έπαιρνα Puma να σωσω τη Ford ή κανα Focus. Πηρα Peugeot και το ευχαριστιεμαι.
-
Για μένα σε αυτόματο ντίζελ παίζουν γύρω στα 20000 το 3 αιρκρος και το Κροσλαντ , ανάλογα με τους εξοπλισμούς και τις προσφορές και στα 26000 το Γκράντλαντ , επίσης ανάλογα με τις προσφορές .
Το 2008 μου αρέσει , αλλά δύσκολα θα το προτιμήσω αντί για το 5 αιρκρος .
Χαμηλό δεν θα πήγαινα αφού πλέον είναι στα 4,30-4,40 μήκος και οι χώροι τους σαν τα Β - σουβ .
Το Καπτούρ βγαίνει ακριβό και εκεί σκέφτεσαι το Κατζάρ .
Συμφωνώ απολύτως
Renault Captur II