-
Μια και πιάσαμε πάλι τα υβριδικά να ρωτήσω κάτι , αν είναι κανένας που τα έχει πρόσφατα και πιο ειδικά και ψάχνεται .
Στο γυμνάσιο - λύκειο πριν 40τόσα χρόνια , μαθαίναμε στον ηλεκτρομαγνητισμό , ότι κάθε αγωγός που διαρρέεται από ηλεκτρικό ρεύμα δημιουργεί Η/Μ πεδίο .
Αυτά τα τέρατα πανταρίες που είναι κάτω από το πίσω κάθισμα , πως προστατεύουν τους αποπάνω. Επειδή θυμάμαι τι χαμός γινόταν με την ακτινοβολία των κινητών .
Εχουν αναφερθεί πουθενά τα μέτρα προστασίας των επιβατών ?
-
Το ξέρουμε πολλοί από εμάς εδώ μεσα έχουμε κόλλημα με τον χώρο αποσκευών και εγώ προσωπικά δίνω μεγάλη σημασία για το αυτοκίνητο που θέλω να αγοράσω και στο ποια κατηγορία να επιλέξω τελικά με κριτήριο και τους χώρους επιβατών/αποσκευών από την στιγμή που το αυτοκίνητο θα το κρατήσω κάμποσα χρόνια.
Τι να κάνω φιλε Lap που έχω δίδυμα και αν δεις το double καρότσι που βάζω στο nissan micra (2013 μοντ) που είναι και της γυναίκας μου (και τι γκρίνια ακούω κάθε φορα που δεν έχω επιλέξει ακόμη νέο αυτοκίνητο εδω και 6 μηνες τωωρα) θα πεις ότι ίσως το kodiaq , C5, Tarraco etc θηρια, να μην σου είναι αρκετά τουλάχιστον για τα πρώτα 3 χρόνια, ποιες βαλίτσες κάθετα μου λες μετά....και ναι για 2-3 φορείς τον χρονο θα θέλουμε να φορτώνουμε τον πορτ μπαγκαζ αλλά τουλάχιστον να το φορτώνουμε άνετα , δεν γουστάρω μπαγκαζιερες και τα ρέστα...Πάντα προσωπική άποψη και ίσως είμαι και ειδική περίπτωση γι αυτό και η εμμονή μου με το χώρο αποσκευών και να διευκρινίσω οτι σαν οικογένεια θα έχουμε ένα μόνο αμάξι καθώς κινούμαστε καθημερινά μόνο με το Μετρό οπότε αυτό το αμάξι πρέπει να τα συνδυάζει σχεδόν όλα αν γίνεται και μεσα στην Αθήνα και για ταξίδια και βόλτες...
-
Είχε συζητηθεί και παλαιότερα, αλλά θυμάμαι ότι δεν είχαμε καταλήξει κάπου! Είναι ένα θέμα που με απασχολεί και εμένα...αλλά δεν έχω βρεί κάποια επίσημη απάντηση με τα επίπεδα ακτινοβολίας.
-
Ναι αλλά πάνω από τον κλωβό Φαραντέι , θα κάθονται από βρέφη , έως έφηβοι ...
Τι ποσοστά ακτινοβολίας παίζουν για αυτά ?
-
Απο οτι ειχα ψαξει, απο τα κουτια αυτα ειναι (θεωρητικα τουλαχιστον) μηδενικη η εξοδος των ηλεκτρομαγνικων συχνοτητων...δεν μπορουν να το διαπερασουν....
Και εμενα μου ακουγονται καπως ολα αυτα....δεν ειμαι γνωστης.
Απο την αλλη και τωρα και χωρις καποια ιδιαιτερη προστασια καθονται παιδια πανω σε αντλιες βενζινης (πολυ λιγοτερα volts φυσικα, και μαλιστα με εναλλασσομενο ρευμα, δηλαδη 'ac'), αλλα καθονται.
Edit ειχα διαβασει πως απο την ισχυ αυτων των συστηματων μια αποσταση κοντα στα 20 εκ ειναι αρκετη για να πεσει η ισχυς των πεδιων αυτων σε μηδαμινο επιπεδο.
Οποτε ψαχνοντας μπορει κανεις να καληξει σε ενα αυτοκινητο το οποιο ναι μεν ειναι υβριδικο, αλλα εχει την μπαταρια στο πορτπαγκαζ και η οποια απεχει πανω κατω 20 εκ. απο το εδρανο των παιδιων.
Η ενεργεια των ηλ μαγνη. πεδιων αλλωστε ειναι λογαριθμικη.
