-
Strom ποιο Aircross εχεις; φανατικος Citroenακιας εδω! Απλα μου φαινεται λιγο μικρο το C3 (εσωτερικο κ πλατφορμα προηγουμενης γεννιας, έλλειψη bumpers - γιατι?!) κ λιγο μεγαλο το C5. Αλλα C3 k C5 ειναι τα ποιο off απο ολα τα crossover/suv πολης.
Sabas, το 2008 ειναι πολυ φαρδυτερο. Οσο για το i cockpit εμενα με βολευει μια χαρά, βεβαια ειμαι 1.77 κ βαζω θεση οδηγησης ψηλα, μπορει σε ποιο ψηλους να υπαρχει θεμα.
-
Παιδιά εγώ έχω ένα 'ταπεινό' C3 Aircross iTouch των 17000euro με μόλις 500 χιλιόμετρα στο κοντέρ...
Φυσικά έχω βγάλει μία άποψη για το αυτοκίνητο, αλλά πάντα έχοντας ως μέτρο σύγκρισης τα τυπικά μικρά χάτσμπακ που είχα τα τελευταία 12 χρόνια δηλ. το Peugeot 207GT και το Skoda Fabia TSi. Και όπως και να το κάνουμε οι διαφορές στις κατηγορίες δεν κρύβονται.
-
Φίλε Sabas και εγώ που είμαι 1.75 όπως έχω γράψει σε προηγούμενο post ,όταν πήγα και το είδα μια χαρά χώρο και άνεση είχε και η θέση για τον οδηγό και στο πίσω κάθισμα , βέβαια αν εσύ είσαι περισσότερα κυβικά τότε δεν μπορώ να εκφράσω γνώμη. Το μικρο τιμόνι, ναι είναι ένα θέμα για πολλούς νομίζω έχει αναφερθεί ξανα και στο 3008 και μένα μου έχει κακοφανει άλλα επειδή έχουμε εταιρικά 208 κατά την διάρκεια είτε κάποιου ταξιδιού είτε της οποίας μετακίνησης έχω κάνει το συνήθιζα ίσως και εδώ παίζει ρολό και πάλι ο σωματότυπου στην θέση του οδηγού.
Το εσωτερικό του 2008 που είπα ότι το θεωρώ μισό κλικ πιο πάνω από το captur το είπα μονό και μόνο για καθαρά οπτικούς λόγους όπως κατάλαβες , ''στο μάτι'' που λέμε αν και ακόμη δεν έχουμε δει από κοντα το Captur αλλα κρίνοντας από φωτογραφίες και μόνο. Για τους πρακτικούς λόγους θα συμφωνήσω και εγώ και ειδικά αυτό το ρημάδι το συρόμενο κάθισμα που προσφέρει extra χώρο είναι ότι πρέπει, γιατί να μην το έχει το 2008 το έχω ξαναγράψει δεν εχω καταλαβει ακομη.Το μόνο που με χαλάει στο Captur είναι τα ταμπουρα πισω και παλι άλλα και αυτό διαβάζοντας ότι έχουν βελτιώσει ακόμη περισσότερο τα φρένα στο νεο Captur όταν το προηγούμενο μοντέλο είχε μια αξιοθαύμαστη επίδοση από τα 100χλμ με κάνει να το προσπερνώ , βασική προϋπόθεση για μένα όπως έγραψε και ο Storm είναι η ηχομόνωση και τι θόρυβος και ήχοι γενικά μπαζουν στο εσωτερικό ειδικα με ταχύτητες άνω των 100χλμ έχω κόλλημα με την ηχομόνωση, τους τριγμούς και τα τσικ στο εσωτερικό ειδικά αν έχεις δώσει και ένα ποσό για αγορά αυτοκίνητου 25-30k€ αλλα δεν ξέρω πιο SUV αυτής της κατηγορίας σου προσφέρει ένα ικανοποιητικό επίπεδο ηχομόνωσης ή θα πρέπει να πας στην επομένη κατηγορία.
-
Παιδιά εγώ έχω ένα 'ταπεινό' C3 Aircross iTouch των 17000euro με μόλις 500 χιλιόμετρα στο κοντερ....
Για κάποιο περίεργο λόγο ήμουν σίγουρος ότι είχες το C5 Aircross, όπως σωστά ειπώθηκε. Οκ φίλος.
Αναμένουμε να τα οδηγήσουμε λοιπόν. Μακάρι όπως είπε ο φίλος το 2008 ναναι πιο ευρύχωρο γιατί είμαι όγκος και θέλω την απλά μου..
