-
@creative το eco το μόνο που κάνει είναι να κάνει ποιο νωχελικό το γκάζι , έτσι ανεβάζει ποιο αργά στροφές .Για να γίνει οικονομία πρέπει και εσύ να μάθεις να συμβαδίζεις το βύθισμα του πεντάλ -αργά και σταθερά - αν πατάς πολύ γκάζι το eco θα πάει χαλαρά πάλι και εσύ θα καις λίγο παραπάνω !
Η κατανάλωση του τριπ είναι λίγο ποιο πάνω απο την πραγματικότητα .
Η κατανάλωση μου ειναι 9λ ΑΛΛΑ αν κάνω μόνο μικρές αποστάσεις με κρύο μοτέρ σε κίνηση και με πολλές στάσεις και φανάρια τότε θα πάω και 12λ.@akis3 Πολλά γίνονται ίσως και να είναι ελλαττωματικό σαν ανταλλακτικό .
Ελπίζω μια απλή ρύθμιση θα είναι και γνώμη μου να πας να ρωτήσεις στην αντιπροσωπεία αν έχουν εκπαιδευμένο τεχνικό για lpg αλλιώς πήγαινε το σε κάποιον εξωτερικό εγκαταστάτη που αυτές τις ρυθμίσεις τις έχει για πρωινό πριν τον καφέ. -
7.3 λιτρα τα 100 χλμ σημερινο γεμισμα
κοστος μεσα στην πολη 4,4€ τα 100 χλμ
-
Αυτά τα νούμερα δεν τα έχω καταφέρει σε πόλη, σε επαρχιακό το έχω γονατίσει.
Τι δρομολόγια κάνεις?
-
@yem said in Renault Captur II:
Αυτά τα νούμερα δεν τα έχω καταφέρει σε πόλη, σε επαρχιακό το έχω γονατίσει.
Τι δρομολόγια κάνεις?
κηφισος και νοτια προαστια (φαληρο / αλιμος / αργυρουπολη / ανω γλυφαδα)
-
@creative το eco το μόνο που κάνει είναι να κάνει ποιο νωχελικό το γκάζι , έτσι ανεβάζει ποιο αργά στροφές .Για να γίνει οικονομία πρέπει και εσύ να μάθεις να συμβαδίζεις το βύθισμα του πεντάλ -αργά και σταθερά - αν πατάς πολύ γκάζι το eco θα πάει χαλαρά πάλι και εσύ θα καις λίγο παραπάνω !
Η κατανάλωση του τριπ είναι λίγο ποιο πάνω απο την πραγματικότητα .
Η κατανάλωση μου ειναι 9λ ΑΛΛΑ αν κάνω μόνο μικρές αποστάσεις με κρύο μοτέρ σε κίνηση και με πολλές στάσεις και φανάρια τότε θα πάω και 12λ.@akis3 Πολλά γίνονται ίσως και να είναι ελλαττωματικό σαν ανταλλακτικό .
Ελπίζω μια απλή ρύθμιση θα είναι και γνώμη μου να πας να ρωτήσεις στην αντιπροσωπεία αν έχουν εκπαιδευμένο τεχνικό για lpg αλλιώς πήγαινε το σε κάποιον εξωτερικό εγκαταστάτη που αυτές τις ρυθμίσεις τις έχει για πρωινό πριν τον καφέ.Ειμαι πολύ προσεκτικός στο γκάζι, αλλάζω ταχύτητα σχεδόν οταν το δείχνει η ένδειξη, στο "πράσινο φύλλο" δεν θυμάμαι ποτέ να το έχω "ξεθωριάσει", αφήνω το γκάζι με ταχύτητα μέσα σε κατηφόρες και πριν σταματήσω σε φανάρι και γενικά προσέχω.
Ελπίζω ότι συμβαίνει αυτό που αναφέτε, ότι το trip computer δείχνει κάτι παραπάνω.
Γενικά με ένα γέμισμα γύρω στα 25-27λτ βγάζει γύρω στα 270-290χλμ. -
@alex-mix said in Renault Captur II:
Εχω κορολα 2006(που ελεγαν πως τα toyota εχουν θεμα με lpg)Απο το 2015 νομιζω (μπορει και πιο νωρις)με 240χιλ χλμ οταν το εβαλα και τωρα εχει 490 χωρις κανενα προβλημα.
Μήπως εχεις το 4ΖΖ μοτερ;
-
@monman2 said in Renault Captur II:
Εχω κορολα 2006(που ελεγαν πως τα toyota εχουν θεμα με lpg)Απο το 2015 νομιζω (μπορει και πιο νωρις)με 240χιλ χλμ οταν το εβαλα και τωρα εχει 490 χωρις κανενα προβλημα.
Χμμμ monman2 να σου πω την αληθεια δεν ξερω καθολου .Που το βλεπω αυτο ?