Επισης δεν εχει ουτε και αντλια βενζινης κατω απο το πισω καθισμα....ποιο ειναι αυτό το αυτοκινητο;;;;
Το νεο honda jazz hybrid ....κουκλακι βρε
Υ.γ Και το νεο hybrid capture εχει την μπαταρια του στο πορτπαγκαζ, δηλαδη κοντα στα 20 εκ αποστασης απο το εδρανο του πισω καθισματος.
-
Εντάξει, αλλα και αυτό υπερβολή είναι! Ποτέ δεν κουβάλησα τίποτε απο αυτά για να αφήσω τον γιο μου ενα ΣΚ στην γιαγια. Μονο σε διακοπες 2 εβδομαδων επαιρνα το παρκοκρέβατο, το καθισματάκι για φαγητό ούτε καν. Ειχαν παρει ενα πανινο που εμπαινε σε καθε καρεκλα κ ημουν σουπερ.
Κατι τέτοιο εννοείς Φάνη;;;
εγώ τέτοιο εννοώ. Δυστυχώς οι μικρές δεν ήθελαν να κοιμηθούν με την γιαγιά - παππού στο ίδιο κρεβάτι και δεν υπήρχε άλλο διαθέσιμο κρεβάτι. Τωρα η μεγάλη κοιμάται με την γιαγιά και εξορία ο παππούς στον καναπέ, ενώ η μικρή στο παρκοκρέβατο.
-
Όντας πατέρας 2 μικρών παιδιών προσθέτω και εγώ ότι τα καροτσάκια, τα παρκοκρέβατα κλπ τα χρειάζεσαι max 1 - 1,5 έτη και σε αυτό το διάστημα δεν θα τα κουβαλάς και συνέχεια.
Και εγώ 2 έχω. Ανάλογα το που πας και πόσο συχνά πας (αν εκεί που πας τα μικρά μπορούν να κοιμηθούν σε κανονικό κρεβάτι, όπως εξηγώ και παραπάνω). Νομίζω ότι το 1,5 έτος είναι πολύ αισιόδοξο και για λόγους ασφάλειας (αν σηκωθεί μέσα το βράδυ και ας έχεις βάλει κάτι τέτοιο
που μπορεί σκαρφαλώσει από πάνω και να βρεθεί με το κεφάλι κάτω στο πάτωμα) οπότε πάμε στα 2,5 χρόνια. Μετά τα 2,5 χρόνια έχουμε τα κλασικά αγαπημένα παιχνίδια, που δεν τα έχεις μέχρι τα 2,5, αλλά μετά δεν πάμε πουθενά χωρίς αυτά, που πιάνουν και αυτά χώρο (οκ όχι όσο το παρκοκρέβατο, αλλά πιάνουν)
Αν όμως πάρεις 'φορτηγό' θα πρέπει να κουβαλάς το βάρος του (αυτοκινήτου) και τον όγκο του για όσο διάστημα το έχεις.
Το να έχεις μεγάλο αυτοκίνητο στην Αθήνα είναι μία δυσάρεστη και δαπανηρή εμπειρία.
Για μένα καλύτερα να κάνεις άλλους συμβιβασμούς παρά να πάρεις μεγάλο αυτοκίνητο.
Δεν διαφωνώ σε αυτό. Τα true οικογενειακά αυτοκίνητα όμως είναι τα seg D (octavia, insignia, avensis (παει αυτό)κλπ) και τα C suv (QQ, ateca, kadjar κλπ). Οι ιδιαιτερότητες της Ελλάδας (οικονομικές, πολεοδομικές κλπ) δεν μας αφήνουν να πάμε σε αυτές τις κατηγορίες. Τα seg C και τα B suv είναι συμβιβασμός (πρώτου επιπέδου), πόσο μεγαλύτερο να κάνεις??? Μήπως στον μεγαλύτερο κάνεις και συμβιβασμό στην ασφάλεια??? Για μέσα στην πόλη νομίζω όχι, αλλά εκτός νομίζω ναι.
-
Οχι Νικ, κατι ακομα πιο απλο σαν το 3ο εδω:
https://www.funkymama.gr/3-εξυπνεσ-επιλογεσ-για-παιδικο-καρεκλα/
παναλφρο, διπλωνει να δωραει σε τσάντα και προσαρμοζεται σε καθε καρεκλα.
-
Οχι Νικ, κατι ακομα πιο απλο σαν το 3ο εδω:
https://www.funkymama.gr/3-εξυπνεσ-επιλογεσ-για-παιδικο-καρεκλα/
παναλφρο, διπλωνει να δωραει σε τσάντα και προσαρμοζεται σε καθε καρεκλα.