Τεσπά έχουμε χρόνο για αυτά. Καλά Χριστούγεννα σε όλους!!
-
...βασική προϋπόθεση για μένα όπως έγραψε και ο Storm είναι η ηχομόνωση και τι θόρυβος και ήχοι γενικά μπαζουν στο εσωτερικό ειδικα με ταχύτητες άνω των 100χλμ έχω κόλλημα με την ηχομόνωση, τους τριγμούς και τα τσικ στο εσωτερικό ειδικά αν έχεις δώσει και ένα ποσό για αγορά αυτοκίνητου 25-30k€ αλλα δεν ξέρω πιο SUV αυτής της κατηγορίας σου προσφέρει ένα ικανοποιητικό επίπεδο ηχομόνωσης ή θα πρέπει να πας στην επομένη κατηγορία.
Πραγματικά θα ήθελα να οδηγήσω ένα SUV/Crossover του VW Group, π.χ. κάποιο SKODA ΚΑΜΙQ ή κάποιο VW T-ROC. Θα ήθελα να δω αν τα στοιχεία που είχε το FABIA τα έχουν και τα αντίστοιχα SUV του Group.
Και αναφέρομαι σε θέματα ηχομόνωσης, θόρυβος κύλισης, αεροδυναμικοί θόρυβοι κλπ...
Αν και έχω μία υποψία ότι τα SUV/Crossover πάσχουν σε αυτούς τους τομείς λόγω διαφορετικού σχεδιασμού, μεγάλων θόλων, μεγαλύτεροι όγκοι μέσα και έξω, χειρότεροι αεροδυναμικοί συντελεστές. Ρόλο παίζουν και τα ελαστικά.
Μόνο σε ανοιχτό δρόμο μπορεί να τα δει κάποιος αυτά.
-
[quote=Storm
Αν και έχω μία υποψία ότι τα SUV/Crossover πάσχουν σε αυτούς τους τομείς λόγω διαφορετικού σχεδιασμού, μεγάλων θόλων, μεγαλύτεροι όγκοι μέσα και έξω, χειρότεροι αεροδυναμικοί συντελεστές. Ρόλο παίζουν και τα ελαστικά.
Μόνο σε ανοιχτό δρόμο μπορεί να τα δει κάποιος αυτά.
[/quote]
Έχεις απόλυτο δίκιο Storm δεν νομίζω ότι μπορείς να συγκρίνεις σ αυτό το θέμα εύκολα ένα SUV με ένα hatcback/sedan και εγώ το κόλλημα με την ηχομόνωση και τους τριγμούς το απέκτησα από το Golf που είχα που παρά τα χίλια μύρια που λέγονται εδώ μεσα για το group (κάποια δικαιολογημένα) τουλάχιστον σ αυτό το κομμάτι ήμουν 100% ευχαριστημένος και θα μου φανεί κάπως η όποια αντίθετη μετάβαση σ αυτό το θέμα που να μην δικαιολογείτε από το γεγονός ότι είναι SUV.
-
Φιλε Strom, το C3 Aircross δεν ειναι καθολου ταπεινο!
Ποια ειναι η εμπειρια σου μεχρι στιγμης;
Αν ηξερα οτι θα βγει C4 Aircross φετος, θα περιμενα, αλλα - εστω κ οριακα - το 2008/Capture ειναι μεγαλυτερα μεσα με περισσοτερο χωρο αποσκευών.
-
Εγώ έχω ενθουσιαστεί με το Aircross γιατί μου προσφέρει αυτά που ήθελα.
Αλλά πάντα υπάρχει ένα αλλά...
Η άποψή μου δεν μπορεί να θεωρηθεί εμπεριστατωμένη γιατί το αυτοκίνητο δεν είναι καθημερινής χρήσης, ούτε καν εβδομαδιαίας, ούτε κάνει ταξίδια.
Οπότε ας μην χαλάμε το θέμα του νέου Captur...
-
Το 2008 ΔΕΝ έχει μεγαλύτερους χώρους από το 3 αιρκρος . Το ίδιο μεταξόνιο έχουν και το 3 είναι αρκετά ψηλότερο και έτσι κάθεσαι διαφορετικά στο καθένα . Το εσωτερικό όμως είναι πολύ πιο ποιοτικό στο 2008 , αλλά είναι και 4-5000 ακριβότερο σε κάθε έκδοση , ποσό που είναι 20-30 % της αξίας και είναι σημαντικό και έτσι ακουμπάει στις τιμές του 5 αιρκρος .
Μπέρδεμα .