-
@monman2 said in Renault Captur II:
Χμμμ monman2 να σου πω την αληθεια δεν ξερω καθολου .Που το βλεπω αυτο ?
Λογικά το γράφει στην άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου.
Κωδικός Ρ.5 Αριθμός αναγνώρισης του κινητήρα. -
Λογικά το γράφει στην άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου.
Κωδικός Ρ.5 Αριθμός αναγνώρισης του κινητήρα.Θα το δω αυριο παιδες να σας το πω
-
-
Για όσους ενδιαφέρονται, παραθέτω ένα συγκριτικό test drive που έκανα, μεταξύ των VW Taigo 95ps Life και Renault Captur Rive Gauche Lpg100:
-
Καλησπέρα σε ολους.
Εκανα προσφατα ενα test drive στην εκδοση LPG σε οχημα που μολις ειχε εισαχθει. Ολα καλα στο td, παρολα αυτα νιωθω οτι σε ταχυτητες απο 110 και πανω αρχισε να κανει εναν αεροδυναμικο ηχο απο μπροστα που με ξενισε καπως. Ενω τα επιπεδα ηχομονωσης σε σχεση με το Corsa D που εχω ειναι σαφως καλυτερα, νιωθω οτι οντως ηταν πιο θορυβωδες στον αυτοκινητοδρομο.
Εχει κανενας αλλος αντιμετωπισει τετοιο θεμα? Είναι κατι που μπορει να διορθωθεί με τετοιο τροπο? Ειναι πολυ κριμα να παιρνεις καινουριο αμαξι και να μην ξερεις τι θα σου ερθει στο τελος. Βλεπω αλλους στο thread να λενε για μηδεν ηχους και μου κανει πολλη εντυπωση. Ειμαι ετσι κι αλλιως σε σημειο που δεν ξερω αν με συμφερει να περιμενω το facelift.
-
@cdim said in Renault Captur II:
Καλησπέρα σε ολους.
Εκανα προσφατα ενα test drive στην εκδοση LPG σε οχημα που μολις ειχε εισαχθει. Ολα καλα στο td, παρολα αυτα νιωθω οτι σε ταχυτητες απο 110 και πανω αρχισε να κανει εναν αεροδυναμικο ηχο απο μπροστα που με ξενισε καπως. Ενω τα επιπεδα ηχομονωσης σε σχεση με το Corsa D που εχω ειναι σαφως καλυτερα, νιωθω οτι οντως ηταν πιο θορυβωδες στον αυτοκινητοδρομο.
Εχει κανενας αλλος αντιμετωπισει τετοιο θεμα? Είναι κατι που μπορει να διορθωθεί με τετοιο τροπο? Ειναι πολυ κριμα να παιρνεις καινουριο αμαξι και να μην ξερεις τι θα σου ερθει στο τελος. Βλεπω αλλους στο thread να λενε για μηδεν ηχους και μου κανει πολλη εντυπωση. Ειμαι ετσι κι αλλιως σε σημειο που δεν ξερω αν με συμφερει να περιμενω το facelift.
Το ίδιο είχα παρατηρήσει κι εγώ.
https://cartalk.gr/renault-captur-1-0-tce-lpg-100/ -
κοντα 7000 χιλιομετρα με 2 ταξιδια δεν εχω παρατηρησει κανεναν ηχο στην εθνικη. το εχω φθασει και 150-160 χιλιομετρα παει χαλαρα χωρις να τριζει τιποτα η να κουναει τιποτα.
Το πηρα κουτα το Μαρτιο το 2023. LPG Rive Gauche
Με 17€ κανω 420 χιλιομετρα στα νοτια προαστια και Κηφισσο. Γεμιζω αεριο δλδ μια φορα στις 7 με 9 μερες συμφωνα με τις δικες μου αναγκες.
Τα μοναδικα μειονεκτηματα που εχω παρατηρησει μεχρι στιγμης ειναι ενα μικρο χτυπημα που κανει το παραθυρο του συνοδηγου οταν ανεβαινει μερικες φορες και ενας ηχος πλαστικος που συντονιζει (ισως κατι θελει κουμπωμα) κατα την εκκινηση απο σταματημενος ....συνηθως στις χαμηλες στροφες..βεβαια δεν ειναι ενοχλητικος ο ηχος αυτος μερικοι δεν το καταλαβαινουν καν.
Στο πρωτο σερβις θα τα αναφερω κ γραπτως στην αντιπροσωπεια
-
@fentaginz said in Renault Captur II:
κοντα 7000 χιλιομετρα με 2 ταξιδια δεν εχω παρατηρησει κανεναν ηχο στην εθνικη. το εχω φθασει και 150-160 χιλιομετρα παει χαλαρα χωρις να τριζει τιποτα η να κουναει τιποτα.