Τέλειο αυτό, εμάς μας είχε κάνει πάσα μια φίλη αυτό που έδειξα επειδή μεγάλωσε το δικό της (και πολλά άλλα πράγματα που αλλιώς δεν θα μπορούσαμε να τα πάρουμε, πουτάνα φτώχεια - σιχαμένε καπιταλισμέ)
-
Για μια συγχρονη οικογενεια που μενει κ σε μεγαλη πολη νομιζω το Capture/2008 οριακα επαρκούν. Αλλωστε ενω ειναι μικροτερα π.χ απο Qasqai εχουν παρομοιους χώρους ενω ειναι κ ποιο ελαφρυα (οικονομικα).
Τα καθισματακια μας ειναι GB iSize ιδια με Cybex (550 kanane) κ θα παμε οσο μπορουμε ανάποδα, να κοιτούν προς τα πισω,στο Arona ισα που έμπαιναν με ανετη δικη μου θεση οδηγησης (εμπαιναν ομως).
-
Για μια συγχρονη οικογενεια που μενει κ σε μεγαλη πολη νομιζω το Capture/2008 οριακα επαρκούν. Αλλωστε ενω ειναι μικροτερα π.χ απο Qasqai εχουν παρομοιους χώρους ενω ειναι κ ποιο ελαφρυα (οικονομικα).
Τα καθισματακια μας ειναι GB iSize ιδια με Cybex (550 kanane) κ θα παμε οσο μπορουμε ανάποδα, να κοιτούν προς τα πισω,στο Arona ισα που έμπαιναν με ανετη δικη μου θεση οδηγησης (εμπαιναν ομως).
Ανάμεσά τους δεν χωράει άνθρωπος όμως!!! Και καλά οκ, ευκαιρία να γλιτώσεις την πεθερά. Αν είναι κανένας που τον θες για παρέα, τι γίνεται???
Η μικρή είναι 18 μηνών και αρχίζει να τσινίζει ανάποδα, αρχίζει και χαζεύει έξω και το ανάποδα την ενοχλεί. Τι τραβάμε οι πατεράδες!!!
-
Dublin wrote:
Ανάμεσά τους δεν χωράει άνθρωπος όμως!!! Και καλά οκ, ευκαιρία να γλιτώσεις την πεθερά. Αν είναι κανένας που τον θες για παρέα, τι γίνεται???
Η μικρή είναι 18 μηνών και αρχίζει να τσινίζει ανάποδα, αρχίζει και χαζεύει έξω και το ανάποδα την ενοχλεί. Τι τραβάμε οι πατεράδες!!!
Οι μελετες κ τα crash test ειναι απολύτως συγκεκριμενα. Σε καποιες χωρες οπως η Σουηδια ειναι υποχρεωτικό μεχρι τα 3 κ προτείνεται εως τα 4. Ας παρει ταξι η πεθερα αν μειωσω τις πιθανότητες τραυματισμού των παιδιών!
-
Το εχω ψαξει και εγω ταξιδευτη μου, και αν δεις για τοyaris hybtrid που μ αρεσει το εψαχνα και για το ch r.
Ειμαι σουπερ ασχετος με τη φυσικη...απλα διαβαζω ετσι για πλακα διαφορες μελετες. Οποτε μη πεταξετε ντοματες.
Το ρευμα στα hybrid ειναι dc δηλαδη το ενα καλωδιο του θετικου φορτιου με το αλλο ειναι στριφογυρισμενα μεταξυ τους και το μαγνητικό πεδιο που οντως παραγεται..(που τα θυμασαι ρε μπαγασα μετα τοσους αιωνες;;; ) συντελείται στο μικροσκοπικο εκεινο σημειο μεταξυ των καλωδιων .
Tο ρευμα παει στους εναλλακτες και αλλαζει μορφη σε ac και ειτε παει προς τα πανω ή παρακατω σε ισχυ απο το αρχικο φορτιο των καλλωδιων μεχρι τα συστηματα οπως τα ηλεκτρικα μοτερς
Οι μπαταριες ειναι μεσα σε κουτια φαραντεϋ τα οποια λειτουργουν ως ασπιδα των ηλεκτρομαγνητικων πεδιων και η εξοδος του καλωδιου στις ενωσεις τους και διακλαδωσεις με την μπαταρια εχουν ενα μεταλλικο δυχτακι που απορροφα το ηλεκτρομαγνικο πεδιο. Απορροφηση δεν υπαρχει για να ειμαστε αντικειμενικοι απλα το διαίρει σε πολυ μεγαλυτερο βαθμο
Η αληθεια ειναι πως δεν υπαρχουν ακριβεις μελετες για την ηλεκτρομαγνητικη ακτονοβολια...δηλαδη ακομα δεν ξερουμε ποιο ειναι το ανωτατο οριο για εναν οργανισμο σαν τον ανθρωπο...στο περιπου παμε και με βαση τα εμπειρικα και στατιατικα στοιχεια.