-
https://www.drive.gr/news/nea-montela/renault-captur-e-tech-plug-apokalyfthike-i-timi-toy
Προγραμματισμένη για επίσημο ντεμπούτο την επόμενη χρονιά, η επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση του Renault Captur ξεκινά από τις €33.550... Στη Γερμανία.
-
Για δύο βασικούς λόγους δεν θα πήγαινα σε ηλεκτρική έκδοση οχήματος αυτή την στιγμή, πέρα από το υψηλό κόστος αγοράς.
Πρώτον θα με εκνεύριζε το plug-in ως διαδικασία αλλά και ως 'περιορισμός' δυνατοτήτων χρήσης του οχήματος.
Δεύτερον ενώ θα πήγαινα σε mild-hybrid non plug-in θα το φοβόμουν καθώς θεωρώ ότι εκτός της Toyota που το δουλεύει χρόνια (αξιόπιστα ναι αλλά χωρίς ενθουσιώδη αποτελέσματα κατ'εμέ. Δείτε πόση δυνατότητα ρυμούλκησης έχει πχ το δίλιτρο υβριδικό sw Corolla σε σχέση με τον ανταγωνισμό του και θα καταλάβετε) οι υπόλοιπες εταιρείες θα βγάλουν στην αγορά μη δουλεμενη ουσιαστικά σύνθεση καθιστώντας τον αγοραστή πειραματόζωο!
Οι παραχωρήσεις που πρέπει να κάνεις σε συνδυασμό με το ρίσκο που θα πάρεις, είτε το κατανοείς είτε όχι, το κάνουν μη πρακτική ακριβή επιλογή. 108€ τέλη πλήρωσα εχθές για το 308 των 130ps 1.2 puretech της βενζίνης της γυναίκας. Και στο δρόμο αποδίδει εξαιρετικά απο κάθε άποψη αναλογικά του μεγέθους και του κυβισμού του. Μπορώ να σας πω μάλιστα ότι έχει και κατανάλωση πολύ κοντά σε αυτή του Fiesta 1.4 td 2012 της γυναίκας που αντικατέστησε!
Όταν με το καλό μπορέσω να αντικαταστήσω και το Octavia5 με Captur II (με το οποίο ακόμα και η γυναίκα είναι ενθουσιασμένη, αντίθετα με το 2008 το οποίο της φαίνεται 'χοντροκομμένο') θα είμαι πολύ χαρούμενος!
Καλές γιορτές σε όλους και πάλι, καλές μασες και φυσικά ως αστυνομικος να υπενθυμίσω ότι δεν οδηγούμε ενώ έχουμε πιεί....
-
Τι περιορισμούς έχει το plug-in;
-
Οι γυναικες παραδοσιακα αγαπουν Capture!
Πρωτα απ'ολα στο αρθρο που αναφερθηκε απο πανω, υπολογιζουν την τιμη στην Ελλαδα κοντα στα 30.000€.
Αν αναλογιστουμε οτι μια αντίστοιχη σε ίππους κ αυτοματο κιβωτιο εκδοση του θερμικου Capture θα ειναι πολυ λιγο παρακατω, ισως τελικα να μην ειναι τοσο ακριβη επιλογη. Ειδικα αν εχει μεγαλες μειωσεις σε τελη κυκλοφοριας κ καταναλωση.
Το προβλημα ειναι οτι ακομη δεν εχουμε τιμη ουτε καν για θερμικο κινητηρα, και επισης δεν ξερουμε το επομενο καθεστως φορολογησης κ τελων κυκλοφοριας, ας πουμε το παραπανω 308 στον νεο κυκλο μετρησεων ανεβαινει ισως και πανω απο τα 400€ τελη κυκλοφοριας.
Τι θα ισχυσει; Οσοι εχουν ταξινομηθει με το παλιο συστημα θα παραμείνουν; θα μπουν ολα στον καινουργιο; τα mild hybrid θα εχουν καποια εκπτωση ή μονο τα plug in κ καθαρα υβριδικα; πραγματικα χωρις να εχουμε καμια ενδειξη του τι θα ακολουθησει, ισως ειναι παρακινδυνευμένο για εμας που κοιταμε για αμεση αγορα.
Μια παρατηρηση επισης, εβλεπα στο Marek Drives καναλι του Youtube οτι το Clio στην πραγματικοτητα εχει 267λιτρα πορτ μπαγκαζ (καπου εκει, ή 276), και καπου αλλου διαβασα οτι η Peugeot ουσιαστικα γελαγε με τις ανακοινωσεις της Renault/Nissan για το χωρο αποσκευών, κ μαλιστα εδωσε κ δικες της τιμες εν αντιστοιχια των Renault/Nissan. Αυτο σαν γενικη πληροφορια για να περιμενουμε καποιον ανεξαρτητο φορεα μετρησεων καλυτερα.