Με 17€ κανω 420 χιλιομετρα στα νοτια προαστια και Κηφισσο. Γεμιζω αεριο δλδ μια φορα στις 7 με 9 μερες συμφωνα με τις δικες μου αναγκες.
Τα μοναδικα μειονεκτηματα που εχω παρατηρησει μεχρι στιγμης ειναι ενα μικρο χτυπημα που κανει το παραθυρο του συνοδηγου οταν ανεβαινει μερικες φορες και ενας ηχος πλαστικος που συντονιζει (ισως κατι θελει κουμπωμα) κατα την εκκινηση απο σταματημενος ....συνηθως στις χαμηλες στροφες..βεβαια δεν ειναι ενοχλητικος ο ηχος αυτος μερικοι δεν το καταλαβαινουν καν.
Αρα κατα πασα πιθανοτητα ειναι θεμα κατασκευαστικο αν θα σου τυχει. Δεν ακουγεται και τοσο καθησυχαστικο. Επισης, δεν ηταν κατι που ετριζε, απλα ηχος απ'εξω.
Απο περιεργεια, ποσο κοστισε η εκδοση Rive Gauche?
-
σε ταχυτητες απο 110 και πανω αρχισε να κανει εναν αεροδυναμικο ηχο
Σε τόσο λίγα χιλιόμετρα δεν έχω ακούσει κάτι παράξενο, οκ σε ποιο πολλά (+140)εννοείται πως κάτι (πολλά) θα ακούσεις από αμάξι με αεροδυναμική περιπτέρου .
-
σε ταχυτητες απο 110 και πανω αρχισε να κανει εναν αεροδυναμικο ηχο
Σε τόσο λίγα χιλιόμετρα δεν έχω ακούσει κάτι παράξενο, οκ σε ποιο πολλά (+140)εννοείται πως κάτι (πολλά) θα ακούσεις από αμάξι με αεροδυναμική περιπτέρου .
Προσωπικα, σαν μετρο συγκρισης εχω το 5ταχυτο μου Corsa D του 2007 και το Sportage της προηγουμενης γενιας που φτανεις 160 και δεν το παιρνεις χαμπαρι, οπου επισης ειναι μια κουτα. Οπτικα, δεν βρηκα κατι λαθος οποτε υποθετω πως ηταν θεμα μονωσης του παρμπριζ.
-
@fentaginz said in Renault Captur II:
Αρα κατα πασα πιθανοτητα ειναι θεμα κατασκευαστικο αν θα σου τυχει. Δεν ακουγεται και τοσο καθησυχαστικο. Επισης, δεν ηταν κατι που ετριζε, απλα ηχος απ'εξω.
Απο περιεργεια, ποσο κοστισε η εκδοση Rive Gauche?
27.000 με εξτρα ηλεκτρικα αναδιπλουμενους καθρεφτες, δερματινο τιμονι, δερματινος λεβιες, blind spot assist, adaptive cruise control
ναι αυτο εννοω οτι με πολλα χιλιομετρα δεν ακουγεται κατι
-
Καλησπέρα σε ολους.
Έχω κάνει περίπου 3800χλμ από τον Ιανουάριο που το πήρα (έκδοση Dynamic LPG) και δεν έχω ακούσει κανένα θόρυβο ούτε σε πορεία πόλης, ούτε σε Αττική Οδό, ούτε σε εθνική.
Σε σχέση με το Clio 2006 1.4/100HP που είχα η φασαρία του Clio πάνω από τα 100χ.α.ω. ήταν χαρακτηριστική, ενω τό Captur πολύ ήσυχο.
Το μόνο που έχω παρατηρήσει μέχρι τώρα (και θα το αναφέρω στο service) είναι ότι κάτω από τον συνοδηγό υπάρχει ένα πλαστικό σαν "καπάκι", μέρος της κάτω πλαστικής "ποδιάς" υποθέτω, που είχε φύγει από τα κουμπώματά του και σαν να κρεμόταν.
Το ψιλοέβαλα στη θέση του, αλλά προφανώς θέλει να σηκωθεί το όχημα και να το δει τεχνικός από κάτω για να το κουμπώσει σωστά.
Κατά τα λοιπά θόρυβοι αεροδυναμικοί, κύλισης, κινητήρα δεν υπάρχουν, σε φυσιολογικές συνθήκες, παρά μόνο ακούγεται να γουργουρίζει ο κινητήρας όταν τον ζορίζω πριν αλλάξω ταχύτητα.
Και όπως λέει ο φίλος προηγουμένως με το Rive Gauche, τρελή οικονομία, προχθές γέμισα 32λτ με 19,57Ε
-
Προσωπικα, σαν μετρο συγκρισης εχω το 5ταχυτο μου Corsa D του 2007 και το Sportage της προηγουμενης γενιας που φτανεις 160 και δεν το παιρνεις χαμπαρι,
Δεν έχω άποψη για κανένα απο τα δύο
Renault Captur II