Αυτα...
Τωρα ας γραψουν οι γνωστες .
-
Οι μελετες κ τα crash test ειναι απολύτως συγκεκριμενα. Σε καποιες χωρες οπως η Σουηδια ειναι υποχρεωτικό μεχρι τα 3 κ προτείνεται εως τα 4. Ας παρει ταξι η πεθερα αν μειωσω τις πιθανότητες τραυματισμού των παιδιών!
Τις ξέρω τις μελέτες και τα τεστ. Η μεγάλη έμεινε ανάποδα μέχρι τα 3, μετά ζήταγε οπωσδήποτε να γυρίσει μπροστά. Η μικρή γκρινιάζει από αρκετά νωρίτερα, πριν τα 2,5 δεν γυρνάει μπροστά όμως.
'το ανάμεσα τους δεν χωράει άνθρωπος' δεν πάει για τα καθίσματα, αλλά για την κατηγορία οχημάτων. Δεν το εξέφρασα καλά, σόρρυ. Δεν κάνεις εκπτώσεις στην ασφάλεια των παιδιών για να μπει και κάποιος άλλος στο αμάξι.
-
Καποιο νεο παιδια απο την ρενω??
-
Καποιο νεο παιδια απο την ρενω??
No news, αλλά ας ελπίσουμε να μην είναι bad news (τιμολογιακά και σε επίπεδα εξοπλισμού πάντα)!
-
Μέσα Φεβρουαρίου είπανε .
-
Μέσα στη βδομάδα θα κοιτάξω να κάνω Update από πληροφορίες.
-
Το αυτοκινητο απ οτι βλεπουμε ολοι μας παει για καλο μαρτη και αν....για οσους ενδιαφερονται αποκλειστικα για diesel-σαν και εμενα-ακομα πιο χλωμο για μαρτη... Επειδη ειμαι σε φαση που εχω βαρεθει και νευριασει με την ρενω,πηγα να δω το 2008 αλλα δεν μπορεσα να χονεψω με τιποτα την φιλοσοφια του χαμηλου τιμονιου συν τα 21Κ του diesel για την βασικη.
-
Το αυτοκινητο απ οτι βλεπουμε ολοι μας παει για καλο μαρτη και αν....για οσους ενδιαφερονται αποκλειστικα για diesel-σαν και εμενα-ακομα πιο χλωμο για μαρτη... Επειδη ειμαι σε φαση που εχω βαρεθει και νευριασει με την ρενω,πηγα να δω το 2008 αλλα δεν μπορεσα να χονεψω με τιποτα την φιλοσοφια του χαμηλου τιμονιου συν τα 21Κ του diesel για την βασικη.
Το παλιο στην Dynamic εφτανε τα 20.000 (μην κοιτατε τωρα που τα ξεφορτώνεται η εισαγωγικη), κ το Clio με τον 85 αλογα diesel κανει πανω απο 17.000.
Δεν περιμενω να ειναι δραματικα φθηνότερο, κ η πρωτη εκδοση του 2008 ειναι υπερπληρης. Το Captur παραδοσιακα θα εχει μια πρωτη εκδοση με τιποτα μεσα κ κανα κινητηρα χωμα, κ θα λενε ολοι 'ξεκιναει απο 17.990'.
Ηδη το παλιο με τον 90diesel εχει σχεδον 2 δεπτερολεπτα διαφορα με το 2008 100αλογα. Αλλο να εισαι 13 κατι κ αλλο 11 κατι στα 0-100.
Τωρα που ηρθε κ το Puma λογικα θα πρεπει να το τρεξουν κ αυτοι, γιατι βλεπω πολύς κοσμος ψάχνει ΚΑΙ αγοραζει, B suv, κ ολα τα αυτοκινητα ειναι καλα, δεν νομιζω να κατσουν ολοι να περιμενουν τη Renault, εκτος απο τους φιλους της μάρκας.
Κανε το 2008 τεστ drive, ή θα το αγαπησεις το τιμόνακι, ή θα το μισήσεις, οποτε θα εχεις κ ευκολη επιλογή μετα. Εγω το αγάπησα!
Renault Captur II