-
Αυτος ο marek ενω αε πολλα εχει δικιο σε καποια εχει λαθος... εχει εμμονες....
Τον παρακολουθω....αρκετα μπλαζε τυπακος...και δεν ξερω τι ειδε πανω του και βρηξε αυτην την ανωτεροτητα.....
Αλλα οκ καλουτσικος ειναι στην δουλεια του.
To plug in αν εχεις μπριζα και γκαραζ....και μπορεις να το αγορασεις...θα ειναι τεραστιο λαθος να μη το κανεις.
Γενικα αυτη η τεχνολογια ειναι πολυ απλη.... το μονο που ειναι καπως δυσκολο ειναι η ecu μοναδα....
-
Καποιο νεο για τιμη και κυκλοφορία??
-
Γνωρίζετε αν μπορώ να αγοράσω renault χωρίς το ματσουκι για το ράδιο πίσω από το τιμόνι; Το βλέπω σε όλα τα βίντεο σε clio, captur κτλ .Για το megane του 1998 που εχει ο μπαμπάς μου το θεωρώ καινοτόμο για εκείνη την εποχή!!Τώρα όμως όλοι το έχουν στα τιμόνια.
-
Γνωρίζετε αν μπορώ να αγοράσω renault χωρίς το ματσουκι για το ράδιο πίσω από το τιμόνι; Το βλέπω σε όλα τα βίντεο σε clio, captur κτλ .Για το megane του 1998 που εχει ο μπαμπάς μου το θεωρώ καινοτόμο για εκείνη την εποχή!!Τώρα όμως όλοι το έχουν στα τιμόνια.
το ματσουκι αυτό σε πληροφορώ ότι είναι πολύ πρακτικό. Εμενα στο παλιό πεζω που έχω με βολεύει αφάνταστα περισσότερο από ότι τα χειριστήρια στο τιμόνι του φιεστα της συζύγου
-
Παιδιά εγώ έχω ένα 'ταπεινό' C3 Aircross iTouch των 17000euro με μόλις 500 χιλιόμετρα στο κοντέρ...
Φυσικά έχω βγάλει μία άποψη για το αυτοκίνητο, αλλά πάντα έχοντας ως μέτρο σύγκρισης τα τυπικά μικρά χάτσμπακ που είχα τα τελευταία 12 χρόνια δηλ. το Peugeot 207GT και το Skoda Fabia TSi. Και όπως και να το κάνουμε οι διαφορές στις κατηγορίες δεν κρύβονται.
Καλα τωρα, πλακα κανεις!!!!!
Με τι κινησε;;;;
Θα τελειωσει η μπαταρια του αυτοκινητου.....
500 χιλιομετρα κανω σε δυο με τριες μερες οταν εχω κεφι για οδηγηση.
-
parikon wrote:
το ματσουκι αυτό σε πληροφορώ ότι είναι πολύ πρακτικό. Εμενα στο παλιό πεζω που έχω με βολεύει αφάνταστα περισσότερο από ότι τα χειριστήρια στο τιμόνι του φιεστα της συζύγου
Συμφωνω κ επαυξάνω, αν κ θεωρώ το αντιστοιχο της PSA καλυτερη υλοποίηση.
Στο τιμονι πρεπει να σηκωσεις αντιχειρες κ δημιουργει μια ανισορροπία για λιγο, κ εγω προσωπικα συνηθως κοιταω τι πατάω, ενω στο αλλο με τους αντιχειρες στο τιμονι κ χωρις να βλεπεις με δεικτη, αντιχειρα αλλαζεις τοσες ρυθμίσεις (εχει κ αριστερα για cruise control).
Χαιρομαι που και αλλοι το εκτιμουν, κ λυπουμαι που δυστυχως εκλείπει.
-
Καλα τωρα, πλακα κανεις!!!!!
Με τι κινησε;;;;
Θα τελειωσει η μπαταρια του αυτοκινητου.....
500 χιλιομετρα κανω σε δυο με τριες μερες οταν εχω κεφι για οδηγηση.
Πλέον είμαι στα 570χιλιόμετρα! χα!χα! Είμαι ειδική περίπτωση. Άστο, μην το αναλύσουμε γιατί σκίζουμε και το θέμα.
Renault Captur II